Ugrás tartalomhoz


Fontos! Olvasd el és add tovább! Ha regisztráltál valaha felhasználót az LFG.HU-n (vagy régebben az RPG.HU-n), akkor kérünk, hogy jelentkezz be vele, mert 2018. május 25-től a GDPR miatt változik az adatkezelés módja. Ha nem adsz külön engedélyt az adatait tárolására, a felhasználói fiókodat törölnünk kell.
Köszönjük.

Fotó

DHJ - Budapest


 • Válasz írásához lépj be
984 hozzászólás érkezett eddig

Al_Marem

Al_Marem

  Rendszeres fórumozó

 • Inactive / Invalid
 • 229 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2004.03.17, 10:52

Arguyle: A kérdésekre a válasz: A szabályrendszer bőven fog kiegészülni, és sok ponton pont azokkal, amiket felvetettél.
A pontok majd előe meg elsznek határozva. Természetesen lesznek államok, melyek többet kapnak, mert gazdagabbak.
A pontokból majd lehet venni rúnákat, melyek a fegyvereket, vérteket erősítik. Lehet varázstárgyakat, álruhákat(álszalagok) venni.

A kardművész kényes kérdés: ugyebár a mágusban eléggé tápos volt.
Itt viszont megpróbáltunk visszavenni belőle. Van olyan varázslata(pszije), amit például csak ő tud használni. Ám hátrány is kell, hogy kompenzálva legyen. A teniszlabdás megoldás pont a változtatások közzé esik. Az új rendszerben már burkolt vesszők lesznek, és házi készítésű nyilak, vagy max. 35 fontosig rendes íjak, melyek nyilai elég keményen burkolva lesznek. Ezt már teszteltük, és a burkolási eljárást fel is tesszük a honlapra.

Tisztelettel:Airun

Al_Marem

Al_Marem

  Rendszeres fórumozó

 • Inactive / Invalid
 • 229 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2004.03.17, 10:45

Arguyle: Kösz a tanácsot. Utána is kérdezek, hogy mi mikor lesz. Bár a két időpontn kívül másra alig lehet tenni. Hamarabb az érettségik miatt nem lehet. Későbbre meg a suli, és más játékok miatt megint nem lehet. Ám mindent megteszünk, hogy alkalmas legyen.

Az enoszukei dolog nem hiszem, hogy jó lesz, bár jelmez az bármilyen lehet. Ugyanis az öt Déli állam háttere fix. Mint olvasható az egyik Pyarroni érdekeltségű, a másik Krán, a harmadik dzsad, a negyedik főleg zsoldosokból áll, akiknek vezetője egy gorwicki menekült nemesi család. Az 5. meg ugye elf. A hátteret arra mondtam, hogy egy kis előtörténet. Lehet egyszerűen csak az, hogy az adott állam szülöttei, de például a zsoldosoknál szinte akármilyen helyről lehetnek harcosok. Ilyen szempontból tehát elméletileg jó lenne, ha pár ember enoszukei-ként jönne. Arra kell építeni majd, hogy valahol a játékosok azonosuljanak államuk mentalitásával, szokásaival, az ott előforduló harcosokkal. Tehát a dzsadok lehetnek turbánosok, vagy kendővel takarhatják el fejüket, arcukat. A zsoldosok vegyes társaság, a pyarroniaknak rendezettnek kell lenniük, stb.
Mindezonálltal minden kérést próbálunk figyelembe venni, és ha az módosításra szorul, akkor időben értesítjük az érintetteket.

Összegzésként: Jó az enoszukei, csak kevesebben, és a zsoldos államba.

Tisztelettel:Airun

Arguyle

Arguyle

  Törzs-fórumozó

 • Inactive / Invalid
 • 794 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2004.03.17, 10:39

Végigrágtam a szabálykönyveteket. Van egy-két kérdésem:

- Hány pontja van egy államnak, amit elkölthet különböző juttatásokra.
- Ezekből a pontokból csak mágiahasználók és kalandozók vehetők, vagy lesz esetleg más is (pl. extra vagyon)
- A kardművésznek miért nincsen páncélja? (az eredeti MAGUS szerint van spec vértjük)
- Lehet-e a teniszlabdák helyett valamilyen anyagból (szivacs, rongyok stb) dobótőrt készíteni? A teniszlabda olyan illúzióromboló!
- Miért nem használtok normál nyilakat? Miért kell ott is labdázni?

Első olvasatra ennyi, de ha lesz még kérdésem írok!

Arguyle

Arguyle

  Törzs-fórumozó

 • Inactive / Invalid
 • 794 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2004.03.17, 09:55

Hát üdvözlünk titeket itt a Live játékok fórumai között. Örülünk, hogy tovább bővül az élő szerepjátékok kínálata.
Csak egy apró megjegyzést ha szabadna:
Jó lenne, ha utánanéznétek annak, hogy az általatok megjelölt időpontokra van-e már más játék előjegyezve. Mondom ezt azért, hogy a ti szervezésetek ne ütközzék más játékokkal, így valószínűleg majd több játékosra számíthattok. Javaslom fontoljátok meg ezt, így nektek lesz jobb.

Más:
Esetleg össze tudnék hozni egy 10 fős enoszukei csapatot. Kérdezem, hogy lehetne esetleg enoszuke a választott ország, vagy mindenképpen muszály déli országot választani?

BePe

BePe

  Admin

 • Admin
 • 4564 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2004.03.17, 06:59

Üdvözletem Mindenkinek!

Már sokan ismerhetitek a Dartonita lovagokat, vagy magát a Dartonita Lovagrendet. Ki névből, ki személyesen. Az elmúlt egy évben több élő szerepjátékos/harci játékos rendezvényen is részt vettünk, van ahol már rendszeres látogatók vagyunk. Mindenhol próbáljuk a lovagi eszméket magunkkal vinni, és tisztességesen helytállni. Idén eljött az idő, hogy egy saját játék megrendezésébe vágjuk a fejszénket.
Nyáron szeretnénk rendezni egy élő szerepjátékot, ahova mindenkit várunk szeretettel. Ez a forum eme játék rendezésében, az információ terjedésében, a jelentkezésben, a felvetődő kérdések miatt jött létre.
Egyenlőre saját rendezés szintjén csak évente egy játékot tervezünk, aztán majd meglátjuk lehet e ezt bővteni.
A Lovagrend honlapjának a cime: http://dartonita.cjb.hu Ezen belül a Lovagi rész, és a hadi játékok. Itt megtalálható egy kis információ a Lovagrendről, és a játék előzetes szabályai, emlyekhez, majd még jön kiegészités. A kimondottan a 2004 nyárra eső játékról a Lovagi rész rendezvények cimszó alatt lehet részleteket megtudni 1-2 héten belül. Ám itt is közlök egy két infót:
A játék helyszine a Debrecen melletti Hármas hegy. Időpont: előreláthatólag 2004. aug. 6-7-8. vagy 13-14-15.
Az első időpont a biztosabb, a második a pótidőpont. A játék nevezési dijja:1000Ft/fő, ebből a rendezvény helyének lefoglalása, és a kellékek lesznek elkészitve. A jelentkezést egyénileg kell leadni, de már most lehet baráti csapatokba szerveződni (max.10 fő). Ezen baráti csapatok majd egy államon belül esznek. A jelentkezésbe majd a baráti csapatok választott nevét is le kell irni, és, hogy mely állam katonái akarnak lenni. (ezt majd probáljuk figyelembe venni) Természetesen saját hátteeket ki lehet alakitani, hogy a személy, vagy csapat miért lett az adott állam katonája. Az elf államba nem lehet jelentkezni, mert eme állam katonáit NJK-k fogják alakitani.
A játék, ahogy a szabályban is olvasható Yneven fog játszódni, azon belül is Dél Yney, Déli Városállamok.

Ezen információk egyenlőre az érdekesség kedvéjért irodtak, meg egy-két alap dolgot közöltek. hamarosan elinditjuk a jelentkezést, de bármilyen kérdésre, aggályra szivesen válaszolunk, csak irjatok.
Email elérhetőség: dartonita_lovagrend@mailbox.hu , amur@freemail.hu

Tisztelettel, és odaadással: Airun al Marem


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]