Ugrás tartalomhoz


Fotó

Síkjárók Kis Kocsmája - Offtopic


 • Válasz írásához lépj be
5380 hozzászólás érkezett eddig

Hoild

Hoild

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 223 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2019.05.19, 22:05

Marvin KaTa IX-es kalandját, A tiltott istenek hegyét tesztelhettem ma le játékosként további két veterán játékossal.

 

Habár Marvin ezt valaki másnak az "egylapos" alapötletéből dolgozta ki, mégis abban reménykedem, hogy a tesztelés és a rendezvényi lemesélés tapasztalataival/tanácsaival kiegészítve mások számára is hozzáférhetővé teszi magyar és/vagy angol nyelven, ugyanis nagyon finom nem akcióközpontú, sokféle megoldást és kimenetelt lehetővé tévő, kemény érdemi döntéshozatalokat kicsikaró kalandot szőtt.

 chomy

chomy

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2000 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2019.05.13, 21:07

IX. KaTa
 
A jelentkezés első hete lement, de maradt még néhány helyünk a IX. KaTára, és - szerencsére - egy kis idő is van még, így hát bedobnánk némi étvágygerjesztőt. :)
 
Délelőtti blokk:
Van még egy hely Premier barátunk Stars Without Number meséjében. Az SWN egy erős D&D alapokon nyugvó, méltán kedvelt sci-fi rendszer, amelyről mesélőnk ismertetőt is írt az LFG hasábjain: http://lfg.hu/56707/ismerteto/stars-without-number-ismerteto/
 
Szintén egy hely van NeoPadre 5E meséjében, aminek az alapfelütése egyszerű, de annál velősebb: a csapatot egy démon kergeti. Előttük egy térkapu és az ismeretlen. Mit hoz a jövő?
 
Ha valaki egy lovecrafti rémtörténet innovatív megközelítésére kíváncsi, Talbot meséjét tudjuk ajánlani. Ebben a játékmenet izgalmáról a szerepjáték és Arkham Horror társasjáték elegyítése gondoskodik.
 
Kibic egy, a KaTán korábban még nem debütált rendszert hozott hyboriánus meséjéhez, a Sharp Swords & Sinister Spells-t. Az egyszerű, oldschool alapokon nyugvó rendszer egyre növekvő népszerűségnek örvend. Magyarítása folyamatban, a nemes munkát felvállalt úriember, Varga Zsolt ismertetője itt tekinthető meg:
 
Creep meséje egész más milliőbe repít: a II. világháború németek által megszállt Franciaországába, ahol a parti feladata minél nagyobb káoszt csinálni - mindezt a Savage Worlds rendszerében. Mi ez, ha nem móka?
 
Legvégül, de nem utolsó sorban, Arturus egy kis humorral fűszerezett viktoriánus kalandozást kínál Londonban, a World of Darkness motorjával.
 
Délutáni blokk:
Kard és Mágia rendszerben kalauzolna el Marvin kománk néhány bátor jelentkezőt a Tiltott Istenek Hegyére. Ha valaki segítene egy isteni lelencnek hazatalálni a mamihoz, itt a helye!
 
Lenienn egy titokzatos esemény, az Azsúrvásár történetét meséli el egy indie körökben nagy hatású és populáris játékrendszer, az Apocalypse World segítségével.
 
Tervben van egy Expedíció Skarne szigetére, Riddare előadásában. A mese az egyik legklasszikusabb megvalósítása a tematikánknak: a csapat egy szigetre megy mindenféle meggazdagodási lehetőségek reményében, amely terv kivitelezése során azonban számos frakcióval akadhat össze - és kétségkívül fog is összeakadni - a bajszuk. Mindez a Forbidden Lands rendszerében, amelyet eleve a sandbox ismerős, mégis újszerű megközelítésének szántak a készítői.
 
Legvégül várnak a Kalandok a Vad-parton! Zagor meséje Mystara egy egzotikus vidékére, a Savage Coast-ra viszi el a résztvevőket, méghozzá A (nagybetűvel) Magyar Basic D&D Klónban, vagyis a Kazamaták és Kompániákban. Ez a párosítás a KaTán minden bizonnyal a zsák meg a foltja.
 

 galu22

galu22

  A consiglieri.

 • Fórumita
 • 4608 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2019.05.08, 17:44

 

 

nem rossz...

 

Shivertown in the swamps to the east is home to many herbalists. Legend has it that an old man buried in the old city's cemetery would bring an  unseen healing in the form of  gold dust.  And so he is revered on many island villages and taverns as this ancient gift to the citizens of Tidesport is found throughout their city.aluminiumtrioxid

aluminiumtrioxid

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1753 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2019.05.08, 11:23

Hmm...chomy

chomy

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2000 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2019.04.29, 22:44

https://kalandoroktarsasaga.hu/ix-nyilt-vilagok/

 

Publikus a meselista! Mesélői előjelentkezés május 1-től, publikus jelentkezés május 5. este 20.00-tól! Senki se felejtsen időben regisztrálni, akinek nincs fiókja nálunk (ez sajna szükséges a jelentkezéshez).Garaboncias

Garaboncias

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 891 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2019.04.22, 20:49

Egy éves a Kockák és Sárkányok, ennek kapcsán némi önreflexió: https://youtu.be/PkIrLgFon4cHoild

Hoild

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 223 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2019.04.21, 20:29

Friss interjú Sandy Petersennel: The man behind Call of Cthulhu, and Doom.

 Marvin

Marvin

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2401 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2019.04.17, 22:00

T. gyíkok! Feedback hiányában eldöntöttem önkényesen, hogy KaTára a Tiltott istenek hegyével pályáznék, hasznos volna letesztelni mondjuk a feltámadás / nyusziünnep környékén, ehhez keresek önként jelentkezőket. Rendszer KéM, időtartam a KaTa megkötései miatt kb. 4 óra, a helyszín Budapesten lenne és egész biztos nem klubban. Fülszöveg kedvcsinálónak (déja vu alert):
 
A tiltott istenek hegye: a világvégi, majdnem teljesen elfeledett hegyen a pusztaság közepén olyan másvilági entitások hevernek örök kábulatban vagy senyvednek száműzetésben, mint Zolthupax, a Túlnanságok Ura, Drolb, a zselék istene, a rejtélyes Három vagy a Kilencszemű. Az Ökomenikus Archdiakónus megbízásából a hősök a maradásra próbálják rábírni őket, vagy talán a hatalmukra pályáznak? Félelmetes isteni gyermek is rontja az esélyeket, őt az Ökomenikus Nagytemplom lépcsőjén találták, szakértők szerint valahol itt lehet az anyja, és inkább visszaadnák. Ez nem saját, Tony Dowler (Year of the dungeon) egyoldalasának bővített változata.

 

 kukac

kukac

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 857 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2019.04.11, 19:46

Hmm, Kínában kicsit máshogy képzelik a kilencfejű kígyókat, mint ahogy én szoktam.

https://en.wikipedia.org/wiki/Xiangliu

 

Kaiki-choju_Xiang-liu.jpgchomy

chomy

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2000 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2019.04.08, 22:42

IX. KaTa: két hét maradt hátra április 21-ig, vagyis a mesélőnek jelentkezés határidejéig, ami viszonylag távoli az időpont, de azért én minden mesélni vágyó társunkat arra bíztatnék, hogy küldje el mielőbb a meseleírását! 

Azt hiszem az itt fórumozóknak nemigen kell részletesen bemutatnom a dolgokat, de azért álljon itt két link:

Tematika, mesélői jelentkezés menete: https://kalandoroktarsasaga.hu/ix-nyilt-vilagok-post/

Általános(abb) információk a rendezvényről: https://kalandoroktarsasaga.hu/ix-nyilt-vilagok/

Jelentkezzetek minél többen, csak bátran! :)galu22

galu22

  A consiglieri.

 • Fórumita
 • 4608 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2019.04.05, 05:38

Hát az AD&D az ilyen. Ezek standard szabályok, és igen, betartottuk őket (az Ügyességbónuszt talán nem).

 

Ettől függetlenül a magas szintű varázslók elég táposoknak számítottak. :)

 

Az biztos, hogy nem gyengék a magas szintű varázslók, de van egy csomó szelep a rendszerben, ami megakadályozza, hogy rátelepedjenek a játékra. 

A harcban varázslás szabály mellett ott van még a varázslat tanulási esély (70% már egész jó, ha nem vagy specalista), néhány esetben a varázskomponensek, hogy nekik kell memorizálni a védővarázslatokat is, stb.

 

 

magas szinten szerintem minden osztálynak vannak erős dolgai, bár a harcos/pap esetén sokan elfeledkeznek a követőkről. (ami talán a legerősebb képességük)

 

 

 

 

Akkor az Ultimate varázslat egy relatív alacsony szintű, területre ható, több körig tartó földrengetés az ellenséges varázslathasználók talpa alá. Ha aktíválódik, azok legfeljebb varázstárgy révén tudják semlegesíteni.

 

Szerintem jelentősen növeli a nem varázsló ellenfelek esélyét, hogy előre be kell jelenteni a varázslatot, de valószínű hogy a varázsló a kör vége felé jön.

A legjobb megoldás, ha menekül (vagy áll előtte két-három szövetséges).


Módosította galu22: 2019.04.05, 05:40


T10

T10

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 557 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2019.04.05, 04:51

Jó hosszan írogatják, mit nem és hogy nem - amúgy ügyvédesen.

Néha az az érzésem, hogy a szerepjátékok írói eredetileg jogásznak készültek. Paragrafusok, részletes szabályozások, szövegbe rejtett/felejtett kiskapuk... Az IRL jogászkodást is ezért kerülöm bármi áron.

A törvény szelleme szerint, a varázsló semmi mást nem csinálhat amikor varázsol.

Esetleg semmi olyat, amire egy picit is figyelnie kell.

A többi meg megegyezés és józan ész kérdése.

 Premier

Premier

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 589 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2019.04.05, 01:26

Nomeg lehet pl. egy helyszín nemmágikus módon mozgatva kifejezetten a varázslathasználók elleni védekezésül:

 • Mechanikusan lengetett/rengetett/forgatott szobák
 • Természetes eredetű instabilitás dittó
 • Na és mi van a vízi járművekkel, amelyek minimum imbolyognak?
</brainstorming>


Na, itt azért már kezdünk oda jutni, hogy "az egész bolygó kering a napja körül, tehát mozgást végez, tehát a varázsló is folyton mozog, tehát soha ne varázsolhasson"...

Fywillan

Fywillan

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 324 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2019.04.05, 00:00

 

Akkor az Ultimate varázslat egy relatív alacsony szintű, területre ható, több körig tartó földrengetés az ellenséges varázslathasználók talpa alá. Ha aktíválódik, azok legfeljebb varázstárgy révén tudják semlegesíteni.

 

Vagy egyszerűen kimozognak belőle a saját körukben. :P
 Hoild

Hoild

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 223 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2019.04.04, 23:18

Jelenleg AD&D-t olvasgatok. Találtam egy érdekességet a DMG-ben.

{...}

 

<brainstorming>

 

Akkor az Ultimate varázslat egy relatív alacsony szintű, területre ható, több körig tartó földrengetés az ellenséges varázslathasználók talpa alá. Ha aktíválódik, azok legfeljebb varázstárgy révén tudják semlegesíteni.

 

Nomeg lehet pl. egy helyszín nemmágikus módon mozgatva kifejezetten a varázslathasználók elleni védekezésül:

 • Mechanikusan lengetett/rengetett/forgatott szobák
 • Természetes eredetű instabilitás dittó
 • Na és mi van a vízi járművekkel, amelyek minimum imbolyognak?

-És a behatoló JK vagy éppen NJK csapat opciós feladata a helyszín stabilizálása lenne (mechanikus szerkezet leállítása, vulkán vagy gejzír lecsillapítása).

 

</brainstorming>elGabor

elGabor

  Régi fórumozó

 • Moderátor
 • 4329 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2019.04.04, 23:07

Hát az AD&D az ilyen. Ezek standard szabályok, és igen, betartottuk őket (az Ügyességbónuszt talán nem).

 

Ettől függetlenül a magas szintű varázslók elég táposoknak számítottak. :)galu22

galu22

  A consiglieri.

 • Fórumita
 • 4608 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2019.04.04, 19:41

Jelenleg AD&D-t olvasgatok. Találtam egy érdekességet a DMG-ben.

 

 

1: nem lehet varázsolni ha bármilyen helyváltoztatást végzel ("such as running, dodging a blow, or even walking normally")

 

2: a varázslat bejelentés a harci kör első dolga, még a kezdeményezés előtt (not what spell they intend to cast at the beginning of each rdound, prior to any knowledge of which side has initiative)

 

3: kezdeményezéskor a varázslat szintje büntetésként jelentkezik

 

4: varázsláskor nem számít az ügyesség bónusza (spell casters cannot use his or her dexterity bonus to avoid being hit during casting)

 

5: minden varázsló elleni találat megszakítja a varázslást, "koncentráció" nincs

 

 

 

 

Ha volt olyan, aki betartotta ezeket a szabályokat, szerintem nem tartotta túl erősnek a varázslókat magas szinten sem.  :sherlock:Narmor

Narmor

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1193 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2019.04.02, 20:09

RIP Google Plus

 

Őszintén szólva hiányozni fog, nagyon szerettem a felületet, a rengeteg RPG-s csoportot s azt a sok online játékot, amit ezen keresztül szerveztünk és játszottunk le (LFX 4ver).

 

Kicsit komolyan, kicsit trollkodva teszem ide ezt a dalt, mert egyszer minden véget ér, pont úgy ahogy a 90-es évek:

 

https://www.youtube.com/watch?v=FZWkTT0iGnA

 

 auer

auer

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 5184 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2019.04.02, 09:44

 

Pár éve volt itt az lfg-n egy ismertető egy dnd variánsról. a lényege az volt hogy 1-2 fővel hogy lehet lejátszani magas szintű kalandokat. Tucatellenfelek egy csapástól hullanak, az arany varázstárgyak máshogy használhatóak fel...

Tudna valaki segíteni egy névvel linkkel? Így most hirtelen nem találom.

 

Alapötlet: Stars Without Number ingyenes kiegészítő, Stellar heroes
Ez még egy kiforratlan, ekkor még nem tesztelt rövid szabálygyűjtemény. (egyébként alapjaiban nem változott később sem a koncepció). Ingyenes.
 
Teljes szerepjátékként: Scarlet Heroes (fantasy)
Itt a lényeg az, hogy van 1-2 érdeklődő, és a polcon 6d10 modul. Konvertálás nélkül le tudod mesélni nekik. Normálisan végiggondolva minden, tesztelés utáni verzió. Fizetős.
 
Scarlet Heroes - Godbound köztes lépcső, Exemplars&Eidolons
Ingyenes. Itt jelent meg a nagyobb változtatások kezelésére egy külön mechanizmus. (effort)
 
Önálló szerepjátékként: Godbound
Itt a lényeg, hogy teljes, 3-5 csapatnak mesélhetsz benne, de mindenki egy új isten/kiválasztott, aki formálhatja a világot. van ingyenes verziója is.
 
 
 
 
 
A rendszer d20 (Scarlet Heroesban d20 és 2d6) alapú, ha jól tudom nem a kedvenced.

 

 

köszi a Scarlet heroes lesz az :)

 galu22

galu22

  A consiglieri.

 • Fórumita
 • 4608 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2019.04.02, 09:10

Pár éve volt itt az lfg-n egy ismertető egy dnd variánsról. a lényege az volt hogy 1-2 fővel hogy lehet lejátszani magas szintű kalandokat. Tucatellenfelek egy csapástól hullanak, az arany varázstárgyak máshogy használhatóak fel...

Tudna valaki segíteni egy névvel linkkel? Így most hirtelen nem találom.

 

Alapötlet: Stars Without Number ingyenes kiegészítő, Stellar heroes
Ez még egy kiforratlan, ekkor még nem tesztelt rövid szabálygyűjtemény. (egyébként alapjaiban nem változott később sem a koncepció). Ingyenes.
 
Teljes szerepjátékként: Scarlet Heroes (fantasy)
Itt a lényeg az, hogy van 1-2 érdeklődő, és a polcon 6d10 modul. Konvertálás nélkül le tudod mesélni nekik. Normálisan végiggondolva minden, tesztelés utáni verzió. Fizetős.
 
Scarlet Heroes - Godbound köztes lépcső, Exemplars&Eidolons
Ingyenes. Itt jelent meg a nagyobb változtatások kezelésére egy külön mechanizmus. (effort)
 
Önálló szerepjátékként: Godbound
Itt a lényeg, hogy teljes, 3-5 csapatnak mesélhetsz benne, de mindenki egy új isten/kiválasztott, aki formálhatja a világot. van ingyenes verziója is.
 
 
 
 
 
A rendszer d20 (Scarlet Heroesban d20 és 2d6) alapú, ha jól tudom nem a kedvenced.[Fantasy háttér] [Sötét háttér]