Ugrás tartalomhoz


Fotó

Alternity


 • Válasz írásához lépj be
86 hozzászólás érkezett eddig

lwb

lwb

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 309 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.06.18, 21:42

Nem értem. Lehet, hogy kis országunk szerepjátszó ÉS netező közösségeinek uniójából csak nekem nyerte el tetszésemet az ALTERNITY?

Megnyugodhatsz, nem így van. Nekem is a kedvenc SF rencerem a mai napig. Star*Drive sem rossz, de a Dark Matter egyszerüen verhetetlen szvsz. Legalábbi feelingben.

Ugyanakkor nagyon rugalmas is a rendszer: simán tudtam egy kis gondolkodás után Aliens vs. Predatoros kalandot is írni (ahol a JK-k két karakterrel menetk: egy tengerésszel és egy bajba jutott tudóssal, nagyon feelinges volt), csakúgy ahogy WH40K-sat is, bár ez utóbbit csak egyszer próbáltuk.

Acelpatkany

Acelpatkany

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 355 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.06.18, 18:19

Az Alternity rendszerével csak az a bajom, mint az AD&D-vel: túl heroikus és nagyvonalú. A világokról még nem tudok sokat nyilatkozni, ám a Starcraft Adventure Game annyira elnyerte a tetszésemet, hogy ezzel megfertőztem egy haveromat, s gőzerővel készül egy jó kis versenymodul, amit majd Debrecenben lehet játszani. A világ a Starcraft megszokott világa, ám mivel az emberek még csak nem is hallottak az Alternityről, inkább a GURPS Lite egyszerű rendszerével modellezzük a világot. Sok meglepetés várható... :D

Kharon

Kharon

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 146 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.06.18, 16:13

Nem értem. Lehet, hogy kis országunk szerepjátszó ÉS netező közösségeinek uniójából csak nekem nyerte el tetszésemet az ALTERNITY?

Nagyon remélem, nem így van...

Aki ideérkezik és van valami kérdése, tegye fel nyugodtan, legjobb tudásom szerint fogok rá válaszolni, ezt megígérhetem.

Kharon

Kharon

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 146 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.06.09, 07:26

Hali.

Ha jól emlékszem, a webshopban van egy ALTERNITYvel foglalkozó kis részlegük, onnan (elvileg) be tudod szerezni a könyveket. Viszont ha pesti vagy, akkor a Silverlandben biztos hogy vannak könyvek. Belépés után fordulj balra és a legalsó polcon keresgélj.

Sajna az árak nem túl barátságosak (9-10.000 körüliek), de szerintem megéri.

Nekem eddig a PHB, a GMG, a DarkMatter, a Star*Drive és a Campaign Kit van meg. Ja meg az Alternity Adventure Game StarCraft Setting (ez nagy kedvencem, a teljes játékhoz az a.net-ről tudsz egy kis könyvet letölteni hozzá).

Itt a webshop Alternity részlege:Ide kattints!

Ha valamit nem találsz náluk, egy emillel szvsz segíthetsz a dolgon. Nekem eddig működött.

Szabtom

Szabtom

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 794 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.06.08, 19:51

Engem érdekel a játék. Honnan szerezhetek anyagot?

Kharon

Kharon

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 146 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.06.08, 14:52

Köszönjük szépen a lehetőséget!

Üdvözlök minden érdeklődőt.

Ha valaki véletlen esett volna be ide, annak elmondom, miről is lesz szó ebben a fórumban:

Az ALTERNITY rendszert még a TSR Inc. adta ki, olyan megfontolásból, hogy legyen a sci-fi szerepjátéknak is egy olyan rendszere, mint a fantasynak a DnD. Tehát az alapötlet nem volt új, egy jól bevált eljárást alkalmazva kiadtak egy Player's Handbook-ot és egy Gamemaster Guide-ot. A rendszerkedésbe nem szívesen mennék bele, majd az esetleg felmerülő kérdésekre megpróbálok válaszolni.

Ugyan a népszerűsége sosem lett akkora, mint a DnD-é, (ebben valszeg a TSR-t felvásárló WoTC üzletpolitikájának is köze volt, ergo beszüntették az ALTERNITY-hez folyó fejlesztéseket, és átálltak a (ma már jól ismert) d20 rendszerre) szerintem (és sokak szerint is, akik megismerkedtek a rendszerrel és/vagy a hozzá kiadott settingekkel) megérdemelte volna a további foglalkozást.

A WoTC azonban nem így gondolta, és átadta a fejlesztést a fanoknak. ebből alakult ki az a.net. Itt található a jelenlegi legnagyobb ALTERNITY-s adatbázis, és egy ingyenes regisztráció után a saját dolgaidat (ha vannak) is feltöltheted ide. Volt egy e-zine (electronic magazine), az Action Check, ami havi-kéthavi rendszerességgel jött ki a "nyomdából" (ingyenesen letölthető minden száma), de ez tavaly év végén - idén év elején megszűnt. A helyén kialakult űrt próbálja (megjegyzem igen látványos külsővel és jó tartalommal) a Last Resort e-zine betölteni.

Ugyanakkor a WotC (nagyon helyesen) nem "dezintegrálta" a honlapjáról az ALTERNITY-vel foglalkozó részt, amit ide kattintva érhetsz el.

Az alapkönyvek részletes alapot adnak mindenféle setting (akár fantasy is, de azzal NAGYON sokat kell dolgozni :gonosz: ) megalkotásához, hivatalosan (a TSR és a WoTC által) három setting lett kiadva, egy távoli jövőben játszódó űropera (Star*Drive), egy a jelenkorban játszódó, X-akták hangulatú összeesküvéselméletekre épülő setting (Dark Matter) és egy postnuclear világban (kb Fallout hangulata lehet az alapján, amit olvastam róla) játszódó setting (Gamma World).

Hirtelen ennyi, ha van érdeklődés, folytatom.

BePe

BePe

  Admin

 • Admin
 • 4664 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.06.07, 15:55

"Érdeklődnék, hogy van-e esély egy Alternity fórum indítására a További szerepjátékok (vagy valami hasonló ) alatt..

Igaz ugyan, hogy a WoTC már nem ad ki hozzá új dolgokat, de szerintem nem hiányozhat a fórumok közül, mivel legalább akkora (megfelelő csapattal nagyobb) szabadságot nyújt, mint a d20 rendszer.."

igen, van :gonosz:


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]