Ugrás tartalomhoz


Fotó
- - - - -

Legend of the Five Rings új kiegészítők


 • Válasz írásához lépj be
5 hozzászólás érkezett eddig

nod20

nod20

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 633 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2019.07.14, 21:04

Még mindig az első kiadással játszunk (már több rendszerrel kipróbáltuk), de továbbra se értem miért kellene váltanunk.

dekszter

dekszter

  Régi fórumozó

 • Szerkesztő
 • 5805 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2019.03.05, 11:50

Arról lehet már tudni valamit, hogy a kiegészítőkben mennyi (lesz) az új információ a korábbi kiadásokban kinyomtatott anyagokhoz képest?

Tippem szerint háttér tartalmilag "reprint" lesz a kiegészítők többsége (pl. az onik itt sem lesznek csillámpónik és ha elgáncsoljuk a Császárt, az továbbra és csúnya udvariatlanság :D ) és az új szabályok nyelvére átfordítva a technikai dolgok. Egy ennyire kötött settingnél - amihez az FFG alig nyúlt - ez mindig probléma.

Korábbi kiadásoknál is bevett szokás volt az infók újra megjelentetése vagy frissítése. Az első kiadás "Way of the" és a második kiadás "Secrets of the" könyvei (valamint a Winter Court sorozat) később kiegészítőkbe (és a sokat emlegetett Emerald Empire-be) ágyazva jelentek meg a 3. kiadásban, a 4. kiadás pedig a The Great Clans / Emerald Empire könyvekbe zsúfolta a lényeget a Gyűrű témájú könyvei mellett.

Új tulajdonos ide vagy oda, szerintem hasonló várható a többi tematikus könyv (klánok, "foglalkozások") kapcsán is.

aluminiumtrioxid

aluminiumtrioxid

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1818 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2019.03.05, 11:06

Azt be kell látnom, hogy külső dizájnra (olvasni a béta óta nem olvastam konkrét könyvet) meseszép mindegyik kiadványuk

 

 

Exalted játékosként sírni támad kedvem, valahányszor L5R illusztrációkat látok - az FFG által rendelt legrosszabb képek nagyjából pariban vannak az Ex3 legjobbjaival.

 

Arról lehet már tudni valamit, hogy a kiegészítőkben mennyi (lesz) az új információ a korábbi kiadásokban kinyomtatott anyagokhoz képest?dekszter

dekszter

  Régi fórumozó

 • Szerkesztő
 • 5805 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2019.03.05, 10:08

Azt be kell látnom, hogy külső dizájnra (olvasni a béta óta nem olvastam konkrét könyvet) meseszép mindegyik kiadványuk - bár a 3. kiadás óta szvsz minden L5R könyv gyönyörű -, ez a szellős, világos dizájn, ami a 4. kiadás sajátja volt, tagadhatatlanul szembarát. A fórumokon sem találkoztam még túl nagy ellenzőkkel.
Újabb pozitív dolog, hogy a kiegészítőhöz célzottan adnak ki modulokat - direktbe, külön kiadványként kalandmodul (leszámítva két, torna jellegű, ingyenes mini kalandot) a 2. kiadáshoz jelent meg utoljára -, nagyon
szép térképekkel, bigyókkal :) .
Ettől függetlenül a szabályrendszer továbbra sem a barátom :( . Általában nem akadok fel kiadás váltásokon (a WHFRP 3E most nincs jelen...), de ezzel még nem tudtam megbarátkozni.
A másik dolog ami zavar, az a story "reboot" vagy mifene. Számomra idegesítő, hogy reboot is meg nem is. Azt gondoltam, gyökeresen új alapokat kap a játék, de maradtak annál, hogy megváltoztattak apró dolgokat (a férfi Hoturiból női Hotaru lett, aki itt is szerelmes Kachikóba...), ami miatt már kuka minden előtte lévő dolog (most pl. "várom" a Skorpió puccsot?), ugyanakkor mindenki felismerhető. Nem tudom melyik a zavaróbb.
Persze könnyen lehet, hogy csak onnan az ellenszenv, hogy nem a kedvencem a szimbólumos R&K rendszer.
Szvsz.

strato

strato

  Lézengő ritter

 • Szerkesztő
 • 8552 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2019.03.05, 08:14

Dekszter!
Idő közben sikerült megbékélned a speckó szimbólumos kockákkal, vagy csak tisztes távolból követed az eseményeket?

CikkBot

CikkBot

  Régi fórumozó

 • Admin
 • 6585 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2019.03.05, 07:34

A Fantasy Flight Games nem csak ül a Legend of the Five Rings jogain, hanem a kártyajátékhoz rendszeresen megjelenő kiegészítők mellett a szerepjáték is növekszik. Az alapkönyv és a Game Master's Kit mellé nemrég érkezett az Emerald Empire, ami talán az egyik legfontosabb kiegészítő volt a korábbi kiadásoknál is, hiszen jóval nagyobb terjedelemben mutatja be Rokugan egyedi szokásait, földrajzi jellegzetességekeit, a szociális osztályokat, vallást, oktatást vagy a halálosan fontos etikettet.

http://lfg.hu/87681/hirek/legend-of-the-five-rings-uj-kiegeszitok/


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]