Ugrás tartalomhoz


kibe vágtak fejszét/lötték le/gyújtották fel? ki az aki csak


 • Válasz írásához lépj be
141 hozzászólás érkezett eddig

_veldrin (NPC/NJK)

_veldrin (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.05.24, 20:09

Tag már régen nem biciklizett, mivel tél volt. Sikeresen összeeszkábáltak egy remek járművet, egy bicóra rászereltek egy snowboard talpat (nem vették le a kerekeket, természetesen), jelentkezett kipróbálni. Igazából nem az az izgalmas, hogy a Normafánál zajló teszt első kanyarjában lerepült az eszközről, hanem hogy a továbbcsúszó készség átvágta az Akhillesz-inát. Fél év eltelt, és már bottal is tud járni. Amikor megkérdeztem, hogy vélekedik a dologról, csak annyit jegyzett meg, hogy jó ez a dolog, csak bakancsban kell csinálni.

Olman

Olman

  Magiszter

 • Fórumita
 • 2476 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.05.24, 15:17

Húha... itt aztán egyesek jó eséllyel pályázhatnának a Darwin-díjra :(

Módosította Olman: 2003.05.24, 15:17


Mordred

Mordred

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 134 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.05.23, 18:10

Ez nem kimondottan harci cselekmény volt, de nekem sikerült kiszebnem két kisebb darabkát a bal kezemböl egy álítható hosszúságú fémszerelvénnyel. Azt hittem, hogy rögzítve van, és megmarkoltam a csö és a beleillö alkatrésztalálkozásánál (ott volt jó a fogás :P ), aztán jobb kézzel teljes súlyból ránehezedtem. Eredmény: olyan 3x1 cm-es lyuk a kezemen a hüvelyk- és mutatóujjam között, amin sanzén beláttam a tenyerem felé :cool: összel olyan B-t kaptam sorozáson, hogy gyakorlatilag minden fizikai gyakorlatró/kiképzésröl lemaradnék. Ha hagynám hogy elvigyenek. Azóta elég jellegzetes a bal hüvelykem lenyomata is :nuke: És az íjászkodást elfelejthettem. :D
Meg egyszer kergettek csákánnyal, meg megpróbáltak a harmadikról rámdobmi két, folyékony betonnal teli vödröt, de ezek csak olyan baráti dolgok voltak :ugri:

Módosította Mordred: 2003.05.23, 18:13


_chico (NPC/NJK)

_chico (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.05.23, 17:03

Kezdek megnyugodni az itt olvasottak után. Eddig ugyanis azt hittem, hogy eseménydús, szerencsétlenségekkel dúsan ellátott gyermekkorom volt. Szvsz a tomahawkot nem lehet überelni.

Az üvegről jutott eszembe a sztori. Három éve szerettem volna kézem állni otthon a folyosón. Természetesen keresztben, mert támasz nélkül nem megy :P (kb. 2 méter széles, én 167 magas vagyok.) Pár éve még minden nehézség nélkül ment is a mutatvány, csak elfelejetettem, hogy akkor nyitva volt a hugom szobájának az ajtaja. Kis bemelegítés után nekikészültem, lendületet vettem vettem, és nekiálltam végrehajtani a mutatványt. Meg is lett az eredménye. Óriási csörömlölés kíséretében betörtem a 2 cm vastag üvegszemet. Utána egy órába tellett, mire az összes üvegszilánkot kioperáltam a jobb lábfejemből. A következő óra azzal telt, hogy megpróbáltam összeszedni a szerte szét szóródott szilánkokat és felmosni a vért. További két órámat vitte el, amíg kitaáltam egy hihető sztorit a szüleimnek arról, miért is nincs már üveg az ajtóban :ugri:

S hogy a tűz se maradjon ki... Próbáltatok már tábortüzet rakni kerti műanyagszékekből? Kicsit büdös, kicsit mérgező a füstje, de gyönyörűen, szikrázva ég, és amikor megpiszkálja az ember mondjuk egy bottal, akkor a Mátrix tükörjelenetéhez hasonló dolgokat fog tapasztalni. Persze nem arra gondolok, hogy önálló életre kel. :D

Kharon

Kharon

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 146 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.05.23, 15:07

Azért a bbq-partis minimáglya hallatán megnyugodtam.. Nem vagyok egyedül.. :D
Nekünk mondjuk megamáglyánk volt (3 méteres frissen vágott fákkal, 10 méteres lánggal... Majdnem betemetett, amikor eldőlt... :P )

Viszont olvasgatva a 100as szöges dolgot, nekem egy üveg szúrta át a lábfejemet oldalirányból.. (szeméttelepen edvencsör..)

Hirtelen ennyi... de jó is nosztalgiázni... :ugri:

_Corporal (NPC/NJK)

_Corporal (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.05.23, 11:17

szalonnasütés.
haverom egyedül szerette volna megoldani a dolgot. kb. 30 percig próbált miniatürizált máglyát rakni, kevés sikerrel. miután végre egymáshoz támasztott néhány meglehetősen nagyobb drabot, elő a zippóval meg a papírral.természetesen csak nem akar lángrakapni a fa, már vagy három kiskegyedet elfüstölt alatta a haverom, a gyújtósnak használt anyagról közben némi vizsgálódással kiderítettem ,hogy szekrényajtó, vagy ilyasmi lehetett, pozdorjaszerű anyag, lakkozva. kettőt lépve a fő tüzelőforrást szemlélve megállpíthattam, hogy a cimbi 1 kiszáradófélben lévőpocsolyából halászta fadarabokat. épp jeleztem volna neki, hogy a sok apró tényező 1üttesen gátló tényező lesz, de ebben megakadályozott a mégiscsak sikeresen felcsapó láng. ugyanis ráöntött 1 kb. fél liter naftát, a csudálatos "flekken-booster" jelőlésű, bbq begyújtó lötyivel együtt, aztán odanyomta a zippót.
igen nagy szerencse, hogy volt rajta bőrdzseki, így csak szempilla és szemöldök hiányosan sütögette este a szalonát.
bdzs persze repülta levesbe, a márkás Brandonak kissé megártott a hőhullám

Sax

Sax

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 280 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.05.23, 09:03

Próbáltatok már állva hintázni anélkül, hogy kapaszkodtatok volna?
nekem sikerült, persze egy fél lendület sem lett belőle, ellenben egy repedt állkapocs igen
aztán eccsr illumináltan egy lengőajtó keretébe kapaszkodtam, de az ajtó jött visszafelé, majdnem letépte az újjamat, de a tanulság az, hogy tudom milyen fehérek egy élő ember csontjai
szintén illumináltan haver a szemerkélő esőben szerette volna felélinkíteni a tábortüzet abból a bizonyos fémkannából belöntve a benzint...
érdekes volt ahogyan lángolt a föld még percekig
ismét illumináltan nagy minuszban villámhárítón másztam, másnap csidálkoztam, hogy nincsen bőr a tenyeremen... odafagyott
szintén gyerekkori sztori, dédimamám kerítésén igyekeztem átmászni (pedig volt kiskapú is, dehát...), és nem igazán foglalkoztam a tetején lévő 5-10 centis tüskékkel (tudjátok, amilyenek a kovácsoltvas kerítéseken vannak), na és kiabáltam anyukámnak, amikor a trikóm beleakadt és elszakdt, pár pillanat múlva azért véres is lett...
most mindenki azt hiszi kivették a vakbelemet
ja hogy egy kis tűz is legyen a dologban...
a múltkor kedvesemmel ottfelejtetük a gázon az olajat, és sikerült vizet beleöntve 2 méteres lángoszlopot gyártani, meszelés-bútorcsere megtörtént...

Taky

Taky

  Törzs-fórumozó

 • Archívum
 • 825 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.05.22, 23:36

A törpefeszültség csak játékszer, de a 230 V-tal sajnos már többször volt szerencsém kezet fogni :ugri: Mondhatni szakmai ártalom, egyszer nyertem vele egy kétnapos (ennyi az előírt megfigyelés komolyabb áramütés esetére ) kórházi beutalót is. Mit ne mondjak elég rossz az a tehetetlenség amit akkor érez az ember, amikor delej futkározik benne...

QBee

QBee

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 410 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.05.22, 18:35

OFF:
Na, elnézést, kicsit elhamarkodott volt reggel ez a kijelentésem, de ez több okból is jött: valóban főleg törpefeszültséggel dolgozunk. Itthoni ill. osztálytársaktól való érdeklődés után nekem adtak igazat (következésképp ők sincsenek tisztában teljesen a dolgokkal, ehhez képest jónéhányuk nyugodt szívvel bütyköli...). Mostanság nem alszom sokat, tehát logikus gondolkodást nem kell várni tőlem.
Mindenesetre megkövetek mindenkit, legközelebb inkább átgondolom a dolgokat, csak utána beszélek hülyeségeket :ejj:
ON:
Még régebben bátyám lépett bele mezítláb egy rozsdás százasszögbe. Hát nem sokat ugrált utána egy ideig...

NoMadWolf

NoMadWolf

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 213 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.05.22, 17:27

Részemről csak a lábamba vágtam bele egyszer izomból a pillangókést - egy hét fekvés lett a vége. Kissebb-nagyobb esetek azért még akadtak. Maradvány az arcomon, még a fiatalkori fakardozásból :aboci: meg ehhez hasonlók, de csak az elején említett eset volt komoly.
A penge oldalról állt bele a térdembe, csontig. Csupán sajgott csak, viszont pár napig megmozdítani sem tudtam. Nagyjából egy hét alatt jött teljesen rendbe. A vérzés pár cseppben materializálódott. :ejj:

Kharon

Kharon

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 146 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.05.22, 16:24

Nem tartom magamat kifejezetten szerencsésnek (hiszen akkor ezek meg sem történtek volna...) inkább úgy mondanám, nem telt még ki az időm. (Azt még hozzátenném, hogy nem sérültem meg egyszer sem... Kivéve, amikor megfejeltem a kapunkat és egy fél centis csavar kilyukasztotta a homlokomat... (ezt már említettem...) Meg amikor megfejeltem a virágcserepet (tarkóval... :gonosz: )

De amúgy ez csak az aktív élet átka(???) (azért a sok kérdőjel, mert nem sokan mondhatják el ezeket magukról...) A becenevem irl simán csak Lökött... Én vagyok az első, aki a Magas-Tátrában három méter magasról a befagyott tó jegére ugrál, én vagyok először a villanypóznán, ha valamit le kell szedni, meg hasonló okosságok... :aboci: :ugri: :gonosz:

De ettől függetlenül egyetemre járok, és ha az utcán szembemegyek veled, nem mondod meg, hogy én vagyok az... :gonosz:

De hidd el, néha jó az a kis adrenalin... Most egy kis szabadesést tervezgetek... De majd télen... akkor jobban csúszik minden :ejj:

Ja a légpisztolynál meg bőrdzseki volt rajatm (ami valami miatt diavolo-álló... két méterről azért kilyukasztotta... :gonosz: éljen a kísérletezés)

A fáziscerkánál Taky és grey mellett teszem le a voksomat... Ne nyúlkálj konnektorba!!! :gonosz:

Na bye

Módosította Kharon: 2003.05.22, 16:27


grey

grey

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 559 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.05.22, 05:57

Qbee!
A suliba ne hangoztasd az elméleted!, visszamenőleg több évre fognak megbuktatni .. :ejj:
A váltó áram nem váltogatja a lukakat. Amint azt Taky úr már előttem említette.
Ennek köszönhető, hogy a helyesen bekötött foglalatban bűntetlenül taperolhatod a belső menetet, mert az alsó érintkezőre illik kötni a fázist.
Kipróbálni nem ajánlom mert vannak merész kontárok ugye...
De a fázis ceruza megmondja.

Taky

Taky

  Törzs-fórumozó

 • Archívum
 • 825 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.05.21, 23:39

QBee:

Gyengeáramú a szak? Mivel ekkor kicsit érthető az értetlenséged, de az erősáramú hálózat nem egészen ugyanaz.A nullvezető földpotenciálon van és ezért hiába dugsz bele egy szeget a konnektor azon felébe amely a nulla nem üt agyon.A trafó egyik fele ugyanis le van földelve. Hogy ne legyek teljesen off a hugomnak is ez volt a szerencséje kiskorában(Mármint hogy a nullába dugta azt a bizonyos szeget)

QBee

QBee

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 410 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.05.21, 22:14

Kharon:
és Te még itt vagy köztünk? Szerencsés típus lehetsz... :ejj:

Arsentis (nem bántásként, de):
1. láttam már hálózati csatlakozót belülről
2. elektrotechnikai iskolába járok
3. nem tartom túl valószínűnek, hogy a háztartási gépek működhetnének hálózati egyenárammal (mert amit mondtál, az az), vagy ha mégis, akkor meg figyelni kell, hogy fázishelyesen legyenek bedugva.

QBee

Arsentis

Arsentis

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 387 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.05.21, 18:22

Arsentis:
sajna ekkora szerencséje senkinek nem lehet, mert a hálózatban váltakozó áram van, tehát mindegy, hogy melyik felébe dugják be a vezetéket.

1. Végy egy fázisceruzát. . . :ejj:

NoMadWolf

NoMadWolf

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 213 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.05.21, 16:09

Eszembe jutott két ismerősőm esete. Történetesen testvérek voltak, és a vidéki nagyanyjuknál voltak látogatóban, faluhelyen. Az öccs éppen a pottyantós wc-t használta, ellenben nem bírta a szagokat, ezért, a szellőztetés céljából lendületesen nyitotta-csukta a budiajtót. Eközben bátyja azzal szórakozott, hogy dartokat dobált ugyanabba az ajótba. És az egyik dobást nem sikerült összehangolni az ajtó csukási fázisával. Eredmény: az öccs homloka közepébe állított dart. (szerencsére nem volt komoly)

no comment!

Kharon

Kharon

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 146 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.05.21, 15:57

--- NE PRÓBÁLD KI OTTHON! ---

Robbanó palack?

Van egy f***a kis füstbomba receptem, amit nem ajánlott zárt térben kipróbálni:

Végy egy üveg kólát! Öntsd ki (vagy idd meg) a tartalmát! Végy két deci sósavat! Anyuka alufóliájából tömködj bele egy keveset (ennél többet!!!) a palackba, majd apuka pingponglabdáját törd össze, és add hozzá az alufóliához (ettől fog füstölni)! Ha mindezzel kész vagy, MENJ KI A LAKÁSBÓL!!! A sósavat öntsd bele az üvegbe, tekerd rá a kupakot és dobd el! Fél perc múlva egy Fradi B-közép semmi a látványhoz képest!

Na meg egy kis "füstgép":
Végy műtrágyát a boltban, keverd össze ugyanannyi porcukorral, és robbantsd fel! (egy éppen gyulladó gyufa lángja elégséges...) Ha kipróbáltad, különböző anyagok hozzáadásával meg is festheted a lángot..

--- NE PRÓBÁLD KI OTTHON! ---


Ja és amúgy kétszer mellkason lőttek nyílvesszővel, egy szer kilyukadt a homlokom, egyszer baltát vágtam a lábamba :langol: és nemtom hányszor "lőttek le" légpisztollyal... Meg még volt kismillió dolgom, de inkább baráti körömből idézek egy keveset:

Öcsémet fejbevágták baltával, megkergették AK-val, őt én íjászkodtam le...
Haveromnak meg a szemüvegét belegyógyítottam a szemébe (kompakt kiadás...) egyméteres tölgyfabunkóval...

Az aktív élet áldásai... :gonosz: :felvon:

Na bye

Mantis

Mantis

  Ápolt

 • Fórumita
 • 502 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.05.21, 13:58

Robbanó palack ?!

Akkor el kell mondanom, hogy néhány évvel ezelőtt mivel szórakoztak haverjaim. Újévkor iugyebár szinte kötelező a petárdák durrogtatása. Nos 2 haverom azt játszotta, hogy meggyújtottak egy petárdát és egymásnak adogatták, amíg ki nem téptem a kezükből és el nem hajítottam, fél méterre a fejünktől robbant szerencsére... :langol:

Nagy az isten állatkertje. Mondd meg a haverjaidnak, hogy már ne lottózzanak, mert ilyen mázlijuk még egyszer nem lesz. Ismerek valakit, akinek a petárda letépte az ujját.

QBee

QBee

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 410 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.05.21, 11:01

Arsentis:
sajna ekkora szerencséje senkinek nem lehet, mert a hálózatban váltakozó áram van, tehát mindegy, hogy melyik felébe dugják be a vezetéket.

Keshik

Keshik

  főnökasszony

 • Fórumita
 • 1427 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.05.21, 11:00

Robbanó palack ?!

Akkor el kell mondanom, hogy néhány évvel ezelőtt mivel szórakoztak haverjaim. Újévkor iugyebár szinte kötelező a petárdák durrogtatása. Nos 2 haverom azt játszotta, hogy meggyújtottak egy petárdát és egymásnak adogatták, amíg ki nem téptem a kezükből és el nem hajítottam, fél méterre a fejünktől robbant szerencsére... :langol:


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]