Ugrás tartalomhoz


Milyen karaktert választanál?Jóképű avagy...


 • Válasz írásához lépj be
364 hozzászólás érkezett eddig

_[KM]Lord S.Vampire (NPC/NJK)

_[KM]Lord S.Vampire (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.10.29, 00:47

Én egy kicsit könnyedebb megfogalmazások híve lennék... nem kell túlzásokba vagy végletekbe esni.

Úgy gondolom: aki kiemelkedik, az észreveszi, hogy szép. Nem, nem arra gondolok, hogy tdja, milyen és hány elvárásnak felel meg, tudja, mekkora a mellbősége és egyéb dolgokat. Persze, ezt mindenki tudja.

Ezt a gondolatot nehéz szavakba önteni. Aki igazán szép, az tudja magról, hogy testileg szép és épít rá. Azzal,hogy igényes, mind kívül, mind belül és ez nem csak nőkre értendő. Megválogatja a társaságát, megválogatja a beszédét, a szavait, odafigyel önmagára, a stílusára, a környezetére és a kapcsolatára a környezetével. Én azt a szomorú állapotot próbáltam kifejezni, milyen siralmas, mikor az ember látja, néha a külső adottságok mellé nem párosul ez a belső szépség. Ugyanolyan hanyag, töredező szókincs adatik, mint sajnos nagyon sokaknak, ugyanolyan világgal nem törődő, saját kis életét élő, a mindennapok bosszúságaiban, örömeiben kimerülő életét párosul emellé, mint nagy rétegeknek. Nem, nem kell minden külsőleg szép ember okos, művelt, ápolt, haladó gondolkodású legyen. Lehetetlen. De többnek kéne törődnie azzal, hogy ne hagyja el magát és tényleg egy üde színfolt legyen az életünkben. Valahogy, sokan nem jönnek rá, hogy ha ezt nyújtják, egy kis felüdülést a hétköznapokban, ők a csepp víz a sivatagban, akkor a többiek is így fogják kezelni őket. Ha nem.. hát így is, be lehet állni a többiek közé, éppen semmi gond nincs vele. Csak ennyivel szegényebb lett ő - és mi.

A kérdés az, hogy egy játékos, ha jóképű/meseszép karaktert választ, vajon akar-e/képes-e ennek megfelelni? Ha például ez a feladata. Egy életében sajnos rossz testi tulajdonságokkal ellátott, kisebbrendűségi komplexussal szenvedő férfi például, képes-e a szívtiprót, vagy legalábbis, a hölgyeknek kedves bajnokot játszani? Mert az élet nem csak csókjelenetekből, ágyjelenetekből, hősi kinyilatkoztatásokból, hőstettekből és vállra omlásokból áll, hanem bizony, a mimikával - persze nem igazán lehet minden apró részletet kijátszani, de meg lehet próbálni. - a beszédstílussal el is kell érni, hogy a karakter az legyen. Persze mindez vonatkozik a női karakterekre is.

Kérdés még, hogy mit tanul ebből a játékos. Jó esetben, esetleg, egy kis önbizalomra szert tesz, talán megragad benne valamennyi a bajnok, a szívtipró, vagy éppen a boszorkány vagy a bárdnő esszenciájából és ha nem is alátámasztani, de kisegíteni tudja a sajűt szépségét ezzel a mindennapokban. Mert ha ezzel a belső szépséggel, illetve ennek hiányával le lehet rombolni a szépséget - mármint azt, mit sugároz egészében ki az ember - akkor a belső szépséggel, önmagunk elfogadásával és elfogadtatásával pedig javíthatjuk ugyanezt.

És jó próba ez a szerepjáték szempontjábül is. Addig rendben, hogy magas szépségű karaktereket választunk, de kis is tudjuk játszani azokat? Ha akarjuk is, nem lesz mégis a fent említett siralmas átlagember belőle, aki kételen a szépre?

Matzi

Matzi

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1829 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.10.28, 22:21

Mondjuk a kiemelkedésnél a külső a legkevésbbé jó pámpont. Lehet belőle modell, pornószinész, vagy hasonló felemelő kirakatbaba, ha más tehetsége nincs, de ha meg van, akkor a szépsége lényegtelen. Én nem becsülöm jobban azt, aki ily módon kihasználja az adottságait, de belül üres. Nagyon nem lehet felsőbb célért küzdeni, ez nem az a világ, ahol az ilyen menne. Illetve nem értem mire gondolsz.

Szerintem az a lehangoló, ha "kívül szőke belül sötét", vagyis az egyetlen értéke a külseje, annál már csak az a rosszabb, ha olyan hülye, hogy még azt sem veszi észre, hogy nem is szép. Az ilyen elmegy díszribancnak, és azt hiszi mindenkinél jobb.

Képtelen látni, hogy milyen lehetőségek vannak előte kiaknázatlanul.

Szóval milyenek is?

_[KM]Lord S.Vampire (NPC/NJK)

_[KM]Lord S.Vampire (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.10.28, 22:10

"la charme"

Egyébként, ott a másik véglet is, az lehangoló. A gyönyörű lány - külsőleg - aki tényleg szép azonban képtelen ezt kihasználni. Nem, nem arr gondolok, hogy szerény volona, vagy gátlásos, az is más. Gyakran találkozok azzal, hogy képtelen egy ilyen személy kilépni a hétköznapok sorából, úgymond. Elég neki egy fiú aki jut, aki megfelelő arccal és pénztárcával, ruhatárral és gépjárművel rendelkezik az ő mércéjéhez, elmarad mindenféle szenvedély és küzdelem egy magasabb szintért. Ez valamiféle szegénység az én szememben. Képtelen látni, hogy milyen lehetőségek vannak előte kiaknázatlanul. Nem tudom, mennyire érthető, amit megpróbálok elmagyarázni.

Ajánlom magamat!

KLM

KLM

  Ős fórumozó

 • Fórumita
 • 12666 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.10.27, 08:19

Egy sajátos mosoly... vagy más, egy cseppnyi holdfény...


Áh, elég ha csak megvan a feromonkompatibilitás... :lol:

Amúgy a női szépség, vonzerő csak kisebb részben múlik külső adottságokon.
Leginkább hozzáállás kérdése - előbb utóbb mindenki bele fog futni egy amúgy
nem világszépe hölgybe, aki zseblámpaként kapcsolja fel vagy le a vonzerejét.

Némi mimika, egy kis testbeszéd és ennyi...

Sőt.

Ez a másik nemre is igaz, bár ritkábban találkozni ennyire látványos
példával.

Adios
KLM

_[KM]Lord S.Vampire (NPC/NJK)

_[KM]Lord S.Vampire (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.10.26, 20:50

Ezek szerint, akkor lehet, hogy bennem van a hiba, de én ugyanúgy észreveszek minden szép hölgyet itt-ott amott, utcán és sorolhatnám, és tudom magamban értékelni a női szépséget - amit egyébként a legtisztáb és legszebb dolognak tartok a világon - viszont a gyengébb érzelmeim nem minidig a minden paraméternek megfelelés szerint gyúltak lángra, hanem valami szép miatt. Ha a belsőt nézzük, a tisztaság, az értelem és a legfontosabb emberi tulajdonságok - a külsőt tekintve viszont, ha mélyebb érzelmekkel nézek egy nőre, az arca, a szemei fontosak, hogy számomra valami szépet találjak bennük, valami érdekeset, valami tüneményt és ez nem feltétlenül a legangyalibb szimbólum-arcok sajátja. Egy sajátos mosoly... vagy más, egy cseppnyi holdfény...
Kicsit hasonlítok arra a jóbarátomra, aki - egyébként szintén szerepjátékos, de ez nem fontos szempont - most mély szerelmi románcban van egy aranyos hölggyel - aki nagyon kedves és elragadó és bevallom, nem az az alkat, akit az átlagemberek a legszebbnek vélnének. Kicsit egymás közt úgy is gondoljuk, hogy leginkább a Harry Potter-könyvek Hermionéjára emlékeztet, ugyanolyan zuhatagos haj.. és az arca nagyon varázslatos és olyan egyedi. Nem a legtökéletesebb, legszebb. Viszont van benne egy egyedi szépség, a szemeiben bujkáló mosolyban, ahogy mosolyog. És rettentően nagyra értékelem ennek a barátomnak a szépérzékét. Eben tökéletesen megegyezik az enyémmel.
Ez így a témához kapcsolódik: a karaktereink, mi is, emberek vagyunk. Nagyrészt, bár néhány a másik világban tényleg nem ember és ebben pedig néhány csak nagyon nem tűnik annak.

Matzi

Matzi

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1829 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.10.26, 20:25

Elég sokféle ember létezik, és egy átlagos, vagy az alatti megjelenésű ember nem valószínű, hogy nagyon válogatós lenne külső terén. Inkább jellemző, hogy aki jobbnak gondolja magát, az érzi kényelmetlenül magát, olyan partner mellett, akit rondábbnak gondol. De a szépség elég szubjektív, kultúránként koronként és személyenként is nagyon változó, szóval aki neked ronda, az másnak nem biztos, hogy az. Ráadásul az egy dolog, hogy az ember fiatalabb korában szívesen választ maga mellé dísznek párt, de ha más szempontok kerülnek előtérbe, akkor igenis lecsökken a megjelenés jelentősége. Arról nem is beszélve, hogy a külsőt sem egyetlen tényező határozza meg, mert van aki 50kg fölötti nőre nem képes ránézni (hallottam ilyen emberről), én meg hányok az anorexiás modellek látványától. Ezten felül van még rohadt sok tényező, például arcforma, hajviselet, stílus, gesztusok, stb... amik mind a külsőhöz tartoznak, de mégis külön külön fontos szempontok lehetnek. Sőt, vannak emberek, akik egy kimondottan szélsőséges testi hiba (pl extrém testsúly, szélsőséges életkor, stb) tényezőt talának vonzónak, amik akár lehetnek kultúrkörön belül elfogadottak (arfikai zsiráfnyakú nők, zsugorított lábfejű keletiek, vagy a "nyugati" gebe modellek).

Persze mindenkinek megvannak az egyéni preferenciái, és igenis fontos a külső, de mint mindenben, ebben is van valamennyi tolerancia. A preferenciákat a neveltetés és a belső vágyak is meghatározzák, illetve a saját adottságok, és az ezzel kapcsolatos értékelés. Aki magát kevesebbre tartja, az kevesebbel is beéri általában, és valószinűleg többre fogja értékelni a partnere belső értékeit, mint a külsőt.

_Gergoke (NPC/NJK)

_Gergoke (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.10.26, 14:07

Igen, ezért is mondtam úgy, hogy egy részükre. :lol:
Nem akarok senkit egsérteni, kinek nem inge, ne vegye magára, ahogy mondani szokták.
De mindenhol van pár kis p*csa, akik menőnek érzik magukat a bunkó fiújuk mellett. :lol:
Na jó, erről ennyit. Én amúgy sokkal jobban kedvelem a női karakterek alakíását, de azokat olyanra formálom, mint amilyen vagyok. Szótlan, talán kissé rideg, de kedveli a közösséget. Külsőleg inkább a szebb küllemű karaktereket kedvelem, de azokban mindig van valami furcsa, pl. rendellenes színű haj(ezüst, vagy fehér pl.) furcsa árnyalatú szem, stb.

_Kyra Stacci (NPC/NJK)

_Kyra Stacci (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.10.26, 13:50

Nem hiszem, hogy minden nő elfogadna egy balekot, vagy egy deformált orrú, de okos és kedves férfit partneréül. Egyes nők, lehet, de nem mindegyik.


Ez bizony így van. A külső nem minden. Bár nálam elsődleges szempont :lol: De mint az említettem, a nők általában értékelik a belső tulajdonságokat is. Pl. hiába néz ki egy pasi eszméletlenül jól, ha közben olyan bunkó, hogy falat tudnék törni a fejével...Az ilyen nálam szóba sem jöhet.
Az meg relatív dolog, hogy kinek milyen külső tulajdonságokkal rendelkező egyén számít jó nőnek/pasinak. Ez abszolút ízlés kérdése.

Amit pedig említettél Gergoke, hogy mindig van egy gazdagabb, híresebb pasi... Nem minden nőnek fontos a pénz. Nem azért, hogy magamat fényezzem, de én sosem azt néztem, hogy milyen vastag a párom pénztárcája. Természetesen vannak olyan csajok is, akik a pénzes pasikra utaznak, de vannak olyan férfiak is, akik pedig a pénzes nőkre hajtanak. :lol:

Módosította Kyra Stacci: 2007.10.26, 13:53


_Gergoke (NPC/NJK)

_Gergoke (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.10.26, 13:44

De ez is csak a férfiak nagyobb részére jellemző. Nem hiszem, hogy minden nő elfogadna egy balekot, vagy egy deformált orrú, de okos és kedves férfit partneréül. Egyes nők, lehet, de nem mindegyik. Ez ugyaolyan, mint az az előítélet, hogy a férfiak csak a szép nőket akarják. De hisz mindig van egy szebb, ahogy a férfiaknál is mindig van egy jóképűbb, egy gazdagabb, egy híresebb. Szerintem...

_Kyra Stacci (NPC/NJK)

_Kyra Stacci (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.10.26, 13:37

Sajnos mi nők már csak ilyenek vagyunk (persze akadhatnak kivételek)...Nálunk sokat számít a jó megjelenés - mind a férfiak, mind a mi részünkről - ez persze nem jelenti azt, hogy a belső tulajdonságokat nem értékeljük, legyen szó akár karakterekről, akár valós személyekről. Azt meg egyetlen férfi se mondja, hogy nem a külseje alapján választja ki azt a hölgyeményt, akit megkörnyékez (legalábbis az esetek túlnyomó részében). Én aláírom, hogy a férfiak is tudják értékelni egy nő belső tulajdonságait, de szvsz fiatalabb korban inkább a hölgyemény külső megjelenése a domináns szempont a partnerválasztásnál.

_[KM]Lord S.Vampire (NPC/NJK)

_[KM]Lord S.Vampire (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.10.26, 13:32

Szerintem én az életben sem állok mesze a jégkirélynő ellenpólusától - féfriban persze.
Az én két kedvenc karakterem - egy bajvívó és egy lovag - egyike, a bajvívó nem épp csúnya férfi, visazont bajvívó lététre - ez inkább belülről jön - nem egy casanova. A lovag pedig, nos ő egyáltalán nem szp (nem is csúnya, 10-es a szépsége) de furcsán hangozhat, én élvezem, ha nem a külsőmért szeretnek. Egy-két olyan helyzetbe is került már, amikor igazságtalanság érte - persze, milyen az ember, a külső számít - persze a nők részéről. Nem tudom, ismeritek-e a helyzetet, amikor "nagyon értékellek, nagyon értékes ember vagy, rettentően szeretlek, de nem, ne haragudj, mert én érzem valakin és salala, salala." Magyarul, "úgyis a külső fontos nekem, mint mindenmki másnak."

Persze, hogy a külső a lényeg. Aki azt mondja, hogy nem az hazudik vagy festi magát, vagy egyszerűen nem került olyan helyzetbe, csak mondja, hogy "én persze a belső alapján választanék", de maga is tudja mélyen, hogy ez nem így van.
És a lovag kijátszása, nos, nekem ez megéri azt, amit műsoknak a nőcsábász bárd és társai.

_Kyra Stacci (NPC/NJK)

_Kyra Stacci (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.10.15, 13:34

Azért az én "jégkirálynőmet" sem úgy kell elképzelni, hogy tönkreteszi mindenki szórakozását. Én pl. csak szeretem magam körül bonyolítani az eseményeket :lol: Na és persze szeretek belőlük tisztán kimászni :D

_Carolyn (NPC/NJK)

_Carolyn (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.09.28, 14:20

Egy "keverős" játékos szerintem nagyon jól fel tudja dobni a party-t, amíg nem viszi túlzásba az intrikát. Túl nagy erőbedobással el is lehet rontani a kalandot, és ezzel együtt mások szórakozását. :lol:

mortin

mortin

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 125 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.09.17, 17:20

Kedves Kyra, ezek szerint te a keverősebb játékosok közé tartozol, akire érdemes a mesélőnek odafigyelnie! ;)

A jégkirálynődről egy karakterem rémlik fel aki - bár nem volt különösebben jóképű, másrészt kisebbségi volt a maga nomád származásával és tört közös nyelvjárásával a fehér emberek között, egyből mindenki barátjának kezelte a partyban. Sikerült úgy előadnom a kicsit csetlő-botló, ránézésre is némi támogatásra szoruló külhonit, hogy kvázi semmire nem kellett költenem, amíg a csapattal voltam. Szegény szerencsétlen, hazájától távol keveredett lovas íjásznak elpusztult a lova és így kénytelen volt gyalogolni...

Gonosz voltam persze, Evil jellemű tolvaj, aki orgyilkolásból élt. Éppen a második áldozatom után kajtattam, amikor összeakadtam a partival. Erőfölényben voltak és ráadásul ugyanazt az embert keresték, akit én. Jó, hogy velük mentem! :) A kavarásokra már nem emlékszem, csak arra, hogy végül elkaptam az ürgét és bezsebeltem az érte járó pénzt anélkül hogy a party tudomást szerzett volna a kilétemről. Az ő szemükben megmaradtam kedves szegény nomád fiúnak (zsebemben kb. 300 arany értékű gyémánttal :lol:), így velük tartottam következő, sikeresebb pénzszerző útjukra is.

Hozzátartozik, hogy a mesélő osztotta rám a fekete bárány szerepét. Az elején mondjuk eldöntöttem, akárhogyis, de kihozom úgy, hogy ne legyen PC (JK) halál. Egy gonosz karakter sem gyilkol nyakra főre, csak ha a céljai megkívánják. Meg a karakter halál sem szül jó vért, még akkor sem, ha helyben kidobott karakterekről volt szó. Még 1x biztosan nem jönne össze ilyen jól, de akkor működött. :lol:

_Kyra Stacci (NPC/NJK)

_Kyra Stacci (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.09.17, 15:14

Nekem a kedvenc karaktertípusom a "jégkirálynő", aki kívülről szép, de belülről kegyetlen. Persze játszottam már ennek az ellentétjével, de azt nem találtam túl szórakoztatónak. Szeretem a játékon belüli bonyodalmakat, és azt általában könnyebb előidézni egy "gonosz és aljas" karakterrel :) :lol:

mortin

mortin

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 125 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.09.17, 08:42

Láttam már pár embert, aki élete első karakterét töltötte. Elsőre mindenki átlagos akart lenni (gondolom nem akart kilógni a sorból) és csak utánna jött a felismerés: jééé, akár szép is lehettem volna! Na ekkor indítja el az ember az első jóképű karakterét. Viszont jóképű karakterekkel játszani folyamatosan szerintem elég unalmas. Néha kell egy kis csúfság vagy kripliség - kívül-belül egyaránt :) ahhoz hogy az ember utána élvezze a lantos szépfiú szerepét, aki rögtön tucatnyi fiatalabb és idősebb dámát tudna ágyba cipelni a nemesi bálon. Persze ha elég izmos lenne hozzá hogy elbírja őket... :lol:

_Nolyel (NPC/NJK)

_Nolyel (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.08.21, 20:51

Aha, békeidőben. De a csatatéren a közutálatnak örvendő/kollektív öngyilkossággal felérő parancsot kiadó vezért esetleg a saját íjászai tömik tele nyílvesszőkkel, és aztán közlik, hogy sajna az ellenséggel csatázva hősi halált halt, hozzájuk már el sem jutott az új parancsokkal.


Ezen most borultam a röhögéstől, mert épp tegnap láttam egy japán filmet (Véres trón) ahol pontosan ezt csinálták a főszereplővel... :felvon: :nono: :lol:

Fishblood

Fishblood

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 388 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.08.21, 18:18

Üdv!


"Aha, békeidőben. De a csatatéren a közutálatnak örvendő/kollektív öngyilkossággal felérő parancsot kiadó vezért esetleg a saját íjászai tömik tele nyílvesszőkkel, és aztán közlik, hogy sajna az ellenséggel csatázva hősi halált halt, hozzájuk már el sem jutott az új parancsokkal."


Hát ezzel több ponton is vitába tudnék szállni, de ahhoz sokat kéne gépelni :felvon: úgyhogy inkább csak annyit mondok, eltérő a véleményünk.


Fb.

galu22

galu22

  A consiglieri.

 • Fórumita
 • 5111 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.08.20, 17:45

Én amúgy a jellegtelen karakterre szavazok, de ennek a fő oka, hogy szinte mindig tolvajt játszok.Attól hogy tolvaj, lehet karizmatikus. (sármos vagány, vagy jó szervező, esetleg mások hasába lyukat dumáló)

Nem minden alvilági figura 'szürke egerész'. Az alább említett Piszkos Fred a legjobb példa.

_Sacerdos (NPC/NJK)

_Sacerdos (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.08.20, 15:21

Nah, pont a parancskiadásnál nem kell karizmát használni. És egy olyan helyen sem, ahol szigorú hierarchia uralkodik. Itt ugyanis lesz..ják, hogy tetszik-e a parancs vagy sem, ha nem csinálod meg jön a fenyítés ( hadbíróság, akasztás, kinek mi tetszik...)

Ahoi!

Aha, békeidőben. De a csatatéren a közutálatnak örvendő/kollektív öngyilkossággal felérő parancsot kiadó vezért esetleg a saját íjászai tömik tele nyílvesszőkkel, és aztán közlik, hogy sajna az ellenséggel csatázva hősi halált halt, hozzájuk már el sem jutott az új parancsokkal.
Ellenben a karizmatikus vezető, aki ezt jól csinálja, rá tudja venni az embereit az öngyilkosrohamra ("a ti áldozatotok menti meg otthonhagyott szeretteiteket ettől a hódító hordától blablabla").
Én amúgy a jellegtelen karakterre szavazok, de ennek a fő oka, hogy szinte mindig tolvajt játszok.

Jó játékot!


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]