Ugrás tartalomhoz


Fotó

Warhammer 40k #2


A téma archiválva van, emiatt nem szólhatsz hozzá.
1856 hozzászólás érkezett eddig

Miniman

Miniman

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 126 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2009.01.19, 10:48

Sziasztok!

Space Hulk-kal kapcsolatban lennének kérdéseim, főleg méretekkel illetve hasonló dolgokkal, ami terepkészítés közben előjöhet problémaként, mert nem akarok felesleges köröket futni, vagy kétszer nekiállni ugyanazon pálya elkészítésének.
Épített már valaki pályát, akár fixet, akár modulárisat? Van valaki aki tudna segíteni nekem?

Üdv
Miniman

Airyku

Airyku

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 766 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.12.28, 10:54

1000 köszi!

Tuti átsiklottam felette! :amccoy:

Teo

Teo

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 168 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.12.26, 23:59

P.S. Meg is néztem közben a 90-edik oldalon kezdődik a küldetés kiválasztásával, a lerakás meg a 92-dik oldal :felvon: Jó Játékot.

Teo

Teo

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 168 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.12.26, 23:49

Szia

Azt ,hogy ki kezdi a felrakást és hova ki kell dobni benne van a szabálykönyvben, ugyan úgy mint a küldetés.A csapatoknál pedig az 1 hq 2 troop kötelező a többi opcionális nincs úgy megkötve mint fantasy-ban.Tehát 1 hq 4 troop 3 elite 3 fast attack 3 heavy support, amit még belerakhatsz kedved szerint, szal akár 3 heavy supportod is lehet, ha igaz azt nem tudom a küldetések befolyásolják e ezt de nem hiszem.Csak pl vannak speciális karakterek akiket csak bizonyos pont felett rakhatsz bele a seregbe de ez úgyis le van írva a profiljában.

Airyku

Airyku

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 766 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.12.26, 19:32

Ahoj!
Nekem ez a seregfelrakás és a csapatválasztás dolog egy kicsit kínai.
mondjuk 1000 pontból játszunk, nincs scenario. Negyedekben rakom fel a figuráimat vagy asztalszélen? Hogyan dől el, hogy mit hozok? Pl. 1000 pontból hozhatok 4 trooper-t, 2 HQ-val vagy akár mindenből egy kicsit, csak a HQ+2Trooper meglegyen? Akár lehet olyan is, hogy HQ+2trooper, +3 Heavy? Ez a fajta seregösszeállítós gondolkodás mód nekem még új.
Tiranidáknál, csak hogy tiszta legyen: a génorzóknál egy osztagon belül mindnek ugyanolyan kell legyen a "felszerelése"? (Seregkönyv azt írja, hogy minden modellt a lenti listáról kell felszerelnem.) Bár Feeder Tendrils-ből csak egyet választhatnak, ezt nem értetem! Egy osztagban egy Feeder Tendril vagy Egy osztag csak feeder tendril-lel, más fejjel nem?
Szeretnék olyan csapatot összerakni, ami alapban gyémántkarom-kaszapenge, 7 fő, ebből egynek feeder tendril, egynek meg acid maw-ja van. Ilyet lehet?

pepe

pepe

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 435 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.12.25, 21:50

Boldog karácsonyt mindenkinek!

Nagyon köszi a felajánlást, de én közben egy kicsit elhaladtam ezzel a dologgal. Már november elején vettem egy ABR dobozt és közben elcseréltem az SM oldalt is orkokra. Ráadásul az új szabálykönyv alapjaival is tisztában vagyok már, mert szakítottam rá egy kis időt és nem is bizonyul olyan nehéznek. Csak szeretek nyafogni.:felvon: Ennek ellenére tényleg köszi a segítőkészséget, de sajnos nem tudok lejárni Pesten játszani, mert Dunaújvárosban vagyok és egy pesti kiruccanásom árából van is egy új doboznyi egységem:). Ugyanakkor itt is van egy kisebb igen aktív közösség, akikkel már fel vettem a kapcsolatot. Szóval megindult a hobbi szekerem:). A januárt egy következő vásárlással mindenképpen megvárom, láttam, hogy mi készül és már várom. Elég gyorsan sikerült beleszeretnem ebbe a játékba(is).

Airyku

Airyku

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 766 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.12.20, 20:53

PEPE, én szeretnék majd venni egy Assault on Black Reach dobozt, de csak január vége, február eleje körül lesz rá keretem. Ha jó neked akkor, felezhetünk az árban. Az orkok meg a sablonok, kockák, mérőcucc nekem nem kellenek, a szabálykönyvet meg lefénymásolom és viheted. Angoltanárként segíthetek lefordítani, értelmezni a szabálykönyvet is. Ha taggá válsz a Kristálycsarnokban, Budapesten, egy hónapra, akkor 15% kedvezményt kapsz, amit levásárolhatsz. Pl. Megvesszük az Assault on Black Kreag-et fele-fele, te tagságra beleadsz 1500-at arra a hónapra, és kb. 2250 forinttal olcsóbban veszed az ork kódexet. Amiben szintén segítek fordítani, ha kell. Azért javaslom, hogy várj február 1 körülig, mert akkor addig is tudsz félretenni pénzt, és akkor a tagsággal egyszerre vehetsz kódexet, figurákat és festékeket, ecsetet, kicsit olcsóbban. Plusz lemehetsz játszani a terepasztalokhoz. Ráadásul januárban ork hónap lesz, kijön csomó új figura. Hősök, kocsik, egységek. :)

_MUMUSi (NPC/NJK)

_MUMUSi (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2008.12.20, 19:03

Ha már orkokról van szó, nem tudjátok véletlenül, mennyire látnak a sötétben?

elendro

elendro

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 889 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.12.01, 22:52

Valamint ork kis kreativitással nagyon olcsó is lehet, nem kell mindenből a GWset megvenni, egy egy világháborús makett átalakítva iszonyat jól néz ki. És még egyedi is amitől még orkosabb.
Olajoshordókból megcsinálod a konzerveket.
Szinte mindent meg lehet csinálni kellő kreativitással, és még jól is néz ki. Míg egy marinenál azért nagyon ügyesnek kell lenni hogy valamit így konvertálj meg.

Az a lényeg h azt kezd el gyűjteni ami nagyon tetszik, és átérzed őket figurailag és mentalitásilag is. Ha mást kezdesz el gyűjteni, könnyen lehet h ráunsz. (én marienokkal kezdtem, de már megbántam ezerszer is.)

Ork egy jó választás én ajánlom :felvon:

Phet

Phet

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 660 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.12.01, 22:31

Szerintem ez egy olyan játék, amibe nem egyszer befektet az ember aztán jóvan. Van egy kis plussz pénzed veszel 10 ork boyt. Születésnapodra megleped magad egy killa kannal...stb. Én alapból úgy számolok, hogy lesz vagy két év mire telljes lesz a seregem...addig meg játszok kisebb pontos csatákat majd :felvon: Meg elvagyok a festegetéssel, konvertálással, sorjázással, ilyesmivel...


Szóval szerintem azzal játsz, ami igazán tettszik, ne azzal ami óccsóbbnak tűnik. Összességében, jó eséllyel egyébként sem az :ugri:

pepe

pepe

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 435 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.12.01, 22:13

Újabb kérdés merült fel bennem. Mivel eléggé korlátozott az a pénzösszeg, amit én például egy éven belül erre kívánok szánni, ezért sokatok véleménye ellenére el kezdtem ez alapján is válogatni a seregek között. Nos, ahogy látom, a legáltalánosabbak az 1000-2000 pontos seregek. Nekem az orkok jönek be nagyon, de a neten közzétett sereglisták alapján nekem úgy tűnik, hogy talán az egyik legdrágább sereg(különösen ha az ember azt szeretné, hogy igazán jól nézzenek ki és konvertálásba kezd).

Nos részemről, most kezdem a játékot és mivel még fogalmam sincs, hogy meddig tart nálam ez az őrület, ezért úgy gondolom, olyannal kellene kezdenem aminél figyelembe veszem az árat.

Az orkokon kívül tetszenek még a Space és Chaos Marine-ok, az IG és az eldar seregek egyaránt. Különösen tetszenek az SM-nél a Space Wolf egységek. (Mellesleg egy 1000 pontos Space Wolf sereget láttam összeállítva DAKKADAKKA-n, amiben az egységek száma, kb harmada volt egy 1000 pontos ork seregnek)

Valójában mindenre seperc alat rá tudok pörögni, csak véleményekre lennék kíváncsi. Az orkokra még később is rátérhetek, amikor jobban fogok állni.

Phet

Phet

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 660 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.12.01, 09:00

Óh...hát ha tudok bármiben is segíteni akkor csak bátran, bár vannak itt nálamnál bőven, ezerszer tapasztaltabb figurák.

A Codextől ne meg kár tartani. Énis már vagy három éve szereztem a középfokú angolomat, de azért egészen jól megértem. És mivel kis fejezetek formájában van minden, ezért tökéletesen megfelel arra, hogy újság helyett a slozin ezt olvasd :para:

pepe

pepe

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 435 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.12.01, 01:29

Az inkvizitor.hu-n valamiért nem fogadják el a regisztrációmat már három napja. Látom vannak itt olyanok, akik oda is írnak ha lehetséges szóljanak már rájuk, mert szeretnék ott is működni és nem értem mi a probléma. Mivel nem tudom megnyitni a készítők adatlapját még e-mailben sem érem el őket.

pepe

pepe

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 435 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.12.01, 01:14

Igen ezt a két oldalt én is szívesen olvasgattam az elmúlt pár napban. A tengersam-é különösen hasznos és ahogy böngészgettem a témával kapcsolatban eléggé hiánypótlóak a bejegyzései. Mellesleg úgy látom, hoy semmi nem ment meg attól, hogy végigrágjam a codex-eket, amit persze annyira nem is bánok, igazából jelenleg minden ezzel kapcsolatos elfoglaltság képes hosszú órákra lekötni. Ha te is ork sereget építesz azért lehet hogy a közeljövőben lesz még hozzád pár kérdésem. Köszi a tanácsokat.

Phet

Phet

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 660 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.11.30, 21:36

Kedves pepe!

Nemrég én is hasonló cipőben jártam :) És nekem is ez volt a sorrend, hogy elősször AoBR doboz ork fele, aztán egy alig használt Ork Codex. Gondoltam majd innen lehet egyenesen tovább építkezni, de rá kellett jönnöm, hogy sajnos az ecset, festék is pénzbe kerül...sebaj, legalább a hozzámtartozóim tudják mire van szükségem a közelgő karácsonykor :para:

Minden esetre sok sikert a zőődek megismeréséhez :D

Jókívánságaim mellé csatolok két linket

http://tengersam.blog.hu/2008/10/03/miert_...kkal#more693864

Jó kis, kellemes leírás az orkokról, magyarul :felvon:

http://inkvizitor.hu/articles.php?t=5

Itt pedig elsősorban a Stark nevű szerző cikkeit ajánlom a későbbi modellezéshez. Nekem sokat segített, legalább támpont ügyileg.

Sok sikert a továbbiakhoz!

pepe

pepe

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 435 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.11.30, 20:13

Okés megpróbálom ezeket beszerezni. Köszi.

MAXXxxx

MAXXxxx

  The MAXXxxx

 • Fórumita
 • 2682 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.11.30, 19:15

nemhivatalos magyar szabalykonyv letezik (gyk leforditottak az angol szabalyreszet)
nyelvtudasnak jot fog tenni azert, ha az angolt probalod olvasni es ertelmezni.

Assault on BR. Jo indulas, foleg, ha orkkal indul az ember. Szvsz erdemes meg 1(osszesen 2) dobozt beszerezni.
Es vagy eladni a neked nem kello reszt (epelmelyu arnal ez gyorsan megy, mivel SM-re mindig van kereslet), vagy masik jatekossal osztozni az aron es a figurakon(ketten ket doboz, igy 1-1 szabalykonyv es tsi jut mindenkinek, tied a 2 adag ork, masik jatekose a 2 adag sm).

ork boyz-bol lehet osszerakni a slugga es shoota boy-okat is. Igazabol szinte 0 kulonbseg van koztuk (csak kezben levo fegyver mas). AoBR dobozban, ha jol emlekszem 20 slugga van igazabol.

kovetkezo beszerzesed mindenkepp az ork codex legyen, ennek atolvasasa megkimel teged attol, hogy sok egyertelmu dologra rakerdezz, es masokat, hogy ezekre valaszolni kelljen ;) .

Igazabol a codexen kivul elso korben nem ajanlok mast vetelre, mivel az AoBR doboz tartalma alapjan amig az alapokat megismered el fog tartani egy ideig.

pepe

pepe

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 435 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.11.30, 19:02

Sziasztok!

Teljesen új vok a fronton és lenne pár kérdésem. Mivel tényleg új vagyok nem ismerem a szabály rendszert sem, fogalmam sincs mi alapján építsek sereget. amit tudok, hogy abszolut az orkok jönnek be a WH 40K-ból és úgy gondoltam veszek egy Assault on Balck Reach dobozt, hogy olcsón jussak egy jobb mennyiséghez. A továbbiakról azonban elképzelésem sincs. Pénzem nincs sok tehát csak lassan építkezem. Ha bárki tud tanácsot adni, hogy mire építsek azt nagyon szívesen fogadnám. Tudom, hogy elsősorban a szabálykönyvvel kellene tisztában lennem, de azért ez nem annyira egyszerű, mert rengeteg az anyag és egy középfokúval azért nem megy olyan gyorsan a fordítás.;)

Egy valami már feltűnt. A DAKKADAKKA.com-on láttam pár sereget és azokban voltak olyan egységek, amiket én most nem találok sehol. A gamesworkshop-on csak ORK BOYZ egység van, míg ezekben a seregekben vannak például ORK SLUGGA BOY-ok és ORK SHOOTA BOY-ok. Gondolom valami szabályváltozás okán van így, de azért nagyon furcsálltam.

Ebben leginkább azt furcsálom, hogy akik eddig építettek sereget azok most mit csinálnak. Vagy ha nekem kellene ilyeneket szereznem, hát honnan? Vennem kell olyan figurákat is amik nincsenek a boltokban?

Szóval egyelőre ennyi.:freud:

MAXXxxx

MAXXxxx

  The MAXXxxx

 • Fórumita
 • 2682 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.11.11, 11:42

uj SM codex nincs magyarul. az adott balhe az alapkonyv magyar valtozata miatt volt.

az meg valahol van (rapidshare talan)

Airyku

Airyku

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 766 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.11.11, 11:34

Már megjelent az 5. kiadású. AMit magyarul eltöltöttél az már régi, érvényét vesztette. Az új kategóriákkal erősebb és szinte midnegyik rendház összerakható belőle. Külön rendház szabályok, trait-ek már nincsenek.

Ezer köszi!
És ez letölthető valahol magyarul?
Hallottam valamit az inkvizítoros balhéról, de meg van ez valakinek? El tudja küldeni valaki nekem pl. email-ben?


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]