Ugrás tartalomhoz


Manga/anime szerepjátékok


 • Válasz írásához lépj be
99 hozzászólás érkezett eddig

Petrus

Petrus

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 4442 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2019.04.29, 18:53

Még idén visszatér a BESM az újraírt 4. kiadással. MacKinnon előbújt a barlangjából és az új, kanadai Dyskami kiadó égisze alatt készül az új kiadással, plusz mindenféle egyéb támogatás is várható hozzá (ezt még nem tudni, pontosan mit fog jelenteni).

emericus

emericus

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 1 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2014.04.12, 02:21

A sors iróniája hogy nyugati/D&D beállítottságú emberként mégis a BESM Sailor Moon RPG volt az első játék ahol ugyan chaten, de játékmesterkedtem.

A játék maga nem rossz. A tri-stat könnyen kezelhető, a 2d6 dobj a jelölt érték alá intuitív, a siker/sikertelenség fokozatossága, amit mondjuk a Dark Heresyben/warhammer 40000 rp is megtalál az ember, mind remek játékmechanikai ötletek, és a könyv maga eleget ír le a játékvilágról ahhoz, hogy egy-két epizódnál ne kelljen többet végignézni annak, aki játszani akar valamelyik sorozatban szereplő karakterrel.

Persze aki Tokión kívül, vagy saját avatárjával akar kalandozni, az kánonbeli problémákba ütközik (ami a holdimádók klubjában komoly tiszteletet élvez), mivelhogy minden esemény oda összpontosul, és más karakternek sincs nagyon hely az események tükrében.

Sajna a játékmestereknek szóló szekció nem sikerült túl erősre. A sötét szolgák (ezek a minden részben megjelenő, egyszer használatos, használat után holdfénymágiában holdporrá égő, és sokszor igen érzékies női szörnyalakok) generálásával foglalkozó rész igen gyenge, a szörnyek hatalmának beállítására nem ad támpontot, a random generálós módszer pedig sokszor ad ki ellentmondásos vagy használhatatlan karaktert. Mindezek ellensúlyozása külön felkészülést kíván minden játékmestertől.

A harcrendszer és a harci képességek választéka igen szerény, de játékmechanikailag hűen tudja tükrözni az animében látott harcok pörgősségét, és inkább hajaz az AD&D-re mint a 3. kiadásúra. Sajnos ugyanez a hűség jelen van mind az inkonzisztencia, mind a GM-re utaltság terén is. Rengeteg képesség megkötések nélkül, csak címszavakban van körülírva, pl.: csápok, indák vagy állatok idézése a környezetből, de nagy kedvencem a teleportálás, melynek csak a nevét adja meg, csináljon vele a szerencsétlen azt amit akar, ezzel lényegében értéktelenné téve játékmenet szempontjából a játékosok karakterválasztását/fejlesztését.

Ezzel szemben a karaktergenerálás mind a jó oldalon, (sailor senshi/knight) mind a gonoszon (Dark Warrior) agyon van részletezve, és kétféle pontból kell kiválogatni a karakteredre valókat: Attribute és Sub-attribute pontokból, utóbbiakat az attribute pontokból veszed úgy hogy senshi/knight v dark warrior szinteket veszel magadnak (4 v 5 pont). Minden lehetséges attribute és sub-attribute példákkal van megjelölve, és részletes leírással párosítva.

Az első két évad karaktereinek megvannak a karakterlapjai, és bármilyen furcsa, kiadtak hozzá egy könyvet (Complete Book of Youma — tiszta D&D) amely ugyaninnen az összes szörnyet leírja betűkkel és számokkal. Ezek mellett a többi nem tündér karakter is le van írva egy pár mondattal, úgyhogy narratívához van alapanyag bőven. Ami fontos hogy a külső kör tündérei (Uránusz/Szaturnusz/Neptunusz/Plútó) nincsenek felstatolva, csak pár mondatban összerakva, őket külön kell összerakni (én 4-es senshinek saccolom őket, talán 30 karakterponttal fejenként), külön figyelve hogy ne legyenek agyonoptimalizálva, mert aki látta az animét, az tudja hogy roppantul táposak a leányzók.

Mindent összevetve nem rossz a játék, de sajnos nem is kiemelkedően jó. Aki hajlandó igazságos megkötéseket szabni a szolga/negaverse képességekre, az szerintem élvezetes játéknak néz elébe.

Persze csak ha talál rá játékost. :nos:Fywillan

Fywillan

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 338 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2013.08.14, 16:40

Mivel a státuszoknál volt rá érdeklődés megosztom a házibarkács One Piece rendszerünket (alfa verzió):
http://www.obsidianportal.com/campaign/one-piece-gazda/wikis/rendszer

kukac

kukac

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1507 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.07.12, 17:07

Régen még el se tudtam képzelni a figurásokat, mostmár egyre inkább eszembe jutnak. Érdekes lehet vele játszani (főleg, ha külsőre is neked kell megtervezned, kifestened).

Azonban hiányolom még a papír-ceruza formátumot, főleg a népszerű animék kapcsán (Naruto, Bleach, Psyren, stb.).

Sajnálatos módon az univerzális rendszereket nem szívlelem, viszont mégis érdekes lehet játszadozni a kompromisszumukkal, legalábbis míg nem válik a játékmenet kárára.

Nyarlathotep

Nyarlathotep

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 59 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.06.22, 09:01

Én tudok egy figurásat. Bocs, hogy az előbb nem írtam. :D
http://www.infinitythegame.com

Nyarlathotep

Nyarlathotep

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 59 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.06.22, 08:47

Anima RPG: http://www.animarpg.com/
Figurás játékot nem ismer valaki?

slaGerzson

slaGerzson

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 299 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.08.22, 13:40

Üdv! Nem olvastam el minden hozzászólást ebben a topikban, de úgy látom vannak fanyalgások rendesen, ami a "papír-ceruzás" anime szerepjátékokat illeti. A BESM szerintem jó (mármint az eredeti Tri-Stat-os változat), de pár hete találtam egy igazán tutit. Csak öntömjénezésként jegyzem meg, hogy ők is ugyanazt az alapelképzelést találták ki, mint én két éve, vagyis hogy mindenki dobhat mindenre, mintha mindenki mindenben átlagos adottságokkal bírna, a szereplőnek csak előnyei és hátrányai vannak, vagyis csak az átlagostól eltérő dolgokat kell feljegyezni (nincsenek külön alaptulajdonságok, képzettségek, másodlagos jellemzők, előnyök, hátrányok, meg mittudoménmég micsodák). A mesékben (nem csak az animékben) úgyis csak az szerepel, hogy miben volt ügyesebb és ügyetlenebb a kedves szereplő, azokat pont elég meghatározni.

Ja, szóval ez az Open Versatile Anime RPG (vagyis OVA... értitek, ugye... :) ), amit a Wise Turtle adott ki. Van szerencsém a fordítás elkezdéséhez is, talán egy-két hónap és sikerül befejezni...

(Minthogy ugye elég változatosak tudnak lenni az animék, emiatt tulajdonképpen ez is használható általános szerepjátékrendszernek.)
(Akit érdekel a játék, írjon sgerzson_kukac és hotmail-es címre.)

Ynas_Midgard

Ynas_Midgard

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1095 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.07.17, 15:51

Üdv!

A Talsorian '99-ben kiadott egy játékot Dragonball Z - The Anime Adventure Game címmel.
Másról nem tudok.

Choiros_fiu

Choiros_fiu

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 551 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.06.07, 17:54

Hali skacok!

Lenne egy kérdésem, mégpedig az, hogy ismer-e valaki itt vagy olyant, aki ismer valamilyen Dragon Ball.os szerepjátékot? Régebben mintha olvastam volna egy házi szabályrendszeres DB játékról, és modt nemtudom merre lehetnek az alkotói. Nagyon kíváncsi vagyok mert imádom a sorozatot.

Előre is köszi a segítséget!

:ninja:

algi

algi

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 632 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.08.26, 03:14

Hello!

Nem tudom, ezt ismeritek-e: az Atarashi Games két elég durva anime RPG-t csinált.

A Panty Explosionban (igen, tényleg az a címe, hogy bugyirobbanás) csak és kizárólag iskoláslányokkal lehet játszani, akik démonok ellen harcolnak és az egyikük pszichikai képességekkel rendelkezik, de legalább ilyen fontos, hogy melyikük mennyire kedvelt. Ennek sajnos csak a demó verziója tölthető le ingyen, de ez is játszható.

A Classroom Deathmatch viszont teljesen ingyenes (egylőre?). A Battle Royale-ból ismerős lehet: iskolások gyilkolják egymást egy-egy random megkapott fegyverrel egy lezárt területen. De ha jól látom, azért elvontabb annál, hogy minél táposabb légy - bár még nem olvastam végig.

Úgy vettem észre, hogy mindkettőben odafigyeltek a japán kultúrára, a karakteralkotáskor pl. meg kell határozni a "kínai csillagjegyét" és a vércsoportját is (merthogy ott állítólag úgy gondolják, hogy a vércsoporton is múlik a személyiség). Szóval elég korrektnek néz ki mindkettő.

Shakti

Shakti

  Érdeklődő fórumozó

 • Archívum
 • 85 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.06.25, 12:24

Üdvözlet mindenkinek!

Anno még ősz végén találtam ezt az oldalt. A Naruto című anime/manga világában játszódó fórumalapú rpg. Ha valaki szeretni a Naruto animét vagy a mangát, annak mindenképpen érdemes legalább kipróbálnia. :dilis:

http://shippuuden.suddenlaunch3.com


Kipróbáltam, de én nem találtam benne semmi érdekeset. Egy másik fórumon is próbálkoztam Naruto RPG-vel, de mindenki csak arra ment, hogy táp legyen a karaktere, és egy ütéssel legyőzzön X számú ellenséget... Nevetséges!
Egy másik anime/manga RPG-nek segítettem a világát kialakítani, de aki kitalálta, hogy legyen szerepjátszás, elég érdekesen állt az egészhez... Megtiltotta, hogy bárki olyan karaktert csináljon, aki viszáloykat szítana, mert hogy ez "ismerkedésre és barátkozásra való". Elfelejtette, hogy a karakter az nem ő maga... Szóval szépen kiosztottam erről. Persze továbbra is olyan karaktert játszik, aki mindenkivel kedves és barátságos...

Aki egyébként akar röhögni egy jót, annak klikk ide:
http://mondomagazin.hu/viewtopic.php?id=1375
Vélemény: a mesélőjük nagyon jó, csak a játékosok...

Felisa

Felisa

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 10 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.05.05, 11:57

Hali!
Valaki ismeri a MoonDragon Entertainment legelső játékát, az Emlékcsavart? Nagyon jó történeten alapuló játék. Aki ismeri, az szóljon, mert segítség kéne. Megakadtam a játékban. :nemertem:

Zaraquer

Zaraquer

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 130 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.04.03, 10:00

Üdvözlet mindenkinek!

Anno még ősz végén találtam ezt az oldalt. A Naruto című anime/manga világában játszódó fórumalapú rpg. Ha valaki szeretni a Naruto animét vagy a mangát, annak mindenképpen érdemes legalább kipróbálnia. :szent:

http://shippuuden.suddenlaunch3.com

Zizz

Zizz

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 7 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.03.11, 16:32

MECHA-s szerepjátékot mesélek a UC GUNDAM FÓRUMON!

Aki szereti a gigászi harci gépezeteket, az nézzen be hozzánk, szabályoktól kötetlenül, ugyanakkor a realitás talaján maradva próbálok kikapcsolódást nyújtani a GUNDAM világában.

UNIVERSAL CENTURY idősíkban, a 0079-es háborút használva háttérként mesélek.
Javallot anime-ismeretek:
Gundam film/sorozat, 8th MS Team, MS IGLOO, War in Pocket (aka 0080)

A mechákhoz referenicanyagként a MAHQ.net oldalt használom.

Nézz be hozzánk! Érdemes!

_Sir McFuzzy (NPC/NJK)

_Sir McFuzzy (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.04.15, 14:49

Üdvözlet elvtársak!
Az a helyzet hogy mostanában kezdek szemezgetnmi az Inu Yashával(aszem így kell írni ha nem javítsatok ki :cool: )
és az lenne a kérdésem h valakinek nem áll a szándékában egy hasonló gémben résztvenni ?

coolwater

coolwater

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 201 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.11.29, 16:23

Tényleg láma voltam, de azóta költöttem xp-t IQ-ra és megtaláltam magamtól...

De azért köszönöm :aboci:

MAXXxxx

MAXXxxx

  The MAXXxxx

 • Fórumita
 • 2682 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.11.21, 12:39

Hali!

Lehet rossz helyen kopogtatok, és igaz lelkületű manga rpg-sek megköveznek a kérdésemért, de mi újság az exalted-al? Nem ide sorolandó? Nem ismert? Külön topic van hozzá, csak amien láma vagyok nem találom?

Üdv:


kulon topic van ra, 1 konyvtarral kijebb (ITT)

Skull

Skull

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 24 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.11.19, 14:58

Konnichiwa!

Nemtom kinek cseng ismerősen a BBSW hentai (igen, jól olvastátok:) szerepjáték. Nemistom mikor és hol akadtam rá a neten, pár hete úgy gondoltam lefordítom.

Így elsőre gondolom van aki idegenkedéssel fogadja (van ilyen?:gyagya: de nyugi:
Az anyag kellőképpen elborult. Csak úgy lehet jól játszani, hogy senki nem veszi komolyan.

Mnya, töltsétek le, próbáljátok ki. Aztán kövezzetek meg :titok:)))))

http://skull.uw.hu
http://skullrpg.uw.hu/downloads/BBSW_HU.rar

hm. a link nem működik... mindegy, a skull.uw.hu-n belül elérhetitek, ott működik.

Módosította Skull: 2006.11.19, 15:01


coolwater

coolwater

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 201 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.11.03, 15:36

Hali!

Lehet rossz helyen kopogtatok, és igaz lelkületű manga rpg-sek megköveznek a kérdésemért, de mi újság az exalted-al? Nem ide sorolandó? Nem ismert? Külön topic van hozzá, csak amien láma vagyok nem találom?

Üdv:

_Vicent (NPC/NJK)

_Vicent (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.09.23, 07:24

Hi

A DBZ RPG és Slayers D20 után édeklődnék hogy honét tudom meg vwnni vagy letölteni?


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]