Ugrás tartalomhoz


Fotó

Need For Speed


 • Válasz írásához lépj be
2037 hozzászólás érkezett eddig

strato

strato

  Lézengő ritter

 • Szerkesztő
 • 8604 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.12.31, 23:25

Én leginkább Driftben és Time Trialban vettem észre különbséget a fokozatok között. Egy ideje már nem játszom a játékkal, meg beújítottam a Silent Stormot, és hát sokkal jobban leköt, mint az NFS... :eeek:
Multizni csak neten lehet, LAN játék nincs, van is egy aláírásgyűjtés ezügyben valahol... (mármint, hogy legyen benne LAN).

Strato

BÚÉK!

Urakil_Nakryd

Urakil_Nakryd

  Sámán

 • Archívum
 • 1424 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.12.31, 22:21

Üdv mindenkinek.
Mi a különbség easy, normal, és hard között mert én nem tapasztaltam semmit sem?
Amúgy a 83. pályán járok billentyűzettel és még legkönnyebb fokozaton sem bírom megcsinálni ezt a kettőt ami következik a soron. Az előzőeket meg normálon és hardon csináltam meg némi vesződséggel.
Most vettem egy Nissan skylinet vagy mi a szöszt, előtte egy Acurával nyomtam ami nagyon tetszett azelőtt meg egy Miatával ami nagyon szuper a Driftes pályákra.
Kérdés: Lehet e benne Multizni? IP cím és satöbbit találtam már benne, de közelebbit nem.
Elég király lett de túlságosan nehéz 300 Km/h-ával elég nehéz bevenni a hajtűkanyarokat, a vicc az egészben csak az, hogy a gépnek ez gyerekjáték ezért elneveztem őket SINAUTÓKNAK.
A minap felturbózott Nissan Skylineal nitro mellett símán otthagyott easyn a gép. :eeek:
Ez azért egy kicsit gáz.

strato

strato

  Lézengő ritter

 • Szerkesztő
 • 8604 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.12.31, 03:19

Rob Zombiet és Asian Dub Foundationt, igaz nem sűrűn, de nyom a Radio Café (FM 98,6), sőt Crystal Methodtól is lemegy néha egy-egy szám...

Jah, a nagy grafikai vitához (nem kívánok beszállni, csak egy kiegészítés): az NFS HP2-ben a kocsik tükröződése nem valós, azaz nem a táj látható rajta. NFS U-ban a tükröződés valós(nak tűnt nekem)...

A HP2 pályái szeritnem is sokkal feelingesebbek voltak. Tulképpen az összes NFS előd pályái feelingesebbek voltak. Én legalábbis szeretem a változatosságot és az egzotikumot...

Jah, a kocsik fizikája mintha az NFS U-ban jobb lenne, bár néha így is a hajamat tépem, amikor beakadok egy apró kiszögellésbe, és a kocsi teljesen leáll. Bár ez benne volt az előző NFS-ekben is...

Strato

Petrus

Petrus

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 4489 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.12.29, 21:49

Cneref, Lirion:
Ajánlom alaposabban átolvasni és értelmezni azt, amit a #414748-ban írtam. Láthatóan szerintetek csak azt írtam, hogy az nfsu grafikája szar, pedig ezt sehol sem mondtam... :ugri:

Cneref:
A negyvenvalahány többnyire - számomra - agyatlan püffpüffből véletlenül találtál kettő olyat (Static-X, Rob Zombie), amiket én is szeretek. Én ezeket nem találtam meg, mert mint azt írtam, a zenét hamar lelőttem. A nagy számok törvénye alapján valószínű volt, hogy akad olyasmi, amit én is meghallgatnék a felhozatalból, de őszintén szólva, inkább választottam a kisebbik rosszat: a nulla hangerőt... Meg aztán ettől a két zenekartól szinte mindent hallottam / minden meg van már. :lol:

Lirion

Lirion

  Törzs-fórumozó

 • Archívum
 • 720 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.12.29, 20:21

Petrus: én spec nem a fényekre gondoltam, hanem úgy az egész tájra. Mert azért ott rendesen tolonganak a felhőkarcolók, kis házak, boltok, reklámok, sok egyéb nagyvárosi kellékkel együtt. Meg ha benézel olyan kis utcákba, ahova téged nem enged be, ott is látszik simán még jó hosszú útszakasz, kereszteződés ott is, amibe még talán beláthatsz.
Van az egyik pályán egy enzinkút, ahol a kutak mellett még ablak mosó is van, benne a hozzávaló mosókával együtt. Meg úgy az egész hihetetlenül részletesen ki van dolgozva, nem hinném, hogy egy lávafolyamban sok apró cuccot kéne kidolgozni, egy piros hömpölygő izé, amit nem is nagyon kell formázgatni, szinekből is csak piros és fekete közötti árnyalatok dominálnak.
De itt van még olyan pálya is, amiben a föld alá is le tudsz menni, és az, hogy te oda nem látsz le amúgy, nem jelenti azt, hogy az nincs és nem számolja azt is a gép. Meg pl az autopályás részen is, volt már nekem olyan eset, hogy egy bugnak köszönhetően leestem alá, és ott is szépen ment az út, meg házak meg fa meg minden, az már más kérdés, csak rövid ideig élvezhettem azt a részt, mert hamar rakott is vissza az eredeti pályára. :ugri:
Majd csak akkor kezd el fikázni a grafikáját, ha alaposan szemügyre vetted. Mikor én megláttam először néhány percre, én is azt mondtam, hogy nem szedd, mint a régi NFS-ek, csak éppen sok apró részlet van benne, ami miatt mégiscsak szebb lesz, és főleg hangulatosabb! Az utak mellett tolongó emberek meg nem annyira hiányzóak, mert a filmben sem mászkáltak arra, meg este amúgy se sokan sétálgatnak az utcákon. :lol:

Brave

Brave

  RPG - Fanatikus

 • Fórumita
 • 321 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.12.29, 20:18

Eh, BRAVE: megnéztem az oldalad, leszedtem a patchet meg a cracket... amióta peccseltem, folyamatosan lefagy, mielőtt betöltené a versenyt...

Akkor még annyit lehet tenni, hogy nézd meg passzol-e a felbontás a winnél és a játékban. Esetleg próbáld átállítani a területi beállításoknál a nyelvet amerikaira.

Brave

_Cneref (NPC/NJK)

_Cneref (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.12.29, 19:54

Petrusnak abszolút nincs igaza. Általában nem játszom autós játékokkal (Persze Carmageddon Rulez) de az Underground mégis megfogott. A Drag rész hihetetlen jó, a Drift megy a legjobban. A zenék is majdnem mind jók. Kiváncsi lennék mikor hallasz te kereskedelmi rádióban Static X-et, Rob Zombie-t, Asian Dub Foundation-t. Szerintem nagyon jó illenek a játékhoz. A rap muzsika nem igen jön be, de ehhez játékhoz az is nagyon passzol. A legtöbb időt az autók összerakásával töltöttem. Küszöbök, lökhárítók, neon, festés, matricák, eszméletlenül hangulatos.
Az egyetlen negatívum a vége felé egyre jobban csaló gép. 250-el sodródom kifelé a kanyarban, a gép meg úgy húz el mellettem, mintha állnék, tehát őt 300 körül is simán veszi a kanyarokat.
A kedvenc pályám a Stadium. A híd előtti szűk sikátorral. :ugri:
Ami meg az egyhangúságot illeti, igaz, hogy egy város, de annak különböző részei. 103-nál járok, volt sok ismétlés, de nem untam meg őket.
Még egy negatívum. Az ütközés utáni fél perces pörgés forgás. Ott néha nagyon felhúztam magam.
De mindent összevetve egy hihetetlen jó játék.

Petrus

Petrus

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 4489 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.12.29, 17:47

Lirion:
Hidd el, a 3D kártyák egyszerűen imádják, ha minél kevesebb melót kell végezniük. A fények és a csillogás önmagában semmit sem jelent, kicsi részei a számítási melónak, ellenben minél szűkebb a tér, annál fürgébben dolgoznak. Ehhez képest az NFS:U olyan, mint egy tetves lajhár, miközben a HP2 ugyanazon a gépen tép, mint állat. Nekem ne mondja senki, hogy csak az Omo-tól lett ilyen... :ugri: Ezért mondtam, hogy lózung az egész.
Egyébként jön a második csapás, jövőre kihozzák az NFS:U2-őt. Awww! :lol:

Lirion

Lirion

  Törzs-fórumozó

 • Archívum
 • 720 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.12.29, 12:06

Petrus: grafikáról még annyit, hogy lesd már meg légyszi egyszer majd az nfsu-ban a környezetet, a házakat, meg úgy minden vackot. Szerintem azért egy éjszakai városkép nem okoz kevesebb nehézséget megjelenteni, mint egy nappali táj, sőt. Na de mind1, neked nem jött be, másnak igen. :ugri:

Lirion

Lirion

  Törzs-fórumozó

 • Archívum
 • 720 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.12.29, 12:00

Ez nemcsak nálad probléma, de a supergamez nfsu garage forumán biztosan találsz rá megoldást. :lol:
Na meg szép képeket is, pl drages idő 19:43 vagy ilyesmi, driftből meg 508000kb. :ugri:
Csak azt tudnám, hogy a bánatba csinálják ezeket...

Phet

Phet

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 660 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.12.28, 16:35

Eh, BRAVE: megnéztem az oldalad, leszedtem a patchet meg a cracket... amióta peccseltem, folyamatosan lefagy, mielőtt betöltené a versenyt...

Lirion

Lirion

  Törzs-fórumozó

 • Archívum
 • 720 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.12.23, 00:54

Hali

Kötéltáncos: drag király? :D Mennyi az eddigi legjobb drag időd? Sikerült már 21 alá vinned? Mert ha nem, ne is álmodj drag királyságról. :)

Nekem a skyline jött be a legjobban, driftre visznt feltétlen átváltottam a kis mazdára, azzal olyan cuki drifteket lehet nyomni (átlag annyit verek a hard gépre, amennyit az maga is futott :D ).
Összességében egy nagyon jó és élvezhető játék, bár azt igazán nem értem, hogy miért kellett úgy kb a 80. pályától felfelé a legtöbbet marha csalóra megcsinálni. Gondolok itt pl arra, hogy egyenes út, ott loholok a gép sarkában kb 0.2 mp-re, utolsó kör, na benyomom a 3-as szintü nitrót, majd most jól lehagyom, és nyerek, aztán csak lesek körbe-körbe, hogy öt nitro nélkül nemhogy nem tudom megelőzni, de még az előnyét is növeli...
Azt is meg kell még jegyeznem, hogy az arányokat easy-medium-hard között kicsit elbszták. Ezt már csak azért is tudom, mert easyn és hardon egyaránt végignyomtam, és tudom, hogy hardon játszva megcsináltam azt a pályát is, amin easyn fél napot szenvedtem.

Az autók fizikája korrekt, csupán azt találom érdekesnek, hogy pl a mazda rx-7 marha lapos orrú autó miért repül orral felfelé, ha nekimegy egy kisteherszállítónak, vagy miért csinál A -betüt a szembejövő autóval.

Nekem geforce fx 5600-l full grafikán nem szaggat, csak amikor 20-al döcögök keresztül a pocsolyán ill. homokon (de ez max az első pályákon fordulhat előt :rohog: ).

Brave

Brave

  RPG - Fanatikus

 • Fórumita
 • 321 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.12.20, 12:12

Illegalitás rulez, de nincs valami módja, hogy nem boltban vásárolt játékkal tudjam nyomani a neten? :lol:  :)
Én szeretnék lenni a drag király. Erre a 206-os jött be leginkább.

Ha drag rész része izgat, akkor javaslom a Hot Rod American Street drag játékot. Sokkal többet ki lehetett volna hozni belőle, de nekem a egy időre visszaadta a régi Street Rod feelinget.

Természetesen van. :)

Menj el a weboldalamra és olvasd el a faq-t! ;)

Brave

GothPunk

GothPunk

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 918 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.12.20, 12:07

A második szám végigkínlódása után rögtön az első dolgom volt a zenét kikapcsolni...

Összefoglalva: ez a játék nekem egy baromi nagy  ;) . Nekem legalább 20 évet kellene visszafiatalodnom, hogy hasonló szinten élvezhessem, mint a mostani rajongói...

Történetesen nekem nagyon bejött a soundtrack, bár volt azért egy-két szám, ami kevésbé. Elárulod, hogy melyik kereskedelmi rádión adnak Crystal Method-ot meg Fluke-ot? :he: Bár ilyen lenne a magyar kereskedelmi rádiók zenei repertoárja.

Jó ideje nem játszottam NFS-el, a hot-pursuit sorozat teljesen kimaradt az életemből, a Porsche Unleashed viszont nagyon bejött. Amikor elfogadtam, hogy ebben bizony csak porsche lesz, akkor vált igazán érdekessé. Nekem annak tetszettek leginkább a pályái, ott voltak először realisztikusan gyönyörűek az autók - törtek is, sérültek is rendesen - ill. nagyon tetszett a sofőr-karrier mód. Különösen értékeltem abban, hogy nem volt az az eszetlen - irreális - száguldás, ami a korábbiakban gyakran.

Ebből is látszik, hogy ízlések és pofonok. :)

Hozzátenném, hogy nem vagyok egy nagy gamer, szóval autós játékokból NFS, Collin McRae Rally (háromszor töltöttem be max, annyira nem jött be a magányos száguldás a szűk erdőben), ill. GTA Vice City... ... ja és persze a Mafia, ami szerintem zseniális volt - autós játéknak is.

Koteltancos

Koteltancos

  nyuszifül

 • Fórumita
 • 255 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.12.20, 02:21

Illegalitás rulez, de nincs valami módja, hogy nem boltban vásárolt játékkal tudjam nyomani a neten? :) ;)
Én szeretnék lenni a drag király. Erre a 206-os jött be leginkább.

Ha drag rész része izgat, akkor javaslom a Hot Rod American Street drag játékot. Sokkal többet ki lehetett volna hozni belőle, de nekem a egy időre visszaadta a régi Street Rod feelinget.

strato

strato

  Lézengő ritter

 • Szerkesztő
 • 8604 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.12.20, 01:19

Félreértés ne essék, én az előbbi rangsorolásnál az Undergroundot még nem értékeltem! Előbb vévigjátszom, aztán majd eldüntöm...

Thorin

Thorin

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1774 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.12.19, 08:57

Gépigény:

Igen, ezt minden játékban így van, sőt, már a HP2 is háromszor nagyobb gépet igényelt, mint amire ahoz a grafikához kellene, ez van.

Zene:

ez abszolút izlés függő, nekem az ilyen jellegő számok nem tetszenek, de itt nagyon bejönnek, mert hozzáad valamit az egészhez.

Graf(f)ika:

Nekem tetszik, szerintem szebb, mint a HP2. Igen, hiányzanak a nappali pályák, de kicsit hulyén jönne ki, ha egy gyorsulási versenyt nappal nyomnának. A pályák vannak annyira eltérek, hogy ezen a téren felvegyék a versenyt a HP2-vel, agy bármelyik másikkal. Ja, hogy minegyik egy városban játszódik? kit érdekel, a driver is emiatt volt igazán érdekes.
Az meg, hogy mennyire teljesítmény zabálóak a rátétek, nem tudom, de mindenesetre jobban, mintha csak szinezheted a kocsit.

Játékélmény:

nagyon jól visszadja azt az élménytz, amikor 300-al mész szűk helyeken, ezt egyik előd sem tudta ennyire jól. Az autók közt nem csak annyi a különbég, hogy mennyire jól gyorsul, és mennyirre jól irányítható. Változik a súllya, változik a kanyaroknál az egész viselkedése a kocsiknak, van amelyik szívesen kifarol, pedig ugyanolyan jól írányítható amúgy.

Melyik a legjobb:

Egyértelműen az NFS I volt a legjobb, utána a pedig a HP/Hp2/High Stakes és az undergound egyformán bejön. A porsche túlzottan sok porscheval volt megverve nekem. A 2 pedig egyenesen élvezhetettlen volt.

strato

strato

  Lézengő ritter

 • Szerkesztő
 • 8604 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.12.18, 23:39

Én szeretek elveszni a részletekben, ergo nagyon jól elvagyok a matricázgatással, meg a festegetéssel. Maga a verseny hozza az eddigi NFS-től megszokottat. A drag race viszont szerintem jó újítás. Igaz, hogy nagy vonalakban egy régi ügyességi játék felújítva 3D-ben, de akkor is feeling. :D
A zenékből három tetszett össze-vissza (Crystal Method nagyon ott van), de bent hagytam a többit is. Volt viszont néhány, amit kegyetlenül kikapcsoltam (T.I.). Raknék be saját zenéket is, de nem lehet. Pedig az Apollo 440 számainak nagyját kifejezetten erre találták ki. :)
NFS-ből eddig a High Stakes jött be minden szempontból. A zene is ott volt a legjobb eddig. Második helyen a HP2, harmadikon pedig a HP áll nálam. Negyedik az NFS 2 SE... a régi nagy öreg. :D

Hát, Petrus, lehet, hogy tényleg fiatalodnod kéne az Undergroundhoz. :rohog: A parasztvakításban igazad van, de csak részben. Egy város van, valóban, de az frankón meg van építve úgy, hogy 30-féle pályán lehessen játszani, amik között persze van átfedés, de egyáltalán nem zavaró. Sőt...

Strato

Petrus

Petrus

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 4489 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.12.18, 21:33

Nem, egyiket sem hagytam figyelmen kívül. Éppenhogy ezekre figyeltem. :D

Phet

Phet

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 660 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.12.18, 20:54

Petrus:

Csupán három dolgot hagytál figyelmen kívül! Az első, hogy mindennek ellenére GYÖNYÖRŰ a játék, hogy a egy játék igazán a felétől indul be (kb 40.pályától) és hogy a zenék HANGULATOSAK...


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]