Ugrás tartalomhoz


Fotó

Scriptorium - Harmadik kör #2


A téma archiválva van, emiatt nem szólhatsz hozzá.
1669 hozzászólás érkezett eddig

_Manó (DávidOrsi) (NPC/NJK)

_Manó (DávidOrsi) (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.04.28, 11:44

oksa akkor majd egyeztetünk...köszi Log :)

Lynn

Lynn

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 204 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.04.28, 09:45

Azt mondja NGabor, hogy itt van nálunk. Szóval, ha Logred is beleegyezik, ugorj át érte valamikor.

_Manó (DávidOrsi) (NPC/NJK)

_Manó (DávidOrsi) (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.04.27, 18:09

Harry Potter 3-at, már kb 1 hónapja ígérgeti...

Lynn

Lynn

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 204 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.04.27, 15:33

Vájáratok! Milyen sebek?! Valaki kapcsolja már fel a villanyt! :)

TP: szerintem az okozta az "előírják nekünk, hogyan éljünk" katyvaszt, amit én reagáltam arra, amikor kifejtetted a számodra ideális családmodelt annak gyülekezeti felülvizsgálásával. Én abban az esetben úgy érezném, hogy meg akarják szabni nekem, hogyan éljek. Mind a férjem, mind a gyülekezet.
Örülök, hogy tetszett a Dogma. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy eddig ahányszor nekiálltam megnézni, mindig belealudtam... :sor:
Amúgy lehet, hogy sértőnek tűnt, amit Cheny írt nekem - rólad, de ez hogyan lehet sértő, ha nem is tudod, hogy mi volt az, amivel Cheny egyetértett? Lehet, hogy kicsit hülyén jött ki, de attól még én akármit is mondhattam neki, nem?

Manó: milyen könyvet? Üdv újra itt!

Cheny: még mindig parázol? Mert akkor holnap jól kinevellek belőle!!! :sor: :sor:

Na puszika, all!

Lynn, aki éhes, álmos és szomjas, de semmilyen igényét sem tudja kielégíteni a Csemetéjétől... :) :) :sor:

Módosította Lynn: 2006.04.27, 15:34


_Szürke Tölgy (NPC/NJK)

_Szürke Tölgy (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.04.27, 06:10

Kedves Cheny, tegnap fél délután piszkált a legutóbbi beírásod, úgyhogy önvizsgálatot tartottam. Lehet, hogy akaratomon kívül megbántottalak ezzel a fiú vagy-e avagy leány dologgal. Ha így történt, sajnálom. Na, most könnyebb a lelkemnek. Sorry mégegyszer.
Részemről is jó a sebek téma.

Módosította Szürke Tölgy: 2006.04.27, 06:11


_Manó (DávidOrsi) (NPC/NJK)

_Manó (DávidOrsi) (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.04.26, 19:17

sziasztok

ismét visszatértem hanvaimból, immár sokadjára... :D

Cheny, nincsen világvége, az élet alapvetően szép és örülni kell mindennek, mert ha nem ezt teszed akkor nem lészen jó semmi se nem...

hát nemtudom... nemnaygon írtam semmit és most szerintem nem is fogok mert nemnagyon látok ki semmiből se nem és nem akarok még egy dologba belevágni, amit majd nem tudok befejezni :rohog:
de ha minden igaz nem is olyan sokára már nemnagyon kell mással foglalkoznom, mert egyedül fogok lakni :D :dilis:

hova lett a Dep???

kedves egyetlen Logred :punny: fenthagytad a könyvet Gáboréknál? hm?


pusz csók hasonlók

benjoyce

benjoyce

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 232 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.04.26, 15:35

Én konkrétan sebek témában fogok alkotni. Az, hogy mit szavaz meg a többség, majd elválik.

_Szürke Tölgy (NPC/NJK)

_Szürke Tölgy (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.04.26, 12:26

Cheny, most zabos vagy rám? Bocsi, de kicsit azért kavartál a nemeddel kapcsolatban, és ez nem segítette a helyzet tisztázását.
Egy ideje T.U.D.O.M., mi a helyzet. A könyvtáras infot köszi. Eddig azt hittem, ott sokminden van, de csak félrevezetésből adták neki a könyv-tár nevet. Most majd megyek oda K.Ö.NY.V.E.T. keresni.

Egyébként remélem, nem nekem tulajdonítod a "mindenki a pokolra kerül..." dolgot, mert ez idegen tőlem. És sokszor érzem azt, hogy leírok valamit, és kedves olvasók nem arra reagálnak, hanem amit nekik jól esik kiolvasni belőle. A biztonság kedvéért ideírom, hogy szerintem az üdvözül, aki szeret. És az kárhozik el, aki önző és nem szeret. Nem fejtem ki bővebben, lehet ezt is félreérteni, hajrá! (Tehát kedves Cheny te is potenciálisan a mennybe kerülhetsz, ha nem hiszel Istenben, akkor is.) De ez csak magánvéleményem.
Ja és bárki bárkinek előírta, hogy hogyan éljen? Én egyetlen ilyen beírást nem olvastam senkitől. Ellenben igyekezetem tolerálni igencsak beszólogató véleményeiteket, miközben tőlem telhetően kultúráltan próbáltam reagálni ezekre. Csak a saját véleményem közlésére szorítkoztam, miután komolyan elgondolkodtam arról, amit ti írtatok. Nekem tanulságos és hasznos volt, köszönöm. Nem vonz a ti felfogástok, de tisztelem, mint mások véleményét és látásmódját.
Még az egyház sem írja elő a híveinek hogyan éljenek, olyan értelemben, hogy bevasalná rajtuk. Vagyis ezek és a parancsolatok inkább ajánlásként jelennek meg a valóságban. Honnan veszitek ezt az "előírom neked, mi a jó" dolgot? Bármit szabad kipróbálni, és meggyőződni róla, az tényleg úgy jó-e, még ha maga Isten is nyilatkoztatja ki. De az E.M.B.E.R.N.E.K. jó, ha van iránytűje, és érte vannak a kinyilatkoztatások, nem ellene. szerintem.
Nekem kicsit tapintatlan volt a magántermészetű megjegyzésed Lynn felé rólam. Ejnye. Szóval a tisztelet legyen azért kölcsönös.


Dogmát megnéztem. A "Krisztus-haver" jó poén volt. Sok érdekes és nekem elgondolkodtató véleményt tartalmaznak sok helyütt a párbeszédek. Kicsit katyvasz filmnek tartom, kicsit szabadosnak, de talán ezzel együtt felszabadult és őszinte. És ezek pozitív értékek. Persze rengeteg kérdést felvetnek benne, amikre nekem van válaszom a magam számára, de úgy veszem észre, az eféléket kérdezőknek általában füle nincsen azok meghallására. Végül is mindegy. Ez is egy látásmód - kicsit pimasz, nagyon őszinte, kicsit reménykedő és bízó.

Bocsánat a vallási kitérőért, tényleg szeretném lezárni, esetleg nem fogok reagálni semmi ezzel kapcsolatos véleményre. (Eddig is megtehettem volna. Talán bölcsebb lett volna.)

Na, más: akinek van kész novellája, küldje el! Jó lenne foglalkozni velük. Mi legyen a téma a következő körben? ötlet a sebektől a férfi-női témáig jópár fel lett sorolva, valami jelzés kéne, mit fogad el a nagyérdemű.

benjoyce

benjoyce

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 232 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.04.25, 21:45

Neeem? :rohog: Valaki átvágott. :ugri:

_Logred (NPC/NJK)

_Logred (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.04.25, 20:09

Üdv kedves elkeseredett Cheny!

Tök igaza van a barátosodnak, hogy van jobb dolog a szexnél... persze, amikor szexelsz nem hiszed el :ugri:

Tudod én nem akarom ápolgatni a beteg lelkedet. Ahhoz nem értek és nem nekem kell megoldanom a gondjaidat. Szóval, ha elbuksz és érettségi után meghúzod a ravaszt, az legyen a te egyéni kudarcod.
Persze a fentieknek nem örülnék, még azt is ki merem jelenteni, hogy hiányozni fogsz. Jobban, mint amikor eltüntél a körből...

Szóval az élet szép és nem csak a könyvtárban zajlik :rohog:

_Cheny (NPC/NJK)

_Cheny (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.04.25, 13:54

Hi all!

Lynn: Rossz hír, pisztoly van. Lelőni nem fogom vele magam, mert megesküdtem, hogy csak érettségi után leszek öngyilkos...
Még mindig nem iszom, nem dohányzom. Jah, és kezdek igazat adni egyik kedves énekes barátnőmnek: Vannak olyan dolgok, amik jobbak, mint a szex.

TP.: LÁNY vagyok. Érted? LÁNY! Mellékeljek képet is?!?!?!?!
Vallási témával kapcsolatban: Az én ilyen témabeli lelki eledelem a K.Ö.N.Y.V.T.Á.R., ahol sok különböző K.Ö.N.Y.V. van.

Nah, most hogy túl vagyunk a "akkor is mindenki a pokolra kerül, még ha csak jót cselekszik, akkor is" témán: szerintem ez a hely a pokol kapuja - már ha van pokol.

Jah, és még valami - ismét Lynn-sensei mellett szólnék - NEKEM SENKI SE MONDJA MEG, HOGY HOGYAN ÉLJEM AZ ÉLETEM!!!

És ha bejönnének a csávók, akkor én is egy olyan férfi típusú férfire szavaznék, mint Lynn... (Csak én nem szeretem a szőrös mellkast...)

Még valami: Lynn, asszem igazad volt TP-vel kapcsolatban... Amúgy fogunk mi még angolozni? (Remélem igen...)

egyenlőre ennyi...
megyek megbukok az angol vizsgán, aztán talán visszajövök. (Vagy nem, mert négyig van nyitva a sulikönyvtár....)

ch,
az élet szép,
a gatyám pedig hosszú és meleg!

benjoyce

benjoyce

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 232 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.04.24, 16:36

"Ben- Fides et ratio érdekes, ezzel a címmel II. János Pál pápa írt enciklikát. "

Azóta megtaláltam, olvastam, tanulságos volt.

"Az történt, hogy fogalmad sincs, mire reagáltál."

Pontosan. Egyébként hajlamos vagyok mindent szó szerint (angolul: "irodalmi értelemben") venni. Mea culpa.

_Szürke Tölgy (NPC/NJK)

_Szürke Tölgy (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.04.24, 13:13

Azért az kikivánkozik belőlem: ha valaki megismeri Istent, és főleg belül, a szívében, az nehezen nem rajong érte. Aki ezt nem tapasztalta, annak tűnhet ellenszenves ostobaságnak. Elmagyarázni ezt nem lehet, csak megélni.
Na, vallás: off.

_Szürke Tölgy (NPC/NJK)

_Szürke Tölgy (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.04.24, 13:01

Lynn: ok. vallás off

Lynn

Lynn

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 204 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.04.23, 21:23

Benji:

"" hiszen eltűr engem, mint hívőjét..."
Nah, abba klubba nem szívesen tartozom, ahol 'csak' megtűrnek."

Hm. Az történt, hogy fogalmad sincs, mire reagáltál. Nem kell mindent szó szerint érteni, amit leírok vagy kimodnok, ez az egyik. A másik meg az, hogy ez a fajta politeista vallás kicsit másképp működik, leginkább az ókori görög és római cuccokhoz hasonlít, ahol ugye nem azon alapul a dolog, hogy "Isten szeret téged", hanem tenni kell valamit azért, hogy az Istenek kegyeljenek. És mivel én ebben elmaradok egy kissé, ezért igen nagylelkű az Istennőm, hogy nem taszít ki a pártfogultjai közül.

Cheny: mi volt már megint az a para-jel?!?! Lazulj el. Szívjál el egy cigit, gurís le egy felest, és aztán dőlj ágyba a kedveseddel, és ha ez sem segít, akkor nyugodtan lődd fejbe magad. De csak ha van stukkered. Ha nincs, akkor szenvedhetsz tovább. ;)

TP: Az van, hogy max. postán tudnánk eljuttatni a dolgot (Dogma, EVA), de abban nem bízom, mert dolgoztam már a levélfeldolgozóban... Más. Kérlek, tényleg mellőzzük a vallást, mint témát, mert engem kimondottan zavar, ha valaki nagyon magasztalja Istent. Lehet, ez egy rossz beidegződés, vagy a Jehova Tanúi miatt van (akiket múltkor a főnököm kutyája majdnem megtámadott... ;) ), de tényleg nem szeretem.
Amúgy figyu. Szerintem Neked azért van ez a nagy parád a férfiak elnőiesedése miatt, mert azt hiszed, hogy egy férfinak csak az adhat tekintélyt és csak az teheti férfiassá, ha ő a kenyérkereső és a családfő. Szeretném elmondani Neked, hogy a FÉRFI attól férfi, hogy ez sugárzik belőle. A férfiasság belülről fakad, ugyanúgy, mint a szépség vagy a nőiesség. Mint mondtam, mi Gáborral nagyon klasszul megvagyunk egy nem igazán klasszikus családmodellben, ahol ő is végez házimunkát, etc. Mégis, azt kell, hogy mondja, hogy semmi nőieset nem látok benne, sőt...
Jah, és... CHENY LÁNY!!! Tényleg, ez nem kamu. Abszolút lány, legalább annyira, mint én.

Tali: elvileg jó lesz a 20-a. Reméljük.

Puszika!

Lynn

_Szürke Tölgy (NPC/NJK)

_Szürke Tölgy (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.04.23, 20:11

Megint reagálnék, csak talán kicsit rövideben.
Lynn: Nem értem eg, hogy szabad szellem vagy. De megértem. XCsak nem reagáltam rá túlságosan. amit elmondtam az = ahogyan szerintem a dolgoknak lenniük kellene és nem az, ahogyan neked vagy bárki másnak élni kéne. ezért írtam azt is, hogy azt a patriarchális családmodelt élje az, akinek vonzó és teheti. Nekem vonzó, mert úgy érzem tekintélyt és feladatot ad a férfinak. Csak rá jelmező tekintélyt és feladatot. De jelzem, hogy másféle, de nem kisebb tekintélyt a nőnek is ad! Főleg családon belül. Szintén csak rá jelemzőt. Nem egybe mosott, hanem egyedi, jellegzetes a férfi és női szerep. De élni nem élhetem, mert nem is úgy neveltek, meg a környezetmben sem jellemző, tehát példakép sincsen előttem. egyébként semmi bajom amatriarchátussal, bár politikailag pl vsz elene szavaznék. Végső soron nem az a fontos, kinél van a hatalom. Ezért bár fidesz drukker vagyok, nem esek kétségbe az MSZP győzelmétől. Fontos, hogy bármilyenhelyzetből a lehető legjobbat legemberibbet hozzam ki. Ha a feleségem uralkodik felettem pl. akkor is! Ha én vagyok a fődöntnök, akkor is.
Log: vallás off. Hááát amíg eltudunk róla normálisan beszélgetni, én inkább nem kapcsolnám ki. Legalább van téma. Bár én azért szakmát is akarok idehozni. (értsd: íróit.)
Cheny végképp tisztázatlan a nemed előttem. Fiú, akit nem locsolnak meg húsvétkor? Olyan sok van. Bizom benne, hogy amit emílben küldtél az az igazi.
Írod egysíkú keresztény nézőpont. Biztos sok beszűkűlt kersztény van, meg sok beszűkűlt ateista, meghindu stb. De bántó a beszűkűltséget egyenlősíteni a kereszténységgel! Sok tudós, művész is őszinte hívő, pl. Eperjes Károly. Szerintem nem nem beszűkűlt ember. És jó megismerni más vallásokat is, de követni csak egyet jó. Ennyi "beszűkűltség" meg kell, vagy soha nem jut az ember mély vizekre, csak a felszínt fogja taposni és erkölcse-filozófiája kényelmes-lapos marad. És ringatja magát kényelmes tév-képzetekben, mélyebb megismerés helyett.
Nosfi- szerintem az a jó, amire tíz év múlva is jó visszagondolni. Most elcsvarom valaki feleségének a fejét. Pillanatnyilag jó. aztán elmúlik aszenvedély és nézhetek szembe vele, hogy mennyire megbántotam a saját családomat a nő családját és ráadásul már a kapcsolat is kihűlt. Hááát. Inkább rövid távon lemondok erről a "boldogságról" és nyugodt szívvel gondolok vissza az életemre a halálom pillanatában is.
Teljes Bibiláról is írsz. Lehet, hogy csonka a Bibliánk, én is tudok pl Tamás evangéliumáról. De ugyanezt a csonka Bibliát hasznlta pl. Calcuttai Teréz anya és lenyűgöző, hogy Isten mennyire tudta őt használni! 8 rúpiával indult el segíteni a legszegényebbeken, és vilgmozgalommá nőtte ki magát a rendje. És ő egyházhű emebr volt. Ergo a tudás és információ nem minden. fontosabb az élő hit (amihez azért tudni is kell) Egyébként zavaró, hogy csak a rosszra reagáltok az egyházn belül. A jót miért nem tetszik észrevenni? Erről ti is tehettek! A szenteket, az élő közösségeket, stb. Tessék nyitottabb szívvel és szemmel élni!
Írod az Úr vallását. Szerintem minden értékes vallás-ezek általában a nagy, fennmaradt vallások - Tőle vannak. ahogyan közvetítőin keresztül épen ott éppen akkor kinyilatkoztatta magát. Istent ne szorítsuk be a kereszténység keretei közé,mert nincs hely és idő, ahol ő így vagy úgy ne lenne jelen! Tudtommal.
Hiszem ha látomra az a válaszom, akkor leszel-szeintem- igazán boldog ha a szívedben fogod megtapasztalni (látni), hogy Isten=jó.

Cheny: yin-yangot említed, és hogy elfogultan állítom, az én vallásom ősibb. Ez így nem oké, én azt állítottam, hogy a vallásom szerzője, forrása ősibb. ld fent, hogy a taoizmusnak is -szerintem- ő a szerzője. Nem vallásról, Istenről beszéltem!
Arról nem vitázom milyen elképzelést támogatsz erről az Istenről, személyeset-e, vagy csak egy teremtő erőt.
A Bibiliában nincsen szó olyanről, hogy valakit azért ölnek meg, mert az nem keresztény. Olyan van, hogy a Ó-szövetség idején népirtást rendelt el az Úr, a bálványimádástól való védelem miatt. De ezt az akori néphez és időhőz kell érteni. Jézus után ilyen ölés- szerintem - elképzelhetetlen. Az Evangéliumon célszerű szűrni magát a Bibliát is. Én pl az átok-zsoltárokat sem veszem már komolyan. Jézus után az átkozódás elképzelhetetlen-nekem.
És Cheny- a földön nincsen olyan ember, akit Isten ne a bűnösök közé sorolna. És olyan sincsen akit ettől függetlenül ne szeretne elmondhatatlanul- akármilyen nézetet is vall. És EZ soha sem lehet necces.

Lynn- köszi a bocsit. Belegázoltok, de legalább ŐSZINTÉK VAGYTOK! és ez nagy szó. Másrészt egyiktek sem rosszakaratból teszi, vagy felszínesek az ismeretei, vagy az Egyház árnyékával találkozott csak. Szóval valami oka van rá. Antiszemita = zsidó gyűlölő, zsidót üldöző. Én keresztény vagyok. Max keresztény üldözésről lehetne szó. de szerintem nincs.
Dogma és min. egy Eva érdekelne, jó lenne tudni mi is lelki táplálékotok. No, meg had szélesedjen az ember látóköre. Az csak jó. De nem tom hogyan szerezzem be tőletek - neten, postán?

Dep- kicsit khm körmönfont voltál, de egyetértek veled, meg Chenyvel is boldogság témában.

Ben- Fides et ratio érdekes, ezzel a címmel II. János Pál pápa írt enciklikát. Ezt a témát feszegette. Van helye az észnek hit dolgában ,különben csak elvakult fanatikusok leszünk!
De ha mindent csak tudni akarunk és BIZALOMMAL nem fogadunk el semmit, akkor pl leragadunk ott, hogy az egyház biztos csak manipulálni akarja a híveket és egy csomó mindent kiollózott a szentírásból, és hatalomra éhes papok meg buta hívek gyülekezete. Szerintem ez -bocsi- de tudatlan és kényelmes álláspont. Rengeteg közösséget és papot tudok, ahol abszolút nem állná meg a helyét ez a nézet. És jelzem, hogy ennek a fordítottja is igaz azért jó pár helyen. Szóval teljesen nem cáfolok.
Cheny, részemről akár felvázolhatnád a teljes vallási filozófiádat és ha azt akarnád csak némán elolvasnám. Reagálás nélkül. Érdekelne. Egyébként mindenki világnézete alakul egész életében- szerintem.
Bocs a sok elgépelésért, de kisebb vagyon elolvasni és reagálni a válaszaitokra, úgyhogy sprintelek, és csak alig javítok.
bocsesz!
Cheny-én őszintén örülnék, h több önbizalmad lenne. jó vagy így is, ne érts félre, de azért kicsit bánt a dolog.

Módosította Szürke Tölgy: 2006.04.23, 20:18


_Szürke Tölgy (NPC/NJK)

_Szürke Tölgy (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.04.23, 18:53

[quote name='benjoyce' date='2006.04.19, 17:56 ']
Amire igazából gondolt, az a Neon Genesis EVAngelion című, vallási-filozofikus ihletettségű, igen mély anime sorozat, csak Aleister furcsán ejti.

És hol hozzáférhető?

A progit jól leírtad, de a feladatokról, hogy neked mit jelentet, kicsit a szubjektív oldala, esetleg mit tanultál.... az is jó lenne.

_Cheny (NPC/NJK)

_Cheny (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.04.23, 18:52

Szia!

Csak, hogy lásd, milyen rendes vagyok:

http://www.tar.hu/varazsgomb/kinai.htm

http://www.centralnet.hu/ezoterika/kinai.htm

http://kac.poliod.hu/~koka/horoszkop/kinai_hor.html

http://www.mobiljosda.hu/kinai_horoszkop.html

http://josda.zsozirisz.hu/horoszkop/europa..._horoszkop.html
<- merem javallani, már csak a gyönge, de mégis szép (kicsit giccses) kinézet miatt

http://www.harmonet.hu/cikk.php3?rovat=106...ogia&again=true

http://www.astronet.hu/ <- nekem ez a kedvencem

;) ;)

benjoyce

benjoyce

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 232 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.04.23, 18:34

Nem tom, nézz utána egy weboldalon. Arra jó a net, hogy mindent megtalálj.


Tudom, hogy meg tudnám keresni, és lehet, hogy furcsának tűnik, de itt, a neten is szeretem a személyességet. Meg aztán kínai horoszkópból annyi féle van, és a tiéd pont jónak tűnt.

_Cheny (NPC/NJK)

_Cheny (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.04.23, 12:37

Hallo!

Mért van az, hogy akárhányszor benézek a fórúmra hüylébbnek és hüylébbnek érzem magam?

"Ez nem sértés volt, hanem a jelleme:"
Kínai horoszkóp alapján? Akkor a sááááárkányról mi jót mondanak?”

Nem tom, nézz utána egy weboldalon. Arra jó a net, hogy mindent megtalálj. Amúgy kedves öcsém Tigris a kínai asztrológia szerint. De ha ott van ilyen aszcendensszerűség, akkor bizonyára patkány.

Ha valaki viszont csak a rövidtávval törődik, akkor az teljesen felelőtlenül, akár másoknak is ártva előre felgyújtja a hidakat maga előtt, még mielőtt átmenne rajtuk.

Ebben igazat adok. Viszont én a hosszú távú boldogságnál nem csak a nirvánára gondolok. Hanem arra, hogy pl. tudom, ha ezt megteszem akkor most rossz lesz, de ez hosszan jót eredményez… és meg tudom tenni… akkor megteszem. (Persze az esetek nagy százalékában nem tudom megtenni. ;) Lynn ;) )

A szabályok és templomok csak azért kellenek, hogy rend legyen a világban. És tudod, ha Te bűnös vagy, akkor mi van azokkal, akik gátlástalanul dagonyáznak a pénzben és hatalomban, és mindenkin keresztülgázolnak? Bűn és bűn között van különbség!

Nem te mondtad, hogy legyek néha kicsit önző? Nem érdekel, hogy ők hogy gázolnak a bűnben.

Te jó ég, mi lenne itt, ha én felvázolnám a pontos vallási filozófiám (ami ugyebár még alakul, akárcsak én…)!

Egyenlőre ennyi, mert mennem kell…

Üdv:
ch

Módosította Cheny: 2006.04.23, 12:42[Fantasy háttér] [Sötét háttér]