Ugrás tartalomhoz


Irodalmi pályázatok


 • Válasz írásához lépj be
145 hozzászólás érkezett eddig

Barbaar

Barbaar

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 1 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.08.05, 22:29

Sziasztok!
 

5 éve nem volt kiírva irodalmi pályázat? :-oKapitany

Kapitany

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 4 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2013.07.21, 20:36

A VIII.Lidércfény Pályázat kiírása: Orkok és Coltok

Képzeljük el, hogy egy középkorias fantasy világban megindul a technikai fejlődés! A kiváló technikai érzékkel megáldott törpék feltalálják a gőzgépet, arany helyett inkább szenet bányásznak, és vasutakat kezdenek építeni. A kard és az íj gyorsan elavulttá válik, helyüket pedig átveszi a hatlövetű és az ismétlőpuska. Az emberek pisztollyal az oldalukon lóra – vagy vonatra – ülnek, és megindulnak, hogy új, eddig lakatlan területeket hódítsanak meg egyre növekvő népességük számára, és poros kisvárosokat alapítsanak, ahol a legfontosabb épület a kocsma, és a háttérben ördögszekeret görget a szél. Az ork banditák ócska sisakjukat sombreróra, baltájukat pedig puskára cserélik, de ősi szokásaik egyébiránt nem változnak: továbbra is lesben állnak az utak mellett, és fegyverrel próbálják megszerezni más, dolgosabb fajok munkájának gyümölcsét. Eközben a természettel harmóniában élő, de kis lélekszámú elf törzsek elkeseredetten próbálják meg elkerülni, hogy a többi terjeszkedő faj rezervátumokba zárja őket. Persze a régi világ sem tűnik el teljesen: továbbra is léteznek jó és gonosz varázslók, az istenek ezután is meghallgatják jámbor híveik imáit, és a sötét varázslatok által mozgatott csontvázak, zombik és más élőholtak is veszélyt jelenthetnek a gyanútlan utazóra.

Nézzük meg, hogy mi történik egy olyan világban, ahol egyszerre létezik a Colt revolver és a mágia, ahol pisztolyhősök és varázslók állnak ki egymással párbajra a faházak között egy vitatott kártyaparti miatt, patakokban folyik a whisky és a törpe pálinka, és goblin mosodások tisztítják a jobb sorsa érdemes hősök porlepte ponchóit. Előfordulhat-e az, hogy egyik oldalon állnak a törpék, a másik oldalon az orkok, középen pedig egy troll? És igaz-e, hogy ezen a világon is kétféle ember (ork, törpe, elf) van: az, akinek töltve van a pisztolya, és az, aki ás?

A pályázatra olyan, a terjedelmi kiírásnak megfelelő novellákat várunk, amelyekben az író az általa kidolgozott fantasy-vadnyugati világban egy vagy több szereplő szemszögéből írja le történetet.

Beküldési határidő: 2013. július 31., éjfél

A teljes kiírás itt érhető el:

http://www.lidercfeny.hu/palyazat/Lidercfeny_palyazat_kiiras_8.pdf

BePe

BePe

  Admin

 • Admin
 • 4628 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2013.05.02, 10:36

Szeretünk néha leülni és gondolkozni, ötletelni - néha rájönni, hogy ez nekünk nem megy és erre hivatkozva legurítunk pár sört, ami naná, hogy segít a gondolkozásban. Őszintén szólva már év eleje óta gondolkozunk valami igazán izgalmas dolgon, ami megmozgathatja az arra igényeseket, illetve kellően adózik szeretett műfajunk a horror előtt.
Kép

Aki szereti a horrort és a rémtörténeteket valószínűleg már próbálkozott valami ijesztő vagy éppen borzalmas sztori papírra vetésével, ha másért nem, de a saját maga szórakoztatásáért. Az ötlet adó szikra itt villant fel előttünk, próbálkozzunk meg egy novellapályázattal, hátha akadnak lelkes és kreatív írni vágyók.Így hát a Tales From The Blog horror novellapályázatot hirdet 2013-ban. Pályázatunk célja, hogy felkutassuk és egy elektronikus antológiában megjelenési lehetőséget biztosítsunk tehetséges íróknak kedvenc műfajunkon belül.

A dolog elég szabad, azonban néhány feltétel mégis csak adott:

Csakis olyan horror novellákat várunk, melyek még nem jelentek meg semmilyen nyomtatott vagy digitális könyvben, újságban, folyóiratban, e-bookban vagy magazinban.
Csak magyar nyelven íródott pályaműveket fogadunk el.
Nevezési díj nincs.
Csak horror novellákat fogadunk el.
Minden szerző legfeljebb 3 novellát küldhet be.
Egy novella minimum 2, maximum 25 oldal terjedelmű lehet, A/4-es méretben 12-es Times New Roman betűtípussal.
A pályaműveket word-formátumban emailben kell eljuttatni a horrorposta@gmail.com. Az email tárgya Novellapályázat legyen.
Helyesírási és fogalmazási hibákkal teli műveket nem fogadunk el!
A beérkezett írások szerzői maximum egyetlen kiadott könyvvel rendelkezhetnek!


Beküldési határidő: 2013. június 9 (vasárnap) éjfél.

Azon írásművek, melyek publikálásra alkalmasak, értékelést nem kapnak, csak egy értesítést, hogy pályázatunkban nyertes műként szerepel. Amennyiben nem kerül a kiválasztott írások közé, természetesen néhány mondatos indoklást küldünk.

A nyertes műveket szerkesztőségünk egy ingyenesen letölthető e-book formájában kiadja. Szerkesztőségünk semmilyen hasznot nem kíván szerezni a beérkezett művekből!

A legjobbnak ítélt történet írója egy páros belépőt is kap az Underground Fear - Interaktív Horror Labirintusba, akiket ezúton is puszilunk.

Írásra fel!

http://talesfromtheblog.blog.hu/2013/04/06/novella_palyazat_677andone

andone

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 3 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2012.10.02, 19:51

Pályázati felhívás
Sziasztok!

Egy érdekes történetíró pályázatra szeretném felhívni a figyelmeteket! A lényeg, hogy egy középkorban játszódó történetet kell írni, egy olyan világban, ahol kezdetben mindent mocsár lep el. Két nagy szövetség harcol egymás ellen, a szövetséget kisebb régiókba szerveződő királyságok alkotják. A birodalmak kiépülése közben az uralkodók kérésére az Istenek erdőket, hegyeket és sík terepeket képesek teremteni. A történetben az Isteneken kívül kizárólag valós lények szerepelhetnek.

Amit tartalmaznia kell:

- a világ eredettörténetét
-a két szövetség eredetét és konfliktusának okát
-harcokat a két szövetség között

Fontos! A történet és a két szövetség közötti háború befejezetlen legyen!

Egyéb követelmények:

- min. 5 oldal wordben (12-es betűméret, Times New Roman v. 11-es Calibri, 1,5 sorköz, 2,5-ös margó)
- max. 15 oldal
- a pályázat nyelve: magyar, angol vagy német

A munkákat a feherandras91@gmail.com címre kérjük küldeni. Határidő: 2012.11.01. 00:00

A nyertes pályázók értékes ajándékokban részesülnek, illetve a legjobb pályázat anyaga egy online stratégiai játék formájában fog megvalósulni!

JimmyCartwright

JimmyCartwright

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 3 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2012.06.19, 18:35

A VII.Lidércfény Pályázat kiírása: 2012 – Posztapokalipszis most

Az ősi maja írások szerint 2012 decemberében világvége várható a Földön. A végzet több formában is bekövetkezhet. Vegyünk számba néhány lehetőséget! Kitörhet a harmadik világháború, és a becsapódó atomtöltetek robbanásai nyomán végzetes nukleáris tél köszönt a világra. Egy titkos katonai laboratóriumból elszabadulhat egy halálos vírus, melyre orvosaink nem találnak hatásos gyógymódot. Becsapódhat egy hatalmas meteor, és a felszálló por áthatolhatatlan sötétségbe borítja a világot. Elterjedhet a zombikór, mely értelem nélküli szörnyekké változtatja az embereket. Leszállhatnak az agresszív idegenek szupermodern űrhajóikkal, és leigázhatják bolygónk lakosságát. Az is előfordulhat, hogy meteorokon utazó, halálos vírussal fertőzött idegen zombik érkeznek, akiknek még csak nem is sejtjük a céljait. A Nibiru bolygó menetrendszerű megjelenése sem kizárható. A lényeg: a Földre 2012 decemberében lesújt majd a végzet…

A teljes kiírás itt érhető el…

Aldyr

Aldyr

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 51 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2012.05.07, 08:18

Novellaíró pályázat Ammerúniához - 2012

A pályázat benyújtásának egyik határideje módosult:
2012. április 30. helyett július 30. - Árnyelf c. kötethez
2012. augusztus 31. - Hősök ideje c. kötethez

balaget

balaget

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 8 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2012.02.13, 16:49

Tollal.hu - Meseszombat Dörmögővel


Ha füledbe csengenek édesanyád szebbnél-szebb meséi, ha úgy érzed másokat is érdekelhet milyen meseszövéssel kíséred álomba kisgyermekedet,
vagy ha csak úgy érzed Te álmodtad meg a legszebb történetet a világon, itt az ideje, hogy másoknak is megmutasd.


A Tollal.hu Irodalmi oldal meseíró pályázatot hirdet minden korosztálynak a Dörmögő Dömötör kulturális gyermeklap támogatásával.

A pályázat témája: Pite, a kissün és barátai

Pályázati feltételek: egy szerző legfeljebb 3 mesét küldhet be. A művek terjedelme nem lehet hosszabb, mint maximum 3 200 - 3 500 karakter. Az előzetes szűrés után kiválasztott 5 pályaműből a Dörmögő Dömötör fogja kiválasztani azt az egy mesét, melyet megjelenhet nyomtatásban. A Dörmögő Dömötör szerkesztősége csak kölcsönös megfelelőség esetén, honorárium nélkül közli az írást, a szerző pedig felelősséget vállal, hogy a beküldött pályamű saját szellemi terméke.


A pályaműveket a már ismert módon kell a Tollal.hu oldalra feltölteni, a „Dörmögő" jeligével.
Előzetes nevezési díj nincs. Az érvényes pályázat feltétele a Tollal.hu oldalon való regisztráció, a pályázati anyag megfelelő formátumban való feltöltése, elküldése és a pályázati feltételek elfogadása.


A pályázat beadási határideje: 2012. április 1
Az elbírálás határideje: 2012. április 15
Eredményhirdetés: 2012. április 16A pályázatok elbírálása: a beérkezett pályázatokat a Tollal.hu olvasóközössége is bírálhatja, véleményezheti - mely jó alkalom lehet egymás munkájának megismerésére, értékelésére-, ám a végső döntést a zsűri hozza meg.

A pályázat díja: a legjobb mese megjelenik a Dörmögő Dömötör újságban.
További nyeremények: az első 5 helyezett értékes könyvjutalomban részesül a TIMP Kiadó jóvoltából.

Kérdéseire az oldalon, vagy a szerkesztoseg kukac tollal.hu e-mail címen kaphatsz választ.
A művek a meseszombat keretén belül jelennek majd meg az oldalon.
Eredményes pályázást kívánunk!


Segtség írások és képek feltöltéséhez....
További informácók: http://www.tollal.hu/mu/meseszombat-dormogovel--palyazati-felhivas

Aldyr

Aldyr

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 51 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2012.01.12, 21:14

Kép
Novellaíró pályázat Ammerúniához - 2012

A pályázat kiírója: Ammerúnia Műhely, www.ammerunia.hu
A pályázat benyújtásának határideje:
2012. április 30. - Árnyelf c. kötethez
2012. augusztus 31. - Hősök ideje c. kötethez
A beérkező pályázatokat értékelik: az Ammerúnia Műhely írói és Eric Muldoom
Díjazás: a legjobb pályaművek megjelennek a jelzett kötetekben! (Fantasy Exkluzív sorozat)

A pályázat célja

Új, friss szellemiségű írásokat várunk legújabb köteteinkhez, Ammerúnia emberek benépesítette tartományaihoz (Királyság) illetve Asslanthasi Aldyr karakteréhez ("shared-world", "shared-character" kötet).

Részletek:

http://ammerunia.hu/?q=node/145
vagy
http://www.fantasycentrum.hu/node/583

Módosította Aldyr: 2012.01.12, 21:20


Onsai

Onsai

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 155 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2011.09.23, 07:11

Megváltozott az előző kiírás, már regényrészletet is be lehet küldeni okt. 15-ig az aranymosas@gmail.com címre.
Illetve az írástechnikai játék 4 fordulós lett.
http://www.sfportal.hu/figyelem-modosult-a-konyvmolykepzo-kiado-palyazatanak-kiirasa-11047.scifi

Onsai

Onsai

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 155 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2011.09.14, 17:33

A Könyvmolyképző Kiadó Aranymosás néven pályázatot indít

A játék célja: kiemelni a tehetséges regényírókat. A 7 írástechnikai feladat során 4 ARANYMOSÓ like-ot össze kell gyűjteni. Akinek sikerül, az eljut a második fordulóba, és a regényrészletét megnézzük, feltesszük oldalunkra és szerkesztői véleményt kap róla.
Ha tetszett a szerkesztőknek, bekérjük a teljes regényt, és ha kiadásra érettnek találjuk, akkor a regényt szerkesztés után megjelentetjük e-bookban, majd az olvasói érdeklődés alapján, papíron.
Aki jól szerepel, de mégse fogadjuk el a kéziratát, bekerülhet az Íróiskolánkba. A Könyvmolyképző Kiadó 5 főnek ingyen ajánlja fel az 5 hónapos képzést. A többiek térítés ellenében tudnak részt venni.
(A be nem kerülők se kámpicsorodjanak el, a Könyvmolyképző Kiadó értékes könyvnyereményeket is kisorsol.)

Közönségszavazat: Aki a heti feladatra a legtöbb like-ot kapja, az egy szavazatot kiválthat. vagyis, ha okt.31-ig nincs meg a 4 like, csak 3, akkor is bekerülhetsz a második fordulóba!

A játék helye: http://www.facebook.com/vorospottyos

Minden hétfő este kaptok új feladatot. (Néha lepereg az oldalról, érdemes megnézni a korábbi lapot)

2011.szept. 12-én, hétfőn volt a 0. próbafeladat, a megoldásokat a következő hétfő délig kell feltenni. Ez egy kivételes kör, a legjobban szereplő 2 fő regényének elejét azonnal bekérjük. Illetve a legkönnyebb kör, mert még nem nézünk stilisztikát (de csak hétfő délig, aki később csatlakozik, annak nehezebb lesz).
Hétfő esténként tesszük ki az új feladatot. Kérlek, a megoldást a feladat alá írd be a kommentek közé. (Oda ne írjatok kérdést, arra van fórum: http://www.facebook.com/topic.php?uid=109399909128631&topic=409 )

0. feladat: Írj egy max. 100 szavas leírást egy emberről, aki félelmet kelt, anélkül, hogy használnád a „félelmetes, rémisztő, ijesztő, baljós, kegyetlen, pszichopata, elmebeteg” szavakat.

1. feladat: jön szept.19-én

Módosította Onsai: 2011.09.14, 17:37


Narmor

Narmor

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1195 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.08.29, 12:13

Az a bajom ezekkel a pályázatokkal, hogy a fantasy még mindig nem műfaj. Aki meghirdeti nézzen már utána, s ne magyar wikipédián, mert ott is tévesen szerepel (legalábbis legutóbb még úgy volt).
A fantasy tematika. A műfaj pedig regény, novella stb. Csak azért, hogy az ember érezze: komoly zsűri bírálja el.

JimmyCartwright

JimmyCartwright

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 3 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.08.28, 12:35

VI. Lidércfény Pályázat
avagy
Barlangi medvék, sámánok és hideg sör


Műfaj: Fantasy
Kategória 1: komoly próza
Kategória 2: humoros próza
Kiíró: Lidércfény Online Kulturális Magazin
A pályázat címe: „Barlangi medvék, sámánok és hideg sör”
Pályázhatnak: Magyarországon és határainkon túl élő magyar nyelven alkotó amatőr írók, kizárólag saját maguk által írt, még meg nem jelent, magyar nyelvű novellákkal.

A kiírás aktuális verziója letölthető itt:

http://palyazat.lidercfeny.hu/palyazat_6/Lidercfeny_palyazat_kiiras_6.pdf

Beküldési határidő: 2011. november 15., éjfél

A pályázat témája és célja:

Képzeljük el, milyen lehetett egy történelem előtti időkben élő ember élete! Nap mint nap a puszta létért kellett küzdenie, miközben folyton ismeretlen veszélyek lestek rá zord világának minden zugából. Lakáshelyzete nem volt épp rózsás, folyamatos vitái voltak a szomszédsággal, például akkor, ha egy mogorva medve vagy egy Neander-völgyi ember is ugyanazt a lakályos barlangot nézte ki magának. A sötét hatalmakkal lepaktált sámánok törtek hordája életére, és neki, mint a csapat brutális erejű harcosának kellett társait megvédelmeznie. Eközben a háttérben meghúzódva távoli bolygókról érkezett idegenek manipulálták emberünk genetikai kódját két piramis megépítése között, hogy egy kicsit besegítsenek az evolúciónak. És az is lehet, hogy már az egymás fejét lecsapni vágyó halhatatlanok is közöttük jártak. Talán csak az este hozott a történelem előtti embernek némi nyugalmat, amikor társaival körbeülték a tábortüzet, a sebes vizű patakban behűtött sört iszogatták – mint tudjuk, a sörgyártás egyidős az emberiséggel –, és közben hősi vagy éppen hátborzongató történeteket meséltek egymásnak.

A pályázatra olyan, a terjedelmi kiírásnak megfelelő humoros vagy komoly fantasy novellákat várunk, amelyekben az író egy vagy több ősember szemszögéből írja le történetet. Célunk, hogy megismerjük az ősi emberek világát, és hogy milyen hétköznapi vagy misztikus veszélyekkel kellett szembenézniük életük során.

Az előző Lidércfény pályázatokból okulva arra szeretnénk kérni a tisztelt pályázókat, hogy a beküldött írások lehetőleg az – akár elképzelt – őskorban játszódjanak és szerepeljen bennük legalább egy darab ősember, ellenkező esetben a nevezést sajnos még akkor sem tudjuk elfogadni, ha minden más szempontból kiváló írásról van szó.

Vicomte11

Vicomte11

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 617 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.05.03, 17:53

Egy érdekesnek tűnő novellapályázat:

A Kikötő Online novellaíró pályázatot hirdet, „Külváros” címmel, eddig még nem publikált pályamunkák számára. A nagy elődök nyomán a novellák mutassák be, mit jelent manapság a külváros fogalma, milyen asszociációk, helyszínek, karakterek kapcsolódhatnak hozzá, a városi lét mennyire reális vagy szürreális történései fűzhetők eggyé vele.

Téma: a külváros, saját értelmezés szerint.
Terjedelem: 6000 és 12.000 leütés szóközökkel együtt.
Formátum: doc vagy pdf
Beküldési határidő: 2011. május 20. 24:00

http://www.ujkonyvpiac.hu/hirek.asp?id=6325

balaget

balaget

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 8 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2011.04.04, 15:34

Tollal.hu - Liszt Ferenc és az irodalom

A Tollal.hu ezúttal a már futó, 25.000 Ft-os díjazású RD pályázata mellett egy újabb pályázatot is útjára bocsát Liszt Ferenc és az irodalom címmel."Vezércsillagom az legyen, hogy Magyarország egykor büszkén mutathasson rám" A Tollal.hu portál és a ClubNetCet Egyesület pályázatot hirdet irodalmi kötet és "hangos könyv" (CD) létrehozására.

Világhírű zeneszerzőnk, Liszt Ferenc születésének 200. évfordulója tiszteletére a Tollal.hu partnereivel együttműködve fontos feladatának tekinti, hogy a rendelkezésünkre álló eszközökkel népszerűsítsük a művész életét és korát. 2011-ben elérkezett az idő, hogy közös munkával méltóképpen tisztelegjünk hazánk és a 19. század egyik legjelentősebb romantikus zeneszerzője, korunk egyik legnagyobb zongoraművésze előtt.
Pályázatunk célja Liszt Ferenc és az Emlékév munkájának népszerűsítése, a klasszikus zene és értékének megismertetése olvasóinkkal, számtalan csatornán keresztül, munkánk elismerőivel, támogatóival, továbbá a vakok és gyengén látók, idősek szervezeteivel, intézményeivel.
A Tollal.hu internetes portál és a ClubNetCet Egyesület további partner civil szervezetek bevonásával pályázatot hirdet tollforgatók számára, hogy az irodalom eszközeivel mutassák be, mit gondol a 21-ik század embere a világhírű géniuszról. A pályázat témája nem csak Liszt Ferenc munkássága, de teret kap szoros kapcsolata az irodalommal és persze a nőkkel is. A 200 éve született Liszt Ferenc sok női szívet meghódított életében, s ez a folyamat a halálával sem ért véget, hiszen zenéjének, személyiségének máig sok csodálója akad. Személyiségének ezen területe is megihletheti a pályázatra jelentkezőket, formai megkötés nélkül. 1 pályázó maximum 3 írással pályázhat.
A pályázatot 2011. április 4-én hirdetjük meg.
Tervezett beküldési határidő: május 15, majd június 30-ig tesszük közzé a nyertesek névsorát. Az általunk meghirdetett pályázaton a részvétel elektronikus úton történhet, a már szokásos regisztrálási és feltöltési feltételekkel, Liszt jeligével.
Nevezési díj nincs.
A beérkezett pályaművek végső értékelését irodalmi személyiségek és a projektben résztvevő szervezetek munkatársai végzik. A legjobb művekből CD-kiadványt készítünk előadóművészek közreműködésével, stúdió technikával.

Mivel partnerünk a ClubNetCet Egyesület pályázatot nyújtott be a Liszt Ferenc Emlékévet koordináló bizottsághoz, így nyertes pályázat esetén egy 100 oldalas kötetet, emlékszámot, adunk ki a legjobbnak talált művekből.

A hanganyag és a kiadvány bemutatóját a téli ünnepkörhöz közeledve - az ajándékozás örömének gyönyörűségével, a Tollal Irodalmi Szalon rendezvényeinek keretén belül tartjuk meg, ahonnan természetesen nem maradhat el Liszt Ferenc csodálatos muzsikája sem.
További kiemelt partnerünk az Alkotók, Művészek és Művészetpártolók Egyesülete, Muzsikus Club Kulturális Egyesület (Muzsikus Rádió) valamint a Viadukt Alapítvány Társadalmi Kommunikáció Fejlesztéséért.

Díjak (sorrend alapján, a terjedelem mértékéig):
CD- hanghordozón történő megjelenés,
nyertes pályázatunk esetén antológiában részvétel,
az első tíz helyezett kedvezményes áron vehet részt az idei Poéta pikniken,
a díjazottak ünnepi műsorban mutatkozhatnak be,
20-15-10 ezer forint értékű könyvcsomag az első három legjobb szerzőnek.
Kérdéseiket a szerkesztoseg@tollal.hu címre küldjék.


További információk: http://tollal.hu/mu/palyazat---liszt-ferenc-es-az-irodalom

Hanna

Hanna

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1706 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.02.22, 14:54

SFmag folyamatos novellapályázat

Az SFmag céljainak egyike, hogy kezdő és profi fantasztikus írók számára is megjelenési lehetőséget biztosítson, és havonta olyan novellákat kínáljon olvasóinak, amelyek izgalmas, érdekes és nívós képviselői a kortárs magyar SF irodalomnak. Terveink szerint kéthavonta egy magyar, havonta egy külföldi szerző novelláját publikáljuk.

Minden olyan novellát szívesen látunk, amelyben a fantasztikum ilyen vagy olyan formában megjelenik. A megjelenés feltételei: az eredetiség, a helyesírás és a nyelvtani szabályok ismerete, a friss és következetes stílus, a jó karakterábrázolás, a cselekmény magabiztos kezelése, a téma vagy a látásmód egyedisége és az a csipetnyi plusz, ami egy jó és egy kiváló írás közötti különbséget jelenti.

Terjedelem: 3000–5000 szó között

Honorárium: 2500 Ft

Zsáner: Sci-fi, fantasy, horror, mágikus realizmus, felnőttmese

Jogok: Első elektronikus megjelenés (online, epub, prc) és nem exkluzív megjelenés az éves SFmag elektronikus antológiában

Beküldési formátum: RTF vagy DOC, 12-es Times New Roman betűtípus, képek nélkül. A fájl neve mindig tartalmazza a szerző nevét és a novella címét is, pl. mord_boglarka_eletem_legjobb_novellaja.rtf

A novellákat az sfmaghun@gmail.com címre várjuk névvel, elérhetőséggel együtt. Amennyiben vannak korábbi referenciamunkák, szívesen látjuk a fontosabbak felsorolását, de csínján a hosszú bibliográfiákkal – a bemutatkozás legyen lényegre törő. Válasz egy hónapon belül várható, csak ennél hosszabb hallgatás után érdemes újabb levelet küldeni. Egy szerző évente és egyszerre legfeljebb két novellát küldhet be, a pályázat egyébként folyamatos. Korábbi publikációval (nyomtatott vagy online) rendelkező novellákat csak kivételes esetben jelentetünk meg.

Hiszünk abban, hogy a fantasztikus irodalom legnagyobb erőssége a változatossága és a lehetőségek szinte végtelen tárháza. Szeretnénk, ha ez a beküldött novellákon is tükröződne: ismert fordulatok, klisék és megoldások helyett (ha nem tudod, mik ezek, akkor nem olvastál elég fantasztikus irodalmat ahhoz, hogy magabiztos írója lehess a zsánernek) az újat, az egyedit, a csak rád jellemző hangot és meglátásokat szeretnénk olvasni.

Keressük a legjobb magyar fantasztikus novellákat.

Lehet, hogy a tiéd az egyik?

balaget

balaget

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 8 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2011.02.22, 09:55

Tollal.hu - Igaz történetek pályázat(25.000 Ft-ért)


Egész évben tartó, szenzációs pályázatot hirdet a Tollal.hu és a Reader s Digest Magazin, amely pályázat pénzdíjas, és komoly olvasottságot hozhat a díjazott szerzőknek!

A Reader's Digest Magazin hosszú évtizedek óta kizárólag megtörtént, igaz történeteket, drámákat közöl, valamint értékeket bemutató életutakat. Ez év márciusától várjuk a Tollal.hu szerzőinek azon igaz történeteit, melyek valódiságát a kiadó ellenőrizni tudja. Amennyiben a Reader's Digest Magazin szerkesztői által kiválasztott írások szerkesztett változata megjelenik a magazinban, írójuk 25 000 forintos tiszteletdíjban részesül, amelynek kifizetését már a magazin szerkesztősége intézi.
A szerzőket a Tollal.hu szerkesztősége értesíti a kiválasztásról.

A műveket a szokásos módon kell feltölteni a Tollal.hu oldalra az RD jelige feltüntetésével.

Az írások maximális terjedelme: 5000 karakter.

Várjuk írásaitokat. Ne felejtsétek a kiválasztott írások pénzt érnek a szerzőnek.


További információ: http://tollal.hu/mu/ismet-palyazatot-hirdet-a-tollal.hu

szinba

szinba

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 1 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2011.01.28, 20:03

A tanítványi láncolat irodalmi klub műelemző pályázatot hirdet tagjai számára. Regisztráció után te is részt vehetsz a pályázaton!
Regisztrálni itt lehet: www.lancolat.socialgo.com

A pályázat témája és tárgya: A pályázónak Radnóti Miklós Töredék című versét kell elemeznie. A pályázótól elsősorban tartalmi elemzést és reflexiót várunk. A pályázó a mű alapján maximum 1 A/4-s oldal terjedelemben, esszészerűen írja le, hogy milyen érzéseket, gondolatokat vált ki belőle ez a vers, és, hogy a mű üzenete miért lehet aktuális ma is, hogyan tudjuk azt a jelenre vetíteni.

Formai követelmények: A pályáztatni kívánt írásművet word dokumentumban kell elküldeni a szinba@gmail.com email címre a szerző nevének megjelölésével. A pályaműnek címet külön nem kell adni. Egy írás nem lehet hosszabb 1 A/4-s oldalnál, a betűtípusnak Times New Romannak kell lennie, 12-es betűmérettel, normál sortávolsággal. A margókra vonatkozóan is a Word alapbeállításai az irányadóak.

Tartalmi követelmények: Lásd a témamegjelölésnél.

Értékelés: A beküldött pályaművek a tanítványi láncolat irodalmi klub weboldalára fognak felkerülni, név nélkül. Azokat a tagok és az oldal látogatói (szavazatot leadni regisztráció nélkül is lehet, ezért érdemes az oldalt minél több emberrel megismertetni) fogják értékelni 1-5-ig terjedő pontskálán, szavazásos rendszerben. A pályázat győztese a legnagyobb összpontszámot elért pályamű írója lesz. Egy-egy műelemzésre minden szavazó csak egyszer tud szavazni.

Beküldési határidő: 2011. február 28., éjfél
A beküldött pályaművek a weboldalra folyamatosan kerülnek fel, így értékelésük is folyamatosan zajlik. Ezen kívül a beküldési határidőt követően még két hétig lehet értékelni a beküldött pályaműveket a klub weboldalán. Ezt követően várható az eredményhirdetés.

Nyeremény:

1. helyezett: 10000 Ft értékű könyvjutalom + 3000 Ft értékű könyvutalvány
2. helyezett: 7500 Ft értékű könyvjutalom
3. helyezett: 5000 Ft értékű könyvjutalom

A nyeremény értékek tájékoztató jellegűek. A felajánlásoktól függően ezek összege növekedhet.

Technikai infó: A beküldött pályaművek elérhetőek lesznek a klub főoldaláról, illetve az Írások menün belül található Pályamű címkénél, jobbra lent.

balaget

balaget

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 8 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2011.01.11, 09:03

Szerelmesek, reményvesztettek, kiábrándultak, hősszerelmesek figyelem, a Tollal.hu legújabb pályázatában kiírhatjátok magatokból érzéseiteket!


Hogy feldobjuk magunkat és titeket a tavaszra várakozás kellős közepén, úgy döntöttünk, hogy egy pályázattal színesítjük a most még szürke hétköznapokat.
A közelgő Valentin-Nap alkalmából szerelmes versíró pályázatot hirdetünk, mely nem csak a fiatalabb korosztálynak szól.

Azonban nem minősül megjeleníthetőnek sem a máshol már megjelent írás nálunk való közzététele, sem a túlzottan cenzúragyanús művekkel való próbálkozás. A pályázaton csak regisztrált felhasználók vehetnek részt. Hogy megkülönböztethetőek legyenek a pályázatra beküldött művek az egyéb írásoktól, ezért a költemény címe mögött szerepelnie kell az "Éljen a szerelmesek napja!" feliratnak (lehetőleg kötőjellel elválasztva a címtől).
Díjazás: A verseny első három helyezettje értékes (10-7-5 ezer forint értékű) ajándékcsomagot kap a Wine & Stuff jóvoltából, illetve egy-egy csodálatos csokoládé figura is jut bónuszként Deák Márkus Gábornak köszönhetően.
A nyeremények mértéke a további felajánlásokkal együtt nőhet, melyről azonnal tájékoztatjuk a versenyzőket. A beérkezett versekből egy minőségi szűrés után választja ki a zsűri a véghajrába bejutott munkákat.

A pályázat első helyezett költője meghívást kap a Tollal irodalmi műsorába, melyet a Muzsikus rádió oldalán lehet hallgatni.
A zsűrit Nagy István Paphnutius, a Wine & Stuff és a Tollal stábja alkotja.

Beküldési határidő: 2011.02.10
Eredményhirdetés: 2011.02.14

Különdíj: Ismét lehet szavazni közönségdíjas alkotásra, mely szintén értékes ajándékcsomagot ér.


További részletek: http://tollal.hu/mu/palyazat-eljen-a-szerelmesek-napja!!!-2011.02.14

Döntsd el Te, mi legyen a Tollal.hu irodalmi rádióadásának címe!


Egyszerű és rövid névadó pályázatot hirdet a Tollal.hu. Mint mindannyian jól tudjátok, egy hónapja már a Muzsikus rádióban is jelen vagyunk. Egyelőre még csak Székács Laci volt a vendégünk, de a tervek szerint a külsős meghívottak mellett szerzőtársainkat és műveiket is folyamatosan bemutatjuk. A mostani mini-pályázattal az a célunk, hogy nevet adjunk a babának, azaz valami igazán frappáns címe legyen a műsornak.
Feltételek: a címben nem kell benne lennie a „Tollal" szónak, hiszen mi úgy is utána mondjuk, hogy a Tollal.hu irodalmi műsora. A pályázaton csak regisztrált felhasználók vehetnek részt. A pályaműveket az oldal hozzászólásaiba lehet megjelentetni.
A nyertes címet a szerkesztőség választja ki.
A névadó nyereménye egy könyvcsomag 10000 forint értékben, illetve egy előre egyeztetett időpontban a Tollal.hu irodalmi műsorának vendége lehet 2011-ben a Muzsikus rádióban.
Beküldési határidő: 2011. február 1.
A nyertes kilétét: 2011. február 8-án tesszük közzé.

További részletek: http://tollal.hu/mu/legyel-te-a-nevadonk!---palyazat

SherlockHolmes

SherlockHolmes

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 1 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2011.01.08, 03:42

Kép


Tisztelt Írók, Költők!

Készítés alatt áll - bár nagyjából már üzemel - Sherlock Holmes magyar rajongói oldala. ( http://sherlock.extra.hu )

Oldalunk igényes kivitelezésű, non-profit site.


Jelenleg segítséget keresünk.

Tudnivalók:
Elfogadunk általatok írt cikket, novellát, verset Sherlock Holmes-ról vagy bármelyik a kalandokból ismert egyéb karakterről (Watson, Moriarty professzor, Irene Adler stb.), illetve Sir Arthur Conan Doyle-ról (, utóbbiról életrajzot is).

Kép

A művekért fizetni nem tudunk, lapunk minden készítője önkéntes. Viszont a megjelentetett műnél természetesen a szerző neve és kérésére egyéb adatai (pl: email címe) közlése kerül. Aki több alkalommal kíván és tud publikálni szerkesztőnkké fogadjuk. Jelentkezni a lap Impresszum rovatában megadott email címen lehet.

Akár kívántok élni a lehetőséggel, akár nem köszönöm a figyelmet és a türelmet.

Mindenkinek sok boldogságot kívánok!

Üdvözlettel: http://sherlock.extra.hu

Módosította SherlockHolmes: 2011.01.08, 03:47


skyboat

skyboat

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 473 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2010.10.16, 09:13

Körtánc írói és grafikai pályázat

http://www.lavarhion.site90.net/?page=palyazat

A Lavarhion egy online novelláskötet születéséhez a következő pályázatot hirdeti:

A Lavarhion Toron történelmét feldolgozó novelláskötethez vár Toron, illetve a kyrek sorsát meghatározó történelmi eseményeket ábrázoló novellákat, melyben főszálként vagy mellékszálként az alább olvasható történetnek is szerepelnie kell.

Rég elfeledett égi jóslat szerint Igere két kiválasztottja, a Fény Úrnőjének és a Teremtés Urának gyermeke kiűzi a gonosz démont a kyrek lelkéből örökre. Igere Úrnő hatalma ekkor újra kiteljesedik.
Tharr ezt szeretné megakadályozni, ezért megajándékozta hű szolgáját az örök élettel, hogy az képes legyen meghiúsítani a gyermek megszületését. Ám ez az örök élet nem az, amire egyszerű halandó gondolna. Tharr híve is ugyanúgy meghal, ám ő születésekor magában hordozza mindazt a tudást, amit előző életeiben megszerzett. A három kiválasztott életeken át, újra és újra összetalálkozik és harcolnak, egymásért és egymás ellen. Újra és újra, körbe és körbe, megtörhetetlen átkukat követve. Örökös körtáncot lejtve.

Terjedelem:
A műveknek minimum 15.000 karakter leütés maximum 90.000 lehet.
A leadási határidő 2011. január. 2. vasárnap.
A sikeres pályázók novellája bekerül a kötetbe.

Grafikai pályázat:
A történet alapján színes, digitalizált könyvborító képeket várunk. A kép mérete A4, felbontása 300. A leadási határidő egyezik a novelláéval. A győztes mű lesz a novelláskötet borítója.

Az eddig megjelent, Toronnal kapcsolatos irodalom mellett ajánlom minden versenyző figyelmébe Magyar Gergely Ynevi szószedet gyűjteményét.Hangulatkeltő novella

Ima Igeréhez

Adja végét vérem e rossz időnek,
adja ellenét ki a szív, az ármányt
űzze el belőlük: a Démon elvész,
űzze el átkom!

Hű szülessen, két igaz, áldva éljék
életük, de gyermeki szíve törje
szét a Démont, hívja az égi fényét,
S őrzi a népem.

Angyalok, ha érzitek őt a létben
Indul akkor érte a népem, addig…

Három Arcu Istenem,
Bosszuld meg pimaszságát,
Törd meg galádságát,
Fordítsd vissza átkát,
Kösd hozzájuk szolgád.


Az ima szövege a navilai nyelvjárás szerinti ókyr nyelvből lett ervre fordítva a P.sz. 400. esztendőben. Az eredeti ima szerzője ismeretlen.
A szöveg töredékben maradt csak ránk, feltehetőleg a Navila-félsziget egy Igere- kolostorából származik. A töredékesség valószínűleg szándékos rongálás eredménye, ez az utolsó versszak betoldásain egyértelműen is látszik, az eltérő szerkezet és a tartalom mutatja azt. Az utolsó sorok szerzője feltehetően Tharr követője volt, hisz istenét dicsőítő sorokra cserélte ki az istennő híveinek imáját. Különös, hogy a Trauni Kódexbe már ezt a változatot másolták át. A szöveget más lelőhelyen nem tárták még fel, így sok kutató megkérdőjelezi hitelességét.
A vers keltezése a P. e. XX. század környékére tehető, az istennő kultusza visszaszorulásának időszakába; bár a Káoszkor kaotikus körülményeit ismerve ez a datálás meglehetősen bizonytalan.
Az ima feltehetően a gyermekágyi láz leküzdésében nyújtott segítséget, hangsúlyozva a szülők elkötelezettségét Igere istenasszony iránt, valamint a csecsemő ártatlanságát. A szöveg szerint a gyermek születését Igere angyalai védik majd a betegségektől és ártó szellemektől.
A vers szerkezete megfelel a klasszikus kyr szövegszerkesztési szabályoknak: a ritmusát szabályos hosszú-rövid (jelölve: _ - ), illetve ezeknek megfelelő kombinációkba rendezett verslábak alkotják, amiknek ismétlődő kapcsolatai hozzák létre a vers sorait. A számmisztika szabályosságai ebben a versben is fellelhetőek: a versszakok három tizenegy szótagú és egy öt szótagú sorból állnak. Ez a versforma (jadyli strófa) csak a második és az ötödik verslábban enged egy keveset a kötött forma szorításán, itt ugyanis eldönthető, hogy a strófák második szótagja rövid (-) vagy hosszú ( _ ) legyen. A szerkezetet főleg liturgikus szövegeknél (úgymint imák, ráolvasások) használták.

Liarus magister lapszéli jegyzete az Ima Igeréhez kezdetű szövegemlékhez, kelt a sigranomoi egyetem Ősi Nyelvek és Értelmezésük részlegén, P.sz. 400-ban

A szöveget a Trauni Kódex-féle változat alapján fordította Rocar se Laren magiszterÁtok

Liarus magiszter kemény szorítást érzett a szíve tájékán. Forogni kezdett vele a szoba: a bevetetlen ágy, a pergamenekkel megpakolt íróasztal, a viaszfoltos szőnyeg és a lőrésszerű ablakok. A mester asztalára görnyedt. Tekintete próbált a szilárd pontokat keresni, majd a kis nyílásokon át beszűrődő fény és meleg újra nyugalomba ringatta. Mélyeket lélegzett, majd kimerülten a székére rogyott.
Kopogtatást hallott az ajtaján. Liarus belesüppedt az íróasztal mögé állított székbe, majd igyekezett megtört vonásait fogadóképes állapotba rendezni. Öregkorára elmúltak azok az idők, hogy hajának fakósága bizalmatlanságot keltett volna környezetében. Dolgos munkában megőszült, komoly, nagy szaktudású mesternek tartották, az ősi kyr nyelv ismerőjének és oktatójának – ő pedig igyekezett megfelelni ennek a képnek.
– Szabad! – Egy nő lépett be, Liarussal egykorú, mégis kecses tartású asszony.
– Mióta kopogsz, Emeka barátném? – mosolygott rá a mester, majd megtörten hozzátette: – Jó hogy jössz, azt hittem az előbb, Darton ragad magával, úgy megszédültem.
Az asszony leült az öregemberrel szembeni székbe, majd annak munkájába meredt.
– Ima Igeréhez… Még mindig ezen dolgozol?
Liarus gondterhelten sóhajtott.
– Újra kérvényeztem az egyetem tanácsától, hogy engedélyezze a kapcsolatfelvételt a toroniakkal, kutatómunka céljából, de mintha meg se hallottak volna.
– A megszállottja vagy ennek a versikének… Sose adod fel?
– Sose! – A magiszter fiatalosan elmosolyodott. – Azokban a napokban fedeztem fel a Trauni Kódexben, amikor téged idehelyeztek.
– Majd kalandozókat küldtél Cyer Navilasba, hátha nyomára bukkannak az eredetinek.
– Elhamarkodott döntés volt, főleg, hogy az Unióig sem jutottak el. Biztos elitták valahol a pénzt. Megbízhatatlan népség.
– Azóta újra erre gyűjtesz. Nevetséges vagy! – A asszony kihívást keresve a férfi arcába bámult, de Liarus nyugodtan válaszolt.
– Ha az egyetem már akkor engedélyezte volna a konzultációt a toroniakkal, nem lett volna ügy az egészből. Engedniük kellett volna! Akkor még nem is volt háború.
– Akkor fogták el a toroni titkosügynököt az egyetemen, a te tanszékeden - ráadásul kiabált is neked.
A magiszter tűnődve nézett maga elé.
– Igen, így volt. Mondott valamit a maga nyelvén. Azóta sem tudom, mit jelenthetett.
Emeka fölállt és lassan elindult az ablak felé.
– Egy toroni elszármazott, aki nem ismeri a köztoroni nyelvet. Bocsánat, erigowi! – helyesbített az asszony, mikor a férfi tiltakozott volna. – Nem is értem, hogy nem engedték neked felvenni a kapcsolatot velük.
– Annyi közöm van hozzájuk, mint neked: semennyi. Te is jól tudod! – Liarus újra érezni kezdte a hullámzást a zsigereiben. Mély levegőt vett. – Kérlek, Emeka, most menj el, nem érzem jól magam.
A nő láthatóan tudomást sem vett róla. Maga elé mormolt.
– Annyi, annyi… pontosan annyi… – majd a férfire vetette tekintetét. – Nem, még nem mehetek. A lány… a toroni ügynök azt mondta: „Téged kerestelek! Ne engedd nekik! Nem hagyhatod, hogy újra…”
– Nem értem! Honnan tudod? Mármint, te ott se voltál!
A nő behajtotta az ablakszárnyakat.
– Én mindig ott vagyok. Újra meg újra. Körbe meg körbe. Jó nektek, ti legalább nem emlékeztek, de én?
– Nem értem, miről beszélsz!
– Hát persze, hogy nem! Mindig ő érti meg előbb. Na jó, általában. Aztán elindul. Vonzzátok egymást, mint lepkét a láng! Még mindig emlékszel az arcára, igaz?
Liarus elfehéredett arccal biccentett. A forgás erősödött. Emeka folytatta.
– Gyorsan elmondom – Felnevetett. – Tudod ez már egyfajta hagyomány. A legjobb rész, talán… Tehát vagy te, meg van a lány. Igere kiválasztottjai. Ha a gyermeketek megszületik, arra rendeltetett, hogy kiűzze a „gonoszt” Tharr népének szívéből. Erős átok köt e világhoz benneteket. De nem erősebb az én Uram átkánál, ami szerencsétlenségemre hozzátok rendelt engem! És én megakadályozom, mit Igere rendelt.
– Nem győzhetsz le! – zihálta szívéhez kapva Liarus.
– Mindig ezt mondod! Szép halált, barátom, de ne feledd, Dartonnak ehhez semmi köze!
A nő felkacagott, majd elindult az ajtó felé. Liarus erőtlenül az asztalra rogyott. Újra erőt vett rajta a szédülés. A szoba bizonytalan határai között az asszony vonásai mintha erősebbek maradtak volna. De már nem volt benne semmi asszonyi. Vagy emberi.

Szalay Ágnes


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]