Ugrás tartalomhoz


Fotó

DnD mesélők


 • Válasz írásához lépj be
4687 hozzászólás érkezett eddig

Matzi

Matzi

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1745 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2018.04.20, 19:08

Nem biztos, hogy játékosnak megengedném, hogy ennyire sokoldalú legyen az a varázslat, de meséloként nyílván megoldható. Itt ugye a script része az érdekes, mert elég nehéz hiheto reakciót csak úy bescriptelni egy harci helyzetben. De mé akkor is jó eséllyel 1-2 kor alatt el kell hogy tunjon az osszes képmás ennyi támadó mellett, akkor meg lebukik az illúzió.

 

Egyébként ha tényleg csak "békében" áthaladni akar, akkor lehet egyszerubb csinálni egy illúziót, ami lefoglalja oket párbeszéddel, és addig o láthatatlanul átsétál kozottuk. :)anarion

anarion

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 783 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2018.04.20, 05:38

A magyar nyelvű 3.0-ás Játékosok Könyve 270. oldalán van. Ugyanaz, mint a Csendes képmás, de vizuális, hallási, szaglási és hő elemeket is magába foglal, és összpontosítás nélkül akár egy előre meghatározott forgatókönyvet is követhet. Ráadásul értelmes beszédre is képes.
Amit el kell kerülni, az a fizikai érintkezés az alak és a karakterek között, mert akkor jogosan gyanakodhatnak. Igaz, ekkor mentőt kell dobniuk. :D Addig pedig nem is jogosultak vele szemben mentődobásra, mivel nem kerülnek vele kapcsolatba)

De ha maga elé "varázsol" mondjuk egy "tűzfalat", amelyből perzselő hő árad, akkor kétlem, hogy bárki is a közelébe menne. Ráadásul több alak is létrehozható, így akár azt is eljátszhatja az illúzió képmással, mintha Ezernyi tükörkép hatására mondjuk 5 lenne belőle, és ha ezt a varázslatot fel is ismerik, hihetik azt egy sikeres közvetlen találat esetén, hogy pont nem a valódi célpontot találták el, hanem egy illúzióját. :)
 Matzi

Matzi

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1745 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2018.04.19, 20:42

Ez a Tokéletes Képmásnak mi az angol neve és mi a forrása? Az alapkonyvben tuti nincs benne.anarion

anarion

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 783 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2018.04.19, 19:18

 

Persze  sok fugg a korulményeken is, meg hogy tudják e, hogy mivel állnak szemben, fel tudnak e rá készulni. Meg hogy feltunik e nekik, hogy a Silence az papi varázslat. :)

 

   A játékosok elvileg csak azt tudják majd, hogy varázsló (boszorkány), azt nem, hogy illuzionista specialista, mivel addig csak messziről látják majd, akció közben pedig egyáltalán nem. Amit leírtam, az inkább csak egy rugalmas terv, aztán majd alakul valahogy. :) Arra jó volt így előre leírni, hogy jobban átlátom, mikre lehet képes, és mikor mit érdemes használni. Illetve hogy egy 9. szintű illuzionosta specialista elég durva lehet. Pl egy sikeres Curse of the Putrid Husk vagy két sikeres Phantasmal Assilant     és a célpont azonnal elájul. 

 

A Csendvarázslaton én is elgondolkodtam, de aztán arra jutottam, hogy ha más misztikus (arcane) varázslók - mint pl. a bárd, beguiler, court herald, vigilante, death master - is használhatják hivatalosan, akkor ő miért ne tehetné? :)

 

Amúgy úgy terveztem, hogy Senyakhaz folyamatosan mozog, ráadásul messze a Tökéletes képmásától, amelyre koncentrálnia sem kell, hogy irányítsa. Az pedig majd szépen imitálja, mintha lenne rajta védelem a nyilaktól, varázslók vértje stb, és aki közelebb megy hozzá, az lesz a fő célpontja a direkt varázslatainak. A harcosok pedig nem a magas AKE-ről híresek. :DMatzi

Matzi

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1745 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2018.04.19, 18:56

Nem rossz terv. Arra készulj, hogy ha van a csapatnak memorizálva See Invisibility, Invisibility Purge, vagy Faerie Fire akkor ott el is vérzik az elején. Illetve elvileg amikor varázsol vagy mozog, akkor sikeres Listen checkkel pinpointolhatják, ami ugyan 50%os tévesztéssel jár, de mondjuk így is kellemetlen lehet, és a teruletre ható varázslatok ellen nem véd. Kulon kellemetlen, ha mondjuk egy Web vagy Grease megfogja egy-két korre. Ami még szóba johet, hogy ha a harcosnak eszébe jut lebírkózni, amibol jó eséllyel nem tud kijonni, ha egyszer sikerul elkapni.

Persze sok fugg a korulményeken is, meg hogy tudják e, hogy mivel állnak szemben, fel tudnak e rá készulni. Meg hogy feltunik e nekik, hogy a Silence az papi varázslat. :)


Módosította Matzi: 2018.04.19, 18:58


anarion

anarion

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 783 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2018.04.19, 16:18

Köszönöm a tippet, végül 9 szintű lett. A célja, hogy elsjusson A-ból B-be át egy termen, ahol a játékosok útját állják.

 

A következő varázslatokat fogja alkalmazni a tervek szerint (a legalacsonyabbra NF 17, a legmagasabbra NF 21 AKE mentő kell a játékosok részéről, hogy észrevegyék az illúziót).

 

A meglepetés körben: Swift Invisibility (swift aciton) + Pajzsvarázs (így VF 20)

1. körben: Fejlett láthatatlanság + mozog

2. körben mozog + Tökéletes képmás (innetől kezdve aki nem dobja meg az NF 21 AKE mentőt, az úgy érzékeli, mintha ott lenne a nő, és az úgy adja elő, mint a képmása varázsolna)

3. körben: Curse of the Putrid Husk (NF 21 AKE) a célpon úgy érzi, mintha szétszakadna a bőre és valami lény kelne ki belőle. Egy körig dermedt, utána k10 percre ájulás. + mozog

4. körben Csendvarázslat a csapatra (hogy ne  tudjanak kommunikálni) + mozog

5. körben Friend to Foe (egymásra támadnak akik nem dobják meg a mentőt, és a Csend miatt nem tudnak kommunikálni). Így végül a fizikai sebzést egymásnak osztják ki. :)

6. körben Phantasmal Assilant (olyan, mintt a Phantasmal Killer, csak épp nem halálos. Viszont -8 Ügy és -8 Böl vesztést okoz). Ezt többször is el tudja sütni, mivel csak 2. szintű varázslat.

 

Alternatívának Shadow Binding és a saját védelmében Sérthetetlenség kisebb gömbje illetve Védelem a nyilaktól.

 

Elvileg a Curse of the Putrid Husk és a Phantasmal Assilant azokra az ellenfelekre, akik esetlegesen megúsznák az illúzióit. Illetve bevethet még egy Cruel Disappointment varázslatot is, sikere esetén a célpont elrontja automatikusan a következő mentőjét, miközben azt hiszi, hogy megúszta. :)

 

Megölni nem akarok karaktert, ezért a Phantasmal Killert nem használom, és ha szerencsém van, azt hiszik a Tökéletes képmásra, hogy ő az ellenfél, aki viszont valójában láthatatlan. A képmás pedig reagál a támadásokra, varázsol stb. Ha minden jól megy, akkor megszenvednek vele, sebződnek is stb... mire legyőzik. Ha legyőzik, és nem menekül el.

 

Persze, ezek csak tervek, fel kell készülni a rögtönzésre is. :) De a varázslatok és nagyjából a hatások adottak. Szerintem sikerül kicsit megizzasztanom őket.

 

 

 

 

 Matzi

Matzi

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1745 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2018.04.17, 23:33

Én semmi esetre sem vinném 10 alá, de lehet még tobb is kell. Ha szemtol szemben kuzenek vele, akkor a túlero nyer. Én eddig mindig minimum +5 szinttel a csapat (3-5 fo) folé raktam az ellenséges varázslókat, és nem mindig volt elég. Persze attól fugg hogyan kezeled az illúziókat, meg attól is hogy mennyire talpraesettek, illetve mennyi az aprólék korulotte, mennyire védheto a hely, stb... Hét karakter ha nincs akadály elottuk, és nem láthatatlanul menekul eloluk, akkor néhány kor alatt szétszednek egy varázslót. A legtobb varázslat nem alkalmas arra, hogy tobb korig életben tartson egy varázslót ha ennyien utik. Cserébe az, hogy mennyire halálos, az a memorizáción múlik. Ha nem akarod megolni oket, akkor nem memorizálsz neki olyanokat.

 

Szóval ami szerintem minimum kell hogy jól tudja használni az illúzióit, és így az ido egy részében ne is tudják támadni. Nem árt ha van egyéb fizikai védelem is, mondjuk magaslaton van, vagy ilyesmi. Illetve pár csatlós. Kulon poén, ha némelyik igazi, némelyik illúzió.anarion

anarion

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 783 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2018.04.16, 12:35

Egy 6. szintű csapatnak (összetétel: 1 rogue, 1 spellthief, 1 wizard, 1 priest, 2 ranger és talán 1 fighter) meg kellene küzdenie Senyakhazzal az Illúziók Úrnőjével (aki ebből következően illuzionista spec varázsló lesz). Nem ő a főlellenség, azonban mondhatni az előszobája.

 

Ti milyen tapasztalati szintre lőnétek be ahhoz, hogy kihívást jelentsen, ne lehessen egykönnyen legyőzni, de azért a csapat se haljon bele. Jelenleg a 8-9 szint körül gondolkodom.

 

d&d 3.5 a rendszer.

 

 


Módosította anarion: 2018.04.16, 12:35


chomy

chomy

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1929 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2018.04.12, 11:53

ice: nem rémlik, hogy találkoztam volna 5E-ben totális mágiaimmunitással. A magic resistance simán csak előnyt ad a mentődobásokra varázslatok és mágikus hatások ellen. Egyébként részhatásokra szokott lenni immunitás vagy ellenállás (kondíciókra és sebzéstípusokra). A sebzésre vonatkozó ellenállás felezi az adott sebzéstípust.

 

Ha a lenti sztori fényében kérdezted, a stone golemnek magic resistance-e van. Immúnis a méregsebzésre, pszichikus sebzésre és minden nem-mágikus vagy adamantit fegyóval okozott fegyveres sebzésre. (Én ezt löktem még felül egy teljes fegyveres sebzésimmunitással, na meg az ismert instakill failsafe mechanizmussal.)

 

Ezen kívül immúnis a következő állapotokra: bájolás, fáradtság, rémület, paralizáció, kövéválás, mérgezés.

 

Szóval pl. savval lehet csapatni, de ha varázslat hozza létre a savat és van ellene mentő, azt előnnyel dobhatja. Ha varázslat hozza létre de támadódobást igényel (spell attack), csak meg kell ütni vele az AC-ját.

 

(De a 178 HP-t leverni róla így sem valószerű feladat full frontál támadással, pláne 4. szinten, mert +10-zel támad, 3d8+6-ot sebez... nálunk, ha jól emlékszem, be is tolt egy kritikust valamelyik NPC-nek, talán Nayának. Placcs.)iceride

iceride

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 3645 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2018.04.12, 11:05

Az 5e hogyan definiálja a mágiaimmunitást?

 

Mert 3e-ben a savak ignorálták... mondjuk én ezt speciel felülbíráltam.chomy

chomy

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1929 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2018.04.05, 22:59

(Meg egyébként egy telekinetikus sisak is marha jó eszköz lehet rá, hogy egy huge or smaller teremtményt távol tarts magadtól egy ideig, pl. 60 láb magasan a levegőben. Valószerűtlenül mázlis esetben akár 10 percig is. Vagy amíg fel nem robban a fejeden a satyek. ;))chomy

chomy

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1929 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2018.04.05, 22:48

Noc: köszi szépen!

 

Zaster nem teljesen sebezhetetlen, de valóban olyan értékei vannak, amivel marha nehéz harcba szállni ezen a szinten. Csökkentve van a sebessége, hogy kereket lehessen oldani előle (bár ugye ez sem teljesen triviális, hogy végigkite-olhassák vele a romvárost, mivel a stone golemnek van erre egy jó paraszt képessége erre az esetre), és pont ez volt a cél, meg ezért van egy kupac NPC a kalandban (szomorú, ha a parti nem vigyázott rájuk!) - ha nincs meg a "vészkapcsoló" (a nyíl), akkor ott páran valószínűleg megdöglenek. Kérdés, hogy marad-e addig elég cannon fodder, és elég ügyesek/gyorsak-e a karakterek hozzá, hogy felismerjék a szitut és idejében lépjenek.

 

Nem volt célom, hogy ez a végső encounter véráldozatok nélkül megúszható legyen, és az sem, hogy mindenképp optimális végkimenetele legyen Zaster legyőzésével és a Napgömb megszerzésével. Akár úgy is dönthetett volna a csapat, hogy fuckthisshit, viszem haza a nyilat és utánam  az özönvíz. (A Napgömb nélkül is lehet elég lootot találni.) De a játékosaimat ismerve megpróbálták volna kicselezni, csapdába csalni, legalább arra az időre, amíg meg tudnak pattanni az ereklyével. (Zaster ugyan ellenálló a varázslatokkal szemben, de varázsolni a környezetére is lehet. Ha meg pl. ráejtesz egy bazinagy kőgolyót a hídon, azzal egy időre valószínűleg lekötöd. Ilyesmi, de nem próbáltam meg minden ötlettel előre számolni - ötleteljenek csak a játékosok és győzzenek meg. :))

 

Zaster nálam három méteres volt, és amúgy egy nem túl eredeti és valószínűleg elég egyértelmű Khosatral Khel nyúlás a Devil in Iron c. Conan novellából. :)

 

Gamutól hinteket kaphattak volna Zaster gyenge pontjára nézve (bár nem túl hasznos önmagában, elismerem). :) Illetve egy jó alkalomnak találtam, hogy felszínre hozzon némi konfliktust az NPC-k és a JK-k közt. Ha megbíznak benne (beastman-ek elég ritkán megbízhatóak), talpra állítják, maguk mellé állíthatják és nyernek plusz egy cannon foddert, akinek víziói vannak. De ha Kümmon rabszolgát csinál belőle, akkor is. Nem akartam túlscriptelni  a kalandot, gondoltam, az ilyen dolgok kialakulnak mesélés közben.

 

Szándékosan vannak egyébként a kalandban "üres" helyszínek, ahol van ugyan valami,  de sokáig időzni nem érdemes, mert picit fásult vagyok az olyan lokációalapú kalandoktól (mondhatni kalandjaimtól, ebbe a pocsolyába ugyanis beleléptem), ahol minden terem/állomás tartalmaz valami veszélyt, fejtörőt, csapdát, vagy egyéb kihívást. A maga módján ez is túl kiszámíthatóvá és  lapossá teszi a felfedezést.

 

A random tábla főleg csak gyorsan feloldható, resource tax jellegű kihívásokat hivatott tartalmazni (1-2 kivétellel), hogy érzékeltessük, a mocsár nem fun hely. Semmiképp sem a kalandot próbáltam érdekes helyszínek hiányában feltölteni vele. A kalandnak igazából (a magam szemszögéből) a jópofa része az volt, ahogy a karakterek és a szélsőséges NPC-k helyszínről helyszínre konfliktusokba keveredtek egymással (Kümmon nyilván alapból hót irritáló figura, de Kalenthét és Agamnónt is lehet úgy alakítani), miközben elég jelentős volt az egymásrautaltságuk. Legalábbis amíg a Napgömb meg nem lett. :)

 

 


 • Ratface kedvelte ezt

Nocturna

Nocturna

  Night-time Spirit

 • Fórumita
 • 3294 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2018.04.05, 22:02

Ha esetleg valakit érdekel: rövidke kaland angolul, részben hivatalos modulokra, részben saját kalandokra épülő házikampányból. 5E, de más rendszerre konvertálni sem nagy kaland (pun intended ;)).

A #11-es helyszínen lévő sisak nagyon poén (a halántékra illesztett ujjal, meg robbanásveszéllyel  :lol: ).

 

Köszi a modult! Összességében tetszett, és jó a szöveg/hasznos infó aránya is. A végén található random táblázat lett laposabb szerintem, összességében nem sok érdekesség van benne - ami kár, mert a helyszínek elég nyugisak és az interakció sem sok bennük, így az események javát ez a tábla adja.

 

SPOILER:

Amit nem tudok hová tenni (= nem tudom, hogy tetszik-e vagy sem), az az, hogy a ... khm.. végjátékot eléggé véletlenszerűen is be lehet indítani, és nem igazán látom, hogy mi esély van megszerezni a megoldást jelentő holmit akkor, ha Zaster elkezd tekézni a karakterekkel, meg lego kockákra bontani a romvárost. Innen játékosi szemszögből kb. az egyetlen értelmes alternatíva a kaland helyszínét elhagyni, azonnal, és lapos kúszásban - mivel semmilyen utalás nincs arra, hogy van-e megoldás ellene, és ha igen, akkor hol. Btw nálad mekkora volt a szobor (én úgy min. 10 méteresnek képzeltem). Egyetlen dolog az, hogy a #10 helyszínt valószínűleg hamarabb érintik, mint a végjátékot beindító #14-est. 

 

Amit hiányoltam: Gamuval (#7) mit lehet kezdeni, ha esetleg talpra állítják?chomy

chomy

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1929 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2018.04.04, 22:56

Ha esetleg valakit érdekel: rövidke kaland angolul, részben hivatalos modulokra, részben saját kalandokra épülő házikampányból. 5E, de más rendszerre konvertálni sem nagy kaland (pun intended ;)).

 

Idővel lesz még, ha a minden jól megy. (Nem túl gyakran, mert időigényes a fordítgatás meg az utómunka.)


 • Eberen_Orkodo, elGabor, Nocturna and 1 other like this

Matzi

Matzi

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1745 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2018.04.01, 01:48

Dehogy. Csak furcsa volt számomra, hogy nem az eredeti forrás lett megjelolve, hanem egy olyan rendszer, ami egy erosen lenyesett verziója. Lehet csak nekem tunik annak...Orastes

Orastes

  Hordószónok

 • Fórumita
 • 6114 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2018.03.31, 21:54

Még a címe is plagizálás  :kikepzo:

https://moly.hu/konyvek/mazan-zsolt-tihor-miklos-kard-es-magia


 • elGabor és Ratface kedveli ezt.

Marvin

Marvin

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2168 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2018.03.31, 20:38

Úristen, most lebukott a KéM! De kár, hogy a források ott vannak szépen leírva az előszóban. Matzi

Matzi

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1745 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2018.03.31, 18:29

 

A KéM hármassága ennél tényleg logikusabb.

Talán ennek is koszonheto, hogy a D&D 3.0 átvette onnan. 

...oh wait...Nocturna

Nocturna

  Night-time Spirit

 • Fórumita
 • 3294 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2018.03.31, 11:02

 

Sziasztok!

 

Nagyon lekéstem a bulit az észlelés skillel? Én így csinálom (5e):

 

 

Példa: 
Szoba egy viktoriánus stílusú baldachinos ággyal, egy bársonyzsöllyével, egy ruhásszekrénnyel, egy perzsaszőnyeggel, amin csillagképek vannak, egy falifreskóval ami egy rusztikus tájat ábrázol és egy boltíves ablakkal a kertre. A titkos ajtó a falifreskóban elrejtve található, egészen finom vonalak utalnak rá. A nyitószerkezet pedig az ágy karcsú faoszlopában van, amit meg kell csavarintani.
 
(...)
 
Nos, mit gondoltok?

@ turin

Én is kb. ezt a megoldást favorizálom. Tkp. amit itt résztelesen kifejtettél, az a "próbadobás + player skill" kombinációja, ami már előkerült lentebb is (és aminek alkalmazásában - ha másban nem is nagyon - legalább többen egyetértettünk). Én hasonlóképpen csinálom ezt, kb. annyi különbséggel, hogy a balsiker / kritikus siker esélye miatt ált. dobatok, akkor is, ha a célszám a passzív értéknél kisebb (full érdektelen helyzetben nyilván nem), illetve, hogy a dobás sikerének mértékétől függően extra információkat is adagolok (ezek sokszor nincs leírva, improvizáció), ha lehetséges a helyzetben és az infó skálázható/felbontható. De ezek már lentebb előkerültek.

 

@ wisp

Fejben tartani ezeket a metódusokat nem egy nagy kunszt: az egyes információk mellett a jegyzeteidben csak egy-egy célszám érték kell, hogy szerepeljen (freskó: 25, ágy: 20), aztán a bónuszokat meg adod már a player skill függvényében. Elég gyorsan, és automatikusan megy egy kis gyakorlattal.

 

@ marvin:

aluminiumtrioxid: Lehet, hogy nem figyeltem, de sok komoly ellenérvet nem láttam, linkelgetés helyett meg saját ötletekre lennék kíváncsi, idézni a papagájok is tudnak.

 

Komoly ellenérveket szerintem ne is keress, én sem láttam ilyesmit (próbáltam figyelni, a linkeket is átnéztem, de nagyon terjengős már ez az egész), így aztán elengedtem a dolgot inkább + kb. szerintem minden el lett mondva, sok dolog többször is. Amúgy talán ez volt a válasz a felvetésedre:

 

Azt mondjuk érdemesnek tartom megjegyezni, hogy saját bevallásod szerint nem nagyon jellemzőek a dungeonök a kalandjaidban (egyébként amikor nem direkt dungeonkúszós one-shotot mesélek a "nagy" kampányok közt, nálam sem azok), míg Campbell kifejezetten megadungeonöket mesél, úgyhogy én hajlok arra, hogy ha az ő évekre nyúló játéktapasztalata szerint nem érzik a játékosok kockázat nélkülinek, hosszabb távon repetitívnek, vagy játékot fölöslegesen lassítónak a tisztán player skill alapú érzékelést, akkor az valószínűleg jobban működik az asztalnál, mint amilyennek a leírás alapján tűnik.

 

Azaz alu hajlamos hinni annak, amit a blogban az ipse a saját tapasztalatai alapján ír, én ebben a kérdésben nem -- innentől ott vagyunk, ahol a part szakad. (De lehet, hogy másra gondolt, csak ezek a frappánsnak szánt fórum egysorosok ált. nem sokat segítenek a dolgok tisztázásában.) aluminiumtrioxid

aluminiumtrioxid

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1562 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2018.03.31, 00:59

aluminiumtrioxid: Lehet, hogy nem figyeltem, de sok komoly ellenérvet nem láttam, linkelgetés helyett meg saját ötletekre lennék kíváncsi, idézni a papagájok is tudnak.

 

"Your goalposts seem to be running away from you", mondaná erre az angol.
[Fantasy háttér] [Sötét háttér]