Ugrás tartalomhoz


Fotó

Need For Speed


 • Válasz írásához lépj be
2037 hozzászólás érkezett eddig

Vorador

Vorador

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1460 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2014.02.13, 20:50

Bár nem értek az autós játékokhoz, a trófeák kapcsán általánosságban belepofáznék. :)

Feltételezem, hogy a trófea az olyasmi, mint az achievement, ugye?

Egy játék kapcsán olvastam még régebben, hogy valaki azt írta: "no achievements - no buy". Ezen kicsit meglepődtem. Most valaki valóban azért nem vesz meg egy játékot (ami egyébként érdekelné), mert nincs benne achievement? Nem butaság ez? Semmi bajom azzal, ha van egy játékban achivement, de ha nincs, hát az egyáltalán nem érdekel. Ha jó egy játék, akkor trófeák nélkül is újra meg újra előveszem, pl. a Bloodlines-t már vagy 10x végigjátszottam. Ha viszont nem tetszik egy játék, akkor nincs az az isten, hogy pár semmit sem érő achievement megszerzéséért fárasszam magam.

Ha mindent kihoztam egy játékből, amit tudtam (amit írtál a Burnout kapcsán), azt én tudni fogom achievement nélkül is. Mások persze nem tudják, de elég jelentéktelen dolog az életben, hogy más emberek nem látják, ha XY játékot a legnehezebb fokozaton is végigvittem. :)

 

Van egy trófea vadász haverom. Nemrég megvette a Burnout Paradise-t és megcsinálta a játékot Platinumra. Nekem megvan 3(?) éve, de még mindig hiányzik 1-2 trófea (webkamerás). Másfél hét játék után büszkén közölte, hogy Platinum és le is törölte a játékot. Megcsinált minden trófeát benne... de a játékban kb. 10% van teljesítve a dolgoknak. Talán picit off, de nekem nem akkor van kész egy játék (jelen esetben a Burnout), ha teljesítette, hogy küldjön képet magáról takedown esetén... hanem, ha annyit foglalkozott vele mint én: összes road rule autóval-motorral, nappal-éjszaka, összes futam megcsinálva autóval-motorral, minden autó unlock, minden tábla-kerítés-super jump megcsinálva... mindkét licence 101%-ra teljesítve.

 


Módosította Vorador: 2014.02.13, 20:50


dekszter

dekszter

  Régi fórumozó

 • Szerkesztő
 • 5811 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2014.02.08, 22:14

...én pedig később jeleztem, hogy rossz a topic címe :D . Régi szép idők, na :D .

 

Rivals célba volt (van?) véve, de sajnos most nincs rá keret. Szerencsére, most nem akarra a szakadék a két generáció között, mint anno volt PS2-PS3 esetében.

 

Viszont picit "komoly" témára váltva: nagyon sajnálom, hogy évente jönnek ki új részek. Valahogy elveszik a varázsa a dolgoknak sokak számára elég hamar. Megveszed novemberben, és pár hónap múlva már mindenki a következő részről beszél. Nekem valahogy ezek a játékok többek, mint a simán kipörgetem és eldobom. Én szeretek "visszaköltözni" a játék városaiba vagy pályáira és menni megint és megint, javítva az időmet, leverve a haverokat.

 

Van egy trófea vadász haverom. Nemrég megvette a Burnout Paradise-t és megcsinálta a játékot Platinumra. Nekem megvan 3(?) éve, de még mindig hiányzik 1-2 trófea (webkamerás). Másfél hét játék után büszkén közölte, hogy Platinum és le is törölte a játékot. Megcsinált minden trófeát benne... de a játékban kb. 10% van teljesítve a dolgoknak. Talán picit off, de nekem nem akkor van kész egy játék (jelen esetben a Burnout), ha teljesítette, hogy küldjön képet magáról takedown esetén... hanem, ha annyit foglalkozott vele mint én: összes road rule autóval-motorral, nappal-éjszaka, összes futam megcsinálva autóval-motorral, minden autó unlock, minden tábla-kerítés-super jump megcsinálva... mindkét licence 101%-ra teljesítve.strato

strato

  Lézengő ritter

 • Szerkesztő
 • 8571 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2014.02.08, 21:53

A Rivals próbáltad? Az E3-as és egyéb bemutatók alapján az egész játék arra van már kihegyezve, hogy a barátaink (különböző teljesítménye) ellen játsszunk. Nem rossz elgondolás, bár nem árt, ha vannak "riválisok" az ismerősi körben, különben csak "forever alone" feeling ez is. :)

Amúgy most tudatosult bennem, hogy ezt a topikot anno én indítottam (azaz Selion az én felkérésemre). :D Mivel a topik neve melletti linkre az utolsó nem olvasott hozzászólásra ugrik a rendszer, amíg nem jelentkezek be, ez a legelső hozzászólást jelenti. Így találkoztam a saját mondataimmal. :buszke:

dekszter

dekszter

  Régi fórumozó

 • Szerkesztő
 • 5811 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2014.02.08, 16:50

Teljesen érthető, hogy a többség nem ilyennel játszik :) . Ezért jó, hogy itt van pici hely... bár régebben azért nagyobb volt a pörgés.

 

NFS film: anno a Need for Speed első része még "Road&Track presents the Need for Speed" volt (R&T egy neves amerikai autós magazin), mivel ők segítettek az autós dolgoknál a fejlesztőknek. Amikor kijött a film trailere csak ennyit mondtak: "őszintén sajnáljuk..."

 

(OFF)Battleship: imádom :D ! Hangos, látványos :D . 4szer láttam moziban XD . *hipertérbe ugrik a kőzápor elöl*(/OFF)

 

Ami tegnap kimaradt. A Hot Pursuit vezette be az ún. Autolog dolgot, ami azóta fejlődött és tovább nőt. Alapvetően ez arról szól, hogy a barát listánkon lévő játékosok összes dolgát összehasonlítja velünk a rendszer. Kiírja, hogy adott futamon milyen időt ért el, hányszor csinálta meg/próbálkozott és milyen autóval érte el a legjobb időt. Ha egy időnket megdönti valaki, akkor azt a rendszer automatikusan jelzi.

 

A Most Wanted esetében ez tovább fejlődött: a hatalmas városban elszórva tucatnyi traffipax található. Amikor ez lekap minket, regisztrálja a sebességünket, amit úgyszintén a barátainkéhoz méri. Ugyanígy a hatalmas hirdetőbálák esetében. Amikor áttörjük, akkor listázza, hogy hány méteres ugratás során törtük össze, és annak az avatárja kerül a táblára, aki összetörte :D . Ezen kívül minden autó esetében jelzi, hogy hány Speed Pointot szereztünk vele.strato

strato

  Lézengő ritter

 • Szerkesztő
 • 8571 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2014.02.07, 22:04

Ül jó pár négykerekű játék a polcon PS3-ra (Carbon, Hot Pursuit, The Run, Most Wanted, Burnout Paradise The Ultimate Box), de amikor feldobom magamnak az ötletet, hogy múltidézésként esetleg írni egyikről-másikról egy ismertetőt, akkor mindig a szomorú Split/Second cikk jut eszembe :( . Viszont... március közepén jön az NFS film. Esestleg azzal karöltve lehetne kitolni valamit... :nos:

 

Ha hozzá nem is szólt senki, érdekes lenne látni, hogy hányan nyitották meg a cikk oldalát, és mennyi időt töltöttek rajta... de persze azért nagyon nem akarlak áltatni, hiszen az RPG/LFG.hu nem épp az autós játékok rajongóinak első számú gyűjtőhelye.

Én amúgy emlékeim szerint olvastam a cikket, de mivel egyáltalán nem volt szerencsém a játékhoz, nem nagyon tudnék még most se hozzászólni.

 

Az NFS filmmel szemben nincsenek elvárásaim, szóval akár még pozitív csalódásként is érhet. A Battleshipnél esélyes, hogy jobb lesz. :D


Módosította strato: 2014.02.07, 22:06


dekszter

dekszter

  Régi fórumozó

 • Szerkesztő
 • 5811 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2014.02.07, 21:25

Gyakorlatilag mióta liszenszelt zenék vannak a sorozatban (HP2), azóta lehetett ki-be kapcsolgatni őket egyesével. A Hot Pursuitben ON/OFF; a The Runban nem is néztem, mert az olyan mint egy film, hangulatra zseniális; a Most Wantedben (2012) úgyszint ON/OFF. A Rivalshoz jelenleg nincs kedvem ($) :D .

A crash kamera kikapcsolhatatlan :( .

 

Ül jó pár négykerekű játék a polcon PS3-ra (Carbon, Hot Pursuit, The Run, Most Wanted, Burnout Paradise The Ultimate Box), de amikor feldobom magamnak az ötletet, hogy múltidézésként esetleg írni egyikről-másikról egy ismertetőt, akkor mindig a szomorú Split/Second cikk jut eszembe :( . Viszont... március közepén jön az NFS film. Esestleg azzal karöltve lehetne kitolni valamit... :nos:

 

De ha már Underground, akkor nekem The Only! (RIP Static-X)

 

 strato

strato

  Lézengő ritter

 • Szerkesztő
 • 8571 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2014.02.07, 19:35

Az első ilyen, hogy a játék soundtrackje lehet, hogy jó, de mivel van ON vagy OFF állapotban szól a zene (léptetni lehetséges a dalok között), ezért számomra sajnos értékelhetetlen zene szempontjából - elvégre kinek van kedve minden futamon negyven dalt végigzongorázni, hogy felcsendüljön a zseniális Edge of the Earth.

-A játék csal. A rubber band AI mindenhol megszokott dolog, de itt néha elég kegyetlenül idegesítő tud lenni egyes helyzetekben. Versenyeken még csak-csak lenyeled a dolgot, de a rendőrök esetében már duplán beüt a dolog:

Ha versenyző vagy, akkor a rendőrautók szinte beléd teleportálnak. Rettenetesen gyorsak, lerázni őket kemény meló

Ha rendőr vagy, a versenyző autó sokszor átmegy egy rakéta és egy terminátor keverékű üzemmódba. Amikor már csak egy koccanás kellene neki, akkor vagy nem tudsz eléggé rágyorsítani, vagy hiába lököd meg újra és újra, még mindig megy...Ha érmekért hajtasz vagy haverok közötti helyezésekért, akkor ez kegyetlenül idegesítő tud lenni.

-A Burnoutból kölcsönzött "crash kamera" néha elég kellemetlen helyzeteket tud szülni, leggyakrabban akkor, ha már egy kanyarba készült behasítani, amikor pl. az elpottyantott spike strip elkap valakit és a crash kamera után padlógázzal zúgsz a korlátba, kerítésbe - jókora sebességet veszítve ezzel.

-Számomra a legfájóbb pont mégis a sima, általam összeállított versenyek lehetősége. Offline kizárólag a karrier módban felajánlott futamokat csinálhatjuk meg, az adott versenyhez engedélyezett autókkal. Így például én hiába szeretnék a kedvenc McLaren narancs színű MP4-12C-mel rendőrök ellen nyomulni a Seacrest Tour nevű, röpke 70 km hosszú útvonalon... nem fog menni. Így fordul elő az a furcsa helyzet, hogy hiába a fantasztikus autók, van, amelyik csak 2-3 alkalommal fordul elő az egész karrier alatt.

 

Érdekes, mert ezek (a "rubber band" kivételével) majdnem mind olyan dolgok, amiken könnyű lett volna javítania a fejlesztőknek (a csaló AI meg ugyebár már-már a zsáner védjegye, szóval azt én már fel sem rovom), és korábbi részekben némelyikre ott is volt az orvosság, tehát csak önmagukról (vagy éppen az NFS-t felváltva fejlesztő másik/többi bandáról) kellett volna példát venniük. 

Ha jól rémlik, akkor az Undergroundban például szépen egyesével ki lehetett válogatni, hogy melyik dalokat szeretnénk hallani (ADF - Fortress Europe és Rob Zombie - Two Lane Blacktop FTW!) és melyeket nem, valamint egy kapcsoló átállításával szabályozható volt a crash camera működése is.

 

Amúgy ha már így összeszedted az érveidet magad ellen :D, akár egy ismertetőt is írhattál volna a játékról. A főoldalon csak többen belebotlanak, mint itt, ezen az eldugott szegleten. Szerintem az nem gond, hogy a játék már 4 éves, érett véleményekre mindig akad érdeklődő. ;)dekszter

dekszter

  Régi fórumozó

 • Szerkesztő
 • 5811 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2014.02.07, 15:21

strato: a Burnout Paradise az abszolút kedvenc játékom. Ha van tökéletesség az arcade autóversenyzésben, akkor az a Burnout Paradise. Egyszerű, pokolian gyors és az online játékok alatt egy másodpercig nem unatkozol.

 

Akkor most jöjjön egy "revised" vélemény a 2010-es Hot Pursuit epizódról :) .

 

Bevallom, első alkalommal talán kicsit elhamarkodott vágtam a játék fejéhez ezt-azt. Pár dolgot (hibát) most is felhozok, de n+1 óra plusz játékidő után, picit már más a véleményem. Rendhagyó módon, kezdeném a "végén", vagyis azokkal a dolgokkal, amik továbbra sem tetszenek benne.

Az első ilyen, hogy a játék soundtrackje lehet, hogy jó, de mivel van ON vagy OFF állapotban szól a zene (léptetni lehetséges a dalok között), ezért számomra sajnos értékelhetetlen zene szempontjából - elvégre kinek van kedve minden futamon negyven dalt végigzongorázni, hogy felcsendüljön a zseniális Edge of the Earth.

-A játék csal. A rubber band AI mindenhol megszokott dolog, de itt néha elég kegyetlenül idegesítő tud lenni egyes helyzetekben. Versenyeken még csak-csak lenyeled a dolgot, de a rendőrök esetében már duplán beüt a dolog:

Ha versenyző vagy, akkor a rendőrautók szinte beléd teleportálnak. Rettenetesen gyorsak, lerázni őket kemény meló

Ha rendőr vagy, a versenyző autó sokszor átmegy egy rakéta és egy terminátor keverékű üzemmódba. Amikor már csak egy koccanás kellene neki, akkor vagy nem tudsz eléggé rágyorsítani, vagy hiába lököd meg újra és újra, még mindig megy...Ha érmekért hajtasz vagy haverok közötti helyezésekért, akkor ez kegyetlenül idegesítő tud lenni.

-A Burnoutból kölcsönzött "crash kamera" néha elég kellemetlen helyzeteket tud szülni, leggyakrabban akkor, ha már egy kanyarba készült behasítani, amikor pl. az elpottyantott spike strip elkap valakit és a crash kamera után padlógázzal zúgsz a korlátba, kerítésbe - jókora sebességet veszítve ezzel.

-Számomra a legfájóbb pont mégis a sima, általam összeállított versenyek lehetősége. Offline kizárólag a karrier módban felajánlott futamokat csinálhatjuk meg, az adott versenyhez engedélyezett autókkal. Így például én hiába szeretnék a kedvenc McLaren narancs színű MP4-12C-mel rendőrök ellen nyomulni a Seacrest Tour nevű, röpke 70 km hosszú útvonalon... nem fog menni. Így fordul elő az a furcsa helyzet, hogy hiába a fantasztikus autók, van, amelyik csak 2-3 alkalommal fordul elő az egész karrier alatt.

 

A fekete leves után, jöjjön a fantasztikus főétel!

A Hot Pursuit, 2003 óta az első (és bizonyos értelemben jelenleg az utolsó) Need for Speed rész, amire igaz az úgynevezett klasszikus jelző. A Hot Pursuit visszatért az egyszerű alapokhoz: válassz egy autót, egy pályát és taposd a pedált a padlóig! Nincs tuning (ide nem is kell, egyszerűen megölné a játék egyszerűségét), nincs belső nézet (úgyszint felesleges a játék aracade-driftelős mivolta miatt) csak te, az ellenfelek, a rendőrök… és az eszement sebesség. Egyik Need for Speed játék sem volt még ennyire gyors - és ez nem csak abban nyilvánul meg, hogy a sebességjelzőn egy nagy szám lebeg. A Criterionos arcok tudják, hogy hogyan kell a sebességet érzékeltetni. Fenomenális.

Mindkét oldalon játszhatunk (versenyző és rendőr), ahol külön-külön lépünk szinteket a futamok/üldözések alatt kapott Speed Pointok után. Bizonyos pontok után új autók és új eszközök nyílnak meg.

A versenyek lehetőségei elsőre talán kevésnek tűnhet:

Versenyző: race (A-ból B-be), hot pursuit (A-ból B-be versenyzők és rendőrök ellen), preview/time trial (A-ból B-be időmérő), gauntlet (A-ból B-be egyedül, rendőrök ellen), duel (A-ból B-be egy az egy ellen).

Rendőr: hot pursuit (lekapcsolni az összes versenyzőt, mielőtt elérik a célt), interception (egy versenyző elkapása… aki nem fél piszkos eszközöket bevetni, valamint nem fix útvonalon halad, hanem ha kell, akkor meg is fordul), rapid responde (lényegében időmérő futam rendőrként), preview (időmérő).

A rendőrök bevethetnek különféle eszközöket (helikopter, szöges akadály, EMP, útlezárás), akárcsak a versenyzők (EMP; rendszer blokkoló, amivel egy rövid időre a rendőrök képtelenek használni a fenti eszközeiket; szöges akadály…és mindenki kedvence, a turbo).

 

 

Kezd kicsit hosszúra nyúlni, ezért gyorsítok. Az autók választéka elég széles és akad pár igazi finomság. Pár példa: Viper SRT10 Final Edition, Audi R8 V10, Aston Martin DBS, 911 GT3 RS, SLS AMG, V12 Vantage, SL65 AMG Black Series, McLaren MP4-12C, Murcielago LP670 SV, SLR Stirling Moss, Zonda Cinque, Aston Martin One-77, Viper ACR, Lamborghini Reventón, McLaren F1.

Az autók hangja nagyszerű, szinte remegnek az ablakok, ahogy az ember 380 km/h-nál még rátapos a boost gombra a McLaren F1 volánja mögött.

Ami még talán a hangnál is jobb, az a látvány, pontosabban a környezet. Seacrest County meseszép. A hegyektől indulva, a mamutfenyős parkon át a tengerpartig minden négyzetméteres gyönyörű… feltéve ha van időd megnézni miközben három Bugatti Veyron próbál ledúrni az útról…

 

A multiplayer egyszerű mint a faék, és még 4 évvel a megjelenése után sem tart neki pár másodpercnél tovább, hogy telepakolja a szobát 8 emberrel.

 

Nagyon furcsa, de hatalmasat változott a véleményem mióta (másfél éve?) megint elővettem és egy löketre kipörgettem az összes racer versenyt aranyra. Volt ahol izzadtam, de van olyan futam, amit (kapaszkodni!) a komment megírása után fogok 272. alkalommal lejátszani! És, hogy miért ilyen sokszor? Egyrészt mert eszement módon élvezem még mindig, másrészt a fent említett, sima futamok hiánya miatt.

Aki tudja, mindenképpen próbálja ki, hiába ellenére (megkockáztatom) a legjobb Need for Speed rész hosszú évek óta.

 

 

Mondanám, hogy írok hosszabban mindegyik nekem meglévő részről (esetleg ennek is rendesebb, pofázmányt adva), de szerintem a topikon kívül nem nagyon lenne olvasótábor :D .strato

strato

  Lézengő ritter

 • Szerkesztő
 • 8571 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2014.02.07, 12:38

Aztamindenit... De régen írt ide akárki is :( .
Senki sem játszik mostanában autós játékokkal :( ?

(Ha lenne mod jogom, a picit lentebb lévő Hot Pursuit kommentem törölném, vagy legalábbis nagyon átírnám. Azóta hatalmasat változott a véleményem.)

 

Mostanában nem sok időm jut videojátékokra, és arányosan sokkal kevesebb autós játékokra. Az NFS szériát végigkövettem a Most Wantedig, azon felül már csak az előzeteseket, bemutatókat néztem meg.

Ha jutna egy kis időm, valószínűleg most inkább a FlatOut 2-t venném elő újra, vagy megnézném végre a Humble Bundle-ben szerzett Burnout Paradise City-t...

A Hot Pursuitnál az tetszett nagyon a videók alapján, hogy végre újra kiszabadult a városból a játék, és újra lehet mamutfenyők között repeszteni. A korábbi véleményed milyen irányba változott?dekszter

dekszter

  Régi fórumozó

 • Szerkesztő
 • 5811 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2014.02.07, 10:17

Aztamindenit... De régen írt ide akárki is :( .
Senki sem játszik mostanában autós játékokkal :( ?

(Ha lenne mod jogom, a picit lentebb lévő Hot Pursuit kommentem törölném, vagy legalábbis nagyon átírnám. Azóta hatalmasat változott a véleményem.)dekszter

dekszter

  Régi fórumozó

 • Szerkesztő
 • 5811 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2011.10.20, 10:53

The Run demo (PS3)

+ szép, hangulatos, nagyon jól eltaláltak a zenéi, a lavinás pálya embertelenül el van találva, van nehézségi szint állítás
- a kamera förtelmesen közel van az autóhoz, nitrózáskor pedig förtelemesen távol, az irányítás kicsit elsőre tompa (Burnout és Hot Pursuit után)

Összességben review várás, vélemények olvasása (főleg itt :) ), aztán december-január környékén vásárlás ha érdemes rá.

dekszter

dekszter

  Régi fórumozó

 • Szerkesztő
 • 5811 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2011.10.19, 14:54

Én lennék a másik oldal :) . Poison abban a szerencsés helyzetben van, hogy mindkét gép ott parkol a szobájában, így én csak saját szem + youtube ügyben nyilatkoznék. A Forza eszement jól néz ki. A showroom maga a tökély. De. Szerintem a Gran Turismo 5 még mindig szebb, pontosabban szólva, hihető, élethűbb. A Forza olyan mint a legtöbb Xbox játék: erősebbek, élénkebbek és sötétebbek picit a színek. Ettől teljesen más íze lesz, mint a sok helyen steril de nagyon szép GT-nek. A fények is (youtube) nagyon Forzásak, ahogy a csillogások is, számomra itt is a GT tűnik szebbnek. De ez mit sem ér, ha a belsőt nézzük. A Forza 4 sokkal-sokkal jobb játék lehet, már a hallottak/látottak alapján. Remélhetőleg Yamáék felkapják végre a fejüket, és nem 1 év után készülő, 1 gigás(!)patchet és az "egy pálya/régi autók felöltöztetve" DLC-vel szúrják ki az ember szemét.

Poison

Poison

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 740 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2011.10.18, 20:31

Október 14 emúlt, megjelent a Forza 4...

:leborul: :leborul: :leborul: :leborul: :leborul: :leborul: :leborul:

Hibátlan. Benzinszag és őrület. :cool:

A NETET lapozgatva, képeken/videókon tartja még magát a GT5 kinézete, de ma leteszteltük/összehasonlítottuk; ÉLŐBEN, az ember saját szemével nézve viszont ezen a téren is magasabban van. Érthetetlen, hogyan, de tény.

Módosította Poison: 2011.10.18, 20:33


dekszter

dekszter

  Régi fórumozó

 • Szerkesztő
 • 5811 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2011.10.10, 22:43

Need for Speed Hot Pursuit (2010)

A Criterion a Burnout sorozat miatt érthetően hatalmas kedvencem. Imádom majd' mindegyik részt, és bár egyik sem teljesen hibátlan (bár a Paradise már nagyon közel áll hozzá) az abszolút kedvencek között vannak. Így érthető volt, ha az igénytelen szutyok posványába fulladt NFS szériát lepasszolták egy körre nekik, hiszen ha valamihez, akkor az arcade autóversenyhez ők értenek.
Megkapták. Megcsinálták. Szar lett.
Anno már többen is írtak róla, azt hiszem most én következem. Mivel éppen felrobbanni készülök, kezdem inkább a pozitív dolgokkal:
-Gyönyörű. Eszement jól néz ki Seacrest County, bár valahogy mégis üresnek érzem - picit olyan, mintha igazából a világ végén autókáznék két, egymástól 938922 fényévnyire lévő várostól. Szép, de steril. Paradise City-ben is több élet volt, pedig ott nincsenek a Midnight Club vagy Driver módján emberek az úton.
-A sebesség érzete fenomenális. Ez az, ami hiányolok a GT sorozatból...
-Az autók hangja úgyszint állati jó. A Viper morgásától kezdve a Zonda éles sivításáig minden.
-sorry, itt vége is a jónak.

-Csal. Eszement és leírhatatlan módon. Azt hittem a Split/Second egy gerinctelen játék, de ehhez képest képest Teréz anya. Az ellenfelek akkor és úgy előznek meg, ahogy csak akarnak (a kedvencem amikor driftelve hasítanak el mellettem miközben én turbózva hasítok), ha lenyomom a turbót ők is használják. Sokszor van olyan érzésem, hogy hagy nyerni. Végigszenvedem a futamot, aztán picit belassul és csodák csodájára az utolsó 1 km-es távon le tudom hagyni, holott eddig a közelébe sem tudtam jutni.
-Az irányítás olyan mintha részeg lennék. Minden autó eszement lomhasággal reagál, sokszor már órák óta látom az előttem lévő akadályt de a vas csak nem akar kanyarodni...
-Ha kiütök valakit, akkor bevágja a Burnoutból már megszokott lassított, karambolos videót és aranyosan, kedvesen elvesz tőlem vag 3-4 pozíciót. WTF? Volt, hogy alig pár száz méterrel a cél előtt belém jött egy rendőr és az első helyen álltam. Az ütközéstől kifingott, videó bevág, irányítás visszakap és már csak azt láttam hogy mutatják a futam végét: 3. hely. Recsegett a 10.000 Ft-os kontroller a kezemben.
-Zenét nem tudsz válogatni a játék OST-jéből. Elnyomod, offolod vagy töltesz fel sajátot. Marhaság.
-Sok kanyart driftelve lehet csak abszolválni. De akkor könyörgöm ne ott álljon meg a szerencsétlen civil autó. Esküszöm, láttam, hogy futam közben, ahogy elkezdtem csúszni, megállt. Crashed.
-Nem egy alkalommal pont úgy karambolozik az ellenfél, hogy a roncs pont elém zúgjon be a 298933 mérföld széles úton.
-A rendőrök "rakéta meghajtása" elég idegesítő. Látszólag ha mögém kerülnek, nem veszítenek sebességet ha nekem csapódnak (nem, nem koccolnak, hanem egy atombomba erejével vágódnak belém), hanem érzésre 50-60 km/h különbséggel lökdösnek. Ez különösen akkor vicces, ha papíron az én autómnak még a féklámpáját sem kéne látniuk.

A vörös ködön keresztül ennyi jutott eszembe. Erősen gondolkodom a Time Saver Pack megvásárlásán (unlockol minden autót), mivel offline szerintem egy agyfelb@szó csalódás. Criterion, mi lett veletek???

Poison

Poison

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 740 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2011.08.31, 20:18

Dexter:

Óvatosan, meghozod újra a kedvem az M3 GTS-hez.... :dilis: :D Azt hittem, már túl vagyok rajta... :dilis:

GT5 Vs. Forza4 érdekes lenne, de valahogy amíg a GT 'steril', a Forza inkább gépolaj szagú volt eddig is... :ninja:

dekszter

dekszter

  Régi fórumozó

 • Szerkesztő
 • 5811 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2011.08.30, 23:28

Szééééép:


TDU2: csábító, csábító... de a The Run csábító, még ha teljesen más jellegű játék is lesz. Free roaming rulz, de valahogy valami hiányzik belőle.

GT5: októberben F4 => a trónkövetelő előz, a konzolos sajtó szét fogja cincálni a GT-t. Érzésem szerint embertelen alázás lesz.

Poison

Poison

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 740 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2011.08.26, 09:37

TDU2:

Némi kapkodás miatt a TUD2-n még nincs semmi frissítés, a jelen verzióban nincs menthető kép, csak a game-en belül (pl. kiteheted a lakásod falára, bekeretezve... nem vicc...)

A GT5-nél még mindig nem értem ezt, hogy ha a gumikon ilyen hangsúly van, akkor más, esszenciális dolgok miért hiányoznak a verda beállításainál... :amccoy:
Az online/offline eltérést meg főleg nem, azóta sem...

A versenyautókhoz tényleg kell skill, de elvileg ha van hozzá gyakorlat, még inkább azt kellene csinálniuk, amit a pilóta gondol.

dekszter

dekszter

  Régi fórumozó

 • Szerkesztő
 • 5811 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2011.08.25, 01:56

GT5:

Erősebb autóktól...? Ez érdekelne... :ugri: :sor:

A "tanuló autók" mint amilyen pl. a 300 ló alatti gépek, még kezesek. De ha az ember bele akarja vetni magát a sűrűjébe, akkor előbb-utóbb beül egy Super GT vagy LM autóba. Azok pedig 500+ LE alapból. A legtöbb GT-s mindenféle elektronikát kikapcsol az ABS-t kivéve (az általában 1), és úgy lesz a legjobb a vezetési élmény... de a fent említett lovak már nem viccelnek. Az offline könnyedén abszolválható kanyarok simán kitekerik az ember kezéből a kormányt online módban, vagy pikk-pakk megelőz az autó fara. A legdöbbenetesebb példám mindig az, amikor először tűnt fel a két mód közötti szakadéknyi különbség: Racing Hard gumin jobb időt futottam Suzukán mint Racing Soft gumin mert mindig megtréfált egy-egy kanyar, amit offline padlón tudtam venni.

GT gumik: a GT-ben 3 fajta (Comfort, Sport, Racing) gumi van, ezeknek három szintjük (Hard, Medium, Soft). Vagyis a legrosszabb Racing gumival (versenyautóra mást nem éri meg tenni...) jobb időt futottam offline, mint a legjobb tapadásúval online.

Az LMP autók pedig szinte egy másik galaxisban mennek. És az esőt még nem is említettem :D .

Láttam, hogy lehet a TDU-ban is fotókat lőni. Azokat le lehet menteni gépre?

Poison

Poison

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 740 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2011.08.23, 15:01

GT5:

Erősebb autóktól...? Ez érdekelne... :ugri: :sor:

A TDU tényleg nem könnyű az elején... sok a régi vas és azokkal sokat kell gépészkedni, hogy az úton is maradjanak...

dekszter

dekszter

  Régi fórumozó

 • Szerkesztő
 • 5811 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2011.08.23, 12:52

GT5 offline vs. online: aki net nélkül, offline módban tolja mondjuk a megjelenés óta (2010.11.24.) és aztán valamikor szerez netet és kipróbálja online... hát... lehet, hogy egy életre elmegy a kedve az erősebb és élvezetesebb autóktól :( .

TDU: talán hülyén hangzik, de nekem így első hallásra nehéznek tűnik :( . Fakezű vagyok, nem szeretem a nehéz játékokat.
Mondjuk a hétvégén magam is meglepődtem, hogy a Split/Secondben milyen könnyedén csináltam meg 2 teljes epizódot :titok: . Aztán sikerült kipróbálni haverral is. 2 player + 6 bot => total chaos :D ! Offline is hatalmas móka a játék, de online valami teljesen más világ. Open lobby-ban sokat játszottam, de az mégis más, ha az ember egy ismerő fejére potyogtatja az áldást.

NFS: The Run: nem néz ki rosszul, bár nekem a nappali dolgok alapján szinte egy az egyben HP utánérzés. Kíváncsian várom a demo-t, és az első visszajelzéseket.


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]