Ugrás tartalomhoz


Red Alert 2


 • Válasz írásához lépj be
240 hozzászólás érkezett eddig

_cuvalo (NPC/NJK)

_cuvalo (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.12.24, 00:48

szijasztok en uj felhasznalo vagyok itt , lenne egy kerdesem. Szeretnem a Red Alert 2 ot lanba jatszni de a jatekba nem tudom bealitani, aki tud valami megoldast hogy menyen lanba a jatek az irjon elore is koszonom

_devil (NPC/NJK)

_devil (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.10.08, 21:13

Alohá!
Nemrégen az egyik barátommal felemlegettük a Red Alert 2 -t, elő is kerestük, és szeretnénk interneten játszani, de egyszerüen nem engedi sehogyan sem a gép... :)
Kaptunk pár tanácsot, hogy hogyan tudnánk elindítani, de egyik sem vált be, próbáltuk GameSpy - al is, de az sem engedte, lehet, hogy nem jó változatot telepítettünk??
Ha valaki tud, az legyen olyan kedves, és segítsen két abszolult Red Alert 2 imádónak...
Előre is köszönöm!!!

_argonone (NPC/NJK)

_argonone (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.06.24, 16:12

Van itt Valaki? :amccoy:

_momoxp (NPC/NJK)

_momoxp (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.06.07, 13:33

Sziasztok!

Van egy kis problémám! Mégpedig hogy a Red Alert 2 kiegészítéssel nem indul el nálam :( Windows XP SP2 van a gépemen! Mitől lehet ez a probléma?? Segítsetek!

Előre is köszönöm!

shadowguard

shadowguard

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 641 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2007.05.26, 15:09

Legelején csak a szabotőröket és a kommandósokat vidd a bal alsó GDI bázishoz. Ha ügyesen csinálod, akkor sikerül időben kiktatni a védelmi tornyokat, a gyalogsággal meg röhögve elbánik a kommandós. Közben foglald el a szabotőrökkel a két barakkot és mind a két gyártóépületet. Ezután mind a két barakkban gyárts mérnököket és foglalj el mindent szépen sorban. Úgy optimális, ha a zervizelőt nem robbantja fel a kommandós, hanem azt is elfoglalod, akár az egyik gyár helyett is. Utána építs Labort, még egy begyűjtőt és legalább négy mammoth tankot, közben észak felé légvédelem is szükséges. Aztán jön a hazárdjáték,(nem árt menteni, mikor megvan a labor :titok: )Vagy a GDI lövi szét ugyanis az alsó Scrin bázist, vagy a Scrin a maradék GDI-t.
1. Általában az első eset érvényes, tehát lehet indítani az első három mammoth-ot a Scrin bázis feé, miközben az induló helyen már készülnek a szabotőrök is bázist foglalni(főleg a reptérrre kell figyelni, a vadászok idegesítőek tudnak lenni). Jobb minél előbb lerendezni a támadókat(mihelyt leszedték a védelmi épületeket), mert egy csillagos mammoth tankkal könnyen leszedi a sajátjaidat, ha van ideje felgyógyulni(főleg, mert általában más járműve is marad). A gyalogságára meg a közelben repkedő(!) árnyékokat kell gyorsan rázavarni, Esetleg velük elterleni a mammoth figyelmét is(esélytelen). Ezután a legfontosabb épületek: bázis, reptér, majd a többi. Közben lennie kell újabb tankoknak, ezeket felhozni a szervizelővel együtt. Itt kell egy kis szerencse, ugyanis a felső Scrin bázis indítja az ellentámadást a GDI felé, ami 5-6 lépegetőből áll, pajzs-fejlesztéssel. Ha sikerül megfogni a támadást akkor már pihi van. Eddigre jó eséllyel van legalább két fullra előléptetett mammoth, ami nevetve leradírozza a felső GDI bázis védelmét(persze az újabb támadások miatt tanácsos a helyüket vagy újonc tankokkal vagy lépegetőkkel pótolni :dilis: )Az utolsó bázis elpusztítása pedig már tetszőleges.
- Ha mégsem sikerül megfogni az ellentámadást, akkor folyamatosan küldeni a mammoth-okat a fenti bázishoz és imádkozni
2. Az avatárok megfogása után gyorsan el kell foglalni a felső bázist is(a mesterlövész osztagok veszélyesek!) Ezután annyiból változik a dolog, hogy a gép mind a két bázist támadja, ráadásul légi úton is. Ezért célszerű mindkét bázison megfelelő számú rakétást állomásoztatni(gyalogos és jármű egyaránt, de APC-t inkább ne). Közben pedig gyártani a mammoth-okat, ami sérül azt visszavonni. Kb. 15 perc múlva már van 3-4 maxra fejlődött. Ezekkel pedig már el lehet indulni a lenti(!) bázis ellen. Itt már nem kell foglalkozni az épületekkel, elég ha a főbázisz sikerül elfoglalni, amivel a legjobb gyorsan biztos távolba(mondjuk a kezdőponthoz) repülni. Ezek után már szintén könnyű megszabadulni a most is utoljára maradó bázistól.
- A rögzített légvédelem csak a vadászok ellen jó, a bombázó hatótávon kívülről el tudja pusztítani.
- A légvédelmi egységeket tanácsos szétszórva állomásoztatni, hogy egy sorozat minél kevesebb egységet érintsen.
Mindkét pályára igaz, hogy
a lépegetőket lehetőség szerint el kell foglalni és gyorsan megjavítani. Így aránylag olcsón lehet elég jó egységhez jutni.
A sérült járműveket mindig vonjuk hátra a gyárhoz vagy szervizelőhöz, ez fokozottan igaz, ha már sikerült egy vagy két előléptetést szerezniük. Ezt tanácsos más pályákon is szem előtt tartani.

Garvey

Garvey

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2698 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2007.05.26, 14:14

Amig nem támadsz meg senkit addig mind a GDI mind a Scrinek békén hagynak. A védelmi épületek meg továbi 1-2 percig csendben maradnak.

Drone

Drone

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 829 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2007.05.25, 00:23

Háló!

Kösz a tippeket, sikerült túltennem magam rajta! Én ott rontottam el, hogy nem gyártottam semmilyen egységet (ez rendkívül elmés megoldás volt tőlem...), csak a kiépített tornyokkal védtem ki az elején támadó erőket, ami kb addig lehetséges amíg meg nem jön a konvoj, utána mindent ledarálnak a támadók,mivel a védelem kevés, a lóvé meg addigra elmegy javításra.

A következő állomás:

Nod kampány, Stiletto hadművelet:

GDI-t és a Scrineket kéne kijátszani egymás ellen, ami abból áll hogy 2-2 bázist központját el kell foglalni és megtartani, meg legalább 8 egységgyártó épületüket a levegőbe röpíteni. Mindezt Árnyékokkal meg egy Kommandóssal (+Szabotőrök), és egy nem fejleszthető bázissal.

Kétszer-háromszor nekifutottam, aztán elfogyott a türelem, egyszerűen rühellem az ilyen értelmetlen küldetéseket. Miért nem jó ha simán leölik egymást? Mi a francnak a Nodnak azok a hülye bázisépületek? Miért nem vihetek legalább 1 járművet? Az összes kutyaütő Árnyékot odaadnám érte. Hogy gondolták, hogy a béna gyalogságommal bemasírozhatok az agyonvédett központjukba épületeket robbantgatni? Vagy ha bevárom, hogy az ellenség megpuhítsa a bázist, akkor hogy állítom meg a már bent randalírozó repülő egységeket, tankokat, lépegetőket sima gyalogsággal, hogy a nekem kellő épületet már ne tudják darabokra szedni? Ja és mindezt a térkép 3 sarkán egyszerre, miközben imádkozhatok nehogy egy jármű az én sarkomra tévedjen, mert olyan egységem sincs ami egy időre feltartóztatná, nemhogy leölje.

Már eddig is idegesített, hogy még az invázió-jellegű küldetésekbe is feltétlen beletettek pár haszontalan pátyolgatni való egységet vagy épületet, de ez a sereg- és bázislimittel való kombinálás csúcs...

Tudtok valami tippet adni?

Aemaeth

Aemaeth

  Dark Jedi

 • Archívum
 • 2584 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2007.05.24, 08:39

Üdv!

Feltettem nosztalgia kedvéért a Red Alert 2-őt. Zsír meg minden, de ha az alapjáték sebességét 1-nek vesszük, akkor most 3-as sebességbe kapcsolt. :nos:

Egy előnye van: hamar véget ér egy map. :para:

Aemaeth

Aemaeth

  Dark Jedi

 • Archívum
 • 2584 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2007.05.10, 20:35

Üdv.

C&C 3: Én felhúztam 4 Obelisk of ligh-ot (1 nyugat, 2 észak, 1 kelet), sok légvédelem, sok lézerágyú, aztán a 3 Avatarral kimentem kreténkedni, mikor 2-3 csillagosak lettek elhúztam velük, és amíg az ellen őket lőtte a szállítóautó elrobogott. Minden egységem elvesztettem, de elsőre sikerült (igaz csak silveren) :)

_Snowmen (NPC/NJK)

_Snowmen (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.05.10, 20:26

Most már odáig eljutottam, hogy a Network-re kell menni, de ott nem látom a másik játékost. Miért lehet ez? Nem eredeti a játék?

lehet hogy igazad van.nem tudom.
A ra2 cd -im már rég nincsennek meg, és csak belső hálónkon nyomtuk esténként a csatákat a haverokkal.:(
(esetleg a munkahelyen, de ez titok )

hát itt tök felesleges kérdezni.


Talán annyira mégsem. Örülök hogy segíthettem. :)

_hobazsi (NPC/NJK)

_hobazsi (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.05.10, 20:11

hát itt tök felesleges kérdezni.

_Snowmen (NPC/NJK)

_Snowmen (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.05.10, 20:02

Én is egy bázis eltüntrtésével végeztem.
Csak nekem a fenti bázis volt a célpont.

Alul: védtek az APC+gyalogos kombók, 2-3 minden hídnál. +2-2 felderítő kocsi légvédelemnek meg a rejtett egységek felfedésére.
a bunker ásása nem jött be mert a lángszórósok hamar végeztek velük.

Fent: bunkereket ásattam és rakétásokat tettem beléjük + az ágyúk. légvédelmet itt csak 1-2 kiskocsi erősítette.
+ ide gyártottam a tankokat.
A fenti bázist talán 6-8 tankkal (eddigre 2-3 már elit) és két APC vel elintéztem.
Ami a lényeg: van főépület !! :) mérnök APC ből ki épületbe be, és voala, máris tudsz építkezni... innen már az arany fokozaton is easy fokozattá vált a pálya.

Még valami: az alsó két híd biztosítása után,meg a fenti bázis elfoglalása után az összes falat meg védelmi ágyút eladtam.
Nagyon idegesítő volt hogy a hardvesterek elakadtak, kavilláltak össze vissza a védelmen belül, a lé meg nem jött ... :(

A jobb alsó bázis volt az utolsó. Innen úgyis csak levegőből jött, amit a légvédelem hamar leszedett... :sor:

shadowguard

shadowguard

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 641 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2007.05.10, 18:15

A legjobb az alsó ellenséges bázist még idejekorán leszedni, mert akkor "csak" két irányból támad a gép. Erre a legjobb módszer néhány APC-t(4 az ideális) megpakolni emberrel és levinni őket a hídhoz. Itt elég hamar megszerzik a csillagot(akkor már gyógyulnak ugye) és lehet menni a bázis ellen. A konvojhoz ráérsz ezután elmenni.
A trükk az, hogy a másik két irányból mindig legyen legalább három tankod és ne hagyd szétlőni az ágyúkat. Nekem ezüstön harmadjára, aranyon már elsőre sikerült megoldani, szóval nem nehéz.

Drone

Drone

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 829 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2007.05.10, 17:30

C&C3
horvátországi küldetés
gyengeáramú bázist kell először védeni, majd a felmentő konvojt bekísérni

Egy ideig feladat a bázis védelme. Utána is érdemes próbálkozni a megtartásával, vagy nyugodtan ki lehet vonulni a konvojért minden erővel? Csak mert nálam elég brutális erők jöttek a központ ellen (aztán ott csücsültek negyedórát), elég reménytelennek tűnt az ellenállás - akkor inkább evakuálok akit tudok...


Megjegyzem az egységek iszonyat kretén módon mozognak, az esetek nagy részében a lehető legidiótább megoldást választják az ellenség közelében való mozgásra (zavarják egymást, csúsznakmásznak mikor sietni kéne, járművek összevissza forognak, 'stand ground' parancs alatt is mocorognak, stb...)

_hobazsi (NPC/NJK)

_hobazsi (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.05.09, 19:11

Most már odáig eljutottam, hogy a Network-re kell menni, de ott nem látom a másik játékost. Miért lehet ez? Nem eredeti a játék?

_hobazsi (NPC/NJK)

_hobazsi (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.05.09, 18:29

Sziasztok! Tud valaki segíteni abban, hogyan tudok Red Alert 2-t játszani GameSpy-on keresztül? Addig eljutottam, hogy ,,launch the game", de miután elindul a Red Alert mire kell kattintani a főmenüben? A Network-re? Már próbáltam játszani másokkal, de nem nagyon sikerül. előre is kösz.

shadowguard

shadowguard

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 641 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2007.04.18, 20:06

Na kivégeztem a C&C3-at :)
A bónuszként előjövő Scrin hadjárat valami eszméletlen hangulatos, csak egy baj van vele: nagyon rövid :) Azt hiszem most egy időre belevetem magam a skirmish-be aztán keresek valami más játékot. De az se kizárt, hogy hardon is végigjátszom.
Egyébként csak én érzem úgy, hogy lesz még folytatása(vagy kiegészítője) a sorozatnak? Az utolsó hdjárat megválaszolatlanul hagyott jó pár kérdést :sor:

Woody_Sheriff

Woody_Sheriff

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1497 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2007.04.12, 20:11

A Tech szint állítgatás kivételére ez akkor sem ad magyarázatot! A Tiberian Sun legfluffosabb játékai a tech 1-es 8 szereplős viadalok voltak (szigorúan random mapon, ion viharral!)... 1.000.000 light infantry, aztán Grindhouse :sor: ! Ezt innen nagyon sajnálom...

Tényleg! Ebben a játékban nincs is vér :ugri: ! Csak most hogy belegondoltam :D ...

NOD védekezésre... :ok: Hááát... Ha a tornyok nem hubosak lennének, akkor talán... Az Obelisk meg önmagában is egy vagyon, és mellesleg zabálja az energiát... ÉS mellette még Vertigokra is költeni (a Stealth tankok szerencsére viszonylag olcsóak, bár annyit is érnek...)... De ti tudjátok :D !

shadowguard

shadowguard

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 641 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2007.04.12, 18:22

Ez valami hiba lehet, nekem ez nem jött elő, pedig én kipróbáltam mind a két megoldást. Bár be kell vallanom gyermeteg lelkemnek a fegyverhasználós befejezés jobban tetszett :ugri:
A Nod meg tényleg védekezésre való. :D Jól bevédeni a bázist, aztán felhúzni egy szép nagy légierőt lopakodó bombázókból. Aztán a lopakodótankok kiütik a légvédelmet(aztán hősi halált halnak :ok: ). Ezután leszedem a gépgyárat és a főépületet. És győzelem :sor:

Garvey

Garvey

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2698 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2007.04.12, 07:30

A Nod erősége szerintem a védekezés és a trükközés. A védelmi épületei nagyon erősek föleg az obelsik amit 2-3 tüzérségi jármü táplál.
Fanatikusokat és skorpiokat szoktam nagy tömegben használni néhány lángszoros tankal megtoldva meg persze némi légvédelemként vadászgépeket. Az avatárt nem szeretem az ára és a sebezhetősége miatt.

A GDI igazi elönye hogy nyers erővel nála lehet a legkönyeben nyerni hála a mamuth tanknak és a rengeteg drop lehetőségnek

A Scrin-ek igazi erejét a légierőben kell keresni. Minden repülőgépük erős igaz drága is viszont a carrierek által generált Ion vihar gyogyitja és tápolja az összes repülő egységet (leszámitva a mother shipet). A rift generátoruk is elégé szép bár nem egy ion ágyú

Woody_Sheriff sajnos a fog of war álitgatásának a lehetősége már évek ota kiment a divatból

A kampány története tetszik(minden oldalal ugyananak a történetnek egy másik oldalát látjuk) ami igazán zavar az az hogy a GDI utso pályan ha nem használom az új csodafegyvert a küldetés utáni videokban az van hogy használtam


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]