Ugrás tartalomhoz


Karakternevek


 • Válasz írásához lépj be
475 hozzászólás érkezett eddig

Pontifex

Pontifex

  Tremere

 • Fórumita
 • 1711 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.12.29, 02:14

/Történelematlaszból:/

-Illyra
-Aemilea
-Calebria

3 nővér volt valami zűrös fantasy mesében

graien

graien

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 16 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.12.29, 00:42

Az én fél-elf karakter nevem(sajátkezűleg kitalálva ill majdnem):
Tarasun Diarran Graien Hantariel
Graien- jött fraienből asszem a káoszban olvastam 4 évesen és átköltöttem
Tarasun, Diarran, Hantariel- teljes nevet akartam
tar-apám után
dia.-anyám után
gra.-én adtam
han.- ez pedig titok

_fehér rózsa Fendrick (NPC/NJK)

_fehér rózsa Fendrick (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.12.17, 11:08

A beszélő nevek a legjobbak... ;)

fehér rózsa Fendrick: Egy 16 éves jóképű de pufi kalandor kasztú Suzail-i ficsúr. Mellesleg egy erősen "kétes" hírű vívóiskola nem túl nagyreményű növendéke. Nevét onnan kapta hogy mint a 3 tagú csapat többi tagja ő is nagy szoknyavadász hírében állt, és a kiszemelt lánykának egy fehér rózsát adott.

Pöröly Rohen Dalrunien: Egy Baldur Kapubéli veterán tempus pap. Rangját tekintve csataőrző. Nevét pedig a búznyák nagy kalapácsáról kapta...

Sir Evander (Tizes): A Zentilvár környékén egykor tevékenykedő Vörös tollak zsoldos seregnek volt egy Pusztítók nevű százada. Ez a század volt a legdúrvább lélekvesztő amit egy zsoldos csak találhat magának. Nem sokan húzták itt sokáig, és ezért többnyire olyan alakok álltak be akiknek már nem tartogat kellemes meglepetéseket az élet. Ezen belül volt egy szakasz, a Hídégetők ha lehet ilyet mondani ők még a pusztítókon belül is züllött alakok. Ennek a csapatnak tíznagya Evander, Kelemvor félszemű, őszhajú sebekkel tarkított, kellemetlen képű behemót lovagja. Gyerekkori betegségeinek köszönhetően és egy furcsa mélysötéti baleset következtében úgy közel 50-55 évesnek néz ki. (Még csak a 20-as éveinek közepét tapossa)

Khaos

Khaos

  A Bundáskenyér...

 • Fórumita
 • 391 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.11.15, 20:36

No akkor pár név ide, a játszott, vagy mesélt karakterek és NPC-k közül akiket én alkottam meg:
(Párat talán már lehetett olvasni.)

Nymphadora Gliandor Hyaar Dostorquhs - Tiadlani nemesi család sarja, aki minden tekintetben kiszakad a családból. Előbb vadul kalandozik és eltűnik északról, majd visszatérése és vérfertőzésből származó gyereke születése után papnő lesz belőle, és fia jövőjét építgeti...

Daikh Hyaar - A imént leírt néni fia, aki anyja mellett tanul és utazik amint az világi és egyházi tennivalóival körbeutazza Észak- és Dél Ynevet. Később egy magashegységbe tartó törpe kutatóexpedíció tagjaiként halnak meg anyjával együtt...

Danark Da Philea - Dzsad származású drabális ember, akit csecsemőkorában csempésztek ki az Ibarából észak felé tartó eladósodott szülei. Erionban, majd onnan is továbbállva az északi szövetségen át egészen az északi partvidékig jutottak, ahol végleg megtelepedtek. Danarkot helyi szerzetesi iskolába adták, így gyakorlatilag nyoma sem maradt dzsad múltjának. Uwel paplovag lett, és pályája csúcsán követőivel délen új kolostort alapított...

Ungo Da Philea - Danark fia. Anyjának vérvonalát erősebben örökölte, így bőre ébenfekete volt, s hamar apjánál is nagyobbra nőtt. Szülei nyomása nélkül, saját akaratából, idejekorán kikövetelte magának a beavatási ceremóniát, amelyen Uwel végül is felé nyújtotta kezét...

Módosította Khaos: 2007.11.15, 20:37


tsaby

tsaby

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 210 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.10.27, 19:21

Matzi:
Köszi, ez tetszett ;)

_Gergoke (NPC/NJK)

_Gergoke (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.10.26, 22:35

Én ha tehetem olyan neveket választok, amiknek jelentése majdan egy-egy jellemzője lesz a karakternek. Pl. kedvenc karakterem Thalia, aki aúgy a színjátszás múzsája, és néhol jellemző vonása is ez. De persze olyan eset is van, hogy meglátok egy teccőleges képet, és már megformálódik bennem az ideális név. (pl. hogy de Sanyis feje van XD)

Matzi

Matzi

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1811 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.10.26, 21:21

tsaby:
Ha már szóba jött a dolog :lol: Aki még nem ismeri.

tsaby

tsaby

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 210 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.10.26, 21:10

Említettétek korábban a térképet, mint névgenerátort. A minap kezembe akadt a gimis földrajzatlaszom, és belelapoztam. Mit látok: Djedi (algériai folyó), Hanakin (iraki település) :lol: Úgy tűnik, a módszer másnak is eszébe jutott :lol:

_[KM]Lord S.Vampire (NPC/NJK)

_[KM]Lord S.Vampire (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.10.09, 23:11

üdv!

meg szeretném osztani:

Alenir d'Alercion - szép reményű, szomorkás, sokat látott bajvívó. A biológiai órája szerint 20 éves, a sebhelyei, felhős homloka, szomorű mosolya és a szemei alapján legalább harmincöt. (az én kedvenc karakterem :nono: )

Arnec con Leonis - msik kedvencem, másik csapatban. Oroszlán-alakváltó lovag, tipikus "egy nőért végletekig rajongó-dicsőlovag-kétszépszemértlelövetem magam" alkat :)

Leona, egy vörös hajú harcoslány, és egy másik sajűt rendszerben pedig az éjszaka vadászainak klánjának egy fiatal de kiváló ügynökének, a szőke és barna szemű (kicsit hasonlít a "Desszert" film női főszereplőjére, kcisit az NCIS igazgatónőjére :) ) adtam a Grace Lavender nevet (erre a női névre vagyok a legbüszkébb)

akkor, egy komplett család (az utolsó szeplőig), de most nekem csak a neveik közül ugrik be pár (persze a npiek, természetesen :P )

Anadora con Ambertis (anyuka és a lányát is így hívták, kék szeműek, fekete hajúak, nagyon hasonlítanak az Aranyember Tímeájára)

Emerise con Ambertis, Anadora húga. Melegebb teremtés, érzelmesebb, barna hajú, kék szemű, kicsit alacsonyabb nála (170 cm) vehemens de csupaszív lány, akinek a mestere meg egy kráni elf most.. (szegény kedvenc mintanemesi családomat, progresszivitás mintaképeit és az eszményített despotizmus vezéralakjait legyilkolták mind, és én uuuuutááálom ha a kedvenc női njk-imat megölik!!!! :( :) :) )
Nos, ő meg a másik tanítványával (jk) és az njk Emerise-el fejvadászklánt csinálnak.. Emresie-t pedig Mortarnak szánja, nem Messornak, ahogy tanácsoltam.. na ami ebből kisül...

De lehet, hoyg ezek már szerepeltek. Ha jut eszembe, írok.

Shadowmasters

Shadowmasters

  Yeti lovag

 • Fórumita
 • 1087 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.09.28, 11:23

Üdv!

Az Egri csillagok után szabadon: Tulipán /az elpuhult ork :(/
Magyar neveket, főleg vicces formában a Shadowrunban szoktunk használni. (pl D. Nagy Koppány a troll sámán)

_Carolyn (NPC/NJK)

_Carolyn (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.09.28, 10:28

Mi fordítva szoktuk csinálni...félelmetesen hangzik a külföldi hírességek Magyarra tükörfordított nevei. Kő Sára, Újember Pál, Higany Frédi, Rohadt Jani és a többiekSirály Pistát se hagyd ki :D


Nem rossz, nem rossz, de én egyiket sem alkalmaznám :( Legalábbis magyar formájában :P Ami a szobában szétnézős módszert illeti, nem rossz, főleg amikor abszolút semmit sem jut eszünkbe. Így lett egyik kedves barátosném karaktere Bárszék Viola... Mondanom sem kell, hogy egy kocsmában született :) :) :)
Az viszont ellenemre van, amikor pl egy filmszereplő nevét halássza elő valaki a tarsolyából. :( Szerintem legyen valakiben annyi fantázia, hogy alkosson egy találó kis nevet a karakterének. És az sem az igazi, amikor valaki a saját nevét adja a karinak... totál snasssz. Na dehát, ízlések és pofonok.

GYG

GYG

  Régi fórumozó

 • Archívum
 • 1568 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.09.24, 19:17

Mi fordítva szoktuk csinálni...félelmetesen hangzik a külföldi hírességek Magyarra tükörfordított nevei. Kő Sára, Újember Pál, Higany Frédi, Rohadt Jani és a többiekSirály Pistát se hagyd ki :D

mortin

mortin

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 125 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.09.17, 10:34

Valaki írta lejjebb a körülnézünk a szobában módszert.
Na a mesélőnket rendszeresen ez húzza ki a slamasztikából, amikor neveket kell generálnia. :)

Isolar_Eragon

Isolar_Eragon

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 12 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.09.15, 12:15

Énnekem lenni naon jó név:
Isolar eragon
mint amin ülsz meg a srác a sárkányon
:D :P

_Lídya Almássy (NPC/NJK)

_Lídya Almássy (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.09.14, 13:50

Kő Sára? :D Végül is nem rossz :virag: De azt hiszem nem fogom alkalmazni :virag: Bár egyszer ránk jött a dili, és megalkottunk egy pár "egy estés" karaktert, a legkülönbözőbb és legidétlenebb nevekkel. Az enyémet Csámpás Lujzának hívták...no comment... :) ;)

Módosította Lídya Almássy: 2007.09.14, 13:56


cu_hullain

cu_hullain

  Törzs-fórumozó

 • Archívum
 • 620 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.09.14, 12:49

Mi fordítva szoktuk csinálni...félelmetesen hangzik a külföldi hírességek Magyarra tükörfordított nevei. Kő Sára, Újember Pál, Higany Frédi, Rohadt Jani és a többiek

_Lídya Almássy (NPC/NJK)

_Lídya Almássy (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.09.13, 13:23

Nekem a karakteralkotás során a legizgalmasabb lépés a karakter nevének kitalálása. Általában 15 percet szoktam időzni ilyenkor, és próbálom a legideálisabb nevet megalkotni. Nem szeretek egyszerű magyar nevet adni a karinak. Erősen hajlok a hangzatos külföldi, vagy pedig a "KÜLFÖLDIESÍTETT" magyar nevek felé(leginkább ezeket alkalmazom). Szeretem, ha hangzatos, ha "fellengzős", ha nőies :rohog::):rohog: A karakter tulajdonságai változhatnak a játék során, de a neve örök marad. Ezért fektetek rá talán túlontúl nagy hangsúlyt.

cu_hullain

cu_hullain

  Törzs-fórumozó

 • Archívum
 • 620 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.09.10, 08:56

Orestes: igen és azt is tudom ,hogy a körte egy növény, de mégse azt csavarjuk a lámpába. Nahát ez a nyelv...néha olyan szavakat használunk egy egy dologra, főleg az argóban, ami nem is igazán azt jelenti amit...Bámulatos.

Egyébként...csak hogy ne legyek teljesen offtopic...nekem vaklahogy úgy tűnik, hogy ,ha magyar ragadványneveket tapasztunk a karakterek nevéhez akkor könnyebben megjegyezhető és hangulatosabb lesz(mást ne mondjak:Zsákos Frodó) . Persze az Ork Béla megoldás kézenfekvó, de nem eléggé elegáns. Mert a kimondhatatlan brmngy szrhlm tipusú fékezett habzású nevektől a falnak megyek.

GYG

GYG

  Régi fórumozó

 • Archívum
 • 1568 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.09.07, 09:49

Ha valakinek törpe/gnóm név kell fantasy játékhoz, nézzen szét az északi országok sportolói között :lol:

Tryggvi, Bjarn, Ragnar, Fjalar, Dődi, Orrhy, Freyhr... Ezek mondjuk izlandi válogatott focisták :szent:


Ami nem meglepő, mivel a Skandináv mitólógia teremtményei a törpök, oriások, és trollok. És az izlandiak örizték meg a legtöbbet az Óskandináv nyelvből.

Tirpák= Tót paraszt?

A neveket Én is szoktam visszafelé írva használni, kicsi módósitással. Így lett H'tot Allesieg a Tóth Gizzellából, vagy Návi az Ivánból, stb.

Beast

Beast

  Ancient Evil

 • Fórumita
 • 1067 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.09.06, 23:44

nem csak a csalán és az egymás izéje tipikus esete...


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]