Ugrás tartalomhoz


Fotó
* * * * - 2 Szavazat

Zaranassinum RPG v3


  • Válasz írásához lépj be
21 hozzászólás érkezett eddig

Krynn

Krynn

    Régi fórumozó

  • Fórumita
  • 1249 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2019.03.19, 11:00

Egyelőre csak a világot/koncepciót volt időm elolvasni (a fajokig jutottam). Összességében több elemet is érdekesnek/inspirálónak tartok, de egy kicsit tartok tőle, hogy harc nélküli játékot meséljek. A karakterek elvileg a fény bajnokai, akik ha kell, akkor erőszakkal is legyőzik azokat, akiket megfertőzött a vírus. A káoszpor anomáliak, bestiák a vadonban, régi (meghibásodott) őrző robotok, stb. Ezek mind megkövetelnék, hogy valamiféle harcrendszer azért legyen, ha nem is az a fókusz. Nem?

Ami egy másik problémám, és ami miatt szűknek érzem a fókuszt, hogy a jóság csak a gonoszsággal összevetve lesz igazán érdekes. Egy városban, ahol mindenki jóságos, ott jóságos karaktert játszani nem túl érdekes. Miről kell lemondanom? Mit kockáztatok vele? Ha nincs ára a morálisan helyes döntést meghozni, akkor szerintem a szerepjáték egyik legérdekesebb része veszik el. A fény bajnokaival játszani egy romlottabb városban tök érdekes, mert folyamatosan egyensúlyozni kell a külvilág kihívásai és a belső értékrended alapján. Lehet, hogy ezt nem sikerült még tökéletesen megfogalmaznom, de valami ilyesmi az aggályom magával a koncepcióval.

CikkBot

CikkBot

    Régi fórumozó

  • Admin
  • 6530 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2019.03.19, 07:24

Ennek a játéknak az első verziója 2017 nyarán, második verziója pedig 2018 márciusában jelent meg az LFG.hu-n. Nagyon sok tippet kaptam tőletek a folytatáshoz, és úgy érzem, jelen verzióval egy újabb lépcsőfokra érkeztem a játékommal. Valószínű, hogy további csiszolgatásokra is szükség lesz, de ha egyszer késznek lesz mondható, az nagy részben az LFG.hu közösségének lesz köszönhető. Nagyon köszönöm mindenkinek, aki építő kritikájával hozzátett ehhez a kiadványhoz is. S azoknak is előre hálás vagyok, akik ezután segítenek rajta.

http://lfg.hu/87819/rpg/zaranassinum-rpg-v3/


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]