Ugrás tartalomhoz


Fotó

Armageddon


 • Válasz írásához lépj be
136 hozzászólás érkezett eddig

ndee

ndee

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 273 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2014.06.18, 10:45

Eclipse Phase-t olvasgatja valaki?

 

Én most kezdtem, egész ígéretes kis cucc.ndee

ndee

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 273 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2013.08.12, 16:36

Hehh, aktuális még?

Van ez-az a tarsolyomban :lol:

kisstamas830401

kisstamas830401

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 6 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2011.08.06, 12:49

Tud valaki küldeni cuccokat armageddon-hoz??-mi nekiállunk újra,és jó lenne bármi,ami az alapkönyvön kívül van,kieg.,háziszabályok,ötletek-bármi!!!

Köszi addig is!!

kisstamas830401@gmail.com

ndee

ndee

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 273 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2011.05.13, 20:55

Most konkrétan Armageddonra gondolsz, vagy bármilyen szerepjátékra?

BigJoe_

BigJoe_

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 13 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.09.15, 07:37

Elképzelhető hogy inkább nincs olyan lehetőség ami összeköti a normál szerepjátékot és az internetet.
Én még nem nagyon láttam olyan rendszert, ami a kettőt nagyon közelhozta volna.
Vagy van esetleg hasonló kezdeményezés?

Lord_Dzsuva

Lord_Dzsuva

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 214 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.12.08, 10:28

Hát ez nem sok : (

Kicsit nosztalgiával gondolok a '90-es évek közepére, amikor pörgött a szerepjátékos élet.


Ave

Hát tényleg nem sok, ám valljuk be egy igazán élvezetes Armeggenyó meséhez sokkal több idő szükséges a mesélő részéről ami nem biztos, hogy rendelkezésre áll egyéb bokros teendői mellett...... valószínűleg mi is ezért játszunk effektíve sűrűbben félszökőévenként Cyberpunk 2020-at.

A '90-es évek szerepjátékosai mára "felnőttek" és nagy részük kikopott a játékos társadalomból valamint az internet térhódításával még tovább csökkent az asztali RPG-ket játszók száma tapasztalataim szerint......

ndee

ndee

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 273 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.12.05, 10:25

Hát ez nem sok : (

Kicsit nosztalgiával gondolok a '90-es évek közepére, amikor pörgött a szerepjátékos élet.

Lord_Dzsuva

Lord_Dzsuva

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 214 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.07.22, 13:49

Játszik még valaki Armageddont? És ha igen, akkor milyen karakterekkel?


Ave

Mi még szökőévente egyszer szoktunk játszani armeggenyót :nyenye: a karakterek meg változatosak általában lepusztult külvárosi figurák. (Amnézia, Drogfüggőség, Sötét titok, Körözött és hasonló nyalánkságok "mindennaposak", általánosak)

ndee

ndee

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 273 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.07.19, 10:51

Játszik még valaki Armageddont? És ha igen, akkor milyen karakterekkel?

dekszter

dekszter

  Régi fórumozó

 • Szerkesztő
 • 5812 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.05.30, 09:27

Google Mars :szent: .

groza

groza

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 11 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.07.24, 13:25

Elnézésedet kérem December, ha esetleg félreértettem, vagy félreérthetően írtam valamit, de a 10 millát én Mars szinten értettem. Természetesen, ha búravárosokról beszélünk, ahol átlagosan, és dúrván számolva a városok népessége 1 és 1,5 millió közzé esik, akkor ott más a helyzet.

Amennyiben viszont a vadnyugati hozzáállást vesszük alapul, amikor is a népesség 40-45 százaléka lakik a városokban, akkor egy városra már kb. 500-600 ezer ember jut. Bűnözés persze ott is lesz, de én elsősorban Cyberpunk jellegű bűnözésre, és kifejlett alvilágra gondoltam. Elnézést, ha félreérthető voltam. Azért is írtam, hogy a kocsilopás esetén skera a sheriffhez, mert az elég. Nem feltétlenül kell központi bűnüldöző szerv, mert el lehet intézni a dolgot alacsonyabb szinten, egymás között is.

A jelen viszonyok között (értsd. Magyarország, központi bűnüldözés, stb.) Az embereknek értelem szerűen "nem érdekük", hogy jobban ismerjék egymást. Ha viszont a védelmükről már maguknak kell gondoskodni, vagy zsoltosokat felbérelni erre a célra, akkor már nyílván legalább köszönő viszonyban lesznek egymással.

A komolyabb alvilág pedig ismét a vállalatok útjában állna, ezért nyílván elég dúrva eszközökkel lépnének fel ellenük. Nem kéne holmi római jogon alapuló blablával foglalkozniuk, ahol megvan az ártatlanság vélelme. A nagyobb bűnszervezeteknek esélyük sem lenne a fennmaradásra.

_December (NPC/NJK)

_December (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.07.24, 12:28

Ne már hogy 10 milla alatt nincs bűnözés! És Budapest??? Ja és senki nem ismer senkit. :cool:

groza

groza

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 11 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.07.24, 10:54

Üdv mindenki !

A vadnyugati hizzáállás nekem is jobban tetszik, mint a zárt, búra szerű városok. Sokkal több lehetőséget ad a barngolásra, arról nem is beszélve, hogy egy körbe zárt, és végletekig leszabályozott városi szisztéma, és társadalmi berendezkedés nagyon beszűkíti a mesélési lehetőségeket.

Mindezzel együtt úgyis mindenki úgy fogja tovább mesélni a sztoriait, ahogy a parti azt igényli. Nálunk is gyakran előfordult, hogy egy ideig úgy játszottunk, mintha a Mars a Föld egy jövőbeli "változata" lenne, és csak annyi különbség volt, hogy az állam helyett a társaságok viselték a közfeladatok "terhét", és modernebb eszközöket használtunk. Viszont volt olyan időszak is, amikor Cyberpunk-osra vettük a figurát, és mindenki Minigunnal, meg szervóvértekkel rohangált, mert a Földet elpusztító idegen faj a Marsot is fenyegette. Persze ez a vonal csak rövid életű volt. Az eszetelen gyílkolást hamar meg lehet unni :o))

Amit legutóbb játszottunk szál, az inkább volt a vadnyugat és a középkor egyvelege. A cégek, mint rendesen befelé forduló, és a tömegekből megélni kívánó társaságok voltak, akik folyton terjeszkedni akarnak. És ha jól belegondoltok, a középkorban sem nagyon volt másképp. Ott is volt egy uralkodó és az ő udvartartása (vállalati vezetők) akiknek meg volt mindenük, amire csak vágytak, mégis folyton terjeszkedtek, és újabb, meg újabb adókat vetettek ki. Hiába, egy újabb kastély építése komoly pénzekbe kerül. Arról nem is beszélve, hogy csak a naprendszeren belűl számos felfedezésre váró, és ásványkincsekben gazdag bolygó kering. Ahhoz pedig, hogy azokat meghódíthassák komoly pénzeket kell költeni az űrkutatásra.

Közbiztonság: Nálunk csak a belvárost, és a fontosabb logisztikai utakat biztosítják a cégek émbrei, de azokat olyan intenzitással, hogy nem tanácsos kötözködni velük. A többit pedig amolyan vadnyugati stílusban sheriffek, és önkéntes alapon szerveződött, és természetesen a társaságok által jóváhagyott polgári védelmi csoportok látják el. Valaki ellpota a kocsidat ? Menj a "Sheriff"-hez, és ő majd eldönti, hogy mi legyen. Egyébként meg úgyis van mindenkinél fegyver. Ez szerintem egy hatékony vagyonvédelmi eszköz :o))

A népességet szerintem is célszerű jóval 10 millió fölé emelni, mert az alatt nem nagyon van bűnözés. Egyszerűen nincs értelme. A társadalom ilyen esetekben nem áll másból, mint a vállalatvezetés, a munkások, és az őket kiszolgáló kereskedők, és kisiparosok. Mindenki ismer mindenkit, így lopni sincs kitől. Középréteg nem nagyon tud létrejönni, mert nincs akkora felvevőpiac, aki elegendő hasznot tudna termelni. Ahhoz minimum két-három városban is monopol helyzetbe kéne kerülni, amit a nagyvállalatok már biztosan nem engednének. Ők felosztották egymás között a területeket, és abba ne rondítson bele egyetlen feltörekvő kisemberke se. A város szintű vállalkozásokat még eltűri, mert azoknak nincs nagy hatalmuk, és befolyásuk, de a többi már veszélyes lehet a számukra.

A pásztorkodás, és a farmok szerintem teljesen reálisak. A terraformálás, és a nagyobb építkezések befejeztével nem hiszem, hogy a fejlődés üteme tovább folyt volna, és a sok szakember kénytelen lett volna magát átképezni, vagy egyéb foglalatosság után nézni. Szinte biztos vagyok benne, hogy nincsenek munkanélküliek. Nincsenek szociális juttatások, úgyhogy a csőlakók rövid úton éhen halnának. És azt sem nagyon hiszem, hogy a dolgos emberek pusztán jóindulatból fizetnének nekik, mikor a saját életük is elég terhet ró rájuk. Ennél még az is jobb megoldás, he elszegődnek egy farmra bérmunkába, vagy egy "mesterember" mellé inasnak.

A farmok pedig már csak azért is csábítóak, mert így viszonylag kikerülhetnek a válallatok keze közzül, és függetlenül, a maguk uraként, és nem pedig a cégek rabszolgáiként élhetnek.

StB

StB

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1232 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.05.21, 10:00

A "dark elem" nyilván nem az ólmos esők miatt kerül előtérbe - komolyan, kit izgat egy kis zápor (vagy akár egy tetőrepegető ionvihar), ha otthonunknak, a Földnek a jelek szerint végleg befellegzett, s mi az emberiség történelmének legnagyobb mesterségesen felhúzott szemeteskukájában rekedtünk, amit betoltak egy bolygónak gúnyolt óriási sütőbe, távol mindentől, ami reménnyel tölthetne el, olyan vezetőkkel a fejünk fölött, akik kéjes boldogsággal belevigyorognak a képünkbe, aztán kiradíroznak a valóságból, ha a szemükbe merünk pillantani...
Puff neki, én szeretem az Armageddon világát. :punny: És ez a westernes hasonlat igen találó.

Noro

Noro

  Anunnaki

 • Fórumita
 • 4994 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.05.21, 09:06

Amikor a konkvisztádorok bementek az őserdőbe, folyton szakadt az eső, és minden fa mögött szörnyeket láttak :punny: Mondhatnánk, hogy az auslanderek valóban léteznek, de az emberiség 99.99 %-a számára akkor is csak legenda... akkor meg sztem ugyanott vagyunk. Egy sima időjárási elem meg nem elég a dark hangulathoz (pláne, hogy az esők tiszták, nemdebár?).

ndee

ndee

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 273 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.05.21, 00:51

Érdekes gondolat, de az Armageddon 2092-re ez a koncepció nem illik. Hogy mennyire, cyberpunk, az vitatható, de hogy nem túl vidám egy világ, az biztos, gondoljunk csak az auslanderekre :punny: meg arra, hogy folyamatosan szakad az eső. Elég depis környezet.

Noro

Noro

  Anunnaki

 • Fórumita
 • 4994 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.05.20, 07:56

Hehe. Látom mindenki begyógyult a környezetszennyezős-nyomorgós CPbe és nem tud kitörni onnan :)

Hát igen. Mert a CP feelinghez valahol hozzá tartozik, hogy a társadalmat amolyan "darkosan" ábrázolják. Kvázi nyomorgós, ha már így írtad :nono: Szennyezni nem muszáj, csak egy gyakori velejárója a túlintenzív indusztrializációnak.
Ha a dark témát kiveszed, marad a cyber.
Történelmi példákat előrángatva, ha az ember elkezd meghódítani egy nagy, üres, és lakható (bár nem túl barátságos) földet, az nem más, mint a western stílus. Tehát amit kapunk, a cyber-western :) (mint pl a Deadlands Lost colony, csak annál ez cyberesebb)

ndee

ndee

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 273 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.05.20, 00:19

Hibáitól függetlenül mi aránylag jókat játszogattunk vele, hiszen a jó szerepjáték lényegében a csapaton múlik, nem az alapkönyvön.


Ámen. Bocs a flood-ért

_December (NPC/NJK)

_December (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.05.19, 12:30

Szerintem a Kornya által alkotott kép full reális volt, a rendszer, a kötés, a grafika, a világ logikátlansága tényleg GÁZ. Széthúzás vagy nem széthúzás, ami igaz az igaz, használjon Vénuszt (Mars helyett :)) Hibáitól függetlenül mi aránylag jókat játszogattunk vele, hiszen a jó szerepjáték lényegében a csapaton múlik, nem az alapkönyvön.

ndee

ndee

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 273 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.05.19, 00:50

Hát nemtom. Szerintem akkoris túl van bonyolítva, nem gyengén. Világ: Mondjuk Kornya elég jól megmondta a valódit anno a Rúnában,


Na azt az apróságot azért ne felejtsd el, hogy a Rúnában anno tetű módon megtámadtak minden hazai kezdeményezést, és nemhogy támogatták volna, csak a széthúzást erősítették a fejesek.
A Kornya féle kritika egyértelmű meg ne vegyétek, itt van helyette a Mágus koncepcióra épült. Persze nyilván volt bene egy rakás jó gondolat is, csak ügyesen titkolta az öreg.


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]