Ugrás tartalomhoz


Fotó
- - - - -

MAGUS regények


 • Válasz írásához lépj be
2005 hozzászólás érkezett eddig

telge

telge

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 34 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2020.08.08, 15:12

Én köszönöm, fõleg ha visszajelzést is kapok, hogy miben érdemes változtatnom.Raksi

Raksi

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 141 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2020.08.07, 11:18

Jól hangzik. El fogom olvasni, amint befejezem a jelenlegi könyveket (Merész álmok I. és II.). Köszi szépen.telge

telge

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 34 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2020.08.06, 13:59

Nem tudom, hogy valakit érdekel-e de elkezdtem fejezetenként feltenni egy MAGUS-irományomat a Royal Roadra.

 

https://www.royalroad.com/fiction/34663/kommentarok

 

Nem kimondottan regény, pszeudo-történelmi memoárokról van szó Caesar stílusában. Emiatt lehet hogy száraznak vagy unalmasnak találjátok. Ha valakinek mégis felkeltette az érdeklõdését, minden visszajelzést és meglátást szívesen fogadok. Minden csütörtökön reggel hatkor fogok új fejezetet posztolni.

 

A könyv nem jut el a háború végéig, tehát ilyen értelemben a történetnek nincsen vége. Ettõl függetlenül szerintem dramaturgiailag elfogadható helyen zártam le, és kerek egész önmagában a történet.

 

A már létezõ lore-nak próbáltam nem nagyon keresztbeírni. Ahol megtettem ott ez indokolható azzal hogy minden más általam olvasott MAGUS könyvtõl évezredek választják el - a MAGUS "jelene" elõtt uszkve 2000 évvel játszódik ez a történet. Tekintve hogy a mi világunk mennyi változáson esett át ennyi idõ alatt, szerintem azok a változtatások amiket én eszközöltem kifejezetten szelídek.kukac

kukac

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1790 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2020.06.29, 11:46

TorrentTékából igen :) amúgy nem tudok róla

 

...

 

Nekem ez az egyik legnagyobb bajom a DV-vel, valahogy mindig megtalálják azt a megoldást, ami az ügyfélnek a legrosszabb, és ők a lehető legkevesebb profitot érik el.auer

auer

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 5251 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2020.06.29, 11:19

TorrentTékából igen :) amúgy nem tudok rólakukac

kukac

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1790 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2020.06.29, 10:29

Én elkezdtem olvasni, de 4-5 oldal után töröltem az ekonyvet. Úgy voltam vele GA meghalt a f***ságai vele haltak, nekem nem kell ebből több.

 

Akkor most valahol beszerezhetőek a Delta ekönyvek?auer

auer

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 5251 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2020.06.29, 10:23

Én elkezdtem olvasni, de 4-5 oldal után töröltem az ekonyvet. Úgy voltam vele GA meghalt a f***ságai vele haltak, nekem nem kell ebből több.morgorito

morgorito

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 867 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2020.06.28, 21:28

Nem akarok csak azért köpködőnek tűnni mert GA, de ez azért eléggé összhangban van azzal, amit a másik "világleíró" könyv művelt.

 

Nagyjából egy kevésbé átgondolt Ed Greenwood Candlekeep benyögés szintjén van (najó, egy közepesen átgondolt szintjén, ami nem jelent sokat...), ami valamiért még kánon is. Ott legalább jól hangsúlyozva a szerző magánvéleménye volt. 

 

Szerintem itt olyan jellegű gatyábarázsára lenne szükség, ami nem hiszem hogy lesz. Mert ezt az egész "Egy"-es dolgot ki kéne vágni a francba. Egyáltalán nem illik minden más már létező anyaghoz, azon kívül ami behozta persze.

 

 kukac

kukac

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1790 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2020.06.28, 20:34

Ugyan nem regény, de hátha elfér: Wayne Chapman: Tűnt napok aranya, élők dicsősége

 

Kerestem róla kritikát, hogy végülis mi fia borja ez a könyv, azon kívül hogy GA posztmortem műve (ez a helyes szó? A kolléga bólogat, úgyhogy valszeg igen), ami további világleírásokat adna. Nyilván nem a szerepjátékos Ynevhez. A Kalandozók.hu-n találtam róla egyet: (A Greol által írt fehér rész) https://kalandozok.hu/topic/1506-dumaterem/page/182/#comments

 

 

Az első fejezet a Riegarnak frissen átnevezett Riegoy-városállamokkal foglalkozik. Az legelső korok előtti, ősi időkbe visszanyúló történeti kitekintés szerencsére nem sikerült túlságosan hosszúra és túlzottan csapongóra sem. (Legalábbis a többihez viszonyítva.) Tovább bővül tudásunk a térség jelenével kapcsolatban: új városállamokat ismerünk meg, a meglevőekkel kapcsolatban új részeletek derülnek ki. Ennek kapcsán mindenképpen érdemesnek tartom kiemelni az szerzőnek már ebben a fejezetben – egy kereskedői tőzsdepalotában elrejtett titkos ősi dokumentummal kapcsolatban - feltűnő, szerintem kétségtelenül üdvös és létjogosult próbálkozását,hogy kalandok kontinensének gazdasági viszonyait és átláthatóbbá és részletesebben bemutatatottabá tegye. (Ez a törekvés egyébként kisebb-nagyobb mértékben a kötet egészén végig vonul.) Mint több más dologgal kapcsolatban is, ez esetben is arra gyanakszom, hogy a szerző nem pusztán alaposságra törekedett: a játékosok számára akart valami nagyon is konkrétat adni, vélhetően olyan kalandokat, ahol az események mögött gazdasági okok, anyagilag érdekelt érdekcsoportok állnak, némileg színesítve ezzel a KM és az előtörténetet kidolgozó JK-k lehetőségeit.

 

A felesleges és értelmetlen – sőt ez alkalommal kifejezetten kártékony - módosítások azonban már itt is megjelennek: jelen esetben Up-Umbar városállamának esetében. Ez a városállam már eddig is részleteiben volt ismert a régebb óta MAGUS-t játszó szerepjátékosok között,ugyanis a város színehelye az egyik hivatalos modulgyüjteménynek,a Ynevi Kóborlások.c modulgyüjtemény egyik kalandjának,mely nem mellesleg egy részletes is térképet tartalmazott. (Csak mellékesen említem meg,hogy a modult ezen sorok írójának is volt alkalma egyszer elmesélni szerepjátékos ismerőseinek.) Mivel hivatalos,nyomtatásban megjelent,hazai viszonyokhoz viszonyítva széles körökben forgott anyagról van szó, valószínűleg jól beépülhetetett lehet a játékosi közösségek tudatába mint egy jelentéktelen és középszerű porfészek amely bizonyos aquir próféciák jóslatai miatt került a figyelem középpontjába és ezek miatt egész létét fenyegető veszélybe. Ebből a teljesen jelentéktelennek számító alig tízeres településéből csinált a szerző egy többszázeres lakosú várost aminek – helyi viszonyok szerint – óriási flottája és vezető szerepe van a városállami szövetségen belül. Aki szeretné elmesélni ezt a modult,de kövezetes akar maradni a világképhez,az mostanra igen nehéz helyzetbe jutott a kötet módosításai miatt.

 

[...]érdekes részletek derülnek ki a többtízmilliós város jelenéről,gyakran sajnos mindössze egy-egy félmondat erejéig. (A kötet egyik súlyos negatívuma.) Ilyen például két eddig kevéssé ismert paktumtagadó (értsd:értelmes lényeket áldozó) sötét szekta jelenléte az országnyi város területén,mely közül az egyik Berzebaal. Ezt a nevet azért emelem ki mert itt egy újabb felesleges és zavart okozó módosításra lelhetünk: Berzebaal az eddigi regényeken és egyéb hivatalos forrásokon alapuló ismereteink szerint a gnómok által egyedüliként tisztelt isten,akinek semmi köze ilyesféle sötét és rémséges szertartásokhoz.

 

Ezt a Pyaroni-pantheon bemutatása követi,melynek a során Chapman a pantheon alakjai között fennálló kapcsolatokat koherens egésszé szövi össze az által,hogy sokokról megtudhatjuk: ők valójában az emberi nemet felemelő „Egy”( más néven „Oltalmazó)” nevű ősistenség darabokra tépődött fragmentumai amelyek önálló tudatra ébredtek és egymással taszító vagy épp vonozó viszonyban állnak.[...]Az,hogy a szerző „karnális lénnyé” (értsd: démonná) minősíti át Ellenát vagy hogy Antohból nemesegyszerűséggel istennőt csinál egyszerűen csak értelmetlen,ehhez képest viszont a Della-papság és egyház nem létezőnek minősítése (!) és a Gilron vallás kiherélése (évente csak pár papot avatnak az egész kontinensen) már kifejezetten kártékonynak számit.[...]

 

Úgy látom, a nagy fogadkozás Raon és Kornya részéről, hogy ilyenek többé nem fognak történni, üres fülekre talált a DV+GA párosnál. Ez kicsit meg is magyarázza, amire a szerepjáték fejlesztők panaszkodtak a pre-Magnus időszakban: az írók bármikor keresztbeírhatnak, bármikor bármibe beleszólhatnak, és bármit megvétózhatnak, ami meglehetősen nehézzé teszi a fejlesztést.

 

Más: nem tudjátok, hogy a Delta ekönyv projektjéből végre lett-e valami?kukac

kukac

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1790 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2020.04.27, 09:23

Tudja valaki, ebböl az "ùj" könyvböl mennyi tènyleg ùj? Tekintve, hogy a DV rajong az ùjranyomàsokèrt. Bocs ha màr volt.

 

Ezt így megjelenés előtt nehéz lenne megmondani.
 

A Gorduin és Garmacor regényeiről ismert szerző tizennegyedik, önálló kötetében folytatja ynevi tanulmányait, sorra fedve fel a hetedkor jelenének legfontosabb titkait. Hogyan lett Riegar az ötödkori kyr értékek utolsó menedéke, miként született Godora hercegségéből a kalandozók városa, Erion. Miért megkerülhetetlen tényező a térségében Abaszisz, s mitől vált azzá a dartonita Rowon. Mit jelent valójában Shadon, a lázadóik alapította Gorvik... és mindenekelőtt, hogyan emelkedett fel és minek köszönheti történelmi jelentőségét Pyarron.

Gáspár András (1965–2020) utolsóként leadott kézirata világformáló munkásságának kvintesszenciája. Az esszékötet utánozhatatlan sorait elsősorban azoknak ajánljuk, akiket mindig is érdekelt, milyen elképzelésekkel alkották meg Ynev legkedveltebb birodalmait annak idején, és ezek hová fejlődtek több, mint két évtizeddel később – értékteremtő iránymutatásként szolgálva múltra, jelenre, jövőre is.

 

Más: nem tudjátok, hogy a Delta ekönyv projektjéből végre lett-e valami?Siffad

Siffad

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 81 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2020.04.27, 09:14

Tudja valaki, ebböl az "ùj" könyvböl mennyi tènyleg ùj? Tekintve, hogy a DV rajong az ùjranyomàsokèrt. Bocs ha màr volt.

seti

seti

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1045 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2020.04.25, 21:04

Hogyhogy milyen viszonyban van vele? Nem mond nekik ellent, tovább színezi a világot. Talán megérthető, hogy nem lehet úgy világot fejleszteni (vagy bármit írni), hogy csak olyan dolgokat, népeket, eseményeket, szereplőket stb. emleget az egyszeri író, ami már a "Nagy Zöldben" is benne volt... 

 

 

 

Nekem nem rémlik, hogy bármelyik megjelent műben is oldalakat ömlengtek volna az írók a lupárokról és dolaminokról, inkább érdekességként és egy-egy "máig" (a hetedkor végén) is érvényesülő hagyományuk kapcsán kerülnek említésre.

 

 

Azt egy szóval sem mondtam, hogy csak azokról lehet írni, amik a Nagy Ződben voltak, lehet színesíteni a világot, csak nem kéne belerángatni a semmiből dolgokat, és úgy tenni, mintha ez mindig is része lett volna. Ez pontosan ugyanaz, mint a Star Warsban, hogy Anakin Skywalkernek hirtelen lett egy padavanja az animációs sorozatban, pedig előtte egyetlen hivatalos forrásanyag sem említette soha, csak Lucas agymenése volt az is, ami azóta sajnos meg is maradt kánonnak, pedig nettó hülyeség. Utólagos belemagyarázás, ami nem biztos, hogy feltétlenül kellett volna.

 

 

Nem a művekben volt ömlengés, hanem a DV fórumokon, amit a mai napig nem sikerült újraindítani, lehet jobb is így. Ott voltak kisebb novella hosszúságú értekezések az ilyen dolgokról, amik biztosan tök érdekesek, csak sok szempontból fölöslegesek. Mint ahogy azok a viták is, amik arról szólnak, hogy mennyi az 1 négyzetcentiméterre eső mágiahasználók száma, és azok mifélék, stb...Milyen fajta birkákat tenyésztenek Abasziszban, mekkora a búza termésátlaga...

 

A túlírtságra a legjobb példa a Toron kiegészítő. Elismerem, hogy nem kevés munka van benne, csak éppen az írókon kívül senki sem látja sok hasznát.Játéktechnika nincs mellé kidolgozva. A benne lévő információk nem létszükségesek egy regény cselekményének élvezetéhez, pláne, hogy a lényeges kifejezések felbukkannak a könyvek végén lévő függelékben. Ha jól tudom még receptek is vannak benne, amik aztán tényleg nagyon fontosak lehetnek, de csak akkor, ha az egész cselekmény egy konyhában játszódik. :)

 

A lényeg annyi, hogy akármi is lesz a Magus jövője irodalmi, és szerepjátékosi szempontból sokat vesztett abból a jellegéből, amiért anno megszerettük. Mások pont azt szeretik benne, amivé vált, de sokak szemében ezek a változások inkább ártottak a világnak, mintsem használtak volna neki.

Mondjuk a szerepjátékos jövőt illetően nem vagyok bizakodó, mert eddig a szokásos ígérgetésen kívül nem történt előrelépés, de regények biztos fognak még születni, amik akár kiválóak is lehetnek, de összességében változni nem fog semmi.Diocletianus

Diocletianus

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1406 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2020.04.25, 20:36

Lehet, hogy már benne voltak a '97-es Karneválban is, de meg sem jegyeztem a nevüket, mert utoljára akkor olvastam azt a könyvet, és nem is tervezem újraolvasni. Egyébként meg, ha akkori információ is milyen viszonyban van a korábban megjelent könyvekhez, szerepjátékos anyagokhoz? A fölöslegesen túlírt háttérvilág egyik legszebb példája, mikor ilyen lényegtelen részletekről ömlengenek oldalakat az írók. 

Kábé annyira érdektelen szerepjátékosi, és egyszeri regényolvasói szemszögből is, mint az, hogy mi az aktuális divat Erigowban. 

Hogyhogy milyen viszonyban van vele? Nem mond nekik ellent, tovább színezi a világot. Talán megérthető, hogy nem lehet úgy világot fejleszteni (vagy bármit írni), hogy csak olyan dolgokat, népeket, eseményeket, szereplőket stb. emleget az egyszeri író, ami már a "Nagy Zöldben" is benne volt... 

 

Nekem nem rémlik, hogy bármelyik megjelent műben is oldalakat ömlengtek volna az írók a lupárokról és dolaminokról, inkább érdekességként és egy-egy "máig" (a hetedkor végén) is érvényesülő hagyományuk kapcsán kerülnek említésre.

 

Elfogadom, nem vagyunk egyformák és végképp nem kell hasonlítania az érdeklődésünknek sem. Van, akinek az nem jön be, hogy Robert Jordan mennyi időt, helyet pazarol(t) a ruha-leírásokra, mások azon akadnak ki, hogy G.R.R. Martin mennyi időt tölt a különféle kaják és címerek ecsetelésével. Engem egyik sem zavar.

 

Nekem szerepjátékosi, regényolvasói (és írói) szempontból is érdekes, hogy milyen népek élnek/éltek egymás mellett/után, és ezek hogyan hatottak egymásra. (Igazából a valós történelemből is mindig ezt tartottam a legérdekesebbnek, de nyilván ez egyéni ízlés kérdése.)

 

Üdv:

D.


Módosította Diocletianus: 2020.04.25, 20:36


seti

seti

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1045 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2020.04.25, 20:10

Értem, hogy ez csak egy példa, de ha már szóba kerültek, tényleg érdekelne: mi a gond a lupárok, dolaminok kitárgyalásával?

 

 

 

András már a '97-es Karneválban emlegette őket, továbbá említés szintjén felbukkantak a '99-es Új Tekercsekben (itt csak a lupárok), a 2004-es - és ezen a honlapon a mai napig megtalálható - Crantai örökség háttéranyagban, a 2007-es Hallgat az égben, a 2008-as Toronban, a 2009-es Végzet masinériáiban (egy képfelirat erejéig a szintén 2009-es Szinergiumban) és a 2016-os Bosszúangyalban is. És nem lennék meglepve, ha valamit kihagytam volna...

 

A lupárok és a dolaminok tehát bő 20 éve részei Ynev történelmének, legalább négy kiadónál kb. fél tucat szerző említette őket. Miért ne írhatott volna róluk a saját fórumán - feltehetőleg kérdésre válaszként - a világ egyik legmeghatározóbb alkotója? Ráadásul épp az, aki minden valószínűség szerint először említette őket 23 éve?

 

Üdv:

D.

 

 

Lehet, hogy már benne voltak a '97-es Karneválban is, de meg sem jegyeztem a nevüket, mert utoljára akkor olvastam azt a könyvet, és nem is tervezem újraolvasni. Egyébként meg, ha akkori információ is milyen viszonyban van a korábban megjelent könyvekhez, szerepjátékos anyagokhoz? A fölöslegesen túlírt háttérvilág egyik legszebb példája, mikor ilyen lényegtelen részletekről ömlengenek oldalakat az írók. 

Kábé annyira érdektelen szerepjátékosi, és egyszeri regényolvasói szemszögből is, mint az, hogy mi az aktuális divat Erigowban. 

 

Az Új Tekercsek ugyan itt van a polcomon, de 20 éve nem néztem bele, a Crantai Ökörség háttéranyag már szintén kimaradt, akárcsak az általad felsorolt többi kiadvány is. Mindegyikük a már számomra érdektelenül túlbonyolított, szükségtelen információk halmazát gyarapította. A régi könyvekben, anyagokban elég volt annyit tudni, hogy északon voltak crantaiak, aztán kyrek, majd jöttek más népek. Bőven elég volt mindenhez. De ezt azt hiszem párszor már lefutottuk. 

 

Maradjunk annyiban, hogy számomra érdekesebb volt az a MAgus, ami megtartotta az eredeti könnyed, főleg AD&D-ből merítő egyfajta gyermeki báját, ami hagyta szabadon szárnyalni a fantáziát.  És még mielőtt valaki AD&D fanboynak kiáltana ki hozzátenném, hogy életem első szerepjátéka a Magus volt, minden mást csak hírből ismertem, és AD&D-t soha nem is játszottam egészen a D&D 3 megjelenéséig, de az meg már 2000-es évek eleje.

Azóta is, hogy belekerült a világba a dark fantazis kutuloid/kornyoid szuttyogás születtek jó könyvek, és biztosan készítettek lelkes rajongók nagyon frankó modulokat is, de ez akkor sem változtat azon, hogy bizony az írókkal elszaladt a ló.Diocletianus

Diocletianus

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1406 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2020.04.25, 19:21

Persze emlékezhetek rosszul is, mert komolyabban nem olvastam a DV fórumot, mert elment tőle a kedvem, mikor olyanokról olvastam, hogy lupár-dolamin őslakosok vagy mi a fene...

Értem, hogy ez csak egy példa, de ha már szóba kerültek, tényleg érdekelne: mi a gond a lupárok, dolaminok kitárgyalásával?

 

András már a '97-es Karneválban emlegette őket, továbbá említés szintjén felbukkantak a '99-es Új Tekercsekben (itt csak a lupárok), a 2004-es - és ezen a honlapon a mai napig megtalálható - Crantai örökség háttéranyagban, a 2007-es Hallgat az égben, a 2008-as Toronban, a 2009-es Végzet masinériáiban (egy képfelirat erejéig a szintén 2009-es Szinergiumban) és a 2016-os Bosszúangyalban is. És nem lennék meglepve, ha valamit kihagytam volna...

 

A lupárok és a dolaminok tehát bő 20 éve részei Ynev történelmének, legalább négy kiadónál kb. fél tucat szerző említette őket. Miért ne írhatott volna róluk a saját fórumán - feltehetőleg kérdésre válaszként - a világ egyik legmeghatározóbb alkotója? Ráadásul épp az, aki minden valószínűség szerint először említette őket 23 éve?

 

Üdv:

D.


Módosította Diocletianus: 2020.04.25, 19:28


seti

seti

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1045 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2020.04.25, 15:52

auer:

A Tier-es dolgokat nem véletlenül nem folytatta GA. Nem volt már mögötte egy Novák Csanád, aki meg mondta volna mit is kellene írni,  Azért a fórumos nyál veréseiből ha más nem is de az kiderült hogy mennyire nincs köze ahhoz a világhoz, amit Novák és Nyulászi megteremtett.
Ez a mostani kötet állítólag az ősi titkok láza stb...  folytatása lesz, magyarán egy csomó olyan dologról olvashatunk benne amiről sohasem hallottunk vagy ha még is az  biztos másképp volt.

Szerintem a DV-nek a lehető leggyorsabban le kellene zárni a GA-s múltat és mélyre eltemetni a baromságait, majd elkezdeni újra építeni azt mind szerzői mind vásárlói oldalon amit ez a gyökér szétcseszett az elmúlt évtizedben. 

 

Az tuti, hogy nem fognak soha változtatni semmin ezután sem. Sajnos már túl sok munkaórát beleöltek a hülyeségek leírásába, semmint kidobják, és tiszta lappal induljanak. Régebben is azt mondták, ha jól rémlik, hogy most már ez a hivatalos, akár tetszik, akár nem, és mindig is ez volt, csak nem publikálták, mert íróknak volt háttérinfó. Persze emlékezhetek rosszul is, mert komolyabban nem olvastam a DV fórumot, mert elment tőle a kedvem, mikor olyanokról olvastam, hogy lupár-dolamin őslakosok vagy mi a fene...

Az eredeti Magus világleírás meg hangulat az sajnos elveszett akkor, mikor Nyúl, és Novák távoztak, és az írók saját agymenései lettek a kánon... :(Diocletianus

Diocletianus

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1406 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2020.04.24, 11:57

 

Wayne Chapman: Tűnt napok aranya, élők dicsősége

 

Hát nem elírtam a címét?  :duh:

 

Bocs:

D.strato

strato

  Lézengő ritter

 • Szerkesztő
 • 8611 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2020.04.23, 09:15

Link javítva.Gkar

Gkar

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 518 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2020.04.23, 07:39

auer:

A Tier-es dolgokat nem véletlenül nem folytatta GA. Nem volt már mögötte egy Novák Csanád, aki meg mondta volna mit is kellene írni,  Azért a fórumos nyál veréseiből ha más nem is de az kiderült hogy mennyire nincs köze ahhoz a világhoz, amit Novák és Nyulászi megteremtett.
Ez a mostani kötet állítólag az ősi titkok láza stb...  folytatása lesz, magyarán egy csomó olyan dologról olvashatunk benne amiről sohasem hallottunk vagy ha még is az  biztos másképp volt.

Szerintem a DV-nek a lehető leggyorsabban le kellene zárni a GA-s múltat és mélyre eltemetni a baromságait, majd elkezdeni újra építeni azt mind szerzői mind vásárlói oldalon amit ez a gyökér szétcseszett az elmúlt évtizedben. 


Módosította Gkar: 2020.04.23, 07:40


auer

auer

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 5251 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2020.04.23, 05:41

Új M.A.G.U.S.-könyv a láthatáron:

 

Wayne Chapman: Tűnt napok száma, élők dicsősége

 

https://www.facebook.com/DeltaVisionKiado/photos/a.468016811518/10157841387466519/?type=3&theater

 

Üdv:

D.

 

Egyrészt nálam rossz a link erre a topikra hoz vissza rákattintva -kimásolva jó.

Másrészt megint kapunk egy WC összeollózott klasszikust? Mert az utóbbi 5-10? éve nem volt túl termékeny, elhanyagolható új dolgot láttunk, és gyakorlati okokból ez már nem is fog változni. (Ha rosszindulat jönne át: igen. Mióta a DV megszerezte m* dolgokat, WC azon kívül h a fórumon verte a nyálát semmit nem adott ki amivel előrébb ment volna a világ - Keleti szél, Holdfényember...)
[Fantasy háttér] [Sötét háttér]