Ugrás tartalomhoz


Fotó

Alternity


 • Válasz írásához lépj be
86 hozzászólás érkezett eddig

Morceus

Morceus

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 31 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.04.19, 09:56

a pesti Camelot-ra gondolsz, vagy Győrben is van.... ?

DelArco

DelArco

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 4696 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.04.18, 08:28

Üdv!
Alternitys cuccok a DC++ nevű program segítségével sedhetők le legkönnyebben.
Innen le lehet szedni a programot:
Dc++
Meg kell osztani pár dolgot a saját gépedről amit mások le tudnak szedni aztán beírod a filterbe hogy RPG és máris kiad pár oldalt amelyiken rengeteg rpg-s cucc fenntvan.
Ha meg rendes könyvkét akarod megvenni az Alternityt akkor a camelotban pár hete láttam ilyen könyveket. Már nemtom melyikek voltak de volt pár az biztos.

Morceus

Morceus

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 31 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.04.15, 18:05

Hello!

from Urians: " Egyébként ha van D&D3-as GMH-d, abban van elég korrekt település-tervezési rész is."

Ammegmi??? :)

mármint az a GMH a GM handbook? nem, nincs olyanom

De a lényeg a :) :D :felvon: :party: :buli: :P :sor: ;) :P

STARCRAFT! Nos Starcraft világja van valakinek Alternity-hez? Engem igencsak érdekelne. Meg az is, hogy mikor jön már ki PC-re a Starcraft: GHOST ??? :( Remélem mihamarább!

szíííjjaaaasszzztok!

Urians

Urians

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 22 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.04.15, 14:01

Testvérem! Én vérem!

Ígérem, nem fog elbukni a hősi küldetés!

Az említett két rövidke kis modul azt hiszem a két alapkönyvhöz járt (vagy a StarDrive-hoz?). A világ StarDrive, és egy igen jelentős eseményt mesél el (ha valait érdekel és tudja miről van szó: a Kendai-drivespace relé megjavítása, kis nehézségekkel, illetve az első Concorde felderítők megérkezése a Hammer's Star rendszerbe, és az első találkozás a Klickekkel...). Nem túl hosszúak, igazából még nagyobb létszámú partival is pár óra alatt lenyomhatóak. Engem pont ez zavar, mert ha tehetem, szeretek 6-8-10 órákat mesélni egyhuzamban.

A világmankóról annyit, hogy benne van egy "átlagos" sci-fi világ kidolgozásának minden kelléke: csillagrendszer-tervezés, kolóniák, többféle csillagközi utazási lehetőség stb. Én ennek alapján már legalább két saját világot felépítettem. Egyébként ha van D&D3-as GMH-d, abban van elég korrekt település-tervezési rész is.

Morceus

Morceus

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 31 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.04.14, 13:53

Hello mindenkinek!

Urians, és tisztelt RPG-elvtársak! Sörözni jó dolog! Tudom, hogy ez egy triviális dolog, de mégis szükségét érzem ezen információnak a közlését! (közben kűzdök ezzel a szar billentyűzettel/idióta kiosztása van az ELTE-n lévő billentyűzeteknek) Az ok igen egyszerű! Ha Urians beteljesíti küldetését, és elhozza nékem bescannelt formában a Players Handbook-ot, a Gamemasters Guide-ot, a StarDrive Campaign Setting-et, és a Last Warhulk-ot, akkor sok-sok sör fog lefolyni a torkunkon, éppen ezért addig a szent időpontig, amikor ez megtörténik majdan, gyakorolni kell az ivászatot... :gyagya: :dilis: :cool: :D :D

Black Starfall, Red Starrise ? Ezek a StarDrive-ban vannak?

idézet form Urians:"Egyébként nem kell annyira kétségbe esni, a mesélők kézikönyvével elég tűrhető kis világot lehet összehozni..." Ezek szerint némi kis mankó-jellegű info le van írva az alapkönyvekben? Mer az sirály lenne! Mindig is szerettem volna kidolgozni egy saját világot vmilyen rendszerre, csak eddig minden RPG-mhez ki volt dolgozva az adott világ, én meg lusta vagyok mint a bűn!

Csőváz!

Urians

Urians

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 22 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.04.13, 13:22

Na, ebből igen nagy sörözés lesz!

Mit képzelsz? Itt most természetesen a TSR-ről van szó! Hát mikor vették ők valaha is a fáradtságot, hogy az alapkönyvekhez világot is adjanak. Azt kérem tessék megvenni!!!! Ha StarDrive megfelel, adok neked azt is... Ráadásképp kapsz három modult: Black Starfall, Red Starrise (ezeket a színeket mindig összekeverem) meg a Last Warhulk. Ez utóbbi az egyik kedvenc modulom úgy általában, szerintem piszkosul eltalálták a hangulatot. Ha valaki nem ismerné: előbukkan egy MI-vezérelte, némiképp hibás gondolkodású StarMech csatacirkáló, az Ares 22 nevű WARHULK, aki nem hiszi el, hogy vége a 2. Galaktikus Háborúnak, ezért kedélyesen megindul Alitar felé, a fedélzeteén néhány száz megatonnányi matter-bombbal. Állítsd meg, please...

Egyébként nem kell annyira kétségbe esni, a mesélők kézikönyvével elég tűrhető kis világot lehet összehozni, hát még a Warships-könyvvel együtt. Ez utóbbi eléggé átdolgozta az űrhajós részt, ráadásul TELJESEN ingyen le lehet tölteni egy csomó helyről, mivel nem adták ki, hanem fellőtték a netre Freeware-ként. Ja, ost jut eszembe, a hétvégén találtam egy régi Starships-könyvet is Alterhez. Ugyan az előbb említett Warships RÉSZBEN ezt felülírta, egy csomó minden még használható belőle.

Morceus

Morceus

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 31 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.04.13, 11:00

:gonosz: :) :)

Csáó!

Urians: Players Handbook és a Gamemasters Guide elég már a játék elkezdéséhez, úgy értem van valamilyen alapvilág kidolgozva, vagy azt felejtsem el a TSR-től? AZAZ: mindenképpen kell egy harmadik könyv, vagy ha nem akarok harmadik könyvet, akkor nekem kell elkezdeni kidolgozni egy világot?

A sörözés jól hangzik!

Hali!

"Az élet nem habos torta..." :) Tanu=übersupercoolfilm

Urians

Urians

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 22 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.04.09, 10:57

Amadeus:

Nem hangzik rosszul. Én alapesetből elég militáns módon mesélek, vagyis szeretem a fizikai konfliktusokat, illetve a háborús krízishelyzetetket. Éppen ezért a kedvenc rendszerem a StarDriveban az Algemron: nem egyszer meséltem már Alitar-szimpatizáns partiknak, sőt, volt egy hadihajós kalandsorozatom is. Az igazság az, hogy az intrikus játéktörténetek nem az erősségem, inkább a heroikus történeteket szeretem. Ez az én keresztem...

Az egyik legelső mesélésem egy kétfős partinak ment: az egyik egy Tsa csempész volt, a másik egy alitari flottatiszt. Mindkettőnek saját hajója volr, ami elég érdekessé tette a szituációkat. Egészítsd ezt még ki 6 NJK tehernaszáddal, és egy olyan küldetéssel, hogy juttassanak át egy kritikus fegyverszállítmányt a blokádon.
Nos, mindkét játékos remekül hozta a karakterét: a játék második órájában a Tsa nyíltan megtagadta az engedelmességet az alitarinak, aki a konvoj parancsnoka volt... Röpke fél órával később a parti egyfősre zsugorodott, a Tsa sajnos az NPC-ket is magára haragította. Ennek ellenére egyik sem volt dühös, egyébként ez volt életem legjobb űrcsatája: a győzelem egész végig kétesélyes volt.
Amióta megszereztem a Warships kiegészítőt, azt ottani szabályokat próbálom beilleszteni. A legutóbbi kalandsorozatom is ennek jegyében telt el. Az alapszituáció a Föld volt, jelenkor, kissé X-Men 2-ős hangulatban. A karakterek mutánsok voltak, akik egy titkos kormányügynökséggel küzdöttek. Egy katonai kutatólabor elfoglalásakor szert tettek egy gépre, aminek a segítségével sikerült kimenekíteni az összes meberüket egy földönkívüli hajóra, ami a Naprendszer egyik eldugott zugában időzött már vagy száz éve. A legénység meghalt egy durva sugárdózistól, kész szellemhajó volt. Ezen a ponton kissé elszállt az agyam: az eredeti legénység aleeriai (mech) volt - de még a pacifistává válás előttről, és egy féreglyukon át jutottak ide. Csak a sugárzástól nem védte meg őket semmi. A mutánsok megtalálták a vészlegénységet: kb. 50 aleeriai-t klóntartályokban (itt jött be egy új játékos), majd összeakadtak a Szürkékkel, és szövetkeztek velük a Naprendszert fenyegető Serin-Ruk ellen (utóbbiak a lightosított Alternity-ből származtak). Adva volt tehát egy kétfrontos háború, egy mit sem sejtő bolygó, egy maroknyi hős, és néhány hajó. Oké, a végére elég nagyívű lett, de nekem ez a kedvencem. Ilyen vagyok, üssetek...

Hoppá, ez kész kisregény lett!

Aha! Most látom, hogy te Nephilimet is mesélsz: azt hiszem, jó sok közös beszédtémánk lesz majd a sör melett!

Módosította Urians: 2004.04.09, 11:02


Amadeus

Amadeus

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 216 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.04.08, 20:48

Urians:

A Sör természetesen ok, örömmel, de nekünk Alternitykedvelőknek nem csak ennyit kellene kommunikálnunk. A rendességedet köszönöm, várom az értesítést, bármikor is jöjjön.

Más:
Ez egy határtalan lehetőségeket tartalmazó alaprendszer. Kíváncsi lennék, hogy mások miféle sztorikat mesélnek, valamint a kivitelezésre is. Például nekem nagy élmény volt kidolgozni az időutazás törvényszerűségeit, a GMG vonatkozó szempontjai alapján. Aztán még volt egy kampányötletem, amely a Kheops korabeli Egyiptomban játszódott volna, földönkívüli gyarmatosító uralkodóosztállyal, kissé Stargate-ihletéssel. Jelenleg Star*Drive mesébe kezdtem és kísérletképpen hagyom, hogy teljes egészében a jellemfejlődés személyre szóló útjai rajzolják ki az események vonalát. (Oh jeee, sznobizmus!) Saját kalandokat persze azért beillesztek néha önkényesen, amolyan spontán eksönként...

Esetleg bedobálhatnánk a közösbe néhány kalandötletet, bonyodalmat... ...hm?

Urians

Urians

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 22 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.04.08, 12:20

Amadeus:

Nekem teljesen mindegy, ha már benyomom a gépbe miért ne. Anyagi ellenszolgáltatásról viszont szó sem lehet! Ilyenekért nem fogadok el pénzt, ellentétben pár emberrel, akiket volt szerencsém megismerni: ezek képesek voltak a ritkábban fellelhető játokok fénymásolatait is az eredeti áron adni... Majd meghívsz egy sörre, oké?

Módosította Urians: 2004.04.08, 12:28


Amadeus

Amadeus

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 216 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.04.07, 20:05

Urians:
A kalandmodul nekem sincs meg, így (természetesen ellenszolgáltatás mellett) ha már úgyis gépbe nyomod, szeretném valahogy elkunyerálni tőled! Sokat járok Pestre, de a párom eleve ott tanul, tehát a bolt ezen oldala adott. Előre is köszönet!

Urians

Urians

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 22 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.04.07, 08:30

Morceus:

Nem bánom, nekiülhetek, pár nap alatt belenyomom a gépbe. De nem igérem, hogy azonnal, mert épp teljesen hulla vagyok (28 órát ültem a gép előtt és fordítottam). Amint megvan, jelentkezem. A pesti út megoldható, a család 99%-a ott lakik, és évente egyszer-kétszer illik meglátogatni őket. Ellenszolgáltatásról meg annyit, hogy "Morceus elvtárs, egyszer majd kérünk öntől egy szívességet..."

Ami van:
Players Handbook
Gamemasters Guide
StarDrive Campaign Setting
Last Warhulk (StarFrive modul, nekem bejött)

Amadeus

Amadeus

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 216 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.04.06, 16:57

Morceus:
Tudomásom szerint az a probléma, hogy a rendszer alapvetését tartalmazó PHB már nem kapható, így pedig nem értelmezhető a többi kiadvány. Ezügyben tudomásom szerint NeoMad vagy DelArco a zaklatható személyek, nekik sikerült levadászni a netről az alapvető kelléktárt -- persze ezt nem tudhatom biztosan.
Azt viszont igen, hogy a Star*Drive (az Alternity egyik világa, külön kötet) egy igazi nagyágyú. A hagyományos űroperák ultramodern kivitelezése. Menő szerkók és technika, nagypályás hősök, sodró lendület, veszélyekkel teli akciódús környezet (nem kimondottan csak harcra gondolok), elképesztő látványvilág, pattanásig feszült globális konfliktushelyzetek... ...és a sci-fi sok klasszikus és modern elemét tartalmazza. Hidd el, bűn kihagyni, mert egyedi alkotás!
A Starcraft pedig egy kisebb hangvételű könyv, a PC-s játék RPG adaptációja. (Megjelent világok: Gamma World, Dark*Matter, Star*Drive, és valamennyire önállóan asználható a párhuzamos világokat tárgyaló Tangents is.)

Módosította Amadeus.: 2004.04.06, 16:59


Morceus

Morceus

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 31 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.04.02, 11:34

Hello!

Isten vagy Urians!!! :sor: tenx u

Én Budapesten tanulok/élek, ill. Pákozdon lakom hétvégenként. Há van két emilem: morceus@vipmail.hu, és morceusscwartz@freemail.hu. Csak arra hogyan tunnád elküldeni...(méret bajok...) Én meg ellenszolgáltatni hogy tunnék? Persze hivatalosan semmi pízrű nics is szó, csak úgy nem hivatalosan azé nem kérném ingyér a szkennelést....

De ha teszem azt, szoktál felruccanni Pestre, akkor minden rendben, de ha nem, akkor most azé meg nem fogsz utazni annyit, meg én sem, mer eccer már tapasztaltam a MÁV csodálatos világát Pest és Szöged közt...

Nincs vki Pesten Urians-hoz hasonló lehetőségekkel megáldva?

Sziasztok

P.S.: mi az a StarDrive? Kiegészítő? Alternity.net-en van vami, ami megfogott: Starcraft-nak van köze az Alternity világához? Vagy csak egy lehetőség Starcraftot jáccani Alternity-s rsz-ben?

Urians

Urians

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 22 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.04.02, 10:27

Waga!

1. StarDrive jó. Asszony szeretni.
2. Rendszer jó. Én szeretni.

Van valaki Szegeden, aki játszana? Főleg StarDrive, de lehet, hogy hasonló saját világ, vagy StarWars-StarTrek. Ami összejön.

Morceus:
1. Magyarul szerintem nincs.
2. Nekem megvan a könyv és van egy szkennerem...
3. Itthon vettem vagy öt éve, és már akkor is mocskosul drága volt. Szegeden sokáig volt a Camelotban, de senki sem vette, ezért visszaküldték. A Csillagvégben talán van.

Ha írsz egy emilt, megbeszélhetjük: urians@freemail.hu

MÁS:

Van-é köztetek olyan, aki játszik a Warships-el? Egy ideje már dolgozom egy konverzión (StarWars-Star-Trek), de eddig nemigen találtam hozzá játékosokat. Pedig jó a rendszer, és ingyenes! Mi kell még a boldogsághoz?

Morceus

Morceus

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 31 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.04.01, 20:42

Sziasztok!

Ezer éve nem írtam forumra, ezért ha valamilyen szabály ellen vétenék, előre is bocsánatot kérek.

Asszem rögtön 2 dologért is leüthettek! Nem olvastam el az eddigi írásokat, és nem témába vágó dolgot kérdeznék...

Tudja valaki, honnan tölthetem le teljes verzióban az Alternity GM's & Player's handbook-ot? (azért bátorkodom ezt kérdezni, mert eccer meg volt az egész AD&D pdf-ben, és bizony az is netről vala :sor: )

Ill. más! Az Alternityről előszőr egy Runa-ban olvastam. Akkor persze még csak angolul volt meg. Azóta létezik esetleg magyar változatban is? Nektek honnan vannak meg a szabálykönyvek? Külföldön vettétek, vagy itthon vettétek meg? Árulják még itthon, és ha igen, mennyiért?

Asszem több kérdést nem teszek fel, szvsz kitaláljátok hogy kb. milyen témák érdekelnének jelenleg az Alternityvel kapcsolatban.

Előre is köszi, és bocsi, ha megzavartam volna köreiteket.

Sziasztok!

_NeoMad (NPC/NJK)

_NeoMad (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.01.12, 19:40

Nekem mindkét változat tetszett, mindekettő a maga érdemesi miatt. Egyébként azk kell mondanom, hogy (amennyire ismerem a rendszert) nagyon profinak és "hajlékonynak" tűnt.

DelArco

DelArco

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 4696 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.01.12, 18:22

Üdv!
Matyi:
Ha még egyszer DelArchonak írsz kitekerem a nyakad. :nemertem:

Most ohgy mindenki félreértett mindenkit szent a béke.

Amadeus:
A Star Drive is tetszett de nekem mégis a legjobban a Dark Matter tetszett.Legalábbis igy elmondás szintjén az jött be leginkább.Ezek után persze lehet hogy a Star Drive-ot is kipróbáljuk.Egyenlőre ez attól függ hogy renszer mennyire jön majd be.

Amadeus

Amadeus

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 216 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.01.12, 09:12

Off:
NeoMad: No problemo... ...ha kell, én is sorry, aztán már el is felejtettük...

On:
Nem akarom túlságosan dicsőíteni a Star*Drive-ot, de meg kell említenem, hogy mindenféle "megdumálások" nélkül több lánnyal is sikerült megszerettetni. Ők is megtalálják benne magukat, hiszen az eredetünk titkainak felkutatása, esetleges teremtőink hagyatékainak meglelése, illetőleg egyes vallásfilozófiák az ő lelkivilágukban is érdeklődésre tarthatnak számot - legalábbis nálunk eddig ez jött le. (Pedig a sci-fi ugyebér nem az a kimondottan nők által körülrajongott téma.)
Általánosságban úgy tűnt, hogy ebben a szélsőséges jellemeket favorizáló játékban érdemes erősen "képregényesre" venni a figurát a mesélőnek is, ez sokat lendít az élvezhetőségen (sz.v.sz.), mindenkinek jó szívvel ajánlom a kipróbálását!

_NeoMad (NPC/NJK)

_NeoMad (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.01.11, 19:27

/OFF
Ugylátom sorozatosan félreértettük egymást... Ennek visszaolvasva főleg én lehetek az oka, így:

Bocsánatot kérek!

De most komolyan.

Ha fiatalként adhatok egy tanácsot, fojts el minden poénkodást, mert ezek itt a klubban nagyon szeretnek baromkodni... 

Ezzel azt a félelmemet próbáltam kifejteni, mely szerint, egy poén, mely egy "átlagos" játékban még elfogadható lenne, a DM-hez hasonló hangulatú játékokat iszonyatosan ketté tudja törni...

A súlyos meglepetésekre pedig felkészülök, ha játékosként túléltünk már a kultot és cocot, csak nem lehet annyira idegtépő, hogy sírógörcsben fetrengve vigyenek a sürgősségire...

Ezzel sem téged, sem a Dmet nem akartam kritizálni. Afféle poén lett volna, de úgylátszik nagyon nem jött be. mentségemre legyen mondva, hajnalban írtam... :(

Nem vagyok mesélőgéniusz, nem török a ti mesélőitek babérjaira fogadatlan kritikusok előtt, sőt a lányok elhalászása sem célom (eddig még egyszer sem mentem szerepjátékklubba csajozni - kissé szánalmas lenne). Ha nem szórakozni akarsz, csak kritizálni, akkor inkább ajánlok egy másik csapatot. Részemről lezárva.

Egyébként ne vedd nyalizásnak, mert azt nem az én kenyerem, de én még így "ismeretlenben" (értsd: nem játszottam még veled) is jó mesélőnek tartalak. Erre az alapján következtettem, amennyire a Rohamokon megsimerhettelek...
Nem jutott eszembe, hogy esetleg csajozni akarnál, még csak gondolataim perifériáján túl sem, ezt biztos lelkiismerettel mondatom... Félreértettél! Nem tudom melyik mondatomból hallottad ezt ki...
Én úgy tudtam, hogy 3 úr és 3 hölgy játékost akarsz, ezekszerint Gyulával értettük félre egymást. Egybként Del Archo jól mondja, tényleg nem tudok egy olyan lányt sem, aki jöhetne. Na de próbálunk majd keríteni... Semmiféle írígység nem vezérelt, nem féltem tőled a győri lányokat, noincs is rá okom! :gyagya:

Még egyszer összefoglalva: Sem téged, sem a DM-t nem akartam kritizálni, és szerintem nem is tettem azt. A "kritika" az általam ismert neworkos hölgyekre vonatkozott: _szerintem_ nagy része komolytalan. Tán rosszul fogalmaztam és te emiatt sorozatosan félreértettél.

Részemről ennyi. Szentabéke...
OFF/

NeoMad


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]