Ugrás tartalomhoz


Fotó

DHJ - Budapest


 • Válasz írásához lépj be
984 hozzászólás érkezett eddig

_Vitez (NPC/NJK)

_Vitez (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2008.09.03, 17:11

Üdvözletem mindenkinek...valójában régebben jelentkeztem erre az oldalra, de csak most volt annyi eszem hogy köszönjek is...Át olvastam az eddigi írottakat, de most szeretnék saját szónoklatot tartani...persze nem akarok senkitsem feleslegesen terhelni vele.... régóta keresek olyan embereket akik játszanak élő szerepjátékot... láttam hogy itt ez meg van.... régebben próbálkoztam a MÁGUS-sal de az nem jött össze.... szeretnék én is játszani ebben a közösségben....mondjuk karakterem nincs....mondjuk úgy hogy semmim sincs...ezért egy kis felvilágosítást szeretnék....ha van időtök... hogy miről??? Mindenről! Előre is köszönöm....

Daverns

Daverns

  illúzionista

 • Fórumita
 • 533 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.09.01, 07:35

Mindenki játszani akart, és azt hiszem ez meg is valósult.


Köszönöm Hektor, ez remek végszó, mert tényleg jót játszottunk. :para:

Hektor

Hektor

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 69 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.08.31, 15:38

Sziasztok!


Nézzétek, szerintem ezt felfújni annyira nem érdemes. Azt hogy ki mit játszott, és hogyan játszotta ki. Van egy határ, egy elég nehezen körbeírható határ. Az egyik oldalon az van ami használ a játéknak, és még belefér, a másikon az, ami már nem fér a játékba. A két oldalt az különbözteti meg, hogy milyen szándék áll mögötti. Mindig az emberi szándék az ami egy cselekedetet helyes, vagy helytelen kategóriába sorol. Én a DHJ-n helyes szándékokat láttam, senki sem akart előnytelenül bármit, vagy bárki játékát elrontani. Mindenki játszani akart, és azt hiszem ez meg is valósult. Remek élő szerepjátékosokat láttam, akik megfelelő etikával álltak egymáshoz. A súrlódás, a hibák így is előfordulnak. Erről tehet a szabályrendszer is, tehetnek a körülmények. Nincs ezzel baj, egy olyan játékon ahol ennyire komoly szerepkijátszás folyik, és az érdekek ellentétesek a súrlódás mindig természetes. A véleményeket elmondjuk, a hibákból tanulunk. De parttalan egymásra sárdobálásnak nincs értelme. Az sehova nem vezet. A vélemények ütközhetnek, a vitázás egy remek dolog. De érezzétek itt is a határt, és maradjunk a játék témáinál. Palladin jól mondta el a dolgokat. Sok minden állhat egy esemény hátterében, és sokakkal a szervezők külön egyeztetnek. Én külön többeknek írtam, hogy papként lehetnek harcosabb karakterek, mert Yneven is többfajta harcos-pap féle van, és az álca megint egy variáció. Ahogy még sok más van. A másik, hogy ez nem egy valós világ, és nem a történelem, mi valós, és mi hű az nagyon tág fogalom. A Mágusban a pap is vehet nehézvértviseletet, és felveheti a láncinget. És mivel a DHJ szabályrendszerében nincsenek képzettségek, így ki tudja eldönteni kinek milye lehet? Ezt mi szervezők próbáljuk kompenzálni, és a lehető legszéleskörűbb szabadságot adni. Sajnos ennek néha ilyen vitás következményei lehetnek, de minden észrevétel megkritizálása előtt kérdezzetek rá, hogy mi tudtunk e róla. Arra törekszünk, hogy mindenki élvezze a játékot, és hogy megtalálja a számítását.

Daverns:
Az a mondat elég érthetetlen volt, és már csak legvégül jött. Onnantól kezdve már csak azt mondtam, hogy gyertek elő, és mondjátok el kik vagytok, és ezt megintcsak külön, többször kértem. Azt hiszem ezt is már felesleges boncolgatni. Tanuljunk belőle, és legközelebb már tudni fogja mindenki, hogy estére is várható e, vagy nem plusz játékrész.
A szabad véleménynyílvánításban abszolút igazad van, és még mindig jobb megbeszélni, elnézést kérni, és folytatni, mint, hogy megmaradjon a rejtett ellentét. Ezúton kérek elnézést, ha megsértettem volna ott bárkit is, nem állt szándékomban, és játékosokat akartam lekiabálni, akik játszani akarnak.

Alaven: igen papközpontú, mi erre építjük a töltődési rendszert. Elméletben megbeszélhető olyan, hogy valakik nem vallásosak egyáltalán, és tudunk valami szabályt kitalálni rá, de Ynev elég vallásközpontú világ. Hitek, vallások, hiedelmek. Nagyon irányítják, és a halál, újjászületés is e köré épül. Yneven lehet hinni, vagy nem hinni istenekben, de a végén akkor is a Kárpit túloldalára kerül az ember, ahonnan szerencsés esetben újjászületik. És Istenek léteznek. Lehet olyan akinek nincs hitvilága, de nekünk a szabályrendszerben valahogy ezt bele kell tennünk. Bár eddig a vallások jól beváltak.

Hektor

Palladin

Palladin

  Az adószedő

 • Archívum
 • 307 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.08.31, 11:04

Üdv.

Én lennék, kinek kocsija lerobbant, és így Dymossal inkább felszerelést a kocsiban hagyva, hazafele vettük az irányt, pénzhiány, és a 30 kilós fejenkénti cuccaink miatt.
Mi lettünk volna a gorviki csapat papjai, nehézvértben, és nem áldozótőrrel, ugyanis a csapat háttértürténete az volt, hogy ereni álcában vonulunk fel, tehát amit msn-en is megbeszéltem Hectorral, hogy olyan felszerelésben menjünk, aminek álcázzuk magunkat. Tehát az álca Drenia paplovag/pap lett volna. Szerintem ha valaki meglát egy csuhás alakot, áldozótőrrel és ostorral, azonnal levágja, hogy hát ez aztán nem ereni, és nem is drenia pap...

Jómagam szabályrendszer felelős vagyok a füredi játékokon. A DHJ szabályrendszerének, harci része kifogástalan volt részemről, eléggé realisztikus, könnyen követhető, Mindenki MAGÁNAK számol, nincs fürge kocogtatás, hogy 3-at pattan a kisfegyver és meghaltál, hanem tiszta találatokat vigyünk be. Ezért, engem biztosan csalónak tituláltak volna a helyszínen, ha nem számolok egy-két surolta a hegye a láncingemet találatot.

A szabályrendszer akkor jó, ha nem keresünk kiskapukat, nem azt nézzük, mi van szó szerint leírva, hanem logikusan értelmezzük, hogy ez a szabály hogyan értelmes. Teszemazt nincs tiltva, hogy pallossal nem lehet hátbaszúrni, attól még nem szúrkodunk pallossal hátba...

Mindenesetre, egy játék szabályrendszere és harcrendszere csak akkor működik, ha a JK-k becsületesek.
Nem létezik olyan szabályrendszer live-ra ami tökéletes és kizárja a csalás lehetőségét. (Maximum, a karakterlapos kockadobálós, amikor a két sereg leül és kockázik a csata helyett...)
Tehát a szerepjátékra menjünk, ne a kiskapukra a szabályrendszer kibetűzésére, és a tápolásra, hogy váá ez 3 at ér meghaltál...

Jó szerepjátékkal bizonyos esetekben, ha mindkét fél hajlik rá, és a játék elményét emeli, akkor szerintem "bármit" meg lehet csinálni, mégha a szabályrendszerben nincs is rá utalás. A "bármi" szigorúan idézőjeles mielött valaki belekötne a szavakba.

Tehát szó mi szó, az a lényeg, hogy játszuk úgy a játékunkat, mintha az lenne a valóság, mindjárt másként fog lejátszódni egy harc, egy párbaj és egy párbeszéd.
Uff beszéltem.

Daverns

Daverns

  illúzionista

 • Fórumita
 • 533 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.08.31, 10:44

A játékunk jó volt Alaven, de ugyanezt otthon is hozhattuk volna..... ott pedig elisnerik a félreértést és hibát de itt egy Decado arc mindent megmagyaráz. :para: vagyis próbálkozik. A lényeg, hogy Nem volt hiba, nem volt félreértés, csak mi gorwikiak, akik kiállnak a tapasztalt véleményük mellett, mi vagyunk a fitymaverők.

Ne értsétek félre Hector Sándor jó arc, de este kiáltottuk, hogy küldjetek egy áldozatot a wier-nek. - ha ez nem utalt eléggé a szerepjátékos mivoltunkra, akkor semmi......erre a választ Hectorék táborából kiáltotta valaki eképp: Vidd ki nekik a gumibotod baz'eg! Adj a szájuknak! - na ez és az előzményei illúziórombolóak voltak.

Voltak jó pillanatok, voltak kevésbbé jók, és amikor megemlítjük, szót emelünk, és elmondjuk, akkor itt ez a Decado tag és elkezd visszapofozni. A végén még kiderül, hogy balf***ok vagyunk :)

Mindegy.....
A megbeszéléseteknek örülök, mert jövőre is a céltáblára tűznénk a DHJ-t :aaaaa:
- és nincs ám harag, csak szabad véleménnyilvánítás...

Alaven

Alaven

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 218 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.08.31, 10:17

Üdv!

Ja. Részedről nincs gond. De a többiek is mind kráni gorvikiak voltak, hogy bevállalták, hogy egyenként le legyenek szurkodva ? A gorvikiak nem birkák. Ez tápolás volt.

És a ranagol papok nehézvértet hordhatnak ? Feltételezem fegyverként meg csak az áldozótőrödet forgattad, vagy a mágikusan idézett ostorodat, hisz ha másképpen teszel, Ranagol azonnal elveszi a papi hatalmadat (papok paplovagok kiegészítő).


Részemről okés, király. Azt is megtehettem volna, hogy nem támasztok fel, miután levágták őket, hanem egyből zombit csinálok, csak gondoltuk, ez hangulatosabb, színesítené a játékot. A miénket mindenképpen.

A fegyverek miatt pedg bocsánat, hogy Pesten lerobbant az autó, a két játékos aki a papjainkat játszotta volna ott kellett, hogy maradjon és az utolsó pillanatban nekem kellett pappá válnom vallási fanatikusból, mert különben semmire sincs esélyünk. A holmim miatt gondoltam, hogy paplovagot kéne játszanom, de ugye ő nem tud feltámasztani, tehát buktuk. Yup :para:

Amúgy ez nem is tetszik a szabályrendszerben, túlságosan papközpontú az egész. És ha valaki istenutáló karakterrel akarna jönni? Egy morcos papa levágja eretnek címszóval, aztán mehet haza Debrecenből? Erre kellene valami megoldás...

Alaven

Decado_Arkel

Decado_Arkel

  Szőke herceg

 • Archívum
 • 1288 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.08.31, 09:14

Sokáig éljen a dhj :para:

Alaven :
"Ugyanis én volt a gorviki csapat papja, aki előtörténete alapján Kránból származott. Most pedig, hogy beláttuk, ez belefér, igazán ejthetnénk a sablont, hogy ez tápolás volt. "
Ja. Részedről nincs gond. De a többiek is mind kráni gorvikiak voltak, hogy bevállalták, hogy egyenként le legyenek szurkodva ? A gorvikiak nem birkák. Ez tápolás volt.

" játékon pedig egy nagyon csúnya dologra lettem figyelmes, de ez a jk-k hibája. A szabályrendszer le lett írva, hogy minden a saját maga által bekapott találatokat számolja. Ennek ellenére bárki megütött, egyből bekiabálta, hogy ez 2t ér, ezt 3at, meghaltál. Ez nem csak hangulatromboló, de én a csuhám alatt nehézvértet viseltem"
vs. szabályrendszer :
"A papoknak rendelkezniük kell szent jelképpel, és a vallásuknak kiírt fegyverrel, amiket segédanyagként közlünk. "

És a ranagol papok nehézvértet hordhatnak ? Feltételezem fegyverként meg csak az áldozótőrödet forgattad, vagy a mágikusan idézett ostorodat, hisz ha másképpen teszel, Ranagol azonnal elveszi a papi hatalmadat (papok paplovagok kiegészítő).

Hektor

Hektor

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 69 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.08.30, 19:10

Igen, majd el is felejtettem.
Délelőtt volt a szervezői megbeszélés, a DHJ jövőjét illetően. Értékeltünk, elemeztünk, önkritikát gyakoroltunk. Egyszerű, és gyakorlati területeken hoztunk döntéseket.

Jövőre is lesz DHJ, továbbra is csak átlagos liveot akarunk szervezni :) , semmi újat, semmi nagyot. Csak DHJ-t. Így tehát jövő nyáron is lesz DHJ. Ezúttal viszont már biztos, hogy felvisszük Pest mellé, egészen közel.
A háttér marad a Magus világa Ynev. A történetet pedig megpróbáljuk érdekesen összeállítani valószínűleg az idei fog folytatódni, csak Ynev más területén, és mellette kicsit össze fog kapcsolódni az előző 3 játék helyszínéről érkező frakciókkal. :D És lesz egy egyedi, új része is a történetnek, ami egyik eddigi történethez sem kapcsolódik. Tehát 3 részből tevődik össze a háttér, a történet. A koncepciókon fogunk dolgozni egyenlőre, a szabályrendszeren, a jövő évi játék történeti vázlatán, a körvonalakon.
Remélhetőleg a helyszín, és a történetek találkozása elnyeri a játékosok tetszését. Sokkal kevesebb utazás, kevesebb macera.

Hektor

Hektor

Hektor

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 69 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.08.30, 17:56

Alaven: Ha nem fél órával előtte lett volna problémám hasonló esetből, ahol nem játékosok voltak a kiabálók, akkor megérteném, de én többször szóltam normális hangerővel. Mondtam hogy szervező vagyok, kérdeztem hogy játékosok vagytok e. Többször, és normálisan. Majd többször kértem hogy fejezzétek be, és mondjátok el kik vagytok. Egyikre sem válaszolt senki. Miután pedig rájöttem, elszaladtatok, holott akkor is kértem hogy maradjatok. Azt hiszem maximálisan türelmes voltam egy ideig. Tanuljunk belőle, hogy legközelebb szóltok, vagy előre megemlítitek, hogy ilyen is lesz, és akkor oké minden.

Avengir: nem lesz több ember, és nem leszúrás miatt. A dolog személyes, és nem érdekel, hogy közös a hobbi. Én sosem sírtam hogy nagy magyar liveos összefogás, meg kevés ember. Mindig megelégedtem azzal, amim van, amivel rendelkezek. Teljesen átlagos live? Na látod, akkor csak elértük maradéktalanul amit akartunk, mert mi pont ezt akartuk, teljesen átlagos liveot. Se többet, se kevesebbet. Én nem akarok újat, meg újat, meg még újabb dolgot, meg az év játékát, meg nem tudom én mit. Nem ez a célom, hanem liveot szervezni, ahol az emberek, akik szeretnek liveozni liveozhatnak, átlagosan, egy átlagos játékból. Én az átlagos liveokat szeretem játékosként is. Sose mondtam a játék előtt, hogy ez mekkora durranás lesz, és utána se. Egyszerű liveot akartunk, az lett. Elértük amit akartunk. Látod érted te is a lényeget, ami nem megy, nem kell erőltetni.

Qbee, Decado: ezek jó ötletek fel is írom őket. :)


Hektor

Alaven

Alaven

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 218 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.08.30, 10:18

Üdv!

Persze hogy belefér. A krániaknál , a toroniaknál, meg néhol az elátkozott vidéken. De az olyan érzelmileg túlfűtött népeknél, ahol a büszkeség sokkal fontosabb a csapatmunkánál mint Gorvik, ott nem igazán fér bele. szvsz.


Jó hallani, hogy ez nekik belefér. Ugyanis én volt a gorviki csapat papja, aki előtörténete alapján Kránból származott. Most pedig, hogy beláttuk, ez belefér, igazán ejthetnénk a sablont, hogy ez tápolás volt. (És itt jegyezném meg, hogy mi lehúztuk a 30 percet, ami a varázsláshoz meg töltődéshez kellett, és ki is játszottuk a dolgot. Figyelő nélkül.)

Hector, te egy másik, gyorsan feltámadunk esetre gondolsz. Miután a 2 barbár zombi levágott mindenkit, igen, mindenkit, fél óra lett volna míg a pap/sámán feltámad, fél míg kihozza őket a temetőből, itt ha gyógyítást varázsol, az személyenként 5 perc, voltak mondjuk 6-8an. Számoljuk 6an, az 30 perc, ezek után megáldani a fegyvereket, mondjuk 6 embernek, meg a papnak =*7, azaz 35 perc, majd a 4 rekeszt betárazni élőholt pusztításra 20 perc. ez 2 óra 25 perc. Ha két pappal számolunk akkor is legalább 1 óra és saccra 20-25 perc. Míg számukra ez az idő letelt, mi meg tudtunk tenni egy 10 perces sétát. Belső idő rules.

Később, miután a 15-20 fős sereg íjásza sikeresen 2szer fejbelőtt (falon át, emiatt a lövés szép volt, meg is dícsérném a jótecőt, csak az ilyetén képességeinket ne liveon kamatoztatjuk. Másnak bizony fájhatna a feje a dologtól), és emiatt befejeztem a harcot, mert így nincs értelme alapon. A csata után odamentem a figyelőjükhöz (de jó, nekik volt), az erdőszellemhez, és azt mondta, hogy ez szervezői döntés volt, hogy nekik csak fél óra kellett. Mindenzt amiatt, hogy ne halljon meg a játék. Ezzel gyakorlatilag a mi játékunk hallt meg. Szerencsére ők 6-8an így jól érezték magukat, csak számunkra járt határozottan morál-romboló hatással.

Emiatt kérem, hogy az ilyen formájú szervezői döntéseket hanyagoljuk. Mindig csak probléma van belőle. Nem ez volt az első játék, ahol emiatt gyakorlatilag lenullázták a csapatunk eredményeit (Kildar Sándorék outban kértek el tőlünk megszerzett tárgyat, hogy ne halljon meg a játék alapon), és bizony ha nem fél óra van neplementéig, hogy köhessen az éjszakai játék, akkor lehet, hogy ezt a tényt már játékon is felháborgatjuk, nem törődve más játékosokkal. Szerencsére Vándor eddigre kigyógyult bajából, és öntött belénk egy kis kedved.

Olvashattátok, hogy nálunk hogy lettek kijátszva a zombik. Ha nem mondod, hogy áll, belemegy a másikba. Egyszerű parancsok nem? Az öljetek meg mindenkit a táborotokban, majd onnan induljatok ...ék (nem tudom a nevet) tábora fel, hogy ott is mindenkivel végezzetek, de út közben ne támadjatok rá a ... toroni csapatra. Amikor ezt elmonták nekem a zombit alakító játékosok, majdnem hanyattvágtam magam, ez most mi volt alapon? Ha ezt egy kezdő szerepjátékos, 13 éves srácnak adod elő, bizony nem fogja föl. De nem baj, a zombi ilyen parancsot teljesít, de beszélni nem tud, ha a mestere a vállára teszi a kezét.

A játékon pedig egy nagyon csúnya dologra lettem figyelmes, de ez a jk-k hibája. A szabályrendszer le lett írva, hogy minden a saját maga által bekapott találatokat számolja. Ennek ellenére bárki megütött, egyből bekiabálta, hogy ez 2t ér, ezt 3at, meghaltál. Ez nem csak hangulatromboló, de én a csuhám alatt nehézvértet viseltem. Sőt, később megszereztem Hector lábvértjét, ami valami lunírból készült a tárgylap alapján, de máig állítom, hogy ilyen színű lunír Yneven nem létezik. Az még mágikus is volt, és gyakorlatilag sebezhetetlenséget biztosított a lábamon. Ezt is rejtve viseltem. Erre lábon vágnak, és kiabálják, hogy ez most mennyi. Nem, a sajátját számolja mindenki, és ezt legyen szíves betartani. Abban már most biztos vagyok, hogy ilyen sebzésrendszerű livera nem fogok többszöt láncos-buzogányt vinni. Jobbik esetben, a találatot beismerik, csak más testrészre. Rosszabikban semmisnek tekintik. Ez no comment, azt hiszem a szabáélyok közt volt valami Harci etikett nevű rész, ami kitér erre. Ajánlom az illetékesek figyelmébe.

Végszóra pedig: Hector, az éjszaka alatt kikiabált dolgok nagyon rosszul estek mindenkinek, mert tönkrevágtad vele az éjszakai játékot. Elmondtad, hogy jártak ott huligánok, de ez akkor sem egy elfogadható megoldás. Pláne nem egy szervezőtől. Ha mondjuk felállsz, és ezt a szitut egy kicsit emelet hangerővel elmagyarázod, amjd hozzáteszed, hogy akkor most OUTban kijösz, nem-e ez az eset áll fenn, akkor senki se lett volna durcás. Remélem mindannyian tanultunk a dologból.

Részemről ennyi, azt tudom mondani, mint Daverns, csak a csapaton belüli dolgok miatt éreztem jól magam. Legközelebb is mennék, ha lesz, bár függ ez a helyszíntől is. Azt hiszem, én voltam a legtávolabbról érkezett 2 játékos egyike.

Tisztelettel:
Alaven

avengir

avengir

  Az Aranybéka

 • Fórumita
 • 184 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.08.30, 08:05

és mielőtt szárnyra kelne egy olyan hír, hogy "fúj a DHJ-sok szelektálnak, van aki szimpi, és van aki nem szimpi nekik, és aki nem szimpi az nem is mehet"


HektorAzért érzed az önellentmondást, mi a garancia arra, hogy ha egy valakit kiközösítesz nem fogsz másokat is? Jövőre mondjuk x csapat y embere nem mehet, mert tavaly leszúrtak.... és utána meg a sírás, hogy nincs egységes magyar live kevés a játékos stb... bár nem voltam az idei dhj-n, de utána kérdeztem és messze átlagosnak lehetett csak nevezni a játékot. Ami nem jó nem kell erőltetni, de néha nem árt észérvekre hajlani.

Decado_Arkel

Decado_Arkel

  Szőke herceg

 • Archívum
 • 1288 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.08.30, 07:41

Javaslat : megnézve a bestiáriumot, a zombit csak törzs találattal (fp immunitás) lehessen sebezni, de csoszogó sebességnél gyorsabban még harcban sem haladhasson.

"Viszont reálisan belegondolva, igenis vannak olyan országok/vallások, ahol ez bőséggel belefér a mentalitásba, hiszen egy zombinak nem kell hadtáp, nem fárad el, több sérülést elvisel mint egy élő emebr, így például egy kráni alakulat véleményem szerint szükség esetén szívbaj nélkül megteszi ezt a lépést.
"
Persze hogy belefér. A krániaknál , a toroniaknál, meg néhol az elátkozott vidéken. De az olyan érzelmileg túlfűtött népeknél, ahol a büszkeség sokkal fontosabb a csapatmunkánál mint Gorvik, ott nem igazán fér bele. szvsz.

QBee

QBee

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 410 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.08.30, 07:08

Köszönöm én is a játékot.

Javaslat: a zombi kapjon vért bónuszt (pl. mindenhol csak 1 ÉP sebezhető rajta). Így megmarad, hogy hű, vazz, ez egy zombi, nem pusztult bele egy karcolásba, de legalább nem kell elfutni ha egy feltűnik a látóhatár szélén.

Módosította QBee: 2008.08.30, 07:09


Gem_Kapocs

Gem_Kapocs

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 251 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.08.29, 21:53

Ugyan nem voltam a játékon, így nincs hozzá sok jogom, mégis belekontárkodok.

Játéktechnikailag valóban "tápolás" (de nem szeretem ezt a szót) zombivá tenni a játékosainkat. Viszont reálisan belegondolva, igenis vannak olyan országok/vallások, ahol ez bőséggel belefér a mentalitásba, hiszen egy zombinak nem kell hadtáp, nem fárad el, több sérülést elvisel mint egy élő emebr, így például egy kráni alakulat véleményem szerint szükség esetén szívbaj nélkül megteszi ezt a lépést.

Hektor

Hektor

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 69 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.08.29, 20:48

Én nem a leöletem részre gondoltam, bevallom erre nem is gondoltam. Én arra értettem, hogy a zombinál kijátszani hogy az idéző megérinti, és a zombi visszanyeri tudatát ideiglenesen, ezt tartom jónak. Azt nem, hogy zombihadsereget csináljanak a játékosok, mivel ha játék In-t nézzünk ki az az ember Yneven, aki megöleti magát, hogy élőhalott legyen? Nem baj, játék után az első dolog amit felírtam, az a zombik csak áldott fegyver általi sebzésének a törlése. Innentől a zombi is bármivel ugyanúgy sebezhető, előnye a továbbiakban csak az lesz, hogy zombik által növelheti egy csapat a haderejét más csapatok játékosai által.

Holnap délelőtt lesz egy szervezői nagy megbeszélés. Akkor sok minden eldől, estére megírom mikben állapodtunk meg.

Hektor

Decado_Arkel

Decado_Arkel

  Szőke herceg

 • Archívum
 • 1288 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.08.29, 19:04

Hector : a leöletem magam, hogy zombi lehessek mert az táposabb szemlélet mióta tartozik a támogatandó, és jó szerepjáték kategóriákba ? :)
Mi is csinálhattunk volna sereget, sőt az elején sokkal inkább megérte volna venni papot és paplovagot, mint 1 varázslót, de úgy gondoltuk, hogy nem az optimalizálás a lényeg a dhj-kon.

Hektor

Hektor

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 69 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.08.29, 17:17

Sziasztok!

Hastur, Daverns: Ezen felesleges vitázni, én azt hiszem pont az ilyen kreativitásra, játékra van szükség. A szabályok mederben tartják a játékot, egyenlőséget biztosítanak. A zombibeszéltetés nem adott előnyt, de a hiánya, csak azért mert nincs a szabályrendszerben biztos hogy elvett volna a hangulatból. Szerintem pont ilyen ötletekre, és kezdeményezésekre van szükség. Én csak gratulálni tudok hozzá, és örülni, hogy sok profi szerepjátékost láttam.

Hektor

Hastur

Hastur

  Full Geek

 • Fórumita
 • 59 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.08.29, 16:57

Üdv!

"Neked Hastur csak annyi, hogy a zombulás megvolt......"
és
"egyébként, nem emlékszem, hogy bárhol is alkalmaztuk volna, mindössze szó volt róla, hogy fogjuk, aztán felgyorsultak az események..."

Ezeknek örülök. Amúgy tényleg logikus az, hogy ha egy boszorkánymester tud zombit teremteni, akkor tud beszélni is rajta keresztül. Elméleti szinten. Mert akkor kéne csinálni egy ilyen varázslatot, mert nem hiszem, hogy ezt csak úgy tudná a boszorkánymester. És akkor nem is beszéltünk mondjuk a varázslók tűzszőnyegéről. Mert ha tudnak földszőnyeget és tűzlabdát, akkor tudnak tűzszőnyeget is. De ha nincs leírva a szabályrendszerben, akkor nincs. Ez van. És ha ez csőlátás, akkor bevállalom.

Hastur

Konrad_Messer

Konrad_Messer

  Érdeklődő fórumozó

 • Archívum
 • 89 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.08.29, 12:27

Üdv!

Mint az ereni(gorwiki) csapat tagja, én is hozzászólnék.

Zombiként hörögtünk, morogtunk, dülöngéltünk és botladoztunk, meg eléggé darabosan mozogva és együgyűen követtük a "megidéző" parancsait.
Olyannyira, hogy mikor a crantaiak élőholt pusztításával lenyomtak minket, és utána újból zombiként maguk mellé állítottak, akkor ránk szóltak, hogy azért ennyire nem kéne kijátszani... én meg mondtam nekik, hogy de, szerintem igen.
Nem tetszett nekik az, hogy az előttem haladó és hirtelen megtorpanó embereknek nekimentem hátulról, mivel nem kaptam parancsot a megállásra. (Persze nem durván.)
Továbbá, mikor Daverns-t, és az ő barátnőjének öccsét, meg engem, tehát a 3 zombit ismét befogták, kiderült, hogy csak kettőt akarnak magukkal vinni a három főből, Dave-et kapásból "leszerződtették", de a maradék két emberből nem tudták eldönteni, melyik menjen és maradjon. Már kínosan röhejes volt. Ezért mind a hárman folytattuk a zombulást, mivel a halott az nem megy sehova, kijátszottuk és feküdtünk... ez sem tetszett nekik. Daverns pedig kb. annyit értett a "tudatom visszanyertem" dolgoban, hogy ha egy halottidéző képes élőholtat létrehozni/teremteni, akkor nyilván nem túl nagy rejtély a számára, hogyan szóljon az élőholton keresztül. Megérinti a vállát és a zombi szolga száján jönnek ki a szavak... egyébként, nem emlékszem, hogy bárhol is alkalmaztuk volna, mindössze szó volt róla, hogy fogjuk, aztán felgyorsultak az események...
Ja és igen!
A crantaiak fogságába kerülve, újdonsült "úrnőnk", aki leginkább egy íjászra hasonlított, semmint egy nekromantára vagy boszorkánymesterre, közölte velünk, hogy éjjelre nyugodtan hazamehetünk (gondoltam is, hazafutok Veszprémbe). Indultunk is vissza a táborunkba, de még utánunk szólt, hogy "reggel azért lássuk egymást". Na most mi ez? Szappanopera?!
Visszamentünk a táborba, ott élőholtként elpusztítottak minket és élőként visszatértünk szeretett csapattársaink körébe, hogy azután éjjel csináljuk a hangulatot :)
Részlet a beszámolómból.

Különben amit problémaként észleltem a DHJ-n, az sajnos országosan is probléma. Ilyen pl.: a játékosok hiánya, meg hogy bizonyos autók lerobbannak félúton...stb.
Egyedül a szúnyogok voltak egyedien sokan, de belefér...

Módosította Konrad_Messer: 2008.08.29, 12:28


Daverns

Daverns

  illúzionista

 • Fórumita
 • 533 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.08.29, 10:33

:)

Jó viszonyt szeretnék, de úgy tűnik tényleg kötekedtek..... :D

Nem szeretném most a szabályrendszer gyengeségeit szétszedni, és nem szeretném az összes általam tapasztalt játéktechnikai - játékos problémát felvázolni, mert az csak Hectorra tartozik és mert a játék a játékunkkal tetszett. Neked Hastur csak annyi, hogy a zombulás megvolt...... és a játékot csak szinesítettük egy két játéktechnikai elemmel, amivel a szabályt nem törtük meg, nem kerültük ki....a szabály pedig egy iránymutató a korrekt játékhoz, nem pedig csőlátással csak azt kell szem előtt tartani.... - nem szegtük meg....

Köszönöm.


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]