Ugrás tartalomhoz


Fotó
- - - - -

Mágikus Lapok zárócikk: A VÉGSŐ PRÓBA


 • Válasz írásához lépj be
3 hozzászólás érkezett eddig

Ratface

Ratface

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 272 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2019.07.04, 19:35

"szakképzettségrendszer" az mi az?  :nos:edem

edem

  Ízirájder

 • Fórumita
 • 1904 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2019.07.04, 13:15

"Ha minden más értéknél főleg a karakter szintje számít, miért kell azt pont ezekben az esetekben figyelmen kívül hagyni?"
Szerintem nem veletlen, hogy tulajdonsagcsekkhez nem szamit a tapasztalat, hiszen a tapasztalat es tapasztalati szint ehhez tul altalanos. Ha arrol van szo, hogy valaki fel tud-e emelni egy szazkilos sulyt, egyaltalan nem szamit, hogy hany goblin nyakat vagta el, hogy hany kiralylanyt mentett meg furfanggal a sarkanytol. Az szamit, hogy az izmai mennyire kidolgozottak. Igen, tobb technikat sajatitott el arra, hogyan vedjen ki egy utest a pajzsaval, vagy hogyan cselezze ki az ellenfel vedelmet, hogy bevihessen egy sikeres utest, de mindez nem szamit, amikor az a kerdes, hogy eleg eros-e ahhoz, hogy eltoljon egy koszobrot. (Sarkitott peldaval elve: Peti egy elso szintu harcos, 12-es erovel. Jani egy tizenotodik szintu varazslo, szinten 12-es erovel. Melyikuknek van nagyobb eselye elgorbiteni egy vasrudat? Az, aki az elmult par honapban konyveket bujt es tuzgolyokat dobalt, vagy az, aki most jott ki a Legy Te Is Bajnok TM edzoterembol?)


(A cikk tobbi reszet, bevallom, meg nem olvastam el.)

Marvin

Marvin

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2436 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2019.07.03, 07:24

"...a Kard és Mágia szakképzettségrendszerével kapcsolatban is “szeretem/utálom” megnyilvánulások olvashatóak az LFG-n."

Komolyan? Hol?

CikkBot

CikkBot

  Régi fórumozó

 • Admin
 • 6469 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2019.07.03, 06:49

Ez a (h)őskori Mágikus Lapok havirovat utolsó cikke, melyet 25 éve adtam le, és a GURU Magazin 1994/7. számában került leközlésre. Amikor írtam, már eldöntöttem magamban, hogy nem kívánom folytatni a havirovatot, és a leadásakor megbeszéltem ezt a lap főszerkesztőjével is. A cikk témájául egy máig eleven vita szolgál, amely megosztja a játékos közösséget: A szakképzettségek és különféle típusú cselekvések egységes játékmechanizmussal való szimulálása AD&D/OD&D rendszerekben. Például a Kard és Mágia szakképzettségrendszerével kapcsolatban is "szeretem/utálom" megnyilvánulások olvashatóak az LFG-n.

http://lfg.hu/93004/rpg/magikus-lapok-zarocikk-a-vegso-proba/


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]