Ugrás tartalomhoz


Karakternevek


 • Válasz írásához lépj be
475 hozzászólás érkezett eddig

Daelin

Daelin

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 136 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.10.24, 19:20

Üdvözletem!


Vizihulla módfelett építő bejegyzére csak annyi, hogy nem ismerheted túlzottan Ynevet, másrészt szerintem a kalandozók többsége igenis hiú a nevére!Én, aki főleg mókusolok, Yneven még nem igazán találkoztam olyan kalandozóval, akinek valami gúnyragadványneve lenne, amit ő használ is, ami sértő ránézve. Persze vannak ragadványnevek: Alex Con Arvioni---->Vaskezű Alex, Chei O'Shenon-----> Mogorva Chei stb. Persze az is más, amikor a 3-mas vagy 4es szépségű karinak Rondusz volt a neve, az érthető. De én szeretem ha a karaktereimnek a jelleméhez illő nevet találok ki, esetleg elfeknek Tolkien tünde nyelvéből rakok össze.
Ja és ismerek olyat, aki nem igazán a karakter kijátszására, hanem a kockadobálásra fekteti a hangsúlyt, de én tudom magamról hogy számomra ez egyáltalán nem az elsődleges. szerepjátékozni szoktam, nemcsak mókust, hogy rosszul vagy jól, azt nem az én feladatom eldönteni.

És még annyit hogy az én nevem is beszédes név, egy kráni elf karim neve volt,/Tolkien tünde nyelv/ és szerintem szebb, mint a vizihulla...


Dae'lin

_Ork barát (NPC/NJK)

_Ork barát (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.10.24, 16:51

Hell Vuca!! :(

Vica_

Vica_

  A Sötétség hírnöke

 • Fórumita
 • 298 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.10.17, 18:14

személy szerint semmi bajom a beszélő nevekkel,amíg azok túlzásba nem esnek.Bár mostanában nagyobb gondot jelentenek azok,akik
játszani se tudnak...//bár nemtom,lehet engem is ide kéne tenni,sorolni...//
No,de mind1,egyiken se tudunk változtatni,hisz az illető dönti el,nem
mi, :) minek is vacakolunk ezzel mi,az illető(k) helyett.

Vica

Módosította Vica .: 2003.10.17, 18:15


Eugen_von_Bathory

Eugen_von_Bathory

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 274 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.10.17, 13:28

A beszélő nevekkel szerintem sincs gond, csak nem kell vele túlzásokba esni. A barbárom neve is kissé hosszúra sikeredett, de meg is lett magyarázva (olvasható az Előtörténetek topic-ban).

Amúgy meg Báthory Ödön egy Mechwarrior karakternév.

Módosította Eugen von Bathory: 2003.10.17, 13:29


Matzi

Matzi

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1810 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.09.14, 21:01

Szerintem a rendszerekkel kapcsolatos beírások teéjesen feleslegesek. Láttam én már rendesen Szerepjátszó Magus partyt is és Veér István vezette Vampire partyt is. Az egész nem függ a játékrendszertől, embere válogatja.....

A beszélő nevekről annyit, hogy ritkán adnak valakinek gúnyos nevet a szülei, az persze más, ha nem felel meg neki. Akkor kap másikat, ragadványnevet, de ez még a valóságban is így van (elég gyakran). Tapasztalataim szerint nem sokan nevezik el beszélő névvel karaktereiket. Én mondjuk leginkább mesélek, de csak az utóbbi időkben kezdtem el. Érdekes reakciók voltak, főleg amikor nem magyar nayelvű, de értelmes nevet kaptak. Így lett a főgonosz Nornius NoxVulture (és csak akkor szúrták ki, amikor már egyébként is tudták, hogy gonosz, előtte többször is beszéltek vele :buszke: ).

Ja, a ragadványnevekről annyit, hogy gyakran a kiejthetetlen, vagy hosszú nevekből kialakult gúnyneveken szólítják az embereket úgy ahogy. Ez alapjában becenév, de gyakran gúnyossá válik.

Az egyik játékosom karakterének a neve volt (nem a Harry Potterből koppintotta, bár sokan megkérdezték :D ) Voldemore -> Valdi, pontosabban Hosszúnevű Valdi. Ezzel nem volt sok probléma, így maradt meg a játékosokban. A másikat meg Seggbelövő Kiire lett :D, lehet sejteni, miért kapta ezt a nevet.

Awenhai

Awenhai

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1095 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.09.14, 05:48

Líthas, ifjú emberek!

Vizihulla: Előrebocsátom, hogy én szeretem a M*-ot. Az viszont, amit te mondtál róla, az nem volt épp megfelelő stílusú... Na, ezután némi lényegi reakció:

Beszélő név: Mivel egy fantasy világban játszódik a mese, nyugodtan adhatnak az újszülöttnek is beszélő nevet, nem kell emiatt csodálkozni. Általában hangulatos, még ha nincs is szerepe egy életútban. Az igazi persze az, ha szerephez is jut. Én is szeretem a beszélő neveket, bár annak tartható akár a Kocsis István név is, főleg, ha az illető foglalkozása valóban kocsis. Tehát a nevek nagy része beszélő, még ha el is tűnt ez a funkciója mára. Az pedig, hogy a karira jellemző beszélő nevet adsz, az abban is segíthet, hogy beleéld magad a játékba...
In char gúnyolódás: Ha ezért felfortyan, az nem biztos, hogy azért teszi, mert az igaz rá, amit te felsoroltál. Lehet, hogy IRL jót nevet, miközben a kari vérben forgó szemekkel üldözi a gúnyolódót. Ha pedig a karik gazdái gúnyolódnak, azt meg érdemes játékon kívül rendezni.

Kalandozó és hiúság: Lehet, hogy csupán büszke arra, amit elért a kari, de a M*-ra az a stílus nem jellemző, amit te írsz... én ezt a megjegyzést annak tudom be, hogy te nagyon nem kedveled Ynev hangulatát. Ez a szíved joga, de azért fogd vissza ezt a méltatlan stílust, én sem gyalázom a WoD stílusát, noha azt nem túlzottan kedvelem. Egyszerűen nem játszom vele, és máris meg van oldva a dolog.

A többi ömlesztve: A beszélő név azért jön jól, mert hangulatot csinálhat, nem a te indokodból. Bár van olyan karim, akinek beszélő neve van, mégsem tűnik fel senkinek, mert nem olyan stílusú. De a név illik a karira, ráadásul felvett név, mert a valódit nem ismeri.
A kalandozókat egyébként is ragadványneveken szokták emlegetni, és a karilapra általában úgyis ez a név kerül fel, hiába hívták gyermekként máshogy.
Tőlem hívhatják bárhogy a karijaidat, de ha én egy ilyen nevű karival találkoznék, soha nem bíznék benne, vagy kinevetném... annak ellenére, hogy nem ártott nekem... de legalábbis elkerülném, ha lehet. A név alapján ugyanis nem olyan stílusú kari lenne, ami az enyém mellett jól megfér. Ja Awenhai neve is beszélő név, még ha nem is ismert, mert saját feloldása van, de az életútba illik...

vizihulla

vizihulla

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 287 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.09.13, 09:04

elég érdekes gondolat, h a név beszédes kell legyen, de legalábbis ne legyen mulatságos.
ím Daelin véleménye:
"Ha normális karakterel játszol legyen valami hozzáillő neve, ami tekintélyt, vagy erőt sugároz magából, egyszóval a karakter jut rögtön az eszedbe róla, illik hozzá. "
kegyelmed erősen Tolkien rajongó lehet, asszem. még szerencse, h nem Homérosz-fan, mer akkó rögvest lehetne a karaktere neve aranylábú Dündalész. de az vicces lenne, nem.... :)
hiú pap és szerzetes... :) Daelin, nem TE ragaszkodsz a beszédes névhez? nem te vagy erre híú ? nem mintha ez baj lenne... mindenki olyan világon, módon, nevekkel, jellemvonásokkal jáccik amilyenekkel akar..... csak nem értem, hova ez az általánosítás...
akinek meg a karakteréből gúnyt űznek a neve alapján...és ez zavarja...
1. ő nem is szerepjátékos.
2. nem tud szerepjáccani
3. mákos rajongó vérpistike
persze a tisztelt játékostársak is lehetnek gyengeelméjüek v. játékra alkalmatlanok.... a játékosok és nem karaktereik általi öncélú gúnyolódás hamar elkerülhető. fogatlan Bergnius is odacsaphat egy beszólás után...

"kalandozók általában hiú emberek" uff.....
látom mákost jáccol... :) persze mentesitő körülmény, h ott a t. készítők is a "hű de büszke vagyok arra, h én kalandozó és legyakok mindenkit, és amúgy is nyal** ki a se**em az egész világ ( ya, ynev) " hozzáállást súlykolják...

Bee Bee Bee megszívlelendő dolgokat mondott, ehhez én ennyit teszek hozzá:
miért kell egy kari neve hű de beszédes legyen? csak azért mert egy látens homokos irodalomtanár elhintette ennek a magvait ? :)
arra gondoltatok, h születésekor pl. nem feltétlenül láccott rajta, h ő lesz Messzelövő Sasszemű Sárgalomb Salogel ? :P
arról nem is beszélve, h legjellemzőbb tulajdonsága után elég sok ember(elf,gnóm,ork,etc) kaphat becenevet. a jelenkor baromsága, h a vezeték v a keresztnév kicsavarásával csinálunk vkinek becenevet.

én persze továbbra is ragaszkodom hozzá, h ha fantasyt jáccom, a karakterem neve lehessen Hordós Mardul, a Kurtalábú, barátainak csak kisp*cs :sor:

Vica_

Vica_

  A Sötétség hírnöke

 • Fórumita
 • 298 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.09.03, 20:22

Eh,rosszul írtam:
Ha Isten követői,eleve normális nevük van.
/mármint ahoz méltóan viselkedik,és nem tápos már a neve is,
vagy épp az ellenkezője,tápos már a neve is,de ahoz méltóan
viselkedik!/
De lehet,akkor éppen neve sincs...:(

Vica_

Vica_

  A Sötétség hírnöke

 • Fórumita
 • 298 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.08.30, 17:40

Ha Isten követői,alapból normális nevük van:)
/mármint ahoz méltóan viselkedik/
De különben,lehet,akkor nevük sincs... :(

Takezo_

Takezo_

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 427 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.08.29, 23:05

Vica: nem onnan "loptam", ők lopták a Galaxis - Útikalaúz Stopposoknakból :(
Daelin:
Lehet, szerintem nekik nem számít, ha igazán Istenük követői... hisz akkor a földi dolgok kit érdekelnek?

Vica_

Vica_

  A Sötétség hírnöke

 • Fórumita
 • 298 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.08.29, 22:25

szvsz 1 karinak sem áll jól az idióta név,esetleg,annak,amelyik
már kinézetre is olyan :D
És a faj/hogy ork,vagy törpe,gnóm,ember,vagy állat,stb.../
nem határozza meg,hogy lehet-e dilis neve,vagy sem.
Szerintem bárminek lehet hülye neve,de értelme mondjuk nemlessz.
De asszem,ezen már túlvagyunk,tehát ugyanott járunk,ahol voltunk.
Most vagy mi vagyunk dilisek,és még mindig ugyanarról veszekszünk,amit már 1szer letudtunk,vagy pedig a téma olyan,
hogy mondhatsz akármit,ugyanott lyukadsz ki...
Na,lehet gondokozni :D :D :D
:(

Daelin

Daelin

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 136 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.08.29, 20:46

Üdvözletem!


Takezó:én a kalandozókról beszéltem és nem a csövesekről. És szerintem még egy pap sem viseli el, mondjuk ha gyerekkorában kiverték a fogait, ezért fogatlan Bergniusnak hívták, de azóta pótolta őket valamilyen formában, mondjuk egy csata után, szóval ő sem viselné el az ilyesmi nevet, tehát még egy szerény pap, vagy szerzetes is hiú lehet, ha a tekintélyét megkérdőjelezi a neve. És normális karakternek a játékos csak ha céltablákaraktert akar csinálni, akkor ad ilyen nevet. Persze orkoknál, vagy töptéknél lehet ilyen idióta név, mert az az ő értékrendjükben elfogadott, vagy nem zavaró az ilyesmi.


Dae'lin

Módosította Daelin: 2003.08.29, 20:48


Vica_

Vica_

  A Sötétség hírnöke

 • Fórumita
 • 298 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.08.29, 19:50

Nem a karakter,hanem aki vezeti,az dönti el.
De végülis,a játékban ők megegyeznek...
Tehát csak ő dönti el :D
De különben igen,a Bee bee bee által felhozott példa jó,
és én nem akartam ebbe beleszólni,végülis mindenki maga dönti el,milyen nevet ad a karakterének,vagy nem?! :(

--

/Ezt a negyvenkettőt,ami az aláírásodban van,hősképzőről loptad,ugye?/

Módosította Vica .: 2003.08.29, 19:51


Takezo_

Takezo_

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 427 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.08.29, 12:52

Teljesen mindegy, mi a neve a karakternek az extrém dolgokon kívül. Lehet, hogy valakit Csejnek hívnak (a Mogorva után), aztán nem arel pap félisten harcos brutál lett belőle, hanem tolvaj. Nem a karakter dönti el, hogy hívják... Bíbíbí által felhozott példa nagyon szemléletes volt.
Daelin:

Ja és a kalandozók általában hiú emberek, akik nem viselnék el, ha valami hozzájuk nem illő, megalázó nevük lenne.

Miért lennének a kalandozók hiúak? AKÁR lehet olyan is, de hoyg mindegyik? Például szegény szerzetes, vagy pap... bizonyos fokig 1000%, hogy magát felsőbbrendűnek tekinti, de pszichológiailag bizonyított tény, hogy MINDENKI (a legutolsó csöves is) úgy véli, hogy valamiben jobb a többieknél. Nah ez már nagyon off volt, szorri :gyagya:

Vica_

Vica_

  A Sötétség hírnöke

 • Fórumita
 • 298 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.08.29, 10:58

Nekem nincsen ilyen nevű karakterem,
és nemis akarok,mert bizony mindenki
véltáblának nézné,és minden "vicc"
belőle csinálna bolondot.
azt kell mondanom,aki csinál olyat,annak
valószínűleg már van normális névvel
létező karaktere is,és csak poénból csinálta azt.
Ha meg komolyan gondolta,akkor nézzen
szembe azzal a ténnyel,hogy mindenki
őt gúnyolja majd ki.

--

Akkoris azt mondom,változtasson nevet,
mert kicsit hülyén mutat:)
De persze,nyugodtan hagyhatja...

Daelin

Daelin

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 136 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.08.28, 22:37

Üdvözletem!


Ezek a "vicces" karakterek jók udvaribolondnak, vagy a jk-k céltáblájának, de velük játszani... hát csak ha igazán idióta karaktert akarok, vagy az egész party ilyen. Hogy nézne ki egy dorani nekromanta, vmi hasonló névvel?! Ha normális karakterel játszol legyen valami hozzáillő neve, ami tekintélyt, vagy erőt sugároz magából, egyszóval a karakter jut rögtön az eszedbe róla, illik hozzá. Ha meg az apjától örökli a nevet és nem illik rá, úgyis le fogja vetni magáról, vagy kitalál magának egy újat. Amúgy nem vetem el a furaneves karaktereket, max njkk-nak, röhögni rajtuk egy jót, de ha jk lenne ilyen, azt nálunk agyonszivatnák, az biztos! Ja és a kalandozók általában hiú emberek, akik nem viselnék el, ha valami hozzájuk nem illő, megalázó nevük lenne.


Dae'lin

Vica_

Vica_

  A Sötétség hírnöke

 • Fórumita
 • 298 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.08.27, 16:01

lehet.
szvsz inkább válasszon a karakterhez méltó nevet.
De ha már olyan nevet választott,viselkeden ahoz méltóan.
Max. csinál 1 másik karit,ami meg már úgy viselkedik ahogy akar.
De persze csinálhatja úgyis,ahogy te mondtad.

_bee bee bee (NPC/NJK)

_bee bee bee (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.08.27, 15:32

Doktor Szöszivel sokat veszítettél :aaaaa:

Nem biztos, hogy a névváltoztatás olyan egyszerű. Egyrészt mindenki a régi nevén ismeri, másrészt bürokratikus akadályai is lehetnek. De az is lehet, hogy az apja iránti tiszteletből nem is akarja megváltoztatni, hanem szeretne felnőni a névhez - csak nem megy neki. Talán babonás, és hisz a nevek mágikus hatalmában és megváltoztathatatlanságában. Or whatever :aaaaa:

Vica_

Vica_

  A Sötétség hírnöke

 • Fórumita
 • 298 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.08.27, 15:22

/nem ismer semmi féle Doktor Szöszi -t,sem a kutyáját/

De,csak akkormeg mértnem változtatott nevet?
na mind1,erről nem nyitok vitát.

_bee bee bee (NPC/NJK)

_bee bee bee (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.08.27, 15:06

Ja, az általad említett Gyilkos meg a Doktor Szöszi kutyájának a neve... és nem illik rá remekül? :aaaaa:


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]