Ugrás tartalomhoz


Fotó

Olvasni...


  • Válasz írásához lépj be
451 hozzászólás érkezett eddig

blaisec

blaisec

    Törzs-fórumozó

  • Fórumita
  • 604 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2009.02.06, 12:30

Az utóbbira Clive Barker könyveit ajánlom, Korbács (fantasy elemekkel vegyített) , Kárhozat, Hellraiser, Az éjszaka gyermekei, stb. Valamint Ravenloft regényeket, bár azokat szerintem csak könyvtárban vagy antikvár boltban tudod beszerezni. Elöbbire: Igaz nincs benne kripta, se lich de föld alatti Londonban játszódik Neil Gaiman: Sosehol, könyvei egyébként is jók föleg a Tükör és füst novellás kötet és az Amerikai istenek. John Caldwell: dark-fantasyje A Fekete lángok. (egy kastélyban játszódik, és nem folytatom, olvasd el.)

_Fps8 (NPC/NJK)

_Fps8 (NPC/NJK)
  • Látogató

Kelt 2009.02.06, 10:32

Sziasztok!
Kis segítségre lenne szükségem! Öteletet szeretnék kérni arra hogy mit olvassak!
Már több mint 20 fantasy regényen túl vagyok és nagyon szeretem őket olvasni. Vár még rám egy 10-amiket mostanában vásároltam és elkezdtem céltudatosan vásárolni. Túl vagyok már jó pár M.A.G.U.S, R.A. Salvatore, Raemund E. Feis valamint Howard Phillips Lovecraft regényen és most egy új kérdés foglalkoztat.
Egy olyan könyvet (vagy akár többet) szeretnék olvasni ami hemzseg a lich-ektől mondjuk kriptában vagy föld alatti világban játszódik. E mellett keresek még olyan művet amitől borsódzik az ember háta, és retteg a félelemtől olvasás közben. Tudom hogy erre sokan Lovecraft-ot ajánlanának, de két 800-oldalas gyűjtemény kötet elolvasása után már nem annyira volt ilyesztő. Szóval felőlem lehet 20-éves könyv is csak legyen abszolút horror.
Előre is köszönöm a segítséget! :(

Leophane

Leophane

    Törzs-fórumozó

  • Fórumita
  • 547 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2008.10.27, 20:21

Hát, ez elég széles palettát nyit meg. Örömmel látom az angol címeket, így ajánlanám Anne Rice vámpírközpontú műveit, (a klasszikusok: Interview with the Vampire, The Queen of the Damned, The Vampire Lestat) netán Forgotten Realms (War of the Spider Queen, ez ugrik be nekem elsőnek) vagy Poe, például Poe novellák. Nekem legelőször ezek jutnak eszembe, de a felvázolt palettára felférnek. ;)
Esetleg, ha már sci-fi is lehet, Bradbury: Fahrenheit 451. Most néhány könyvcímet mondtam a legtöbbet ismételtek közül, tudom, de ezeket őszintén merem ajánlani. Más pedig nem jut az eszembe, meg kell valljam, de ha valami még felbukkanik, leírom.

Arvias

Arvias

    Rendszeres fórumozó

  • Fórumita
  • 230 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2008.10.22, 11:43

Sziasztok!

Sajnos most fejeztem be George R.R. Martin A Feast For Crows c. könyvet és hat amíg meg nem jelenik az ötödik kötet addig túl kell élnem valahogy...

Arra szeretnélek titeket kerni, hogy írjatok nekem javaslatokat, hogy mibe kezdjek bele.

Van nekem Asimov-Foundation és Robert Jordan-The eye of the world ... ezek közül esetleg melyikkel kellene kezdeni?

Mas tanácsokat is szívesen fogadok.

Köszönöm!

metaflora

metaflora

    Érdeklődő fórumozó

  • Fórumita
  • 96 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2008.09.21, 10:29

A kölcsönadási dilemmát tovább súlyosbítja, ha a kedvenc könyveidet sehol nem lehet kapni. Mert mindenképp szeretném megismertetni őket a barátaimmal, mert nem hagyhatják ki ezt az élményt, ugyanakkor az egyiket már egy éve nem kapom vissza valakitől, mert nem találja, és állítólag megpróbálta megvenni újra, megrendelni innen-onnan, és nem sikerült. Nekem meg mástól kell kölcsönkérnem, ha el akarom olvasni. Már épp elhatároztam, hogy ezeket tényleg nem, senkinek, és megint van valaki, aki biztos annyira élvezné őket, és szegény nem juthat hozzá...

Leophane

Leophane

    Törzs-fórumozó

  • Fórumita
  • 547 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2008.09.02, 20:37

Könyvet elégetni, eltépni számomra bűn! Ugyanolyan bűn, mint egy ujjal is bántani egy nőt és vért kíván.
A puha kötésű könyvek nálam is nehezen viselik a gyűrődést, főleg, hogy mellettem minden hihetetlen módon pusztul; telefonok, egyéb elektromos berendezések, sérülékeny (papíralapú, apró méretű) de esetenként kevésbé sérülékeny (bútorok, nagyobb eszközök, egyéb belső berendezések, biciklik) dolgok is nehezebben viselnek engem, mint egy átlagembert. De ezt igyekszem különböző mappákkal, például, megoldani.
Az én könyveim pedig csak jó kezekbe kerülnek, bár ha megtörténik, hogy valaki továbbadja.... akkor következik, hogy harapok....

varn88

varn88

    Rendszeres fórumozó

  • Inactive / Invalid
  • 147 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2008.08.20, 15:44

én nagyon nem adom kölcsön a könyveimet, de szerencsére nem is kérik. am szegény warhammer meg warcraft könyveim se keménykötésűek és én kicsit sajna megkanyarítom a borítót, ha nem kemény. de jó úgy vannak mint a szardíniák, direkt összeszorítva, így legalább visszaállnak...

Valdmur

Valdmur

    Rendszeres fórumozó

  • Archívum
  • 325 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2008.08.20, 15:38

Eltépni, kidobni, tűzbe dobni a könyveket szerintem elég ocsmány dolog. Nemhogy szeretni kell a könyveket, védeni is: jobbak az olyan könyvek, melyeknek nem csak a tartalma megragadó, hanem a küllemük is igényes. Még egy szamárfület sem szeretek, hátmég a kieső lapokat és a gyűrött borítót (ezért szeretem inkább a keménykötésű könyveket).

És nekem egyszerűen nem szokásom kölcsönadni a könyveimet, ha féltem őket.

Módosította Valdmur: 2008.08.20, 15:38


Atuan

Atuan

    Rendszeres fórumozó

  • Archívum
  • 337 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2008.08.19, 22:26

:felvon: 2 példányt kell venni. Főleg, ha tudod az illetőről, h "megcsócsálja". Nekem is van egy haverom, aki ugyan sokat olvas, csak nem vigyáz a könyveire... és az enyémre sem. Ha kölcsönadom. Pl. az Útikalauzból megvan az A5-ös méretű 5 darabos verzió, meg az A4-es egybe... és van egy angol verzió is. :P

Az A4-es formátumúnak nem olyan szép aborítója, szóval azt kapta meg... azóta még annyira sem szép.
Igaz nem épp olcsó megoldás, de... nálam a könyv szent állat. Ennyit megér. Vagy meg kell győződni, h tényleg vigyáz rá az illető.

_plentyoftime (NPC/NJK)

_plentyoftime (NPC/NJK)
  • Látogató

Kelt 2008.07.31, 21:18

Valóban, a könyv szellemi matériája mellett az anyagi tulajdonságok elenyésző értékűek... Bár sejtem ezt sokan nem így gondolják. :cool: Másfelől viszont mégis a tartalma miatt értékes egy könyv, nem pedig a külleme okán; az én "jószágaim" közül is állandóan közkézen forog egynéhány. Tehát én csak bíztatni tudok mindenkit az opuszok értékesebb oldalának előtérbe helyezésébe :rambo: (bár megértem az ellenkező álláspontot is )

Eltérve a témától azt figyeltem meg, hogy rengetegen azért becsülnek le nagy mondanivalóval bíró könyveket, mert gyakorlatilag csak átfutják őket, és egy csomó dolgot figyelmen kívül hagynak, amik szerintem igen értékessé tennék az adott olvasmányt számukra; mondjuk az se jó, ha valaki meg túl sok mindent belemagyaráz egy szövegbe...szóval attól függ ki, hogy nézi...

Leophane

Leophane

    Törzs-fórumozó

  • Fórumita
  • 547 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2008.01.24, 19:48

Ó, ugyan. Szemlátomást nem zavart senkit a hozzászólásod és ha egy cseppnyivel több élet van egy topicban, az soha nem baj.
Igen, elég régi hozzászólások, de hátha még ír ide valaki.
Ha megengeded, válaszolnék is rá. Soha nem késő.
Az én nővérem egy éve nem adja vissza a Marsbéli krónikákat. Csak ígéri, hogy el fogja olvasni.. de ha jól emlékszem, már egyszer be is vallotta, hogy hát, igazából ha nem baj, nem.
Mindig fennáll a veszély, de mégis, ennek a veszélnyek a vállalásával azt vállaljuk, hogy a tudást terjesztjük. Mondjuk én lehet hogy furcsa vagyok egy kicsit, de a könyv-gyűrődéseket, kisebb tépődéseket és kopásokat, amiket elszenvedtek a könyveim, mindig a tudás oltárán való áldozatnak tekintettem.
Különben a még régebbi hozzászólásokat olvasgatva most kedvet is kaptam, hogy megnézzem ezeket az antikvárium oldalakat.

amt

Nioweth

Nioweth

    Rendszeres fórumozó

  • Archívum
  • 170 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2007.10.28, 20:55

mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa....
bocsi, ezt nem ide akartam írni, ha megkérem,elmondaná vki, h hogy tudok hozzászólást törölni? ;) :) :)

Nioweth

Nioweth

    Rendszeres fórumozó

  • Archívum
  • 170 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2007.10.28, 20:50

Személy szerint betegesen vigyázok a könyveimre. Ezzel ellentétben viszont muszáj megismertetnem őket a barátaimmal, úgyhogy kölcsön is szokásom őket adni. Ezt az elvet Martin Tűz és jég dala ciklusával kapcsolatban kezdtem el felülbírálni. A Trónok harca lassan lassan egy éve nem jut vissza hozzám(és vhányszor rákérdezek, felháborodott szemforgatások közepette közli a leányzó velem, hogy még olvassa.... :) ), a Királyok csatáját meg úgy kaptam vissza, hogy a kemény borító kb egyharmada le van szakadva. Csak otthon vettem észre, mert a papírborítónak nem volt semmi baja. Kisebb hisztériás rohamot kaptam. Azóta sem bírok ránézni... ;) :) :) :) :D :D

_Kyra Stacci (NPC/NJK)

_Kyra Stacci (NPC/NJK)
  • Látogató

Kelt 2007.10.15, 15:20

Sajnos itt Miskolcon nincs túl sok antikvárium, és a kínálatuk sem valami bő, legalábbis én nem vagyok túlzottan elégedett velük. Viszont egy pesti kiruccanásom során jómagam is felkerestem a Múzeum körúton található valamennyi antikváriumot...Sajnos eléggé kiürült a pénztárcám, mire végeztem a "nézelődéssel" :lol: Mert ahogy azt Metaflora is írta, az ember ilyenkor rátalál egy-két érdekes dologra... :D :D

metaflora

metaflora

    Érdeklődő fórumozó

  • Fórumita
  • 96 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2007.10.10, 10:52

Én inkább személyesen szoktam nekiesni az antikváriumoknak, persze nekem könnyű, útba esik a Múzeum körút, ami ugyebár tele van velük. És néha jobb az eredmény is - egy időben Gerald Durrell egyik könyvét kerestem hónapokon át, az unokatestvérem meg is rendelte vmi ilyen netes antikváriumban, amit emlegettek, de végül írtak, hogy mégsincs meg, és aztán egyszer végigjártam a Múzeum körutat, automatikusan rákérdezve mindenütt erre a könyvre, míg egyszer az a válasz jött, hogy igen, van. És volt. Persze veszélyes, könnyen lehet, hogy mire az ember kilép a boltból, üres a pénztárcája, mert talált valami érdekeset... meg még valamit... és persze még azt is. :(

Bakou-1

Bakou-1

    Régi fórumozó

  • Archívum
  • 2623 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2007.10.09, 09:12

Hamár így szóba kerültek a javarészt már nem kapható könyvek, akkor idegen nyelvűek beszerzésére jó tipp a bookstation.hu. elvileg ha valami nincs, betudják szerezni. jó antikváriumhoz méltón jó áraik vannak, a Weird Tales és a Robert Holdstock könyveimet is onnan szereztem be.

Módosította Bakou-1: 2007.10.09, 09:12


_Carolyn (NPC/NJK)

_Carolyn (NPC/NJK)
  • Látogató

Kelt 2007.10.08, 10:01

Én személy szerint jobban kedvelem az antikvarium.hu-t, mint a bookline-t. De pusztán azért, mert volt egy könyv, amit a bookline-on nem találtam meg, és az antikvarium.hu-n meg igen ;) :rohog:

Dierdra

Dierdra

    Törzs-fórumozó

  • Archívum
  • 672 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2007.10.07, 21:29

Az lehet, de az antikvárium.hu, mint neve is mutatja, egy antikvárium. ;) Vagyis régi, 20-30 éve kiadott, boltban már nem kapható könyveik is vannak, méghozzá szép számmal. :rohog:


Ugyanez érvényes a bookline-ra is.
Épp csak a nevében nincs benne, hogy antikvárium...

Módosította Dierdra: 2007.10.07, 21:31


_Carolyn (NPC/NJK)

_Carolyn (NPC/NJK)
  • Látogató

Kelt 2007.10.03, 08:34

Én még nem olvastam, de jó kritikákat már hallottam róla :nos:

ardan

ardan

    Ghosthunter

  • Archívum
  • 234 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2007.10.02, 20:51

Hali!
Marion Zimmer Bradley: Avalon ködbe vész

Erről tud valaki valamit? Olvastátok már?


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]