Ugrás tartalomhoz


Fotó

Murphy-törvények a szerepjátékban


 • Válasz írásához lépj be
117 hozzászólás érkezett eddig

Hellguard666

Hellguard666

  The Fallen One

 • Fórumita
 • 2313 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.04.21, 12:22

Szefmester:

He???

10 méteres ugrásra nem elég 2 siker??? Pláne ha már 13!!! kockával dobsz??? Mellesleg ez hogy jött ki? Mert hát Atlétika 8. genig max. 5 kocka, Ügyesség úgyszintén... 8-asig toltad volna az Ügyességed? :)

No mindegy! De ez szvsz nem Murphy, hanem valami nagyon más...

Szefmester

Szefmester

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 14 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.04.01, 09:15

ime az eset egy Vampire partyról... én a Brujah menekülök sok sok rendőr elöl egy tetőn.. tisztára mint a matrixban.. gondoltam át is ugrok a szemköztire végülis nem volt mesze összesen 13 kockával dobhattam ugrásra és a táv elenyésző 10m ... dobok.. összesen lett 5 sikerem és 3 balsikerem.. a többi 3 alatt.... még jó hogy volt szemközt tűzlépcső igy a 10 emelt helyett scak 6ot zuhantam... de legalább jókat dobtam sebtűrésre :D

moonshadow

moonshadow

  Árnyharcos

 • Archívum
 • 469 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.02.02, 20:15

Mesélek egy mesét (de szép fogalmazás :) )
A partit megpróbálom rábírni, hogy maradjanak a faluban. Mondom nekik hogy banditák vannak a környéken. Legalább 4* figyelmeztettem őket, hogy sokan vannak (a parti két fő), és hogy a Káosz nem hősi RPG. Eddig csak Magusoztak... Még mennek a banditákhoz. Jellemző, hogy mindenre gondoltam, amit tehetnek, csak erre nem. Tehát a törvény: Bármire számítasz, hogy a játékosaid csinálni fognak, azt nem fogják csinálni :)
Amúgy általában mint mesélő improvizálni szoktam. Csak a fontosabb karaktereket dolgozom ki, meg tudom hogy mit szeretnék elérni, de mivel úgyse azt csinálják, amit szeretnék, ezért inkább akkor reagálok amikor van mire.

Sober

Sober

  kívülálló

 • Archívum
 • 344 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.01.31, 17:53

Heli!
No igen...Mikor a 12ik szintű félaquir-negyeddémon-negyedember fv nem tudja egy tiszteset dobni a JKk meg hajigáják rá a 00át...egész addig míg nagy nehezen oddját, pzsijét beáldozva megsebesíti az 1iket az ki áll a harcból, hívja az íjjászokat, visszajön így már túl lehet ütni...
Utsó mondás:
-úgyse dobja meg...
természetsen megdobta
16 ÉP...jó dobjuk ki hol hátha...(megöni nem akartam a karit csak nehéz küzdelemet szerettem volna)
...fej..azon belül..szem...
még poénkodtunk is...
-Ezzel a mara-sequorral akarod kiszúrni a szemem?
G.

Selmo

Selmo

  Lochost kvesztor

 • Fórumita
 • 2132 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.01.31, 16:20

Na igen; a tipikus helyzet, mikor a parti levág két 1 500 LP-s tetemembert szinte sérülések nélkül, majd 4db 300 LP-s csontváz kifektei őket, mert megbolondul a mesélő kockája. :)

Adamssohn

Adamssohn

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 475 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.01.19, 19:02

Nos, Mr. Murphy befenyített nálunk is a Kalandozók Karneválján.
A nyirokdémon mit tesz Arel, pont az én lovagomat szállja meg, aki a legerősebb harcos a csapatban. Az eddigi +4-es erőbónuszt lecseréltem +5-re, kapok 50 grátisz pszi pontot. Feladatom az, hogy gyakjam meg a csapatot.
Megrohamozom az Arel-papot, ő megpróbál varázslattal megfékezni. Ilyenkor persze megdobom a gyorsaság próbát (lovaggal!!!), gyakorlatilag kettévágom.
Okés, legjobb tudásom szerint kell megölnöm a többieket, a tolvaj felé fordulok, pszi-roham. 50 psziből ez +100 TÉ. Sajnálkozva nézek rá:
- Sajnálom, ez összesen 199-es TÉ, és még dobok rá...
Dobok: 01! :) :)
Ez a balsiker megmentette a csapatot... Igaz, hogy én ebbe majdnem belehaltam, de ennyire még nem örültem balsikernek. :)

Orastes

Orastes

  Hordószónok

 • Fórumita
 • 6606 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.01.17, 16:03

Hiába tervezel meg egy kampányt nagyon precízen, a karakterek azértse azt fogják tenni, ami a célod mesélőként (ezt megtapasztaltam, mint játékos, szeretek koncepciókat borogatni, és mint mesélő is).

Egy sztori:
AD&D mese, dándzsön, erős monsztával, mindez egy falu közelében, a falusiak meg rinyáltak, hogy folyton zargatja őket a szörny.
A parti körbejátra a barlangot, megnézték, hogy nincs-e másik kijárat, a varázsló pedig egy tűzlabda meg pár varázslat segítségével beomlasztotta (a lehulló törmelék meg eltorlaszolta) a bejáratot. Aztán megvárták, míg a szörny éhen döglik.

:)

_Ner-Zul (NPC/NJK)

_Ner-Zul (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.01.16, 22:19

Sziasztok!

Ez kicsit sem durva ahoz képest amit mi GEBE (alias Béla vagy Gábor) meséi alatt megélünk. Volt már olyan, hogy kicst fasiszta szamurájjal bemegyek a külvárosi kocsmába.

KM: Maeste különösen viszket a tenyered.
ÉN: Rendben akkor leűlök és próbálok fenyíteni.(Megfélemlítés próba: nem emlékszem de 15ön felül volt)
KM: Páran furán néznek rád.
ÉN: Keresek egy félelfet. Lehetőleg részeg legyen.
KM: Látod hogy egy ott iszik a barátaival és eléggé részegnek tűnik...
ÉN: Ok. Odamegyek kötekedni.

Lényeg a lényeg frankón kibotorkál a kocsma elé. Beleverek 100Hp-t és még áll. Közben persze ő is üt és szétveri a fejem... Nah és persze részeg volt...

A másik az volt mikor a 2-es harcosomat megverte egy paraszt... Dobok támadást: 15 (nem talál). Üt megsebez: 10 hp(kaszával). Támadok: 17 talál, megsebzem 15(bastard sword). Rendben akkor kifosztom. Mire Béla micsoda még ő jön... Mi meg nem győztünk kinézni a fejünkből.

_Al Ashrad (NPC/NJK)

_Al Ashrad (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.01.15, 20:31

(OFF)ha már itt tartunk, egyik lovagunkat(szabolcs) annak idején mikor még nagyon kicsik voltunk(a km is) egy kisfiú ölte meg egy tőrrel, mert nyakonszúrta, amiért a lovag megpróbálta elmagyarázni, hogy nem szabad elvenni a kislánytól a babáját. nemtom hogy volt nála tőr, de akkor is durva.(/OFF)


_Ner-Zul (NPC/NJK)

_Ner-Zul (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.01.15, 20:16

Sziasztok!

Júj haver ez nagyon durva... Őszinte részvétem.

Én a kocsmai verekedéseket úgy kezdem, hogy elsütök valami jő kis varázslatot vagy ha harcossal vagyok (az egyik forgószél harcmodort alkalmaz a másik kaszabol és mindkettő nagyonkemény D'N'D-s harcos) péppé verem a tömeget...

Amúgy ha KM lennék nem biztos hogy bemondanám a 00-t. Ja meg az már egy nagyon tápos NPC amelyik (feltételezhetően részegen) hozzádvág egy teli hordót. Ha üress akkor az meg még nekem sem fájna be nemhogy egy hatalmas lovagnak...

Sanya

_[KM]Lord S.Vampire (NPC/NJK)

_[KM]Lord S.Vampire (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.01.15, 16:19

Murphy-törvény:
Ha bajban van egy hölgy, akit megmentenél (lovag) a kocsmai verekedés során (szegény odakeveredett nő), végre meghódíthatod őt, szíved szerelmét, akkor abban a hitemben, hogy te mint Tank, ugyse érzed meg, sose tudnak igazán megütni. Áttörés tömegben, és persze a legjobb pilanatban, mikor kérlelőn néz rád Ő, a Nő, és odalépnél, téged pont akkor talál el egy hordó, amit az utolsó ellenfél még rád vág lendületében (támadás félhátulról, a megfelelő pluszokkal, plusz a dühből+lendületből adódó helyzeti előny - KM egy kisebb karcolásnak szánta, hogy azért ne érjek át teljesen épp bőrrel), estében elkapva az asztalról.
Dobás: fej.
Támadás k100-al: 00...... :sor:
Ajánlom magam!

Módosította [KM]Lord S.Vampire: 2007.01.15, 16:21


promie_motz

promie_motz

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 50 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.01.12, 20:35

Tiszteletem mindenkinek!

Murphy-törvény a szerepjátékban:

Ha még véletlenül se gondolkozol azon, hogy mit mesélnél, ha te mesélnél, mert tudod, hogy nem neked kell mesélni, akkor ktalálják, hogy neked kell mesélni, vagy összedől az univerzum... stb mindenki találkozott gondolom evvel.
Erre te felelsz, hogy nem tudnál most semmi jót mesélni.
Ők meg ragaszkodnak, hogy ááá, dehogy nem.
És neked lesz igazad :) :aaaaa: :aaaaa:

_metalli.cat (NPC/NJK)

_metalli.cat (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.01.05, 10:04

(OFF)Pl: nálas? ;) :aaaaa: (/OFF)


_Zaxarus Cambion (NPC/NJK)

_Zaxarus Cambion (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.01.05, 00:10

(OFF)Ha itt tartunk,akkor megnézhetjük a helyes szóhasználatot is...Nálas is kedves Airyku...Olyan szó nincs,hogy bealázza...Najó nekem is vannak szép beszólásaim...Elnézést az offért(/OFF)


Airyku

Airyku

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 766 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.01.04, 20:34

Murphy törvénye volna, hogy a szerepjátékosok hatalmas tömege képtelen helyesen használni az ly-t és a j-t? Oké, hogy gyorsan írunk, meg buli, de akkor is!
Két példa az itteni válaszokból, természetesen rosszul írva:
fákja, ilyedt. De több is van itt még!
Az én kedvenc Murphy törvényem az, hogy mesélőként sosem tudok megfelelő ellenfelet kreálni.
Ha a csapat átlag harcértékeihez mérem őket, vagy túl erősek lesznek, lásd kráni városőrök a Rakhunagol-os modulban, akik a Tutor Majorist is simán bealázták volna, vagy túl gyengék, ilyenkor még a túlerő sem segít. :titok: De néha összejön azért! ;) Pl. Werewolfban egyszer három fomori, vagyis démoni képességekkel megvert ember öt vérfarkasnak volt méltó ellenfele. Egy karakternek 0-ra csökkent az ügyessége, vagyis megbénult, egy pedig darabjaira lett cincálva. ;) A harmadik meg örjöngés közben elveszett a démoni rontások közt. De végül csak győztek!

_Dreemer (NPC/NJK)

_Dreemer (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.05.28, 19:19

Egy ismerosomnek volt egy ubertap lovagja MAGUSban (piszokul mazlistan dobta a tulajdonsagokat). Minden harc elso harom koret ugy kezdte, hogy csak a pajzsaval tudta eltalalni az ellenfelet - kozbe a tarsa, egy fejvadasz lehentelte az ellenfel felet, majd beajult. 4. kortol kezdve a lovag nem dobott 95 alatti tamadot...

Hmm. Ez ismerős (bár emlékeim szerint annyira nem volt tápos az a lovag). De rég volt!

A nálunk érvényesülni látszó Murphy-törvény: csak mesélőként dobok jól. De akkor mindig.

D.


Szerintem azért van az hogy a mesélö mindig jobbam dob, mert egy játék alatt több dobása van, márpedig Mörfi törvénye müködik ekor is, csak éppen nem minden NJK esetében.

M* példa a 00 ra KM ként meséltem egy JK-nak egy nap alatt 3 00 at dobtam ki egymásutánba! Ráadásul mindhármat NJK-nak akik nem akartak verekdeni vele... :P Hát ez van azota ezt a "bravurt" nem sikerült megismételnem.

Magas Cé tényleg nem mindig elegendö, néha meg sok is! Ere egy jo példa az elf ijász-harcosom: 60 as cével éjszaka nem tudtam eltalálni egy kivilágitott vár tetején graszálo alkot.

Amikor meg mesélöként mégyen lövik Nehézszámszerijal az egyik JK-mat 10.szintü méregel preparált nyilakal naná hogy 2 szer 90 fölé dobok! A mentöt meg ahogyvan elbukja az iletö. Ráadásul ezel 2 napra kiütötetem! Amikor nyogton kelet volna maradnia még 2 órát hogy egy gigászi vérengzésben résztvegyen, persze a JK önfejüen a lehetö legroszabb at választotta.

Kiválo példa arra hogy a JK soha nem ara menek amere meni kelene a következö eset: 3 napja egy szorsban bekel a megerösitett csapat várja a roszfijuk érkezését. Este az örszemek mozgást látnak, aztán semi ugyanaz a JK megunya a várakozást és EGYEDÜL nekivág a rengetegnek megnézni mi a hejzet. Persze elözöleg tájékoztatva lett rola hogy démonok is lehetnek a roszfiukal! :aboci: Hát ezután mit szoljak ??? :eeek: Hozátartozik a dologhoz hogyha nem vagyok rendes vele minimum 2X meghalt az akcio folyamán. Egyszer halálos méregel diszitet rövidkard ált a hátába 5 ös méregelenálásra 6-ot dobot :P , másodjára meg egy 6 szintü fejvadász hátulrol mögéugrott és garotal elkezte folytogatni :D ...

gilnor

gilnor

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 854 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.04.03, 12:51

D&D: Az átlag boltos, akitől tolvajként lopnál minimum 20. szintű archmage. Emelett tuti főléd dob a spot check-nél.

Diocletianus

Diocletianus

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1406 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.02.22, 14:24

Egy ismerosomnek volt egy ubertap lovagja MAGUSban (piszokul mazlistan dobta a tulajdonsagokat). Minden harc elso harom koret ugy kezdte, hogy csak a pajzsaval tudta eltalalni az ellenfelet - kozbe a tarsa, egy fejvadasz lehentelte az ellenfel felet, majd beajult. 4. kortol kezdve a lovag nem dobott 95 alatti tamadot...

Hmm. Ez ismerős (bár emlékeim szerint annyira nem volt tápos az a lovag). De rég volt!

A nálunk érvényesülni látszó Murphy-törvény: csak mesélőként dobok jól. De akkor mindig.

D.

bodzatea

bodzatea

  Abyss mystic

 • Fórumita
 • 2474 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.02.22, 11:56

Egy ismerosomnek volt egy ubertap lovagja MAGUSban (piszokul mazlistan dobta a tulajdonsagokat). Minden harc elso harom koret ugy kezdte, hogy csak a pajzsaval tudta eltalalni az ellenfelet - kozbe a tarsa, egy fejvadasz lehentelte az ellenfel felet, majd beajult. 4. kortol kezdve a lovag nem dobott 95 alatti tamadot...

_Trevor Hebron (NPC/NJK)

_Trevor Hebron (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.02.22, 11:19

Minden törvény működik!

AdnD harcos: 8. szinten lett először egy szuper páncélja, minden bónusszal együtt AC: -4
A 6-7. szinten lazán levert monszták az elsó harcban porig alázták, pedig korábban csak 2-0 körüli ac-t tudott elérni papi segítséggel együtt!


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]