Ugrás tartalomhoz


Fotó

Hatodik Bugyor


A téma archiválva van, emiatt nem szólhatsz hozzá.
2433 hozzászólás érkezett eddig

Narmiraen

Narmiraen

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 467 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2005.09.24, 18:03

Sera!

SzóLó: szeretnéd, ha az enyém egy szicíliai kocsmatöltelékről szólna? :ugri: . Még sosem voltam szicíliai kocsmákban, sőt, magyarban sem, úgyhogy nehéz lesz élethűen megjeleníteni a dolgot! Ezért nem is akarok elsőnek jelentkezni erre a feladatra. Remélhetőleg, mire két-három ember elküldi a maga kis megoldását, már én is el fogom tudni kapni a hangulatot!
A Káin-Ábeles történetet még mindig írom, valószínűleg erősen megkésve, talán a mostani feladat-megoldással együtt fogom elküldeni!

Üdv:

Narmiraen

Orastes

Orastes

  Hordószónok

 • Fórumita
 • 6725 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2005.09.24, 16:36

Nos, a tegnapi este télleg eléggé jól sikerült. ;) :ugri:
SzóLó, a kaja fergetegesen jó lett. :sor:
A feladatba meg igyekszem bekapcsolódni, amint teendőim szabad időt/teret engednek az íráshoz. :aboci:

Szodas_Lova

Szodas_Lova

  ötödik kerék

 • Archívum
 • 392 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2005.09.24, 16:11

Háde vaú.

:sor:

Úgy volt, nemdebár, hogy tesómnál alszom. Ennek érdekében lemásoltattam az ajtón lévő hevederzár kulcsát, és megbeszéltük, hogy azt fogja bezárni. Éjfél tájban hívott, hogy elment aludni a barátjához, és nem lesz otthon.

Wazzee 1.

Kb. 2 tájban hagytuk a abba a találkozót, tekintettel Lenienn kollégára, aki váltig állított, hogy ő, ő aztán nem is álmos, majd úgy elaludt, mint akit agyonlőttek egy mérgezett kötéllel. Mindaddig ugyebár a férfi- nő viszonyok bonyolult izémicsodáit boncoltuk mély átéléssel, majd valamiféle számítógépes játékokra terelődött a szó, de én inkább pornót nézegettem az interneten, mer' ahhoz legalább értek. :aboci: Utána hazaindultunk. Három tájban értem a Mamutnál lévő albérlethez. Kulcs elővesz, bedug hevederzár, forgat: nyista nyema nájn nyet semmi nem történik. Élvén a gyanúperrel, belepróbál ajtózárba: nyissa! Jeee! Csak egy baj van: a hevederzár másfél centiméteres nyílás után megfogja az ajtót... Azon nem tudok beszivárogni. Az ajtónyíláson keresztül mosolyog rám álmosan a bőröndöm, a gyomrában a gyógyszeremmel, a fogkefémmel és a tiszta gatyákkal, és még kaja is van benne!

Ó, f@kk. :ugri:

Elindultam valamerre. Lenienn alszik, a buszon is aludt. Valszeg akkor se ébredne fel, ha a mobilja csörgése waw formátumú ágyúlövés. Matadort nem bizgetem, Chomi és Gorbadock lakhelyéről halavány fingom sincs. Ugyszintén ez a helyzet Silver, Calien és Messor_ telefonszámával. Mi a hónaljamat csináljak? Elmentem gyalog a Nyugatiba, viszonylag gyorsan odaértem, 3.20 körül. A 4.00-ás szolnoki személynek akkor nyitogatta ki az ajtajait a kalapácsos ember, úgyhogy vettem egy jegyet, felszálltam. Sötét volt, az utastársak is. Szolnokig nem MERTEM aludni...

:D


Reggel hatra érem haza, az ajtó nyitva volt. Besunnyogtam, anyám kis híján szívrohamot kapott. Nem értem, miért. Mondtam neki, hogy ma jövök!...

;)Evvót.Feladat2.

Megírok egy kocsmát, benne a kocsmárossal és pár archetipikus karakterrel. A ti feladatotok az lesz, hogy -vagy ezek közül a karakterek közül választva, vagy saját karaktert hozva a kocsmába - rövid történeteket írjatok róluk.

Ezeket egymás után írjuk. Ha valaki elkezd egyet, azt a fórumon jeleznie kell, és amíg be nem fejezi, más ne kezdjen bele egy másikba; mégpedig azért, mert a történeteknek tartalmazniuk kell a kocsmát, mint vonatkozási-kiindulási pontot ( a benne lévő karakterekkel), és az addig megismert karaktereket. A történeteknek nem kell a kocsmában játszódniuk, de onnan kell indulniuk, vagy oda kell visszaérkezniük. Az addigi karaktereknek nem kell feltétlenül tevékenyen szerepelniük a novellában, de valamilyen módon utalni kell rá, hogy kik azok, hogy kapcsolódnak ennek a novellának a főszereplőjéhez.

A történeteknek legyen valami közük egymáshoz. A halmozódás elkerüléséhez azt is kikötjük, hogy a a soron következő novellákban NEM kell megjelennie MINDEN addig megismert karakternek! Egyszerűen csak válasszátok ki a kedveceteket/kedvenceiteket.

Egy karakter- egy írópalánta. Akit más már egyszer megírt, az a te novelládnak már nem lehet főszereplője, de mellékszereplője persze igen. Ha egyszer megírtad a történeted (nem kell hosszú, pár oldal is elég) és beküldted, utána már ne változtass rajta, mert a többiek dolgát nehezíted vele!

Ne tököljetek sokáig egy megoldással. Ha valaki jelentkezik, hogy a következő karakter az övé, azt csak akkor tegye, amikor már VAN ELKÉPZELÉSE, különben nagyon sokáig feltarthatja a láncot. Írja meg, szúrja fel. Ne kritizáljunk mindaddig, amíg azt nem mondjuk, hogy végeztünk, ez ugyanis zavart okozhat az írási folyamatban.

Nem kell sokat írni, de kérem azt, hogy mindenki vegye a fáradtságot, és, ha nem is a Mester és a Margaritát, de VALAMIT írjon, legyen szíves! Csak úgy lehet teljes a kocsma.

Ha ez segít (és szerintem igenis segít), menjetek kocsmákba! Nézzétek meg az embereket, beszélgessetek velük. Ha hallotok egy jó, izgalmas vagy bizarr sztorit, nyugodtan írjátok meg! Nem baj, ha nem ti találjátok ki, csak legyen tisztességesen megírva.


A kocsmánk neve Lenienn kolléga javaslata alapján

VENDÉGLŐ A KACÉR GILISZTÁHOZ lesz.


Ez a feladat a helyszínessel párhuzamosan fut. A helyszínes az aktuális, havi kötelező, stb. A kocsma mindemellett lesz.
Nagyon kíváncsi leszek arra, hogy Narmiraen ír- e valamit erre, mert egy szicíliai kocsmatöltelék is elférne benne...


Pusszantás belétek, oszt hajrá!


SzóLó :)

Calien

Calien

  Bugyorbéli

 • Fórumita
 • 1498 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2005.09.24, 15:59

Üdv!

Csatlakozom a többiekhez: Remek kaja volt. A helyért is kösz, új tali tőlem lehet, mostmár minden hétvége jó.
JWP: Gorbadock helyleírása lett kiválasztva, valamint Szóló pluszfeladata.

Silvermoon

Silvermoon

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 841 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2005.09.24, 15:49

Üdv,

Csak csatlakozni szeretnék Gorbadock kollegához, miszerint:
SzóLó: köszönöm, finom volt :ugri:
Lénienn: kösz, hogy időt-helyet szakítottál...
Jó volt összejönni, ismételjük meg hamar, különösen akkor, ha Ram is ráér.

S

Jonathan_Wright-Phillips

Jonathan_Wright-Phillips

  Hóelf Herceg

 • Archívum
 • 597 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2005.09.24, 14:50

Ápropó új feladat:
Én Calien "személyre szabott-as" változatát támogatom, de amúgy tök mindegy mi lesz, csak ne legyen túl kötött, mert én maghalok. Úgy mint legutóbb. Lásd.: www.hatodikbugyor.uw.hu/írások/JWP: Soha rosszabb napot. Na. :ugri:

Módosította Jonathan Wright-Phillips: 2005.09.24, 14:51


Gorbadock

Gorbadock

  Dead Man

 • Archívum
 • 429 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2005.09.24, 14:45

'ello

Na, összeszedtem magam...
Sikerült jól megfáznom (most jött ki) úgyhogy hurrá...

Mivel a többiek rámtestálták, hogy foglaljam össze a következő feladatot, megpróbálom, bár mikor ezt megbeszéltük már nagyon "álmos" voltam :ugri: .

Szóval a lényeg:
vegyél pár helyszínt (mondjuk 4-et), amiket a lehető legrészletesebben írj le, hogy az olvasó pontosan el tudja képzelni, hogy is néz az ki, aztán ezek a helyszínek legyenek a novella középpontjában.
Végül erről a helyszínekről csinálj/szerezz/tölts le/rajzolj egy képet amit a következő találkozókor megmutatsz a többieknek, így kiderül, mennyire tudtad leírni az adott helyeket.
Hát kb. így. A lényeg a pontos helyleírás, leíró részek, metafórák szinesztézia, meg mindenféle egyéb mágia alkalmazása a leírás színesebbé tételére.

valamint lesz egy párhuzamos feladat, aminek a gazdája SzóLó, így ezt majd ő ismerteti.

Na pá belétek

SzóLó, kösz a kaját, kiráy volt!
Lenienn, ismét kösz a helyet!
Többieknek kösz a kritikákat!
Valamint szeretném megköszönni a kutyámnak, a ....
bocs

chomy

chomy

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2027 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2005.09.24, 14:38

Jó napot,

Írtam egy feladatmegoldást. Jó rövid lett (a képleíróson kívül tán még sose küldtem be ilyen rövidet).

Kérekszépen majd egy kis beszámolót, hogy a talin mi zajlott még miután én eljöttem haza. :ugri:

(Nem uccsó sorban, hogy most akkor mi a köv. feladat, meg hogy a különfeladatot Lenienn vagy Lenienn kezdi-e. :sor:)

Előre is kösz,
C

Matador

Matador

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 188 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2005.09.23, 18:11

Bocs, kartársak, nem hiszem, hogy ma este meg tudok jelenni. Most értem haza munkából és még vannak társadalmi kötelezettségeim. (Nem kell semmi rosszra gondolni :ugri: ) Nektek jó talit, a kritikákat majd küldöm a listára, és ígérem, a hétvégén végre minden felkerül az oldalra, ami eddig nem. (Különös tekintettel Messor_ írására, bocsi, hogy kimaradtl.)

Messor_

Messor_

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 439 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2005.09.23, 14:29

Üdv all!

Hat óra után ott leszek, szokás szerint fényképezőgéppel együtt. Kritikát meg majd ott öszehozok.

Üdv. :ugri: :sor:

Jonathan_Wright-Phillips

Jonathan_Wright-Phillips

  Hóelf Herceg

 • Archívum
 • 597 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2005.09.23, 13:19

Te SzóLó, kösz szépen, ez jól esett. (no cinism) Végre egy olyan kritika! Most tényleg megérintettél, és csakazértis megfogadom a tanácsaidat! Emberek, figyelem, rám pl. az ilyen kritikákkal sokkal jobban lehet hatni, mint a "leb*szós, na de sz*r volt ez is má megin"-típusúakkal. Jeeee! Jó a napom! Végre nem mindenki csak ócsárol! :aboci:

Jonathan_Wright-Phillips

Jonathan_Wright-Phillips

  Hóelf Herceg

 • Archívum
 • 597 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2005.09.23, 13:11

Hajajjj, nagyon folyt itt az élet a távollétem alatt. Gondolom nem is hiányoztam. Nem baj. Itt vagyok. :nemertem:
Ma van találkozó? Bocs, de mint azt már megszokhattátok vidéki kötöttségeim, és csekély pesti ismeretségem lévén nem tudok jelen lenni. (névsorolvasásnál: nincs itt)
Az új-régi tagokkal kapcsolatban én nem szólok bele semmibe, bár eléggé szaporodgatunk itt az utóbbi hónapokban, nem? Na mindegy.
Agyő! :aboci:

Ramanathan

Ramanathan

  Pandafetisiszta

 • Fórumita
 • 620 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2005.09.23, 09:01

Az lesz a megoldás, hogy valamikor a közeljövőben tartunk egy időközi meetinget. Jägerrel, unicummal :aboci:

chomy

chomy

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2027 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2005.09.22, 18:49

Hajaj. Ramot nem láttam már vagy egy éve. :nemertem:

Remélem más nem mondja be az unalmast, különben elégetem a kritikákat. ;)

(Más: tegnap SzóLó kolléga körbevezetett Pécsen. Túrabakancs híján ugyan hólyagosra strapálódott a lábam, de megérte, ennyi látnivaló meg helyi információ bármelyik profi utazási irodának becsületére válna. :aboci:)

Ramanathan

Ramanathan

  Pandafetisiszta

 • Fórumita
 • 620 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2005.09.22, 08:51

Drágaszágaim, szajnosz pénteken nem tudok jelen lenni a gyűlészen, mert vidékre köll mennem. Caládi ügy. Szürgősz ész elég szajnálatosz isz...
Azért kitartász, még van remény hogy egyszer személyeszen isz találkosszunk újra. :cool:
Üdv,
Ram(sz)

Cyd

Cyd

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 16 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2005.09.22, 08:18

Cyd alias valamikori Kangaroo ... persze tán ez sem segít túl sokat.
A tavalyi év folyamán valamikor nyár derekán egyszer volt szerencsém találkozni néhány taggal azt hiszem Lenienn fészkében :cool:
Messor Calien Silvermoon és persze a vendéglátó házigazda Lenienn.
Valóban régen volt.
Emlékszem Silvermoon ra a kedves meghatóan szép telefonos novellájára és jólesett az őszinteségetek.
Érthető ha nem rémlik a jelenlétem a bugyorban már túl rég volt.
De szeretnék visszakerülni ha van rá némi halovány remény :dilis:

Üdv: Cyd

lenienn

lenienn

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1780 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2005.09.21, 21:49

Cyd,

ööö, te ki is vagy voltaképp?

Cyd

Cyd

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 16 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2005.09.21, 19:18

Tisztelt Hatodik Bugyor Lakói !

Tudom hogy tulajdonképpen a sarokban kéne kuporognom valami ősrégen összetöpörödött jó kemény kukoricán, de én inkább vettem egy mély levegőt és előbújtam, hogy begyűjtsem a korholó pillantásokat.
Hogy ki vagyok ? Már jó rég jártam köztetek és az együttlét rövid volt ám de annál kellemesebb...számomra :cool:
Nem tudom milyen magasságokba jutottatok azóta, de szeretnék visszatérni, persze ha már úgy gondoljátok hogy aki megszökött (önhibáján kívül) annak odakint a helye azt is megértem.

Baráti üdvözlettel: Cyd

Calien

Calien

  Bugyorbéli

 • Fórumita
 • 1498 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2005.09.21, 15:12

Sikerült elkövetnem valamit, és már a levlistán van.

lenienn

lenienn

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1780 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2005.09.20, 18:19

hahh. :(

és visszatér barátai körébe a gasztronómia vándor apostola. keblemre.

* itt jegyezném meg, hogy mindenkinek javaslom elolvasásra a Levin Körút c. kis könyvecskét, Cserna-Szabó tollából, aki meglehetős Szóló epigon, de nem csak ezért szerethető. rulez, na.

B menü :igenis egyéniség vagyok: :deigen: :egyébként meg akár diktatúra is lehet, jólvan: :)

** és itt jegyzem meg továbbá, hogy olyan k. jó erdei gombás felsálat csimáltam a hétvégén, hogy ihaj. rókagomba, szegfűgomba, csiperke, hagyma, vörösbor, felsál. ady is megnyalná mind a 12 ujját utána. :)


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]