Ugrás tartalomhoz


kibe vágtak fejszét/lötték le/gyújtották fel? ki az aki csak


 • Válasz írásához lépj be
141 hozzászólás érkezett eddig

Por_es_Hamu

Por_es_Hamu

  Törzs-fórumozó

 • Archívum
 • 553 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.06.27, 00:52

Üdv mindenkinek! :eeek:

Ahogy beleolvastam az irományaitokba történt egy s más veletek :D

Akkor én is beugatok nektek a témába egy régebbi emlékemet.
Egy maratoni versenyen történt. 11 hajó mindegyikben 7 darab kenus, akik nem tudták, hogy mire vállalkoztak :rohog: Mindenki, mint az eszeveszett, igyekezett elsöként érni az elsö fordulóhoz. Mondanom se kell, hogy micsoda torlodás kezdödött a forduló elött... Biró távol, meg amúgy se tudott volna közbeavatkozni... Szóval ahogy fordulunk hajók érnek össze, a beteg arcok üvöltöznek egymással, :D :( :sor: :rohog: recsegés - ropogás, lapátok zenéje egymáson :D . A mellettünk lévö hajóban elvesztették a türelmüket a legózásban a srácok (hogy evezzen a bal oldal, mikor nincs helyük hozzá effektus). A mellettem levö srác felém csapott... Mivel az evezéssel voltam elfoglalva késön vettem észre, de épp idöben ahhoz, hogy ne verje ki a szememet az isten adta tehetség, így csak a szemem fölött nyitotta meg a tudás börköntösét a homlokomon. :rohog: Ezt látva, a mögöttem térdelö társam meg a hátán tesztelte a lapátját, ami végül is eltörött rajta. Persze a zseni társam ezt az elsö körben tette, de nem róttam fel neki, mert helyettem cselekedett helyesen. :rohog: (Ez volt a hogyan potyázzunk a hátralévö versenyen effektus a részéröl... piszkafával könnyü lapátolni a többi meg húzza el a seggét :D )
Az érdekes az volt, hogy magát a sérülést nem is vettem észre, csak mikor a verseny végén kikötöttünk a mérlegeléshez, mindenki engem bámult, ami kissé feszélyezett, mert nem tudtam mire vélni a dolgot. Csak akkor esett le a tantusz, mikor kihajoltam és észrevettem, hogy csöpög valami a pofámról, s annak nem izzadság kinézete volt... Na késöbb már jött a fájdalom is, legalább tudtam helyileg hol jelöltek meg :gonosz: ... De nem lettem Jumurdzsák szerencsére :P

_Kozonithy (NPC/NJK)

_Kozonithy (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.06.26, 23:57

Micsoda véletlen egybeesés... :sor:
Épp pár perce lett vége egy idióta amerikai katasztrófa filmnek, de nem is ez a lényeg, hanem, hogy úgy néztem a filmet a nővéremmel, hogy míg én félig ülve/feküdve tespedtem a kanapén, a nővérem a földön ült, háttal a kanapénak támaszkodva. Nos, én már olyannyira untam a filmet, hogy izgalmasabbnak találtam a molylepkét, ami a fejünk feletti lámpa körül végzett gyors cirkulációt és néha-néha lejjebb szállt egy kicsit, én meg már készítettem magam lelkileg, hogy vagy lecsapom, vagy elkapom... De mivel a lábam felé kezdett közeledni, végül egy jól irányzott rúgást akartam megejteni.

A megfelelő pillanatban (érezve lábamban a "ki"-t) hatalmas lendülettel indult a lábam a rovarka felé... már épp eltaláltam volna, mikor is útbaesett drága nővérem fejecskéje, akiről közben teljesen meg is feledkeztem...

Na nem lett akkora baj és nem is tört el semmi, csak szegényke hirtelen lebukott a padlóra és elszállt a szemüvege és hát igencsak meglepődött a személye ellen indított oktalan támadás miatt így éjjel fél 1-kor... nehezen kimagyarázható helyzet volt, és alig győztem a rohadt kárörvendő fejemmel röhögés nélkül bocsánatért esedezni és magyarázkodni... :gonosz:

Üdv! Kozonithy

_Andrej (NPC/NJK)

_Andrej (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.06.26, 21:20

Üdv!

Igen igen Gray! A harcművészek elég kemény arcok tudnak lenni... :sor: Egyszer a karateedzőm edzésen fejberúgott egy srácot izomból, de úgy, hogy az edzőnek elrepedt a sípcsontja, a srácnak meg kemény agyrázkódása lett. Meg egy ferde hegyvonulat a homlokán... :gonosz: Na azóta a srác nem volt többször karate-n. Később én is abbahagytam, de nem ezért. Én nem szívóztam az edzővel. :D

Andrej

_veldrin (NPC/NJK)

_veldrin (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.06.25, 21:51

szabadtéren voltunk... na képzeld el milyen feszengés van, amikor a láncfűrészes arcok páros formáznak, és valaki átrúgja a labdát a focipályáról... amúgy itt a Czakó utcában vagyunk mostanában, kellemesen zártkörű a dolog, hétcsillag imátkozó sáska, egyebek.

grey

grey

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 559 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.06.25, 06:01

UH veldrin!
Micsoda szerencse, hogy a motorfűrészes formagyakorlatot tanulók csoportja a szomszéd termben gyakorolt!!! Wazze lett volna ott belsőségszag meg hullahegyek ha megzavarod őket is.. :)


egyéb iránt melyik irányzat iskolája ez ahol ilyen szélsőséges eszközökkel zajlik a munka? (bicigli lánc..?)

_veldrin (NPC/NJK)

_veldrin (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.06.24, 22:39

azonnal térjünk vissza az önmarcangolás szándéktalan eseteihez!
ma formagyakorlatozás közben fejbe csaptam magam a bottal, és leestem egy lejtőn, emiatt valakinek megtört a koncentrációja, és fejbecsapta magát a biciklilánncal, vagy mivel, amit pörgetett. Meleg van, ilyenkor kitágulnak az erek, elég sok vér folyt.
(az már egy állapot, ha az emberrel hetente történik olyan, hogy le kell dőlnie pótolni a vérveszteséget, mert elcsapta egy medicinlabda, amivel kosaraztak, etc.)

Ursa_Maior

Ursa_Maior

  Régi fórumozó

 • Archívum
 • 1960 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.06.24, 22:29

Grey

Isten ments hogy bármi roszat mondjak nagymamádról, de ez az arány kicsit hihetelen és még a középkorinál is sokkal rosszabb. Ott kb 50% élte túl a gyerekkorát.

Veldrin
Sajna most nincs időm kifejteni a véleményemet,de enm úszod meg.
:)

Üdv

grey

grey

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 559 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.06.24, 11:22

Hi.
Az emberek alapból akkor sem bírtak többet.
A közép kori viszonyok nincsennek is olyan messze mint gondolnánk. Elég horror volt itt a 20. század eleje is. Mostanában értesültem egy-két érdekes életrajzi adatról amire korábban nem is figyeltem annyira. Nagyanyám 81 évesen halt meg néhány hete.
1921-ben született, 14-en voltak testvérek ebből 10 nem élte meg a 14 éves kort. Egyikük 19 évesen halt meg katonáéknál, még család alapítás előtt. Azok közül akik hárman akik elérték a házasuló az egyiknél nem jött össze a gyerek, és meg is halt negyven nyolc évesen.
Tehát nem arról volt szó hogy akkoriban ezerszám batmanok rohangáltak a placcon, hanem masszívan dolgoztak a szülők hogy a sok gyerekből néhány maradjon aki öreg korukra támaszuk lehet....
És a nagyobb számú gyerekből néhányan csúnya maradó károsodással éltek csak túl sérüléseket.

_veldrin (NPC/NJK)

_veldrin (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.06.23, 17:47

Pípöl!

Megint előjön a Rousseaui szentimentalizmus.... vissza a természetbe, azok voltak a régi szép idők, egy igazabb kor, etc. Nos, régen egy rakás ember belehalt olyasmikbe, mint a nátha, vagy igen, egy levágott kar. Ultrapasztőrözött tej - ugye ezt nem gondolja komolyan, aki írta? :)
ugye nem? :)
Kiégették a csonkot, és hajrá. Amúgy lusta vagyok jólértesültnek tűnni, ezért nem keresek rá, hogy kinek jutott eszébe elvarrni az ütőeret csonkolásnál - ha valaki tudja, írja ide, illetve inkább ne írja, mert kezd valami értelme lenni ennek a topiknak ( :P ), inkább írja le azt,. hogyan esett, amikor a bicaja beleállt az agyába. :D

_Kozonithy (NPC/NJK)

_Kozonithy (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.06.21, 23:54

Keshik!

Közben utánanéztem már csak poén kedvéért is és tényleg így volt... Azaz a csákó addig egy templomba járó, erkölcsös, családcentrikus ember volt és a baleset után elhagyta a családját, teljes mértékben kicsapongó életet élt és egész egyszerűen nem "moderálta magát"...

Üdv! Kozonithy

_Chuck (NPC/NJK)

_Chuck (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.06.21, 17:13

Hello everybody!

Tökéletesen egetértek veled Ursa Maior! Ma sem az a gond, hogy sok a környezeti ártalom, hanem az emberek sokkal sterilebben élnek. Megmossuk a gyümölcsöt, ultrapasztör a tej, a homokozóban a gyerekek nem piszkolhatják be magukat és a kölkök igencsak a szobákban játszanak. Régebben, vagy ma a falvakban az állatok közt játszotak a gyerekek még a barátnőm zöld almát evett a fárol mosatlanul. na mindegy lényeg az, hogy az ember túl steril lett mostanában.


Üdv Chuck!

Keshik

Keshik

  főnökasszony

 • Fórumita
 • 1427 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.06.21, 00:57

Kozonithy !

Igen ez a legemlegetetteb és lehet a legdurvább eset, de tudtommal, nem annyira a probléma megoldókészsége változott az illetőnek, ugyanis továbbra is ugyanott dolgozott ugyanabban a minősítésben, hanem inkább a magatartása, a beszámolók szerint az addig jókedvű és modorú ember hirtelenjében agresszívebb lett és kevésbé türelmes, könnyen fel lehetett húzni. Legalábbis én így olvastam és így halottam orvosokat, pszichológusokat hivatkozni erre az esetre, bár lehet, hogy tévedek.

_Kozonithy (NPC/NJK)

_Kozonithy (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.06.21, 00:05

Ave!

Erről az agyas dologról annyit, (én így tudom, meg minimálisan tanultam is, de lehet, hogy már nem jól tudom) hogy egy fejsérülésnél ha az agy sérül, de nem egy létfontosságú szerv működtető központját sérti meg, akkor nem feltétlenül hal bele az egyén, (persze ehhez azért kell egy kis mázli, mert az agy elég érzékeny cucc a legkisebb érintésre is... :felvon: ) és még csak nem is fáj magának az agynak egy ilyen sérülés mert ott nincsenek érző idegek, csak a fejbőrön. :felvon:

Na mindegy, egyébként a legdurvább ilyen feljegyzett eset, ha jól tudom még akkor volt, amikor Amerikában épült a vasút: Nos, az ipse dolga az volt, hogy eltakarítsa a vasút útjából a tereptárgyakat, mint pl. egy nagyobb sziklát. Ezt úgy oldotta meg, hogy fúrt bele egy lyukat, beletette a dinamitot és egy csővel óvatosan beletunkolta, hogy teljesen bent legyen a robbanószer. Hát sajna emberünknek egyszer véletlen még a tunkolás közben berobbant a dinamit és a kb. fél-1 méteres vascső egyenesen a homlokába állt bele, azaz bement a homlokán és a feje búbja környékén jött ki, de miután feleszmélt, még a saját lábán ment el az orvoshoz fejében a vascsővel, amit később ki is operáltak onnan. De mivel nem érintett létfontosságú szervet irányító központot, nem halt bele, ellenben lévén, hogy a homloklebenyét hazavágta, kicsit megváltozott az ember életvitele az évek folyamán. (Ha jól tudom maga a homloklebeny a probléma megoldó központ: logikai feladatok, életviteli feladatok megoldása, stb... Ha nem így van bocs, nem vagyok szakértő)

Egyébként ezt először én sem akartam elhinni, de nekem egy pszichológus professzor mondta mindezt, hogy eddig ez volt a legdurvább ilyen FELJEGYZETT eset...

Ja, és hát emiatt van az, hogy a fejlékelést többen is túlélték, mert hisz túl lehet élni, ha mázlija van az emberkének és nem rossz helyen lékelnek...

Egyébként a fertőtlenítést igen, tűzzel, jobb esetben izzó vassal oldották meg, de ha volt tömény alkohol akkor azt is alkalmazták. Illetve bizonyára ismertek egy-két olyan gyógyhatású növényt, ami segít ebben...

Üdv! Kozonithy

Ursa_Maior

Ursa_Maior

  Régi fórumozó

 • Archívum
 • 1960 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.06.20, 20:52

Hogy csak egy kiragadott példát emítsek több honfoglalákori koponyát találtak amin a hegedő csontszélek sikeres koponyalékelésre utalnak (azaz a páciens túlélte a bevatkozást). Szerintem az akkori emberek kategóriákkal szívósabb felépítéssel rendelkeztek (immun rendszer stb.). Arról nem is beszélve hogy akkor még nem léteztek környezeti ártalmak.

Üdv

edboy

edboy

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1014 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.06.20, 19:13

Allenza: a tűz nem megfelelő fertőtlenítő?

Allenza

Allenza

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 215 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.06.20, 16:11

Nem tartozik szorosan a témához, de engem az érdekelne, hogy párszáz éve, amikor ugye még az orvostudomány gyerekcipőben járt, hogyan élhettek túl emberek ma is halálos sebesüléseket.

Gondolok itt félszeműekre, félkarú, féllábú emberekre, akik harc közben, vagy valami balesetben vesztették el a végtagjukat.

Egyáltalán létezhettek ilyen emberek, vagy csak a regényírók/rendezők gazdag fantáziájának a termékei? Nemegy történelmi könyvben, filmben vannak csonka emberek. (pl. Jumurdzsák, hogy a legismertebbet mondjam)

Szóval egy ember akinek csata közben levágják a karját, utána a csonkot a felcser (vagy inkább hentes) forró szurokba mártja, hogy a búbánatba képes életben maradni? Az a minimum, hogy elvérzik, vagy elfertőződik, mivel fertőtlenítésről akkor még szó sem volt.

_ulanbator (NPC/NJK)

_ulanbator (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.06.20, 12:49

Hi Hu!

Morbid jellegu lett a reszleg,es hogy en se legyek rosszabb ezert elmondok egy esetet amit a discoveryn lattam.Helyszin:Chikago akut osztaly az egyik korhazban.Reggelfele behoznak a mentök egy eszmeletlen ,fekete urget akinek valaki egy bajonettet vagott a fejebe.Csak a nyel latszik ki mert az egesz penge ami kb 20 cm benne van a tag agyaban.Ami meglepö az az hogy hösunk el es ebredezik.Az orvosok az agyukat földhöz vagjak(nem szoszerint) hogy ez hihetetlen.Mindenesetre megröntgenezik a tag fejet.A kep eszmeletlenul groteszk: a bajonett teljesen atvagta agyat es hegy a koponya also feleben akadt meg. :punny: Ezutan mar gyorsabban mennek a dolgok:be a mutöbe,elaltatas.A bajonettet körul kivagjak a koponyat es kiveszik a csontdarabokat-aztan kihuzzak vagy inkabb kirantjak a tört.Epilogus: ket nappal kesöbb maga megy haza hösunk baratnöjevel es igeri hogy jobb eletet fog elni.Allitolag valami kisiklott narkotikas uzlet okozta a tamadast.

u

ps: na ennel ki tud jobbat?

_Andrej (NPC/NJK)

_Andrej (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.06.20, 06:39

Üdv!

Haha majdnem elfeledtem! :felvon: Egyszer átmentünk nagyfateromhoz megkapálni a kiskertet, mert nagyfater már nem nagyon bírta az ilyesmit. Kimentünk a kertbe, mindenki megkapta a maga kis kapáját. Öcsém is(6 éves volt).... Erre fogta, se szó se beszéd belevágta a fejembe. Illetve ezt tette volna, ha nem ugrom el. Így csak csuszára sikerült, de így is lett a fejemen egy kisebb seb. Szerencsére eltakarja a hajam, de alaposabban szemlélve észre lehet venni. Mint később kiderült, azért kaptam, mert mielőtt eljöttünk otthonról, szétkaptam a legoautóját!(!) :punny: (Kellett egy 2 széles 6 hosszú elem...)
Így okosan azt tudom tanácsolni, hogy senki se csesztesse az öccsét, mert rettenetes dolgokra képesek. :)

Andrej

edboy

edboy

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1014 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.06.19, 22:33

A :sor:e mellett csendben kuporgó alak ekkor csendben megszólal:
- Én egyszer elvágtam a kezem a kiskéssel.

_veldrin (NPC/NJK)

_veldrin (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.06.19, 21:23

lewho: megettétek a spagettit?
Kezd ennek a topiknak kocsmázás hangulata lenni ('Az haggyán bazee, én egyszer lerágtam a húst a lábamról, bazee'). De csináljunk már egy legjobb téma szavazást, és szavazzuk meg ez befutónak!


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]