Ugrás tartalomhoz


Milyen karaktert választanál?Jóképű avagy...


 • Válasz írásához lépj be
364 hozzászólás érkezett eddig

Fulgore

Fulgore

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 410 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.11.11, 10:00

Leophane, ezért írtam: "Egyébként érdemileg, hagyd figyelmen kívül, amit írtam. Köszi."

Sautia Fulgore

Dronner

Dronner

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 5762 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.11.11, 09:50

Leophane:
Ne vedd magadra, nem neked róttuk fel a dolgot. :D

Leophane

Leophane

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 547 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.11.11, 09:47

Már ne haragudj, de egyáltalán nem volt érezhető, hogy ezt Te viccként gondolod. Sajnos, ki kell ábrándítsalak, ha körülnézel ezen a fórumon, meglátod, Domvik-papnőknél és Ellana-paplovagoknál sokkal érdekesebb és izgalmasabb dolgok is fordulnak itt elő. Biztosan ez vette el a kívánt hatást.

Fulgore

Fulgore

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 410 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.11.10, 15:01

Dronner, komolyan nem értem ezt? Vki, hogy vehette be ezt gyógyszerként??? Nem érzi a mondanivaló élét!!! Már így is egyre ritkábban írok, mert ez már nem a régi fórum. De az ilyen ... arcok tovább erősítik bennem azt a felhangot, hogy frankón nem érdemes itt olvasgatni és véleményt megosztani...:D

Dronner

Dronner

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 5762 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.11.10, 14:53

Fulgore:
Azért ez gáz valahol, hogy annyi hülyeséget írnak az emberek "komolyan", meggyőződéssel, hogy az erről is elhitte valaki, hogy komolyan írtad...
:D

Fulgore

Fulgore

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 410 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.11.10, 14:47

Domwik papnÅ‘re reagálva indítottam egy khál hím Ellana paplovagot. Otthon meséltem magamnak hétvégén pár kalandot, ork-ocsány... Lezúztam párat és máris harmadik szinten nyomulok :D :P :gyagya: Azután randi a bomessel, ebbÅ‘l sokat tanultam. Majd ahogy visszafelé haladtam a besti oldalain, találkoztam az életerÅ‘/egészség/szépséggel táplálkozó szellemekkel és ott bebuktam. Röviden ennyi.
Leophane, légyszíves olvass a sorok között!!! Ha ez sikerült, akkor észlelheted, hogy a nagyteljesítményű hülyeség-turbinákat pár arc felpörgette itt a fórumon. Erre reagáltam én utólagos engedelmetekkel. A fenti szöszenetet is csak azért írtam, mielÅ‘tt egyesek újabb nagyobbnál nagyobb baromságokat kezdenek írni. Domwik papnÅ‘ olyan eséllyel létezhet Yneven, mint khál hím Ellana paplovag... Remélem érthetÅ‘ voltam?! Ha zúzósat válaszolnál, U2U-ban jöhet. Egyébként érdemileg, hagyd figyelmen kívül, amit írtam. Köszi.

Sautia Fulgore

Módosította Fulgore: 2008.11.10, 14:51


Leophane

Leophane

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 547 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.11.10, 13:43

a khál hím Ellana-paplovag

Ne haragudj, ezt hogy érted?

Fulgore

Fulgore

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 410 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.11.05, 21:43

Jaj, én kérek elnézést. nem EUtan, hanem Amné-zia lett a kedvenc karim neve...

Fulgore

Fulgore

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 410 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.11.05, 21:34

Az én kedvenc karakterem neve: Anasztázia. Az én kedvenc karakterem a khál hím Ellana-paplovag roppant szép volt, főleg a savfürdő után... Akkor randiztam utoljára bomessel :aboci: A sav (beégés)nyomait nem viseltem büszkén, mint ahogy ezt a kyrek - közszemlére - teszik a Vérnász idején.
Bár ezt a problémát könnyen orvosoltam, mert pár manáért sok Ép-ét és Fp-t tudtam magamon gyógyítani.
Utána pár életerővel táplálkozó szellemmel hancuroztam. Elbuktam 12 Egészség és Szépség pontot. Ez a veszteség örökre szólt, visszanyerésükre nincs mód, sem természetes, sem mágikus módon. Na ez a :cumi:
Aki ellenőrizni szeretné, Besti 75.o.
Az emlékek néha megrohannak, mily viharos életem volt, de totál szopó, hogy a szellemes randira mégsem emlékszem, mert 12*d6 nap emléke menthetetlenül törlődött az agyamból :brühühü: és még amnéziás is lettem. Ezután Eutanázia lett a nevem...

Noryella

Noryella

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 37 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.11.03, 11:59

Most had ne példálózzak azzal, hogy az eddig kidobott összes karim minimum 16-20-as szépségű lett. :rohog:
(És tényleg nem csaltam a kockával. :) )
A kedvenc karakterem a Domvik papnőm:
20as szépségű, hosszú természetes (répa)vörös hajú, tejfehér bőrű és mindehez gyönyörű világoszöld szemek társulnak. :)
Igen, szerintem a karakter legyen szép ha nőről van szó (a férfinál mindegy :lol: ), de ezért nem csalnék alkotáskor: ahogy a kocka hozzá annyira legyen szép... :)

mortin

mortin

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 125 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.11.04, 10:51

Matzi:
Értem. Nos ha a szépség öröklött voltára gondoltál, azzal nem nagyon lehet vitatkozni. Legfeljebb csak néhány plasztikai sebész tudna. :D

Korábbi álláspontomat azonban továbbra is fenntartom. Nekem inkább a szigorúnak tűnő kategorizálás nem tetszik. Eddig tapasztalataim azt mondatják velem, hogy sok szerepjátékos - köztük én is - egy idő után hajlamos erősen kategóriákban gondolkodni, ha az emberekről van szó. Ez a játékban egyáltalán nem baj, sőt mesélőként például igen hasznos ez a szemlélet amikor újabbnál-újabb NPC-ket kell csupán nagyvonalakban megszemélyesíteni. Viszont a valóságban létező személyiségeket szerintem nem ennyire egyszerű csoportokra bontani és elemezni. Példának okáért a valóságban szerintem szinte alig léteznek abszolút gonosz, illetve jó emberek, illetve végtelenül törvénytisztelők. Az embert szerintem általában alapvető igényei hajtják és próbálgatja lehetőségeit, határait.

Valahogy így van ez a HP és HF (hülye f@sz) típusú kategóriákkal is. :P Könnyen és gyorsan húzunk rá ilyeneket bárkire, aki nem szimpatikus. Világos a véleményed, hogy aki most nem szimpi, azt nem akarod pátyolgatni, hogy vajon kinövi-e és lesz-e belőle valami, ami már tetszik majd neked. Szinte vitathatatlanul logikus dolog ez. Engem inkább az zavart az általad leírtakban, hogy a HP, mint menthetetlen és végleges kategória tűnt fel. De ezt mostanra úgy gondolom tisztáztunk. :pirul:

Matzi

Matzi

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1811 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.11.04, 10:02

mortin:
Pontosabban is értelmezhetnéd amit írok, mert így nehéz lesz. :D Ha elolvasod, nem azt írtam, hogy az üresfejűség öröklött, hanem a szépség. Próbáld így újra.

A jelen állapot nem szükségszerűen végleges, de nekem jelen pillanatban honnan kellene tudnom, hogy mi lehet valakiből? Nem ítélem meg külső alapján, de ha az jön le róla, hogy egy HP, akkor nem fogok elmorfondírozni rajta, hogy vajon lehetne e jobb ember (nyilván lehetne, de az, hogy nem akar tenni érte, az jelent valamit). Sőt, LV-vel (aki őgy tünik nem hajlandó veleb beszélgetni :pirul: ) ellentétben én nem is sajnálom, hogy ilyen, mert marhára nem érdekel.

mortin

mortin

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 125 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.11.04, 02:34

mortin:
Az üresfejű liba dolgot azért hoztam fel, mert ez egy tipikus archetípus. A lényeg nem azon van, hogy megváltozik e vagy sem, mert az alapján nem lehet valakit értékelni, hogy "lehetne ő jobb ember is", mert szinte mindenki lehetne jobb ember. A dolog inkább arra vonatkozik, hogy az illető valamiféle öröklött, és valójában kevéssé fontos tulajdonságot emel a többi fölé, és közben tökéletesen meg van magával elégedve. Ez a személy jó esetben nem akar megváltozni, mert túl buta, hogy felismerje, hogy lenne hová fejlődni, vagy csak szimplán jól érzi magát így, és nem érdekli más. Ettől még megváltozhat, de az a jelen megítélés szempontjából lényegtelen, mert ő maga nem törekszik rá (ha tenné, akkor azért lenne eredménye, hamarabb, mint mondjuk egy fogyókúrának).

Ráadásul nekem semmivel sem lenne jobb, ha a világ összes üresfejű libája hirtelen megváltoznak, és hajde intellektüel lenne. Mármint nem érezném azt, hogy "ők a napsugarak sivár életemben", ahogy LV állítja.


Öröklött? Nem hiszem. Miért kéne az üresfejű liba apjának, illetve az egész családfának is szükségképpen üresfejűnek lennie? Inkább felvett viselkedésiforma ez, amit a jelenkor és az elvárások "kívánnak meg". Burkoltan asszem Kyra is erre utalt.

Viszont némi félreértés azért van. Én nem az alapján ítélem meg az illetőt, hogy jobb ember is lehetett volna. Ez esetleg LSV érvelése, de nem az enyém! A volna egyébként is múltidőt takar, ami ebben az esetben egyáltalán nem igaz. Én csak annyit állítottam, hogy a jelen állapot nem feltétlenül és szükségszerűen vetíti előre a jövőt. Senkinél sem.

Ha bele akarunk menni, akkor talán még annyit mondanék, hogy szerintem a jelen nem egy végső és megváltoztathatatlan állapot az ember viselkedésében. Míg szerinted talán immár az. De legalábbis a leglényegesebb. Vagy tévedek? :D

_Kyra Stacci (NPC/NJK)

_Kyra Stacci (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.10.30, 15:24

Ami az üresfejű liba dolgot illeti: amikor középiskolás voltam, elég sok osztálytársnőm alakította ezt a szerepet. Alapjában véve okos és értelmes lányok voltak, és ez az állapot egészen addig tartott, amíg egy helyes pasi nem lépett a képbe. Akkor aztán "barbibaba-üzemmódba" kapcsoltak, és elkezdték az imént emlegetett üresfejű libát játszani. Sok lány gondolja úgy, hogy a pasiknak ez a stílus jön be, és tapasztalatom szerint a legtöbb lány, miután meghódította kiszemelt "áldozatát" és nyeregben érzi magát, visszavált normál-üzemmódra.
Ergo: nem minden az, aminek látszik, és nem minden arany ami fénylik. Szóval nem minden üresfejű libának látszó leányzó az. Ez sokszor csak egy szerep.

Matzi

Matzi

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1811 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.10.30, 10:15

mortin:
Az üresfejű liba dolgot azért hoztam fel, mert ez egy tipikus archetípus. A lényeg nem azon van, hogy megváltozik e vagy sem, mert az alapján nem lehet valakit értékelni, hogy "lehetne ő jobb ember is", mert szinte mindenki lehetne jobb ember. A dolog inkább arra vonatkozik, hogy az illető valamiféle öröklött, és valójában kevéssé fontos tulajdonságot emel a többi fölé, és közben tökéletesen meg van magával elégedve. Ez a személy jó esetben nem akar megváltozni, mert túl buta, hogy felismerje, hogy lenne hová fejlődni, vagy csak szimplán jól érzi magát így, és nem érdekli más. Ettől még megváltozhat, de az a jelen megítélés szempontjából lényegtelen, mert ő maga nem törekszik rá (ha tenné, akkor azért lenne eredménye, hamarabb, mint mondjuk egy fogyókúrának).

Ráadásul nekem semmivel sem lenne jobb, ha a világ összes üresfejű libája hirtelen megváltoznak, és hajde intellektüel lenne. Mármint nem érezném azt, hogy "ők a napsugarak sivár életemben", ahogy LV állítja.

mortin

mortin

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 125 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.10.30, 01:32

Matzi:

Noha a leírt dolgaid nagyrészével nem szeretnék vitatkozni - mivel olyan álláspontot képviselsz, ami szimpatikus és sok dologban osztom a véleményedet - az üresfejű liba kijelentéssel azonban talán mégis szeretnék.

Valamiért azt érzem, hogy szerinted csak végleges és megváltoztathatatlan kategóriák vannak, amikből az emberek nem tudnak, de nem is nagyon akarnak kiszabadulni. Az üresfejű liba például egész életében üresfejű marad és nem is történhet semmi új, ami megingathatná őt üresfejűségében....

Példának okáért nem jöhet egy művész Lord S.Vampire személyében, aki múzsájának válaszja a buta, de gyönyörű libát, és ezzel megváltoztathatná gondolkodását?

De vonatkoztassunk el a vitapartnertől, illetve ne növeljük túl nagyra az egóját.... :lol:
Mi van, ha a liba csak úgy szimplán értékéssé válik önmagától, vagy esetleg a hatásoktól, amik érik?

Az út során, ami ránk vár szerintem mindenki tanul valamit. Közel sem biztos, hogy ugyanazok a következtetések csapódnak le majd mindenkiben, vagy hogy hasonló értékek mentén fogunk gondolkodni mindvégig, azzal viszont nehezen lehet vitatkozni, hogy az emberekkel kapcsolatban kevés olyan álladó dolog létezik, mint a változás! :wow:

mortin

mortin

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 125 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.10.30, 00:36

Amúgy a női szépség, vonzerő csak kisebb részben múlik külső adottságokon.
Leginkább hozzáállás kérdése - előbb utóbb mindenki bele fog futni egy amúgy
nem világszépe hölgybe, aki zseblámpaként kapcsolja fel vagy le a vonzerejét.


Ezzel totálisan egyetértek.

Amikor az ember megismer valakit, leginkább az illető pl. hölgy által környezetének sugározott jelekből tudja felmérni, hogy azok szimpatikusak-e számára, avagy sem. Tehát nem fog odamenni egy belső értékekben igen gazdag, de kívülről se nem szép, se nem értékesnek, vagy izgalmasnak nem tűnő nőneműhöz, mégpedig azért mert a belső értékek nem látszanak ki!

Szal valami elsőre látszó ingernek szerintem lennie kell, ami megmozgatja az ember fiát, illetve lányát, hogy lépéseket tegyen a másik felé... :lol:

mortin

mortin

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 125 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.10.30, 00:03

Ez igen érdekes és átfogó téma... :aaaaa: :aaaaa: Bánom hogy nem olvastam végig korábban!


A kérdés az, hogy egy játékos, ha jóképű/meseszép karaktert választ, vajon akar-e/képes-e ennek megfelelni? Ha például ez a feladata. Egy életében sajnos rossz testi tulajdonságokkal ellátott, kisebbrendűségi komplexussal szenvedő férfi például, képes-e a szívtiprót, vagy legalábbis, a hölgyeknek kedves bajnokot játszani? Mert az élet nem csak csókjelenetekből, ágyjelenetekből, hősi kinyilatkoztatásokból, hőstettekből és vállra omlásokból áll, hanem bizony, a mimikával - persze nem igazán lehet minden apró részletet kijátszani, de meg lehet próbálni. - a beszédstílussal el is kell érni, hogy a karakter az legyen. Persze mindez vonatkozik a női karakterekre is.


Számomra a szerepjáték egyik legcsodálatosabb része, amikor az ember kipróbálhat valami olyat, amit az életben nem tehet meg. Belebújhat például egy tőle teljesen idegen személy bőrébe: ha csúnya, akkor lehet szép, ha békés, akkor lehet vérengző, de bármi más is elképzelhető, ami eszébe jut...

Durva belegondolni mennyi lehetőség van a játékon belül, ami az életben nem, vagy látszólag nem adatik meg.... :lol: A csúnya komplexusos férfi, vagy nő esete is ilyen. Az életben talán soha elő nem vett, de létező belső kisugárzás egy játék alkalmával komoly szerephez juthat, amikor az illető kényszerűen, illetve egy félig-meddig maga választotta karakterrel kipróbálja, hogy mi lenne, ha........?

A hangsúly pedig a fentiekben a tét nélküliségen van. Mert mi van, ha megpróbálja, és nem sikerül?
Akkor sem kell szégyenkeznie senki előtt, hiszen csupán egyik karakterének kijátszásáról volt szó... :wow: :aaaaa:

Matzi

Matzi

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1811 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.10.29, 11:42

Valahogy, sokan nem jönnek rá, hogy ha ezt nyújtják, egy kis felüdülést a hétköznapokban, ők a csepp víz a sivatagban, akkor a többiek is így fogják kezelni őket. Ha nem.. hát így is, be lehet állni a többiek közé, éppen semmi gond nincs vele. Csak ennyivel szegényebb lett ő - és mi.

Mi? Én sosem éreztem azt, amikor megláttam egy üresfejű libát, hogy "ej de kár, hogy nem okosabb, mert akkor ő lehetne a csepp víz a sivatagban", sőt, egyáltalán nem érzem, hogy nekem attól egy kcisit is jobb lenne, ha XY nem lenne olyan buta, vagy akármi. Ha ő belül értéktelen, attól még nem kezdem el sajnálni, leginkább azért, mert a viselkedéséről, szókincséről, vagyis a belső értékek egy részéről tehet az ember, míg a külselyéről kevésbbé. És míg a legtöbb csinibaba fel sem fogja, hogy mennyire sekélyes, hogy esetleg lenne hová fejlődni, addig elsőként jelentkeznek mellműtétre mondjuk, mert az még lehetne jobb. Az egész dolog nem függ a szépségtől, ezért nem érzem az összefüggést, hogy miért kellene sajnálni azt, aki szép de buta, pláne jobban, mint aki ronda és buta, vagy épp ronda de jó ember.
Az valóban kiábrándító, hogy valaki barbibaba és közben ásó, kapa és nagyharang hullik ki a száján, és bárki 5 perc alatt kiállít nekiegy negatív IQtesztet megszólalás alapján, de ebben nem az a rossz, hogy ő szép, és lehetne jobb (ugyanilyen gáz, ha valaki ronda és buta). Az benne a kiábrándító, hogy sokkal többre értékeli a "szépséget", mint bármi más emberi értéket, holott szerintem nem lessz senki jó ember attól, hogy jól néz ki. De ez másnál is kiábrándító tud lenni, csak rajtuk elsőre látszik.

Ugyanolyan hanyag, töredező szókincs adatik, mint sajnos nagyon sokaknak, ugyanolyan világgal nem törődő, saját kis életét élő, a mindennapok bosszúságaiban, örömeiben kimerülő életét párosul emellé, mint nagy rétegeknek.

Most azért mert valaki jó kiosztást kapott, és emiatt szép, az valami kiválasztott? Aki meg Quasimodo, az lehet nyugottan bunkó, mert úgyis az látszik rajta?

Összességében azt nem értem, hogy miért tulajdonítasz ekkora jelentőséget a szépségnek? Ezzel az erővel elkezdhetnéd sajnálni a gazdagokat is, hogy milyen rossz, hogy sokuk nem akar nagyobb célt elérni az életükben, elég nekik a jó ház, jó kocsi, nagy medence, sok nő/pasi.

KLM

KLM

  Ős fórumozó

 • Fórumita
 • 12352 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.10.29, 09:16

Aki igazán szép, az tudja magról, hogy testileg szép és épít rá.


Pont, hogy nem, főleg egy bizonyos kor után. Hallottad már a
"40 felett mindenkinek olyan arca van, amit megérdemel" dolgot?

Szerintem nagyon is igaz.

De továbbmegyek. Hacsak valaki nem cefet rossz számokat húzott ki a
génlottón, (értsd: egy fokkal szebb az ördögnél), akkor már a belső
kisugárzás többet számít, mint a külső. No és persze a manipulációs
készség...

Csak ennyivel szegényebb lett ő - és mi.


Azért ez is félrevezető. Úgy értem sok "üres hajasbaba" tényleg üres,
sőt sokuk IQ-ja az aranyhalakkal vetekszik (ellenben az aranyhal csendben
marad ;) ), de...

Nos ez a szintetikus külső egyáltalán nem automatikusan jár a negatív
IQ-val, sőt, még sivár érzelmi élettel sem (bár ez tényleg gyakori).

Adios
KLM


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]