Ugrás tartalomhoz


Fotó
* * * * * 1 Szavazat

Kickstarteren az Isola Illyon Edizioni DnD settingje - Kisarta


 • Válasz írásához lépj be
2 hozzászólás érkezett eddig

Nordil

Nordil

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 335 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2019.12.23, 10:06

So-so.
Annyira nem ismerem ezt az újat még. Csak itt olvastam róla picit.
Ravenloft:

Az egész világot a Dark Powers nevezetű ismeretlen valami(k) uralják, őket azonosítják a ködökkel is.(Már akik egyáltalán felismerték, hogy a demiplane-t valaki uralja, befolyásolja stb.)
A tartományurak is lehet hogy hasonló, azonban ugye Ravenlofton elég sok tartományurat nem lehet elpusztítani. (Vagy csak még nem ismert a végleges elpusztítás módja. Kiváló példa Invidia ahol legyőzték a darklordot és a legyőző lett a darklord akit felváltott az utóda.)Bár ott a tartományurak köre elég széleskörű, hiszen kisebb nagyobb tartományok vannak, a legkisebbeket zsebdimenzióknak nevezik. Van olyan ahol pl. egy ház a tartomány és egy egyben az úr is.(Vagy az örökmozgó fejnélküli lovas ösvénye. Ami egyszer csak a ködökkel együtt megjelenik...stb.)
Ravenloftban egy sötét világ tele rémálmokkal. (szó szerint, hisz van ilyen tartomány is.) Amik megelevenedhetnek bármely sarokban, illetve átkokkal. Ahol ha a jó diadalt is arat, jelentős árat kell érte fizetnie, ami gyakran teszi a győzelmet pirruszivá.

wisp

wisp

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 114 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2019.12.19, 09:30

Nem igazán vagyok képben a Ravenloftal, de mintha abban lettek volna ilyen dolgok nem?CikkBot

CikkBot

  Régi fórumozó

 • Admin
 • 6512 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2019.12.19, 08:59

Július közepén hírt adtunk egy (magyarul viccesen hangzó nevű) új E5-ös D&D settingről, ami az Isola Illyon Edizioni kezeiből került ki. Most már fent vannak Kickstarteren! Emlékeztetőül: a kiadót Luca Scelza és Mario Ferrentino alapította. Nemrégen zárták le egy korábbi kampányukat „La Dama Nera”, azaz A fekete hölgy címmel, amely az első kiegészítője az Awaken nevű dark fantasy szerepjátéknak. Ezen felül az ő nevükhöz fűződik a díjnyertes noir RPG, a City of Mist, azaz a Ködök városa is. Az új könyvben a játékosok egy különös, sötét világban találják magukat haláluk után, ahol néhány, az életükben birtokolt képességüknek még mindig birtokában lesznek. Át kell utazniuk a Tartományokon (Dominions), összesen hét világon át, melyek mindegyikét egy – természetesen gonosz – hatalom uralja.

http://lfg.hu/94475/hirek/kickstarteren-az-isola-illyon-edizioni-dnd-settingje-kisarta/


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]