Ugrás tartalomhoz


Fotó

A Star Wars világ és technológia kérdései


 • Válasz írásához lépj be
2759 hozzászólás érkezett eddig

Nagai

Nagai

  Rendszeres fórumozó

 • Inactive / Invalid
 • 275 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2013.04.27, 09:06

Az Ero menyire jo fogamzasgatlo? Force pull nagyon hasznos meg minden de nm vagyok orvos.

Porszem

Porszem

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 40 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2013.04.04, 08:19

Minden egyebet, amit nem látunk a filmen, a filmek bemutatása után találtak ki egyrészt mert baromi nagy üzlet, másrészt mert már akkor is voltak olyan "hülyegyerekek" (mint mi), akiknek kevés volt a három film. Arról azért ne feledkezzünk meg, hogy anno ez volt a vizuális effektusok, no meg a filmes költségvetések csúcsa is. Ma már pillanatok alatt megmozgatnak tízcsilliárd lépegetőt meg csillagrombolót CGI-vel, gyakorlatilag éhbérért, akkor ez hosszú hónapok munkája volt.

Colton

Colton

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 317 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2013.04.03, 21:54

Mindenkit kirúg a Disney a LucasArtstól


http://hvg.hu/karrier/20130403_Mindenkit_kirug_a_Disney_a_LucasArtstol#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2013_4_3

auer

auer

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 5252 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2013.04.01, 07:50

Szerintem:

Outer Rim smuggler - Peremvidéki csempész (Az outer rim a külső perem de annyira nincs jelentősége h külső v belső)
Boost - Turbó fokozat
Homing Missiles - Célkövető rakéták
Seismic Charges ("Szeizmikus Töltetek") - jó a fordítás
Proximity Mines - közelségi akna
Stealth Device - lopakodó rendszer. Az álcázópajzsnak nem mondanám az más.
Firespray 31 (Ez a Slave 1 hajóosztálya.) Hajóosztályt nem szokás lefordítani, sőt a neveket sem igen. Hagyd így szerintem.

gytibor

gytibor

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 218 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2013.03.31, 22:45

Sziasztok!
X-wing Miniatures Game társasjáték lapjainak a fordításához kellene pár kifejezés magyar megfelelője.
A filmekből nem derülnek ki ezek, így aki otthon érzi magát ebben az univerzumban, kérem hogy segítsen:

Outer Rim smuggler
Boost
Homing Missiles
Seismic Charges ("Szeizmikus Töltetek")
Proximity Mines
Stealt Device (Ez az "Álcázó berendezés" megfelelője? A Slave 1-en van ez a fejlesztés)
Firespray 31 (Ez a Slave 1 hajóosztálya.)

Előre is köszönöm!
Üdv.:
Tibor

auer

auer

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 5252 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2013.02.21, 07:44

Nagyrészt egyetértek. Kivéve:

Én egész konkrétan kétlem, hogy csupán 6 csillagromboló ment volna Hoth-ra,


Az a 6 az bizony hat. Sehol nem kerül említésre h több lett volna. Viszont 6 csillagrombolón is van legalább 50.000 gyalogos (most így fejből) plusz 500+ tie vadász plusz egyéb dolgok bőven elég szinte bármi elsöpréséhez, elfoglalásához. Az hat hajó volt mert ennyi állt rendelkezésre ott helyben Vader pedig menni akart egyből. Az hogy mennyiből lehet blokádot fenntartani azt meg szerintem felesleges firtatni, vagy h mi számít blokádnak.

Az AT-AT-k számát valószínűleg tényleg az irl kor technikai paraméterei korlátozták azért láttunk annyit amennyit, vagy tekinthetjük úgy hogy a film a frontvonal csak egy részletét mutatta be és a teljes csata 3-4-5x ennyi résztvevővel játszódott.

KYLE

KYLE

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1403 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2013.02.20, 17:52

Azzal én sem értek egyet, hogy Vader egy taktikai antitalentum lett volna. Elvégre csak végigharcolta a Klónok Háborúját is, és ha most elkezdeném végignézni a Clone Wars részeket, valószínűleg nem egy olyan momentumot találnék benne, melyre azt mondanám, hogy "Igen, ez ügyes kis húzás volt, Anakin!"
Jó nem voltak olyan csavaros, bonyolult taktikái mint mondjuk Thrawn-nak, de azért működtek.

Amúgy igényes kis analízis ez, de látszik, hogy aki csinálta nem volt elégé olvasott Star Wars témában, mert csak arra alapozza az egészet, amit a filmben látni lehetett. Egész valószínű, hogy ha Lucas most csinálná az Empire-t, akkor sokkal többet látnánk mindenből: több ISD, több lépegető, tán azokat még gyalogság is kísérte volna, stb-stb. És talán még el is jöhet ez az idő...

Én egész konkrétan kétlem, hogy csupán 6 csillagromboló ment volna Hoth-ra, hiszen pont akkoriban történt az, hogy az Executor zászlaja alá összevonták szinte a teljes mozgosítható birodalmi flottát (a kvázi statikus védelmet ellátókat nem, mint pl. a szektorvédő erőket).
6 rombolóval nem is igazán lehet normálisan blokád alá vonni egy bolygót, úgyhogy mindenképpen több kellett ott legyen (és más források szerint volt is).
A TIE-okkal való bombázás szintén nem lett volna megoldható, mert a pajzson ők sem jutottak volna át - a felkelők sem véletlenül csukták/nyitották a pajzsot mikor ki-kiszökkent a bolygóról egy-egy transzport és kísérete.
Esetleg úgy meg tudták volna közelíteni a pajzsgenerátort, mint a lépegetők: a pajzson kívül aláereszkedni, és nagyon föld közeli magasságban rárepülni. Ez esetben viszont át kellett volna repülniük a felkelők kiépített védelmi állásai fölött, ahol azért nem kevés gyalogos, nehéz fegyverzet, tüzérség várta volna őket a lövészárkok viszonylagos biztonságából, plusz még simán rájuk repült volna a Zsivány-osztag is a hósiklóikkal. Hamar tizedelés lett volna belőle: a birodalom kárára.

A másik dolog: Vader nem megsemmisíteni akarta a bázist, hanem foglyokat ejteni! Elsődleges cél Luke elfogása lett volna, de nem kevésbé lett volna fontos Leia, Han és más magasrangú felkelő tisztek fogságba ejtése sem, és későbbi kihallgatásuk/kínvallatásuk a felkelők további sejtjeinek a felszámolásában. Ilyen formán zsíros kis célpont lett volna a Birodalomnak a Hoth-i bázis. A csillagrombolókról való bombázás csak annyival lett volna egyszerűbb, hogy legalább már az űrből megsemmisítették volna a kiépített védelmet, illetve jóval közelebb tudták volna ledobni a bázist megszálló szárazföldi erőket, de azt ugyanúgy el kellett volna foglalniuk, mint ahogy egyébként is történt.

És én például azt is kétlem, hogy csupán csak 6 AT-AT-t dobtak volna le az 1000 főnyi felkelő gyalogos, a több tucatnyi tüzérségi eszköz és a századnyi hósikló ellen. Miközben magán az Executor-on 25 AT-AT és 50 AT-ST állomásozik. Jó, a birodalmiak biztos nem tudták pontosan milyen és mekkora létszámú a hoth-i védelem, de egy ilyen fontos csatát biztos nem bíztak volna a véletlenre, hanem "All-in". A birodalmi katonai doktrína lényege is ez voltaképpen: egyetlen nagy erejű, átfogó támadással elsöpörni az ellenséget. Nem pedig tapogatózni, hogy aztán amikor a második, kisebb létszámú hullám is elesett, leküldeni a teljes tartalékot, mondván, hogy harmadjára így már csak sikerül.
Ezen felül meg azért, ha bombázni nem is tudtak a pajzson át, de szenzorokkal felderíthették a bázist, akár a rombolókról, akár kisebb felderítő vadászokat leküldve (de nem a pajzson át!), akár probe droidokkal. Vagy mindhárom együttvéve.
Amúgy meg szerintem a földi offenzívát nem is Vader tervezte/vezette, hanem Veers. Vader csak kiadta a parancsot. És látván Ozzel "bukását" és Vader magas elvárásait, szerintem Veers sem kockáztatott volna egy kisebb erejű támadással, hanem biztos leküldte szinte a teljes állományt (legalább is lépegetőkből), max. csak minimális tartalékot hagyva, esetleg még a terep/formáció adta korlátokat is figyelembe véve állította össze haderejét. És hogy biztos legyen terve sikerében, még maga is lépegetőbe ült, hogy ott aztán hiba ne legyen! És mint sejthető, Veers is kiváló stratéga. Talán nem gondolkodik akkora léptékben és távlatokban mint mondjuk Tarkin vagy Thrawn, de harctéri parancsnoknak kiváló.
Szóval 6 AT-AT? Na, ne nevetessenek... már ha az az 1000 gyalogos elkezd rohanni feléjük mindegyiknél egy-egy robbanótöltettel, már vége lett volna nekik. Annyi emberből előbb-utóbb csak odaér mindegyikhez egy-egy, aztán robbanótöltet a lábakra, és máris meg van állítva az offenzíva. De 25 AT-AT, 1000 gyalogos ellen? Az már nagyon kellemes arány... a Birodalom számára.
És hogy miért nem kaptak légi támogatást a birodalmiak? Ld. feljebb.
Ja, és az se igaz, hogy csupán 2 AT-AT lépegetőt vesztettek volna a birodalmiak. Mert már egyéb forrásokból kiderült, hogy legalább 4-et. És ha tényleg csak 6 lett volna? Maradt akkor kettő? Elég karcsú, elégé ki lett volna akkor számolva... de mint mondtam, neeeem hinném, hogy Vader mellett bárki is kockáztatott volna ilyesmivel...

És nem azért tudták a lépegetők kilőni a generátort, mert a felkelők menekülőre fogták. Hanem azért fogták menekülőre, - mert Leia parancsba adta :-) - mert egyes vonalakat már totál áttörtek, és nem véletlen rázkódott már a bázis is a találatoktól. És tudták, hogy hamarosan a pajzsgenerátor is elvész, és mivel Leia-ban bőven van annyi humánum, hogy ne hagyja meghalni a katonáit a harctéren, ezért visszavonulót fújt nekik is. Sok időt már úgyse tudtak volna nyerni, így viszont még megmenthetett nem kevés életet.
És az a feltevés is hibás, hogy ha a felkelők evakuálták a bázist, akkor evakuálták az ionágyút is, így már nem lehetett semmi, ami az utolsó transzportokat védhette volna az űrben. Téves, téves, téves. Szemben a pajzsgenerátorral, az ionágyút az utolsó szál emberig védték azok az önfeláldozó alderaan-i felkelő katonák, akik kezelték. Pont azért, mert ők is jól tudták, hogy a bázisról menekülő felkelők számára az ionágyú az utolsó védvonal.

És hogy Vader miért nem bombázta le a bázist, ahelyett, hogy maga is lement? Lásd fentebb. Hogy miért akkor ment le, miután a védelmet áttörték, és miért nem ment mindjárt a szárazföldi erők élén? No de mivel? Lépegetővel? Nem az ő területe, szemben mondjuk egy vadászgéppel. Gyalogosan, fénykarddal a kezében? Hát, nem semmi gyalog-galopp lett volna a hóban, záporozó lézertűz közepette. Kedvenc TIE vadászával? A TIE-ok közismerten nem légköri harcra lettek tervezve, mindez még megkombinálva az alacsonyi repülési magassággal... nem lett volna túl praktikus.
Ehelyett amint Veers jelt adott, beszállt egy Sentinel-osztályú űrkompba legjobb gárdistái közé, és közvetlenül a bázis mellett landolt.
És hogy miért ment le? Mert azért csak egy Jedi-vadász ő, és akit ő akart személyesen elfogni (pl. Luke), nem bízta volna másra, ebben biztos vagyok.

Luke és Han sikeres szökését meg tán még a még mükődő ionágyú is segíthette, nem beszélve mindkettejük kiváló pilótaképességeiknek. Így nem lehetett nekik lehetetlen feladat átjutni a blokádon. Ellenben - és ezt is rosszul tudja a szerző - számos felkelő hajó megsemmisült vagy vált üzemképtelenné - és így a legénységük birodalmi foglyokká vagy öngyilkos merénylőkké - a menekülés során, mert bár a rombolókat valóban távol tartotta vagy lebénította az ionágyú, de a TIE vadászok csak úgy özönlöttek rájuk.

Hogy mit nyert a hoth-i csatával a Birodalom? A Lázadók elvesztették egyik legfontosabb bázisukat, menedéküket, parancsnoki- és logisztikai központjukat, ott felhalmozott készleteiket. Ezen felül megtörték hitüket és harci kedvüket, és kiűzték őket még szinte a Peremvidéknek is a peremére. Már pedig onnan elég hosszú az út bárhová, ha további akciókat akarnak végrehajtani. És a hoth-i csata indukálta a bespin-i incidenst, ami viszont már bőven nem volt fiaskó! Vader végre összecsaphatott Luke-kal - és bár elfogni nem, de elbizonytalanítani sikerült őt. Han-ból - egy szintén emblematikus karakterből - dísztárgy lett Jabba-nak. Plusz lett egy jól fialó Bespin-e a Birodalomnak (bányák, ugye nem is kell tovább mondanom). Valamint számos fogolyra is szert tettek a birodalmiak, és tekintve az ő "kihallgatási" módszereiket, számos aranyat érő információhoz is juthattak. Viszább esett a lázadók aktivitása, és így a Birodalom végre fellélegezhetett, és időt nyert magának a II. Halálcsillag megépüléséig.
Ja, és később még támaszpontot is építhettek a Hoth-on a birodalmiak.

Nekem ez a véleményem az egészről, ha úgy tetszik, ez az én analízisem.

Üdv:
KYLE

auer

auer

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 5252 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2013.02.13, 07:37

Vader köztudottan taktikai antitalentum volt.


Azért ez így erős túlzás. Ezzel így nem találkozni, Vader még mindig jobb volt mint a flotta nagy része (na persze Thrawn mindenkit überelt..)

Ami fontos és sokan elfejtenek: ez egy FILM. Minden a cselekménynek van alárendelve, a realitás, a taktika a szereplők, mert így írták meg. A naboo-i csata se lett sokkal értelmesebb.

Az hogy miért ment le? Egyrészt FILM, de ha ok kell: kereste Luke-ot, plusz általában mindig ott volt az első sorban.

Pajzs: keveri az író: két fajta pajzs van. A komplett bolygóvédelmi (amin tényleg nem lehet átmenni) és a területi mind pl ez. Itt sem átmentek rajta hanem hatósugáron kívül landoltak.
A TIE bombázók beküldésről meg annyit h nemhiába volt ott a rogue squadron azokat leszedték volna - sőt könnyebben mint a lépegetőket.

T10

T10

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 638 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2013.02.12, 22:45

Nem rossz:)
Vader köztudottan taktikai antitalentum volt.
Az analízis egyik alapvetése ugyan ismereteim szerint téves (A bolygóvédelmi pajzsok mindent védenek, átrepülni sem lehet rajtuk, csak alattuk begyalogolni) de a többi nagyon ott van:)

nod20

nod20

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 633 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2013.02.12, 19:41

Zseniális taktikai analízis Hoth bolygó támadásáról:

http://www.wired.com/dangerroom/2013/02/battle-of-hoth/

KYLE

KYLE

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1403 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.11.25, 16:13

Felőlem nyithatsz, nem azért mondtam!
Sőt, lehet, hogy jobb lenne azt a topikot ide átmozgatni, és akkor mehetne rajta a diszkurzus! (persze nem ebbe a topikba, hanem külön topikként, pl. "Star Wars Disney").
Szerintem is lenne rá igény, talán ha szólnánk BePé-nek vagy Teron-nak...

Módosította KYLE: 2012.11.25, 16:15


Nagai

Nagai

  Rendszeres fórumozó

 • Inactive / Invalid
 • 275 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2012.11.25, 15:25

Miert nem lehet ide nyitni egy SW Disney topicot?

KYLE

KYLE

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1403 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.11.04, 18:56

Nem akarok moderátorkodni, de ha e témában van valakinek megjegyzése, akkor ajánlom az alábbi topikot:
http://lfg.hu/forum/index.php?showtopic=21193

Csak az egységesség kedvéért!

Üdv:
KYLE

Charlie5

Charlie5

  a Málkhúton álló Feketecsuklyás

 • Fórumita
 • 641 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.10.31, 06:59

Remélem, gyerekességben nem fogják überelni az Ep. 1-t...

Charlie

bazs88

bazs88

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 20 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2012.10.31, 00:47

Hát ezt nem tudom hova tenni:
http://thewaltdisneycompany.com/disney-news/press-releases/2012/10/disney-acquire-lucasfilm-ltd

Jól olvastam ezt a mondatot?
STAR WARS: EPISODE 7 feature film targeted for release in 2015.


Abszolút jól olvastad, igaz a hír: http://cinema-art.hu/2012/10/31/elkepeszto-star-wars-hir-uj-eloszereplos-csillagok-haboruja-filmek-jonnek-episode-vii-2015-ben/

Jön az új trilógia, a hetedik epizód 2015-ben!!!

Grimlock

Grimlock

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 295 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2012.10.30, 21:28

Hát ezt nem tudom hova tenni:
http://thewaltdisneycompany.com/disney-news/press-releases/2012/10/disney-acquire-lucasfilm-ltd

Jól olvastam ezt a mondatot?
STAR WARS: EPISODE 7 feature film targeted for release in 2015.

KYLE

KYLE

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1403 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.08.27, 08:21

(OFF)Tegnap nem sikerült befejeznem a mondandóm(/OFF)


Emellett persze felhasználhatnak hamis okmányukat - pl. eredeti személyazonosságuk elrejtése végett, stb. -

de mert Új Köztársasági hírszerzőkről van szó, így szerintem az ő módszereik még behatároltabbak, mintha mondjuk birodalmi ügynökök lennének, szvsz. Ide tartozik például szerintem az adatgyűjtés, kihallgatás, egyéb titkos/nyílt akciók, stb módszerei is. Egyszóval az ÚK részéről szerintem nem játszanak a Gestapos módszerek, sempedig az olyan nyílt akciók melyek esetleg veszélyeztethetik mások életét. Nem beszélve arról, ha nem ÚK-i területen ügyködnek, mert akkor még annyi jogkörünk/mozgásterük sincs, mint ÚK-i területen, szerintem.
Birodalmi részről már jóval elképzelhetőbb a piszkosabb eszközök/módszerek bevezetése, ámbár egy olyan nyílt és veszélyes akcióval melyet lentebb is említettem, vagy ami nálad is előfordult, még az ő esetükben is felkeltheti a helyi ISB, kormányzó, parancsnok, Moff, stb. figyelmét... és ha esetleg őket közvetlenül nem is merik vagy tudják számonkérni, illetve akadályozni, akkor is közvetett módon utánanézhetnek az esetnek és a személyeknek (pl. a saját munkaadójuknál), legalább annak, hogy vajon tényleg azok-e akiknek mondják magukat, avagy engedélyt kaptak-e egy ilyen akcióra, nem lépték-e túl hatáskörüket, stb... mert mindig lehet egy túlbuzgó/gyanakvó tiszt vagy bürokrata (ld. Ep IV, börtönblokk jelenet: "Nem értesítettek, utánanézek!" :-)), akit nem hagy nyugodni a dolog... kivéve persze, ha nincs olyan reménytelenül feddhetetlen ajánlólevelünk, mint amilyennel a "Sas leszállt" c. filmben rendelkeztek :-D (vagyis személyesen magától a Császártól jött a felhatalmazás ;-))

Összefoglalva: én is azt mondom, hogy egy hírszerző vagy titkosügynök ne akarjon rögtön nyílt harcba kezdeni, ha mégis kénytelen, akkor pedig tűnjön el onnan gyorsan és nyomtalanul. És ha tényleg nincs más módja, csak akkor adja ki magát hatósági személynek. Az pedig függjön az adott állami rendszertől, a szolgálat/hivatal/hatóság jellegétől, és a KM-től, hogy meddig mehetnek el egyes esetekben (pl. kihallgatás, adatgyűjtés, hamis okmányok, elfogás/likvidálás, stb.) Illetve még számításba kell venni az adott bolygó/űrállomás/stb. fennhatóságát is.
És ha úgy érzed, hogy a játékosok kezdenek túllépni egy bizonyos határt, akkor jöhetnek a túlbuzgó, gyanakvó tisztek és bürokraták... nálam végül ez utóbbi segített, hogy megfékezzem a JK-k ámokfutását (vagyis, hogy mindig BTSz ügynöknek adják ki magukat, és szinte korlátlan jogkörrel rendelkezzenek).

Szóval, szerintem helyesen jártál el az adott esetben, de a játék elején tényleg tisztázni kellett volna a karakterek jogkörét, lehetőségeit és módszereit...
Amúgy meg, ha valaki sok ilyen jellegű kalandot akar mesélni, akkor érdemes néhány ilyen jellegű filmet megnézni avagy könyvet olvasni, sok ötletet adhatnak...

auer

auer

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 5252 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.08.27, 06:34

Kösz.

Igazából k-ként ott követtem el hibát h előre nem tisztáztam milyen jogkörük van. Előző játékülésen is ez parti volt de akkor még lázadóként - ott evidens h nem mutatnak igazolványt. Volt egy nagyobb 15 éve időugrás, de valahogy eszembe se jutott. emellett úgy gondolkodtam villogtatnak próbálják kerülni a feltűnést. Hát nem.

KYLE

KYLE

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1403 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.08.26, 21:20

Eeegen... ismerős szitu :-) Csak kicsit másképp: még a régi szép időkben engedtem a JK-knak, hogy BTSz igazolványokat hamisítsanak maguknak (hehe, hosszú időre megsz*patam ezzel magam, mint KM-t). Persze emellett körözött személyek voltak a Birodalom számára (sőt, egy idő után már másnak is). Egyszer egy istenhátamögötti kis bolygón pont rájuk akadt egy fejvadász team, és hihehetetlen lövöldözés vette kezdetét (járműves üldözés, gránátvetők, rakéták, könnyű- és közepes ismétlőfegyverek "kelepelése", egyéb "csendháborításra" alkalmas eszközök ugye :-)). Végül a JK-k legyűrték őket, de ekkora már nemcsak a fejvadászok füstölgő holtestei hordozták magukon az akció nyomait, hanem a belváros utcái is. Ekkor érkezett ki a hatóság, és számonkérték tőlük az imént történteket. Erre ők megvillantották BTSz-es igazolványaikat (miközben még mindig az oldalukon/hátukon fityegtek az imént bevetett nehézfegyvereik), és előadtak egy sztorit, hogy ők a Birodalom nevében járnak el, mint ügynökök, és veszélyes bűnözőket likvidáltak, és ha a helyi hatóság akadályozni próbálja őket, akkor több tucatnyi birodalmi ügynökkel, rohamosztagossal, stb. térnek vissza, hogy átvilágítsák az itteni hatóságokat/hivatalokat, stb... És mivel az illető JK még jó nagyot is dobott a Meggyőzésre, (és előtte a Hamisítás is túl jóra sikerült), plusz valóban voltak a bolygón kétes ügyletek, illetve nem kevés vaj több tisztségviselő füle mögött, így végül "legalizálták" a karakterek ámokfutását...
De ez még régen volt... most már én sem intézném el ilyen könnyen ezt a dolgot KM-ként... akkoriban valahogy megengedőbb voltam...

A kérdésedre reflektálva: én is azon a véleményen vagyok, mint Te. Még ha rendelkeznek is hatósági jogkörrel, akkor sem tehetnek meg akármit. Valamihez vagy külön engedély kell, vagy legalább némi egyeztetés szükszéges a helyi hatóságokkal, esetleg külön felhatalmazás kérése stb.
Másrészt mivel hírszerzőkről van szó, így általában inkább kerülik a feltűnést, semmint, hogy folyton az igazolványukat villogtassák. Emellett persze felhasználhatnak hamis okmányukat - pl. eredeti személyazonosságuk elrejtése végett, stb. - de m

auer

auer

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 5252 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.08.25, 06:56

kieg: persze elképzelhető h egyes bolygókon pl Coruscant saját jogokkal bírnak de ez nem hiszem h általános a teljes galaxisra.


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]