Ugrás tartalomhoz


Fotó
* * * * * 1 Szavazat

Brian McClellan’s Powder Mage Roleplaying Game


 • Válasz írásához lépj be
7 hozzászólás érkezett eddig

Olman

Olman

  Magiszter

 • Fórumita
 • 2476 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2019.02.26, 03:28

Jó olvasni itt a regényt illető véleményeket. Így árnyaltabb a kép. Nem vonzott a téma annyira, de nagyon ügyesek a Fumaxnál a lelkesítésben, így gondolkodóba estem. Viszont ezek alapján inkább elengedem. :)

beornmaci

beornmaci

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 100 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2019.02.22, 09:06

Igen, az első trilógia valahogy belőlem is vegyes érzelmeket váltott ki. Néha már annyira túlzónak tartottam az összeesküvéseket, hogy mindenki elárul mindenkit, a nem igazán kidolgozott szereplőket, hogy nem nagyon volt kinek drukkolni. Valahogy egyik szereplő sem nőtt a szívemhez, annak ellenére, hogy maga a regény nem volt rossz, csak néha kissé idegesítő. :)

Bulldy

Bulldy

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 6801 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2019.02.22, 01:12

Nekem maga a regény nem jött be. Az összevissza nevektől (hol létező, hol fantázianevek használata) olyan fércmű hatása volt az egésznek. Ráadásul 150 oldal alatt egyik karakter sem lett annyira érdekes, hogy kíváncsi legyek a sorsára, így le is tettem és el is ajándékoztam a könyvet.

A leírtak alapján a konverzió a lehető legrosszabb: leírja azt, ami a regnyekben is benne van, de sem egy jól játszható cselekmény-alapú kampány, sem hangulatos szetting-szabályok nincsenek benne, sőt, még annyira sem tellett, hogy a főszereplőket példa jelleggel kistatolják.

Ez így eléggé a "Minek?" kategória.

Bulldy

Petrus

Petrus

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 4459 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2019.02.21, 18:44

A könyveket nem olvastam (még), de utánaolvasva úgy tűnik, az infók visszatartása valamelyest Brian sara lehet. Az ilyen kérdéseket egyszerűen ignorálták, vagy Alan próbálta elütni valami semmitmondó szöveggel. Amúgy a cikkben furcsamód meg nem nevezett társszerző Alan Baur, aki az itthon kevéssé ismert Gallant Knight Games alapítója és vezető fejlesztője. Nem ilyennek ismertem meg a(z egyébként kitűnő) TinyD6 játékok új kiadásának (Tiny Dungeon 2E, Tiny Frontiers Revised, stb.) pár évvel ezelőtti Kickstarter kampányai alatt, szerintem valamennyire belekényszerült a helyzetbe.

Acelpatkany

Acelpatkany

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 356 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2019.02.21, 13:06

Nahát, arrról is Noro írt egy frankó ismertetőt: http://lfg.hu/43037/ismerteto/runequest-ii-clockwork-and-chivalry/ (bár ez a régi rendszer alapján történt, azóta történtek változások)Acelpatkany

Acelpatkany

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 356 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2019.02.21, 12:54

Ha szerepjátékosi szempontból ennyire nem jött be, akkor inkább ajánlom a Clockwork & Chivalry RPG-t, ami szintén ilyen flintlock fantasy, de az legalább nem ilyen összetákolt konverzió, hanem egységes világképhez egységes rendszert, a BRP-ből eredő Renaissance motort használja (amit ehhez fejlesztettek ki).auer

auer

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 5247 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2019.02.21, 07:46

Kösz az ismertetőt.
A trilógiát olvastam hatalmas kedvenc lett az utóbbi idők felhozatalának egyik legjobb sorozata. Számomra nagyon betalált.
Épp ezért anno szemeztem a KS kampánnyal, de mivel az akkori csapatot nem mozgatta meg a téma (engem meg a SW rendszere) ezért elengedtem a dolgot.
Sajnos (szerencsére?)úgy látom hogy jól jártam.

CikkBot

CikkBot

  Régi fórumozó

 • Admin
 • 6600 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2019.02.21, 07:22

Brian McClellan Lőpormágus-trilógiája a muskétás-korszakot idéző flintlock fantasy történetek talán egyik legsikeresebb képviselője. Magyar nyelven is megjelent mindhárom kötete, a szerző pedig épp egy folytatás-trilógián dolgozik, ami ugyanebben a világban játszódik (ennek az első része is olvasható magyarul). A sorozat XVIII-XIX. századot idéző univerzumában épp a forradalmak kora zajlik, ahol nem csak a királypártiak csapnak össze a republikánusokkal, de a hagyományos mágiahasználók is a modern hadviselésre támaszkodó címszereplőkkel. Hősei hadvezérek, elit máguskatonák, illetve a legmagasabb körökben forgó nyomozók, akik akár az istenekkel is szembeszállnak, vagyis a történetben az epikus fantasy jól bevált toposzai ötvöződnek a napóleoni háborúk korával.

http://lfg.hu/87508/ismerteto/brian-mcclellans-powder-mage-roleplaying-game/


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]