Ugrás tartalomhoz


Fotó

Általános Live Topic


 • Válasz írásához lépj be
1438 hozzászólás érkezett eddig

Gem_Kapocs

Gem_Kapocs

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 251 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.07.11, 12:22

Nyilván nem lenne tömegjáték az általad említett dolgok miatt, ugyanakkor ha valaki egy ilyen játék szervezésére adja esetleg a fejét, szerintem ez még életképesebb alternatíva mint az airsoft. Sok hátránya van ennek is, viszont fő előnye hogy biztonságos, árban pedig azért sehogy sem éri utol az ASt.
Nyilván ha valaki ezzel akarna játékot szervezni, annak előtte mindenképen kell csinálnia egy felmérést, és nem lenne egyszerű a szervezés, a létszám is valószníüleg viszonylag kcisi lenne, de azért én nem temetném a dolgot.

(Mint tudjuk azért ASnél sem igaz a betárazol és játszhatsz :felvon: )

Módosította Gem_Kapocs: 2010.07.11, 12:22


Homar

Homar

  Caelumi Játék

 • Fórumita
 • 953 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.07.11, 11:49

Én is azt mondtam, hogy jó lehet "látványjátékokra" ahol nem lényeg hogy lőni is tudjon. Eleve szűk rétegnek lehet ez érdekes, mivel már a "használatba vétel" is igényel egy csomó pepecset, festés és az általad említett lőtávmoddolás, míg egy airsoft pisztolyt betárazol és játszhatsz (vagy esetleg egy akksitöltés ha nem rugós, a gázosokat nem számolva)
Azt hogy védőszemüveg nélkül játszható én is elismertem, de az kb egy 500-1000 forintos egyszeri tétel, annyira sokan nem nyom a latban.

Nyilvánvalóan a célcsoport inkább azokból áll akik nagyon szép cuccokkal ámde minimális akcióval szeretnek játszani. A német játékoknál meg nyilván könnyedén használnak ilyen cuccokat, ott valószínűleg kisebb arányban játszik bele az árkérdés a jelmezek és felszerelések kidolgozásába (beleértve fantasy és egyéb larpokat is).
De hogy manapság idehaza rávenni 40-50 embert hogy fejenként elköltsenek minimum 5000 forintot egy olyan műanyag játékpisztolyra amit ha véletlenül kicsit erősebben húzol fel már megy is a levesbe, azt kétlem. Főleg hogy mindenkinek rá kéne száni időt és energiát hogy normálisabb kinézetűvé tegye a tiritarka műanyagokat. Te és egy páran szívesen festegetnék, meg néhány modellőrült, de kétlem hogy sok ilyen lenne.
Persze tévedhetek is, mindenesetre ha valahol lenne mégis egy ilyen játék, én elmennék rá :felvon: Addig azonban sajnos kételyeim erősebbek mint a reményeim ezt az irányzatot illetően...

Gem_Kapocs

Gem_Kapocs

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 251 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.07.11, 11:38

Mint a korábbi vesézések alkalmával kiderült, modolással a lőtávjuk drasztikusan növelhető, és nem olyan bonyolult modolni őket :sor:
Amellett hiába 4-6ezer ami nem egylövetű, még így is kategóriákkal olcsóbb mint egy AS fegyver (amiből mint tudjuk ennyiért max springes pisztolyt veszel, ami amellett hogy ugyanazt a gagyi lőtávot, vagy még roszabbat is produkál, védőszemüveg nélkül veszélyes is a szemekre), amellett biztonságosabb is, mert ez ugyebár szivacslövedéket használ, szemben az AS műanyag BB-ivel, nem is beszélve a lényegesen kisebb energiáról. A lövedékek összegyűjtése sem akkora vaszisztdasz, meg legalább nem golyószórót játszanának az emberek :felvon:
Rendeltetésszerű használat esetén szerintem azért kihúzzák egy darabig, nyilván nem 6-8 évig de azért pár játékot kibírnának.
Főleg a steampunkhoz jutott mondjuk eszembe, ahol amúgy sem godnolom hogy feltétlenül 50 méterekről akarnák lőni egymást az emberek. Megfelelő festéssel és modolással (amivel 15-20 m-es lőtávot adnak ezek is) szerintem sokmindenre elég lenne, nem véletlenül van több olyan larp is németországban ahol nerfeket használnak. Nyilván nem mindenhova jó univerzálisan, de bizonyos játékokhoz szerintem nem rossz alternatíva.

Módosította Gem_Kapocs: 2010.07.11, 11:40


Homar

Homar

  Caelumi Játék

 • Fórumita
 • 953 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.07.11, 10:39

Ezt a NERF kérdést már alaposan körbejártuk. Sajna nem olyan olcsó mint hiszed... azok a pisztolyok amik már nem egylövetűek olyan 4-6 ezer körül kezdenek, egy lövedék 60-80 ft.
Igaz, kis hazánkban is elég sok helyen be lehet már szerezni, az elérhetőség sokat javult az elmúlt két évben. pl:

http://www.jateknet.hu/index.php?main_page...earch=Keres%E9s

Cserébe viszont katasztrofális a lőtáv és nagyon ratyi minőségűek a fegyverek. Bár egy jó festéssel kétségkívül nagyon jól néznek ki, de fogtam már kézbe párat és nem vagyok benne biztos hogy sokáig kihúznák. A javítás-szerelés pedig több mint esélytelen...
További zavaró tényező hogy előszeretettel raknak rá lézercélzót, amit pedig még az airsoftosok is tiltanak a legtöbb országban, és talán nem véletlenül...

A dolognak akkor van igazából értelme, ha lövöldözni nem akarnak csak "dísz" fegyverekkel mászkálnak. Egyetlen igazi előnye, hogy használható védőszemüveg nélkül, így mondjuk kisebb korosztályok számára is alternatíva, akik még nem airsoftozhatnak vagy paintballozhatnak... (Bár jobban megnézve az "egymás elleni" készlethez itt is adnak védőszemüveget)
Szerintem.

Módosította Homar: 2010.07.11, 10:41


Gem_Kapocs

Gem_Kapocs

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 251 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.07.10, 20:45

Unatkoztam, visszaolvastam kicsit a topikban és két játékötletre lettem figyelmes, egy steampunk és egy SW livera, ahol a megvalósítás egyik komoly problémájaként a lőfegyverek megoldását emlegettétek/tük. Erre az airsoftnál olcsóbb és biztonságosabb (steampunknál még feelingben is jobban illeszkedőbb megoldás) lehet a NERF, bár itthon nem egyszerű beszerezni.

NERFes zombis larp:


Gem_Kapocs

Gem_Kapocs

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 251 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.07.02, 11:13

Egy néhány évvel... De a lényeg lényege lényegében lényegtelen mert úgysem értünk egyet :)

Belzenrupper_Mordred

Belzenrupper_Mordred

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 276 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.07.02, 10:46

De értettem eddig is, te nem érted szerintem továbbra sem...

persze ezek szerint cigit tudsz magadnak venni mer' elmúltál 18 :)

Gem_Kapocs

Gem_Kapocs

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 251 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.07.01, 21:55

Ezek szerint vagy le vagy korlátozva vagy nem akarod megérteni. Előre fizetett nevdíjnál ugyan mit raksz már saját zsebből cuccba?
Az én elveim szerint én viszek mindent ami az én igényeimet szolgálja. A szervező hoz mindent ami a játék igényeit szolgálja. Ha a játéknak igénye hogy csak akkor gyújthatok rá pl ha van zsebhamuzóm és abba tolom a csikket, akkor a szervező biztosítsa a lehetőséget hogy ne nekem kelljen utána futni, hanem a cucc ELŐRE történő kifizetésével ő ezt beszerezze nekem.
Bár a lentinél szájbarágósabban már nem tudom leírni, plusz úgy tűnik csakazéis kötekedni fogsz mivel ódegonoszrossz álnok mocsok vagyok hogy nekem nem tetszett a náthás-sárkánybarlangos ötleted :) Ha sikerütl értelmezni amit már 3 hszben leírtam szólj.

Belzenrupper_Mordred

Belzenrupper_Mordred

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 276 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.07.01, 21:15

oké gem tehát a te elveid szrint jelentkezési lap:
(OFF)
Név:
krakternév:
játékos születési ideje:
cigizel:
mijen márkát:
cigit vigyünk neked a játékra:
névre szóló hamuzót:
sört kérsz majd:

egyéb ellátást (pl. kaja)

karakter besorolása (mágiahasználó/harcos)
csapat:
ésatöbbi...(/OFF)

nem azt mondom, hogy nem lenne jó larpokról pici emléktárgyat vinni haza, pl luminán kulcstartó és kalap valamint fém nyílhegy volt eddig, de szerintem egy szervezőnek játék előtt fontosabb dolgokra kell koncentrálnia és költekeznie a saját zsebéből meghitelezett pénzt mint egyéni felszerelési tárgyakra ami nem a játék cselekményét színesíti/ nem marad meg hosszú távon

...de mindegy én már döntöttem az ITP kapcsán kipróbáljuk a "törvényi" szabályozás alá vonni és IN szankcionálni mintha tiltott szer lenne a dohány és csak különleges engedélyel rendelkező helyeken lehetne rápöfékelni különben joggal veri el a városi-őrség a seggedet,
eddig 5-ből 4 nek tetszett (mindenki dohányos) a füstsátor ötlete, 1-2 hamuzó meg olcsóbban kijön a füstsátorba, mint 2-3 kamuzó aki nem jön el a zsebhamutálért jelentkezés (megrendelés) után...

Gem_Kapocs

Gem_Kapocs

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 251 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.06.30, 22:33

Fura, pedig Spectre értette amit leírtam.

"On része: jelentkezésnél simán lehetne ilyen opció, hogy: dohányzol? Kérsz zseb hamutálat gravírozva? Szerintem elég sokan beikszelnék."

Aki nem dohányzik ne fizessen. Erről szó nem volt. Aki dohányzik annak meg kötelezővé lehet tenni hogy vagy befizet egy ilyenre a nevezési díjjal együtt ELŐRE, vagy no smoking during the event. Csak hogy akkor ilyen szájbarágósan is le legyen írva.

Belzenrupper_Mordred

Belzenrupper_Mordred

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 276 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.06.30, 22:11

gem cigit is vegyen neked a szervező ennyi erővel?

az ingyen piád mellé gondolom,

így akik nem dohányoznak és isznak azok is szívnának az ötletedért

QBee

QBee

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 410 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.06.28, 21:51

Huh, itt a szütyők is jó olcsó árban vannak, Gem, ha tényleg rendelsz, majd mondom nekem mi kell, oszt szétdobjuk a postát :D

On része: jelentkezésnél simán lehetne ilyen opció, hogy: dohányzol? Kérsz zseb hamutálat gravírozva? Szerintem elég sokan beikszelnék. És ha tényleg szankcionálnák a csikk eldobást keményen, akkor lassan fejlődne is a kultúra (btw nekem is van egy zseb hamutartóm, bár nem nagyon dohányzom. Kelta keresztes, muszáj volt megvenni :szomoru: )

Szerk.: sikerült egyszerre írnunk Gemmel :gyagya:

Módosította QBee: 2010.06.28, 21:51


Gem_Kapocs

Gem_Kapocs

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 251 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.06.28, 21:44

Kötelezővé tételnél azt el tudom képzelni hogy a szervezőségnél különdíj befizetésével lehet igényelni. A szervezők ilyenkor bevásárolhatják a kellő mennyiséget a játékosok által külön erre befizetett pénzből. Merthogy szintén tapasztalat hogy sokan azért nem szereznek be sokszor olcsó cuccokat mert lusták utánajárni.

Belzenrupper_Mordred

Belzenrupper_Mordred

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 276 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.06.28, 16:55

Lecram, ezt nem lehet és nem is kell beépíteni a LARP-részvétel díjjába, ezt a jelmez/felszerelés Privát költségeibe kell beépítenie a dohányosnak ha kicsit is jó fej akar lenni...

...ellenben egy Vizi-pipa pl beleférhet akár...

bár az meg úgy is kerül szinte mindíg :szomoru:

a bagózó őrség gondolata határeset, mert ha csak cigiznek akkor kiábrándító, ellenben láttam már kockázó-, korsóból vizethörbölő, kiabáló lökdösődő, korrupt Városiőröket, akiknek jól állt bég a félrerágott csutora is a szájában igazoltatáskor, de ez a kevesebb, cigizéskor hajlamos átcsapni a játékos OUT-ba

Lecram

Lecram

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 5 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.06.28, 15:09

Kötelezővé tétel: Hát nem tudom... Nem tudunk mindenkit kötelezni rá, hogy szerezzen be, meg nem is tudjuk ellenőrizni, hiszen nem tudjuk minden játékosról, hogy épp dohányos, vagy sem. A belinkelt oldalon látható 490 Ft-os cucc egáltalán nem drága, viszont a legtöbb játéknak nincs akkora költségvetése, hogy ebből X darabot beszerezzen arra a célra, hogy a játék idejére kölcsön tudja adni a játékosoknak.. A részvételi díjba beépíteni megint nem biztos, hogy jó. Hiszen, ahogy előttem is említették, van, aki nagyobb részvételi díj esetén nagyobb eséllyel marad otthon. Másrészt aki nem dohányos (saját tapasztalatok szerint általában fele-fele az arány), az joggal mondhatja azt, hogy neki nincs rá szüksége, akkor miért fizessen érte ő is. (Más kérdés, hogy ő meg azért fizet kicsivel többet, hogy tisztább környezetben játszon, hiszen ez lenne a dolog célja.)

Gem_Kapocs

Gem_Kapocs

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 251 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.06.28, 08:40

Tévedtem: http://www.seft.hu/index.php?page=shop.pro...1&Itemid=61
750 Ft+ postaköltség. Lehet rendelek is egyet, a régi már eléggé betegeskedik :) Meg azért ezt 4-5 szál után üríteni kell.
Vagy imhol a réz zsebhamuzó hasonlóan brutális áron: http://www.soterklub.hu/ajandektargyak

Módosította Gem_Kapocs: 2010.06.28, 08:43


Gem_Kapocs

Gem_Kapocs

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 251 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.06.28, 07:57

Zsebhamuzót meg lehet próbálni kötelezővé tenni, realitása van a dolognak, mert nem iszonytatóan drága (2000-2500 forint szokott lenni dohányboltokban), de soksok játékos aki ha 1000 Ft helyett már 1500 a nevezési díj el sem jön, nem fog rá befektetni.
Hogy hol dohányzik az ember larpere az szerintem megint egykis ész kérdés, nyilván felderítés/bozóttúrás közben nem gyújtok rá. Egyrészt másra kell figyelni, másrészt tűzveszélyes. De ha mondjuk be vagyok dobva kapuőrségnek, akkor szép kényelmesen rá lehet gyújtani, a növényzet és a föld a kapuk körül általában elég jól le van taposva, így szükség esetén a csikket gyorsan a földre lehet taposni. Az megint egyéni kultúra kérdése hogy amint lehet, összeszedem.

Belzenrupper_Mordred

Belzenrupper_Mordred

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 276 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.06.27, 20:12

nem hiszem hogy csak a "miszcsíriüsz hűdeorgyilkolóstolvajalvilágóbáróvagyok" karaktereknek van kapcsolata az alvilággal ez olyan mintha a földreszált-angyalok VS. LARP-er krampuszok döntőt kellene lejátszani szerinted :)

a tüz alapú lámpásokról egy külön fejezet sem ártana, de van ahol a hangulatkeltés/ár miatt jelen a TG bambulsz-fáklya, és sajna néha felügyelet nélkül, ez is igaz, sőt felháborít engem is,
a zsebhamuzód egyéni és ötletes megoldás igaz, szerinted kötelezővé kellene/lehetne tenni?

Out és tábortűznél tényleg van realitása a dohányosoknak, de lesben állva, erdőben erődben szerintem nincs, ez olyan mintha kávézni lehetne akárhol, vagy miért nem lázadoznak az alkohol tilalom ellen (de igen és meg is szegik többen is többször is)

dohányos vagyok én is, szerintem mégse lerágott csont, és játékra mindig viszek pipát és sodró dohányt is, a gyári cigi mellé de ez lényegtelen a képeken, igénytelenné tesz egy csomó mindent még ha nem is az út porába nyomja is el a résztvevő a sarkával

ez a kép szerintem akárhol készülhetett volna és ez dühít

fornax11

fornax11

  Újdonsült fórumozó

 • Inactive / Invalid
 • 20 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.06.27, 19:50

Hi!
Ismét én :)
Az előzőhöz még annyit:
Szerintem a "csikkelőket" ki kell tiltani és kész....
De a szemetelőket és a részegeket is
Viszont még mindig hangoztatom :EGYÜT KELL ÉLNI EGYMÁSSAL ÉS TISZTELNI EGYMÁST

Gem_Kapocs

Gem_Kapocs

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 251 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.06.27, 18:18

Szemetesig el nem jutó csikkekről nem tudok nyilatkozni, magamét a zsebhamuzóba pakolom, esetlegtábortűzben kötnek ki.

Taniko: Egy lentebbi hozzászólást idézve: "senki kedvéért nem másznák el félkómásan egy "füstszentélybe"" Csak én nemfélkómásan sem.

Ha a tűzgyújtási tilalmat feszegetjük akkor lehet azt tenni a fáklyák miatt is, több égő felborított asztali/sima fáklyát láttam felborítva mint ahányszor csikket tűzveszélyt okozni (konkrétan a fáklyák vezetnek 8-0-ra) és azért jobban aggódom hogy egy fáklya felgyújtja a környező aljnövényzetet/kocsmaberendezést/ruhákat/stb.

A füstbarlangot olyan elképzeléssel nem támogatom hogy ez legyen az alvilági élet "központja", mert ahogy korábban is írták, esetleg a nemdohányosok is szeretnének ebbe az életbe bekerülni úgy hogy közben nem fulladnak meg. Másfelől részemről nem szivesen gyaloglok negyed órákat csak azért hogy rágyújtsak, pláne hogy a miszcsíriüsz hűdeorgyilkolóstolvajalvilágóbáróvagyok karakterek nem is jellemzőek rám. És lássuk be, vannak olyan karakterek amik ilyen környezetben elég furcsán is mutatnának, pláne rendszeresen.
Szerintem vagy legyen tiltott IN a dohányzás, és legyen kijelölt OUT dohányzóhely, vagy az alapvető kulturáltsági szintet követeljük meg a dohányosoktól csikkek stb tekintetében, aki ezeknek nem tesz eleget azokat pedig szankcionáljuk.


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]