Ugrás tartalomhoz


Trónbitorló #2


A téma archiválva van, emiatt nem szólhatsz hozzá.
2077 hozzászólás érkezett eddig

Aemaeth

Aemaeth

  Dark Jedi

 • Archívum
 • 2584 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.06.18, 19:48

Üdv!

Galaxina user józan javaslatára a Vízesés topicban fogjuk folytatni a kalandot, oda kevesen írnak és tényleg nem lenne ildomos megzavarni a koronázást. :)

Janika

Janika

  Terália Vajákosa

 • Fórumita
 • 1995 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.06.18, 17:33

:)

Igen inkább ad&d-s a kari. S lévén munkahekyen voltam ( tudom inkább dolgoztam volna játék helyett :nono: ) így fejből voltam kénytelen a varázslatokat bekategorizálni hisz nem volt nálam egy szabálykönyv sem :)

S nem feltétlen a dnd-s szabályokat akarom használni (saját magamamt korlátozom azzal, hogy valamelyik rendszer kereteibe szorítom a saját karaktereimet...Mazrikothot leszámítva a többinek lévén nem ilyen erősek valóban korlátozó tényező hisz alacsony szintűek így igencsak meg van kötve a kezük :cool: ) hanem valóban az lenne a lényeg, hogy a nagytöbbség ismerje az asztalikat valamelyest, hogy legyen egy viszonyítási alap.

- Cs.

Glowface

Glowface

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2966 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.06.18, 12:04

Semmi közöm a dologhoz, meg nem is ismerem a részleteket, de pár komment, csak a szerepjátékrendszer-hűség kedvéért:

(Hozzátenném, úgy látom, a karakter inkább AD&D szabályok szeirnt játszódik (pl. stoneskin "héjai"), én meg vagy öt-hat éve már, hogy inkább csak 3+ kiadásos DnD-t jászom, így a régi emlékeim már kicsit megkoptak.)
- DnD-ben tényleg egyszerűbb a varázshasználó vörössárkány: egy 12. fokozatú (vagyis legidősebb, leghatalmasabb) veres sárkány ugyanis automatikusan rendelkezik egy 19. szintű sorcerer varázslási képességeivel. Egyábként valóban szabályos a karakter, de egy olyan őserejű lénnyel vadászni, ami normális szerepjátékvilágokban mondjuk 1-1 fordul elő szerintem megközelíti a táp szintjét. Ami nem baj, karakterirtónak (=nem játékra szánt NPCnek) miért ne lehetne ilyen, csak ne beszéljünk mellé.
- DnDben valóban lehet elementált idézni 3. fokozatú varázslatokkal - egy gnómnyi méretű, lucskos kis izét, ami kb. egy 1.-2. szintű kalandorcsapat is lecsaphat. Két olyan elemnetál idézése, ami a lentiekből kitűnik minimum 7.-8. fokozatú varázslat.
- a sugallat szerintem 3. szintű
- a láncvillám szerintem nem "egymás utáni" villámcsapás, hanem egy célpontba belecsap a villám, aztán belőle továbbmegy esetleges többi célpontok felé.
- Bigby Összezúzó Keze megragadja a célpontot, és addig ropogtatja, amíg az péppé nem megy - és 9. szintű varázslat. Az 5. szintű varázslat a Közbeavatkozó Kéz - az viszont nem támad, csak lebeg a varázsló és a célpont között, hogy ne tudják a varázslót támadni. A leírás alapján (ököl megjelenik és lecsap) ez az Ökölbeszorított Kéz lehetett - 8. szintű varázslat.

Ögyébként alapvetően egyetértek veled. Bár én pl. sose próbáltam DnD szabályokat alkalmazni a Bitorlón - mi értelme, ha nem mindenki azonos szabályok szerint játszik? Én csak teszem, ami éppen eszembe jut. Szóval szerintem nem az a lényeg, hogy ki milyen szabályokat tart be - ugyanakkor tapasztalatom szerint valóban segíteti a minőségi játékot ideát is, ha valaki egyébként szokott néha asztali szerepjátékokkal foglalatoskodni.

Aemaeth

Aemaeth

  Dark Jedi

 • Archívum
 • 2584 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.06.18, 10:34

Üdv!

Folytatnám a témát fórumon, mert ezt mindnekinek látnia kell. :D

Galaxina: nos, először is kérlek higgadj le. Aztán az összes eddig írtakat felejtsd el, és koncentrálj arra amit ÉN írok, mert úgy érzem, egyébként teljesen irracionális mértékben kezded felhúzni magad. :aboci:

1: A karim a tolvajok klánjában van.

2: 8 éves mesélői tapasztalattal (közel 9) a hátam mögött azt hiszem meg tudom oldani, hogy le legyen mesélve a kaland. Egyszerűen azért kérek u2u-t bitin a karimnak, hogy tudjam kinek KELL a kalandot mesélni, az eszközöket majd kitalálom, de köszönöm az értékes segítő ötleteket, és hogy nem hurrogtál le. :D (irónia off)

3: Pechedre nem akkor voltál fent, ezért nem haragudhatsz meg, azt hiszem a fától nem látod az erdőt, ugyanis pont azon ügyködöm, hogy ne csak Amanda és Grub hajszolhassák Tirnarogot. Azért kissé zavar, hogy ezt a vsz triviális dolgot nem vetted észre, úgy látom egyedüliként. :)

4: Arra ne is számíts eleve, hogy ez 1 alkalom alatt lezavarható, lehet, hogy csak az összemesélés lesz egy este, hiszen eleve a kiszabadítóknak info kell, össze kell gyűlniük, 1000 a dolog. Ettől függetlenül az esély meg lesz adva, csak rajtatok múlik.

5: Egy hajszálpontos képességleírást fogok kérni mindenkitől, 2 okból is: a) aki ettől eltér azt tápolásnak veszem, és meg fogom ölni. :D b) nem akarok úgy mesélni, hogy azt higyjétek, hogy nincs esélyetek, a képességeitek elolvasásával pontosan be tudom lőni a kihívási értéket. (a karaterlapokon sokminden van, de nekem arra van szükségem az eccerűség kedvéért, hogy felsoroljátok címszavakban azt a 2-10 extrát, amit a karaktereitek tudnak, nem kell aggódni, az infot bizalmasan fogom kezelni)

5+1: Ha mindez neked/nektek nem felel meg akkor újfent 2 dolog lehetséges.

A) Mindenki regisztráljon (vagy ha már regelve van akkor még jobb) a fórumra, és lejátszuk itt, legalább nem lesz gond az, hogy nem tudunk egyszerre fent lenni.

B) Hagyjuk a fenébe az egészet, és megoldom Tirnaroggal kettesben. :)

(A és B akkor él ha _nem_ felel meg az 5+1 pont, mert az ilyen összeférhetetlenségekből mindig csak a baj van. )

Janika

Janika

  Terália Vajákosa

 • Fórumita
 • 1995 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.06.18, 06:17

Nem. Nem rád gondoltam Ahni :aboci: Azt hiszem a jelenlegi aktív karakterek közül leginkább Aria és te vagy akik ad&d illetve dnd alapján (már amennyire a bitin lehetséges) játszátok a karaktereiteket.

- Cs.

Ahnissi

Ahnissi

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 323 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.06.17, 22:53

Megjegyezném, hogy igenis ismerem az AD&D -nek ha mást nem is nagyon, de a mágiarendszerét. Magam is azt alkalmazom, bár például a villámhívást tény (Call lightning), nem úgy játszottam ki ahogy a szabályok szerint szerepel. Többeközt mert csak homályosan emlékszem rá hogy is működik, de úgy tudom benne van a Thalos papi szférában. Ráadásul kicsit megkavartam a dolgot olyasmi alapján ami szabálykönyvben nem szerepel.

Egyébként míg a valóságban egy villámcsapás simán megsütne bárkit, AD&D call lighningja ha eltalál, jó eséllyel egy csapást még kibírsz, már ha csak egy olyan ötödik szintű harcos vagy, akkor is. Ötödik szintű mágus már nem feltétlenül, de Maz ugye egyrészt nem ember, másrészt magasabb szintű.

Bár azthiszem nem is rólam volt szó, legalábbis remélem, nem nekem szólt az hogy ne ismernék semmilyen rendszert. :aboci: Mielőtt pedig valaki a rendszer ismerete alapján azt kifogásolná, hogy papi és profán mágiát használ egyszerre a karim, az nézzen utána a rakshasáknak. Nem csak hogy ösztönből varázsolnak mindkét repertoárból, de emellett még brutális harcosok. Ahnissi ehhez képest jórészt memorizált varázslatokat kénytelen használni, és a mágiáját leszámítva, harcolni nem igazán tud. Tudom, még így is elég tápos, de mentségemre legyen, egy koncepció miatt választottam rakshasát, nem azért mert egy tápgépet akartam.

Módosította Ahnissi: 2007.06.17, 22:57


DrasMaal

DrasMaal

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 197 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.06.17, 20:38

Vettem, értettem. ADnD-ni én nem szoktam, így hát erre nem gondolhattam D&D meg nem jutott eszembe varázslás terén. De remélem nincs elvárva, hogy egy kvázi kötetlen világhoz minden rendszert ismerjek, ami előfordul. Ellenben bocsánatot kérek, kissé táposnak éreztem, de így már minden világos. Így már teljesen értem, mi miért van, a sárkányok tilossága miatt értem írtásukat. Az összefogás tényleg így van, így a paranoia is logikussá válik. Nekem inkább azzal a dologgal volt problémám, hogy sok vérpisti is így játszik, habár rendszer nélkül, és kevésbé fantáziadúsan. A felvilágosítást köszönöm, és ismét bocsánat az alaptalan vádaskodásért.

Ui.: valaki végre használatba vette azt a bizonyos kisbaltát :aboci:

Módosította Dras'Maal: 2007.06.17, 20:40


_Mazrikoth (NPC/NJK)

_Mazrikoth (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.06.17, 20:20

A letápolást illetően:

Sajnos itt jön ki az élő példája ha az ebmerek nem ismerik a szerepjátékrendszereket. ( itt nem Melákra gondolok hanem mondjuk rád Dras vagy a nagytöbségre :aboci: ) A karakterem valóban nagyon erős, de mind emelett egy teljesen szabályosan kijátszott karakter. Egy 12. korkategóriás vörös sárkány értékeivel rendelkezik. Illetve mivel nem szörnyként van kezelve hanem np'c ként lehet neki kasztot is adni. ( mind az ad&d mind a d&d lehetőséget ad erre.) A kasztja egy lvl 18-as varázsló. Ez már magában félelmetesen erős. Nem is játékra lett megalkotva hanem a srákáynok elpusztítására. ( A sárkányokról és az ott alkotott véleméynemről olvashatsz egy igen kifejtős véleményt a panaszkönyv 2-ben úgy a 7-8. oldal tájékán Janika néven írtam be. ) Hidd el okom van az írtásukra!

Visszatérve a karakter statisztikáira sérülésre stb... egyszer sérült meg Mazrikoth Ahnissi villámhívásának hála. Ezt jeleztem is a karakterrel, de lévén mazrikoth fajára és szintjére ez nem okozott neki közel sem halálos sebet bár jegyzem meg emberi alakjának életerőpontjait levitte a kétharmadára. A varázslatok miket alkalamzott:

Repülés lvl3
Stoneskin(kőbőr) lvl4
Magic Mirror(mágikus tükör) lvl6
Elementál idézés lvl 6 vagy 7 ezt fejből nemtudom(dndben lvl3 is már)
Sugallat lvl2
Láncvillám lvl5
Bigby összezúzó ökle lvl5
Dimenzió kapu lvl4
Védelem az villámlástól lvl4

az ad&d -ben ahhoz hogy harmadik szintű varzslatot használhassak 5ik szintűnek kell lennie a varázslómnak. A hatodik szintű varázslathoz pedig 12nek. A bitin a legtöbb karakter mi ki van játszva képességeit és játékát tekintve körülbelül ekörül a szint körül mozoghat vagy még erősebb (féként azért mert a böüdös életben nem játszottak azstali szerepjátékot,s szegényes fantáziájuk végett tápolnak amennyire lehet) Szándékoltan nem használtam sokkalta erősebb varázslatokat.

Ami a kifáradást illeti. Az ad&d ben nem manapontok vannak hanem van egy bizonyos varázslat mennyiség mit a varázshasználó memorizálni képes naponta. Ez a 9 varázslat lehet egyet vagy kettőt kifelejtettem) igen kis hányada a lehetséges mennyiségnek.

Mindezek mellett azért nem voltak képesek lenyomni a többiek mert egyszerűen nem ismerik nem hogy az ad&d-t de szinte egyetlen rednszert sem. Az én nagy előnyöm hogy ismerem őket,s tudom ,hogy mi ellen mivel lehet védekezni illetve támadni ellenben a nagytöbbséggel. S ennek az a következménye, hogy mindenki TÁPOT kiállt pedig egyszerűen csak osha az életben nem játszottak egyetlen létező szerepjátékkal sem csak internetes szabály és ismeret nélküli játékokkal. MIndaddig míg így lesz addig nem vagyok képes elfogadni más igazát hacsak nem nagyon kreatívan és hitelesen játszik. Azok pedig kik csak akár középszintűen rendelkeznek ismeretanyaggal az asztali szerepjátékok terén Mazrikothnál lényegesen alacsonyabb szinten is ki tudják csinálni egy összedolgozó felkészült csapattal.

Szeretném megjegyezni, hogy ezen irományt nem nagyképűség vagy felháborodás szülte hanem hogy lássátok a másik oldalát is a dolgoknak. S hogy bizonyosan sokkal könnyebb a másik oldalról kigyót békát kiálltani, de azt hiszem jelen esetben én vagyok az ki jobban elmélyült a dolgokban, s ebből kifolyólag felkészültebb is.

Elnézést a sok idehányt betűért!

- Cs. /Mazrikoth

UI.: Lévén mindig sárkányokra megy vadászni...s mivel a biti népe lelkesen mindig összefog a megtámadott ellen ezért joggal paranoiás :) harcba nem fog felkészületlenül menni :D

Módosította Mazrikoth: 2007.06.17, 20:22


DrasMaal

DrasMaal

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 197 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.06.17, 20:03

Jogos. Elfogadtam. Számat befogom, Mea Culpa. De az az Ahnissi-féle villámcsapás furi volt, mikor csak dühös lett, de ennyi talán belefér. Meg a leírása, hogy egyből varázslatokat dobál magára... De lehet hogy paranoiás... :aboci:

_Fakókormi Agethas (NPC/NJK)

_Fakókormi Agethas (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.06.17, 19:59

Az elrettentő példa az olyan átvitt értelem ironikus valamiféleség akaródzott lenni...
Dnd-s, ha jól tudom, ott kicsit máshogy megy.
Ugyanolyan volt, mint amikor én támadtam le Melákkal egy pipaszárlábú tizenéves kis boszorkányt, annyi különbséggel, hogy az szét tudta rugdosni Melák valagát. Gondoltam hátha valami kis példaszerűség lehet ez vagy nemtom...

DrasMaal

DrasMaal

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 197 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.06.17, 19:57

Akkor mitől elrettentő a példa? Szerintem teljesen letápolt itt mindenkit, akit lehetett. Ha meg korrekt, és rendszer, akkor fáradság, manahiány, sérülések? :aboci:

_Fakókormi Agethas (NPC/NJK)

_Fakókormi Agethas (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.06.17, 19:54

Dras, Mazrikoth teljesen korrektül játszott ki egy rendszerben megcsinált karaktert. És nem illik csúnyán beszélni. : D

DrasMaal

DrasMaal

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 197 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.06.17, 19:52

YEEEEHAAAA!!!! Éljenek a táphuszárok!!! Basszuk ki ezt a Mazrikoth gyereket, de k***a gyorsan, mielőtt mérges leszek, és szétrugom a seggét a szirénjeimmel. :D :aboci:

Módosította Dras'Maal: 2007.06.17, 19:52


_Fakókormi Agethas (NPC/NJK)

_Fakókormi Agethas (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.06.17, 19:20

Elrettentő példa:
(Vágott verzió)
(Az elején egy Angelika nevű karakter volt épp Melák gyomrában, sajnos törlődött, így már nem igazán lehetett megszerezni a hozzászólásait… Egy-két ehhez hasonló dolog is belecsúszhatott esetleg, meg itt-ott összevagdostam a folyt. Köv-es dolgok miatt.)
Mazrikoth: *Hamarost akkor megláthatja Mazrikoth nem épp kedves vagy épp vidám ábrázatát.* Pusztítod azt, ami az enyém, te undorító, sárkánynak csúfolt kövér dög?
Melák: Mi az, hogy a magáé? *Mereszt nagy szemet, a nekifutkorászást érzi ugyan, de nem olyan kellemetlen, hogy nagyobb baja legyen tőle. Vastag fala van a gyomrának.*
Mazrikoth: Egyszerűen az enyém. S ha nem takarodsz el a földemről most azonnal, akkor hamarost csak újabb tetem leszel a földben, mint az elődeid. *Mondja minden félsz nélkül. Vélhetőleg komolyan gondolja.*
Melák: Egyszerűen a magáé? Papirosok, képviselők és választási eredmények tömkelegének kell elvileg bizonyítania, hogy valami feketebőrű hegyesfülű mágusféleség az ura ennek az egész hóbelebancnak.
Mazrikoth: Hát persze... *Majd varázslásba kezd. Bonyolult mozdulatokat ír le kezével, s halkan szavakat mormol. Ha a varázs végére ér, savas felhő borítja be Melákot. A pikkelyeknek annyira nem árt, de ha Melák belélegzi, márpedig ha beszél, levegőt vesz akár a tűzfújáshoz akár bármihez, igen csúnyán végigégeti a torkát, használhatatlanná téve a hangszálakat, s könnyen okozhat fulladást*
Melák: *A maró érzés megjelenésével szemét behunyva húzódik le a víz alá, hogy arrébb evickéljen, közben rendesen megkörnyékezi a hányinger is...*
Mazrikoth: Egyszer fel kell jönnöd a víz alól... *Bár a méreg felhő pár perc alatt szertefoszlik. Előkészít egy újabb varázst, hogy bármelyik pillanatban aktiválhassa.*
Melák: *Jó ötven méterrel arrébb bukkan fel, és az első dolga a víz felett egy nagyot hányni. Habos, maró löttyel együtt távozik belőle Angelika, és megjegyzem, hogy az eset nem éppen öt perc alatt eltünedező kis karcolásokat okozhatott. Annyi a szerencséje még, hogy hideg vízbe került...*
Mazrikoth: *Ahogy felbukkan Melák, egy láncvillámot indít el a hányó sárkány felé. Ez gyakorlatilag négy egymást követő erőteljes villámnyaláb.*
Melák: *Felordít, vér is fröcsköl a torka miatt, enyhén rángatózva bukik megint a víz alá.*
Mazrikoth: *Újabb varázslatba kezd. A szavak kántálássá válnak, s karjaival bonyolult mozdulatokat kezd a levegőbe írni.*
Melák: *A tó túlsó oldala felé vonszolja magát a víz alatt, az izomrángások miatt víz is megy a tüdejébe közben, még ha csak kevés is.*
Mazrikoth: *A varázslat eltart egy darabig. Akik értenek a magasabb szintű mágiákhoz, azok sejthetik, hogy valami vízzel kapcsolatos dolog készül.*
Ahnissi: *Neki meg olyan mindegy ki hova jutott, csupán arra vár, hogy valamely kellően meggyengüljön vagy feldobja a talpát. A sárkánypikkelyre és más szervekre igényt tart. >:D*
Mazrikoth: *A kántálás lassan a végéhez ér, s Mazrikoth az utolsó szótagokat ejti ki.*
Melák: *Addig ő lassan eléri a túlpartot, de nem mászik ki. Orrát dugja elő a nádas takarásában, hogy levegőt tudjon venni, és reménykedik, hogy addig nem ér el Mazrikoth mágiája.*
Fuzake: *Lebattyog a tópartra.* /üdv/
Mazrikoth: *A víz mélyén két vízelementál idéződik s Mazri mentális parancsára már suhannak is Melák felé. Eközben Mazri egy repülés varázst bocsájt magára, s elemelkedik a földtől.*
Ahnissi: *Elgondolkodik azon, hogy mikor kellene felfednie magát. Belepiszkálni egy nagyobb varázslatba jó ötletnek tűnhet, de legalább akkora kockázat.*
Mazrikoth: *Neki aztán nem érdeke, hogy kiszedje a lányt a vízből... Egyáltalán nem az az irgalmas szamaritánus fajta.*
Melák: //Bocs, netgondok :S// *Nem érzi a közeledő elementálokat, viszont orrán át pirosas színű kis gőzfelhőt ereszt a nádasba.*
Mazrikoth: *Ha Melák nem reagál, akkor a két elementál odaér, s a víz alatt hatalmas erejű csapásokkal kezdik ostromolni annak pikkelyes testét. Mazri is ismét zónáján belülre ér Meláknak a repülésnek hála.*
Ahnissi: *Mivel ő maga épp az erdőnek azon részéről figyel, ahonnét rálátni a tó benőtt részére, feltűnik a vörös gejzír.*
Mazrikoth: *a magasból szintén látja a vöröses kiáramlást*
Melák: *A csapkodásra újfent felmordul, és nekiiramodik a partnak, akár kivarázsolják a veséjét is, akár nem. Szerencséjére az a sok zsír védi valamennyire a tompa püfölésben.*
Ahnissi: *Annak nem látná értelmét, hogy megmentsen bárkit a kettő közül. De egyenlítés azért, hogy végül akár mindkettő fűbe harapjon, szóba jöhet. Egyelőre visszafordul a fa mögé.*
Mazrikoth: *Egy lassítás varázst alkalmaz az amúgy sem épp sebes Melákra. Ha hat rá a mágia akkor bizony a vízelementálok megpróbálják a vízben tartani, s kitartóan püfölik.*
Ahnissi: Viharok ura halgass meg. *Kezdi félhangos mondókáját. Tekintve saját mivoltát egyáltalán nem biztos benne, hogy imája meghallgattatásra kerül.*
Melák: ÁLLJON MÁR LE MAGA ELMEBAJOS MÁGUSFAJZAT! *Ordítja rekedtes hangon, majd hörgősen köhögni kezd, "kissé ramatyul" érzi magát, főleg, hogy a két vízmonstrum is döngöli.*
Ahnissi: *Reméli Maz ott marad a levegőben azon pár perc erejéig amíg a kis kísérletét végrehajtja. Illetve nem kis szerencse kell majd, hogy az emberi formát öltött nagy vörös ne vegye észre, mikor beborul az ég, minden előrejelzés nélkül, és természetellenes módon pár pillanat alatt fekete viharfelhővé dagadnak a kis fehér pamacsok az égen.*
Mazrikoth: *ha nem élne benne gyűlölet a többi sárkány iránt, most jóízűen felkacagna, de így inkább újabb varázst bocsájt útjára. Egy fagytölcsér varázst lő melák arcába, mi szintén komoly sebeket okoz.*
Leori: Az erdőből egy kicsinyke alak szalad ki. A tó felől hallatszó hangokra felfigyel és megtorpan a hatalmas sárkány láttán. A hirtelen támadt viharfelhő nem igazán zavarja, mint általában a gyerekeket, ha valami érdekesebbet lát. Közelebb szalad a parthoz, de tisztes távolságban ismét megáll, mikor a vörös mágust támadni látja.*
Melák: *Behunyja szemét, a víztől a szája is összefagy. Gyakorlatilag nagyjából magatehetetlenül fekszik félig a vízben.*
Fuzake: /nethibáááák/ *Na szóval, nem kissé ledermedve figyeli Melák csépelését, mígnem úgy dönt, megpróbál közbeavatkozni, amint a fagyhullám előretör ő is felrepül, és oldalról okád a fagyhullám felé lángokat, hátha eltérítheti...vagy talán csak egy részét.*
Mazrikoth: *Az elementálok a gigászi testet igen nagy erőfeszítések árán kivonszolják a partra… Pontosabban a fejét kihúzzák. Maz nem messze tőle a földre ereszkedik, s elővonja a sárkányölő pengét. A vihar kezdete őt sem zavarja... túlságosan el van foglalva, hogy felfigyeljen annak mágikus mivoltára... Fuzake lángja talán gyengítette valamelyest a varázsát.*
Ahnissi: *Talán valójában nem más mint rituális mágia egy formája, a papi hatalom is. Egy teológust alighanem zavarba ejtene, hogy egy részeg Thalos pap által növendéknek felavatott rakshasa, aki ráadásul nőstény, képes legyen a viharok urának erejét hívni. Akárhogy is, mikor Mazrikoth a föld felé ereszkedik, egy villám csap le rá.*
Mazrikoth: *A mágikus tükör varázs még nem sült ki, hisz nem varázsoltak rá… most azonban igen, Ahnissi villámhívása ahogy belecsap Mazrikothba, máris visszacsap a varázs létrehozójára.*
Melák: *Végigrepedezik a jég a pofáján, és nagy nehezen kinyitja száját.* Maga is valami... Flancos sárkányölő mágus, igaz? *Morogja a közeledő Mazrikothnak.*
Leori: *A kislány igen sajnálni kezdi a sárkányt a vergődését látva. A minap végignézte egy medve halálát. Odakiált a mágusnak:* Ne bántsd!
Ahnissi: *A probléma az, hogy nem közvetlen varázslat, hanem villámhívás. Legfeljebb az égre lövi vissza. Az elsőt követi egy második, még ez is Mazra, aztán a harmadik egy fát ér.*
Fuzake: >NE BÁÁÁÁÁNTSD!< *Csatakiáltással vágódik le Melák és Mazri közé zuhanórepülésben, Melák előtt megáll, két lábra ágaskodik, és szárnyait kitárja, mintha élő falként akarna szerepelni.*
Mazrikoth: *a második villám így betalál,s végigjárja testét. mazrikoth ugyan a fájdalomtól is,de inkább a dühtől felordít.*
Leori: *Előkapja csúzliját, és egy hegyes kavicsot. Egy fa mögé ugrik, s már lő is Mazira.*
Melák: *Várja a választ a kérdésére, más miatt nem erőlteti most magát. :aboci:*
Ahnissi: *Területre ható varázs, bár a mágus volt a fő cél, a közelében lévők jobb ha szedik a lábukat. Ráadásul mikor a harmadik épp azt a fát hasította ketté ahol Ahni rejtőzködött, rájön, hogy valami valamit elrontott. Talán mint rakshasa, és vitatható körülmények közt felavatott Novicius, nem kellett volna Thaloshoz fordulni. Akárhogy is, véletlenszerű villámcsapások kezdik szabdalni a környéke*
Fuzake: *Amíg Mazri a villámokkal van elfoglalva, ő a két elementál felé cikázik, karmol a fejük felé, egész gyorsan mozog.*
Mazrikoth: Mágus?! Ugyan! *Kicsit reszketeg még a hangja a villámtól.* A mágia velem született! *Mondja Meláknak, s Bigbi lesújtó kezét varázsol mi egy gigászi ökölként jelenik meg Melák feje fölött, hogy bevégezze*
Ahnissi: *Nem egészen ez volt a cél. Ő már egyáltalán nem a két viaskodóval foglalkozik, hanem szedi a lábát. Miközben a villámok egy része mintha "üldöznék" bár egyik sem találja el. Másutt pedig teljesen véletlenszerűen. A kastélyba több is csapódik. Az egyik elementál is kap egyet, míg Fuzakét épp csak elkerüli egy másik. De még Melák farkába is belecsap.*
Melák: Emberbőrben ölni... Még a többinél is rosszabb. Legalább karddal öljön már meg, hogy valamennyire méltósággal haljak meg... De ha ugyanolyan gerinctelen akar lenni ebben is, ahogy kinéz... *Morogja, és gondolom akkor nagyot reccsen a kobakja.*
Mazrikoth: *Reccsen...*
Melák: *RECCS. :)*
Fuzake: *Morog,de amikor az elementálok ellene fordulnak,még piszkálkodik kicsit,majd Melák feje fölé repül.Ha esetleg az elementálok utána ugranak,akkor gyorsan elröppen onnét,így a lesújtó kéz őket érheti*
Mazrikoth: *Mazri varázslata azonnali hatású volt, így Fuzakének nincs különösebb esélye becsalni alá az elementálokat. Ám azok lelkesen aprítják a kissárkáynt.*
Leori: *Nem tudni vajon a kavics betalált-e, mert a Mazri nem vesz róla tudomást, de a villámok össze-vissza cikázásától újabbat nem küld felé:)*
Mazrikoth: *Ő most egy védelem az elektromosságtól varázst bocsájt magára, mi megvédi a később villámoktól, s nem zavartatja a villám áradta. Az elementálok Fuzake ellen fordulnak. Leori kavicsa lepattan róla, észre sem veszi. Mindenesetre a kő egy réteget leszed a kőbőr varázslatából. Az egyik elementál, lévén víz alapú, a villám majdhogynem maximális sebzést okoz rajta... Egyszerűen megszűnik létezni. Mazri A villámok keltőjének forrását keresi... közben egyre magasabbra emelkedik. //Bocsánat, ha csak megkésve tudok reagozni, sokan vagytok.//
Fuzake: *Aprítják? O_O Hát... Izé... Azért próbál ám eltéregetni... ^^'... Talán sikeresen is, hiszen fajtája a gyorsaságáról híres.*
Leori: *Mikor látja, hogy a villámok távolodnak, újabb hegyes kavicsot küld Mazri felé, s mikor elküldi, másik fa mögé bújik.*
Ahnissi: *Mire a kis jelenet véget ért, a villámlás is abbamaradt. A nézelődők egy részének igencsak nagy mázlija volt. Viszont, az erdő most ég, és a kastély egyik tornya is lángra kapott.*
Mazrikoth: *A csúzli ismét eltalálja, egy újabb réteg kőbőrnek nyista. Megpróbálja befókuszálni Ahnit... Elég hamar rájön, hogy benne van egyedül ekkora mágikus energia.* Jobb, ha nem kezdesz velem! *Egy sugallat varázst idéz a mondatára, mi utoléri Ahnissit s sokáig visszhangozza Mazri szavait a fülébe.*
Melák: *Kemény fejéről volt híres otthon, de most az is csődöt mondott, legalábbis nagyjából. Törött koponyával, egészen eszméletlenül fekszik ott. Nem látszik rajta, hogy bármiféle életjelet mutatna...*
Leori: *Kikerüli az égő fákat a kastély bokrai felé szedi a lábacskáit. Mérges, amiért nem tehet többet a sárkányért, körülötte hullámzik a levegő. Ha valaki látja, mintha délibáb lenne most.*
Ahnissi: *Nem feltétlenül, ez nem arkán mágia volt. Erre talán rájöhet. Druidák, illetve éppenséggel két istenség követői képesek efféle viharok hívására. Az az üzenet, alighanem nem érte el. Egyébként, két hibát is elkövetett egyszerre, úgyhogy Ahninak most kisebb baja is nagyobb lesz a következő napokban, mint Mazrikoth.*
Mazrikoth: *Ismét leereszkedik Melákhoz, s bevégzi amit elkezdett. Nem bízza a véletlenre. A sárkányölő kardot a mozdulatlan koponyába döfi.*
Leori: *Lihegve áll meg, két szeme könnyes, miközben most mintha arcára fújna a szél, hajszálai szerteállnak. Néhány apró szikra is kipattan a lány leeresztett kezeiből a föld felé, majd Mazri felé mutat. Semmi*
Melák: *Legalább ennyinek örülhet utólag, kár, hogy nem látta...*
Fuzake: *Ha a villámok leszedték az egyik elementált, akkor a másik mögé próbál jutni, hogy elválassza a nyakától a fejét karmaival...*
Mazrikoth: *Ez egy vízelementál… Leginkább alaktalan... Mondhatni egy vízoszlop az egész...*
Leori: *Másik kezét is felemeli és hangosan zokogva két kezéből egyszerre repül ki egy-egy villám, de hiába Mazrira irányítja, mindkettő egy-egy fába csapódik az erdő szélén.*
Fuzake: *Áhá... Akkor marad a szimpla menekülésnél, végül felrepül egy fa legtetejére.*
Mazrikoth: *Akkor a sugallat sem érte utol Ahnit. Mazri idejét látja a távozásnak. Az ember gyerekre alig vet pillantást. A sárkány fejét még levágja majd egy dimenzió-kaput nyit maga mellett.
Ahnissi: *Az erdő felől érkezik, bár látni, nagyon nem fogják. Két rejtővarázs is áll rajta, egyik egy láthatlanság.*
Mazrikoth: *Mikor a füst eloszlik se Melák feje, se Mazrikoth, se a dimenzió kapu nincs már sehol.*
Ahnissi: *Mikor látja, hogy Maz már sehol, lassan feltűnik. Melák testét szemléli.* Ó hogy az a... Ez elvitte a fejét.

Stb stb.

Galaxina

Galaxina

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1090 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.06.17, 17:48

Neked lehet. De én két dolgot nézek: 1. A karakterem az erdőben él, márpedig annak fontos, hogy ott legyen AZ unikornis. (nem egy a sok közül.. kábé az egyetlen..) 2. Ezzel pedig egy olyan játékos tűnt el, aki tényleg korrektül játssza ki. Mindenki más felőlem elmehet a fenébe egy rosszul kijátszott unikornis karakterrel, egy-két karakter esetében bizony, még örülnék is, hogy így eltűnt, mert nem vesztünk vele sokat. De itt nem csak magát a karaktert kell nézni, hanem a játékost is. Szerintem továbbra is Tirnarog (az elrabolt unikornis) az egyetlen igazán jól játszott unikornis az erdőben. :aboci:

Janika

Janika

  Terália Vajákosa

 • Fórumita
 • 1995 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.06.17, 17:39

baj?! :aboci: Hol van itt baj? Egy unikornis eltünt? Ilyenkor örömtüzeket kéne hogy gyújtsunk :D :) :)

Galaxina

Galaxina

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1090 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.06.17, 17:31

Ha holnap este nem jelenik meg... :aboci: :D :)
Tesék.. csak el kellett kezdenem, és lassan már a pasi nyomába eredhezek, mesélő nélkül O.o Ennyit az információáramlásról, csak kell valami indok, aminek köszönhetően megtudom, hogy baj van.

Janika

Janika

  Terália Vajákosa

 • Fórumita
 • 1995 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.06.17, 16:39

Szerintem nicns regelve...én mondtam, hogy nyírd ki :aboci: :D :)

Galaxina

Galaxina

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1090 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.06.17, 16:35

Mondtam volna ezt is, de itt már evidens, hogy amandát kell keresni, ha egyáltalán be szeretnék jelentkezni a kalandra.. regisztrálva van ő egyáltalán fórumra? O.o De mindegy, már önállósítottam magam. az gondolom, még nem gázos, ha két hét alatt feltűnik hogy nincs meg az unikornis..

Szóval ha lenne bármi esélyünk nekünk kezdeményezni a játékot, akkor talán jól jött volna egy olyan mesélői hozzáállás is, amiben rájöhetünk, hogy mi van, és nem olyan karakterekhez kellene becsatlakoznunk, és megtudni, hogy az unikornis eltűnt, akikkel akkor se nagyon beszélgetünk, ha fenn is vannak. Főleg, hogy mindezt Bitin bonyolítsuk le, nem pedig fórumon.. O.o Aminek vázoltad is szépen a problémáit.

Janika

Janika

  Terália Vajákosa

 • Fórumita
 • 1995 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.06.17, 16:28

Alapvetően az a baj Gala, hogy egy chat jeleggű biti játéktól vársz olyan pontosságot mi egy fórumos szerepjátékban evidens. A bitin az aktuális játékélmény és az abban a pillanatban történt eseméynek és szereplők a meghatározók. nehéz elvárni valakitől főleg ha nem állandó aktivitással van jelen,hogy a részletekre odafigyeljen.

A feltevéseidet, kutatásodat a karaktereiddel tárd elé a mesélőnek, de ne mint követelőzést szerintem hanem mint eshetőséget. A meglátásaid észrevéeteleid jók, de jelen helyzetben a megközelítés szerintem hibás. S mindezt meg lehet u2u-ban is beszélni mielőtt még elharapódzik itt a dolog vagy sértődésbe megy át. :aboci:

- Cs.


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]