Ugrás tartalomhoz


Fotó
* * * * * 1 Szavazat

RuneQuest Glorantha magyarul 2020 elején


 • Válasz írásához lépj be
24 hozzászólás érkezett eddig

DiMalto

DiMalto

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 748 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2019.11.05, 12:45

A Basic Role-Playing az a rendszer, amit mindig felhozok, amikor a M* alternatív szabályai/változatai jönnek szóba: % alapú (mer' csakazajó, meg az Af/Mf), kasztok nélküli, részletes karakteralkotással és részletezhető harci szabályokkal rendelkező, kipróbált, bizonyított, licenszelhető játék (a Mongoose-féle, RQ2-alapú Legend OGL alatt fut)... minden, amire egy trú M* hívő vágyhat.

Persze mindez kevés a M* nimbuszához, maradnak a minarancsunk-rendszerek...

Mindenesetre ez a BRP Central jó kis helynek tűnik.

 

A hírhez: nem is tudom, mikor jelent meg idehaza fordításban hasonló színvonalú és terjedelmű szerepjátékos kiadvány, sok sikert kívánok a projektnek, potenciális vásárlóként drukkolok nektek!

 

Earthdawn-nak mondjuk jobban örültem volna, mivel annak már jobban utánaolvastam, Glorantha-hoz nem sok közöm volt eddig... de nem vagyok telhetetlen. Ez a projekt (az 5e-vel párhuzamosan) az ezredforduló óta a legjobb dolog, ami a hazai fordítások terén történt!


Módosította DiMalto: 2019.11.05, 12:46


elGabor

elGabor

  Régi fórumozó

 • Moderátor
 • 4380 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2019.11.05, 12:08

Remélem, tényleg magyarul lesz. :) A Runequest komoly ügy.Fefe

Fefe

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 145 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2019.11.05, 11:18

Sok sikert kívánok a fordításhoz és a könyv kiadásához! Savage Worlds is lehetne. Az is olyan indie. :)

Raksi

Raksi

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 73 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2019.11.05, 11:00

Sok sikert kívánok a fordításhoz és a könyv kiadásához! A lektort bölcsen válaszd meg! Legyen olyan, aki nagyon jól ír magyarul. Sajnos a legtöbb fordítás számomra azért olvashatatlan, mert a fordító nem tud magyarul igényesen fogalmazni. Nem csak az amatőr, de a profi fordítások között (értsd: amikért pénzt kérnek, pl. megveheted a Libriben) is sok ilyen van. Az általad kiadott könyvek közül a Vörös ködöket és a Cthulhu nyomábant ismerem. Alig van bennük magyar mondat. Szerintem (!!!). Ez biztos az én hibám is. Sőt, megkockáztatom, hogy elsősorban az én hibám.

CikkBot

CikkBot

  Régi fórumozó

 • Admin
 • 6513 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2019.11.05, 08:09

A korábban már megjelent Kalandhorizont Könyvek által kiadott szerepjátékok tapasztalataira alapozva most egy igazán impozáns fantasy szerepjáték fog 2020 elején megjelenni. Ez a játék a RuneQuest Glorantha. Ez egy olyan könyv, ami egyetlen kötetben tartalmazza az összes információt, ami az izgalmas kalandok végigjátszásához szükséges: karakterkészítés, játékszabályok, játékmesteri útmutató, szörnyek, világ. A játékrendszer ugyanazokra az alapelvekre épül, mint a sokak által ismert Cthulhu hívása. Mindkét szerepjátékot egyébként ugyanaz a kiadó is adja ki: a Chaosium Inc.

http://lfg.hu/94151/hirek/runequest-glorantha-magyarul-2020-elejen/


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]