Ugrás tartalomhoz


Fotó
* * * * * 1 Szavazat

Savage Rifts - The Tomorrow Legion Player’s Guide


 • Válasz írásához lépj be
23 hozzászólás érkezett eddig

KLM

KLM

  Ős fórumozó

 • Fórumita
 • 12095 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2019.04.08, 08:51

A Petrus által mesélt debreceni kalandból számomra is kiderült, hogy teljesen mások az erőviszonyok, ami veterán RIFTS-esként inkább volt zavaró, mint hasznos. Ami a legnagyobb különbség az pont a rendszerben van: míg a régi RIFTS-ben simán megrohamoztunk mindenkit, mert időbe telt a párszáz megapontot lefarigcsálni valakiről, itt simán meg lehet szívni egy-két kör alatt.

 

Igen, mások az erőviszonyok, pld. - főleg az első, de a RUE-ben is - a sorozatlövő energiafegyverek, a "ha eltalál -1 akció" sínágyúk, a mesélői "point blankról a sínágyú sebzése kb. 4x" (általában úgy veszi a sebzést, hogy a 40-es "tűzlökésből" 10 bogyó találja el a cél - de ha bedugod a sárkány... hát valahová ... a sínágyút, akkor bizony mind a 40), illetve a rakétasortüzek miatt a régi rendszerben is elég hamar meg lehetett valakit-valamit fektetni, vagy némi "kombózással" vagy a "majd törődünk az újratöltéssel később" pénzégetős metódussal.

 

Plusz a nehéz rakéták nem 1200 egységre (2,4 km?) hordtak, hanem többszáz kilométerekre.

 

A rakéták ugyanis - a szintén Palladium Robotech/Macross miatt - elég ikonikusak.

 

 

(Állítólag valamelyik animében a kólásdoboz méretű minirakéták - rocket SaWoban - kocakólás festést kaptak, de pár ezer év animében "húsvéti tojásokra" vadászni sohasem voltam elég fiatal). WeatherWing

WeatherWing

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 1 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2019.04.05, 18:01

A Petrus által mesélt debreceni kalandból számomra is kiderült, hogy teljesen mások az erőviszonyok, ami veterán RIFTS-esként inkább volt zavaró, mint hasznos. Ami a legnagyobb különbség az pont a rendszerben van: míg a régi RIFTS-ben simán megrohamoztunk mindenkit, mert időbe telt a párszáz megapontot lefarigcsálni valakiről, itt simán meg lehet szívni egy-két kör alatt. Előnye viszont, hogy így bármit is mesélt be Petrus, óvatosabbak voltunk.

 

Én simán visszaváltanék a régi RIFTS-re. Hozzá kell tennem, hogy sosem vettük komolyan, logikát sem kerestünk benne sosem. Most is simán elővenném a kismillió kiegészítővel együtt és lehetne egy jó kis (f)elszabadult játékot játszani, ahogy a plazma/lézer/railgun csövön kifér. Ami azért piszkálja a csőröm, mert Thirlen már bököd emiatt egy ideje...KLM

KLM

  Ős fórumozó

 • Fórumita
 • 12095 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2019.04.04, 11:03

 

Én csak az olvasó-rajongója voltam eddig a Rifts-nek (senkivel se tudtam leülni játszani), de én nem érzem olyan nagy gubancnak a megasebzés dolgot, vagy legalábbis nekem az jutott eszembe eddig, hogy a szorzót egyszerűen le kell szedni 10-re vagy 5-re... 

 

Ahogy még a Pd20-at nézegettem, először a létező fegyverek sebzését kellene rendbe tenni 

(5,56 NATO karabélylőszer 4d6 SDC

7,62*39mm "kala" 5d6 

.50 BMG - 7d6 SDC !!!! - ez az egyik lőszer amire a Gepárd rombolópuskát tervezték, de az orosz 12,7-es és pláne a 14,5-ös még ennél is erősebb)

 

...és aztán szépen az MD sebzéseket is.slaGerzson

slaGerzson

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 295 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2019.04.04, 10:25


Savage-ben a megának ugye már nincs ilyen tulajdonsága, szóval ez itt nem érv :P Egyébként sem az a gond, hogy a zsebpisztoly nem számít nehézfegyvernek, csak az, hogy a vadnyugati hatlövetű és a 200 évvel fejlettebb modern lézer között most úgyszólván nincs is különbség.

 

Egy lézerpisztoly talán könnyebb súlyú, többet lehet vele lőni, nem hagy töltényhüvelyt (és ujjlenyomatot) maga után, neadjisten víz alatt is lehet vele lőni :)
 

Én csak az olvasó-rajongója voltam eddig a Rifts-nek (senkivel se tudtam leülni játszani), de én nem érzem olyan nagy gubancnak a megasebzés dolgot, vagy legalábbis nekem az jutott eszembe eddig, hogy a szorzót egyszerűen le kell szedni 10-re vagy 5-re... meg hogy megás páncélon ne menjen át a nem-mega fegyver... Vagy vannak más kitételek is, amik kacifántosabbá teszik a dolgot?


Módosította slaGerzson: 2019.04.04, 10:28


KLM

KLM

  Ős fórumozó

 • Fórumita
 • 12095 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2019.04.04, 09:36

 

Coalition States parti 1 - S&D őrjárat

 

 

Ezek a partik "eleinte" úgy indultak, hogy majd jól otthagyják a gonosz Koalíciót, de aztán mikor a harmadik (egymást IRL sem ismerő) parti játékosai közölték, hogy ők igenis a CS tagjai akarnak maradni, már utána ezt nem tervezgettem - bár le sem zártam az utat. KLM

KLM

  Ős fórumozó

 • Fórumita
 • 12095 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2019.04.04, 09:26

Jó kritika. Én is nézegettem anno, de végül nem ruháztam be. Arra kíváncsi lennék, hogy milyen egy "tipikus" Rifts kaland. :)

 

Erősen partifüggő :)

 

Volt pár "összefuttok a sivatagban" (Szó szerint - a Juicer a tipróláncos atommeghajtású kamionjában felszedte a homokot hótalpban taposó eszkimó Crazy-t valahol Nevadában), de aztán áttértem a koncepciózus partikra.

 

Coalition States parti 1 - S&D őrjárat

CS parti 2 - City Rat parti, SRun jellegű modul 

3G - Csempészhajó legénysége, Altess "hejcegnő" luxuscirkálója (a hercegnő egyébként kicsinek és fapadosnak érezte)Diocletianus

Diocletianus

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1397 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2019.04.03, 20:58

Köszi az ismertetőt!

(Hmm-hmm... önálló faj lett a psi-stalker? Végül is logikus. Egy személyes vallomás: talán egyszer, ha ténylegesen játszottunk Rifts-szel, de a karakteralkotással és a csapattal nagyon sokat foglalkoztunk. Én koalíciós psi-stalkerrel voltam és imádtam. Több - emlékeim szerint egész jó - karakternovella is született ebből, de sajnos időközben mind elveszett. Mindenesetre, amikor annak idején megkérdezték, hogy milyen név alatt akarom megjelentetni a novellámat, akkor a psi-stalker nevét küldtem meg: ő volt Malcolm Hunt.)

KLM

KLM

  Ős fórumozó

 • Fórumita
 • 12095 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2019.04.03, 00:00

A lézer azért lett leminősítve megáról, ami a Rifts egyik rákfenéje volt: a lézer annyira elterjedt, hogy mindenkinek golyós puskát kell magával vinnie, ha vadászni akart (merthogy még a legkisebb lézerpisztoly is gőzpamaccsá változtatta a bográcsba valót :) ).

 

Viszont skulót, pláne nyílvesszőt SOKKAL könnyebb volt találni, mint E-clip-et vagy utántöltést...Petrus

Petrus

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 4388 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2019.04.02, 20:33

Lényegében annyit hiányolok a könyvből, hogy a super strength táblázatot miért nem úgy kezelték, mint az alatta levő heavy items táblázatot. A másodikban be van jelölve egy sor, hogy innen mega. Én az elsőt is így kezeltem volna a szerzők helyében.

Nem hiszem, hogy jó ötlet lett volna. Egyetértek azzal az iránnyal, hogy a Rifts alapkönyvhöz akartak visszatérni, nem ahhoz, ami elszabadult utána a későbbi kiadványokban. Pusztán az erő növelése ne tegye lehetővé, hogy puszta kézzel szétversz egy tankot, vagy egy robotot, hacsak nincs valami természetfeletti háttér mögötte (pl. démon egy másik dimenzióból, vagy ilyesmi).

A Tomorrow Legion koncepció szerintem kuka. Túl rózsaszín. Számomra amolyan eco-terroristák.

Mi is ignoráltuk, a régi Debrecen setting-emben játszottunk párat. A karakterek a sárkány Aziroon seregében voltak bokorugrók (egy kiborg, egy juicer, meg egy MARS merc), és egy őrjárat során mindenféle helyi dolgokba futottak (spontán rift és hasonlók), majd végül megakadályoztak egy d-bee terrorakciót a város ellen, aztán pedig kísérőként átkamionoztak Kecskemétre (egyéb okok miatt itt félbemaradt).

Petrus

Petrus

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 4388 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2019.04.02, 20:20

Egy buta kérdés: ehhez szükség van egy külön SW alapkönyvre? (Illetve az új kiadáshoz majd az újra?) Azaz magában nem játszható/érthető?

Igen, kell az alapkönyv, sőt, a Fantasy és a Sci-Fi Companion is hasznos (de nem kötelező). Jelenleg a SWADE előtti utolsó Deluxe Edition-nel kompatibilis, de április 16-án indul a következő Savage Rifts Kickstarter és annak részeként az alapkönyvek SWADE-re lesznek alakítva. Aki támogatója volt az első Savage Rifts KS-nek és beszáll ebbe, ezeket ingyen megkapja (pdf-ben) és lehetőség lesz kedvezményesen megvenni az új print példányokat is. A részletek még nem tiszták, egyelőre ennyit tudni erről.

strato

strato

  Lézengő ritter

 • Szerkesztő
 • 8388 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2019.04.02, 19:44

Egy buta kérdés: ehhez szükség van egy külön SW alapkönyvre? (Illetve az új kiadáshoz majd az újra?) Azaz magában nem játszható/érthető?

 

"This book requires the Savage Worlds core rules to play."

Forrás: https://www.peginc.com/store/rifts-the-tomorrow-legion-players-guide-pdf/

 

Egyébként egy 10 dolláros tételről van szó, ha megelégszel a pdf-fel. Ha nem sürgős, érdemes lehet megvárni a vásárlással az április 16-án induló új Savage Rifts Kikcstartert.Kilhalm

Kilhalm

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 41 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2019.04.02, 19:41

Üdv!

 

Jó az ismertető.

 

A Savage Rifts szerintem nagyon eltalált vonal, bár kipróbálni nagyon még nem tudtam. Én azt szeretem a Riftsben, hogy minden lehet benne (főleg ha a három galaxist is idevesszük aminek része a Rifts Earth) de van mögötte valami vezérlő logika. Földönkívüli intelligens baktérium tenyészettel is simán játszhatsz ha akarsz és nem te leszel a legfurcsább lény a világban.

 

A karakterek erősek, nem kell szinte szabályszerint goblinokat meg posztóvértes haramiákat kergetni benne kezdőkként a karaktereddel; aki bár gazdag családból származik de csak egy láncvértje van mert csak, miközben a világban minden bokorban van egy varázstárgy csak a tehetős családok nem vesznek a gyereküknek. A coloradói marhabáró karaktered jöhet egy atommeghajtású óriásrobotban. Kezdő parti pedig összedob egy olyan kompániát aki egy kisebb várost gond nélkül radíroz le.

 

Az erőszint kb. a WH40k Rogue Traderjéhez hasonlít talán a legjobban.

 

Amúgy azzal vitatkoznék, hogy kevés a nehézfegyver. Minden közösségnek van, mert az a garanciájuk a túlélésre. Pár rakétavető vagy beröffentett lézerágyú szerintem mindenhol ott figyel. A CS osztagokban is akad sok skelebot nehézfegyverrel, illetve a humán rajoknak is van egy-két nehézfegyveres tagja.

 

A Tomorrow Legion koncepció szerintem kuka.Túl rózsaszín. Számomra amolyan eco-terroristák.

 

A Rifts világa tele van érdekes dolgokkal. Régebben én írtam, hozzá pár modult aminek az volt a lényege, hogy egy lakota sziú isten meg akar szerezni titkos CS kutatási anyagot, a tudósok egy intelligens földönkívüli rovarfajjal kísérleteznek, a királynőt próbálják meg irányítani beültetésekkel. Az első 2 modult fel is töltöttem anno ide.

 

Személyes kedvencem a Harci Kiborg, erős karakter. Ha egyszer megjelenik a Warlords of Russia konverziója az remek lesz. Számomra az a legérdekesebb. Az apokaliptikus tajga kozákokkal, hadurakkal, a Szovjetunió maradékával, boszorkányokkal és démonokkal illetve szláv, germán kisistenekkel.    Marcus

Marcus

  Enrawellita

 • Fórumita
 • 608 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2019.04.02, 19:13

Egy buta kérdés: ehhez szükség van egy külön SW alapkönyvre? (Illetve az új kiadáshoz majd az újra?) Azaz magában nem játszható/érthető?

KLM

KLM

  Ős fórumozó

 • Fórumita
 • 12095 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2019.04.02, 17:51

Korábbi tanulmányaim alapján a Rifts-et mindig is egy elborult, zavaros, katyvasz setting-nek/rendszernek gondoltam, !


Az is, főleg a Rifts Earth. Én speciel ezért szeretem ;)

DiMalto

DiMalto

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 783 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2019.04.02, 08:16

Korábbi tanulmányaim alapján a Rifts-et mindig is egy elborult, zavaros, katyvasz setting-nek/rendszernek gondoltam, és kedvem sem lett volna komolyan belenézni... egészen mostanáig.

Ez az ismertető meghozta a kedvem + a SaWo jelenleg a szívem csücske, szóval ha akcióban / bundliban lesz, lehet behúzok pár pdf-et.

Köszi!Bulldy

Bulldy

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 6651 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2019.04.01, 20:02


Jó kritika. Én is nézegettem anno, de végül nem ruháztam be. Arra kíváncsi lennék, hogy milyen egy "tipikus" Rifts kaland. :)


Erre van egy nagyon rövid, meg egy nagyon hosszú válasz :) A rövid úgy hangzik, hogy szinte bármit. A világ úgyszólván bármilyen fantasy vagy sci-fi kalandot elbír, csak az NPC-k bemérése okoz nehézséget. A hosszú válasz az lenne, ha begépelném a készülő kampányom vázlatát. Talán majd egyszer az is meglesz.

Az első választ ismertem. ;)

A másodikra kíváncsi vagyok, de ha annyi időd nincs is, egy kalandot elmesélhetnél röviden.

Bulldy

Noro

Noro

  Anunnaki

 • Fórumita
 • 4994 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2019.04.01, 18:00

A lézer azért lett leminősítve megáról, ami a Rifts egyik rákfenéje volt: a lézer annyira elterjedt, hogy mindenkinek golyós puskát kell magával vinnie, ha vadászni akart (merthogy még a legkisebb lézerpisztoly is gőzpamaccsá változtatta a bográcsba valót :) ).

 

Savage-ben a megának ugye már nincs ilyen tulajdonsága, szóval ez itt nem érv :P Egyébként sem az a gond, hogy a zsebpisztoly nem számít nehézfegyvernek, csak az, hogy a vadnyugati hatlövetű és a 200 évvel fejlettebb modern lézer között most úgyszólván nincs is különbség.

 

Puszta kézzel megát sebző lények vannak a Foes-ban, gondolom, ott majd kitérsz erre, csak itt furcsa volt megemlítve látni, amikor a játékosok szempontjából nem sok jelentősége van (a robotok itt is megát ütnek, a power armorok nem). A háromfelé bontott erő táblát az eredetiben nem szerettem, zavaró volt, hogy ugyanaz az érték folyton mást (dobandó kockát is) jelentett.

 

 

A második mondattal egyetértek. Szerintem ez úgy logikus és egyszerű, hogy egy adott STR érték fölött automatikusan járjon a mega-sebzés. A játékosok irányából pedig azért van jelentősége, mert mi azonnal elkezdtük szétcincálni a kiborg ikont, hogy lehessen konkrét típusokkal indulni. És akkor felmerült, hogy ha elveszek 1-2 STR bónuszt, akkor a fenti logika szerint a mega-erőnek előbb-utóbb el kell tűnnie.

Lényegében annyit hiányolok a könyvből, hogy a super strength táblázatot miért nem úgy kezelték, mint az alatta levő heavy items táblázatot. A másodikban be van jelölve egy sor, hogy innen mega. Én az elsőt is így kezeltem volna a szerzők helyében.Noro

Noro

  Anunnaki

 • Fórumita
 • 4994 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2019.04.01, 17:41

Jó kritika. Én is nézegettem anno, de végül nem ruháztam be. Arra kíváncsi lennék, hogy milyen egy "tipikus" Rifts kaland. :)
 

 

Erre van egy nagyon rövid, meg egy nagyon hosszú válasz :) A rövid úgy hangzik, hogy szinte bármit. A világ úgyszólván bármilyen fantasy vagy sci-fi kalandot elbír, csak az NPC-k bemérése okoz nehézséget. A hosszú válasz az lenne, ha begépelném a készülő kampányom vázlatát. Talán majd egyszer az is meglesz.slaGerzson

slaGerzson

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 295 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2019.04.01, 16:37

Aztabika! Ez igen alapos ismertető lett, köszönet érte!

Petrus

Petrus

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 4388 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2019.04.01, 15:51

A lézer azért lett leminősítve megáról, ami a Rifts egyik rákfenéje volt: a lézer annyira elterjedt, hogy mindenkinek golyós puskát kell magával vinnie, ha vadászni akart (merthogy még a legkisebb lézerpisztoly is gőzpamaccsá változtatta a bográcsba valót :) ).
A magas Armor értékeket nem látom gondnak, mivel a sebzések is nagyságrendet ugrottak (több kocka, amivel a robbanó kockák esélye is nőtt), AP-je meg szinte mindennek lett.
Puszta kézzel megát sebző lények vannak a Foes-ban, gondolom, ott majd kitérsz erre, csak itt furcsa volt megemlítve látni, amikor a játékosok szempontjából nem sok jelentősége van (a robotok itt is megát ütnek, a power armorok nem). A háromfelé bontott erő táblát az eredetiben nem szerettem, zavaró volt, hogy ugyanaz az érték folyton mást (dobandó kockát is) jelentett.
A kezdőpénzt nem érzem gondnak, azért van a kidobható kezdőtárgy, ami gyakran igen értékes cucc. A csapat eladja azt, ami a legkevésbé hasznos nekik és máris dúskálnak a kreditben (nálunk ez történt).


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]