Ugrás tartalomhoz


Fotó

Engel


 • Válasz írásához lépj be
110 hozzászólás érkezett eddig

_Kaczorkirály (NPC/NJK)

_Kaczorkirály (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.03.19, 15:59

Hanna: ez jó ötlet, köszi! :buli: Ti már játszotok egyébként? Mi vagy mi lesz a csapat megoszlása? Minden rendből egy?

KaRMoS: én nem ott vettem, hanem pesten, körúton.. :buszke: de szerintem minden nagyobb szakbolt be tudja szerezni, csak kérdés, van-e nekik raktáron/polcon, vagy várni kell rá?

_KaRMoS (NPC/NJK)

_KaRMoS (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.03.19, 13:19

Engem csak egy dolog érdekel.
Hol vannak?

:buszke:
Silverland bír ilyennel?

Hanna

Hanna

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1706 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.03.19, 12:03

Kaczorkirály: Az első fejezetben ott van, hogy ezek azok, amiket az emberek _hisznek_ az angyalokról. Én úgy képzeltem, hogy emberek tekintetétől távol étkeznek (mondjuk ugyanolyan tabu angyalt táplálkozás közben meglesni, mint megérinteni), az egyéb testi szükségleteikről már nem is beszélve.
A játékosaim karaktereit arra "neveltem", hogy különösen diszkréten kezeljék ezt a témát. Viszonlyag könnyű volt beléjük sulykolnom, hogy mit szabad egy anygalnak és mit nem (ne érints meg más angyalt, ne nézz rá, ha meztelen, ne hagyd ki a gyónást, engedelmeskedj az apátnak, a Pontifex Maximusnak és a Mihaelitádnak). Persze ehhez jó játékosok is kellenek, akik valóban beleélik magukat a szerepbe, és nem kezdenek el akadékoskodni csak azért, mert nagyobb a háttértudásuk.
Viszonylagos nehézséget csak az okozott, hogy a kiképzés során voltak olyan angyalok, akik "megbuktak". Végül nagy nehezen sikerült a játékosoknak megmagyarázni, hogy azok nem voltak "igazi angyalok", nem voltak méltóak isten dicsőségére.
A karakterek ezután naivan lezárták magukban a témát...

Én ezekből csak azt a következtetést vontam le, hogy az Engelt kifejezetten jó játékosoknak találták ki, akik külön tudják választani a kapott információkat attól, amit egyébként tudnak.

_Frost.Jr (NPC/NJK)

_Frost.Jr (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.03.19, 11:30

Namostmár nagyon kíváncsi vagyok!

Ma megveszem, csak tudjam meg hol lehet kapni!

Frost Jr.
(fiú) :buszke:

Marvin

Marvin

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2687 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.03.19, 11:17

Sax: Némi EU/übermensch-komplexet vélek felfedezni szavaidban... (Van nekem is, onnan tudom.) Igen, a disznófejű amcsi kapitalistáknak az anyjuk is k***a, amiért egy német nyelvterületen óhatatlanul szűkebb körbe szorított játékot lefordítanak, és világszerte terjesztik. Ha nem teszik, nagy valószínűséggel te sem hallasz soha az Engelről, és akkor vajon e pillanatban ugyan mire vernéd magad (én meg kit fikáznék? Hála & tisztelet az amcsi kapitalistáknak!)
Ami a hasonlóságot illeti, szerintem nincs sok. A Nephilim régimódi, mohos, veretes & patinás okkult játék, amit a szerzők úgy általában a nyugati okkult hagyományok elmúlt 2000 évének gondos összedolgozásával nyertek. Szereplői emberfelettiek, az igaz, de a halandókat a maguk nagyon belterjes, örök összeesküvősdijében (nem, nem az eternális menyegzőkról beszélek, hiába alkímia) max. birkának v. ágyútölteléknek tekintik, és pontosan úgy is bánnak velük. Kevés kivételtől eltekintve.
Az Engel ezzel szemben jórészt csak a keresztény misztikára épít (azaz pontosabban annak külsőségeire, de ez messzire kanyarodna), és fantasztikus, elszállt, jövőbeli apokaliptikus világát akár (igen! igen!) kibergótnak is nevezhetjük. Ráadásul hagyományos értelemben vett heroikus játék, a hősök legtöbbször a tisztán kivehető jó oldalán tekernek._____________________
Beauty in dorkness.

_Kaczorkirály (NPC/NJK)

_Kaczorkirály (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.03.19, 11:13

Frost.Jr: A4 és nem Bibliai méretű. SEMMILYEN vonatkozásban nem hozható összefüggésbe a Bibliával! :buszke:)) Csúnya, rossz fiú! (vagy lány!) :buli:))

Hanna: ez jó kérdés, ezt nem magyarázza a könyv, de szerintem sajna csak a Himmelekben van lehetőség a gyónásra, úgyhogy szegényeknek addig magukban kell hordozniuk ezeket a bűnöket!

Következő kérdés: mi a helyzet az étkezéssel? A legelső fejezetben azt írják, az angyalko nem esznek-isznak, bár képesek rá - később viszont ez az elmélet mintha megdőlni látszana. Ugyanez a kérdés felmerül az alvással kapcsolatban is. Mivel emberi testben kell létezniük, ezek meglévő szükségletek, nem? Ki mit gondol?

_Frost.Jr (NPC/NJK)

_Frost.Jr (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.03.19, 10:56

Gyerekek!

Mekkora méretben ez a könyv?

Merthogy kinyomtattam, amit le lehetett tölteni a Netről és azok A5ös méretűek!

Tehát akkor Biblia méretű vagy normál formátum?

Frost.Jr

Hanna

Hanna

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1706 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.03.19, 10:53

A Nephilimet kevésbé ismerem, de annyit már most is látok, hogy a két játék legfeljebb nyomokban emlékeztet egymásra.

Az Engel hihetetlen igényessége valóban lenyűgöző, bár nem tudom, mennyire ez az európai norma. A német precizitás mindenesetre fellelhető benne...

Kérdés: Nem volt számomra világos, hogy az angyalok kinek tartoznak gyónással? Én úgy képzeltem el, hogy a gyónások kényes természete miatt csak az apátok hallhatják az angyalok vallomásait, viszont sok olyan angyal van, akit egy-egy távolabbi kolostorhoz rendeltek ki. Ők hetente egyszer visszatérnek a Himmel-be? Vagy a helyi apátnak gyónnak?

_Kaczorkirály (NPC/NJK)

_Kaczorkirály (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.03.19, 10:32

Sax: Hát, nemtom, a Nephilimmel közelebbről még nem volt szerencsém megismerkedni... Ellenben azt azért nem állítanám, hogy az európai játékok mindegyike sokkal jobbra sikeredik, mint az amerikai játékok... ne feledjük el, hogy a storyteller sorozat amerikából indult el - azt pedig igencsak korszakalkotó újdonságnak mondanám, ha lehet ilyen nagy szavakat használni... az hogy most hogy "fejlődik" tovább, az már más lapra tartozik...

Ezzel a kérdéssel meg, hogy miért kell ezt amerikában kiadni, biztos mondani akartál valamit, nem? :buszke: De így elsőre bevallom nem látom át az állítást. Rávezetnél, csak mintha egy három évesnek magyaráznál... :buli:

Ellenben én is feltennék egy kérdést: szerintetek van összefüggés a rendszer és a világ között? Arra gondolok, hogy létezhet-e olyan világ, amihez egyes rendszerek nem illeszthetőek vagy olyan világok, amelyek kifejezetten megkövetelik egy adott rendszer használatát? Nem arra gondolok, hogy a potestates képességekre nincsenek szabályok pl. a Codexben, mert ilyen értelemben minden megoldható, hanem sokkal nagyobb általánosságban értem. Reggel munkahelyre menet volt erről egy vitám egy cimborámmal...

Üdvület

Sax

Sax

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 280 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.03.19, 08:43

Szal ki mit szól az Engel és a Nephilim hasonlóságához?
Valamint az európai játékok semmihez sem hasonlítható hangulatához?
Miért kell vajon amerikában ezeket kiadni?

BePe

BePe

  Admin

 • Admin
 • 4682 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.03.18, 19:51

http://www.rpg.hu/iras/mutat.php?id=2666


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]