Ugrás tartalomhoz


Fotó

Lovagok Belső Köre


 • Válasz írásához lépj be
769 hozzászólás érkezett eddig

nurwing

nurwing

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 136 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.11.12, 16:44

[Lovagi Torna – Ser Mevyal-am Aethar]

Nem eszik olyan forrón a kását, valószínűleg még Lagúnában sem. Segismundo kopjája, ha csak centikkel is, de elkerüli a lovag vértjét, ellenben a hó-hajú harcosé idősebb kollégája mellkasán csattan, s recsegve-ropogva törik ketté.

Mevyal sisakjának rostélya alatt kis mosoly materializálódik, miközben Táncos szép csendesen kifutja magát. A Rózsák tapsolva, hujjogva éltetik kapitányukat, s fegyvernöke már a kezébe is nyomja az új kopját.

Ám a második csörte már nem sikerül olyan fényesen, mint az első. A lagúnai kopjája épp a szegycsontjánál találja a midianit, aki meglehetősen megdöbben, mikor ellenfele nemes egyszerűséggel kiszakítja őt a nyeregből.
- Nyekk –közli a derék Rózsa, mikor földet ér a homokban, hangos csörgéssel.

Kábán, kissé szédelegve tápászkodik fel a földről, majd dörgő hangon elkiáltja magát.
- Kardot! Ennyivel nem győzött le, uram!

arikon

arikon

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 161 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.10.23, 12:20

[Lovagi Torna]

[Tiria del Belvoir]

-Hát hogyne…-

*Szól csendes durcássággal, majd háttal fordul a kijáratnak, a távozó lovagnak, s a következő küzdelemnek, amelynek… az egyik résztvevője sem ő. Ahogy visszalibben a kijárat, válla fölött átnézve követi még a sátor vásznába simuló emberhegynyi árnyalakok, majd ahogy a jelenség leolvad onnan, sóhajt, s fáradt, csalódott lassúsággal indul, hogy rendbe szedje magát.*

[Segismundo de Rhyeldhis]

*Lovagunk már rég a sorompóban áll, bosszankodva, hisz ki hallott már olyat, hogy neki kelljen várnia?! Szúrósan méregeti a fekete rózsás ellenfélfit, majd egy hamiskásan pimasz mosoly terül szét széles arcán. Hangos. Szinte üvölt. Ahogy nézzük, igazából csak ahogy az általános beszédhangja szokott lenni.*

-Nagy az loúva, nagy az lába, vajh’ mekkoúra az… az koúpja fája? HEH?! Bruhaháhaháha…!-

*Jóízűen és hosszan röhög lován roskadozva, combvértjét csapkodva. Kitöröl két előserkent könnycseppet a szemeiből, míg a kacagás utórengései is elcsitulnak.*

-Noú, ez jóú voúlt. Noúhhhátakkó’hátmoustaztánnnoú! UCCU NEKIJE, HEJ!-

*A közönség felé néz, tenyereit szélesen indítva egymás felé tapsol, s tapsot kér a hölgyektől, uraktól, mert biza, mennyivel szebb is tapsesőben indulni, és persze, nyerni. Egy határozott mozdulattal lecsapja sisakja rostélyát, a résen át szemeivel ránevet még a lovagra, majd kikapja kék-sárga lándzsáját egyik emberétől, s már indul is a vízilovag-folyam.

S kopjája, e lagúnai hullám fodra meg sem áll, Ser Mevyal-am Aethar mellvértjén törik csak meg.*

Módosította arikon: 2012.10.23, 12:20


hypatia

hypatia

  Újdonsült fórumozó

 • Inactive / Invalid
 • 34 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2012.10.11, 20:15

[Lovagi Torna]

[Lóverseny]

*Látja, hogy a verseny elindul, lendül a rajtot jelző kéz. Sarkát lova oldalába szúrja, keményen, határozottan, de egy kicsit későn indulnak el, csak harmadikként, mert Zhal először kezdőrugaszkodást vesz. Hátsó lábaira áll, úgy lövi ki magát, hogy szinte egyszerre érkezik első két lábára. Erre még lovasa sem számított, talán maga a ló sem, csak egy ösztönszerű mozdulat volt.
Innentől igyekszik utolérni ellenfeleit, miközben összeszedi a szalagokat. A kanyarok nehezen mennek, a ló mindenáron nagy ívben veszi őket, talán rossz az egyensúlya, vagy nem bízik eléggé irányítójában, de az ugratók jól mennek, mint mindig.
Szinte perceken belül azon kapja magát, hogy Lana és Dió lemarad, aztán megint Klewel versenyez, mint annak idején, amikor ő csúnyán pórul járt és kínos szituáció kerekedett. Szerencsére most erre nem kerül sor, mert eléggé távol marad Hradától, hogy ne tudjon Zhal incselkedni.
Fürgébb tempóra váltanak, Hypa jól tette, hogy versenyhez öltözködött, mert bizony elkél, és a haja sem zavarja. Kinyújtott karjával elkapja az utolsó szalagot is, és jóformán el sem hiszi, hogy leelőzte a célban Klewiant.
Egy magabiztos mozdulattal megállítja a lovat, az négy lábbal a földbe túr fékezés közben, aztán még ugrál párat. Lovasa arca sugárzik az örömtől és az izgalom utolsó hullámaitól.
Hypa leszáll a nyeregből, leadja ő is gyűjteményét a bírónak. Keze-lába remeg a győzelem mámorában. Klew is érezheti, amikor kezet csókol neki, amit ő illedelmes meghajlással viszonoz.*

- Szép verseny volt, köszönöm nektek.

Adelina

Adelina

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 484 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2012.10.11, 17:04

[Kaios]

Ez esetben Kaios természetesen meglepően sokáig bírja a strapát. Egy idő után feladja az ütlegelést, és arra koncentrál, hogy minél tovább talpon maradjon, és megússza a találatokat ő maga is, amennyire csak lehet. Elhúzódik a harc? Nem érdekes. Még ha előbb is fárad ki, mint Grusnik, akkor is bőven büszke lehet erre a teljesítményre. Egy hétköznapi ember már rég feladta volna, és kimerülten rogyott volna össze, de Kaios nagyon kitartó, és szívós is. És ad némi hálát az égieknek, hogy sárkány nagypapával büszkélkedhet, na meg az ő aprócska örökségével. Kár, hogy tüzet nem tud okádni, annak most nagy hasznát vehetné.

nurwing

nurwing

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 136 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.10.11, 14:21

[Lovagi Torna - Mevyal]

- Kegyed magabiztossága ámulatba ejtő! –nevet fel Tiria szavaira. – Ne higgye, hogy legközelebb finomabban bánnék önnel, csak azért mert most kissé szégyellem magam, amiért kiütöttem…

Megereszt egy bátortalan mosolyt a domvikita felé. S bár a nő arckifejezése egyértelművé teszi, mit is gondol derék lovagunkról, Mevyalt ez a lehető legkevésbé sem zavarja.
Így hát, mikor a lagúnai csinnadratta őt is a kifutó felé ragadná, kezet csókol a nőnek.

­- Jobbulást, kisasszony! –köszön el Tiriától.- Azért ha lesz rá ereje, jöjjön el megnézni a következő kört. Úgy vélem, izgalmas mulatság lesz.

Azzal mosolyogva maga mögött hagyja a nő sátrát, s apródja keresésére indul. Kisvártatva meg is találja, ám legnagyobb meglepetésére már nincs egyedül: tucatnyi Rózsa veszi őt körbe, akik nevetve-vigadva épp egy tarka, bár dísztelen sátrat állítanak fel. Mert ugye azt nem hagyhatják, hogy társuk holmi meze parasztként pompázzon itt a tornán, segítők, tisztességes sátor s egyebek nélkül.

Végül a hatalmas midiani is nyeregbe kerül. Sisakjának rostélyát felhajtja, kacagva pár szót vált még társaival, majd kíséretükben a pást felé indul, hogy letörje a lagúnai vitéz lelkesedését.

Kylwog_De_Lamar

Kylwog_De_Lamar

  Kyr hatalmas

 • Archívum
 • 617 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2012.10.08, 16:55

[Lovagi Torna Grusnik a Csonttörő.]

Komoly sérülést Kaios nem tud ejteni a nagyvezéren, egyrészt rettentő mennyiségű vértezete miatt, másrészt, harcedzettsége és elszántsága miatt. Ahhoz képest hogy mennyire lebecsülik álltalában, nem harcol rosszul, sőt 1-2 ember is biztosan megirigyelné Grusnik kitartását, és taktikáját. Ám néhány felületi sérülést, és jó pár csapást mérhet az ifjonc a vezér pajzsára és vértezetére, amit ő persze nem bán, mert minden találat után azonnal lehetősége van neki is csapást mérni, a bütykös szép lendítései nem egy koponyát és más csontokat törtek már szilánkosra. De Grusnikon nem látszik hogy fáradt volna, mint ahogy védekező harcmodora sem változik még.

conBarten

conBarten

  A jégből faragott

 • Fórumita
 • 2532 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2012.10.06, 15:34

[Klewyan]

*Mikor úgy tűnik, végre elkezdődik a verseny, Klew is a rajtvonalra irányítja Hradát, és kicsit fészkelődve megfelelő testtartásba hozza magát a nyeregben. Ló és lovasa is felszegi fejét, az enyhe szél belekap Klew félhosszú hajába, a fiú felnevet, sápadt aranyszín bőrére a hajtincsek sodródó árnyékot rajzolnak egy pillanatra.

Ahogy Crysa meglendíti a kezét, Klew belevágja sarkait a ló oldalára, előrehajol a nyeregben, csípőjét kissé megemeli, és erősen rámarkol a kantárra. Hrada meglendül, Klew élvezettel felkiált, és csak száguld. Bár nem az élen van, Klew élvezi a versenyt és a vágtát, a ló patái alól darabok szakadnak ki a döngölt pályából. Áthúznak a kapu alatt, Klew kiegyenesedve leránt egy vörös szalagot, és már húz is tovább.

Odakint, az udvaron kívül bokrokon, árkokon és kidőlt fatörzseken ugrat át, sövényeket kerül ki, meredek kaptatókra hág fel. Bár Hrada erős, eleven ló, elég fiatal még, és bizony, nincs jól összeszokva Klewvel, így nem tudja igazán kihasználni képességeit, a fiú pedig nem elég jó lovas hozzá. A harmadik helyről is csak Lana és Dió lemaradása miatt jönnek föl a másodikra, de Hypát esélyük nincs megközelíteni. Klew vagánysága és lendülete elég ahhoz, hogy elhajoljon az ágak elől, és a legmerészebb ugrások után is nevetve igazítson magán a nyeregben. Fák ágairól, póznákról, kifeszített kötelekről rántja, tépi, kapja le a vörös szalagokat, kurjongat, élvezi a versenyt.

Keményen hajtja, hajszolja Hradát, aki kissé meg is makacsolja magát, s esélyük nincs akár cak megközelíteni az élen haladó Hypát, sőt, arra kell figyelnie, nehogy Lana visszajöjjön a második helyre. Egy éles kanyar, befordulás a célegyenesbe, Klew rásimul Hrada nyakára, és csak húznak előre. A célvonalon túl megfogja a lovat, zihálva-nevetve leugrik a nyeregből, a szalagok vörös csokrát a versenybíró kezébe nyomja, és vidám mosollyal az arcán gratulál Hypának és Lanának is. Utóbbit megöleli, és viszonozza az arcára kapott puszit, előbbinek csak óvatosan kezet csókol, bár szemei csillogásán látszik, neki is olyan sorsot szánna, mint Lanának.*

~~~

Alew

Adelina

Adelina

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 484 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2012.10.05, 23:43

[Kaios]

Nem adja fel egykönnyen, pedig tényleg nincs sok esélye. Könnyed mozgású, gyors, valóban nehéz lenne eltalálni a küzdelem elején, hisz egy orkhoz képest még kicsi is. Próbál támadni, próbál Grusnik mögé kerülni, próbál legalább egy ütést bevinni, amit ellenfele megérez, bármit, amire büszke lehet utólag, ami olyasmi, amire más nem volt képes, és kitartóan dolgozik ezen. Egészen addig hajtja is az adrenalin, és a siker vágya, számára akkor lesz "győztes" ez a harc, ha azt az egy ütést bevitte végre.
Egy ilyet követően viszont sokkalta gyorsabban fáradna, ha aprócska "győzelme" már az övé, nincs, ami hajtja, ez pedig érződhet a harci taktikáján is. Legalábbis ha Grusnik egy picit a szemébe néz, láthatja, hogy egy kis sikert akar csak, egy számottevő találatot, amivel aztán büszkélkedhet, és nem hajtana tovább. Egy ilyen találat nélkül sokkal tovább maradna talpon, remélve az utolsó szem erejéig, hogy eredményt érhet el, ellenkező esetben viszont a "győzni akarás" szinte teljesen eltűnne belőle, ha elérte, amit célul tűzött ki maga elé.
Így, vagy úgy, mindenképp eredményt könyvelhet el, hisz a "negyedsárkány" meglepően sokáig talpon bírna maradni a harcban, annak ellenére, hogy esetleg karcolást sem tud ejteni rajta. Ám ha valahogy szerencséje lenne, vagy sikerülne egy szép találatot bevinnie, ami miatt aztán körbeimádnák a nők, akkor már nem számít, milyen hamar verik össze, sőt, minél hamarabb történik ez meg, annál hamarabb ápolhatják. :)

Kylwog_De_Lamar

Kylwog_De_Lamar

  Kyr hatalmas

 • Archívum
 • 617 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2012.10.05, 19:18

[Lovagi Torna Grusnik a Csonttörő]

A széles és nagy pajzsot jól forgatja, néha a tüskéket használja, vagy a rozsdás pajzsszélt, egy-egy ellencsapáshoz, de nyílt támadást nem indít, míg Kaios nem fáradt ki. Nem pazarol sok erőt, bár technikája minden bizonnyal nem művészi, sőt kifejezetten barbár, ám hatékony. Egykezes buzogányával továbbra is maximum csípő magasságig támad alulról, vagy oldalról lendítve, kellemetlen belépésekkel kombinálva, hogy a pajzzsal egyszer-egyszer taszíthasson ellenfelén. Nyílt helyet nem is hagy a támadásra ellenfelének. Aprókat lép, a súlypontja mélyen, van, és oldalvást gyorsan fordul, ha szükség van erre. Olyan érzést kelt, mintha egy vastömbbel kellene küzdenie.

Adelina

Adelina

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 484 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2012.10.05, 19:03

[Kaios, Grusnik ellenfeleként]

Végre, kezdődik a harc, az úrfi pedig próbál taktikázni, bár nem sok esélye van. A különbség elég egyértelmű, bár a védekezés meglepően jól megy neki, és a csapásokat is egész jól bírja. Egyetlen öröksége a félsárkány anyucitól a szívóssága, emellett jó tanára volt az apja. Érzelmei mintha nem is lennének, hideg logikával próbál támadni, olyan módon, ahogy feltételezése szerint Grusnik nem várná, és a csapásaiba némi erőt is igyekszik vinni, hogy ne csak csiklandozás legyen a törzsfőnek. Épp ezért elég gyorsan fárad is, állóképessége ellenére is.
Tudja, hogy esélytelen. Tudja, hogy veszíteni fog. Egyetlen célja csak az, hogy méltósággal, és emelt fővel tehesse ezt meg, még ha alaposan összeverve kerül is ki ebből. Így legalább jó buli, szórakozás, még akkor is, ha most nem nevet, hanem véresen komolyan veszi minden mozdulatát. Igyekszik legalább egy sokat érő, büszkeségre okot adó csapást bevinni, mielőtt feladja a küzdelmet egy összeeséssel.

[A Jerah család]

A Jerah család végre kimozdult palotája falai közül. Persze, nem ők lennének, ha kihagynák a Lovagi Tornát, és mindenféle mérkőzéseket, elvégre nagy hívei ennek a fajta szórakozásnak. Jerah'Hannah kisasszony természetesen felfigyel az ifjú Kaios küzdelmére, Grusniknak ugyanis nagy rajongója a család, ha a küzdőtérről van szó. Hannah pedig odáig van meg vissza azért a jóképű fiúért, aki egy kicsit mintha jobban bírná a dolgot, mint az átlagos emberek. Persze, az fontosabb, hogy jóképű, így a küzdelem végére ábrándos tekintettel bámul. :D

Kylwog_De_Lamar

Kylwog_De_Lamar

  Kyr hatalmas

 • Archívum
 • 617 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2012.10.05, 18:37

[Lovagi Tornán Grusnik a Csonttörő]

Bizonyosan nem fogja kímélni a fiatal félsárkányt, ám nem sieti el a taktikája mindaddig védekező, míg ki nem tapasztalja ellenfele fizikai tulajdonságait, azután, néhány meglepően gyors csapással, próbálja padlóra küldeni, vagy lefegyverezni az ifjút, a tapasztalat, és a fizikai erő, minden bizonnyal az ő oldalán áll. Kissé talán komolyan veszi a tornát, de hát ork, és törzsfő, veszítenie tilos.

Crysalantanasia

Crysalantanasia

  A lovaghölgy

 • Fórumita
 • 913 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.09.30, 18:39

[Lovagi Torna - lóverseny]
[Lanaya]

*Toporogva áll meg Dió a startvonalnál. Jobb mellső patájával párszor megkaparja a talajt, fejét leszegi. Mintha most kezdene ráérezni, hogy valami különleges esemény van készülőben. Ráadásul nem is a női nyereg van hátán, s így úrnője súlya sem a megszokott mód oszlik el hátán. S eleve nem jellemző, hogy mindkét oldalán kapná az irányító jeleket, ő jószerivel csak a szárhoz és Lanaya mozdulataihoz edződött. Az egész helyzet egészen új neki.
A lány, miután megzabolázza hátasát, oldalra tekintve nyugtázza, hogy immáron Hypatia és Klewyan is felsorakoztak a kezdéshez.


A lóversenyt, mely a sorompóban lévő futások közti szünetben zajlik, maga a Királynő indítja el. A startjelre a sárga pej megugrik, felcsapva maga mögött a szalmatöreket és forgácsot. Egy egészen rövid időre, míg a lovasok végigszáguldanak az udvaron kialakított kacskaringós pályaszakaszon, még tán úgy is tűnhet, hogy az élen van. A jól elkapott rajt után ez a terep még könnyű, nem jelent kihívást se lónak, se lovasának. Kiérve a már természet alakította tájra néhány csenevész bokor közti szlalomozást követően sikeresen átugrat egy kidőlt fatörzset, hogy azt követően begyűjtse az első fehér szalagot Hypa zöld és Klewyan vörös darabja mellől.

A következő éles kanyart azonban már nehezebben veszik be, s a vizesárok kifejezetten ellen van Dió ízlésének, s bár becsületesen megugorja azt Lanaya kedvéért, a kezdeti előnyt Hypa előtt eddigre bizony már elveszítik és Klewyan mellé szorulnak vissza. A néha aljasan behajló ágak alatt egyszer épphogy az utolsó pillanatban sikerül csak elhajolnia, s az egyik hirtelen kanyarban ruháját is megtépi kissé az egyik tüskés bokor behajló ága. Ám mindez láthatólag nem szegi kedvét a lánynak, a fehér jelzőszalagok szépen gyűlnek nála.
A kezdeti lendület azonban az akadályok során valahol elaprózódik, s az utolsó szalag előtt már, ha csak fél lóhosszal is, de beelőzi őt a fiú is. s végül hiába hajtja meg a derék Diót a befutónál, mégiscsak a harmadik helyen érkezik be a célba. Ám mindennek ellenére kipirult arccal, nevetve pattan le a nyeregből, kezében lebegnek a fehér szalagok, amiket átnyújt a felügyelőnek megszámlálásra. Majd megpaskolgatja a sárga pej nyakát, oldalát kedvesen, s mialatt száron fogva elvezeti őt, megáll mindkét versenytársa mellett, hogy jókedvűen, öleléssel és arcukra adott könnyű puszival nem fukarkodva gratuláljon nekik az elért eredményükhöz.*


/Crysa/

arikon

arikon

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 161 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.09.24, 17:31

[Lovagi Torna]

[Segismundo de Rhyeldhis]

*Segismundo de Rhyeldhis, ki amúgy (meg naná, hogy!) koupjatörísre kísz, s ki sátrában sem berzenkedik harsányul ellenni, miközben orcátlan mód szökik a nedű valahová. De hogy hová…? Ki érti ezt. Bizonyára a hangerő kergeti hegyeken, völgyeken, s torkokon át, egyfajta sötét verembe, abba a zsigeribe. Teszi ezt - persze ez érthető -, végső kétségbeesésibe’. S míg a vízilovag jó hangulata hangosan hullámoztat meg tokát, hasat és sátorvásznat odabent, kint még amolyan elő-, utó-, s alkalmi dicsőítés megy, hát hogyne.

Nem-nem, nem marad ám ki senki, kiben az ezüst-kék kabátosok szikráját lelik pártolásnak, úgy ragadják ám baráti erőszakkal, örvényként Sinistert is maguk közé. Futni már késő, a menekülés esélye elzárva, bizony itt a vörös félelf csapdába esett a pajtizásnak, s lőrétől gőzölgő danonászásnak. A folyadék, ez a vidámságindikátor amúgy, mert nem sajnálják ők senkitől, ki ékes szóval járul fülük elé mindenről, mi Lagúnából jött, jár ám az alkalmi tanoncnak is. Igen, tanonc. Mert a férfi, míg kézről kézre jár, mondhatni inkább, erélyes vállveregetéstől vállveregetésig, fülelnie kell azokkal az enyhén hegyes kagylókkal, hisz lagúnai szavakat és dallamokat áramoltatnak át egymásba vágva az okítók rajta, hadd színesítsék csak a másik felmagasztalás palettáját Lagúnáról, urukról, s a szélesléptű, formás lovukról. Mert, ugye, mi másról is szólna az idegenföldi hangsorozat. Így legalább, már, ha már - bár ezt ki tudhatná a lelkes tanítók közül -, a félelf úgy is hallgatózni jött, csak ne távozzon már üres fülekkel, azt nem illik hagyni…!

Hamarost azonban majd a kultúraszínesítést egy összetéveszthetetlen hang csapja ketté – hisz jön az újabb futam, a hajónak ki kell futni, a zsákmányt pedig be kell húzni, ahogy illik, ahogy mindig is teszik. Mennie kell az ezüstnek, a sárgának, s főleg, a kéknek a sorompóba. Segismundo kész, Dugó kész, kopja s pajzs kész. Naná, hogy az dícsőüsígre, Cinkének, az picinkének!*

[Tiria del Belvoir]


-Ha magának az szórakozást jelent, hogy a lova alá temetődhet… Nos, Domvik őrizzen tőle, hogy ebben pont én legyek a gátja…-


*Míg az égverő méretű lovag térül-fordul, lassan felvonja szemöldökét utána, arcvonásainak eszébe sem jut palástolni velős véleményét a férfiról – minden bizonnyal ütődött lehet. Kusza mozdulatokkal arrébb húzódik a mellé guggoló Mevyaltól.*


-Igen. Nem! Mégis, miért érdekli ez egyáltalán magát?!-

*Emeli meg hangját zavartan, ezt követően pedig fejét a kijárat felé, azon túl pedig a zajra,
hogy még a holt is hallaná azt, ahogy az a folyóparti ezüst-kék-sárga kompánia vonul egyik pontból a másikba.*

-Inkább távozzon, a harsányföldiek már hiányolhatják magát.-

nurwing

nurwing

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 136 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.09.20, 10:57

[Ser Mevyal-am Aethar]

- Kivételes tehetségű legény mindahány, ezt elhiheti nekem. Mégis becsületükre válna, ha két lándzsát is eltörnek kapitányukon. S hogy legközelebb magácska kitaszít a nyeregből? Örömmel állok elébe, hölgyem, érdekes szórakozásnak hangzik!

*Vidáman felnevet. Viselkedésében nyoma sincs az előbb vívott kis „csatának”, szinte kipihentnek tűnik. Mikor Tiria vizet kér, feláll, s egy kis biccentéssel kifelé indul. A sátrat maga mögött hagyva apródjáért kiált, ki pár pillanat múlva ott is terem.*

- Hozz egy teknőben vizet, meg némi gyümölcsöt, s egy adag hűsítőt. De fürgén, mert lassan megint nyeregben kell lennem.

*A kölyök biccent, majd tovább is áll, a lovag pedig visszatér a sátorba.*

- Jobban van? –kérdi Tiriát, mikor leguggol melé.

Adelina

Adelina

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 484 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2012.09.18, 20:05

[Kaios]

Az úrfi még mindig arra vár, hogy végre párbajozhasson valakivel, már szinte mindegy is, hogy kivel, csak mozogjon. Van egy olyan érzése, hogy Grusnik csúnyán el fogja verni, de már nincs visszaút, és legyünk pozitívak, jó eséllyel gondos ápolást kapna utána a legszebb, aggódó hölgyektől.. :)

[Nozomi]

Laila érkezését végignézi, de nem kerít neki nagy feneket. Inkább csak biccent a nőnek, ahogy az beáll az íjászok közé. Ugyanígy Lucien távozása sincs rá túl nagy hatással. Nem a győzelem a fontos, hanem a részvétel, vallja ő, de azért nagyokat pislog, amikor a tömegben Sinistert látja meg, na és persze, azt a dobott csókot, amit el is kap. Kicsit meglepte ugyan a gesztus, de azért elmosolyodik, sőt, vigyorog, és nagy levegőt vesz, majd kifújja.
Ahogy ismételten lövéshez készül, kicsit fellelkesíti az a puszidobás. Na, hát jó érzés ilyesmit kapni, akárhogyan is! És mintha különös gondolatok szöknének a fejébe közben arról, milyen is fent, avagy lent. A végén még itt írja meg a versét a dalnokversenyre, lövés közben.

John_Gavin

John_Gavin

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 170 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2012.09.15, 16:23

[Lovagi Torna]

Nagy sajnálatára az utolsó körnél nem tudja bevinni a döfést így egy kopjával ugyan de vereséget szenved.Csalódottság ütközik ki rögvest arcán miközben hagyja kifutni az állatot,amit a sisak eltakar.Nem sokáig búslakodik azonban,mikor megszabadul a sisaktól már apró mosoly is látszik az arcán.Most így alakult talán majd legközelebb sikerrel jár.

-Gratulálok a győzelméhez.

Mondja őszintén majd kis meghajlással fejezi ki tiszteletét a királynő felé.A közönség felé is int miközben visszavonul,mára számára véget ért a lovagi torna.

Crysalantanasia

Crysalantanasia

  A lovaghölgy

 • Fórumita
 • 913 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.09.15, 14:23

[Lovagi Torna]
[Crysalantanasia]

*A jó kezdés után nem veszi el kedvét, hogy a derék lovag felhozza az állást egyenlőre. Miután meglapogatja lova nyakát és pár biztató szót suttog neki, kiegyenesedik ismét a nyeregben, s a kopját betámasztva elfoglalja az indulási pozíciót. Tekintetét Lanaya enyhe szellőben lebbenő kendőjére szegezi, s ahogy a lány keze a magasba lendül, a shire megfeszül, s a jeladásra nekilódul, könnyű vágtába váltva alig pár lépés alatt. A rózsaforma öklelőfej magabiztosan mered Gavin felé, a lovak közti távolság egyre fogy. Crysa a pajzs védelméből indítja meg a lökést, s a két fegyver roppanása egyszerre visszhangzik bele a feszült csendbe, ami az összecsapást kíséri.

Míg a küzdő felek visszatérnek új kopját vételezni, addig kihirdetik a kettős találatot, s mindkét pajzs alá felkerül a második találatot jelző vörös szalag. Az állás egyenlő, az utolsó, harmadik találatért következik az összecsapást záró futás a sorompóban. A tét a döntőbe kerülés és ezzel együtt az, hogy a Főpohárnok vagy az Uralkodó fogja-e képviselni a bajnoki címért zajló végső küzdelemben Teráliát. Hiszen a másik ágon két külhoni küzd a bejutásért.

A lovaghölgy határozott mozdulattal veszi el az újabb fegyvert apródja kezéből, s támasztja meg jobbjában. Baljával rövidebbre veszi a szárat. Sámson is érzi a megváltozott helyzetet, leszegett fejjel léptet a sorompó végéhez, nagyot fújtatva. Az aranyszín hímzésen megcsillan a napsugár, ahogy a kendő lebbenése elindítja a lovasokat. Pár lépés könnyű ügetés után lépésváltással más ütemre tér át a termetes shire, hogy aztán Crysalantanasia csizmasarkának ösztökélésre csak kevéssel a fegyvertávolság elérésekor csapjon át vágtába. A királynő mindvégig pajzsa takarásában tartja kezét, hogy a megfelelő pillanatban vállból indítva a támadást egyenesen ellenfele mellkasát célozza meg erőteljesen, miközben a másik kopjáját eltereli.
A szétfreccsenő szilánkok jelzik, ahogy a fegyver célba talál. A shire felhorkanva fejezi be futását folyamatosan lassulva, hisz érzi, jól teljesítettek. Majd lovasa irányítása alatt megfordul, s visszatér Gavin lovag és hátasa mellé, hogy a lovaghölgy, immár sisakját levéve, illő mód fejezze ki tiszteletét a Főpohárnok felé.*


/Crysa/

John_Gavin

John_Gavin

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 170 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2012.09.15, 12:55

[Lovagi Torna]

Elégedetten robog tovább mikor a második körben sikeres találatot ér el így kiegyenlítve az állást,hála a koncentrációnak és a jó időzítésnek.Eldobja a törött fegyvert majd újabbat kap hála egy apród buzgó munkájának,aki rögvest ott sürög a ló melett.Nem sokat tétovázik most úgy érzi elkaphatja ellenfelét és akár egy töréssel meg is előzheti fordítva az álláson.Határozottan áll oda a sorompóhoz ismét majd a jelre kicsit kivárva ismét sebes vágtára fogja a lovát,magabiztosan tartva a kopját a cél ismét a mellpáncél.Az újabb próbálkozás sikeresnek bizonyul.

Módosította John_Gavin: 2012.09.15, 12:55


hypatia

hypatia

  Újdonsült fórumozó

 • Inactive / Invalid
 • 34 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2012.09.13, 20:18

[Lovagi torna]

[Lóverseny]

*A startnál keményen kézben kell tartania a dolgokat, hogy ne ütközzön szabályba. Zhal folyvást előre akar lépni a többi ló alkotta vonal elé. Nagy igyekezetében majdnem elszalasztja Sinister és Lana enyelgését, amit csupán egy futó mosolygással tisztáz. Most furcsa módon nem érdekli és nem is hozza zavarba a jelenet, talán mert nincs ideje belemerülni. Klew viselkedése annál inkább gondolkodóba ejti. Lanától nem szokatlan a flört, de Klew-től sem a sértődöttség. Azon akadt fent, hogy a fiút még ki tudja hozni a sodrából a lány.
Sóhajt, nagyokat pislog, megrázza fejét és visszakoncentrál a versenyre. Ez most fontosabb, mint a többiek magánéleti pontjai. Legalábbis számára.*

Crysalantanasia

Crysalantanasia

  A lovaghölgy

 • Fórumita
 • 913 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.09.13, 14:58

[Lovagi Torna]

[Crysa]

*A hangosan elroppanó kopja hangja és a visszalökés érzete pillanatnyi elégedettséggel tölti el. Tovarobog ellenfele mellett, engedve, hogy Sámson saját ütemében lassuljon, majd megfordulva visszatér a kiindulási ponthoz. A törött fegyvert ledobja nyúl, hogy a már készenlétben várakozó apródtól átvegye az újabb kopját. Gondosan betámasztja, a rózsafej a Krad lovag mellkasa felé irányul, ahogy a kendő adta jelre ismét nekilódul, hogy bevegye a sorompót. Ezúttal azonban túl gyors a lendület. Mintha egy pillanatra megingana az összhang ló és lovasa közt, a shire megrázza a fejét, a királynő fegyvere a célt messze elkerülve hasítja csak a levegőt, míg Gavin találata ércesen zeng a mellpáncélján.
Ciccen egyet a sisak rejtekében, majd megfordítja Sámsont. Az újabb futás előtt megpaskolja kicsit páncélkesztyűs kezével a ló nyakát.*


/Crysa/


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]