Ugrás tartalomhoz


Fotó

Kávéházi beszélgetések


 • Válasz írásához lépj be
290 hozzászólás érkezett eddig

Calien

Calien

  Bugyorbéli

 • Fórumita
 • 1498 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.10.14, 09:41

Üdv!

pampalini: bocsi, de csak sör van: :lol: .

fergeteg: Általában novellákat, de elkezdtem egy-két regényt, ami időhiány miatt meghiusult. Verseket is írok, kevés sikerrel ( inkább a magam szórakoztatására. ) .

Mindenkihez: Zene: A magyar zene nem rossz, csak kevés a jó zenész, és elvész a többi közt. De ahogy látom, senki sem az átlagból válogat.

Hobbi: Sportolok antiművészeti szinten :) . Egyébként más művészeti hobbim nincs az íráson kívül. Sokat próbáltam, de nem kewdveltem meg őket 8 talán mert egyik sem sikerült ).

Mantis: Egyébként ez egy beszélgetős fórum. Nincs kikötve, hogy miről beszéljünk.

Pl: Ki látta a magyar -lengyel meccset? Kinek mi a véleménye a selejtezőkbeli teljesítményről?

Pampalini

Pampalini

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 170 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.10.14, 08:33

üDv!

Egy moccacinot nekem, de gyorsan! De inkább egy hosszú lépést.. :)
Mantis: azért korábban Izoldának sikerült egyszer-kétszer mesélés közben könnyeknek látszó tüneményeket csalni a szemébe. Igaz, nem a meghatottságtól, hanem a karaktere elvesztésének félelme miatt... ;)

Fergeteg és mások: ahogy Hanna és előtte már mások is mondták, az írás akár hiszed, akár nem, egy szakma. Itt is tanulni kell előtte sokat, gyakorolni, izzadni, stb. És akkor még ott a spiritusz, ami nem árt, ha ugyebár van. De kellő szorgalommal sok minden pótolható, és tanulható.

Kéne rendezni egy jó kis bulit, ahol esetleg egy-két író társaságában osztanánk az észt.

Szép keddet!
Pampalini

Mantis

Mantis

  Ápolt

 • Fórumita
 • 502 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.10.14, 04:50

Ramanathan

Mondjuk olvasd el Raffy4 kis szemelvényét az rpg kezdőlapján, vagy egy csomó más itt megjelent írást, amiket nem tudok cím szerint idézni, mert a szemeten csak gyorsan átrágom magam, és próbálom elfelejteni. Meg álmos is vagyok rettenetesen.

Az ismertebb írók közül nem sorolok fel egyet sem, mert nem akarok végeláthatatlan kardcsattogtatást, de mondjuk, hogy a magyarországi újságírók tollából megjelent egy-két kötet, ami pontosan ezt a célt szolgálja, mármint a mondanivaló nélküli köpködést.

Üdv.

_fergeteg (NPC/NJK)

_fergeteg (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.10.13, 20:29

Mantis: Nem kértem lelki segélyt, csak közöltem, hogy alapból ilyen vagyok. :rohog: Nem ugyan az.

Példaképek: nem nagyon van. Kezdő vagyok a dologban, és szimplán szeretném jól csinálni, amit csinálok. Ha mégis mondani kell valakit, akkor Terry Brooks és Poe, meg Anne Rice. Műfaj: leginkább fantasy

Írás: igyekszem a hétköznapi érzelmeket valahogy máshogy felfog(at)ni. Próbálkozom valami rendkívülit, vagy ha az nem sikerül, akkor csak különlegeset beléjük vinni.

Kreatívkodás: rajzolok, vívok, kézműveskedem, röpizek, ha lehet, lovaglok :para: megmaradó időmben meg néha tanulok is....

Kérdés: Milyen karaktereket szerettek?

Ramanathan

Ramanathan

  Pandafetisiszta

 • Fórumita
 • 620 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.10.13, 11:46

Makói hagyma... mesélés közben apró kockákra aprítani... tuti működő recept, sírás garantált :rohog:
Komolyra fordítva a szót, nehezen tudom elképzelni, hogy egy rpg mesélésen el tudsz érni olyan hatást, hogy valaki sírjon. Lehet, hogy az én fantáziám túlzottan korlátozott kiterjedésű, de emlékeim szerint az egésznek nem olyan az alaphangulata. A rettegés és a röhögés az stimmel, de meghatódni/elérzékenyülni... hát... ha sikerül, akkor tényleg állati jó mesélő lehetsz. Mondjuk ez ettől függetlenül sincs kizárva. :para:
Ja és egy hülye kér(d)és: ez a "felsőbbrendű író belerúg a népbe" dolog nekem nem teljesen tiszta. Légyszi kicsit fejtsd ki bővebben... köszi!

Üdv,
R.

Mantis

Mantis

  Ápolt

 • Fórumita
 • 502 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.10.13, 11:31

A zenei fórum nem itt van, és a lelkisegélyszolgálat sem, de azért a példaképek és az írás kedvéért:

Terry Pratchett, mindenek felett. A sci-fiben a klasszikusokon kívül Simmons nagyon belopta magát a szívembe a Hyperionnal. A szépirodalomból Poe-t ajánlom mindenkinek, és Örkényt a hazai vizeken evezgetve. Ha éppen van hozzá hangulata az embernek Kafka kiváló, depresszió esetén olvasva az öngyilkosság egész jó ötletnek tűnik.

Írás: fejlődni bőven van hova, nekem is. Igyekszem felnagyítani a manapság előszeretettel banalizált érzéseket. Hiszem, hogy ha leírok valamit, függetlenül a műfajtól, akkor kutya kötelességem valamiféle utat mutatni, amiben leglább én hiszek. Szánalmasnak tartom és mélyen megvetem azokat az írókat, akik igyekeznek a saját felsőbbrendűségük vélelmében belerúgni az emberekbe.

Kreatívkodás: mesélek. Egyszer egy mesémen a srácok majd beszartak. Egyszer hülyére röhögték magukat. Remélem, hogy egyszer lesz egy mesém, amin valaki majd sírni fog.

Üdv.

gillz

gillz

  zombidroid

 • Archívum
 • 405 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.10.13, 10:20

uff!

zene: Ghymes, Bran, M.É.Z. , ööö... néha Kispál és Ákos jön be (húgom révén), Hobótól hallottam már és tetszett.

önbizalomhiány: jah, szépen fejlett, meg időszakos depresszió is persze, néha nem tudom, csak úgy teszek-e, vagy télleg, de talán mindkettő :rohog: .

írás: abszurd színdarabokat írnék, ha írnék olyat, amilyet szeretnék. Most még nem tudom betájolni magam, meg kedvem sincs hozzá. Régebben több regényt is elkezdtem, de elfogyott útközben a sokminden, nagyon örülök magamnak, amikor be tudok fejezni bármit, és a novella hossz úgy tűnik, megfelel. Példakép? :óvatosan nyel: tulképp a befutottak közül konkrétan senki, vmi hasonló listát állítanék fel, mint Gorbadock.

kérdés: ti mi mindent kreatívkodtok az íráson kívül? (én pl. zenélek, meg színésznek készülök)

Gorbadock

Gorbadock

  Dead Man

 • Archívum
 • 429 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.10.13, 08:23

Sziasztok!

Írásban még nagyon az elején járok az útnak, még nem volt módom kipróbálni magam mindenféle műfajban, de a példaképek: szeretnék olyan választékosan írni, mint U. Eco, olyan világot teremteni, mint Tolkien, sötét hangulatot teremteni, mint Lovecraft és Poe, egyszerű embereket szélsőséges (háború) helyzetekben bemutatani, mint Norman Mailer és talán ide jöhet Glenn Cook is, olyan humorral írni, mint Joseph Heller. Nagyjából ők, akik most gyorsan az eszembe jutnak.

Zene: VHK, Ghymes (legyen ez is magyar), Hobo - Vadászat, hadd hívjam fel figyelmetek egy szerintem zseniális zenekarra: Aebsence, az oldalukról letölthető a bemutatkozó anyag érdemes venni a fáradságot és meghallgatni, hisz ingyen van. http://www.godolloweb.hu/aebsence/

Depi: már kinőttem belőle a világ meg nem változik, te is ki fogsz. A kiábrándultság csak rosszabb lesz, ha egyre több dologgal ismerkedsz meg.

Üdv,

Gorbadock,
a Hatodik Bugyorból

LadyCrow

LadyCrow

  Nachtkäfer

 • Fórumita
 • 2258 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.10.12, 23:20

Magyar zene: VHK, Sziámi, Bizottság, Nevergreen, Árnyak, Pokolgép (régi), Beatrice, Hobo Kopasz Kutyája, meg még jó néhány zenekar/album, amit kedvelek.

Önbizalomhiányom nincs. Kiábrándult se vagyok. Depressziós se, mi több, szerencsés természetű, higgadt, jókedvű valaki vagyok.

Csak novellát írok. A vers műfaj nem nekem való, mint az már bebizonyosodott. Novellában se vagyok valami nagy szám, de legalább lelkes és talán fejlődőképes. Drámát majd szeretnék írni, ha lesz hozzá jó témám, regénnyel még jó ideig nem is próbálkozom, ahhoz még sokat kéne fejlődnöm. Szeretem a részleteket, a leírásokat, de cselekményt nehezemre esik kiagyalni.

Amúgy Fergeteg, nem kell darabonként, mondatonként adagolni a hozzászólásokat, amennyiben nem túl terjengős, amit fórumra írsz, jobb egy hozzászólásba sűríteni. A moderátorok is jobb szeretik az ilyesmit...

És ha már éledezni kezd ez a fórum, feldobnék néhány témát én is:

Az írásban mi az ami már elég jól megy nektek, és mik a hibáitok? Milyen műfaj fekszik nektek leginkább? (sci-fi/fantasy/szatíra/krimi/abszurd, stb...) Kik a "példaképeitek", ha vannak ilyenek?

Üdv,

LC a Script 3- ból

_fergeteg (NPC/NJK)

_fergeteg (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.10.12, 18:40

:para: miket szoktál írni? Én vagy verseket, vagy novellákat. Néha nekiállok regényt írni, de sose jutok túl sokáig. Nincs türelmem kidolgozni a részleteket. :rohog: A Zanzibárt én is szeretem, de alapban kiábrándultam a magyar zenéből. Meg az oktatási rendszerből. Meg a világból. Vajon miért.....

Calien

Calien

  Bugyorbéli

 • Fórumita
 • 1498 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.10.11, 00:32

Üdv!

fergeteg: Rokon lelkek vagyunk. ( legalább is én is így vagyok. ) Az íráson kívül mindenben úgy érzem, semmire nem vagyok képes, és nincs szorgalmam. Ebben legalább nem csüggeszt le a kudarc sem.

A zenéről: Hát, nehéz téma. Annyit mondhatok, szeretem a "régiek" közül a republikot, a mostaniak közt Ákos, Tankcsapda , Desperado , Zanzibár, tehát sok és összefüggéstelen. Ami most a kedvencem, mármint magyar, az Ákos: Ölelj meg újra című száma, de tetszett a majom a ketrecben is. Abban jól kifigurázta a valóságshowkat.

_fergeteg (NPC/NJK)

_fergeteg (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.10.10, 17:11

Ti mit gondoltok a mai zenéről? Mármint a mai MAGYAR "zenéről" :D ? Az absztrakcióval hogy álltok? Milyen irányzatokat szerettek? Lehet, hogy átlagtéma, de én kiváncsi vagyok rá.

_fergeteg (NPC/NJK)

_fergeteg (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.10.10, 17:03

És önbizalom-hiányban szenvedek. :D

_fergeteg (NPC/NJK)

_fergeteg (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.10.10, 16:49

Nyah. Engem már nem kell várni. Nem vagyok nagy beszélő, és írni sem írok nagyon szuperül, de szeretek társalogni. :D

Calien

Calien

  Bugyorbéli

 • Fórumita
 • 1498 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.10.03, 00:11

Üdv!

Ramanathan: Váljon minden szavad igazzá.

Nadire: Az a gond, hogy épp azért várok embereket, hogy valami új témát dobjanak fel. Én egyébként sem vagyok egy társaság központja, nem is szeretnék lenni. Jobban szeretek mindenhez inkább hozzászólni.
Én pl azt várom ettől a helytől, hogy eltársalogjunk a művészetekről. Pl: Nagyon aktuális, hogy holnap, vagy talán még ma este mondják meg az új Nobel-díjas nevét. De inkább valami emberileg is közelebbi kéne. Nem tudom. Ezért kellene, hogy többen legyenek. Vessetek fel valami témát. És én minden kérdésre válaszolok. ( jó, majdnem mindenre, és amire tudok)

Viszontlátásra!

nadire

nadire

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 225 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.10.02, 16:49

Calien> Hidd el sokan járnak ide. Ha felvetsz egy érdkes témát rá fogsz jönni, hogy sokkal többen, mint képzelnéd...

pá,
nadire

Ramanathan

Ramanathan

  Pandafetisiszta

 • Fórumita
 • 620 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.10.02, 15:59

Azért ne keseredj el nagyon... egy napon majd arra ébredsz, hogy az éjszaka folyamán hirtelen megtelt látogatókkal ez a topic is. És lőn akkor majd nagy örvendezés. :(

Calien

Calien

  Bugyorbéli

 • Fórumita
 • 1498 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.10.02, 15:27

Hát eddig csak egy....

Calien

Calien

  Bugyorbéli

 • Fórumita
 • 1498 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.09.30, 15:25

Üdv!

Nem tudom mennyit jársz be, de jó, hogy van itt más is rajtam kívül.
Egyébként köszi a szervezést.

Ramanathan

Ramanathan

  Pandafetisiszta

 • Fórumita
 • 620 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.09.30, 14:54

Szia Calien,
Az alábbi idézet* fényében azt gondolom, hogy nem sok fontosabb esemény vagy bejelentés volt az elmúlt néhány hétben... De ne aggódj, én azért itt vagyok :titok:
Üdv,

R.


* "Az írói műhelyek közös társalgója, ahol a fontosabb híreket és bejelentéseket, eseményeket és írással kapcsolatos élményeket várjuk."


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]