Ugrás tartalomhoz


Tapolcai LIVE RPG


 • Válasz írásához lépj be
1800 hozzászólás érkezett eddig

Karret

Karret

  Mestertolvaj

 • Fórumita
 • 203 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.03.20, 09:15

Immár, hogy nyakunkon a Húsvét érdeklődnék, hogy áll még-e amit az előző postban írtál? :)

Elison

Elison

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 12 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2011.08.11, 05:49

Hát nem mintha bárkinek tartoznék elszámolással de egy kicsit önéletrajzolok :D

Az elmúlt 5 év Tp Live mentesen telt el, amitől a leglehangoltabb tán én vagyok.

Az utolsó játékunk elég jól sikerült emlékezetem szerint,(bár az emlékek idővel szépülnek) de azért akad egy-két sötét alak aki ezt meg tudja erősíteni. Annak idején nem volt titok kicsit elvándoroltam más tájakra hosszabb időszakokra. Konkrétan 4. éve élek Ibizán ami most úgy néz ki a végéhez közeledik... Nincs baj csak beleuntam. Unom a tétlenséget, tehetetlenséget... Többször igértem azóta játékot, de mivel mindíg munkákkal sikerült keresztbevágni az összes számításom ezért nem haladt a dolog egyről kettőre..
Másik jó kifogásom hogy ennek a projectnek a másik fele fel van szívódva és nem érem utol... Mort vajon hol lehet ????

Ami lényeges nektek jelen pillanatban hogy kiküldetésem végéhez közeledünk, és alakul a gondolat hogy a húsvéti szünetben egy "odabaxzós" játékot rittyentsek össze nektek... csak amolyan engesztelésképp 3 nap középkor...
Hogy még őszintébb legyek, vért fogtok izzadni és.... és .... és még fokozhatnám :D

Úgyhogy lehet előkukázni a régi seprűnyeleket ;)

Konrad_Messer

Konrad_Messer

  Érdeklődő fórumozó

 • Archívum
 • 89 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2011.03.10, 01:46

Üdv, Elison!

Valószínűleg nem igazán mond neked a(z ál)nevem semmit. A lényeg, hogy Daverns-ék és Palladinék jól ismernek. Én vagyok amúgy a Divisio Vespremiensis nevű élő-szerepjáték csapat alapítója és vezetője, meg a veszprémi Kyrenar live egyik főszervezőjének neveztek ki nemrégiben, de ez most nem lényeges.:-)
Én elég későn kezdtem a larp-ozást sajnos, 2005-ben volt az első debütálásom... azóta volt pár nagyobb durranásunk és sikerünk. Jómagam nagyjából 20 larpon vettem részt Soprontól Debrecenig. Sajnos még nem voltam TP live-on, amiről Dave-ék legendákat meséltek nekünk!
Mindenképpen drukkolok neked, hogy ezt a játékot összehozd, és a lehető legjobb legyen, mert már akkor is örültem, mikor hírét vettem, hogy hazajöttél. Alig várom, hogy beinduljon a 2011. év nagy lájvozási hulláma (sajnos a februári Fagyott Világra idén sem jutottam el), tehát ha megcsinálod a TP-t, akkor én feltüzelhetek akár 10-15 anyaszomorítót is, akik garantáltan emelni fogják az esemény hangulatát! Amúgy is újra gatyába kell ráznom a csapatot, mert igen ellustultak és passzív lett a légkör.
Szóval csak mindent bele, és hajrá! Én ott leszek, sokad magammal. Minket nem érdekel a szabályrendszer, meg a szőrszálhasogatás, minket a JÁTÉK érdekel!

Harr!

Elison

Elison

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 12 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2011.02.22, 05:46

Szívesebben csinálnék nyári játékot, de az indok hogy rácsaptam a tavaszi időpontra az az hogy nyáron (de már tavasz közepén sem) tartózkodok kis hazánkban... úgyhogy csaj késő őszi vagy tavaszi játék a kivitelezhető..
Amúgy meg képlékeny a dolog mert 10-15 embernél többről egyenlőre nem tudok aki jönne...
A Wow-osokkal meg 2 ok miatt nem beszélek:D 1.makacs vagyok 2. nem akarom utána azt hallgatni mint anno tp-live-nál hogy "loptuk" a szabályrendszert (annak ellenére hogy bele volt írva hogy ez a legenda szabályrendszerén alapszik) na de mindegy...
Még vakon vagyok, kicsit...
Nekem is szűknek tűnik az idő, de majd meglátjuk hogy tudom megoldani...

Homar

Homar

  Caelumi Játék

 • Fórumita
 • 953 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2011.02.19, 17:18

Örülök hogy jobb dolgotok sincs mint jogi vitákkal babrálni...
Ilyen az mikor sok időtök van :D
Megjegyzem Homár még ha bölcs is a hozzászólásod, nem találom építő jellegűnek..
...Másrészről Palladint is kérem ,hogy mellőzze a vita folytatását, vagy oldjátok meg egymás közt, nem hinném hogy ennek itt a helye..

Aki már találkozott hivatalos személyekkel az általa szervezett játékokon, az később kicsit jobban felkészül ha teheti. Mindenféle jogi aspektusból :P
Egyébként meg lehet hogy nem is neked lett írva a hozzászólás, azért nem érzed építőnek :) És legalább ennyire aranyos, hogy egy saccper féléve lezajlott párbeszéd folytatásának befejezésére kértél :P

De hogy ne csak szurkálódjak, az utóbbi pár évben már szokott lenni Warcraft live, az pl eléggé mmorpg jellegű :D Lehet érdemes lenne beszélni velük, mik a tapasztalataik ezen a téren.

Azt viszont kicsit sajnálom, hogy ilyen rohammunkában vágtok neki a fejlesztésnek... :( Miért ilyen közeli az időpont ha szabad megtudnom? Miért nem hagytok egy kis kifutási időt a teljesen új alapokon nyugvó rendszer tesztjének?
Bevallom önös érdekből remélek egy késeibb játékot, mert tavasszal elég esélytelen, hogy eljussak erre a játékra, július végéig keményen be van táblázva a programtáram :(
Pedig becsszó kíváncsi vagyok!

Üdv és jó szervezkedést!

Elison

Elison

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 12 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2011.02.17, 18:00

"A közösségi oldalakkal kapcsolatos kérdéseket Magyarországon az adatvédelmi törvény tisztázza (emellett persze érvényesek rájuk a Ptk. és a Btk. rendelkezései is), tudtuk meg az adatvédelmi biztos hivatalától. Az alapelv az, hogy bármilyen adatot tesz közzé az ember egy közösségi oldalon, még ha nem is korlátozza elérhetőségüket, az nem jelenti azt, hogy azok az egész internet, vagy az offline világ számára n...."

Szerintem igazad van jogilag teljes mértékben...
Csak ismerhetsz annyira hogy tudd : én meg az ilyen dolgokat eddig is lecartam.
(Azt hiszem még csak precedens sem volt arra hogy valakit emailcímek használatáért megbüntettek volna, szóval ez itt fent szájtépés.)

2 dologra ügyelek, kínosan : 18 alatt legyen írott szülői beleegyezés... Jó legyen a játék ennyi...

Elison

Elison

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 12 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2011.02.17, 17:49

Van időpont (Pontosabban van időpont terv) : 04.21 - 04-24 (1+3 nap)
Az első nap a tervek szerint Warming up, és az új szabályrendszer éles tesztelése, a második nap estélye( már játékidő) na de még tervezés alatt a dolog...

Elison

Elison

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 12 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2011.02.17, 01:44

Örülök hogy jobb dolgotok sincs mint jogi vitákkal babrálni...
Ilyen az mikor sok időtök van :D
Megjegyzem Homár még ha bölcs is a hozzászólásod, nem találom építő jellegűnek..
Akinek meg kell tudnia, illetve maga a célközönség vagy így vagy úgy úgyis hozzájut az infóhoz ,hogy Live lesz. Ez eddig is így működött... Itt meghirdettük aztán jött aki akart. Nemde ?
Másrészről Palladint is kérem ,hogy mellőzze a vita folytatását, vagy oldjátok meg egymás közt, nem hinném hogy ennek itt a helye..

Nos... (imádok "Nos"sal kezdeni :D )
Hétvégén ha az időjárás kedvez, rávetem magam a terepszemlének, és ezt követően nekifeszülök a szabályrendszer átértékelésének.
Mint már korábban valahol elhangzott erős MMORPG beütést kívánok belevinni a mostani Tplive-ba, ezzel beintve az 1000-éves szabályrendszereknek (köztük a Mi szabályrendszerünknek is)
Azt hiszem hogy az a generáció eléggé kis számot tudhat magáénak aki a régi rendszert használja(ta).
Bár bevallom nem is nagyon követtem az elmúlt pár évben hogy ki milyen szabályrendszert alkotott,de ígérem nem lesek...
Egy Új motor van készülőben...
Amit alapnak szánok a következő 3-4 év Live-jainak...
A ma népszerű kasztokkal, varázslatokkal, harcmodorokkal...

A csapat lassan készen áll a fejlesztésre... 1 hónap múlva kézhez vehetitek az első szabályrendszereket
és 2 hónapon belül játék !
Fogynak a napok....

Homar

Homar

  Caelumi Játék

 • Fórumita
 • 953 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.09.15, 14:00

Palladin: A levlista az jó ötlet, nincs is ellene semmi kifogás, bár ha jól sejtem itt konkrét elérhetőségeket kért Elison...
A közösségi oldalakról való emailcímgyüjtögetés már kevésbé elfogadható, bár tudom ez nem mindenkit izgat :)

"A közösségi oldalakkal kapcsolatos kérdéseket Magyarországon az adatvédelmi törvény tisztázza (emellett persze érvényesek rájuk a Ptk. és a Btk. rendelkezései is), tudtuk meg az adatvédelmi biztos hivatalától. Az alapelv az, hogy bármilyen adatot tesz közzé az ember egy közösségi oldalon, még ha nem is korlátozza elérhetőségüket, az nem jelenti azt, hogy azok az egész internet, vagy az offline világ számára nyilvánosak, és bármilyen célra felhasználhatók lennének, mondta el Jóri András, adatvédelmi biztos.
Egy nyilvános felhasználói adat (ez akár egy fotó is lehet), csak a közösségi oldalon belül nyilvános, csak ott használható fel, a feltöltéssel és megosztással csak ehhez adunk hozzájárulást.
index.hu"

Mindenesetre továbbra is azt mondom, hogy a legnagyobb általam ismert larper csoportot elérő hírlevél az ostromosoké...
Másrészt ha már közösségi oldal, tudtommal van larpos iwiwklub is pl ahol szintén lehet körlevelezni (kérdezd Belzenrupper_Mordred komát) az is elég sok tagot számlál.

És tényleg éljen a TPlive, mert egyre már szeretnék én is elnézni hova jutottak "Kedves Ellenségeim" :punny: Tehát várom a fejleményeket!
Üdv!

Palladin

Palladin

  Az adószedő

 • Archívum
 • 307 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.09.15, 00:21

Üdv!

Nemes barátom, íme egy lista, nem túl sok emberrel, de müködik, nem küldi senki tele Spammel, és én vagyok az adminja is.

http://wigner.bme.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/erpg

ezen a linken eléred, itt bárki feliratkozhat.
A listára mindenki írhat, és mindenki azonnal megkapja a levelet.

Homár: látod, nem kell kiadjam senkinek az adatait, mellesleg, ha akarja valaki begyüjtheti a közösségi portálokról kis munka árán, hagyjuk már a személyiségi jogokat ilyen téren. Én kifejezetten örülnék, mint live-os, hogyha nem faroknövelő spamaeket kapnék, hanem jókis live meghívókat!

Éljen a TP Live!

Konrad_Messer

Konrad_Messer

  Érdeklődő fórumozó

 • Archívum
 • 89 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.09.02, 18:25

Ja wohl!

Elison

Elison

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 12 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.09.01, 08:38

Ok!

Mostantól hivatalosan is :

www.tplive.fw.hu

Adjátok körbe :)


!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Elison

Elison

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 12 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.08.31, 17:30

Te sosem változol öreg Homár barátom, hiszen jól ismersz, nem vagyok híve a professzionális munkának :).... mindig a hivatalos utak :)
Nekem még levelezési listám is létezik csak 2000 km-re vagyok tőle..
Amúgy meg leszarjuk az adatvédelmi szempontokat :D

Mindenesetre amikor annak eljön az ideje értesítünk mindenkit hivatalos formában (szép díszes meghívóval;) ).

Egyenlőre azoknak az elérhetősége hiányzik nagyon akik már megadták párszor a játék regisztrációjakor, csak én nem férek hozzá novemberig, illetve azoknak a szervezőknek az elérhetősége akikkel nem beszéltem 5 éve :D

Homar

Homar

  Caelumi Játék

 • Fórumita
 • 953 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.08.31, 12:09

Hali!

Ha van is valakinek ilyen listája, nem valószínű hogy kiadja harmadik személynek... (ha meg igen az adatvédelmi szempontból elég aggályos)
Ellenben ha megkérsz valakit hogy a saját hírlevelébe rakja be amit szeretnél, akkor azt már megteheti. Persze ehhez érdemes olyan csapatot választani akik küldözgetnek hírleveleket :) Az ostromosok pl rendszeresen adnak hírt mások játékairól is...

Üdv!

Elison

Elison

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 12 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.08.31, 05:47

ja és hogy valami teljesen új infót osszak meg :

WWW.TPLIVE.FW.HU

már vagy 8 éve....

Nincs valakinek egy királyos levelezőlistája ???
Mondjuk az elmúlt 10 év lájvosairól' ?

Módosította Elison: 2010.08.31, 05:43


Elison

Elison

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 12 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.08.20, 04:43

Részemről kedvelem a változó időjárást :) jó nézni ahogy szívnak a játékosok :rohog: mi meg a kocsmában ülünk :) :ok:

Konrad_Messer

Konrad_Messer

  Érdeklődő fórumozó

 • Archívum
 • 89 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.08.19, 21:29

Ha lehet egy javaslatom, a május az egy igazi lájvos hónap :ok:

Módosította Konrad_Messer: 2010.08.19, 21:30


Konrad_Messer

Konrad_Messer

  Érdeklődő fórumozó

 • Archívum
 • 89 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.08.19, 21:08

Üdv, Elison!

Én legendákat hallottam rólad és a TP lájvról. Többek közt olyanok ajánlásával, mint Dave és Quarion... tetszett, amit hallottam. Igazság szerint rá is férne a larp világára, hogy visszatérjenek a régi motorosok és feltámadjon a szellemiség!
Én sajnos csupán 2005-ben kapcsolódtam be ebbe a fantasztikus életformába, tehát nem volt még alkalmam részt venni TP-n...
Amint egy százalék esély van rá, ott leszek és részt veszek rajta minden bele élésemmel.
Sok sikert kívánok a szervezéshez és szerencsét az időjáráshoz meg a jelentkezők (sohasem látott mértékű) jelentkezéséhez.

K.M.

Elison

Elison

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 12 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.08.18, 05:35

Tudom hogy nem vagyok túl bőbeszédű a dologgal kapcsolatban de úgy néz ki a dolgok úgy alakulnak hogy egy tavaszi játék megszervezésébe ugrottam bele..
amolyan elvonási tüneteim vannak... :lol:
Meg már kotyvasztanék egy kis mézsört is.... :D
A terep számításaim szerint a szokott terület kisebb nagyobb módosításokkal...
A történetről egyenlőre hírzárlatot rendeltem el... természetesen ismét birodalmak csatájának színhelye lesz a Trivus-i fennsík...
Ebbe persze majd jól belezavar Mort és, hogy neki se legyen jó én is csavarintok egyet a történeten :)

A technikai háttér már most szélesebb mint az eddigi játékok bármelyikén, ezáltal egy nagyon kis kellemes játéknak állunk neki...
Hamarosan(ez olyan november környéke) elő fogok állni konkrétumokkal, és ami szinte biztos hogy a szabályrendszer olyan mértékben változik hogy megcélozzunk vele egy teljesen új generációt is, az MMORPG függőket :lol:

Hogy stílszerű legyek jöhetnek majd vérpistik PK-zni :nos: már ha tudnak....
azért mi már tudjuk mi a különbség a bal egérgombb meg a kardnyél között ;)

Nem volt titok soha hogy ez egy fizetős játék, úgy tervezem hogy egy havi mmorpg account ára körül vagy alatt jöjjön ki valahogy...
de majd "meglássuk" :D

Tiger91

Tiger91

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 30 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.06.20, 10:23

Na végre! :sor:

Több haveromat is megbolondítják a történetek amikor is:
"A méregkeverő és csatlósai szövetkeztek az orkok hordáival és ráébredtünk, hogy a pappal kiegészülve sem leszünk elegen hárman. De mit volt mit tenni!?
Ordításunkat messze röpítette a szél, melyre majdnem egy fél-szászad örjöngése válaszolt, majd belevetettük magunkat az ütközetbe..."

Tehát kb 8-10 ember leglább jelentkezne Szfvárról is.


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]