Ugrás tartalomhoz


Fotó

Scriptorium - Harmadik kör #2


A téma archiválva van, emiatt nem szólhatsz hozzá.
1669 hozzászólás érkezett eddig

benjoyce

benjoyce

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 232 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.04.21, 11:25

Egy percig sem gondolkodtam azon, hogy milyen pasik gyönnek be neked, Lynn. A szemem elég jó. :)

A csodás vallás, mint olyan... című vitába itt nem mennék bele mélyebben. Fides et ratio. Hit dolgában észnek nincs helye. Nem tudom honnani az idézet, de nem is lényeges. Filoszpalánták úgy is megmondják.

"Ez nem sértés volt, hanem a jelleme:"
Kínai horoszkóp alapján? Akkor a sááááárkányról mi jót mondanak?
<- :)

" hiszen eltűr engem, mint hívőjét..."
Nah, abba klubba nem szívesen tartozom, ahol 'csak' megtűrnek.

Azt hiszem, olyanok vagyunk, mint valami csapat dühöngő antiszemita...

Nagyjából stimmel, csak ők még a rációt is a partvonalra teszik, és 'hallgass a szívedre' alapon csinálják, amit csinálnak.

Hosszú vagy rövidtávú boldogságtémában

nekem Kosztolányi boldogsága tetszett meg. Ő olyan gyönyörködő-játékos-lesszé-feer típusú srác volt. És az jó.

_deutschepunk (NPC/NJK)

_deutschepunk (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.04.21, 09:45

Nézzükcsak...

Gáborban tényleg lehetne Koppány, haja szakálla és mellkasszőrzete már most megvan hozzá :P. Mindörökké Vikidál!

Talinak a Log által javasolt 20-a nekem megfelelő lenne. Vélemény?

Cheny: Ezt a szépfiút most így hirtelen nem tudom, hogy pozitívan vagy negatívan kellene-e értékelném, de mindegy is. A jellemedben valószínűleg nem állt be az utóbbi időben változás, csak most a depresszió, meg egyebek hatására lényegesen többet mutatsz meg a fejedben lévő világról mint eddig, és én ennek örültem. Azonkívül jómagam is depresszióra hajlamos vagyok, és tudom milyen érzés. Mondjuk legtöbbször ennek az vet véget, hogy egyszerre irtózatos düh tör rám, hogy mért ülök és sajnálom magam, nem lehetek ilyen szánalmas. És akkor elkezdek küzdeni de valami eszeveszetten irreális indulattal(tűzjegy, mint Lynn :) ) Egyébként még annak örültem, hogy rengeteg mindenben hasonló az álláspontunk(pl. vallás, keleti filozófia) Meg én is a lányokat szeretem. :)


Hosszú vagy rövidtávú boldogságtémában valószínűleg az a jó válasz, mint minden ilyen eldöntős kérdésnél. Ezen a világon feltehetően nincsen semmi önmagában egyedül álló.(gondoljunk az elkoptatott fekete és fehér motívumra) Minden oldódik és feloldottan van jelen. Ugyanígy itt is, a boldogság rövid távú pillanatnyi(nyilván hosszabb, de lényegében) érzés, és ott b*ssza el sok ember hogy mindig hosszútávra egy nirvána szerű állapotot remélne elérni(vagyis tartós, gondtalan, nyugodt, problémamentességet) Ez viszont nyilvánvalóan nem lehetséges, ha egy kicsit is ismerjük az életet. Ha valaki viszont csak a rövidtávval törődik, akkor az teljesen felelőtlenül, akár másoknak is ártva előre felgyújtja a hidakat maga előtt, még mielőtt átmenne rajtuk.

Lynn

Lynn

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 204 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.04.21, 07:47

Húúúú... Magvas anti-keresztény hozzászólások! Amúgy asszem vki vmit elnézett. Én egy pillanatig sem állítottam, hogy TP bárkire is rá akarja erőltetni a kereszténységet, hiszen Ő maga is megmondta, hogy mindenki abban hisz, amiben akar. Ez a ráerőltetős duma Koppány kapcsán merült fel, és a magyar történelemre jellemző vonás.

Ben: ha nem elég mondani, hogy milyen palik jönnek be nekem, nézz rá NGaborra. Szerintem ő remek Koppány lenne, ha egy kicsit harciasabb és akaratosabb lenne... :D

Cheny: Te így vagy jó ahogy vagy. Szvsz, én semmit nem változtatnék meg rajtad, kivéve az önbizalom-hiányodat... :D :simi-simi: És a fenébe is az összes vallással! Az ember a szíve mélyén tudja, hogy mi az, ami fontos, és ehhez nincs szükség Istenre... (Ezért remélem, nem átkoz ki Tymora... bár ő egy elég demokratikus Istennő, hiszen eltűr engem, mint hívőjét...) A szabályok és templomok csak azért kellenek, hogy rend legyen a világban. És tudod, ha Te bűnös vagy, akkor mi van azokkal, akik gátlástalanul dagonyáznak a pénzben és hatalomban, és mindenkin keresztülgázolnak? Bűn és bűn között van különbség! :D

TP: NGabor ajánlotta Neked a "Dogma" c. filmet, ha tudod, nézd meg. Ha nem, nálunk az is beszerezhető, szinkronizált verzióban.

Jah, és ha Nosfi kakil az érettségire, azt mondom, neki van igaza! No para! Ahogy a főnököm mondta az egyik diákunknak, aki szintén most érettségizik, és fél órán át ontotta a parás szövegeket: "Nézd ezt az oldalát: mit veszíthetsz? Semmit."

Nah, puszika, aztán tanuljatok! (Vagy ne. Isten szabad akaratot adott, hogy ezt eldönthessétek.)

És bocsi TP, ha belegázoltunk a hitedbe vagy lelki világodba. Azt hiszem, olyanok vagyunk, mint valami csapat dühöngő antiszemita... :P

Módosította Lynn: 2006.04.21, 07:47


_Cheny (NPC/NJK)

_Cheny (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.04.20, 22:39

Elnézést, hogy ismét engem kell látnotok, de végre eljutott tudatomig, hogy itt mi áll:

Pl. mi a jó, mi a rossz. Tehát nem kell kipróbálni, elég elhinni. Aki meg nem hiszi, járjon utánna. Mert azt is szabad.
A Biblia ihletője hiányos ismereteim szerint idősebb, mint a Yin-Yang elmélet. Öröktől van és örökké lesz.
Jézus és a próféták nem hiszem, hogy túl sok embert taszítottak hazugságba, halálba... A követőik közül már akadtak ilyenek. Júdás pl. És hányan üdvözültek, akik követték őket? Lehet, ők is többen voltak, mint az egyébb tanok követői közül. De ezt nem tudom, csak jelezném, hogy voltak akik éltek és nem visszaéltek a tanításokkal. Ők tudtak szenvedéseik közben is boldogok lenni. Van erre is példa elég. Csak fel kell lapozni a Szentek Életét. Hét bő esztendő után valóban hét szűk jött. De ez nem erkölcsi kategória, és én csak erkölcsi téren nem hiszek az egyensúlyban. Vagyis a jó és rossz tettek szinjén.


A Biblia ihletője? A Keresztény Istenre gondolsz? Hogy az idősebb? Ne haragudj – és most kilépek egy pillanatra saját nézeteimből – de szerinted a másik fél nem ugyan ezt gondolja a yin-yang-ról? Hogy az övék már a kezdetektől fogva létezett?

Amúgy meg: Nehogy már egy Isten nevezetű személy teremtse a világot. Ennyi erővel mi is lehetnénk kis istenek: amikor este elalszom teremtek magamnak egy világot, melyben élek… De ha istent egy teremtő erőnek vesszük. Akkor már sokkal lehetségesebbnek tűnik a dolog. Vagy ha úgy nézzük, hogy isten maga az ősanyag. Csak az ember eleitől fogva mindent meg akar személyesíteni. Nézz csak a versekre.

Egy szóval nem állítottam, hogy Jézus és a próféták tettek ilyet. A Bibliának a másik felére nem emlékszel? Amikor embereket ölnek benne, azért, mert azok nem Keresztények? Ezt már a Bibliában is megírták… És a történelem ismétli önmagát, mint tudjuk.

Hogy hányan üdvözültek? Ott vagyunk mi a másik oldalon, hogy ezt megtudjuk mondani?

Honnan tudod, hogy az egész nem egy nagy hazugság? Hogy a szentek élete nem valami keresztény humbug? Bár, igazából mindegy. A te hited teszi teljessé. Mindegy, hogy igaz volt-e amit összehazudtak (vagy nem).

A Kereszténység nem képes megteremteni az egyensúlyt semmiben. Éppen ezért megy azon az úton a világ, amin megy.

Amúgy meg „boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyek országa” ahogy Éva – Nosfi édes anyja – szokta mondani. Vajon ezt a mondatot, „ahány ház annyi szokás” értelmezik?

Nos, Peti, nem akarlak letéríteni hited útjáról, de szerintem a kereszténység mára már kezd necces lenni. Igaz jó magam is híve vagyok a tíz parancsolat bizonyos részeinek és nem akarok bizonyos bűnöket elkövetni. De nekem persze úgy is mindegy. A Te Istened engem a bűnösök közé sorolna*, és inkább élek boldogan, mint halok meg hazugságokban, lelkemben keserűen. – Azt hiszem, hogy párom is ezt vallja…

*Nő vagyok, Peti, nő – akárcsak Lynn vagy Manó – de velük ellentétben én MÁS nézeteket vallok.

Szerinte ami hosszú távon jó, az a jó. Ami csak rövid távon jó, az nem jó.


Ebben viszont igazad van...


Cupp mindenkinek,
Ch

***ÉLETMŰ VÉGE***

Jó az, ha élsz és élni hagysz;
Jó az, ha tanulsz és tanítasz;
Rossz az, ha élsz és élni hagysz;
Rossz az, ha tanuksz és tanítasz.

***ÉLETMŰ VÉGE****

nosfi

nosfi

  Fordító

 • Fórumita
 • 1641 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.04.20, 21:40

Nah kezdem én is... egyrészt hogy aktívkodjak, másrészt mert 1-2 dolog nekem is szemet ütött...

Először is Tp szvsz nem akarta senkire rátukmálni a kereszténységet, csak kifejtette saját, igen terjedelmes véleményét.

Tali: érettségi szünetben nekem okés...

Alei: jó volt! :D

Ben : köszi a beszámolót, asszem a májad az végképp fejlődött... :D

Lynn: Freedom forever!

TP:

Szerinte ami hosszú távon jó, az a jó. Ami csak rövid távon jó, az nem jó.


Nem. Ami rövidtávon jó, azt szokás boldogságnak hívni. És én ezért élek!

Érvelésedből számomra egy valami hiányzik: a kinyilatkoztatás. Vagfyis Isten kipróbálás nélkül megmond nekünk ezt-azt. Pl. mi a jó, mi a rossz. Tehát nem kell kipróbálni, elég elhinni. Aki meg nem hiszi, járjon utánna. Mert azt is szabad.
A Biblia ihletője hiányos ismereteim szerint idősebb, mint a Yin-Yang elmélet. Öröktől van és örökké lesz.
Jézus és a próféták nem hiszem, hogy túl sok embert taszítottak hazugságba, halálba... A követőik közül már akadtak ilyenek. Júdás pl. És hányan üdvözültek, akik követték őket? Lehet, ők is többen voltak, mint az egyébb tanok követői közül. De ezt nem tudom, csak jelezném, hogy voltak akik éltek és nem visszaéltek a tanításokkal. Ők tudtak szenvedéseik közben is boldogok lenni. Van erre is példa elég. Csak fel kell lapozni a Szentek Életét. Hét bő esztendő után valóban hét szűk jött. De ez nem erkölcsi kategória, és én csak erkölcsi téren nem hiszek az egyensúlyban. Vagyis a jó és rossz tettek szinjén.


Meg volt valami olyan is hogy Ő megmondhatja… Nos, kedves TP, olvastad te a teljes Bibliát, vagy csak azt a valamit, amit EMBEREK kiválogattak ISTEN könyvéből??? Tehát te isten kinyilatkoztatását olvastad, vagy azt, amit az emberek meghagytak belőle? Mert ha nem a teljeset, akkor téged is az egyház „manipulált” s nem isten „igaz” szavai jutottak el hozzád… Másrészt isten elviekben meghagyta a döntés szabadságát, tehát az ő (vagyis így a te) ”pofájába vágom” simán, hogy fuck off. Ha meghagytad, akkor ne mond meg, hogy mi a jó és a rossz. Majd mi eldöntjük. Rengeteg vallás volt az ÚR előtt, bármennyire is akarják bemagyarázni ezt az örökkévaló blabla-t. Az én vallási nézeteimre szvsz ne térjünk ki, de hogy a kanonizált Bibliához túl sok köze nincs, az bizti…
Ja végére egy kis idézet:
„az örök boldogság régóta minden ember álma,
de sajnos fölrobbant a híd mely elvezet a Kánaánba,
Jézus eljövén és úrrá lesz az AIDS-en és a rákon,
Tudod atyám elhiszem ha majd a két szememmel látom.”

Üdvözlettel: Nosfi, aki megszólalt :P

_Cheny (NPC/NJK)

_Cheny (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.04.20, 21:13

Kedves (jajdenagyonsokatíró) Barátaim,

mire elolvastam a "vallásisör" fórumozását, kiégett a szemem, így kissé vaksin gépelek - szeremcsére tudom még, hogy hol vannak a betűk.

Tehát: Szívem repes örömében, mert ismét hosszú sorok tűntek fel a topic-unk alatt.

Azt hiszem ábécé sorrenden haladva spirálisan mennék végig a történteken, vagyis:

TPeti: Természetesen fiú vagyok, ezt a többiek is tudják igazolni. :D Ami a homoerotikát illet: lásd legutóbbi (előző akciós) művemet. Abban volt elég. Rendesen ki is lett utána fejtve, hogy keverem a tíz parancsolatot és a hét fő bűnt - pontosabban valamelyiknek az ellentetjét keverem az előbbi állapottal - de ezt a mondatot úgy se értitek meg, mert olyan hülyén fogalmaztam. Lényeg, hogy alul maradott vagyok Bibliából és úgy akartam tenni, mint aki "nem is". (A novellát megtalálod a levládában, akárcsak a többit. Ha nem, akkor majd öcs átküldi.)
Ami Nosfit illeti: ő általában nem mond semmiről véleményt, mert egy patkány. Ez nem sértés volt, hanem a jelleme:
A patkány igen simulékony állat. Mindenhol képes megélni és nem utolsó sorban szeret gyűjtögetni. Bővebb tudást az ilyen létformáról a Kínai horoszkópban, vagy a Vampire: The Masqurade könyv x. oldalán Nosferatu (ronda büdös csatornalakó dög) címszó alatt. (Ellenem megvédeni se kell Nosfit, hisz az öcsém, és "már csak azért is szapulom, mert nekem szabad." Tudjátok ez a "mindenki azt tesz, amit akar, de csak én tekerhetem ki a nyakát, ha más próbálná, azt agyoncsapom" felállás a helyzet.)

Alei: Örülök a humorodnak, tudtam, hogy akkor fog becsapni a villám, amikor én beszélek az EVA-ról... (Amúgy nekem is pont a te feltételezésed jutott eszembe, miközben beírtam a hárombetűs szót, csak én tudtam, hogy mire akarok célozni vele... nos nem arra.)

Dep: "Amúgy Chendra az elmúlt néhány bejegyzés után egyre lenyűgözőbb lett, vele is szívesen elbeszélgetnék."
Nem értem, hogy ezzel mire gondolsz. De ez nem is baj. A nő sose tudhatja, hogy mi jár egy "szépfiú" fejében. Nem hinném, hogy az elmúlt pár reakcióm alatt túl nagy változás lett volna úrrá rajtam. Hacsak nem a mélyebb depresszióm.

Ami a talit illeti: Én és Nosfi (bár ez utóbbit cseppet sem izgatja a tény, amit ismét közlök) Érettségizni fogunk az elkövetkezendő hónapban, amire nem ártana még utolsókat hajráznunk, nehogy elsodorjon minket az a bizonyos szürke ár... Persze a tali tök okés, úgyis az minden vágyam, hogy megbukjak a vizsgáimon... Meg aztán úgy is meghúznak, szal tökmindegy... (:D Lynn :P)

Ben: Örülünk a tetszetős megfogalmazásnak, de ebből még mindig nem tudtuk meg, hogy mennyit fejlődtél az alatt a pár óra alatt, ami alkotással telt...

Visszatérve vallási témához:
TP, annyira kimerítő volt végig olvasni, amit írtál, hogy úgy döntöttem emésztenem kell még ahhoz, hogy megértsem... de ha azt nem is, akkor legalább érnem.
(Bár nagyanyám szerint lemaradok a fejlődésben, mivel nem locsolt meg senki húsvétkor. Hát így jártam. Asszem marad nekem jövőre a szürke tömeg és a csöndes durca.) Jó magam kb. egy éven keresztül igen aktívan foglalkoztam filozófia és vallás elmélettel, mert több olyan ismerősöm van, aki ilyen téren művelt. Kedvelt témáim közé tartoznak ezek, de az egysíkú (keresztény) meglátástól nekem is hánynom kell, akárcsak Lynn-sensei-nek. Nem bírom, ha rám akarják erőltetni a kereszténységet (vagy a szoknyát), csak az imént említett hölggyel ellentétben én elmenekülök a támadások elöl.

Ami pedig a másik feldobott témát érinti: Úgy látom, hogy nem fogott meg senkit a dolog, mert (még mindig) nem arra használjuk a script3 fórumot, amire kéne... ennyi erővel tényleg átkerülhetnénk Napvilágra... igaz, amíg valamelyik fejes nem szól bele abba, hogy mi most itten mit pofázunk, addig akár filozófiai vitákat is folytathatunk – részemről rendben.

A Depresszióról annyit, hogy egy nagyon gyér együttes, egyetlen számuk tetszik: "Te csak lásd azt, amit neked szántak, Te csak tedd azt, amit tőled várnak, De én nem leszek szabad szolga, a testem megtöröd, De a lelkemet soha!" Nos, ez az, ami rám nem igaz. (( http://www.zeneszoveg.hu/dalszoveg.phtml?szk=4472 ))
És az említett pszichológiai állapot nem jó, csupán számomra természetes. Amúgy a depresszióm köszöni szépen jól van, jelenleg passzív állapotba került – ami kb. még három napig fog tartani…

Örülök, ha nem ártottam. Ám „lassú víz, partot mos,” ahogy a nem is oly rég említett EVA részben áll: minél közelebb kerülünk egymáshoz, annál mélyebb sebeket ejtünk a másikon. Tehát – igen, Lynn, TP – teljesen természetes, hogy nézeteitek eltérnek, és hogy az őszinteséggel sértitek a másik érzéseit.

Vajon ki él tovább? Az erős vagy a hajlékony? – Ezt ne vegyétek magatokra, csak eszembe jutott.

A jó és a rossz, ismét csak egy szám jut az eszembe: Crystal: Két utazó. (( http://www.zeneszoveg.hu/dalszoveg.phtml?szk=2591& ))

Maradok Tisztelettel:
Ch :D the Viper

***ÉLETMŰ VÉGE***

benjoyce

benjoyce

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 232 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.04.20, 18:16

Jól van, ezentúl mindig odaképzeltem beléd Che Guevarát is:D
Ős-férfi. Ez tetszik. :D Árchetipikus, mondaná a fölöslegesen túlművelt.

Lynn

Lynn

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 204 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.04.20, 14:13

Olyan igazi ős-férfi típusnak képzelem, és én arra nagyon gerjedek. Meg aztán lázadt, és én is nagy lázadó vagyok! :D De a legfontosabb, hogy meg akarta tartani az ősi hagyományokat és vallást, és kűzdött az erőszakkal hittérítő keresztények ellen. Hiába tudom, hogy Istvánnak volt igaza, és a kereszténység felvétele nélkül elpusztultunk volna, de ez volt az első eset a történelemben, hogy valamit rákényszerítettek a szabad magyarokra, és sajnos a kényszerítés csak tovább folytatódott az évszázadok során. Fogalmam sincs, hogyan húztuk ki ennyi ideig... De szerencsére időről időre újabb és újabb "Koppányok" tűntek fel a magyar történelemben, hogy "megszabadulhassunk láncainktól". És ha bármelyik korban éltem volna, én biztos a lázadók oldalán kűzdöttem volna, még akkor is, ha előre látni lehetett, hogy az ügy el van veszve... :D :P Éljen a szabadság! :-o :D

Mekkora hungarista lettem... ez már-már :D

benjoyce

benjoyce

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 232 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.04.19, 19:56

Lynn, lecsúsztál róla, úgy jó négy évvel, ha jól számolok.
Amúgy meg mivel lopta be magát a szívedbe Koppány?

_Logred (NPC/NJK)

_Logred (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.04.19, 19:49

Helló Scriptórium vallási kör :sor:

Szeretnék állást foglalni a keresztény és ennek tagadója között... megint:

Lynn! Óvatosabban ugorj TP torkának, mert most túlzásba estél.

TP! U2U-ban konzultálhatunk vallási témákban, de itt ne nagyon említsd ezentúl! Engem kimondottan érdekel a téma, annak ellenére, hogy Istenről más elképzelésünk van... szerintem :rohog:

Utóírat gyanánt:

Pár napja megnéztem egy színdarabot. Címe most lényegtelen. Volt benne egy rövid párbszéd:

-Te hiszel Istenben?
-Igen.
-Igen?
-Tudod, a lelke mélyén minden ember hisz Istenben...

Dep! Öreg cimbim. Én benne lennék egy csendesebb hangvételü taliban, ahol nem iszom felannyit se, mint legutóbb :)
Legideállisabb időpont május 20-án lenne, mert akkor tutira ott tudok lenni.

További szép estét!

Lynn

Lynn

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 204 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.04.19, 17:29

Hóli fáking sit!

Kezdem az elején: TP! Annyit írtál, ami három hétre is elég, és még akkor is gyomorrontást kapok tőle... Főleg a Biblia és Isten miatt... Én is azt vallom, hogy mindenkinek szíve-joga, hogy miben hisz, de az biztos, hogy tőlem a legtávolabb a Te vallásod áll... Sajnos korábbi történelmi páldák híven mutatják, hogy a kereszténység tisztán az emberi butaságra épít, amit rendesen ki is használ. Ráadásul emiatt kellett meghalnia a kedvenc történelmi alakomnak, Koppánynak is (meg mert egy kissé maradi volt és nem látta át, hogy mire van szükség). Sok-sok mindent tudnék még mondani eme hitről, és egyik sem lenne pozitív vagy szívmelengető, és Téged bizonyára valamennyi megbotránkoztatna. Ez utóbbival nekem nincs bajon, hiszem életelemem mások megbotránkoztatása, ám hogy most mégsem teszek ilyesmit, annak az az oka, hogy nem látom értelmét, illetve hogy semmi köze ehhez a honlaphoz.
Gender war: azt hiszem, a témát lezártnak tekinthetjük. Távolról sincs nyoma megegyezésre való hajlamnak. Én a matriarchátusban hiszek. Nem, nem leszek engedelmes, sem jó kislány, sem szófogadó. NEKEM SENKI NEM FOGJA MEGMONDANI, HOGY MIT CSINÁLJAK!!! Kompromisszumról beszélhetünk, meg időpontegyeztetésről is. De engedelmességről egy szót, sem, vagy ÖLÖK!!! És nem, köszönöm szépen, nem kell flúgos, vallásőrült (és sokesetben szenilis és vén), hímsoviniszta férfiak tanácsa sem, akik olyan dolgokba ütik az orrukat, ami nem tartozik rájuk. Ha a párom olyasmit akarna tenni, vagy engem rávenni olyasmire, ami nekem nem tetszik (hogy a Bibliával ellenkezik-e, azt ennél nagyobb ívben nem tudnám lekakálni), akkor valószínűleg alaposan és gondosan elmagyaráznám neki, hogy nem, ezt nem fogom tenni. Ha továbbra sem érti, tökön rúgom. Ha még mindig nem, elhagyom. Ez ilyen egyszerű. A mi hozzászólásaink olyanok, mint a falrahányt borsó. Te is elmondod a Te oldaladat, én is az enyémet, de igazából semmi mást nem teszünk, mint ezt ismételgetjük. Engem az b*sz föl a plafonig, hogy egyszerűen képtelennek tűnsz arra, hogy megértsd, hogy én egy szabad szellem vagyok, akit nem lehet bezárni vagy irányítani, mert akkor fellázad.
A Neon Genesis Evangelion meg többek között beszerezhető tőlem, vagy egy titkos internetes forrásból, amit nyíltan nem kívánok megnevezni. Megértéséhez magasfokú japán- (szinkron) vagy angoltudás (felirat), esetleg magyar feliratozás beszerzése szükséges.

Dep: Nehogy beléd szoruljon a szó, egyetlenem! Két hét múlva az még igen messze van, részemről bármilyen időpont kiváló, majd úgy egyeztetünk, hogy ne aznapra essen NGabornak a 16 óra munka, és akkor neki is kiváló lesz. Miért nem mondasz Te egy időpontot?

Ben:legközelebb engem is vigyél! Imádom a fekvehányós táborokat, pedig még eggyen sem voltam... :D :sor: A kiűzetés a Paradicsomból utáni Pokol-bár különösen vonzónak hangzik! :)

írás: Szerintem akár írhatnánk a hosszasan fejtegetett férfi-nő témáról is. Anyag van bőven...

Mára ennyi.

Legyetek rosszak, mert a végén még üdvözültök, a mennybe juttok, és ott aztán egész nap felhőkön száldosva imádkozhattok! Halál unalmas hely lehet, ráadásul a sztratoszféra tök hideg. Akkor már inkább a pokol. Én szeretem a meleget, a szenvedéshez meg már hozzászoktam... :rohog: :ordog:

Lynn

benjoyce

benjoyce

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 232 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.04.19, 15:56

Amire igazából gondolt, az a Neon Genesis EVAngelion című, vallási-filozofikus ihletettségű, igen mély anime sorozat, csak Aleister furcsán ejti.

Írótábor. Nos: így nézett ki valahogy.

Megérkeztünk. Idétlen beszédet mondott a polg.mest. Elmentünk ismerkedési est gyanánt borozni. SNITT.

Reggel 8. A koboldok Sárvárt választották az Országos Dobtalálkozó színhelyévé.
Reggel kilenc. Népes társaság levonul mindenféle földi jót zabálni. Fürdik, előkészül a munkára (papírrendezés, első út a boltba: kifli, zsömi, kolbász, sör, bor, rövid.)
Tíz. Nagytiszteletű nóném írók (kiv. Mezey Katalin) vezetésével próza szekciógyűlés, a fél társaság "indult versben is, és most ott van". Hatórás Élveboncolás, kínpadra vonás, féltávnál ebédszünettel. Aperitiv, sörkorcsolya, bor.
Este háromnegyed hat. Mindenki erőt merít, és próbálja elfelejteni, mennyire lehúzták a négyoldalas novellakarikatúráját. Vakarózás, majd vacsora.
Nyolc. Kellően besötétedett, a Magyar Újonnan-alakult Ivászok Szövetsége, és a Mai Alkoholtók Köre tiszteletét teszi Sárvár város összes fontosabb lokáljában. Pool, biliárd, darts, sok elnyert adóforint. Kizavarás hajnali kettőkor.
Kettő. cikk-cakk séta és botorkálás, heje-huja illetőleg a környezethez és lelkiállapothoz illő vidám dalok, Székely Himnusz és az Amúri partizánok megéneklése. SNITT.

Reggel fél tíz. Fel-le ugrál az ágyam. Valaki földrengést szimulál. Állítólag háromnegyerd órája próbálkoznak. Gyors konzervzuhany, majd kétnapos zsömlék betárazása.
Tíz. Megfogyatkozott prózaszekció, fél társaság negyede versszekción, másik fél társaság másik ugyanígy prózán. Miután három kritika lemegy, "bennfelejtettem valamit" kiáltással elnyargalok szobára. A MÚISZ és a MAK teljes létszámban ülésezik. Megvitatásra kerül a búcsúéjszaka, és az üzemanyag-beszerző körút. A hosszú ceremóniához és a jeges szélhez jégeralsó és Jégermájszter dukál.
Valamikor délután ebéd. Az őzpörkölthöz jár a bor.
Kettő. a MÚISZ ÉS a MAK tiszteletét teszi a verszekció ülésén is. A lankandó érdeklődést monoton mormogás és az elromlott fűtés is erősíti. Lélekemelés gyanánt a hátsó sorokban a költők és fűtésszerelők védőszentje, Szt. Hubertus idéz a társasághoz szózatot.
Valamikor koraeste. Vacsora. Gondolva a mostoha körülményekre és az esti expedíció veszélyességére, dupla adagot rendelünk mindenből. Ez később megbosszulja magát.
Fél hét. A neves Sárvári Tinódi Lantos Sebestyén gimnázium nyugalmát ihletett ifják dobják fel. Az ünnepség előtt szesztestvéri talákozó a mosdókban.
Állítólag másfél órás műsor a STLSG-ben. A MÚISZ és a MAK diszkrimináció okán távolmarad az eseménytől. A hátrányos megkülönböztetést feledendő, évértékelő ülés a Platán Presszóban.
Külső tudósítók "Gyertek, pénzt és irodalmat osztanak!" értesítése után a MÚISZ-MAK közös tömb gyorshadteste megkezdi a literatúra-evakuációt.
Fél kilenc. Veszteségek összeszámolása és bajtársi, "szép volt, fiúk" biztatás a Pool nevű kisvendéglőben, majd "Thüzeshen zshütlea anyári mmm-mmm" illuminált felolvasóesttel egybekötött "Sylvorium" erdélyi kulturális csereprogram a Paradicsom nevű klubban.
Éjfél. Kiűzetés a Paradicsomból. Üdvözöl a Pokol bár. SNITT.

Fél tíz. Akut vízhiány. Sárvár fél vízkészletének magunkhozvétele Csapolt Falmelléki formában. A vers szekció formabont egy Sangríát.
Háromnegyed tíz. Gyors eszmélés: még negyed óráig adnak reggelit.
Tizenegy. Városnézés by day. Úticél: Mamma Roma pizzázó. Nem-olyan-gyors eszmélés: délben indulunk. Pizza-, majd szennyesbetolás.
Tizenkettő. Indulás. A MAK-MÚISZ nem hagyja magát siettetni, majd Gyors eszmélés. Gyorsvonat. Telefon és emilcímcsere. Fájdalmas búcsúzkodás. Zsebkendő. Negyednaposság.

Aleister

Aleister

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 4415 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.04.19, 14:14

TP:

Mi az az EVA?


Egyszerűsített Vállalkozói Adó. :sor: :) :rohog: (boccscantás!)

_deutschepunk (NPC/NJK)

_deutschepunk (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.04.19, 14:12

Találjatok ki egy tali időpontot mert tele vagyok gondolattal az elhangozttakkal(és a novellákkal) kapcsolatban és nem szeretném hogy benn maradjon.

Nem leszek mindig passzív tag, de mint már sok ideje, ez egy ilyen élet-időszak,aki hisz valamiben az érti aki meg nem , az meg azért.

Tényleg szeretnék egy igazán bensőséges és klasszikus és mittudoménmilyen talit, ne az elkövetkezendő két hétre.

:mértvagyokénbonyolult:

Amúgy Chendra az emúlt néhány bejegyzés után egyre lenyűgözőbb lett ,vele is szívesen elbeszélgetnék._Szürke Tölgy (NPC/NJK)

_Szürke Tölgy (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.04.19, 13:52

Elgondolkoztatott, amit Cheny írt a szakmai jellegű viták hiányáról. Szeretném megkérdezni, megvan mindenkinek, amit anno Jokulator körbe küldött íráselméletből? Az első hónap, második hónap, stb. irományok? hét végén elintézem a lemaradásomat és küldöm a novikat és a kritikákat.

aki olvasta: sikerült valakinek akció-rekció szempontból elemeznie valamelyik filmet? Vagy ami kell a jó regényhez, az öt fő elem? Én nem is mindet értettem. Át fogom ismételni azokat.
Átbeszélgethetnénk ezt is akár. Nekem is lenne még biztosan több kérdésem. Pl. egy mindannyunk által nézett filmen végigkövethetnénk a feszültségkeltés, felépítés elemeit, aztán megvitatnánk. Pl a Csillagok Háborúja valamelyik részén. Hasznos lehet. Én pl. a Kincses bolygó egyik jelenetén láttam, mennyire jó tud lenni egy akció-reakció páros. Amikor a kalandra indulnak, feszültség mindenütt, vezényszavak harsognak, kibomlanak a vitorlák, a hajó elstartol, aztán űrbálnák közt vannak máris, a zene nyugisabb és a néző önkéntelenül ellazul, a feszültség oldódik. Még egy humoros jelent is belefér, amikor lesalakolják a proft a bálnák.

Tényleg kicsit utánanézek az íráselméletnek is. Izgi is, meg hasznos is.
Tölgyfapeti

_Szürke Tölgy (NPC/NJK)

_Szürke Tölgy (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.04.19, 10:18

Bocsánat, most sok helyet fogok foglalni, de sokminden megérint, és szeretnék rá reagálni.
Ismét Cheny: Mi az az EVA? És hol nézhető? Párszor belepislanthatnék. Az csak jó, ha nem tartod magad szerénynek... Szerintem.

:)
Rájöttem, hogyan tudok egyszerre reagálni mindenre, amire szeretnék! Most a teljes témát egy külön ablakban láthatom. Tök klafa! Tudom ez a vén netes rókáknak kispista dolog, de nekem nagy élmény. Fejlődtem!
No:

Logred: Szívemből beszéltél! Igen az egyház hibáit mi, emberek követtük, és követjük el, de most nem megyek át egyházkritikusba. Csinálhatnánk jobban is. Erről ennyit.
A családon belüli egységről, amit írtál kicsit oldalba taszajtott: talán tényleg a saját büszkeségemre tettem a hangsúlyt. Bár fontos a családon belül is, ennélkül igazi egység sincsen, de azért nem alegfontosabb, az is tény.
Lynnt nem akartam és nem akarom hergelni, de talán tényleg nem itt kellene erről beszélni. Ha így gondoljátok, kérlek jelezzetek, a továbbiakban egy szót sem ejtek ezekről a témákról. Bár nekem nagyoin hasznos volt eddig is a beszélgetés, mert azt hiszem azért csiszolt egy keveset rajtam. Nem túl sokat, de hát csodát ne várjon az ember magától. Egyébként szerintme a rossznak van olyan kategóriája ami már túlmutat az emeberen. Pl milyen könnyű félreérteni egymást! Maga a kommunikációnk is töredékes, nehézkes, ezt pedig kapjuk, nem mi alakítjuk. mármint, hogy pl. nem tudunk közvetlenül gondolatokat és érzéseket adni egymásnak, "csak" szavakat, foglamakat. Amelyek könnyen félreérthetőek. Számomra ez is példája annak, hogy bűnös, töredékes állapotban élünk.

Lynn: igazad van. Kettőnk helyzete kb 180 fokra van egymástól. Radikálisan szemben. De ez így jó. Ha már így van, akkor biztos értelme is van. Én örülök a te álláspontodnak, mert ebben is a létezés gazdagságát és szabadságát látom, vagyis lenyűgöz, hogy Isten mit tudott teremteni! Nem semmi! De véletlenül sem élnék a te elveid szerint.

Gábor zavaráról meg annyit: nincsen totál véglegesen kialakult álláspontom. Az is fejlődik, mint én magam. Ellent is mondok időnként magamnak. Egyről beszélek és másként élek. S ha meg is kapnám amiről beszélek, vajon tényleg boldog lennék vele? pl. eléggé érett vagyok a korábbnan nevezett felelsőség elhordozására? Nem vagyok benne biztos. Sokszor én is szégyenlem magam, máskor büszke vagyok. De ez utóbbi még nem, megy olyan jól. Néha meg talán túl jól is.

:sor:

Cheny, én azért szeretnék szentté lenni. Talán (valószínű) sose leszek. De szeretnék...
Érvelésedből számomra egy valami hiányzik: a kinyilatkoztatás. Vagfyis Isten kipróbálás nélkül megmond nekünk ezt-azt. Pl. mi a jó, mi a rossz. Tehát nem kell kipróbálni, elég elhinni. Aki meg nem hiszi, járjon utánna. Mert azt is szabad.
A Biblia ihletője hiányos ismereteim szerint idősebb, mint a Yin-Yang elmélet. Öröktől van és örökké lesz.
Jézus és a próféták nem hiszem, hogy túl sok embert taszítottak hazugságba, halálba... A követőik közül már akadtak ilyenek. Júdás pl. És hányan üdvözültek, akik követték őket? Lehet, ők is többen voltak, mint az egyébb tanok követői közül. De ezt nem tudom, csak jelezném, hogy voltak akik éltek és nem visszaéltek a tanításokkal. Ők tudtak szenvedéseik közben is boldogok lenni. Van erre is példa elég. Csak fel kell lapozni a Szentek Életét. Hét bő esztendő után valóban hét szűk jött. De ez nem erkölcsi kategória, és én csak erkölcsi téren nem hiszek az egyensúlyban. Vagyis a jó és rossz tettek szinjén.
Cheny, ha fájó velem vitatkozni, akkor a bocsánatodat kérem. És azt is, mondd el, miért fájó velem vitázni? Durva vagyok, túl okostojás vagyok, nem vagyok nyitott? Egy kis önvizsgálat nekem sem fog ártani.

Rossz céljáról: szerintem azért van végül is, hogy h ael nem hittük, akkor tapasztaljuk meg, mi ajó és mi a rossz. Neveljen és nevelése áéltal megtanuljuk legyőzni. Egyébként jó kis vitát indítasz arról: mi jó és mi a rossz? Szerintme ami hosszú távon jó, az a jó. Ami csak rövid távon jó, az nem jó. Távlatokban lehet megítélni, mi volt jó, mi volt rossz. De ezek a tapasztalatok elvben tanítanak. (Kellene) Sajnos tömegesen nem tanulunk eleink példájából. Meg Szentírásból sem.
Érdekes a égetős példa. Kell a tűz, hogy új növény sarjadjon? Szerintme nem. Tud az annélkül is. Példád inkább azt juttaja az eszemeb, hogy minden rosszban van valami jó. Lesz hely az új erdőnek.
az égésmaradványok közt sok tápláléka lesz ennek. De egy erdő tűz nélkül is meg tud újulni. (Minden rosszban van valami jó-minden rossz egy elrontott jó. Vagyis nincsenek helytrehozhatatlan dolgok. Gyökerében ugyanis minden jó. Ha odáig hatolunk, akkor már jól is megtehetjük dolgainkat.)
Én is köszönöm mindannyiótoknak a vitát. Tök élvezem. A feldobott témák visszhangja legkevesebb hízelgő. Egyben tanulságos is. Cheny nem bántottál meg-engem legalábbis. És jól tetted, hogy elmondtad amit úgy éreztél, el kell mondanod. Nekem mindenképpen jót tettél vele.
Mire nem jöttem rá? Bocsi érte. Ja, és nekem néha olyan fájó, hogy depisnek írod magad, és szinte bocsánatot kész azért is, hogy élsz. A te dolgod, csak szívesebben látnék egy életvidám, erős Chenyt. De ez is jó, ha neked jó.

Köszi a fogalamkat, tényleg jót tett ez a kis ismétlés. Sőt még én én is el fogok gondolkozni a saját kérdéseimről.

Nosfi: minden kritika és a saját történet - ami mint kiderült nem novella, mert a főhős jelleme fejlődik - nyers verzióban van meg. Vagyis eg yátnézést igényel még. Tehát csúszok velük. Ezért bocsi, meg most sok a munka a kertben, ez viszi a szabadidőt, de igyekszem.
sietni.
Engem megtisztelnél, ha vitánkhoz csatlakoznál, ha van mondanivalód. Tényleg jó lenne. Sosem tudhatod, kit gazdagíthat az, amit magadban rejtesz, szóval a máésiknak is szüksége van ám a te vélemyényedre, nem csak neked arra, hogy elmondhasd! Vagy ha ilyen vágy nincs is benned, attól még közölheted, mert - ld korábbiak.
Chen, tényleg olyan magad alatt lévőnek látszol. Nemis tudom, mit írjak. Ha így van, szívesen segítenék. Ha nincs, akkor bocsi a feltételezésért. Van valami?
Logred: én nem. Nekem ez nem megy, amennyire magamat ismerem.

Ismét Chen: melyik műved homoerotikus? Én speckó egyre sem emlékszem. Ez most egy mély vallomás volt a részedről? Akkor köszi. Ha nem ,akkor nem értem, mit akarsz mondani. De lehet, hogy nem is fontos.
Várjunk csak, kezd valami derengeni: fiú vagy? Lassan és nehezen ment, visszajelezhetnél, eltaláltam-e?
Gábor: mosolyogva a saját fiamra gondoltam. Ő a floppy lemezeket szórta szét a földön anno. Szerencsére már nem igen használom őket semmire.
Lynn: jó-rossz téma. Isten. Elég nagy lehet hozzá, hogy megmondja mi a jó és a rossz. Szerintem.
Enézést ezért a giga reagálásért, de megérintett a közlendőtök és úgy éreztem, van mit mondanom válaszként.
Végül néhány szót az általam felvetetett regény témához.

Engem Hobb Látnok trilógiáj aihletett meg, és amitől annyir atutinak tartom, az a hiteles szereplők, élő, hiteles világ és eredeti cselekmény. Többször okozott jókora meglepetést. Ami még plusz: a hétköznapok gondjai, eseményei, örömei és a KALAND jó ötvözése. Ezeket szívesen eltanulnám tőle.
Nagyon teszik, amikor hitelesen fejlődik valaki az történések során. Erre jó példa amikor pl. a főhőst elhagyja a ösztön társa, a farkas, hogy megtudja, milyen falkában élni. Tetszik ahogy az ösztönnel kapcsolatos babonák miatt a főszereplő kénytelen korlátok közt élni, és nevelőjével szemben is titkolózni. Ahogyan ez többször is visszatér a regény során. ahogyan többször meglepődöm, milyen logikus a lépése egyik-másik szereplőnek. Úgy logikus, hogy érthető akkor miért éppen azt tette, bár a lépés maga nem volt értelmes. Ahogyan ünnepeik élő valóságként jelennek meg, nem csak népművészeti leírásként.
CSak áradozom, valószínű konkrétan ezt valamelyik művünk kritizálása során tudnám igazán megbeszélni. Amikor hiteles volt valamelyik szereplő reagálása, vagy éppen nem. DE főleg: szerepőlői hihetően mozognak a világban, indítékaik vannak, akár múltból hordozott sebeik, vagy rutinjuk. Ez nagyon érdekelne - szereplők mozgása a háttér előtt.

_Szürke Tölgy (NPC/NJK)

_Szürke Tölgy (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.04.19, 08:47

Benjoyce: mesélhetnél az Írótáborról! Mi történt ott, mi volt a feladat? Hogy sikerült megoldani? Mit tanultál? Hadd okosodjunk mi is! Szóval hajrá!

Gender war: jó a vita, de csak ha tollerancia és valamiféle (legalább szándékban létező) megegyezés felé nyomulnak a résztvevők. Legrosszabb esetben is: "elvisellek rossz szájíz nélkül" a végeredmény.
Nekem ez eddig megy vallási téren de nemi szerepek terén is. főleg, mert csak elvi viták szintjén vagyunk. Az életben mi is kétkeresős családban élünk afeleségemmel és mivel nem vagyok reggeltől-estig hajtok típus, valószínű alapvető változás nem is lesz. Hiányozna azért a gyerek meg a néhány hobbi is. De elsősorban én keresem a plusz pénzkereseti lehetőséget. Mégis, lehet, hoyg a fő családfenntartó idővel az asszony lesz. (Ő tanul fősulin.) De vonzani a hagyományos modell vonz, bár gyakorlatilag működik ez a másik is. Csak némi tekintély hiányzik néha. De erről, gondolom, én is tehetek.
Tölgyfapeti

_Szürke Tölgy (NPC/NJK)

_Szürke Tölgy (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.04.19, 08:35

Cheny, nem hiszem, hogy sértőn fogalmaztál volna bármit is, csak Lynn kirohanása után olvastalak, és együtt kicsit sok volt. Tőlem nem muszáj elnézést kérned semmiért, ahogy Lynn sem teszi. Ha valaki "ami a szívemen, az a számon" típus, akkor az a típus. Ha csak egy hozzászólás erejéig is: ez nem gond. Amíg igazán durva, vagy sértő dolog nem hangzik el, részemről mehet.

_Szürke Tölgy (NPC/NJK)

_Szürke Tölgy (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.04.19, 08:22

Lynn idéztelek, és reagáltam rád. Veled kezdek, és a sorhiányok után jön az én válaszom.

Miért van az, hogy ha TP ír valamit a fórumra, nekem égig szökik a vérnyomásom, és nagy, nagy kedvem lenne azonnal kasztrálni őt??????
:buszke:
Jelen és jövendő családom érdekében ne tedd, kérlek! Meg pisilni is biztos nehéz lenne!

Először is, közölném Veled, TP, hogy imádott Bibliád téved, vagy Te értelmezed tévesen, ha azt gondolod, hogy nincs szükség a rosszra. Minden olyan ember, aki egy kicsit is gondolkodik, megérti, hogy amire szükség van, az az EGYENSÚLY. (Végül is Te is erre vágysz a férfi-nő témában, nem?) A Világ pedig nem csak fekete és fehér. Az Egyensúlynak része a jó is és a rossz is, mint ahogy az árnyék és a fény is összetartozik. (Ez hű, de sablonos volt.)

Másként látom. Szerintem, ha igazad lenne, nem létezhetne Mennyország, Nirvána, Éden. Ahol nincs többé könny és halál. Valóban kell egyensúly, de szerintem nem erkölcsi téren. Ott nekem az egyensúly=minden ami van és történik az jó , és minden rossz, csak mint meg nem valósított lehetőség létezik. Férfi-nő téma nem erkölcsi kategória, természetes az egyensúly és az arra való törekvés. Ezt az egyensúly tant én is megismertem ezoterikus koromban, alighanem a hindu vallásból került át hozzánk. Nem osztom. Aki osztja, tegye. Személyes megváltóról is csak a kereszténység tud, és nem semmi napi kapcsolatban (ima) élni Vele. De aki másként látja, tegye, mindenki éljen a saját meggyőződése szerint, akkor él helyesen. Szerintem.

Más. Úgy értelmezem, hogy számodra a klasszikus "férfi dolgozik - nő családozik" jelentené a megoldást.

Igen, nagyon vonzó. Nagyon nehezen magvalósítható manapság.

Vagyis térjünk vissza a gyökerekhez, ami elindította a feminizmust.

Szerintem nem ez indította el a feminizmust, hanem, hogy a nők el voltak nyomva, és sok férfi visszaélt a hatalmával. Rengeteg példát tudok, ahol hagyományos keretek közt élnek, és nagyon jól megvannak.

Ez a felállás az abszolút hatalmat a férfi kezébe teszi, míg a nőt tökéletesen kiszolgáltatja.

Anyagi téren. Ám ezzel ahatalommal lehet feleleősen szolgálni is! Elvben ezért van, hogy szolgálja vele a férfi a családját, nem azért, hogy basáskodjon! Egyébként sem jelent abszolút hatalmat. Sokminden van, amiben a nő dönt ilyenkor is, hiszen agyrém lenne, mindennel a férfihoz futni, hogy döntse el ő. Baptista könyvben olvastam, a szerző a férfi döntnöki szerepét főleg az anyagi ügyek és a hit, hitre nevelés terén emelte ki. Ezekért ő a felelős. (Számonkérhető felelős.) Hozzáteszem ilyenkor normálisan ott a közösség is, amely azért figyelemmel kíséri tagjai életét. A szerzuő szerint sem köteles engedelmeskedni a nő férjének, ha az olyasmit vár el tőle, ami pl. ellenkezik a Biblia tanításával.

Továbbá megfosztja a Világot rengeteg értékes embertől, akik munkaerőként, művészként, etc. nagyon sokat adhatnak.

Ez már nyomós érv, de azt gondolom, a család nem kell, hogy teljesen lefoglalja a nőt. Mellette maradhat ideje (különösen, amikor a gyerekek már felnőttek) másra is. Egy szerető férjjel alighanem ezt meg lehet beszélni.

Én attól is az őrület határán vagyok, ahogy most vannak a dolgok, pedig ugye eljárok itthonról, dolgozgatok, le-lepasszolom a gyereket ennek-annak. Mégis, tudod, hányszor borított el az érzés, hogy most a fejére szorítok egy párnát, vagy kitöröm a nyakát?! Szerinted egy ilyen nő, mint pl. én, aki ennyire heves, felelőtlen, szeleburdi, meggondolatlan és szenvedélyesen túlzó, milyen családi fészekmeleget tudna teremteni???? Nyugodtan mondhatom, hogy semmilyet. Tényleg. Én ezt börtönnek érzem, olyan, mintha le lennék láncolva. Ne akarj több bilincset rakni rám, mert akkor biztos, hogy előtör belőlem az elemi szabadságvágy, és addig nem fogok megállni, míg le nem ráztam láncaimat. MÉG AKKOR IS, HA EZ AZT JELENTI, HOGY ELHAGYOM A GYERMEKEMET!!!

Ejha! Ez már valami. Nos, szerintem az általam felvázolt családmodellt kövesse az, akinek vonzó és megteheti. Sok nőtől hallottam már, hogy hiányolja maga mellől az erős férfit, akire rábízhatja magát, és aki gondoskodik róla. Az engedelmességet meg nem tartották olyan lehetetelennek, szerintem érezték, hogy ez gyakorlatilag nem válhat bilinccsé, mert akkor már a szeretet sínyli meg. Az pedig a legfontosabb.

Az olyan mondásokon, mint pl.: "Élj úgy, hogy mikor halálod pillanatában lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!", miért nem gondolkodik el senki?! Ennyire beleilletek a társadalomba?! Hát mind szürek egerek vagytok?! Gépek, akik azt teszik, amire programozták őket, és erre még büszkék is?!

Ha én ezt a mondást komolyan veszem, akkor éppen nem tudom megtenni, hoyg elhagyjam a gyerekemet szabdságvágyból. És nekem nem gond beilleszkedni a társadalomba és lehetőleg építeni, de akár reformálni, megújítani is. Ha ezért valaki szürke egérnek nevez, ám tegye. De MÁSOK VAGYUNK! Ez nagyon fontos. Az LGT énekelte anno, hogy: "...ami nekem jó, az neked talán nem való..." Azért ebben van valami. Jó ha eltudunk beszélgetni egymással, ha kicsit indulatból is (egyben őszintén), de mindenki éljen csak a saját feje után! Majd ha a bőrömet viszi a másik a vásárra, akkor szembeszállok vele, de addig éljen csak a szabadságával! A saját fejét veri be, és majd ő fog tanulni abból is. Ha valóban beveri és ha valóban tanul.
Tölgyfapeti

Módosította Szürke Tölgy: 2006.04.19, 08:26


nosfi

nosfi

  Fordító

 • Fórumita
 • 1641 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.04.17, 15:51

Nos TP: ha akritikák megvannak, vagy valaki más a novikkal, akkor azakat nyugodtan elküédheti a primlistára...
Ben: Írtál? egyébként milyen volt a tábor?

??
CH: én már szóban kifejettem.

Módosította nosfi: 2006.04.17, 15:51[Fantasy háttér] [Sötét háttér]