Ugrás tartalomhoz


Fotó

Ordan, Sogron, sogroniták #2


 • Válasz írásához lépj be
1090 hozzászólás érkezett eddig

kukac

kukac

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1241 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2020.05.23, 09:51

Buzi TV: Igazából csak megálltam a világba illesztésnél, és a szomszéd topicból átvett trollkodást írtam oda.

 

Legyen mondjuk ilyen:

 

X [név] magasrendű tűzvarázsló már hosszabb ideje toroni kémekkel együtt működött hogy az ordaniaknak keresztbe tegyen, cserébe neki ígérték az új ordani rend vezetését. Puccsot hajtott végre, a lelepleződése után viszont menekülnie kellett, egyenesen vissza toronba. Viszont a tudását nem akarta elveszteni a Y famor, aki az egészbe beszervezte, így készített egy házon belüli Tűzvarázsló szektát Z néven. Azóta egyfajta támogató rohamosztagként üzemel a többi részlegnek, mint a boszorkánymestereknél jobb harcos, de mégis mágikus támogatásuk miatt.

 

A potenciális tűzvarázslókat a famor, a famor egyik mozaikmágusa és a vezető közösen választják ki a hűséges pietorok közül. Ha esetleg nem felelne meg a jelölt, a mozaikmágus kitörli az egészet az emlékezetéből (mármint a jelöltéből). A dogmatikájukban úgy állítják be magukat, mint az első tűzvarázsló rend, és a mostani ordani csak átvette a hatalmat, és mivel azóta mindenki meghalt aki tudta az igazságot, ezért minden tag kizárólag ebben a hitben él. A tanokat X megpróbálta mind papírra vetni, de egyrészt tökéletlen volt, másrészt időközben valamennyire korrumpálódott a rendje, így valamennyire beszivárogtak a boszorkánymesteri tanok is.

 

Így mintának szerintem elég lesz, és viszonylag könnyen mindenki saját ynevéhez tudja igazítani (pl. civilben milyen elfogadottságuk van, mennyire titkosak, stb.)Cundior

Cundior

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 700 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2020.05.23, 07:58


Szerintem ez egyenértékű azzal, hogy csak NJK lehet.

Ez könnyen megoldható, csak minden lépésed előtt meg kell kérdezned a KM-et, hogy "mit mondoik?" "mit csinálok?" :)

Egyre jobban tetszik ez a koncepció! :)

Dronner

Dronner

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 5685 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2020.05.23, 07:52

 

 

Szerintem ez egyenértékű azzal, hogy csak NJK lehet.

Ez könnyen megoldható, csak minden lépésed előtt meg kell kérdezned a KM-et, hogy "mit mondoik?" "mit csinálok?"  :)Cundior

Cundior

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 700 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2020.05.22, 21:08

Lángkard és Tűzmágia? :)

Ötletes, de:

Minden szektatag csak és kizárólag buzi férfi lehet.


Szerintem ez egyenértékű azzal, hogy csak NJK lehet. :)

kukac

kukac

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1241 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2020.05.22, 18:17

Gondolkoztam a toroni tűzvarázslókon, és én valami ilyesmire gondoltam. Bár ennyi idő után már valószínűleg nem releváns. A toroni hangulat miatt kicsit mixeltem a boszorkánymesterrel, és ez lett az eredménye. A fegyverzetet tolvajra cseréltem, és minden szinten egy TV varázslatot egy BM varázslatra cseréltem.

 

Ez egy kis tűzvarázsló szekta, az alapítója Ordanból menekült északra, valami miatt megkereste egy toroni famor ügynöke, és munkáért cserébe védelmet ajánlott neki. Ezt elfogadta, és errandboyként dolgozott a famornak. Idővel elkezdte a tudását átadni másoknak is, innen lett a szekta 5-6 taggal. Ezek is mind a famornak dolgoznak. Idővel egyes tűzvarázslói mágiák elvesztek a szekta számára, de más forrásból vett mágiákat viszont bevettek a repertoárba. Minden szektatag csak és kizárólag buzi férfi lehet.

 

Tűzvarázsló (toroni)

 

Támadásbónusz: Szint*2/3
Mentődobás: Akaraterő az első, Kitartás és Reflex a második oszlop szerint
Fegyverhasználat: Mint a Tolvaj + hosszúkard, kígyókard, lángkard
Páncélhasználat: Pikkelyvért
HP: szintenként 1d6, 9. szint (valami toroni izé) felett 2/szint.
Képzettségek: 3

 

A tűzvarázslók a következő különleges képességekkel rendelkenek:
Varázslatok: a tűzvarázslók képesek misztikus varázslatok használatára. Ugyanazok a szabályok vonatkoznak rájuk, mint a varázslóra, kivéve, hogy pikkelyvértben is tudnak varázsolni, de csak tűzvarázsló varázslatokat.
Harci képzés: Harcosként tanulhat harci stílusokat.
Védelem a tűztől: Minden tűzvarázsló rendelkezik egy 5-ös tűzellenállással

 

0.szint: Fény, Mágia érzékelése, Mágia olvasása, Táncoló fények, Trükkök
1.szint: Azonosítás, Füstfal, Füstkönnyű, Félelem okozása, Lángoló érintés, Lángoló penge, Védelem az elemektől
(csak tűz)
2.szint: Gyengítő sugár, Fémhevítés, Füstfelhő, Lángoló gömb, Melf tüzes nyila, Örök fény,
3.szint: Mágia megszüntetése, Perzselő fény, Vámpirikus érintés, Távollátás/Hallás*, Tűzgolyó,
4.szint: Árnyékszörnyek, Tűzcsapda, Tűzfal, Tűzpajzs, Tűzvihar,
5.szint: Tüzes kúp, Gyilkos felhő, Tűzelementál megidézése, Teleport**,
*tűzbe kell nézni az alkalmazásakor
**tűzben kell állni az alkalmazásakor
Tüzes kúp: Mint a fagyos kúp, csak tűz sebzést okoz.
Melf tüzes nyila: Mint a savas nyíl, csak tűzsebzést okoz
Lángoló érintés: Mint a sokkoló érintés, csak tűz sebzést okoz
Füstkönnyű: Mint a Tollhullás
Füstfal: Mint a KödfalCundior

Cundior

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 700 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2020.05.03, 17:51

Csak ha tisztáztuk azt, hogy a fentiek közül melyiket tartjuk érvényesnek, akkor tudunk továbblépni a kérdésben.


Én az utolsó lehetőségre szavazok, az ÚTK alapján: "Renegátok, kik nem Ordant ismerik el maguk felett, nagyobb számban csakis, kizárólag toroni szolgálatban lelhetők fel; tudományuk elég értékes ahhoz, hogy Sogron vallásának toroni papjai megvédelmezzék őket az ortodox tűzvarázslók haragjától."

irgumburgum

irgumburgum

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 312 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2020.05.03, 17:42

Én azt is szívesen tisztáznám, hogy a toroni tűzvarázslók Godoni, vagy Kyr alapra építenek?   Ha szavazni kell, akkor én a Kyr alapra szavazok. A Godoni maradjon meg a délieknek.tar242

tar242

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 784 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2020.05.03, 15:36

Nu, ha jól rémlik az ordani Tűzvarázsló -  toroni Sogron-pap kérdésben szándékosan nem volt deklarált kánon (persze tévedhetek is - ez esetben elnézést), inkább felvetett lehetőségek voltak és mindenki eldönthette, hogy szerinte melyik az érvényes verzió.

A kánonhoz legközelebbinek én ezt éreztem:

1.) Ordan:

- szerafista tűzvarázslók;

- az ordani hit az amúgy is nagy túlélő hírében álló Tűzkobra egy újabb (sokadik) "B"-terve volt hite fennmaradásának biztosítására, ha a toroni-irányzat (ami amúgy is csak azért maradhatott fent, mert behódolt és elismerte Tharr elsőségét) elbukik;

- Ordan részben pont azért gyűlöli a toroni Sogron-irányzatot, mert míg Ordanban Sogron a vitathatatlan főisten, addig a toroni irányzatok behódoltak Tharrnak és elfogadták Sogron másodhegedűs szerepét, tehát gyáva megalkuvók, akik fejet hajtottak egy másik isten hívei előtt

2.) Toron:

- "hagyományos" szakrális mágiát használó Sogron-papok

- az ordani irányzatot eretneknek tartják; hogy ezt pusztán azért gondolják így, mert az ordani irányzat nem toroni eredetű vagy azért, mert úgy gondolják, hogy az ordani mágia, a szerafista alku révén valójában nem szolgálja Sogront, hanem csak kihasználja és mintegy akaratától függetlenül "megcsapolja"/"ellopja" isteni energiáit az (tudtommal) nem tisztázott.

Pláne, hogy tudtommal elvileg még maga Ordan sincs tisztában mágiája szerafista jellegével, nemhogy Ynev többi része.

3.) a 2 irányzat között (elvileg) kibékíthetetlen ellentét áll fent

4.) de mindkettő Sogrontól kapja a hatalmát, és a Tűzkobra mindkét irányzatot támogatja, tehát ebben a hitértelmezési ellentétben az Úr nem foglal állást, az valójában csak az alantas szolgák szintjén zajlik. 

 

DE ELTEKINTVE A FENTIEKTŐL (ha egyáltalán a fenti értelmezés helyes)

 

Egyrészt érdekelne, hogy szerintetek milyen felépítésben működik, mi a társadalmi, politikai elfogadottsága, milyen a tagjainak megbecsültsége, illetve a vezetőik befolyása, milyen a kapcsolatuk a Sogron egyházával, ...stb. szóval "lore" tekintetében hogy működnének?
...

 Végiggondolva többféle verziót is lehetségesnek látok, mind attól függ, hogy:

- egyrészt: mi a toroni Sogron egyház viszonya a tűzmágiához

- másrészt: mekkora hatalmat tulajdonítunk Sogron egyházának Toronon belül:

 

1.) A tűzvarázslói mágiát a Toroni Sogron egyház üldözi és elég nagy a befolyása ahhoz, hogy a nagyobb hatalmú patrónusok se szarják le, hogy éppen mi tetszik Sogron egyházának és mi nem:

 

Ez esetben a toroni tűzvarázsló iskola TITOKBAN működik és nagyon gondosan ügyel rá, hogy létezése titokban is maradjon. Nagy valószínűséggel:

- vagy valamilyen  egy vagy több fedőszervezet mögött bújik meg:tolvajklán, boszorkánymerster iskola,stb. ill. a legizgalmasabb: pont egy, a toroni Sogron egyházon belüli, teljesen elfogadott irányzat mögött, ami látszólag teljesen ortodox és gondosan titkolja, hogy legbelül valójában tűzvarázslói nézeteket vall  :kavar:

- vagy valamilyen nagyhatalmú patrónus áll mögötte, akinek érdekei ellentétesek a toroni Sogron egyházéval: Tharr egyház, valamelyik Famor (vagy akár Elenedor?) vagy a legizgalmasabb: az újonnan megalakult Morgena egyház, a "tűz ellen tűzzel" alapon  :kavar:

 

2.) A tűzvarázslói mágiát a Toroni Sogron egyház üldözi és NEM elég nagy a befolyása ahhoz, hogy a nagyobb hatalmú patrónusok se szarják le, hogy éppen mi tetszik Sogron egyházának és mi nem:

 

Ez esetben a tűzvarázsló iskola, teljesen NYÍLTAN működik egy nagyhatalmú patrónus (ld. fent) védelme alatt valszeg folyamatos nyílt vagy árnyékháborúban állva a Sogron egyházzal

 

2.) A tűzvarázslói mágiát a Toroni Sogron egyház NEM üldözi :

 

Ez esetben a tűzvarázsló iskola, teljesen NYÍLTAN működik egy nagyhatalmú patrónus (ld. fent) védelme alatt, ami akár a Sogron egyház is lehet - sőt: a fenti esetben valószínű, hogy a Sogron egyháznak is van egy vagy több saját, hivatalos tűzvarázsló iskolája

 

Csak ha tisztáztuk azt, hogy a fentiek közül melyiket tartjuk érvényesnek, akkor tudunk továbblépni a kérdésben.


Módosította tar242: 2020.05.03, 15:43


KLM

KLM

  Ős fórumozó

 • Fórumita
 • 12227 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2020.05.02, 20:54

És igen: A szabálykönyvekbe írják le pontosan, hogy mi hogyan működik, a regényekbe meg költsenek hozzá olyan pletykaként, vagy dezinformációként terjengő tudást, amilyet csak akarnak. Legalább a KM legyen már tisztában azzal, hogy mi az igazság.

 
Sőt, az is lehet, hogy valaki egy "másképp működő" tűzvarázsló iskolát tesz be egy regényébe, de azt ne hívja Ordannak és indokolja meg, hogy Ordan vagy Toron miért nem könyölkölt még rá. 
 

Én alapvetően azt nem értem, hogy mégis miért ne emlékeznének a beavatási szertartáson a névre? Mivel ugyé, a tűzvarázslóknak nincs semmiféle mentál alkalmazásuk emlékezet törlésre. 
Ha meg bele van kódolva, a renegátok darabokból összerakták volna régen, szóval az se magyarázat.

 
Nem feltétlenl - ha magasmágiából rakták össze, akkor tapasztalati mágiaként ("ezt mondod és így integetsz, akkor létrejön") használva és a tűzvarázslóknak direkt kihagyva a mentálmágiát a képzésből lehetséges.

Csak épp a Tűzvarázslókhoz illene, hogy öngyújtólánggal hipotizáljanak. 


Módosította KLM: 2020.05.02, 21:00


morgorito

morgorito

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 687 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2020.05.02, 19:59

Én alapvetően azt nem értem, hogy mégis miért ne emlékeznének a beavatási szertartáson a névre? Mivel ugyé, a tűzvarázslóknak nincs semmiféle mentál alkalmazásuk emlékezet törlésre. 

 

Ha meg bele van kódolva, a renegátok darabokból összerakták volna régen, szóval az se magyarázat.

 

Minél többet gondolkozok ezen, annál kevésbé van értelme és lesz egyértelmű hogy a hozzátoldást nem gondolták át. Úgy sehogy se.

 

Akkor már legyen szimplán egy godoni maradvány. Magyaráz mindent gyakorlatilag, ha komoly elméletet kell hozzá megtanulni, akkor a magasiskolát "emlékezetből" nem nagyon lehet átadni.

 

Ennek velejárója hogy lehetnek és lesznek is más kis iskolák. De az alább emlegetett Tűzmesterek már így is léteznek, szóval ez nem újdonság.

 

Sokat nem vesz vele az egész szituáció, gyakorlati (a játék szempontjából nézve) különbség pedig nagyjából nulla.seti

seti

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1039 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2020.05.02, 13:49

Még jó, hogy anno a Második Törvénykönyvben töviről-hegyire kivesézték a tűzvarázslókat, beleértve a renegátokat is, részletesen kitérve arra, hogy a Tűzmágia iskoláiból mennyi varázslatot is tudnak elsajátítani a mesterüktől.

 

Szó sem volt még akkoriban semmiféle szeráfi alkukról meg hasonlókról, de ha most megkérdeznénk bárkit az írógárdából az lenne rá a válasz: De hát benne volt kezdettől fogva!

De mivel az MT a Renegáthoz hasonlóan Nyúl műve, így régóta törölve van a hivatalos anyagok közül, vagy legalábbis jócskán át van alakítva.

 

És igen: A szabálykönyvekbe írják le pontosan, hogy mi hogyan működik, a regényekbe meg költsenek hozzá olyan pletykaként, vagy dezinformációként terjengő tudást, amilyet csak akarnak. Legalább a KM legyen már tisztában azzal, hogy mi az igazság.

De ez nem csak a tűzvarázslóra igaz, hanem minden másra is Yneven. 

 

 Creo

Creo

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 318 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2020.05.02, 13:37

A kánonokról szólva, én ezt már elengedtem egy ideje,: írják le egy szabálykönyvbe, hivatalos kiegbe, ne regényekből, novellákból, azt mondtákból kelljen már találgatni. Addig ez mind csak opcionális és kavaró vélemény.

Talán egyszer, majd erre is sor kerül. Én még reménykedem benne.  Még.Creo

Creo

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 318 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2020.05.02, 13:31

Az a baj, hogy ez a tűzvari-szerafista vonal, meg, hogy nem  emlékszik senki sem a beavatásra dolog, tulajdonképpen keresztbe ver a renegát tűzvari koncepcióknak és csak a pár ki-kiszakadott renegátokat engedélyezi, meg ahogy alább valaki írta, legfeljebb a közép-magas szintű mesterek egy-egy pálfordulása tenné lehetővé, hogy egy renegát mester kiokítson 1-2 tűzvarázslót, ne adj Sogron egy csökevényes kisiskolát.

Így viszont az ordaniaknak nehogy már ne legyen kapacitása ezekre az elszórt esetekre bosszút állni, akárhol is legyenek.

Igazából kár volt ezt a szeráfi alku-szerű speckó akármit behozni a tűzvarikhoz.

Nekem legalábbis nem áll össze a renegát, vagy eltérő és kifacsart ordani alapokon nyugvó iskolákkal.

Szóval én ezt úgy fognám fel, mint egy varázsló magányos mestert, aki mögött nincs meg az az erőforrás és tudásanyag, hogy teljes értékű varázsló(kat) nevelgessen ki, mint ahogy egy komplett rend égisze alatt történne.

Az addig oké, ogy legyen Sogron hívű, vagy esetleg, valamely aspektusát követő új hithez kötött (kifacsart Sogron hit, mondjuk csak Sigrasst ismerik el, vagy valamely tűzóriás entitást, akik a legyőzött Khormssa mintájára próbálja bontogatni szárnyait stb), de az oktatás/beavatás ne ne kerüljön semmiféle komolyabb szeráfi titokba, vagy esetleg az egész effélét vegük ki az egyenletből és lobogjon a láng szabadon, renegát rózsatövekről és kész. ;)

 

Apropó!

Ha elég nagy mágus vagy, akkor már nem számít, hogy Sogron-hívő vagy-e, vagy sem?

Sonnor bácsi felvette Sogron hitét, amikor meghívták Ordanba és beavatták a tűzmágia misztériumaiba?

Vagy csak egy jól hangzó, de ki gondolt még ekkor szeráfi, meg mindenféle kötöttségek nélküli elszólás volt?KLM

KLM

  Ős fórumozó

 • Fórumita
 • 12227 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2020.05.02, 10:48

 

No igen, az egyik fürkészési módszer ami eszembe jut az a Kyr Pszi Asztrál-, Mentálszeme és persze az Auraérzékelés. De kell az a játékosoknak, hogy kósza mozaikmágusok megállapítsák az Igaz Nevüket és onnantól - mondjuk - szépen ignorálják a karaktereik Pszi-pajzsait?

(OFF)(Meg hát Kornya amúgy is arról volt "híres", hogy pont nem érdekelte a M* rendszere, pld. a Korona és Kehelyben, ahol az öreg crantai szépen átgázolt Észak összes mágikus védelmén, mintha ott se lett volna - miközben nyilvánvalóan egy szimpatikus mágián alapuló varázslatot hajtott végre.).(/OFF)

 

Ez valóban nem egy túl szuper ötlet, és rendesen szétverné a játékot. De ha feltesszük hogy ez működik, hogyan a fészkes fenében lehetne vele -másik síkok- értelmezhetetlen "távolságra" lévő lényeire alkalmazni?  :hogymi:

 

A másik kedves dolog, amit Kornya leír, hogy varázsláskor a szeráf "köteles" "belelényegülni" a szerafistába. Azért mókás lenne, ha emiatt egy 1E-s tűzaura alatt a karakterem Sogron mentális ellenállásával bírjon...

...no meg ha elkapnak egy tűzvarázslót és telepingálják asztál- és mentálbélyegekkel, varázsoltatják és már fogságba is ejtették Sogront. Gkar

Gkar

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 481 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2020.05.02, 08:56

morgorito:

Szerintem:

1. a tűzvarázslók nagy része eleve nem is tudja magáról hogy szerafista. Biztos van egy csomó rítus a képzésük során amiben részekben el van rejtve az alku. A rúnás cikkben említenek egy phoenix triumphata nevű irományt ami a tűzmágiáról szól,  titkosítva van és lehet valójában nem mást tartalmaz mint magát az alkut...

2. a szerafista beavatás lehet hogy csak a magas mágiához meg a nagyon egyedi dolgokhoz kell, a maradékot bárki tanulhatja mert az nem mást mint (ős) tűz teremtés és manipuláció mindenféle formában  (ÚTK).
 
Mondjuk az is igaz hogy van egy hivatalos valhalla kalandmodul amiben van két meleg renegát dzsad tűzvarázsló akiknek aztán semmi közük nincs Ordanhoz és mindent tudnak amit egy tűzvarázsló tudhat Innentől kezdve a Kornyás szerafista vonal opcionális dolog aminek az rpg-hez nincs sok köze és nem több mint a többi nettó fa***ág amit általában összeirkált.    


morgorito

morgorito

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 687 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2020.05.01, 20:55

 

Köszi a válaszokat! Nem rossz ötletek ezek,  de mondjuk így felmerült bennem kettő újabb kérdés:
 
1. Ha a szerafistának ismernie kell a szeráf Igaz Nevét (mert ha jól tudom kell), akkor ez nem jelentené azt, hogy -minden- beavatott tűzvarázsló tudja?

 
A maradunk a szeráfi alkunál, akkor is lehet úgy csinálni, hogy a szeráf köti meg az alkut, a tűzvarázsló nevének ismeretében - és akkor egyirányú a kapcsolat. 
 
Sőt, továbbgondolva, én, mint Tűzkobra kb. úgy csinálnám, hogy minden tűzvarázsló beavatáskor kap egy szikrát, azaz egy amúgy nem túl tápos elementált, ami beleköltözik és segíti élete folyamán, majd mikor az illető távozik az ynevi létből, akkor erősebb elementálként tér vissza a nagy mennyei cserépkályhába. Addig is megvalósul természetesen a kétirányú energiaforgalom (lásd még parazita istenek).

 

 

 

Ekkor felmerülne hogy a többi isten miért ne csinálná ezt? Mivel ez nem gonoszabb dolog mint simán a halál után "magadhoz venni" a hívő lelkét. :D De még ha gonosznak és bélyegeznénk, akkor is maradna egy sor isten aki csinálná.

 

Elvégre ők se hülyék, és ha mi gondoltunk rá, ők mint felfoghatatlan elméjű lények is egészen biztosan rájöttek volna erre.

 

 

 

No igen, az egyik fürkészési módszer ami eszembe jut az a Kyr Pszi Asztrál-, Mentálszeme és persze az Auraérzékelés. De kell az a játékosoknak, hogy kósza mozaikmágusok megállapítsák az Igaz Nevüket és onnantól - mondjuk - szépen ignorálják a karaktereik Pszi-pajzsait?
(OFF)(Meg hát Kornya amúgy is arról volt "híres", hogy pont nem érdekelte a M* rendszere, pld. a Korona és Kehelyben, ahol az öreg crantai szépen átgázolt Észak összes mágikus védelmén, mintha ott se lett volna - miközben nyilvánvalóan egy szimpatikus mágián alapuló varázslatot hajtott végre.).(/OFF)

 

Ez valóban nem egy túl szuper ötlet, és rendesen szétverné a játékot. De ha feltesszük hogy ez működik, hogyan a fészkes fenében lehetne vele -másik síkok- értelmezhetetlen "távolságra" lévő lényeire alkalmazni?  :hogymi:KLM

KLM

  Ős fórumozó

 • Fórumita
 • 12227 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2020.05.01, 20:14

Köszi a válaszokat! Nem rossz ötletek ezek,  de mondjuk így felmerült bennem kettő újabb kérdés:
 
1. Ha a szerafistának ismernie kell a szeráf Igaz Nevét (mert ha jól tudom kell), akkor ez nem jelentené azt, hogy -minden- beavatott tűzvarázsló tudja?

 
A maradunk a szeráfi alkunál, akkor is lehet úgy csinálni, hogy a szeráf köti meg az alkut, a tűzvarázsló nevének ismeretében - és akkor egyirányú a kapcsolat. 
 
Sőt, továbbgondolva, én, mint Tűzkobra kb. úgy csinálnám, hogy minden tűzvarázsló beavatáskor kap egy szikrát, azaz egy amúgy nem túl tápos elementált, ami beleköltözik és segíti élete folyamán, majd mikor az illető távozik az ynevi létből, akkor erősebb elementálként tér vissza a nagy mennyei cserépkályhába. Addig is megvalósul természetesen a kétirányú energiaforgalom (lásd még parazita istenek).
 

+1 Úgy egyébként tudja valaki mi a francra jó az Igaz Név? Elvétve van pár dolog amihez kell (rendszerfüggő hogy mi van tételesen említve, de rendszer rá sehol nincs), és arról sincs sok infó hogyan lehet egy ilyet megszerezni (fürkésző mágiát ír a könyv, viszont "scrying" meg hasonlók nincsenek..

 
No igen, az egyik fürkészési módszer ami eszembe jut az a Kyr Pszi Asztrál-, Mentálszeme és persze az Auraérzékelés. De kell az a játékosoknak, hogy kósza mozaikmágusok megállapítsák az Igaz Nevüket és onnantól - mondjuk - szépen ignorálják a karaktereik Pszi-pajzsait? 

(OFF)(Meg hát Kornya amúgy is arról volt "híres", hogy pont nem érdekelte a M* rendszere, pld. a Korona és Kehelyben, ahol az öreg crantai szépen átgázolt Észak összes mágikus védelmén, mintha ott se lett volna - miközben nyilvánvalóan egy szimpatikus mágián alapuló varázslatot hajtott végre.).(/OFF)morgorito

morgorito

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 687 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2020.05.01, 19:39

Köszi a válaszokat! Nem rossz ötletek ezek,  de mondjuk így felmerült bennem kettő újabb kérdés:

 

1. Ha a szerafistának ismernie kell a szeráf Igaz Nevét (mert ha jól tudom kell), akkor ez nem jelentené azt, hogy -minden- beavatott tűzvarázsló tudja?

 

Mert ebben az esetben egy darab renegát hatalmas veszélyt jelenthet rá akár.

 

2. A nem beavatott tűzvarázslók honnan kapják a mágiájukat, ha még nem kapták meg a teljes alkut, ergo nem állnak a hatása alatt?

 

Hacsak nem egy speckó dologról van szó, de legalábbis tudomásom szerint az hogy kell az Igaz Név ismerete az alkuhoz azon kevév információk közé tartozik ami le van írva. Szóval ez itt egy kérdőjel

 

+1 Úgy egyébként tudja valaki mi a francra jó az Igaz Név? Elvétve van pár dolog amihez kell (rendszerfüggő hogy mi van tételesen említve, de rendszer rá sehol nincs), és arról sincs sok infó hogyan lehet egy ilyet megszerezni (fürkésző mágiát ír a könyv, viszont "scrying" meg hasonlók nincsenek...ADnD csökevény lenne?). Értem én hogy a koncepció nem új, de irgalmatlanul nincsen kibontva. Most abba bele se megyek hogy mit lehet csinálni mondjuk egy ember Igaz Nevével, mert ezt még a szokásos félmondatos formában se pedzegetik a szabálykönyvek sehol (lehet ETK-ban MTK-ban van rá utalás, azokat én csak párszor olvastam át teljesen, főleg a játékmechanikájával foglalkoztam azon alkalmakkor amikor forgattam).

 

Tényleg hiányzik valamiféle egységes mágiarendszer....KLM

KLM

  Ős fórumozó

 • Fórumita
 • 12227 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2020.05.01, 17:03

Ilyenkor kellene valami egységesen megállapított mágiarendszer, amihez az írói ötletek is ragaszkodnak. Gkar

Gkar

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 481 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2020.05.01, 15:55

morgorito:
Kornya valami olyat írt hogy ez Sogronnak megéri. Lehet hogy megcsapolják az erejét a tűzvarázslók viszont hívőként viselkednek sőt új híveket toboroznak neki, ami amúgy nem jellemző más szerafista kapcsolatra. 

Ordanban őrzik az alku szövegét ezért csak ott válhat valaki teljes értékű tűzvarázslóvá. Ha Ordan elpusztulna és ki kerülne a szöveg akkor az lehet nagyon nem lenne jó Sogronnak.
 
[Fantasy háttér] [Sötét háttér]