Ugrás tartalomhoz


Fotó

Legend of the Five Rings


 • Válasz írásához lépj be
1536 hozzászólás érkezett eddig

Nordil

Nordil

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 335 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.03.18, 18:33

Msárészről, én szívesen benne lennék Arguyle mivel már 3 éve játszok Legendet, régebb óta tán minthogy a könyvek megjelentek magyarul(a klánregények, és a mesélőnk még utánanézett egy csomó dolognak is amiről szintén mesél nekünk időnként szabadidejében, egy-egy sör mellett:))
Azontúl, örülök, hogy sikerült a fórumra valamelyes aktivitást hoznom, és köszönöm, hogy néhányan bátorkodnak elolvasni, a kissé szedett-vedett és hiányos leírásaimat, és a hiányosságokért elnézést is kérek tőlük.

Nordil

Nordil

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 335 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.03.18, 18:29

Sajnálatos módon, én csak játékosként vettem részt a játékban, s így én csak információmorzsákkal rendelkezem a dolgokról, így minden szabályt és mágiát nem ismerek.És sajnos könyvem sincs, csak a km-nek.Na de a mágia, ha már így kérdezted.Ugye vannak a szférák, ill. elemek.Tűz-víz, föld-levegő ellentét.Mindegyik szférához, van egy sense, egy commune(asszem), és egy counterspell varázslat, körülbelül ezzel ki is merül a közös vonás.Ennél a 3 spellnél érvényesül az ellentételesség.Tehát(természetesen csak ha jól emlékszem, minekutána utoljára okt.23-án játszottam, hiába a mi csapatunk idehaza van én meg pesten:(), tehát kilövök egy tűzgolyót, akkor azt az ellenfél, vagy akárki csak egy víz körgyűrűből ellőtt counterspell varázslattal tudja semlegesíteni, illetve védőpajzsot vonni, mivelhogy a counterspell itt mindig az ellőtt varázslatot teszi tönkre és a varázslatok különbözőségéből fakadóan a counterek is másképp jelennek meg!Fontos, két alvás, vagy meditáció között csak! a gyűrű számnak megfelelő számú varázslatot lőhetsz el(3-as föld, 4-es tűz akkor 3 föld varázslat és(!) 4 tűzvarázslat).A varázslatok elég sokfélék, hisz a szimpla támadó, és védővarázslatoktól, a gondolatolvasáson át a repülésig minden megtörténhet(természetesen gyógyítás is van ajánlom mindenki figyelmébe, a legjobb amúgy ha a km dönti el szerintem a varázslatokat, legalábbis nálunk bejött).Igazából én csak 3 szférához értettem, és azok közül tudtam csak pár varázslatot, így csak azokat ismertem, ezek a föld, tűz, és levegő.A tűz hagyományosan támadóvarázslatok általában, a föld inkább védelem, illetve gyógyító, míg a lég, az inkább manipulatív és mentális dolgok.Sajnos nem emlékszem már minden névre, de a tűzvarázslatok között van egy nagyon táp, egy villámvarázslat.A lényege, hogy asszem 10-es(!) célszám a minimum(ez rettenetesen alacsony, mivel első szinten is 3 kockával dobsz legkevesebb!, esetleg még tűzvarázslat fókusz(sárkány:)),+ingyen licit), és ráadásul, minden sebzésnövelés(licit) 5-tel való célszámnöveléssel jár, + ha vihar van 2 v 3 ingyen licitet is kapsz!(ingyen licit, megkapod pl. a sebzéshez a plusszkockákat, anélkül hogy nőne a célszám!), viszont ezt ellensúlyozandó, hogy fedett területen nem használható!(nekem például egy egésznyaras kaland alatt eccer sikeült csak, de akkor 3szor egymás után, és még így is kiütöttek).Körülbelül ennyit a varázslatokról, de ha esetleg elküldi valaki a szabálykönyv elérhetőséget az e-mailemre akkor, majd még bővítek.(és mára szintén ennyi, legközelebb a képzettségekről)

Arguyle

Arguyle

  Törzs-fórumozó

 • Archívum
 • 794 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.03.18, 13:39

Hali!

Nem dobunk össze egy csapatot? Kapásból van még két ember,
akik tuti játszanának, így velem együtt ez már három fix. Már csak
egy tapasztalt mesélő kellene, meg még néhány játékos.
Nekem otthon megvan az összes könyv netről leszedve, plusz
egy angol játékosok könyve papír formátumban.
Na mit szóltok?

pl. a játékban egy magisztrátus elmesél nekik egy történetet ami nyomozós(rpg az rpg-ben), oldják meg.A mesélés közben( egy teaházban mesélt a magiosztrátus) szegény sárkány shugenjámat kissé elöntötte a szevedély a nyomozásban lévő dolgok miatt, és hát elhajított egy potiont, igen ám de sajnos a teaház falának mégpedig egy liquid firet, hát igen idealista hátrány miatt, meg becsület miatt is ki kellett fizrtni.

Nordil: örülj neki, hogy csak fizetni kellett, mert régen a japánok kapásból kivégezték azt rangra való tekintet nélkül, aki gyújtogatott, akár szándékosan akár véletlenül. Az ok az építkezési technológiában keresendő: Fa+rizspapír+gyékény, kő csak a várakban, ill a vagyonosak házaiban található.

Friss hír a Deltavision-től: Ki fogják adni mindkét rendszerhez a magyar könyveket, mármint a d20-hoz is, és a d10-hez is. A d20-ast is ismerem, de az egy kalap szar! Tök olyan, mint a DnD, csak máshogy hívják. A d10-es a király! :)

Noro

Noro

  Anunnaki

 • Fórumita
 • 4994 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.03.18, 10:05

Salve

Nordil: csak folytasd :) Engem érdekelne néhány példa varázslat. Elsősorban az, hogyan rendelnek hozzá elemet. A hagyományos "elemi mágia" persze triviális, akárcsak a lentiek alapján a tulajdonság-növelések, de milyen elembe tartozik az álcázás/illúzió, a kommunikáció, a térmágia, az elmebefolyásolás, vagy az átváltoztató mágia?

Nordil

Nordil

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 335 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.03.15, 00:03

Na szóval folytatnám akkor a leírást ha esetleg valamit már említettem volna akkor elnézést de sajnos nem túl sok idő áll rendelkezésemre, és csak idehaza tudok ennyit netezni is.Szóval akkor legyen az 5 gyűrű.
Mint említettem, 5 gyűrű van ezek a föld,a víz, a tűz, a levegő és a void, hát a klánregényekben a voidnak, talán az űrt hívhatnánk, ha olvasta őket valaki, akkor emlékezhet hogy a főnixeknél mind az 5 elemnek megvolt a maga mestere.Na szóval, mint említettem mindegyikhez tartozik két képesség:
Tűz:Agility(Ügyesség):
Intelligence(na ez vajon mi? :( )
Lég:Relfexes(kb. Reakció lehet)
Awareness(Kb. Éberség)
Föld:Stamina(Kitartás)
Willpower(Akaraterő)
Víz:Strength(Erő)
Perception(Észlelés)
És végül a Void.Ehhez nincs képesség,így a szintlépéseket ezzel a legkönnyebb elérni.Általában minden karakter, a klántól és családtól függően, úgy kezd hogy két képesség kivételével minden képesség 2-es, míg a maradék kettő az 3-as.Az eltérés abban mutatkozik meg, hogy esetleg előre el van döntve melyik képesség a 3-as vagy te szabhatod meg, hogy melyik, vagy melyikek legyenek azok.
A gyűrűknek mind van egy számértéke is.Ezt úgy kapjuk hogy megnézzük, hogy a két hozzárendelt képesség milyen számú, és mindig az alacsonyabbat vesszük.Tehát ha Agility:3, és Intelligence:2, akkor az csak 2-es Tűzgyűrű.A gyűrűk szerepe a mágiában, bizonyos mentődobásoknál, és a szintlépésnél számít igazán.A szintlépéshez majd később visszatérek.Elvileg minden gyűrű 5-ös nagyságú lehet maximum, kivéve ha van egy bizonyos képzettséged, de sajnos ennek a nevét elfeledtem, ezzel feltudod tornászni a gyűrű nagyságot 8-ig.Ez például shugenjáknak nagyon előnyös, mert a varázslat sikerességére, az elemgyűrű számú kocka+szint számmal dobnak amiből a gyűrűszámú kockát őrzik, tehát, ez nagyon erős tud lenni, ha mondjuk egy 5.szintű shugenja, aki mellesleg 8-as tűzgyűrűvel rendelkezik, 13 kockával dob és 8-at őríz.(ez rengeteg a Legend játékban egy jobb karddal is 3-at lehet őrízni).Mára ennyi de majd innen folytatom.

Noro

Noro

  Anunnaki

 • Fórumita
 • 4994 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.03.10, 14:40

Talán tudok segíteni alapkönyv kapcsán... (megvan az összes klán(?) könyv is hozzá, ha kell)
U2U, ha tényleg érdekel... (Ez vonatkozik mindenkire, akit érdekel...  :lol: )

salve

Bár egy U2U-t már írtam, még február végén, de azért itt is: Érdekel! :D

Nordil

Nordil

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 335 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.02.26, 20:01

Hát sajnos ha jól hallottam csak a d20-as handbookot adják ki magyarul aminek vannak bizonyos hátrányai....bár még nem játszottam azzal, de ma ecseteltek párat hasonló rendszerek hibáira felhívva a figyelmemet...hát egen az kissé gázos, bár ha esetleg van valami angol, vagy angliába tartó ismerősöd akkor annyira azért nem gáz

Noro

Noro

  Anunnaki

 • Fórumita
 • 4994 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.02.25, 14:57

Salve

Angoltudással semmi bajom (jelenlegi olvasmányom az "Ultrathin Au films on W: epitaxial growth and electronic structure". Ennél csak könnyebb lehet a nyelvezete :lol: ) Csupán azzal a feltételezéssel éltem, hogy a magyar kiadás esetleg olcsóbb lenne, mint az akárhonnan-hozatott eredeti.

Nordil

Nordil

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 335 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.02.19, 17:43

Tényleg nem kell hozzá nagy angoltudás, egy alappal elég jól elboldogul az ember, bár azért néha kell a szótár, az a klánkönyvek szabálykönyv dolog engem is érdekelne Edorn.Amúgy a hírt én is hallottam, de az már valszeg a d20 rendszer lesz...én egyelőre csak a d10-et ismerem, de majd megismerkedem vele nyáron.

Edorn

Edorn

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1084 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.02.11, 11:58

Talán tudok segíteni alapkönyv kapcsán... (megvan az összes klán(?) könyv is hozzá, ha kell)
U2U, ha tényleg érdekel... (Ez vonatkozik mindenkire, akit érdekel... :ugri: )

Én még nem olvastam, mivel csak nagyon rosszul tudok angolul, illetve azt igérik, hogy kijön magyarul! Ám az ismerőseim aztat mondják, hogy nem kell hozzá valami nagy angol tudás... :lol:

LordAo

LordAo

  Manga-fighter

 • Fórumita
 • 246 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.02.11, 09:57

Lehet, hogy pofatlan kerdes, de nincs meg vkinek elektronikus formaban, akar angolul egy alapkonyv? Mert szeretnek jatszani, de nem tudok hozzajutni... Es nem tudom, tudok-e annyira angolul, hogy angolul kezdjem :lol:

Nordil

Nordil

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 335 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.01.29, 13:10

A ninja az kiegészítőként van meg, azaz a The way of the Ninja, + ég a mesélőnek megvan a The way f the Dragon, a They way of the Crane ha jól emlékszem.Szvsz sokkal jobb ha nem mindenki azonos klánból van, mert akkor különböző kis frakciók jönnek létre a csapaton belül(minálunk 6 játékos volt 5 klánból és hát 2 részre is szakadtunk).Érdemes különböző hátrányokat felvenni, mert például egy piromániás, sárkány sugenja elég jól eltud fuserálni dolgokat, pl. a játékban egy magisztrátus elmesél nekik egy történetet ami nyomozós(rpg az rpg-ben), oldják meg.A mesélés közben( egy teaházban mesélt a magiosztrátus) szegény sárkány shugenjámat kissé elöntötte a szevedély a nyomozásban lévő dolgok miatt, és hát elhajított egy potiont, igen ám de sajnos a teaház falának mégpedig egy liquid firet, hát igen idealista hátrány miatt, meg becsület miatt is ki kellett fizrtni.Szóval előny hátrány nagyon jó, és szerintem nyugodtan lehet a 2, es gyűrűkről indulni, két képesség(mondju str, vagy int), 3-asról mert hiába a3-as gyűrű ha jön ellened egy oni szóval ki lehet ám tolni.És a becsületre is nagyon sok mindent lehet építeni, pl. egy hm sajnos nem ugrik be a lény neve egy hólló fejű ember testű lénytől kell megszerezni valamit amit ő odaad ha teljesítetek neki 3 feladatot, az egyik ugorj le a vízesés tetejéről, teed a kezed a tűzbe és hasonló szép dolgok.Ja és ha szegény daru elveszti a Kakita pengejét akkor ő is szív mint a torkos borz, szóval korlátlanok a lehetőségek.A Lot5r, azért nem teljesen japán, mert rá is van írva, hogy koreai, kínai és japán mítológia keverék, bár a legnagyobb rész tényleg a japánoké belőle.Azt hallottam hamarosan kijön magyarul is.Na legközelebb is írok még, csak mot ennyire volt időm.

MichaelSD

MichaelSD

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 233 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.01.28, 20:44

Jo leiras, Nordil, gratulalok. :)

Mielott belemegyunk barmilyen beszelgetesbe, melyik kiadasrol van szo?
Az elsorol (nagy batar szamurai oli a tomeget a boriton) vagy a (szerintem elfusizott) masodikrol (valamilyen NPC arca can rajta)?

Az elso kiadasban NINCS ninja, ezt nagyon, nagyon sokszor elmondtak. Az egesz koncepcio nem egyezik a japan fekete pizsomakkal (ld. Skorpio konyv). :D
L5R alapvetoen nem ninjakrol szol. Aki ninjat akar jatszani annak a d20 verzio vagy a Sengoku RPG.

A konyveket, ellentetbe Nordil ajanlasaval, szerintem messze kerulni kell, mert nagyon rosszak lettek. Alapvetoen felesleges kovetni a hivatalos tortentet (a kartyajatek fonalat).

Tapasztalatok 1. kiadashoz, ami eszembe jutott:
1. Tisztazatok PONTOSAN mi a shugenja szocialis funkcioja
2. Felejtsetek el a varazslatokat, MINDENT meg lehet csinalni egy dobassal (commune, sense, summon)
3. A jatekosok legyenek egy klanbol, kulonben hulyet kap a meselo
4. A harc nem tul halalos (habar sokan mast mondanak)
5. Le kell tompitani a klanok altalanosititt stilusat, mert kicsit sok lett a jobol
6. Mi a Trait+Skill-t dobunk es (Trait+Skill)/2-ot tartunk meg, hogy a gyuru ne legyen tul eros
7. Rokuganban a Terminatorok karakterek azonnal meghalnak
8. Kotelezo olvasmany a GM's Survival Guide to Rokugan
9. Kezdo csapatot ne tegyunk Magisztratussa
10. Erdemes a Rokugani kultura mintajara a jatekosok kozt is hierarchiat kialakitani (ha a jatekosok nem elnek vissza vele)

Ennyi, ha meg eszembe jut valami megirom.

Nordil

Nordil

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 335 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.01.19, 19:03

Egy rövid ismertetőt adnék a játékról, de mivel én is csak nyaranta játszom, általában, ezért megkérnék mindenkit, hogy aki ismeri a rendszert, az nyugodtan javítson ki.Először is tulajdonképp ez egy d10-es rendszer.(én az új rendszerét még nem ismerem azt csak idén nyáron fogom megismerni :) ).Hát először is játszható a könyvben megismert nagy klánok, ha jól emlékszem a sáska az csak kiegészítős.Minden klánnak van kiegészítője is, sőt Ronin ill. Ninja is van, bár ezt a Km-mel érdemes megbeszélni hogy engedélyezi-e őket-e vagy sem.Illetve poénosabb ha pl. egy szamurjból ronin lesz hisz az becsületvesztéssel jár.Ja igen a játékban a tulajdonságok, a gyűrűkkel vannak karöltve.5 gyűrű van (ki hitte volna) a 4 elem, és a void.A void kivételével mindegyikhez tartozik két tulajdonság.Melyek közül a kisebb adja a gyűrű számot.A gyűrűk sok mindent meghatároznak:pl:föld, a hpt.
A void az egy segédgyűrű, hisz ebből két meditáció vagy alvás között lehet kockát kiegészíteni(de őrzőttet nem!).
EGy kissé sajátos rendszer, főleg hogy a becsületbeli dolgokra is nagy gondot fordít, hiszen a szarmuáj számára a dicsőség és a becsület egyaránt fontos.Itt is vannak hátrányok, melyek, fizikaiak, meggyőződésbeliek is.Pl. az idealista aki mindig meg kell tegye amit a birodalomért meg kell tenni....ez néha nagyon szívás....
Szóval itt elég sok lehetőség van, és a maho, meg Fu leng szolgái bemesélésével horroszerű történetek is kialakulhatnak, ill nyomozós kaland, bár az nehéz, mivel az udvari bürokrácia, az biza szeret mindent visszatartani.Na ennyi már, egy kis rövid ismertetőnek, kisé összekapkodott, de hisz csak ma jutott eszembe hogy valamit csinálni kéne ezzel a fórummal.Maradok tisztelettel:
Nordil

Nordil

Nordil

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 335 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.01.19, 18:44

Kedves mindenki örülnék ha esetleg megosztanánk egymással játéktapasztalatainkat, megvitatnánk a rendszert és megpróbálnánk eldiskurálni erről a szerepről.Bár sajnálatos módon nem jelent még meg magyarul, de akik elég kitartóak, azok megszerezhetik angolul és az alapján lehet játszani., hisz nem olyan vészes még ha angolul is van.Szvsz még középfokú tudás sem kell hozzá.Na mármost javaslom mindenkinek hogy olvassa el a regényeket, és az egy kissé tisztábbá teszi a világot, bár a mitikus lények legjavát az se mutatja be sajnos.

Noro

Noro

  Anunnaki

 • Fórumita
 • 4994 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.01.13, 17:25

Salve

Van ezen megnyitásnak valami apropója? Netán magyar kiadás várható?

BePe

BePe

  Admin

 • Admin
 • 4664 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.01.07, 09:51

megnyitva...


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]