Ugrás tartalomhoz


Fotó

A Víg özvegy


 • Válasz írásához lépj be
614 hozzászólás érkezett eddig

conBarten

conBarten

  A jégből faragott

 • Fórumita
 • 2532 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2012.06.19, 11:55

[Alew]

Megmondom a katonáknak, hogy kíméljék a falusiakat, aki megadja magát, arra ne emeljenek fegyvert. De aki ellenáll, az ellenség, és aki ellenség, az áldozat lesz.

*Feláll az asztaltól, elteszi a térképeket.*

Köszönöm a segítségét.

*Ha nincs más, távozik.*

~~~

Alew

naissa

naissa

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 186 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.06.19, 11:40

Úgy menthetőek meg, hogy még nem rabok. Nem szeret ő sem kifejezetten manipulálni, lelket rabolni, ugyanis a Halálkirálynő nem úgy gondolkodik, mint egy démon. Hasonlóan vannak gondolatai, elvei, szabályai, és céljai, csakúgy, mint nekem. Amivel uralkodni akar, azok a jól bevált uralkodási módszerek: ígéretek, fenyítések, és különféle büntetések.

Másképp látja ezt a világot, sok más lénnyel ellentétben. Hozzám hasonlóan, ebből a világból, amiben ön van; a tárgyakból, az eszközökből különböző energiákat látunk. A különböző események körvonalazzák nekünk energiákban a körülöttünk levő teret. Az események, az érzések, a lelkek, és a láthatatlan lények alapján látjuk a világot. Ha nem járt volna itt senki, egy teremtett lélek sem, akkor nem látnám ezt a helyet. Vaksötétben ülnék, de mivel elég sok történet, esemény kapcsolódik ehhez a helyhez, világít számomra az éterben. Azonban ez azzal is jár, hogy a láthatatlan, érzékekkel fel nem fogható világból szinte mindent látunk.

Minden szónak, ami elhangzik, akárcsak az ön fejében is, számomra valóságként lezajlik. Látom a beszélgetésünk lehetséges valós kimeneteleit, látom az ön megvívott csatáit, és ezek alapján tájékozódom. Azonban az emberek, akik esetleg megbíznak bennünk, azok szemével és érzéseivel is tudjuk látni a Földet. A Halálkirálynő is azért nem ölte még meg a falusiakat, mert az ő szemükkel úgy tudja látni a világot, ahogyan mondjuk ön látja.

Köszönöm akkor az idejét.

Módosította naissa: 2012.06.19, 11:41


conBarten

conBarten

  A jégből faragott

 • Fórumita
 • 2532 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2012.06.19, 10:46

[Alew]

*Unottan piszkálja a körmeivel az asztal lapjára ragadt koszt.*

Hogyan menthetőek meg? Ha erre választ kaptam, indulok. Megpróbálom megkeresni a koronázási ékszereket, de a sereg is megindul.

~~~

Alew

naissa

naissa

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 186 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.06.19, 03:06

//Halálúr//

[Alew]

Ha megszerezzük a koronázási jelvényeket, akkor harc nélkül is elűzhetjük a Halálkirálynőt, nemde?

Alew


Igen, engedelmes lesz. Elképzelhető, hogy ellen akar majd állni az erőnek, de mindenképpen veszíteni fog, mert ez határozottan az egyik legsebezhetőbb pontja. El fogja őt űzni, ha időbe telik is.

[Alew]

Milyen erejű mágikus ellenállásra kell számítanunk? Hány és milyen tudású varázslójuk van?

Alew


Nem rendelkeznek kifejezetten nagy varázserőkkel. Egy-egy lény egyféle varázslatra képes, mondjuk villámcsapás, sorvasztás, lángcsóva, tűzlabda. A fegyvereik által képesek általában ezekre az erőkre.
Inkább, mint harcosok, állnak helyt inkább. A varázslat, az erő, amivel rendelkeznek, azokat voltaképpen a Pokolból kapják közben. Amennyiben életük során mégis voltak varázslók, azok is megvannak csapolva az Alvilágban. A sereg negyedét teszik ki ezek a fajta lények.


[Alew]

Ugye jól sejtem, hogy a falusiak menthetetlenek, a lelkük a Halálkirálynőé, a testük az enyészeté?


Téved. Ezért is van értelme jelen beszélgetésünknek, máskülönben csak egy Necropolisról beszélnénk. Megmenthetőek a falusiak.

Módosította naissa: 2012.06.19, 03:07


conBarten

conBarten

  A jégből faragott

 • Fórumita
 • 2532 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2012.06.11, 13:37

[Alew]

Küldeni fogok valakit a kocsihoz, hogy elhozza a kincseket. Tudom, hogy esetleg csapda, de meg kell próbálnunk. Ha megszerezzük a koronázási jelvényeket, akkor harc nélkül is elűzhetjük a Halálkirálynőt, nemde? Akkor pedig csak a faluval lesz gondunk.

*Elveszi és megnézi a térképet.*

Háromszáz harcos, kétszáz falusi. Nincs a világon annyi kalandozó, ami ez ellen elég lenne. Szükség lesz a seregre. Ugye jól sejtem, hogy a falusiak menthetetlenek, a lelkük a Halálkirálynőé, a testük az enyészeté? Milyen erejű mágikus ellenállásra kell számítanunk? Hány és milyen tudású varázslójuk van?

~~~

Alew

naissa

naissa

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 186 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.06.08, 16:25

//Halálúr//

Egy Lit nevű rabló elvitte a kincseket eddigi helyéről. A rabló egy Ispotályos kocsit lovasított meg, hogy Ispotályosnak álcázva vigye el a kincseket és az erdőbe vitte magával Székváros és Őz falu között. Azonban rejtélyes módon eltűnt ez a férfi, egy éjszakai pihenése után. Ez a lovas kocsi most ott áll az erdőben, benne a kincsekkel. Valamiért nem mozdult el onnan a lovas kocsi, és a koronázási jelvények is ott vannak a kincsek között. Elképzelhető, hogy valami csapdát állított ott.

A ládában mindenféle kincsek vannak, van benne aranytányér, aranypohár, evőeszközök, drágakövek, de a koronázási jelvények a legfontosabbak benne.

Egy arany, rubint és smaragd kövekkel kirakott koronát, jogart, és országalmát találni a ládában. Ezek azok a holmik, amiket a Halálkirálynő vissza akar majd kapni.

A koronán, különféle színű kígyókat látni. Ugyanígy a jogaron is megtalálni a kígyó jelképet.

*majd átadja a térképeket. Átadja a térképet, amely megmutatja, hogy merre van az Ispotályos kocsi az erdőben. Átadja a térképet, amely Őz faluhoz vezet. Majd Őz faluról adja át a térképet. *

A falu úgy lett megépítve, mióta a Halálkirálynő befészkelte magát oda, hogy a belső rész, ami a vezetőséget, és az egységeit alkotják, az védve legyen. A falon túl még vannak falusi és tanyasi házak, amik ide tartoznak, és az ottaniak tűrik a démonok és az élőholtak rabigáját. Az adó csak a Halálkirálynő felé szokott beszedésre kerülni. Nem is küldtek ebből a faluból azóta adót, vagy termést. Mivel a Halálkirálynő mindent magának akar felhalmozni.

A falu létszáma lecsökkent 200 főre az elnyomás alatt. A Halálkirálynő által állomásozik ott 300 fős sereg. Aminek élén az említett lovag van. Ő a legfőbb hadvezére ennek a seregnek.

A sereg Kárhozottakból áll. Olyan harcosokból, akikkel már volt dolguk a trónterem könyvtárában, illetve egy alkalommal még az erdőben is. Különböző összetételű sereg ez, van köztük csatamágus, harcos, íjász, esetleg szörnyeteggé váló kalandorok is.

Javaslom, hogy inkább Kalandozókkal érkezzenek, és kevésbé seregek mozgatásán legyen a hangsúly. Ugyanis a Halálkirálynő esetleg engedékenyebb lesz, vagy belátóbb, ha különféle személyek jelenlétét érzi. Különféle Sorsokat, Emlékeket, és Érzéseket. A falu el van átkozva, így csak este látható és tapasztalható. Továbbá pedig ezek a Kárhozottak is többnyire Kalandozók, és az szerint vannak felhozva az Alvilágból.

Kép

Módosította naissa: 2012.06.08, 16:27


conBarten

conBarten

  A jégből faragott

 • Fórumita
 • 2532 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2012.05.22, 09:31

[Alew]

*A fekete kámzsás Alew ismét ugyanazon asztalnál ülve várja a Halálurat. Ezúttal is sört iszik, híg, rossz lőrét, mellette egy tálban zsírjába fagyott, mócsingos cupák és fekete, kemény kenyérhéj. Biccent a Halálúrnak, aztán kérdőn rátekint.*

~~~

Alew

naissa

naissa

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 186 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.05.21, 03:04

//Halálúr//

*a Vadászok Holdja nézi ma éjjel a káoszt Terália fölött. Az égen különös villámlás jelenik meg, mintha egy karom a Földért nyúlna, hogy magához ragadja. A koldusok negyedeiben talált ideiglenes otthonra a Halálúr. A koldusok, a számkivetettek, és az elhagyatottak befogadták maguk közé a pokoli lényt. Nekik sincsen hova menniük, nekik sincsen reményük az életben. Pedig veszélyes a közelébe lenniük, mert az ő jelenléte tovább rántja őket a bűzlő mélybe.
Legtöbbjük jelenleg a Halálkirálynőnek köszönhetik helyzetüket. Sokakat elűzött a szörnyű lény falvaikból. Nincstelenül reszketnek a városban.
Egy keskeny utcában egy régi múzeumféleségben szállásolta el magát a Halálúr. Olykor feljön közéjük, beszél nekik, hogy mi vár rájuk, ha nem térnek magukhoz, majd magukra hagyja őket. Ma éjjel, a Vadászok Holdján, annak estéjén, mikor utoljára szippant úgy a levegőből Naissa Rameva, hogy nem kapta még vissza az emlékeit, ő is retteg, akárcsak az Amazon Erdőben a Lymira néven ismert amazon.
A koldusok kissé aggódva, de közömbösen hallgatják a sikátorból a lény tombolását, tanakodnak a lény mai kedélyének lehetséges okairól; de nem fordítanak különös figyelmet neki. Egy vörös ruhás nő halad át közöttük, majd eltűnik a régi múzeumba.*

Elmém romba dőlve, emlékeim darabokra zúzva. Elvettek tőlem mindent! Szörnyeteggé tettek.

*reszketve vacog egy sarokban, mígnem a vörös ruhás lány odamegy hozzá, és átnyújt neki néhány levelet.*

*röviddel ezután megjelenik a Víg Özvegyben. Szemmel látható változások mentek végbe a napokban rajta. Vörös ruházata nem lóg rajta, hanem itt-ott feszül… lehetséges izmokat véve körül. Fején fekete maszk van. Az egyik oldalán még látható a koponyán a szemüreg, a benne égő pokoli fénnyel. A másik oldalán viszont, egy szem néz arcából. Az álca ma is a vadász akar lenni, ha van itt valaki Alewen kívül, aki elől rejtőznie kell. Sört rendel ma is. A tekercseket az asztalra teszi. Fejhajtással üdvözli Alewet.

Módosította naissa: 2012.05.21, 03:05


conBarten

conBarten

  A jégből faragott

 • Fórumita
 • 2532 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2012.05.14, 11:02

[Alew]

Az embereim gyülekezni fognak a falu környékén - és ott lesz minden eszköz, ami kell. Először tárgyalunk, aztán ha nem hallgat a szép szóra, harcolunk. A többit megtárgyalom a tanácsadóimmal. Egy hét múlva ugyanitt várni fogom.

*Átveszi a holmikat, majd ő is fizet, és távozik.*

~~~

Alew

naissa

naissa

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 186 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.05.11, 02:34

Tegyen úgy, ahogy kell. Amit ön jónak lát. Részemről Teráliában most voltam itt, és majd csak egy hét múlva térek vissza. Miután így vagy úgy, de megmentettük a birodalmat a Halálkirálynőtől, utána távozom. Bevégeztem minden teendőmet.

Nagy hatalomra tettem szert. Azonban ezért a hatalomért, egyedül létezem. Kitaszítva. Miközben magával beszélek, aközben is nem egy társalgó partner vagyok, hanem csupán egy figyelmeztetés. Nem akarom többé a démonokat hallani. Nem akarom több szemben látni, hogy csak egy szörny vagyok. Ezzel a küldetéssel meghallhatok, és a túlvilágon, már nem a magány fog várni... hanem béke.

Egy hét múlva itt leszek a kincsek hollétével.

Gyűjtse össze a csapatát a felderítéshez és a diplomáciához! Nem árt, ha olyasvalakit is hoz, akire mindig is az volt a jellemző, hogy csak akkor rántott fegyvert, vagy használt mágiát, amikor már nem volt más megoldás.

Amennyiben visszautasítja a békés szándékot, minél hamarabb kell szembeszállni vele!


*mondja el gondolatait és azt, hogy mit fog előkészíteni legközelebbi találkozásukig.*

Egy hét múlva, ahol azt szeretné, hogy megjelenjek, ott jelenek majd meg!

*mielőtt távozna, még átnyújtja a vörös színű, rubintokkal díszített bőrtokban tárolt hosszú kardot. Majd pedig a letakart nagy körpajzsot nyújtja át. Ezek segítségével Naissa visszakaphatja emlékeit, amikor Alew elérkezettnek látja az időt. Fontos, hogy Naissa Rameva visszakapja az emlékeit, hogy igazán értékes tagja lehessen Teráliának, és legfőképpen az Amazon Erdőnek.
Elköszön a vadásztól, majd feltörli a sört valami ronggyal, és távozik. Fizet a csaposnak (a révész bére). Lobogva kíséri vörös köpenye, miközben elhagyja a Víg Özvegyet, és a hideg felkerekedő szél fogadja őt kintről, majd elnyeli az Éj rettenetes alakját.*

Módosította naissa: 2012.05.11, 02:36


conBarten

conBarten

  A jégből faragott

 • Fórumita
 • 2532 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2012.05.09, 09:49

[Alew]

*Nem igen érdekli az entitás magyarázkodása és filozófiája. Végighallgatja, de nem mond rá semmit. Nem ezért van most itt.*

Én is magával tartok, beszélek vele. A kincseket keresni fogom a régi Trónteremben - ha pontosan leírja, hogy néznek ki és mik azok, akkor meg is fogom találni. De felkészítek egy sereget is, és előszedem a régi trükköket.

Ami a kérését illeti - ki tudom őket képezni Vadásznak, és be tudom őket tenni az Inkvizícióba. De a kettő nem ugyanaz. A Vadászház egy független Liga, egy szervezet, melynek tagjai saját érdekük és céljaik miatt vadásznak vámpírokra, bőreváltókra, lidércekre, szörnyekre, szirénekre, és más efféle lényekre. Az Inkvizíció a Teráli Királyság egy szerve, ami a démonokkal és a tilalmas, eretnek hitekkel, emberáldozatokkal, sötét praktikákkal foglalkozik. Persze sokan mindkettőnek a tagjai. Vállalom a kiképzésüket Vadásszá - ha ők is akarják. Kényszeríteni nem fogom őket. Nem érdekel, miért kéri ezt.

~~~

Alew

naissa

naissa

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 186 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.05.07, 22:30

Talán furcsa a lélekről hallania egy magamfajtától, de a lélek ösvényén van egy kőkemény próbatétel, aminek a túlélése után, elkezdünk érdek nélkül tenni a jót.

Erre nagyon kevesek juthatnak el. Azért jutnak el nagyon kevesek erre, mert ez valóban hatalmas és nehéz út, és irdatlan keménynek kell lenni hozzá, hogy minden evilági baromsággal, minden rosszul értelmezett filozófiával, meg elferdített vallásmagyarázatokkal, meg számtalan szellemi méreggel szembe tudjanak menni miközben száműzöttnek érezhetik magukat.

Kevesen juthatnak el rá, de szerencsére a statisztika helyreállítható, ugyanis vannak közöttük olyanok, akik tanítanak róla. Teráliában is vannak olyanok, akik rendelkeznek egy ilyen erős lélekkel. Azonban ők nagy veszélyben vannak.

Elképzelhető, hogy nevetségesnek találja ezen szavaimat, mert nyálasnak gondolja esetleg, vagy érzelgősnek, egy Halálúrtól, pedig szó sincs erről. Megküzdöttem és megszenvedtem, hogy ezt az utat elmélyítsem valahová magamban, ahol ez még megvan, és még most is felsercenjen bennem. Azonban az időhöz kötöttekkel ellentétben, bennem ez már egy lejátszott dolog. Nem választottam újból ezt az utat, hanem valamikor, talán még halálom előtt, járhattam végig ezt az utat, és azért járom még az Árnyakban is ezt.

Amit kérek, az csak kérés. Ha valamit várnék az információkért cserébe, akkor nem mondtam volna el azelőtt, hogy a szívességet közöltem volna.

Minimális érdekem nekem is van azért az ügyben, mégpedig az, hogy a Halálkirálynővel hadban állok magam is, és le kell győznöm őt. De várhatnám a Halálkirálynőt más távolabbi birodalmaknál is, és segíthetném azokat. Azonban én a sok variáció közül, én úgy döntöttem, hogy magának szeretnék segíteni. Szívesség. Mert megtehetem.

Továbbá pedig mivel megadom önnek a szívességre való nem választ, ez is bizonyítja, hogy érdek nélkül adtam át és adom át a jövőben az információkat.

A várható sereg így néz ki jelenleg, amennyiben igényt tart rá, elmegyek tárgyalni a Halálkirálynővel, felajánlom neki a fegyverletétel lehetőségét, egyesek velem tarthatnak, és további megfigyeléseket önök is végezhetnek. A falu-erőd tervrajzát, adatait, a titkárnőmmel akkor elfogom elküldeni.

-----

Ez a rész irreálissága miatt törölve lett. Kéretik átgondolni. Köszönöm: Gabriell


------

A szívesség: Tiria del Belvoirt és Lymirát, más nevén: Naissa Ramevát, képezze ki inkvizitor vadásznak. Továbbá, Naissa is vegyen részt az ütközetben. Amennyiben vállalja az utóbbi hölgy kiképzését, átadom önnek Naissa Kulcsait. Az-az emlékekhez való hozzáférés jogát. Átadom önnek a kardját és a pajzsát. Amikor ön jónak látja, hogy Naissa visszakapja emlékeit, csak adja oda neki a pajzsot és a kardot, és mindenre emlékezni fog.

Ha esetleg attól fél, hogy valami rossz sülhet el Naissa Rameva kiképzéséből, és emlékeinek visszaadásából, akkor biztosíthatom önt arról, hogy nem fog a szíve megváltozni. A szíve a helyén marad. Öngyilkossági kísérlet elképzelhető, hogy eszébe jut majd a lánynak, de az ön gondja, hogy esetleg a kiképzés segítségével már felkészült legyen emlékeinek elfogadására.

Tudom, hogy újfent különös, miszerint azt kérem öntől, hogy ezeket a lányokat képezze ki arra, hogy a magamfajtát vadásszák, de higyje el, ennek így kell lennie.

Módosította Gabriell: 2012.05.08, 18:52


conBarten

conBarten

  A jégből faragott

 • Fórumita
 • 2532 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2012.05.07, 15:42

[Alew]

*Ő is megvárja a sörét, majd lassan kortyol bele az italba. Keserű és erős - épp ez kell most neki. Végighallgatja a Halálurat, egyszer sem vág közbe. Mintha itt sem lenne. Mikor az befejezte, egészen kurtán válaszol annak terjengős meséjére.*

Értem. Kérek egy térképet a faluról. Minden eszközünk megvan, fény, hit, fegyver, erő, mágia, hogy legyőzzük. Hányan vannak abban a falu-erődben? Mik ezek a kincsek, hogy néznek ki? És miért segít? Mit akar maga tőlem? Mit kér cserébe, mi ez a szívesség?

*A kiömlő sörben kirajzolódó tájra szinte rá sem néz.*

~~~

Alew

naissa

naissa

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 186 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.05.07, 01:54

[Alew]

Hallgatom. Fogja rövidre, sok még a dolgom.

~~~

Alew//Karakter: Halálúr//

Köszönöm, hogy sok teendője ellenére időt szakít rám.

*a valódi alak letámasztja nagy körpajzsát a mellettük levő faoszlophoz. Csuhájára több ágra szakadó vöröses rongyos köpenyeg van még leterítve, amivel a pajzson látható szimbólumot takarja el leginkább. Gondosan letakarja a szimbólumot egy ronggyal, majd leül Alewwel szemben.
A kísérteties lényről nehéz eldönteni, hogy most érkezett-e, vagy mindig is itt volt, mert ahogy a légüres szemekbe néz az ember, és az apró örök tüzekbe szemek gyanánt, az idő fogalma egészen relatívvá válik. Időtlen érzés foghatja el Alewet, mikor ránéz, ha valaki pedig látná mindkettőjük igaz alakját, akkor azt tapasztalná, hogy két dimenzió ül egy asztalnál. A csontvázalak egyenesen ül székén, letekintve Alewre. Egész idő alatt semmit nem mozdul, csak mikor az Álca által rendelt italt kihozzák, akkor húzza közelebb magához a korsó sört. Azonban az egész társalgás alatt mozdulatlan, akár egy szobor. Az Álca jól működik eközben, az néha ásítozik, és miközben a Halálúr hozzákezd esti találkozásuk okainak vesézéséhez, aközben az Álca a sárkányvadászatról beszél. Hallotta, hogy itt meg ott még vannak sárkányok, és elhatározta, hogy márpedig ő bebizonyítja, hogy még léteznek Terália területein.
A hangja enyhén recsegő, hallgatása közben pedig borzongató érzéseket okozhat, mintha egy tűz beszélne hozzá. A Halálúr fekete szütyőt vesz elő hirtelen, majd italába szórja. Az ital feketeszínűre vált, és mintha lelkek úszkálnának benne. Egyszerre csak az Álcájával együtt feldönti a sört, majd gyorsan talpára állítja, és miközben a nedű csillogva szalad szét az asztalon, Terália távol eső területei magasodnak ki bennük. Egy falu jelenik meg, majd várfalak emelkednek ki köré. Sötét lények állomásoznak a falon belül és azon kívül őrködve.*

Thanos Dreadcaller Halálúr vagyok. Az a fő feladatom, hogy egy adott régióra vigyázzak a Pokolban. Mint Idefent, ahogy egy lovag kiérdemel egy birtokot.

Mielőtt belekezdenék, hagyj mondjam el, hogy valóban nem várok semmit ezekért az információkért. Ahogyan ezt a titkárnőm is közölte önnel. Azonban egy szívességet kérni fogok. De ez nem üzlet. Az információkat átadom, ha meghallgatja a kérést, ha nem.

*mutatkozik be és ismerteti röviden tisztségét.*

Arra nem emlékszem, hogy miként kerültem ebbe a pozícióba. Mi Halálurak csak kinevezve találjuk magunkat erre a posztra, nem kevés hatalommal a kezünkben, és a régióhoz tartozó általános sereg java nekünk engedelmeskedik. Tehát a Halálkirálynő sem emlékszik arra, hogy miként került kinevezésre. Nem emlékszünk arra, hogy élők voltunk-e, honnan jöttünk, csak a pozíció van a markunkban, a hozzátartozó jogkörrel.

*azonban ő kutakodott, és titkos segítséget kért, és már tudja, hogy ki volt előző életében. Kínok kínjával halt meg a Földön, mindent kiégettek belőle a tüzek. A mai beszélgetés azonban tanúsítja, hogy nem vett el tőle mindent. Ezt pedig titkos segítségének köszönheti, hogy halvány víziók által már emlékszik arra, hogy ki volt ő. Azonban ezt nem mondja el Alewnek.*

Neki is hasonló jogköre van, mint nekünk. Közös még bennünk, hogy nem szívleljük a démonokat. Ők se minket. Jó néhány lény közül, a démonok tőlünk tartanak a legjobban az angyalok után. Ezért egyedi eset, hogy a Halálkirálynő és a démonok közösen léptek fel valami sötét szándék megvalósulásának érdekében.

Kedves Crysalantanasia úrnő, talán mesélte, hogy egy éppen mostanában városi rangra emelkedő falunak volt egy lovagja.

Hőstettei révén megkapta a falut ajándékba minden birtokával együtt. Azonban a Halálkirálynő és a Démonúrnő elcsábította, és nagy hatalomért lelkét és örökségét nekik adományozta át. Ezután egy rablótörzs érkezett a faluba, akik ártani akartak az ott élőknek. Ám, hogy sokféle jogkörrel rendelkeztek, saját őrségük fel tudta tartani a rablókat. Az egyik rablótól kincsek kerültek elő, amit fosztogatásaik alkalmával hurcoltak magukkal.

A megtalált kincsekkel a falubeliek irányítani tudták a Halálkirálynőt és a Démonúrnőt. A falubeliek démonokat tudtak idézni a kinccsel, és számtalan pokolbéli lényt tartottak kezükben, akik kezdetben engedelmeskedtek a falunak. Jó volt a termésük. A tél kíméletes volt hozzájuk. A járványok elkerülték a falut. Valaki azonban ellopta onnan, és a hírek szerint a kastélyterembe vitte az elmebeteg. A démonok, meg minden lény, ami eddig segítette őket, rátámadtak a falura.

*a falu körül várfalak emelkednek ki a szétfolyó sörön, előtte pedig karóval szegélyezett mélyárkok jelennek meg.*

Azóta a falubeliek támadják Teráliát, keresve a kincset, mert Pokollá változott az életük. A Halálkirálynő azóta több falut is felégetett, társulva a Démonúrnővel.

Azt még elmondom, hogy miként léptek szövetségre. A kinccsel addig szórakoztak a falubeliek, hogy megváltoztatta a Halálkirálynő és a Démonúrnő kapcsolatát, és egyesültek.

Azóta, mint ön is láthatja, egy elég nagy erődítményt építettek ki. Egy elég nagy sereggel, mely le kívánja tarolni Teráliát. Védőburok is van az Erőd körül, teleporttal, vagy ilyen jellegű trükkökkel se lehet bejutni. A védőburkot és a várfalakat is le kell rombolni, addig pedig a várfalakon levő íjászokat kell kibírni. Azonban az is előfordulhat, ha kis létszámú csapattal jönnek, hogy egy kisebb egység kiront majd.

Továbbá pedig sokféle lény lesz még a várfalon belül, a várossá alakuló faluban. Úgyhogy nem ajánlatos lebecsülni azt, ami a várfalon túl várhatja magukat. A legrosszabbra készüljön.

A démonúrnők, meg démonok legyőzésében már van tapasztalatuk. Azzal nem rabolom az ön idejét. A Halálkirálynőt mondom el röviden.

A Halálkirálynőre hat a Fény, a Nappal, azonban azt hozzá kell tennem, hogy Nappal nem fogják megtalálni azt a helyet, mert el van átkozva teljesen… tehát éjszaka kell megközelíteni a helyet. Nagy varázsereje van és képes gyorsan idézni. Ennek a Halálkirálynőnek az alvilági körökben ismert neve: Euna.
Amennyiben sikerül megtalálni a kincseket a trónteremben, az emeleten, a pincében, meg bármilyen titkos alagútban még, akkor a Halálkirálynővel nem lesz semmi gondjuk, át fogja venni a kincseket, és örök nyugalomra szenderül.
Szóval a Halálkirálynőtől így szabadulhatnak meg a legkönnyebben, és akkor már csak a Démonúrnővel kell leszámolniuk.

A Halálkirálynő és a Démonúrnővel szemben is van egy közös gyengepont. Igaz emberekre nem hat a mágikus erejük. Tehát, ha visznek magukkal bárkit, akinek tiszta a szíve, nemes életet élő, legyen bármilyen rangú, legyen bármilyen korú, akkor ő rá a varázserejük nem fog hatni.
A Halálkirálynőre nem hatnak a rendes fegyverek. Tehát ütközet előtt minden fegyvert fel kell szentelni, vagy mágikussá kell majd tenni. Az Igaz Hitre különösen érzékeny ez a lény, úgyhogy a mostanában erőre kapó amazonok nagy segítségek lehetnek. Legalább kettőről tudok az Erdőből, akik rendelkeznek az Igaz Hit ritka adományával.
Továbbá esetleg én is tudok segíteni, egy bajnokom által.
Összefoglalva, ami a Halálkirálynőt legyőzheti: Fény. Igaz Hit. Kincseinek visszaadása.

Hagyj, tegyem hozzá, hogy nem véletlen, hogy csak magának mondom ezeket. A kincsekkel vissza lehet élni, ugyanúgy, ahogy egykoron a falubeliek tették. Nagyon fontos, hogy jó kezekben legyen. Máskülönben, ha olyasvalaki találja meg őket, aki kapzsiságból a démonokat a Halálkirálynővel együtt önző célokra használja fel, ugyanaz fog történni azon a helyen, ami a faluval történt. Amennyiben egy bolond a teremben próbálja ki őket, a termet beláthatatlan időkig eluralja majd a Pokol.

Megjegyezném, hogy a kincsek megkeresése miatt akarja majd a Halálkirálynő feldúlni egész Teráliát. Úgyhogy ezért is érdemes nem őrizgetni a teremben. Hanem szabaduljanak meg azoktól, de az sem jó, ha elpusztítják valami olvasztótűzben! Tehát vissza kell neki adni a holmikat.

Íme, átadtam minden információt, ami a Halálkirálynő legyőzéséhez szükséges. Azt hiszem, hogy betartottam az időkeretét. Van esetleg kérdése?

Amennyiben kellenek önnek a faluról, a várfalakról tervrajz, azt el tudom küldeni a titkárnőmmel. Egyébként úgy tudom, hogy jó pár felderítőt küldtek ki egyesek a környékre. Azonban egyre veszélyesebb, bárkinek megközelíteni azt a helyet.

Módosította naissa: 2012.05.07, 01:59


conBarten

conBarten

  A jégből faragott

 • Fórumita
 • 2532 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2012.05.04, 20:29

[Alew]

*A Víg Özvegy sosem volt túl forgamas, de az utóbbi időben szinte teljesen kihalt lett - csak a törzsvendégek és néhány különösen sötét alak látogatja. Ezek egyike a most érkező férfi - átlagos magasságú, szikár alkatú ember, egész alakját fekete, kámzsás köpeny takarja, kezein durva bőrkesztyű, ami kilátszik arcából, az sprőd, fekete szakála. Körbenéz, majd a söntésnél egy kupa sört rendel. Azzal a kezében sétál végül oda az asztalhoz, ahol a magányos vadász ül. Leül vele szemben, félig háttal a falsaroknak.*

Hallgatom. Fogja rövidre, sok még a dolgom.

~~~

Alew

naissa

naissa

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 186 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.05.04, 13:25

//Kaland: Időpont egyeztetés//

//Karakter: Halálúr//

*villám cikázik át a feldúlt égen. Energianyalábos ágai annyi felé ágaznak el, mintha az égből egy fát festene a firmamentum, mely a Földről nézve, fejjel lefelé van állítva. Van is miért dörögnie az égnek, van is miért esnie az esőnek.
Egy fa ágainak árnyéka nyúlik egy szerencsétlen felé. Akinek kezében kötél és szék van. Feladta az életét.
Előkészül végső útjára. Feláll a székre, hurkot vet a fának egy kitartó ágára, megfeszíti, majd a hurkot nyakába veszi. Feljebb lép, hogy e kopár kopasz fának ő legyen majd a gyümölcse, legyen mit learatni erről a halott fáról is valamit, talán majd a Halálnak. Ennyi volt az élete.
Szorul a hurok. Vicsorítva üdvözli a Halált, míg kiesik alóla a szék. Lelassul számára az élet izgalmának tengelye. A szék lábai port rúgnak ki, miközben a támla az éterben hanyatt dől. A feszítés végig szalad a kötélen megremegőn. Apró gyűrődések és feszítések simulnak egybe, hogy bevégezzék titkos feladatukat e viharos éjjelen.
Azonban a szék csattanása nem következik be, mert Valami elkapja, és a férfi lába alá támasztja be. Az illető feláll a székre, és gyors mozdulattal vágja le a kötelet. Mire az alak, aki feladta életét, oldalt fekszik el a saras földbe. Kiköpi a sarat, és fölnéz, hogy mi történhetett. Ekkor pillantja meg a Halálurat.
Egy hatalmas vérvörös csuhás alak magasodik föléje. Egyik kezében kard, a másikban nagy körpajzs van. A körpajzs a csuhához tartozó bíbor köpennyel le van fedve. Enyhén fényes emberi koponya veszi körül a fenyegető csuklyát. A túlvilág örök tüzei égnek szemüregében mécsesekként.*

Ki vagy? A Sátán vagy? A Halál? Válaszolj!

*üvölti a férfi halálfélelmében, ahogy a rettenetes óriás csontvázalakra néz. Aki láthatóan háborúra van felkészülve. Ám eltűnik kezéből a kard a lény kezéből. A pajzsot leereszti.*

Ne sértegess, bolond! Semmi közöm a Sátánhoz. Ami pedig a Halált illeti, én még nála is rosszabb vagyok, drága barátom.

A Halálúr vagyok. Felkelni!

*recsegi a pokoli csontvázalak. Mire az alak gondolkodás nélkül felpattan a sárból, fogalma nincsen ki ez a rém itt előtte, de miért ne engedelmeskedne. Paraszti kalapját felveszi a sárból.*

Mit akar tőlem?

*kérdezi remegve. Mire a lény fegyverforgató kezében homokóra jelenik meg, és így felel:*

Még nem jött el a te időd.

*a férfi elgondolkodva pillant le a földre. Majd visszanéz a szörnyre. Összeszedve őrületét és bátorságát, így szól:*

Hagyj meghalnom! Bizonyára látod az életemet… nincs miért légeznem! Eladósodtam, rosszul tettem mindent az életemben. A családom nem számíthat rám, az asszony is kitagad! A gyerekeim számára csak egy iszákos barom vagyok, aki éjjelente hazatántorog. Te is látod, hogy mi lesz! Nem bírok leállni az itallal, egy veszekedéskor már felképeltem az asszonyt, félek, hogy ha tovább élek, nagyobb kárt teszek! Félek élni, hagyj meghalnom!

*a Halálúr maga előtt látja az illető életét. A fájdalmát, a kétségbeesését, átutazik az emlékein, a gyermekkorán, a neveltetésén. Majd elindul folytatva útját. Az alak követni kezdi őt, ezért válaszol neki, miközben folytatja vándorlását.*

Az a hely, ami önön akasztásod után várt volna rád, ott nem hozhatsz semmit helyre. Nem találsz vigasztalásra. A félelmed az élettől nem hoz helyre semmit ott. A Pokolban távol leszel ezektől a problémáktól, de ugyanakkor távol mindentől, és távol mindenkitől. Ott majd könyörögni fogsz azért, hogy amik most problémák, azok térjenek vissza, mindennel együtt. Adóssággal, olyan haverokkal, akiknek tartozol, a téged letagadó asszonnyal, és a tőled rettegő gyerekeiddel együtt.

*a csuhás mellé szegődik, és az esővel együtt hallgatja a Halálurat.*

Az angyalok az életről millió panaszt hallanak. Az önzés, a kapzsiság, a szegénység és az éhezés miatt, háborúk, gyilkosságok miatt, hatalmi és vallási pozíciókkal rendelkezők visszaélése miatt.
Ők is elismerik, és nincs egy olyan istene sem Teráliának, amely ne tudná, hogy képtelenség szinte itt élni. Távol áll attól az utópiától, amelyért nap, mint nap felkeltek.
De ez nem a Pokol. Még mindig megtermi az eső a szükséges tápanyagot a földekben, hogy a termés gazdagodjon. A vihar előtt, és után, még mindig hallani a madarakat. Holnap is lesz tavaszi napsütés.
A Pokolban nincsen semmi, amiért megérné itt hagyni bármit is. Ott nincsen szépség, nincsen remény. Csak az a fajta gyötrelem van, ami mélyről fakad.

*mikor megérkeznek a tanyasi házhoz.*

Számomra nincs remény. Félek visszatérni az életemhez.

*majd rettegőn néz fel a Halálúr szemüregeibe rejtett mécsesszerű fényekre. Elborzad a látványtól, amit pillanatra látni vél benne.*

Menj haza, te barom! Hozd rendbe a nyomorult életedet!

*a házból beszélgetések szűrödnek ki beszélgetésük miatt.*

Kivel beszélget a papa?
Senkivel, biztos megint berúgott a cimboráival.

*a Halálúr áthalad a tanyán, miközben a város felé veszi az irányt. Hallja és látja maga előtt a csodálkozást, hogy józanul tér haza sok éj óta az apjuk. Így halad át még sok más élet között.*

*nem gondolkodik, csak áthalad rajtuk. Mint a hazatérő madarak egy háború után. Nem néznek lefelé, csak repülnek, amerre kell. Látja maga előtt a sok ezernyi teráliai sorsot. Sarujával elmerül a sárban, mígnem kövezetre ér a lakottabb részekhez érve.
Különböző álcákban halad át a városi részeken. A szegényebb régiókba érve, szegény kolduló zarándok álcáját veszi fel. De csak halad előre, nem néz szét, nem vesz semmit szemügyre, csak beszippantja magába a sebzett lelkek nyughatatlan sikolyát.
Hallgatja az éj szörnyeinek visongásait. Szegényes hatalmukon versengő vámpírokat a Menedéknél. Itt egy Nosferatu külsejét veszi fel, méghozzá Kleopátra külsejét. Befáslizott Nosferatu, kezében buzogánnyal. Egész teste be van kötözve, mintha járkáló múmia lenne.
Azonban nem áll meg sehol sem. Mindig úton van, sosem pihen. Sem Itt, sem Odalent. *

*átsuhan közben szellemén, sok minden, amit Alewről tud. Látja maga előtt a Szörnyekkel vívott csatákat. Látja, hogy mi vezette oda, hogy megszülessen egy egyezmény a vadászok és a vámpírok között. A bűvöletes káosz egyben tartása függhet attól, hogy segít-e a vadásznak. A bűvöletes káosz számtalan ponton törhet egyszerre szét. Így hát szükség lesz egy közös ellenségre. Ami az embereknek, ami az elfeknek, ami az orkoknak, és ami a szörnyeknek, és akár még a démonoknak is közös ellensége lehet. Ez pedig a Halálkirálynő. A Halálkirálynő vérontása és kegyetlenkedése egy pillanatra feletetheti az ősi viszályok felébresztését.*

*megérkezik a Víg Özvegy fogadóba. Az álca: ő egy vadász. Alew elől nem rejti el rémületes nagy lényét. A fogadóban egy két méter magas vérvörös csuhás csontvázalak tűnik fel egyszerre csak. Az Álca pedig, hogy mások egy vadásznak látják. Aki nagyon elázott, és másra sem vágyik, mint egy kis pihenésre.*

Módosította naissa: 2012.05.04, 13:27


Ahnissi

Ahnissi

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 323 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.06.18, 11:31

*Az egyik délután, igencsak nagy sürgés-forgás van a fogadóban, elsősorban pincében, az ottani raktárheiségben. Hordókat görgetnek le a lépcsőn, és pár nagyobb zsákot. Hogy mi is az amit épp hoztak, nem ismert, még a fogadó személyzetének nagy része előtt sem. Instrukciókat kaptak rá, hogy a leltárban nem szereplő dolgokhoz, ne nyúljanak. Egyébként a dolog talán annyire nem is feltűnő, tekintve hogy beszerző körutat kellett rendezni a tűz után. De igazából már minden alapanyag megvan, alighanem most valami alkalmi vételről volt szó, vagy valami másról.

Ahnissi, vagy ahogy a vendégek többsége ismeri, Muse viszont ezután kissé zárkózottabá válik. Sok időt tölt saját kis laborjában, vagy épp a szobájában, de zárt ajtók mögött. A fogadón belüli kis alkismista üzlet is legfeljebb külön kérésre elérhető most. Emberi alakjában nem észrevehető, de az őt közvetlenül is ismerő emberei úgy vélik valami nem stimmel a Rakshasival. Továbbá egy meglehetősen fura dolgot készített elő. Egy mesteremberrel földelt rézbetétet akar szereltetni a tetőbe. Mintha attól tartana, hogy villám csaphat a fogadóba.

A normális vendégek számára azomban minden ugyanúgy folyik ahogy eddig, ők aligha vehetnek észre bármiféle változást. Azt leszámítva, hogy kevés kivehető szoba áll csak most rendelkezésre, köszönhetően az elszállásolt társaságnak.*

Ahnissi

Ahnissi

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 323 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.06.02, 08:59

(OFF)Tudom, de a kari pedig azt tudja, hogy egy csapatról van szó, nem csak egy személyről. :titok:(/OFF)


*Muse valójában nem más mint Ahnissi, ha Mirthyelli mondjuk az ajtóra néző tükörhöz állt volna és abban felméri Muse-t akkor a valódi alakjában láthatta volna a Rakshasit. A fógadós maga persze felmérte a belépőt mikor az még az ajtóban volt, és ha bármiféle illúzió, nem teljes fizikai alakváltás rejtett valamit akkor azt jó eséllyel felfedezte.

Ahnissi - Muse egyébként önmagát nem, csupán jelenlegi álcáját megtagadva úgy jár mint egy akrobata, vagy hastáncosnő. Ha most nem épp egy idősebb asszony alakjában volna, ez és a parfűm együtt, biztos okozna a belépőnek pár forró percet. Egy, legfeljebb néhány jórészt azonos szobát mutat meg Mirthyellinek. Rendszerint kereskedők és kisnemesek által igénybe vett egyszerű de kellően kényelmes lakosztály. Mindegyikben két ágy, egy szekrény, egy kisasztal két székkel. Előkelőbb anyagokból szőtt függönyök, szőnyegek és huzatok. Bár azért attól nem kell félni, hogy bármi selyemből volna.*

Íme. Remélem elég tágas két ember számára. Mivel épp nincs benntalkó vendégünk, húsz embert, persze kettesével pont el tudunk szállásolni. Ha többen lennének mint ahogy megbeszéltük, attól tartok vagy többen kell megosztaniuk egy szobát, vagy az igazán vagyonos vendégek számára fenntartott lakosztályok némelyikét is ki kellene venniük. Reggeli, ebéd, vacsora biztosított. Kétszersült, kenyér, gyümölcs és hús jórészt. Mivel hallottam, hogy omlettet kért. Előre szólok, bármiféle tojásból készült ennivalót most külön kérésre és kézpénzes fizetéssel csak, azonkívül szólok, hogy nem csirketojás az amit kapni fog.

Módosította Ahnissi: 2007.06.02, 09:00


Aemaeth

Aemaeth

  Dark Jedi

 • Archívum
 • 2584 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.05.27, 10:32

(OFF)Csak egy ember jött be, mint írtam. :titok: (/OFF)


*a belépő arca megmerevedik, tekintetén tlátszik, hogy lelkében vihar dúlt a szavak halatán, de feltételezhetően nevelttetése az oka annak, hogy hangja mégis nyugodt s kimért marad amikor megszólal*
- Természetesen mindenben alávetjük magunkat Ruthyel őméltósága akaratának.*apró meghajlással jelzi, hogy komolyan gondolja, majd Bubastinak mondja a következőket, mivel a jelek szerint Őt jelölték ki arra, hogy körbevezesse őt a helyiségben, legalábbis Mirthyellinek így jött le*
- Akkor megnézném a szobáinkat, és amennyiben szükségesnek érzem, változtatásokat eszközölnék. A fizetségről majd beszéljünk utána, hátha módosítja az árat az a néhány változtatás, amit remélem nem is lesz szükséges elvégezni.*majd egy intéssel jelzi a szolgálónak, hogy fáradjon előre és mutassa meg a szobát, a fogadósnak ennyit mond útközben*
- Egy forró teát és egy sajtos omlettet kérnék fehérkenyérrel, nagyon megéheztem, köszönöm szépen.


[valahol a városon kívül]

*a nem is olyan kis csapat a várost már szabad szemmel is látja, mégis úgy döntenek letáboroznak. Nem sokat pihennek majd, de a lovaknak és a lovasoknak is elkél egy kis ejtőzés, és az üres gyomornak is jólesik egy kis kényeztetés, ami a hátasok esetében abrak, a mellettük falatozó gazdáik számára pedig kétszersült (nem a tengerészfajta, vagy mint a törpekalács, amivel követ lehet törni, egyfajta keksz), aszalt gyömölcsök és vízzel higított bor*

Ahnissi

Ahnissi

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 323 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.05.26, 18:31

*A fogadós maga is némi gyanakvással méregeti az érkezőket, aztán a nevek és a foglalás említésére beugrik valami.*

Lehetséges, valóban mintha szóltak volna, hogy érkezik egy csoport. Elnézésüket kérem, rögtön jövök.

*A kissé bozontos képű, meglehetősen testes úr, akinek a hasa alighanem a helyi konyha minőségét tükrözi, Kivonszolja magát a pul mögűl, és a belső termek felé távozik. Egy percbe telik mindössze, és visszaér, egy kellően dekoratív, de kissé korosnak látszó hölgyet követve.*

Jónapot. Muse Bubasti vagyok. *Hajol meg kissé.* Már vártuk önöket, bár valamivel korábban érkeztek mint gondoltam. Én leszek a házigazdájuk. Remélem Ruthel uraság tisztázta önökkel a részleteket. Az első hétre előre kérjük a szobák és az ellátás költéségét. Napi háromszori étkezés, tisztálkodási lehetőség biztosított. A megegyezés szerint, alkoholt nem szolgállunk fel önöknek, és napló készül arról mikor távoznak, mikor érkeznek. Ezen túl semmi különösebb szabályt nem szabott meg mr Ruthel. Talán annyi még, hogy a házirend mindenkire vonatkozik, de úgy vélem ezzel nem lesz probléma. Engem biztosítottak afelől, hogy jólnevelt, törvénytisztelő társaság az önöké.


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]