Ugrás tartalomhoz


Tapolcai LIVE RPG


 • Válasz írásához lépj be
1800 hozzászólás érkezett eddig

_Elison (NPC/NJK)

_Elison (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.04.21, 21:15

Eevil:
Valóban láttuk, hogy nektek(3fö) nem igazán tetszik a játék.
De igazából közhellyel élnék:
-Mindenki a saját játékának a kovácsa.
Nem cáfollak meg mert igazad lehet. Valószínű hogy szervezési hibákba futottatok bele.
Viszont azon érdemes elgondolkodnotok ,hogy a többiek miért nem?
Én, és hangsúlyozom Én ítelem meg úgy hogy a problémátok: a játékhoz való mentalitásotok. Szerintem magyarországon ne keressetek olyan játékot ahol 100%-os szabadságot élvezhetsz mint játékos. (de már dolgozunk rajta :)) Ha a játék motiváló esményeit "lesz...d" akkor ne várj sokat 1 játéktól.

MORT

MORT

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 321 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2006.04.21, 18:52

eevil

Én igazából a saját és a fogadós történeti részébe láttam bele. Ezekben elakadás nem volt. De...hogy pontos legyek 1. De az is főleg az én hibám..."Jahh, hogy te jártas vagy a papok szertarásaiban is!".

Daverns

Daverns

  illúzionista

 • Fórumita
 • 533 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2006.04.21, 08:52

Nekem már lehetne.....de....nem teszem....majd szombaton megbeszéljük...remélem jöttök :D

eevil

eevil

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 160 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2006.04.21, 08:13

Nem látom értelmét a veled való vitának, mivel a játékban nem is találkoztunk. Legyen elég annyi, hogy outban kb. annyit voltam, amíg első nap elballagtam regelni, és második nap, mikor megcsináltuk a pörköltet...

Szóval nincs rálátásod, hogy érvényben cáfolhass.

Palladin

Palladin

  Az adószedő

 • Archívum
 • 307 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2006.04.20, 10:49

Eevil, egyáltalán nem értek veled egyet, én például, mindenkivel tudtam szerepjátszani, és kb annyit voltam outban, míg aludtam(sőt azt is inben tettem) meg csináltam néhány fényképet a Ceglédi csapatról.

Ha nem volt kivel szerepjátszanod, szerintem magadat okold.

A story engem nem érdekelt, én a magam Questjét megcsináltam, és visszaszereztem a rendem elrabolt gyertyáját.

eevil

eevil

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 160 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2006.04.20, 10:38

Hát-hát...


Úgy tűnik, csak nekem van negatív véleményem az idei játékról. Vagy csak én vagyok akkora szemétláda, hogy megmondom? :D

Szóval.

A rendezési problémákról, hibákról, és múlasztásokról nem akarok bővebben szólni. Legyen elég annyi, hogy észrevettük őket, és nem tetszettek.

Mindenki dícséri ezt, dícséri azt. Nem tudom miért, de nagyvonalúan elfeledkeztek arról, hogy végtére is szerepjátékozni mentünk ki. Ilyesmiben pedig nem sok részem volt (fejből emlékszem arra a pár emberre, akivel sikerült játszanom.)

Mort: cseppet sem értek egyet azzal kapcsolatban, hogy a történet mennyire vitte magát. Szerintem döglött volt, mint Mikiegér rágcsálóírtás után. Elison taszigálta a történetet, ami meglehetősen elcsépelt és erőltetett volt. Sajnálom, hogy ezt kell írnom, de ez a véleményem.

Reménykedtem benne, hogy idén Tapolcán lesz lehetőségem kijátszani a csóró bokorugrót, de sajnos nem volt.

Hogy mi lenne a tanácsom a leendő későbbi live-ra? Több szerepjátékot, jobban átgondolt karaktereket kívánok mindenkinek! Hangsúlyoznám, MINDENKINEK. Ugyanis az, hogy az idei játék ennyire nem tetszett nekem (tisztában vagyok azzal, hogy szubjektív a dolog...), nem kizárólag a szervezőség miatt volt. :D


Zaijian!

MORT

MORT

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 321 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2006.04.19, 10:03

Minden játék előtt összegzem azokat a pontokat amelyeken akár az egész játék megbukhat. Majd a játék közben fejben pipákat és X-eket zajzolok a pontok mellé. Lássuk a péteken elkezdett s vasárnap befejezett "listám":

- Időjárás: Nahh ez az egyik legfélelmetesebb mert befolyásolni nem igazán tudjuk és Tp live-on hagyományosan esik az eső. A szervezőség szakítani szeretne ezen szép hagyománnyal...ez azt hiszem látszott a hétvégén :buszke: .

- Szabályrendszer: Ettől azért is félek mert én írom és rajtam csattan az ostor. Szerintem teljesen jól működött apróbb finomításokat már vasárnap eszközöltem. Egy fontos dolgot tanultam ezzel kapcsolaban: Soha senkinek nem engedem meg többé, hogy belenyúljon, főleg nem nálam kevesbé tapasztalt embernek.

- A történet: A tavalyihoz hasonló Elisonos arifact huntinggal fűszerezett classic fantasy a füredi hangulatot idéző dark fantasy elemekkel dúsított történet. Klasszisokkal jobb lett mint amire számítottam s mint amilyenek az eddigi történetek voltak. Őszinte elismerésem Elisonnak. Játszatta magát a story...

- A játékosok: Tavaly megtanultam, hogy a mennyiségnél fontosabb a minőség... de azért nem árt ha van kivel játszani. Nem voltunk túl sokan de: a múlt évben több mint 4* ennyi volt a regisztrált létszám, én az idén legalább 4* jobban éreztem magam. Mindenkivel lehetett játszani, senkivel sem kellett üvöltenem, testileg/ lelkileg(megesett ez is) sérült játékosokat ápolnom. Köszönöm minden játékosnak és én mindenkinek eggyenként gratulálnék szívem szerint...megérdemlitek.


- A viadal: Bármíly meglepő talán ez hozott leginkább izgalomba főleg 2 új párbalyforma. A késpárbaj régi kedves gyermekem, aki ismer tudja, hogy ki-ki hívok embereket egy kis késelére...örülök, hogy mindenkinek a szívéhez nőtt a dolog hagyományt szeretnék csinálni belőle több liveon is akárcsak az "orkulásból". Ezen párbalyforma ötlete Füreden vert szeget a fejembe köszönet érte Palladinnak.

Összegezve: nagyon jól éreztem magam a játékon. Szerintem az egyik legjobbra sikeredett tapolcai live volt. Bánhatja aki nem volt ott.


Andrys

Andrys

  Templomos

 • Fórumita
 • 172 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2006.04.18, 18:14

Majd képeket rakjatok fel, kiváncsi vagyok milyen volt.

Daverns

Daverns

  illúzionista

 • Fórumita
 • 533 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2006.04.18, 07:55

Jómagam mindig a hangulat miatt megyek TP-Live-ra. Szeretem a dombokat, a kies pusztát, a fenyőerdőt, a hegyet, és a naplementéket... a teliholdas éjszakát, az éjben moccanó árnyakat és azt, ahogy a holdfény ezüstösre varázsolja az egyész vidéket. A hangulat most számomra a tetőfokra hágott, és ezzel a legjobb TPLive volt, amin ezeddig játszottam. A játék főszálát nem tudtam, és igazán nem is érdekelt, mert sokkal nagyobb hatással volt rám az élő világ. Kereskedőként külön tetszett, hogy nulla pénzzel kezdtem, mégis vagy 80-100 adena átforgott a kezeim között, mindkét nap ettem ittam a tavernában (ami idén volt a legnagyobb élményem még a taverna kinézete) és még a vérdíjat is siketült kisakkoznom....... A késviadal külön élmény volt, és jómagam szeretném ezt hagyományként folytatni Füreden. Nagy taps még egyszer Ninzsoltinak a késviadalért.....

Köszönöm a játékot mindazoknak, akik hozzájárultak szerepjátékukkal, hogy a kopár fennsíkot egy fantasy világgá varázsolják....

Dave.

Pred

Pred

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 78 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2006.04.17, 16:43

Üdv!

Én is nagyon jól éreztem magam a Live-on, nagyon jó volt, Leviathannal mi szedtük össze a legtöbb pénzt (100-110 ezüst), szerencsejátékoztunk, zenéltünk, alkudoztunk, ment minden, ahogy kell, MORTtól meg is kaptuk a Live üzletemberei címet :)
Grat az első Live-os csapatnak, tényleg nagyon jól csináltátok, főleg ahhoz képest, h most volt ilyen. Jótanács, ha elfogadjátok: a fej és toroktalálatokra ügyeljetek, mikor küzdöttünk mindenki a mi oldalunkon több fej és ágyék találatot kapott, mint bárhova máshova. És az ÉK helyett próbáljatok meg egy más formációt, mert gyakorlatban használhatatlan, ha kell segítség, u2u-ban várom a kérdéseket.

Módosította Pred: 2006.04.17, 16:45


Palladin

Palladin

  Az adószedő

 • Archívum
 • 307 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2006.04.16, 21:52

Kikérem magamnak, én orkultam a legtöbbet, és nem csak az arénában.

Lord Gwain/Ur-Shak

_Elison (NPC/NJK)

_Elison (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.04.16, 21:39

Eredményhirdetés:

I. Shikigami (Cegléd)

huhh most nagyon írhatnékom van mert amit ezek a srácok produkétak az minden liveosnak követendő példa!
Első Liveosok ! úgyhogy külön tiszteletet érdemelnek!
A csapatról annyit kell tudni, hogy röpke 7-8 óra vonatozgatás után beregisztráltak majd kimentek a táborhelyükre.
mondom mi volt náluk :
-A "rendcsendfegyelem" az alapból
-nappali és éjszakai egyenruhák
- Saját harci rendszerek amire még én is azt mondtam ,hogy "woww"
- Saját nyelvezet (nyelvhasználat)
mégegyszer hangsúlyozom: Első liveosok!
Mindenféle gratulációm és Fullrespect a csapat felé.
Szép volt!


szóval Eredmények:

Az idei játék nyertese a Shikigami csapat.
Az Arénában jeleskedtek : Lord Gwain (kenya) és Leviathan
Külön köszönet az "ORKULÁS" kategóriát bemutató Prednek és Krantonnak
A legszebb harci tehnikákat Gordontól láthattuk
köszönjük szépen a résztvételt!
Reméljük tetszett !

Quar

Quar

  Gumininja

 • Fórumita
 • 93 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2006.04.16, 13:10

Üdv!

Nah, én is haza estem, úgyhogy írok is vaamit gyorsan. A régebbi játékokhoz nem tudom hasonlítani, mert azokon nem voltam, de nekem tetszett. Egy dolog nem tetszett, és ezt meg is mondom őszintén: a vége, és félre ne értsen senki, nem az, hogy mindenkinek meg KELLETT halnia. Ez benne van a sztoriban, értettem, elfogadtam, még tetszett is ez a befejezés. Ami nem tetszett az az volt -és egyáltalán nem a szervezőket szeretném ezzel lehúzni, mert erről ők nem tehetnek (remélem), de meg kell említenem-, hogy a lemészárolásunkra küldött horda jelentős része képtelen volt adott látási viszonyok mellett a szabályok szerint harcolni. Itt most arra gondolok, hogy engem fejrecsapásokkal öltek meg, másik csapattársamat torkonütötték párszor, stb. Arról inkább nem is beszélek, hogy ezután még a szemem is "megpróbálták" kiszúrni.
Ettől eltekintve egyébként élveztem a játékot, és sajnálhatja aki kihagyta.

Palladin

Palladin

  Az adószedő

 • Archívum
 • 307 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2006.04.15, 20:37

Megérkeztünk, sajnos nem tudtunk kinn maradni még egy estét, de így is nagyon jó volt a játék, nagyban felűlmúlta a tavalyit, és még előző TP-liveokat is.

Kevesen voltunk, de elegen, ugyanis olyan emberek jöttek, akik játszottak, keresték a kalandokat.

Sajnos csak 3-an jutottunk ki füredről, és nekünk is 1 nappal korábban kellett eljönnünk, de nagyon jól éreztük magunkat, és én kjöszönöm mindenkienk a játlkot, már nagyon várom a következő játékot.

Aki meg nem jött el, az sajnálhatja, mert ilyet kihagyni vétek volt, pláne, hogy nagyon szép időnk volt, a telihold is szép volt, és mellesleg nem csekély fényt is adott, ami hasznos volt éjjel. Nem esett az eső!!!
Sőt még éjjel is melegem volt, csak reggel fáztam egy picit, amikor kibujtam a hálózsákból, de francért voltam ilyen hülye, hogy fél 7 kor felkeltem.

Szóval aki nem volt ott az sajnálhatja, aki meg ott volt, annak mégegyszer köszönöm a játékot.

Üdvözlet: Lord Gwain/ Ur-Shak ("csunya ember tartozni nekem 2 ezüsttel! :gonosz: ")

_Elison (NPC/NJK)

_Elison (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.04.15, 02:50

Túl vagyunk az első estén. már csak pár kósza járja a vidéket.
De hamarosan új nap virad.
Jó hír hogy senki nem unatkozik. Mert talált magának feladatot.
A nem jó hogy 1-2-3-4... emberben végleg megtört a bizalmam.
Alig vagyunk 30-an az ígért 41-45 emberhez képest.
úgyhogy aki nem jött el az bánja csak.
Vagy jöjjön.
bár hozzá kell hogy tegyem ez a 30 ember benépesítette rendesen a vidéket. :gonosz:

Palladin

Palladin

  Az adószedő

 • Archívum
 • 307 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2006.04.14, 14:41

A völgyet csak 4-en tudtuk élve elhagyni, a többieket magának követelte a völgy.

Mágikus szekérre szállunk és azonnal Trivus felé indulunk, remélem nem lesz több veszteségünk az út során, így is csak a sereg harmada élte túl.

És még nem tudom mit hoz a jövő a Trivusi fennsíkon.

_Elison (NPC/NJK)

_Elison (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.04.14, 05:32

JÓREGGELT LIVEOSOK!
Eljött a nagy nap !


_Elison (NPC/NJK)

_Elison (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.04.13, 13:24

Ja és elmondhatom már hogy az eddíg beérkezett jelentkezőkből már kiválogattuk azt a párat aki spec-küldit is kap :)

_Elison (NPC/NJK)

_Elison (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.04.13, 13:21

Ninzsolti


Heló!

A játékszabállyal kapcsolatban kérdeznék egy- két dolgot!
A karaktereknél maximum azok a fegyverek lehetnek amit leírtál, agy lehet úgymond pót fegyver?
A játék folyamán álruhát is ölthetek? Tehát ha nem kívánom híresztelni hogy lovag vagyok, és leveszem a páncélomat, és egyszerű emberként mászkálok, rednjelvény nélkül. ????????
A csapatomhoz szigorúan kötődnöm kell, vagy ott is hagyhatom őket? Netán egymást is leölhetjük?
A halottak kénytelenek elárulni hogy mi van náluk, ha ki akarom fosztani őket? Hullarablás van amúgy?
Egy halott játékos, ha van nála feltámasztó ital, akkor azt használhatja? Vagy másnak kell beadnia neki?

Előrre is köszi!Nos a kérdések egytől egyig gyenge pontokra mutat rá.
Következésképp valaki elolvasta a szabályrendszert :)
Nos a válaszok :

-A karakterek tarthatnak maguknál pótfegyvert.
-A játék folyamán nyugodtan lehet álruhát ölteni. a külömbség annyi hogyha nincs rajtad a vérted akkor nincsen sebzésfelfogó értéke.
-Sokszor volt példa arra hogy valaki(k) kivállt(ak) a csapatától.
A feltétele, hogy legyen valami zászlóféleséged. és akár egymást is leölhetitek. Sőtt , hogy még érdekesebb legyen a dolog akár információkat is szolgáltathatsz ki az adott csapatról másoknak ha jól megfizetik. De vigyázz mert az árulók jutalma nem mindíg fényes!
Viszont a szerepjáték részét a dolognak feldobja.
- Hullarablásról: HA megölsz vallakit akkor az nem köteles átadni a nála lévő tárgyakat. Viszont ha ezt szóban kéred tőle vagy közlöd vele hogy átkutatod akkor el kell mondania mi van nála. Ja megjegyzem hogy rabolni/hullarabolni csak a játékban lévő dolgokat lehet. Kivétel ezalól a személyes tárgyak ami alatt értsd a : saját kardját, jelmezét,vértjeit.
ja és mindenki döntse el maga hogy a játékban lévő pénzt etikus -e ellopni. Embere válogatja :)
- Feltámasztás itala: nézzétek : ha valakinél van az használja...
ez tény. ha meg megkérdezi valaki egy halott játékostól , hogy hogyan támadt fel , akkor úgyis azt fogja mondani hogy feltámasztották.
Szóval ha van nálad használd te is bátran.
Ugyan a szabályrendszernek ellentmond de sajnos nem ellenőrizhető.

Remélem kielégítő volt a válasz :)

Üdv :El

eevil

eevil

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 160 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2006.04.13, 00:45

Gyerekek!

Mindössze 12 ember nevezési díja jutott el szabályosan Elhez??? A 46 emberből???

Ok, leszámítom, hogy 3-an jeleztek, hogy majd helyben. De akkor is, hol van a többi 31?? Tudjátok, ismerek egy mondást:

"Szerencse forgandó, a becsület állandó"

Thinkaboutit


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]