Ugrás tartalomhoz


Fotó

Alternity


 • Válasz írásához lépj be
86 hozzászólás érkezett eddig

WCB

WCB

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 464 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2017.03.10, 13:54

Az új verzió tesztváltozata: http://www.drivethrurpg.com/product/206864/Alternity-Science-Fiction-RPG-Beta-Test-Edition

Fura lett.Ellach

Ellach

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 187 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.05.22, 12:51

Üdvözlök mindenkit!

A körünkben érdeklődés mutatkozott az Alternity rendszer iránt, úgyhogy nekiugrottunk egy gyors tesztkalandnak, ami osztatlan sikert aratott. Úgy döntöttünk, megpróbálkozunk egy kampánnyal.

A kérdésem az lenne, hogy a Star*Drive settingben mennyire van létjogosultsága egy pap karakternek?
Diplomat professionre egy Cleric career-t választottam, és olyan elven kívánom kijátszani, hogy ő egy utazó misszionárius, aki hirdeti az igét, lelki támaszt nyújt a rászorulóknak, de valójában egyfajta felesküdött paladin, akinek a küldetése, hogy felfedje a galaktikus apokalipszis okát, és meggátolja annak beteljesülését (már amennyire képességei engedik). Ezt az apokalipszist egy idegen, agresszíven terjeszkedő faj, vagy nép - extrnal? - eljövetelében jósolta meg a rendje prófétája. Nagyjából ez az alapkoncepcióm. A diplomat mellé másodlagos profession-nek a tech ops-t gondoltam párosítani.

Vallásának az Old Earth Religion valamelyik keresztény aspektusát lőttem be, ha jól értelmeztem a könyvet, ilyesmire van lehetőség a hight tech sci-fi környezetben is.

Az érdekelne, hogy mennyire beleilleszthető egy ilyen jellegű karakter ebbe az univerzumba, mennyire maradna hosszútávon életképes?

Előre is köszönöm a hozzászólásokat.

monguz

monguz

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 164 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.02.10, 11:48

Sziasztok!

Lenne olyan bátor vállalkozó akinek ha beszkennelem az alternity starcraft csomagját, hogy lefordítja?

Radivoj

Radivoj

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1617 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.29, 19:01

A kereszthivatkozottság a d20-ra jellemző, meg minden olyan játékra, ahol az egyszerű alapszabályoknak vannak (a testreszabhatóság jegyében) kiskapui, ami aztán jelentős nyilvántartási nehézségeket tud okozni. Főképpen a mesélőnél, akinek 6-7 NPC összes szabály-kiskapuját számon kell tartani, ami jelentős energiákat von el máshonnan (mondjuk az élvezetes és interaktív jellegű történetépítéstől).


d20-ban maga a játékmotor épül erre az alapszabály+kiskapuk rendszerre, és maga a játékmotor meglehetősen jutalmazza azt, ha a játékos ügyesen lavírozik a maga szabálykiskapui között.
Ennek Alternitys megfelelője az lenne, ha a játékrendszer meglehetősen jutalmazná azt, ha a játékosok lépten-nyomon fölcsapnák a könyvet és a mesélő fejére olvasnák, hogy de az ő rank benefitjük ezt meg ezt teszti lehetővé. Azt írtad, hogy az Alternity nem igazán forszírozza a rank benefitek minden áron való használatát, s ennek fölöttébb tudok örülni.

Amadeus

Amadeus

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 216 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.29, 16:32

1.: Egyáltalán nem pepecs, a játékos jelzi h a kontrolldobás milyen eredményt hozott és ha még jobb is mint átlagos, akkor azt is büszkén hangsúlyozza - egyébiránt néha számít is, pl sebzéseknél ugyi...

2.: Nem kell ezzel nagyon foglalkozni, kivéve ha komoly jelentőssége van a dolognak. Egyébként ez csak néha jelenik meg a képzettségeknél, a könyv nem erőlteti egyáltalán. Nagyon kényelmesen használandó. :felvon:

Nem tudom hol láttál ilyeneket - táblák-kereszthivatkozás-hegyek - abszolúte nem jellemző! Sőt!

Módosította Amadeus.: 2006.08.29, 16:34


Radivoj

Radivoj

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1617 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.29, 09:35

Megint kösz a választ.Még néhány kérdés:

1. Mennyire hajlamosak a játékosok pepecselni a (skill)rank benefitekkel és a sikerszintekkel? Vagy ezek mind mellékes, gyakorlatilag mesélőtől függően általában figyelmen kívül hagyhatók?
Már harcon kívüli szituációkban. (a GMG azt írja, harcon kívül elég hasraütésszerűen használható a rendszer, ha valamelyik parti a rules-light játékmódot kedveli; ám kérdés, hogy ezt a GMG-ben tett ígéretet be is tatrja-e az Alternity)

2. Pontosan hogy működnek a Last Resort pontok?
Az 1. ponthoz fűződik, hogy láttam egy egyszerű és egy meglehetősen túlbonyolítottnak tűnő fantasy átiratot. Én az előbbit használnám, az utóbbiban elég értelmetlennek találtam azt a 30 oldalas skillrészletzezést, aminek a lényege az volt, hogy tartsd nyilván, hányadik ranktól kezdve tudsz fegyvert kalapálni meg egyéb túlfinomult, számomra lényegtelennek tűnő apróságok.
Az Alternity lelkéhez tartoznak a skill rank benefitek (a hozzá tartozó már-már a d20-at elérő kereszthivatkozásokkal és kategorizálásokkal) vagy valójában lényegtelenek, és csak nagynéha érdemes ügyelni rájuk?

Módosította Radivoj: 2006.08.29, 09:42


Amadeus

Amadeus

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 216 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.26, 00:52

Tudod, még nagyon érdemes volna beszerezni a mutáció, kibertech és pszionika fejezeteket, mert nagyon jók!

Amit kértél:

COMBAT SPEC

akciódobás értékhez +3

válassz egyet: armor operation, unarmed attack, heavy weapons, modern ranged weapons, meele weapons, és primitive ranged weapons - a választott képzettség alapból nem 0, hanem -d4 szituációs módosítóval indul (tehát 1-es helyzeti előnnyel)


DIPLOMAT

akciódobás értékéhez +1

kontakt vagy források (resources) előnyt alapban megkapja, alaposabb leírás a mesélők könyvében

válassz egy másik "kasztot", és az ő képzettségeit is eggyel kevesebb pontért veheted fel és fejlesztheted


FREE AGENT

akciódobás értékéhez +2

egyik általad választott ellenállás-módosítód eggyel javul

induláskor 1-el több utolsó lehetőség pont (last reresort), és egyel többet is felhasználhat egyszerre


TECH OP

akciódobás értékéhez +1

minden szinten bónusz képzettségpontokat kap:
2-5. szinten +1
6-10. szinten +2
11-15... +3
16-20.. +4
21+...... +5


MINDWALKER

akciódobás értékéhez +1

válassz egy pszionikus "broad skill"-t, ezt nem terheli a szokásos 1-es szituációs módosítás, illetve a tanult, ez alá tartozó specializációidat 1-es (d4) könnyítéssel dobod alaphelyzetben

Szerintem mindenképpen szükséged lesz az alapkönyvekre, és komolyan mondom, megéri a fáradtságot: sztem világklasszis-számba menő játék, elképesztő lehetőségekkel, valamint a Star*Drive kampánykészlet is egy örök kincs :-)
Magjegyezném, hogy azon kevés játékok egyike, ahol minden egyes kiegészítő rendkívül hasznos és értékes plusszt ad a játékhoz.

Radivoj

Radivoj

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1617 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.24, 09:56

Köszönöm a választ.
Egy kérés:


ha nem túl hosszú az 5 alap"kaszt" sajátosságainak leírása, valaki be tudná pakolni ide? Mert láttam opcionális alapkasztot, és az kb. egy A4-es lapon elfért. A skilleknél levő jóváírásokat már megtaláltam, arra nincs szükségem.

Igazából el tudnám kezdeni a játékot a Fast-Play Ruleszal meg egy Combat Cheat Sheettel (ezeket megszereztem), de ha már van némi rálátásom a skillrendszerre, szeretném látni, hogy mit tud az 5 alapkaszt. Persze csak akkor, ha nem túl hosszú.

Módosította Radivoj: 2006.08.24, 10:03


Amadeus

Amadeus

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 216 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.18, 16:33

A kontrollkockához járó szituációs módosításként jelenik meg a passzív fél ellenállása.

Radivoj

Radivoj

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1617 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.17, 18:18

Ma olvastam át a magyar Dragon vonatkozó számában az Alternity cikket, ami a nem kimondottan érdekes sztori ellenére elég prímán bemutatta a játékmechanizmust.

Viszont van egy kérdésem az FX-re vonatkozóan. Van ebben a játékban valamiféle mentődobás vagy mindig mindent az aktív cselekvő próbája dönt el?(OFF)Azért kérdem, mert teszem azt AD&D-ben a pszionika aládobós képzettségpróbaként működött, ennek ellenére az erősebb effektek ellen volt még mentődobás is, és ugyanígy ArsMagiban a varázslónak próbát kell tennie, de az erősebb effekteknél a célpontnak még volt mentődobása is. (/OFF)

Módosította Radivoj: 2006.08.17, 18:19


Amadeus

Amadeus

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 216 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.02.19, 01:11

Nos, Sopronban most kezdjük a második nagy sztoriívet, a szereplők 3. szintre léptek, és elvetődtek a Bluefall-ra is! Mindenesetre ha fél év múlva valaki errefelé vetődik és netántán érdekli, vázlatbaszedhetem, mi is történt hőseinkkel: Elisian, a korán felnőni kényszerülő kislányból lett fejvadász; John Zeron, cégbiztonsági specialista; Eric "Nightclaw", peremvidéki űrkalóz némi genetikai turbóval; és Dylen, az orlamu pilóta, telekinetikus képességekkelés prófétikus jövőképpel.

Keshik

Keshik

  főnökasszony

 • Fórumita
 • 1427 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2005.06.09, 13:25

Szépjónapot !

Vándor, tudtommal eddig nem készült el teljeskörű fordítás Alternity-t illetően.

És itt viszont lenne egy kérdésem. Hosszú idő után, megint egy sci-fi kampányt tervezgetek. Régebben meséltem Alternity-ben, de ezúttal valamelyest általánosabb krnyezetben képzeltem az egészet. Persze tudom, ez nme probléma Alternity szempontjából, de ugyebár azóta megismeredtem Travellerrel is, még nem elég behatóan, de azé van fogalmam róla. Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek, melyik rendszeréhez idomítsam inkább a kampányt ? Netán inkább a GURPS féle Transhuman Space-t vegyem elő rögtön ?

_Egy Vándor (NPC/NJK)

_Egy Vándor (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2005.03.15, 16:48

Sziasztok!

Nekem mindössze annyi lenne a kérdésem hogy készült e fodrdítás a játékhoz és ha igen a neten megtalálható e? Mert anno régen egy angolul jól tudó ismerősőmmel játszottam Starcraft-ot vele és az annyira tetszettmint örület és jó lene, ha én is mesélhetnék...

Atuder

Atuder

  Érdeklődő fórumozó

 • Archívum
 • 83 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2005.02.28, 12:57

Üdv!

Lenne vkinek kedve Alternity-t játszani?
Jó lenne összehozni egy bandát Bp.-n akikkel lehetne játszani kb. kéthetente.
Ha esetleg vannak vállalkozó szellemű emberek, akkor jó lenne megtárgyalni, hogy ki mivel játszana, ki mesélne, melyik világon, milyen időközönként, hol stb.

Szóval írjatok! :aaaaa: (inkább ide a fórumba, mint személyenként u2u-ba)

Recky

Recky

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1547 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.11.15, 22:57

Elnézést. Meg tudná itt valaki mondani nekem, hogy hányban adták ki az Alternity-t? Előre is köszönöm.

_Fáklya (NPC/NJK)

_Fáklya (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.11.09, 23:51

Üdv magyar Alternity-sek!

Öröm látni, hogy azért valamennyien vagyunk kis hazánkban, akik ismerjük ezt a fantasztikus játékot, ám kissé lehangoló, hogy mennyi időre befagyott a fórum. Remélem addig is sok jót játszottatok...

Magát a játékot hosszú ideje csak kóstolgatom, de hihetetlenül tetszik. Gondolom felesleges nektek felsorolni az erényeit. :aaaaa: Azonban angoltudásom még nem olyan szintű, hogy csak úgy végigolvasgassam a könyveket, ezért eléggé lassan haladok. Még régebben felötlött bennem a fordítás merész ötlete, de már akkor tudtam, hogy általam ez megvalósíthatatlan. Jelenleg azt is kétlem, hogy sokan igényelnék a fordítást, mert aki rendszeresen játszik, annak vélhetően nincs szüksége magyar változatra.

Azonban én mégiscsak nekifeküdtem nyáron ennek a sziszifuszi feladatnak, s képes voltam egy PHB egy rövid részének leferdítésére, mielőtt megúntam volna. Ez leginkább a fajleírásokra korlátozódik. Az elején, amikor még volt türelmem, ügyeltem a pontos, szakszerű fordítása, de a werenek környékén emlékeim szerint már eléggé szabadosan fogalmaztam... :lol: Ha valaki kíváncsi rá (esetleg kijavítaná a hibákat), annak szívesen elküldöm. Ennek ellenére elsősorban a kifejezések, és a játékterminológia magyarosítása a célom.

Morceus! Nem Alternity kiadványok kellenének neked elektronikus formában? Esetleg tudnék neked segíteni... :lol: U2U!

Morceus

Morceus

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 31 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.09.15, 22:00

Sziasztok!

Ne haragúdjatok, kérlek! Valaki nem tudja, hogy mi van Urianssal?

Remélem vki ismeri esetleg...

Szervusztok!

Daniellus

Daniellus

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 38 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.09.12, 13:03

Ez így sok mindent megmagyaráz.
THX!

Radivoj

Radivoj

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1617 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.09.11, 20:08

1. A d20 Modern világképe eléggé eltér a D&D-től. Alapnak a mai akciófilmeket és thrillereket veszi.
2. A D&D-s kasztrendszerhez hasonló dolgot nem találsz. Jellemrendszert sem.
3. A harc kimondottan veszélyesnek mondható. Az életerőrendszer olyan, hogy tűzharcban viszonylag lényegtelen, mennyi a max. hp-d, egy-két golyó megfektet, a sorozatokról nem is beszélve.
4. Persze nem ez a világ legjobb RPG-je, ezt elismerem, de abból a szempontból elég jó, hogy rövid terjedelemben, minimális erőfeszítéssel eléggé eltérő modern/SF világokat kreálhatsz vele. Merthogy eléggé moduláris felépítésű.

Egy ismertetőt találhatsz itt is: http://forum.rpg.hu/index.php?act=ST&f=41&...1&t=3612&st=25&

A rendszer ismertetője az első néhány hozzászólásban található.

Daniellus

Daniellus

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 38 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.09.11, 16:11

Sajnos pár éve már nem foglalkozom Alternittyvel és így lemaradtam a dolgokről, de valaki árúlja el nekem legyen szives, hogy mi ez a D20 modern, meg future?
Ezek alatt most valami olyasmit kell elképzelni mint a hack'n'slash D&D 3rd edition?
Mert amennyiben igen úgy nem egészen tudom megérteni, hogy egy jó rendszert miért kellett már megint kidobniuk.
Szerintem ugyanis az Alternitynek jó volt a rendszere sok szempontból.
És egy alapvetően sci-fi rendszerben nekem nehezen veszi be a gyomrom az ilyen most szintet léptem, na akkor van még plussz 10hp-m vagyis most már kétszer kell a plazmaágyúval rám lőni, hogy feküdjek című karaktereket.


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]