Ugrás tartalomhoz


Irodalmi pályázatok


 • Válasz írásához lépj be
145 hozzászólás érkezett eddig

rufuslord

rufuslord

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 25 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2010.06.25, 15:05

Töltőtroll Pályázat

A Rúna Tábor Szerepjátékos és Kulturális Egyesület és a Mentálcsavar Klub közösen hirdeti meg a vállalkozó szelleműek számára új novellapályázatát.

A jelentkezők három műfajban próbálhatják ki képességeiket: fantasy, horror és science fiction (a három műfaj egy kategóriának számít, ezúttal nem fogjuk műfajonként külön-külön kategóriákba sorolni és értékelni a műveket).

A leadott pályaműveknek az alábbi kritériumoknak kell eleget tenniük:
- a mű terjedelme legfeljebb harminchárom ezer (33000) karakter lehet;
- továbbá az alkotásoknak egy közös téma köré kell épülniük, mely most az „ármány és árulás” lesz.

A jelentkezés menete: a műveket (vagy reprezentációjukat) a mentalcsavar@gmail.com illetve az info@runatabor.com címekre várjuk. Az e-mail tárgyként a „Töltőtroll Pályázat” szerepeljen. FIGYELEM! A pályaműveket MINDKÉT megadott e-mail címre el kell küldeni. Mellékelve várjuk a jelentkező nevét, e-mail címét és telefonszámát.
A jelentkezés feltétele: amatőr szerzők jelentkezését várjuk, vagyis a jelentkezőnek egyetlen műve sem jelenhetett még meg hivatalos kiadványban (hivatalos kiadvány: ISSN/ISBN számmal rendelkező kiadvány). Minden pályázó egy pályaművel nevezhet.

Leadási határidő: 2010. augusztus 31,
Eredményhirdetés: 2010. szeptember 25/26, Budapest (a konkrét helyszín illetve időpont később kerül meghatározásra).

A zsűri:
Egy kilenc főből álló zsűri fogja előre meghatározott szempontok alapján értékelni a leadott műveket. A zsűri összetétele a következőképpen néz ki:
Három szakmai zsűri: Kleinheincz Csilla, Alan O’Connor (Pálinkás Imre), Anthony Sheenard (Szélesi Sándor);
Három bíró a Rúna Tábor Szerepjátékos és Kulturális Egyesület részéről: Szalayné Kolozsvári Dorottya, Szalay Gergely, Sági Kis Dániel;
Három bíró a Mentálcsavar Klub Részéről: Kis Andrea (rhea), Fekete Márton (Lord Rufus), Nagy Péter (Marcus).

Díjazás:
Első hely: 10.000 Ft, illetve értékes tárgyi jutalom;
Második hely: 5.000 Ft, illetve értékes tárgyi jutalom;
Harmadik hely: értékes tárgyi jutalom.
Minden további pályázó kénytelen lesz beérni az eredményhirdetéskor csapott fergetes bulival.
A díjazást teljes mértékben a szervező klubok biztosítják.

FIGYELEM! Eredményhirdetésre akkor kerül sor, ha legalább öt pályamű érkezett. A műveket és alkotóik neveit a klubok honlapjain/blogjain fogjuk közzétenni és a nyerteseket e-mailben értesítjük.

A felmerülő kérdéseket az alábbi címre lehet elküldeni: mentalcsavar@gmail.com vagy info@runatabor.com. Részletek, fórum és hírek: http://runatabor.com/ és http://mentalcsavar.hu/.

Minden pályázó a jelentkezéssel elfogadja, hogy más szerzői jogait nem sérti meg, tanúsítja, hogy a mű még nem jelent meg hivatalos kiadványban és beleegyezik művének a pályázat szervezői által való megjelentetésébe a megfelelő oldalakon (természetesen neve vagy írói álneve feltüntetésével). A szervezőség, amennyiben nem találja megfelelőnek a beérkezett művek számát vagy színvonalát, megtagadhatja a nyertes kihirdetését!

balaget

balaget

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 8 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2010.05.10, 09:54

A Tollal.hu újra akcióba lendül, és meghirdeti Iskolai pályázatát. Bár az érettségi szezon már elkezdődött, és a szeptemberi sulinyitás még igencsak odébb van,

a köztes szünet a legjobb lehetőség élményeink írásba foglalására.Főleg úgy, ha még duplán is lehet vele nyerni.A Reader's Digest és a Tollal.hu összefogásának köszönhetően nem csak egyszeri díjazási lehetőségek nyílnak meg íróink előtt, hanem mindkét oldalról értékes díjazás is vár az igaz történetüket elmesélőkre.

Hogy mindenki sikeresen pályázhasson, két kategóriában is indulhatnak szerzőink.

Első kategóriában azon fiatal tehetséges gyerekek műveit várjuk, akik még nem kerültek ki az iskolák padjaiból, így fiatalságukkal és úgymond gyerekszájukkal új színt vinnének az oldal életébe.

Második kategóriába pedig azon felnőttek zseniális alkotásait várjuk, akik örömmel, vagy épp keserű szájízzel, de vissza tudnak még emlékezni arra, milyenek is voltak a tanulóévek.

Beküldési szabályzat:

A pályázatban mindenki részt vehet, aki igaz, akár le is nyomozható iskolai történetet tölt fel a tollal.hu oldalra vagy küld be a szerkesztoseg@tollal.hu e-mail címre. Kérünk minden jelentkezőt, hogy a tárgy mezőben „Iskolai pályázat - A mű címe..." szerepeljen, illetve a levélben vagy a mű aljára írja, hogy mely kategóriában kíván szerepelni. A pályázaton a Tollal.hu szerkesztői nem vehetnek részt. A műveket 2010. május 31-ig fogadjuk. Az elbírálás eredményét június 10-ig tesszük közzé.Tartalmi követelmény:

Azon kívül, hogy megtörtént iskolai jelenetről kell szólnia az írásnak, további tartalmi megkötés nincs. Lehet szó az első,

- a legjobb, vagy épp legrosszabb napról,

- a kedvenc, vagy épp legkevésbé kedvelt tanárról/tanárnőről, - itt akik még tanulnak, azoknak vigyázat, kiről mit írnak!

- iskolai szerelemről.

- általános iskoláról, középsuliról, egyetemről

- isis ünnepekről, versenyekről, feleletről, vagy épp írásbeliről.

- egyéb iskolával kapcsolatos témakörről.Nyeremények:

Egy-egy ajándékcsomag a kategóriák első három helyezettjének, valamint a Reader's Digest felajánlásaként a kimagasló, a magazinban megjelenésre megfelelőnek ítélt írás (max. 5000 karakter), szerzője 20 000 forint honoráriumot kap, amennyiben pedig írása rövidítve bekerül egy összeállításba, 8000,- forintot.

További részletek: http://tollal.hu/mu/iskolai-palyazat--2010

szs

szs

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 324 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2010.04.26, 09:17

Ómagyarország novellapályázat

Az omagyar.blog.hu az Avana Egyesület támogatásával novellapályázatot hirdet, amire Ómagyarország világán játszódó történeteket vár.

Ómagyarország egy spontán időutazás során kialakult, alternatív történelmi világ, ahol egy mai magyar , fél megyényi terület teljes lakosságával, infrastruktúrájával az ókorba sodródott. A kezdeti nehézségek után a megmaradt technikára és átkerült tudásra alapozva fokozatosan a kor vezető nagyhatalmává váltak, átalakítva, manipulálva az ókori népeket, hatalmakat. A pályázat célja a világ további bővítése, népszerűsítése, új szerzők bevonása.

A pályázat pénzdíjas, a beküldött műveket két fordulóban bíráljuk el. Első fordulóban a beküldött novellákat csak abból a szempontból vizsgáljuk, hogy megfelelnek-e a világnak, az esetleges eltéréseket a pályázóknak jelezzük és akár több körben is segítséget nyújtunk a megfelelő világkoherencia eléréséhez (a neten közzétett általános anyagok mellett). Ezt a fordulót a blog szerkesztői értékelik, majd a zsűrizésre alkalmas (a világba illeszkedő, vagy abba beleilleszthető) műveket továbbítják az Avana Egyesület által összeállított zsűri tagjainak, akik irodalmi szempontból értékelnek és alakítják ki a helyezettek sorrendjét.

Pályázati részletek

A pályázaton bárki indulhat, aki magyar nyelven alkot, így az Avana Egyesület tagjai és azok a szerzők is, akik már publikáltak a blogon. Az értékelést végző zsűritagokat csak a beküldési határidő után véglegesítjük, a pályázaton nem indulók közül felkérve.

A pályaművek maximális terjedelme 50 000 karakter lehet, leütésekkel együtt. Elsősorban elektronikus formában, .rtf vagy .odt kiterjesztésben várjuk a pályaműveket, amik az atkerulesKUKACgmail.com címre küldhetőek. (Ugyanitt előzetes egyeztetés is lehetséges, illetve a blog fórumain is.) Ha az elektronikus beküldés nem megoldható, az Avana Egyesületen keresztül nyomtatott formában is fogadunk írásokat.

Nyeremények:

Első helyezett: 15 000 Ft pénzdíj

Második helyezett: 7000 Ft pénzdíj

Harmadik helyezett: 5000 Ft értékű könyvcsomag (a nyertessel egyeztetett címekkel)

Azon pályázók, akik hozzájárulnak az írásuk a blogon való megjelenéséhez, közönségdíjért folyó szavazáson vesznek részt, aminek a díjazása a blog addigi reklámbevételének függvényében alakul.

Megfelelő színvonalú és mennyiségű írás esetén az addigi Ómagyarország - kötetekhez hasonló POD novelláskötetet állítunk össze, egyéni szerződések kötésével.

A pályázat nem jeligés, a beküldött írásokhoz meg kell adni a szerző nevét (vagy álnevét) és elérhetőségét, illetve egy nyilatkozatot arról, hogy hozzájárul-e az írása internetes megjelenéséhez, szerzői jogai fenntartásával. A pályázó műve beküldésével elfogadja, hogy írása csak abban az esetben kerül zsűrizésre, ha azt a fiktív világ szerkesztője elfogadja a világba illőnek. A pályázat ideje alatt lehetőség van egyeztetésre, átírásra is a véglegesítés előtt.

A véglegesített pályaművek beküldési határideje: 2010. augusztus 31. Az eredményhirdetés – tervezett – időpontja 2010. október 25-e („Átkerülésnap”), de ez a beérkezett pályaművek számától függően módosulhat. A díjakat a tervek szerint egy később megnevezendő rendezvényen adjuk át, a nyertesekkel egyeztetve.

Segítség a történetekhez

A pályaművek alkotásához felhasználható minden írás és háttéranyag, ami az interneten vagy nyomtatott formában elérhető Ómagyarországról, illetve az adott történelmi korral (Kr.e. 3. század) foglalkozó munkák is.

On-line címek:

omagyar.blog.hu (Ómagyarország blog, történetszálakkal, novellákkal, háttéranyagokal, hírekkel)

hu.omagyar.wikia.com (Ómagyarország lexikon, a pályázat kiírásakor 306 szócikkel, folyamatosan bővítve)

A pályázattal kapcsolatos bővebb segítség, aktualitások, ötletek az omagyar.blog.hu/palyazat címen érhetőek el, erre a gyűjtőoldalra kerül ki minden olyan bejegyzés, ami a pályázattal kapcsolatos.

balaget

balaget

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 8 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2010.03.15, 09:35

PÁLYÁZAT-Áprilisi tréfa
Mókamesterek figyelem! A Tollal.hu legújabb pályázatában a tiétek a főszerep!

Amint közeleg a tavasz, úgy közeledik legszeleburdibb hónapunk, az április is. Nem véletlen, hogy ennek beköszöntével tartjuk egyik legfurcsább ünnepünket, a Bolondok napját. Azt a napot melynek hallatára mindenkinek a számtalan esztelenebbnél-esztelenebb ugratásokról és megviccelésekről szóló történetek jutnak az eszébe. Hisz ki ne hallotta volna már azt a mondatot, hogy „lóg a cipőfűződ", vagy ki ne próbálta volna átverni legalább gyerekkorában a pajtásait?Ezen nap alkalmából a Tollal.hu ismételten pályázatot hirdet minden lelkes író és költő számára. Várjuk azon vicces történeteket, legyenek azok valósak, vagy épp kitaláltak, melyben a tréfálkozásé a főszerep. Tematikai megkötés nincs, és csakis a képzeletetek szabhat gátat a stílusnak is. (Persze a témából is adódóan, nem biztos, hogy a ballada lenne a legjobb választás...)Azonban két szabályt szem előtt kell tartani! Nem minősül megjeleníthetőnek sem a máshol már megjelent írás nálunk való közzététele, sem a túlzottan cenzúragyanús művekkel való próbálkozás. Helyettük azonban két kategóriában is lehet nevezni, külön költőként és íróként. Előző kategóriába bármelyik versfajták, míg utóbbiba az egyéb írások beküldését várjuk. Jöhetnek anyósokról, szomszédokról, valós alakokról, de akár koboldokról, beszélő állatokról készült művek is.A pályázatban résztvevő alkotásokat töltsétek fel a tollal.hu oldalra, a már szokásos módon, pályázat jeligével, a későbbiekben beazonosítható névvel.

Díjazás: Az elbírálást egy háromfős zsűri fogja végezni, akiknek kilétét egyelőre fedje még homály. A nyertesek írások szerzői (mindkét kategóriában) értékes könyvjutalomban részesülnek Typotex Kiadó jóvoltából, illetve 9.500 Ft étkezési utalványt kap az írói, valamint 6.500 Ft-nyit a költői kategória nyertese, a Tollal.hu szerkesztői gárdája jóvoltából.Beküldési határidő: 2010.04.10 - csak hogy az elsején megéltek is bekerülhessenek.

Eredményhirdetés: 2010.04.20Különdíj: A legtöbb kommentet készítő olvasónkat a Fiumei ablakok című albummal jutalmazzuk.


Extra külön díj: a legjobb valós (azaz non-fiction) történetet beküldő pályázó minőségi megfelelőség esetén megjelenik a Reader's Digest nyári számában. A non-fiction díjra pályázók ezt külön jelezzék a pályaműben, vállalva, hogy valós történetet dolgoztak fel, melynek valódiságát a kiadó szükség esetén leellenőrizheti.Akinek bármilyen kérdése van, nyugodtan keresse meg a szerkesztőséget, a szerkesztoseg@tollal.hu mail címen.Kezdődjék a móka mától, nevessünk a sok tréfától!


További részletek:[url="http://"%20Tollal.hu

Gladon

Gladon

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 6 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2010.02.02, 23:25

Emberi mélységek – a Fiction Kult irodalmi pályázata


Pályázók köre
Hazai és határon túli szerzők is pályázhatnak, kizárólag magyar nyelven írt, más médiumban még nem publikált saját alkotásokkal.

Pályázat témája
Az emberi lélek még most is nagy talány számunkra. Sokan próbálták már meglelni a helyét testünkben, vagy épp a biológia segítségével tudományosan igazolni létezését, de ezidáig senkinek sem sikerült felfednie titkát. Ugyanakkor nemcsak meghatározni, de hitelesen papírra vetni sem könnyű egy ember lényét, a lelket, érzelmeket, emberi mivoltunkat. Talán emiatt a fantasztikus irodalomban is meglehetősen ritkán találkozunk valódi, hús-vér karakterekkel és még ritkábban engednek bepillantást a szerzők a szerepek mögé, a lélek mélységeibe.
Pályázatunkra olyan írásokat várunk, melyek hitelesen képesek megragadni az ember legsötétebb vagy legfényesebb pillanatait, s közben az embert magát, a falak és maszk mögött rejtezőt. Fentieken túl csupán annyi a tartalmi elvárásunk egy-egy történettel kapcsolatban, hogy megjelenjen benne a fantasztikum is valamilyen formában (az űroperettől egészen a csak néhány apró fantasztikus elemet felvillantó misztikus művekig bármi szóba jöhet).
Egy alkotó több írással is nevezhet.

Műfaj
Nem szeretnénk korlátozni az alkotói fantáziát, így a pályázatot illetően műfaji megkötés nincs. A novellák mellett elsősorban regényrészleteket, verseket fogadunk szívesen, de akár képregénnyel is lehet nevezni. Arra azonban felhívjuk a résztvevők figyelmét, hogy a Galaktika Magazin szerkesztősége kizárólag a formai követelményeknek megfelelő legjobb öt novellát fogja zsűrizni.

Formai követelmények
A pályaművet doc vagy rtf formátumban kérjük egy email mellékleteként csatolni és a megadott beküldési címre elküldeni. A levél tárgyában kizárólag az alkotás műfaját kell megjelölni (pl.: vers, regény), illetve a főszövegben egy e-mail cím, valamint az alkotó valós nevének megadása kötelező. A beadott művek tekintetében terjedelmi korlát nincs, csupán arra kell figyelniük a pályázóknak, hogy a Galaktikába szánt alkotások hossza nem haladhatja meg a 9000 karaktert.

Beküldési cím
palyazat@fictionkult.hu

Beküldési határidő
2010. május 1.

Eredményhirdetés
2010. június 15.

Értékelés és a zsűri
A zsűri elnöke: Buda Attila könyvtáros, a Magyar Könyvszemle szerkesztőségi tagja

Az értékelés két fordulóban zajlik. Elsőként a Fiction Kult szerkesztői és a zsűri elnöke értékelik a pályázatra beküldött alkotásokat két kategóriában. Az első kategóriába valamennyi mű beletartozik, míg a másodikba, kizárólag azon novellák, melyek hossza a 9000 karaktert nem haladja meg.
Második fordulóban csak ez utóbbi kategóriába tartozó 5 legjobb írás vesz részt, melyeket a Galaktika szerkesztősége zsűriz.

Nevezési díj
A nevezés ingyenes.

Díjazás
Első kategória
1. díj: 12000 Ft értékű könyvcsomag
2. díj: 8000 Ft értékű könyvcsomag
3. díj: 5000 Ft értékű könyvcsomag

Második kategória
Galaktika megjelenés – amennyiben születik olyan írás, mely megüti a mércét a zsűri szerint

A nyertes művek továbbá megjelennek a Fiction Kult-on – ha egy regény, vagy képregény is a döntőbe jut, ezek közlésére is lehetőséget biztosítunk –, valamint a zsűri által a második kategória öt legjobbra értékelt alkotását továbbítjuk a Galaktika szerkesztőségébe. Ezen öt novella közül a szerkesztőség is választ egy nyertest és e mű lehetőséget kap a Magazin egy későbbi számában való megjelenésre.
Természetesen mind a Fiction Kult, mind a Galaktika szerkesztősége fenntartja magának a jogot, hogy ha művek színvonala nem ér el egy bizonyos színvonalat, akkor ne hirdessen nyerteseket.

Pályázattal kapcsolatos esetleges kérdéseket a fictionkult.hu weboldalon – a kiírás fórumában – várják a szerkesztőség tagjai.

JimmyCartwright

JimmyCartwright

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 3 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2009.12.29, 12:59

V. Lidércfény Pályázat
avagy
A sötét varázslók élete nem csak játék és szórakozás


Műfaj: Fantasy
Kategória 1: komoly próza
Kategória 2: humoros próza
Kiíró: Lidércfény (Online Kulturális Magazin, Amatőr Kulturális Folyóirat)
A pályázat címe: "A sötét varázslók élete nem csak játék és szórakozás"
Pályázhatnak: Magyarországon és határainkon túl élő magyar nyelven alkotó amatőr írók, kizárólag saját maguk által írt, magyar nyelvű novellákkal.

Beküldési határidő: 2010. április 30., péntek, éjfél.


A pályázat témája és célja:
A sötét varázslók a fantasy történetek meg nem értett karakterei közé tartoznak. A kalandozók általában gonosznak tartják őket, s ennek megfelelően életükre, néha pedig holtukra törnek, aztán ha sikerül legyőzniük ellenfelüket, akkor természetesen ki is fosztják - szegény sötét varázsló már úgysem venné hasznát a kincseinek... Persze ők sem hagyják magukat - nem egy kalandor végezte már csúfosan, amikor megpróbált tengelyt akasztani egy-egy sötét varázslóval. Botor módon próbálkozók azért mindig akadnak: így az általános vélekedéssel szemben a sötét varázslók élete (avagy halála) sem csak játék és szórakozás.

A pályázatra olyan, (a terjedelmi kiírásnak megfelelő) fantasy novellákat várunk, amelyekben az író egy (vagy több) sötét varázsló szemszögéből írja le a történetet.

Célunk: próbáljuk meg megérteni a világot a sötét oldal szemével nézve! Hiszen a gonosz varázslók is érző lények, csak a PR-juk nem az igazi, így a fantasy írók mindig negatív szerepeket osztanak rájuk...

Az előző Lidércfény pályázatokból levont tanulságok alapján azt szeretnénk kérni a nevezőktől, hogy a beküldött történetben a kiírásnak megfelelően legalább egy, azaz 1 db sötét varázsló szerepeljen, ellenkező esetben a nevezést sajnos még akkor sem tudjuk elfogadni, ha minden más szempontból kiváló írásról van szó.

Nevezési díj:
A pályázaton való részvétel ingyenes.


A pályázat bővebb kiírása, egyéb feltételei, díjazása letölthető az alábbi címről:
http://www.szentesinfo.hu/lidercfeny/download/5lfp.zip

Módosította JimmyCartwright: 2009.12.29, 13:00


_eldobhato (NPC/NJK)

_eldobhato (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2009.12.13, 22:15

Zaphi, itt igazából csak a kiírások linkjeit szokták gyűjteni (ami nagyon jó, egy helyen megtalálni mindent), de lássuk be, a legtöbb pályázatra esélyünk mint hógolyónak a pokolban (vagy minőség nem megfelelő, vagy az ötlet túl vad).

Amúgy meg aki talál magának valamit, az nyilván nem ide írogat, hanem beküldözget.


Mindenesetre a linkjeid nyilván mindenki üdvözli.

Módosította eldobhato: 2009.12.13, 22:16


-ZaphiraSaige-

-ZaphiraSaige-

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 2 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2009.12.11, 21:47

Hmm... Jó kihalt fórumocska ez már... És ha kihalt, az nem jelent túl sok jót... :)

Gondoltam, rakok be ide pár érdekes pályázatot, mert minnél többen vagyunk, annál izgalmasabb, nem igaZ? :)

Tehát jöjjenek a pályázatok, amikre még van lehetőség alkotni és amiről tudok... ( Sajnos a java sci-fi téma )

Erénynek erejével - Az Új Akropolisz újra meghírdeti mesepályázatát

Avana Arcképcsarnok pályázat három témakörben

Dráma-pályázatot hirdet a Magyar Rádió ( de ha nyersz, legalább 20.000-el gondolj rám :P )

Avana : IRODALMI PÁLYÁZAT

Avana : ÜZENETEINK 2110-BE

Remélem, találtok hasznosakat és kissé feléled a fórum is. :D

Zaphira voltam.

balaget

balaget

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 8 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2009.12.11, 13:36

Humoreszk pályázatot indít a Tollal.hu alkotó portál, melynek célja, hogy kicsit feledtessük az év végi hajrá, és a nagybevásárlások okozta sokkot. :)

A pályázatra saját készítésű, máshol még nem publikált humoreszkeket várunk. Egy személy maximum 2 művel pályázhat. A feltöltésnél - a mű alján- fel kell tüntetni, hogy Pályázat. (csak az ezekre érkezett szavazatokat vesszük figyelembe)


A művek beküldési határideje 2009. december 29. A felhasználók szavazatai alapján legjobbnak ítélt humoreszk első három alkotója értékes könyvcsomagot nyer.


A pályaművekre a szerkesztoseg@tollal.hu mail címen lehet szavazni.
Szavazási határidő: 2010. január 10.


Pályázni lehet névvel és név nélkül is, de a nyertesek beazonosíthatósága miatt javasolt a név feltüntetése. A szavazás során elég a kedvenc pályamű címét és (ha van írója) az alkotó nevét kérjük feltüntetni.

Eredményhirdetés: 2009. január 11.

További részletek: http://www.tollal.hu/mu/karacsonyi-humores...sonyi-vasarlast

BePe

BePe

  Admin

 • Admin
 • 4630 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2009.11.23, 07:56

Grafikai pályázat a KIMTE logójának megalkotására


A Karcolat Irodalmi és Művészeti Tehetségkutató Egyesület nyílt grafikai pályázatot hirdet az Egyesület logójának és arculattervének megalkotására. A pályázaton megkötés nélkül bárki részt vehet.

A pályázat nem jeligés és nem pénzdíjas.

Formai elvárások:

A pályázók két művet készítsenek: az egyik a KIMTE színes logója, amely a honlapokon, reklámkiadványokban és hivatalos iratokon szerepelhet, a másik egy kisebb, stilizált változat, illetve a céges levélpapír fejléce. Egyedi látásmódú és tervezésű műveket várunk. Jól tükrözze az Egyesület törekvéseit és tevékenységét, legyen figyelemfelkeltő és üzenetet közvetítsen.

Technikai elvárások:

A művek szabadon választott stílusban és technikával készíthetőek. A pályázó legfeljebb két-két művet küldhet be elektronikus úton csatolva.

Egy mű tartalmaz egy színes és egy stilizált fekete-fehér változatot.

E-mail: palyazat@karcolat.hu

A pályázó írjon egy nyilatkozatot, amelyben kijelenti, hogy a művek az ő szellemi termékei, és az első díj elnyerése esetén a Kimte a tevékenységéhez felhasználhatja azokat logóként. A nyilatkozatokat postai úton várjuk az Egyesület székhelyére.

Levélcím: 2721 Pilis, Bicskei út 16.

Beküldési határidő: 2010.01.31.

Első díj: a KIMTE az eredményhirdetés után a győztes logót felhasználja a honlapjain, kiadványaiban, reklámanyagaiban, találkozóin, hivatalos levelein, a győztes mű szerzőjének reklámjait (honlap, egyéb munkák) elhelyezzük a honlapjainkon és nyomtatott anyagainkban.

Második díj: a szerző lehetőséget kap a következő Karcolat antológiában való megjelenésre illusztrációkkal.

Harmadik díj: könyvjutalom.

A KIMTE honlapja: http://egyesulet.karcolat.hu

Társ honlap: http://karcolat.hu

Minden pályázónak eredményes munkát kívánunk!"BePe

BePe

  Admin

 • Admin
 • 4630 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2009.08.31, 07:51

"Álmodj új világot" - PPX címmel a Novyon Events Bt. és a Tinta-Klub közös irodalmi és képzőművészeti pályázatot hirdet, és ez alkalomból szeretnénk az alábbi pályázati kiírást megjelentetni az RPG.hu portálon.

A nagyszabású pályázat lényege egy szerepjáték – a Perplexus –, amit a NOVYON EVENTS szoftverfejlesztő cég hozott létre. Ezzel a pályázattal olyan tehetséges írókat, festőket szeretnénk megkeresni, akik nyitottak a fantasy iránt, és segítenének a NOVYON által megálmodott világot élettel, intrikával, misztikummal megtölteni. Az írások egyrészt megjelennének a CÉG honlapján és természetesen, a legjobbak a TINTA-KLUB oldalán is. Ezenfelül, a NOVYON idővel szeretné a legjobbakat könyv formában is megjelentetni. A PPX pályázat nyertesei részt vehetnek a CÉG által tartott bemutatókon, versenyeken. A pályázat pénzdíjas. A beküldött írásokat a PPX-Zsűri bírálja el, melynek elnökei: Csepregi Gábor, a Novyon ügyvezetője és Michael Mansfield, író. Az első három helyezett oklevélben és a Tinta-Klub íróinak jutalomkönyveiben részesül. Mindez egy díjkiosztón történne, ahová a pályázókon túl várnánk bárki érdeklődőt, és ahol a nyertes pályaműveket esetleg tehetséges színészek amolyan felolvasó est keretében előadhatnák.

Továbbá, a legeredetibb történetek, helyszínek, szereplők mindenképpen vissza fognak köszönni a PPX játékban, a forrás megjelölésével együtt. A Zsűri, de elsősorban a Novyon által legjobb fogalmazónak értékelt szerzők felkérést kapnak a játékon belüli hangulatfestő szövegek megírására. Egy érdekes adalék, végül: a díjazottak közvetlenül is megjelenhetnek a játékon belül speciális karakterekként.

A NOVYON EVENTS és TINTA-KLUB közös projektjének, az „ÁLMODJ ÚJ VILÁGOT – PPX-PÁLYÁZAT”-nak a technikai paraméterei a következők:
– A pályamű terjedelme nem lehet több 30 000 karakternél, szóközökkel. Times New Roman bettípus, 12-es betméret, 0,5-ös behúzás.
– A pályázat 2009. október 25.-én, éjfélkor ér véget, ezután érkező műveket már nem tudunk figyelembe venni.
– Beküldési cím: palyazat@tintaklub.hu

Minden kedves pályázónak örömteli alkotást, színes fantáziát és sok sikert kíván a NOVYON EVENTS BT. és a TINTA-KLUB.
A részletes pályázati útmutató letölthető a http://www.novyon.hu, http://www.tintaklub.hu vagy a http://www.michaelmansfield.hu oldalakról.


Csepregi Gábor
ügyvezető
Novyon Events Bt.

Michael Mansfield
Elnök
Tinta-KlubBePe

BePe

  Admin

 • Admin
 • 4630 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2009.08.18, 08:50

III. DarkRPG cikkbeküldő verseny

A DarkRPG honlap újra megrendezi cikkbeküldő versenyét. Ezúttal is szerepjáték alapkönyvekkel, kiegészítőkkel, regényekkel és egyéb szerepjátékhoz kötődő dolgokkal jutalmazzuk a résztvevőket. A versenyben bárki részt vehet, csak annyit kell tennie, hogy a verseny ideje alatt küld be szerepjátékról szóló, vagy szerepjátékhoz használható cikket, kritikát, leírást, vagy ismertetőt. (A részvételhez regisztrálni sem szükséges honlapunkon.)

Részletes leírás a versenyről és a szabályokról: http://blog.darkrpg.hu/2009/08/3-cikkbekuldo-verseny.rpg
A versenyt rendező honlap címe: http://darkrpg.hu

Reméljük sok új, és hasznos anyag kerül fel a honlapra a játék ideje alatt, és persze utána is.

Edorn

BePe

BePe

  Admin

 • Admin
 • 4630 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2009.08.18, 08:26

KIMTE novellapályázat

A Karcolat Irodalmi és Művészeti Tehetségkutató Egyesület novellapályázatot hirdet az alábbi témakörökben:

Hősiesség és önfeláldozás
Az emberi élet értéke
Átalakulás

Az Egyesület olyan novellákat vár, amelyek irodalmi eszközökkel mutatják be a témákat. A műfaj szabadon választható (fantasy, sci-fi, horror, real-time stb.).

Kizárólag prózai műveket várunk!

Egy szerző legfeljebb 2 művet küldhet be (két különböző műfajban).

Terjedelem: 10-30 000 leütés (szóközökkel)
Formai elvárások: Times New Roman, 12-es betűtípus, szimpla sorköz, sorkizárt, behúzás 0,5 cm (a felesleges tabulátorokat kérjük mellőzni), automatikus- és kézi elválasztás nélkül Word dokumentum vagy Rich text formátumban.

Nevezési díj nincs.

A pályázat jeligés.

A műveket elektronikus (e-mail) úton kérjük beküldeni.

A dokumentumban kérjük feltüntetni a szerző jeligéjét, a mű címét, a műfaji megjelölést. Továbbá kérjük, hogy postai úton küldjenek egy aláírásukkal hitelesített nyilatkozatot, amelyben kijelentik, hogy a mű saját szellemi termékük, és hozzájárulnak egy esetleges nyomtatott formátumú megjelenéséhez. A boríték csak a szerző polgári nevét és (ha van) az írói álnevét tartalmazza, a jeligét és a mű címét ne!
Ellenben a műveket olyan e-mail címekről küldjék be, amelyek nem tartalmazzák a szerző nevét vagy ismert internetes felhasználónevét és a mű címét!

Beküldési határidő: 2009. 10. 31.

E-mail: palyazat@karcolat.hu

Postai cím: Karcolat Egyesület, 2721 Pilis, Bicskei út 16.

Első díj: a győztes novella megjelenik a nyomtatott formátumú Karcolat antológia téli számában + könyvjutalom

Második díj: a szerző egy éves Karcolat egyesületi tagságot kap + könyvjutalom

Harmadik díj: könyvjutalom

A novellákat hattagú zsűri (az antológia szerkesztői) bírálják el.

Czinkos Éva (Eve Rigel)
Szendrei Dóra (Bloody Dora)
Tóth Beáta (Styra)
Tim Morgan
Mészáros András (Andy R. Cain)
Szőts László (S. L. Cornelius)

A zsűri mind a terjedelmi, mind a formai kritériumokat nagyon komolyan veszi. Az ezeknek nem megfelelő műveket kizárja az elbírálásból.

A pályázattal kapcsolatos kérdések feltehetők a Kimte honlapján (http://egyesulet.karcolat.hu) vagy az everigel@gmail.com címen.

A Karcolat Egyesület minden szerzőnek jó munkát és sok siket kíván!

http://karcolat.hu/node/7318

BePe

BePe

  Admin

 • Admin
 • 4630 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2009.08.18, 08:18

Pályázatok, felhívások jelenhetnek meg itt.

Duplázni, spammelni tilos

Helleon

Helleon

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 41 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2009.06.07, 22:28

Érdeklődnék hogy tud-e valaki mostanság, vagy a jövőben rendeződő novellapályázatról, magus témában :ninja:

_enyém_a_világ (NPC/NJK)

_enyém_a_világ (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2008.01.02, 16:25

köszönöm, pont ilyet kerestem, ami nem kötött témájú

_bencezoli (NPC/NJK)

_bencezoli (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.12.23, 10:34

sziasztok! hm...én is drámaíró pályázatot keresek, de nem találtam sehol :felvon: az enyém már rég porosodik a gépen, nem is egy:S


Sziasztok!

Két drámaíró pályázat:

http://www.litera.hu/object.5586ce8c-8776-...2479d93a997.ivy

http://www.litera.hu/object.9ede38dd-63ee-...e7b0a302157.ivy

skyboat

skyboat

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 473 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2007.12.19, 08:06

A Lavarhion lelkes és tehetséges írókat illetve grafikusokat keres, kik munkájukkal gazdagítanák az újságot. A szerkesztőséget a lavarhion kukac gmail pont com e-mail címen lehet elérni.

_enyém_a_világ (NPC/NJK)

_enyém_a_világ (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.12.12, 18:35

sziasztok! hm...én is drámaíró pályázatot keresek, de nem találtam sehol :lol: az enyém már rég porosodik a gépen, nem is egy:S

Carun

Carun

  The Living Armor

 • Fórumita
 • 906 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2007.12.12, 15:33

Én is attól félek, hogy ez lesz a drámám sorsa... de én a helyedben pályázat helyett keresnék egy amatőr színtársulatot, ami színpadra vinné a szóban forgó művet. Az is valami! :)


Ebben van valami :lol:


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]