Ugrás tartalomhoz


Fotó

Black Library


 • Válasz írásához lépj be
791 hozzászólás érkezett eddig

Wolflord

Wolflord

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 955 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.04, 12:51

Ez elég jól összefoglalja a dolgot. Amúgy, az Eye of Terror végén, összegzésképpen a GW kiadott egy pdf filet, ha jól tudom, még most is letölthető a GW honlapjáról. Ott egy rövid novellában pontosan le van írva, hogy mi is történt vele.

Balazs

Balazs

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 646 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.04, 10:40

Sziasztok!

http://en.wikipedia.org/wiki/Eldrad_Ulthran

Ennyi.

Farkas_ur

Farkas_ur

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 55 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.04, 09:15

Hali!

Arra lennék kíváncsi, hogy Eldrad Ulthran halálának körülményeiről merre találhatok infokat?

Köszi

Garvey

Garvey

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2698 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.02, 13:12

Már 10000 éve abban van. Legalábis szerintem. Szerencséjükre a Tau flottát annyira nem nehéz megfogni (még) az ürben de gyorsan tanulnak. A Tau torpedok és bombázok már most is brutálisan erösek és az újabb csatahajok se gyengék. A birodalmiak egyik szerencseje hogy a Tauk még nem használnak átszáló csapatokat pedig egy bombázó akár 180 Fire warriot is tud szálítani(egy részük helyet akár jelentös mennyiségü csata páncél is belefér) és a tüzereje felér egy egész birodalmi bombázo kötelékkel.

Balazs

Balazs

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 646 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.02, 07:09

Sziasztok!

Ilyen hajtóművet az imperium is tud(ott), ezzel terjeszkedett ki.
Hátránya, hogy max 5-10 fényévet lehet vele ugrani, nem 5000-et. Ha Tau-k képesek ilyenre, ami az ötödét (1000), akkor a birodalom, hát hogy is mondjam... szarban van?

Ennyi.

Garvey

Garvey

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2698 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.02, 07:01

Ismerni ismerik a hiperteret de mivel nem rendelkeznek a Pszi génnel nem képesek oda belépni. Ehelyet egy spec gravitácios hajtómüvet használnak ami bár kb 1/5 ére képes mint a birodalmi halyok hiperürben de megvédi öket a hiperür veszélyeitől. Forras Battlefleet Gothic Tau könyv

Ducimax

Ducimax

  Cs. O. Lovag

 • Fórumita
 • 921 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.01, 23:10

Azota mi a hir a TAU-krol? miket csináltak sztori serint?


Most egyelőre semmit, nagyszabású dologra tőlük nem is szabad számítani egyelőre, mivel nem ismerik a hiperteret, a birodalom nem fél attól hogy hipp-hopp valamelyik éteri beugrik a terrára elbeszélgetni az Istencsászárral a nagyobb jóhoz való csatlakozásról...

Bár aki figyelemmel követi a Medusa hadjárat történéseit és indítékait, nem tudom mi lenne, ha megnyernék...

Wolflord

Wolflord

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 955 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.01, 17:55

Inkább Fráterrel értenék egyet, a Black Templars az egy az egyben a Teutonok, más néven Német Lovagrend. Mind a jeleket, mind pedig a szervezeti felépítésüket figyelembe véve.:felvon:

Sonko

Sonko

  Távgyógyító

 • Fórumita
 • 3270 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.01, 15:18

hiszen egyes Rendek forrásai, mint a Sötét Angyalok (Dark Angels), Birodalmi Öklök (Imperial Fists), vagy az Ultramarinok (Ultramarines) egyértelműen az egykor szentföldi latin-keresztény államokban megalapított egyházi lovagrendek, a Johanniták, Templomosok és Teutonok.


Azért Templomosnak a Black Templars rendház talán jobban megfelel :felvon: Egyébiránt igazad van.

Frater_Servitus

Frater_Servitus

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1066 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.01, 00:09

Salve Fratres!

Végigolvastam mind a 32 oldalt, és sok érdekes témát találtam.
Egykor szinte minden kódexet elolvastam, de itt olyan honlapok hivatkozásaival is találkoztam, amiket nem ismerek tartalmilag, tehát bölcsebbek vagytok nálam.
Azonban, véleményem szerint a WH40k világ háttere Ian Watsonnal kezdődik.
A Games Workshop őt arra kérte fel, hogy hátteret teremtsen figurás harci játékukhoz.
Ő átnézte a játékhoz kapcsolódó információkat, majd ezekből kiindulva alkotta meg a kibergótikus világképet. Mint ahogy Watson utal rá, az emberi történelmet használva állított fel párhozamokat egy képzelt 40. évezredhez. Előtte nem igazán volt háttér, erre utal a máig meglévő space marine kifejezés is, ami minden szempontból fordítható „űrtengerész-gyalogosra”, ami távol áll a mai hivatalos GW általi Adeptus Astartes-hez.
Watson könyvein kívül más forrásokat is felhasználtak, a 32 oldalon láttam hivatkozást a génorzók/tiranidák és a Alien-sorozat xenomorfjai között, amely könnyen elképzelhető, mivel az Alien film 1979-es premierjéhez képest az első WH40k játék, a Rogue Trader csak 1987-ben került piacra.

Nem alaptalan az űrgárdisták lovagok vagy szerzetesek vita sem, hiszen egyes Rendek forrásai, mint a Sötét Angyalok (Dark Angels), Birodalmi Öklök (Imperial Fists), vagy az Ultramarinok (Ultramarines) egyértelműen az egykor szentföldi latin-keresztény államokban megalapított egyházi lovagrendek, a Johanniták, Templomosok és Teutonok. Erre egyértelműen utal, hogy a terület korabeli és mai elnevezése, a Tengerentúl, legismertebb változatában (francia) Outrémer spanyol megfelelője az Ultramar, valamint maga a „chapter” kifejezés, amely eredetileg a kanonok, az egyik szerzetesrendhez sem tartózó, de közösségben élő papok társulása volt.
Ez alapján nem kell vitatkozni, hogy az adott űrgárdista Rend tagjai lovagok vagy szerzetesek, mert a párhuzam alapján egész pontosan szerzetes-lovagok, kiknek a harc és az imádságos lelki élet egyaránt és egyenrangúan a feladatuk.

Természetes, hogy Watson könyveinek sikere után a GW elkezdte kialakítani, majd később átalakítani a WH40k hátterét. Helyet találtak benne a viking mitológiának, az Űrfarkasok (Space Wolves) képében, vagy a pusztai lovas nomádoknak a Fehér Sebhelyek (White Scars) Rendjében.
Hogy milyen okból ütközött Watson és a cég világképe, azt nem tudom, de egy idő után komoly bonyodalmak forrása lett a „Watson-szerinti” és a „hivatalos” világkép, háttér ellentéte.
A „ki a főnök, az inkvizítor vagy az űrgárdista” vitára véleményem szerint a válasz abban rejlik, hogy a különböző kulturális alapokból átemelt Rendek kapcsolatára a Birodalomhoz, a GW mai napig hivatalosan az egyházi lovagrendek és az egyház viszonyát alkalmazza forrásként. Hisz, mint ahogy a lovagrendek sem ismertek el más világi vagy egyházi hatalmat maguk felett a pápánál, úgy az űrgárdista Rendek sem ismerik el az Eklézsia (Ecclesiarchy) vagy az inkvizíció (The Inquisition) felsőbbségét maguk felett. Ahogy már itt mások is megfogalmazták, ez komoly hatalmi vitához vezet, mert a WH40k jelenében hivatalosan az Inkvizíció magasabb hatalmú szervezet mint az Adeptus Astartes, de ezzel szemben minden ember tudja, hogy az űrgárdisták a Császár legszentebb teremtményei, az egyik Watson regényben a helyi necromunda-i templomok egyikében az ólomüvegen egy űrgárdista látható katolikus templomokban megszokott szentek és egyházi személyek mintájára.


U.i.:
Van egyetemes ünnep a WH40k világában, és ez is az űrgárdisták egyházi jellegét erősíti.
Minden ember lakta világon megünneplik a Sanguinia-t, a Véres Angyalok (Blood Angels) ősatyjának (primarch) emlékére, aki élete árán lehetővé tette, hogy a Császár legyőzhesse Hóruszt.

Zotyo

Zotyo

  -= ZOTYO =-

 • Fórumita
 • 7707 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.07.31, 19:22

A nagy semmit. Jönnek-mennek erre-arra, időnként kisebb, jelentéktelen határvillongások robbannak ki a birodalommal, esetleg gazdát cserél egy-két bolygó, de ez minden. A birodalom szerint a Taukkal éppen nem ellenséges a viszony, de mégis óvva intenek mindenkit a butaképűekkel való közösködéstől, hiszen mégiscsak alienek, vagymi. A vizes Tauk olykor kereskednek az emberekkel, aminek mindenki örül, kivéve azokat, akik az előző rendeletet hozták.

Kazador

Kazador

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1256 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.07.31, 17:05

Azota mi a hir a TAU-krol? miket csináltak sztori serint?

Ducimax

Ducimax

  Cs. O. Lovag

 • Fórumita
 • 921 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.07.31, 09:20

Átnéztem a régi Tau kódexemet, kis kiegészítéssel szolgálnék.

Miután az első két csillagközi összecsapást követően a birodalmi flotta majdnem fele a "sodródó roncs" hajóosztályba lépett elő (a Tau flotta majdnem egészen, a maradék meg elmenekült) a birodalom eredményei a következőek voltak: egy peremkolónia kipurgálása, majd haműveleti központá alakítása, és egy jelentéktelen halászkolónia kéregig történő lebombázása. Aztán beromboltak Dal'yth-re, egy Tau fővilágba, és ott megállt a hadárat mint gyalogkakukk a palmatexben. Kis különbség: a Tau erősítés ott volt a szomszédban, a birodalomé pedig hónapokra. Már mindenki hagyni akarta az egészet, ekkor rendelték őket vissza Maccrage-be a Tyránok ellen. Fordítani úgy tudott volna a birodalom, ha végigszalad néhány fregattal és az összes Tau világot leexterminatusozzák, de egy Space Marine kapitány előbb dörzsöli meg a szemeit energiaököllel mint hogy ilyen dicstelenséget tegyen.

Módosította Ducimax: 2006.07.31, 09:21


Bradstreet

Bradstreet

  Inquisitor

 • Fórumita
 • 977 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.07.31, 04:00

(OFF)Írhattad volna mondjuk..ide?(/OFF)


Prof_William

Prof_William

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 391 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.07.30, 23:30

Nem tudom itt hova írjam...

Ez most a játékkal kapcsolatos lessz. Amikor indítom ezt írja ki. w40k.exe- Belépési pont nem található.

Az eljárás belépési pontja (?dbTimesTampedTracefAux@@YAXPBDZZ) nem található a DDL-ben (Debug.ddl)

De a winter assault + megy... Mi lehet a baj?

Zotyo

Zotyo

  -= ZOTYO =-

 • Fórumita
 • 7707 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.07.28, 11:20

William - a Tauk úgy látták jónak, hogy a Greater Good nevében kicsit terjeszkednek erre-arra, és ellenőrzésük alá vonnak mindenféle világokat, az azokon élő nációkkal egyetemben. Pechjükre, vagy az emberek pechjére, a terjeszkedésük fő csapásvonala fedésbe került a birodalommal. Ezt persze azok nem nézték jó szemmel, és jó szokásukhoz híven keresztes hadjáratot hirdettek. Vígan ment az adok-kapok, aminek egyetlen kézzel fogható eredménye a terjeszkedés megállítása volt. Talán sikerült volna visszájára fordítani, ám most már egyértelműen az emberek pechjére megjelentek a zergek, akarom mondani a Tiranidák, és bizony jól helybenhagyták Ultramart. Ez a Hive Fleet Behemoth volt az, ami elvonta az erőt a Damocles Crusade-től, és ideiglenes fegyverszünetet eredményezett. Miután a Behemoth-fenyegetés elhárult, a birodalomnak éppen nem volt ereje és kedve ismét kézbe venni Damocles kardját, és pillanatnyilag annyiban hagyták az egészet.

Hát, valami ilyesmi. A szakértők majd kijavítanak, illetve kiegészítenek. :)

Prof_William

Prof_William

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 391 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.07.28, 10:59

Valaki tudna valamit mondani/összefoglalni a Damochles keresztes hadjáratról? Annyit tudok, hogy a Tau-k ellen ment és a birodalom jól megszívta. :)

roodie

roodie

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 683 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2005.12.06, 15:01

Egyetértek. Nálam egyértelműen a második legjobb Gaunts könyv - az első a Honor Guard, aki olvasta, az tudja miről beszélem mikor a tankcsatát emlegetem :-)

Szóval reménykedem hogy folytatja a sorozatot Mr. Abnett. Sokszor van hogy egy könyvsorozat ellaposodik a későbbi kötetek esetében, szerencsére itt ez nem igaz, nem csak hogy tartja a színvonalat, de egyre izgalmasabb ( és egyre jobban utáljuk Cuu-t! ) ahogy halad a történet.

_Somi (NPC/NJK)

_Somi (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2005.12.06, 05:49

Uhhh Urak

Tegnap este megint nem aludtam, mert be kellet fejeznem az "uj" Dan Abnett konyvet a Traitor General-t - igazabol mar kb fel eve lehet kapni de megvartam a puhafedeles valtozatot igy csak kb 2800 penzbe kerult.
Talan az eddigi legjobb Gaunt's Ghost kotet (a 8-bol).
Akinek tetszett az elso kotet magyar forditasa - nem rossz szerintem - annak erdemes megszereznie az angol valtozatokat. Sok haverom igy kezdett angolul tanulni.
A sztori nagy vonalakban annyi hogy Gaunt es meg 11 Tanith szellemnek egy chaos altal leigazott bolygon kell felkutatnia es likvidalnia egy arulova valt IG vezerezredest mielott annak psy kondicionalasat megtorik es elmond mindent a Sabbat hadjarat terveirol.
Klasszikus IG historia, az alcazott akciok minden brutalitsalval es kiszamithatalan cselekmenyevel, kicsit Kemek a Sasfeszekben, kicsit pedig a Piszkos 12, de persze 40Ks kornyezetben es vadi uj chaos remsegekkel. Nagyon ajanlom
Jo szorakozast
Somi

Weirdboy

Weirdboy

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 216 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2005.10.21, 10:57

És kik ezek az Old One-ok?

Fantasyben ok, de nem tudtam hogy 40k országban is jártek :titok:

Üdv

Nincs róluk konkrét leírás, csak emlegetik őket. A fantasy-ben szereplők elvileg tök ugyanazok, mint a 40K-ban lévők, mert ott is az űrből érkezett lények, akik elkezdtek kísérletezni a világ lakóin, majd az űrbe is távoztak el a Káosz érkezése után.


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]