Ugrás tartalomhoz


Fotó

Green Crusade


 • Válasz írásához lépj be
269 hozzászólás érkezett eddig

Jeno

Jeno

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 171 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.06.14, 11:32

Dante, ha a feketére gondolsz ami az erdő jött keresztül és a végén a domb oldalán állt, akkor azt én az utolsó körben lelőttem zzap gun-nal (glance 6-os)

C-Dante

C-Dante

  Törzs-fórumozó

 • Archívum
 • 710 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.06.14, 11:15

Az én crusaderem maradt fennt...

meg az enyém is...

Jeno

Jeno

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 171 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.06.14, 08:27

Hali!

Minden tiszteletem Schundinak a hétvége megszervezéséért valamint a lebonyolításért. Minden akadályozó tényező ellenére(eső, csőtőrés) baromi jól sikerült a hétvége.
A hagymásbab kitünő volt, tegnap meg is jött az utóhatás.
A csata is jó volt, bár a kockák az orkokkal voltak ez tagadhatatlan.
Mindenkinek köszönöm, hogy elviselt, remélem ti is olyan jól éreztétek magatok mint én. Sajnálom, hogy az esti italozásból és beszélgetésből kimaradtam, legközelebb úgy intézem, hogy ez is beleférjen.

Ciao!

Schundi

Schundi

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 835 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.06.14, 08:21

Az én crusaderem maradt fennt...

tengerSAM

tengerSAM

  Warhammer blogger

 • Fórumita
 • 902 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.06.14, 08:04

A marinok arra építettek, hogy hoznak 9 land raidert, meg pár emberor's csempát (4 db volt), hogy a ork főnökök ne irtsák le rögtön a HQ-inkat. Ezen kívül e lehető legtöbb közelharcost akartuk behozni.
Azt tudtuk, hogy az orkoknál 2 cult of speed lesz, és hogy nagyon sok járművük lesz, de a 3 basilisk+4 leman russ+1 demolisher nehéztüzérségre nem számítottam.
Mint azt említettem, az orkok nem pakoltak fel a 3 asztal teljes szélességében, így az én seregemmel szemben gyakorlatilag nem volt senki, így a közetkező probléma merült fel: kezdjek gyors átkaroló manővert, és kapjam oldalba az orkokat, vagy csak lassan induljak közép felé, hogy a várhatóan ezen az szélen reserve-ből betörő buggykat, trakkokat és motorokat megfogjam, mielőtt hátbatámadják az átkaroló hadműveletet végrehajtó csapataimat. Utóbbi mellett döntöttem, aminek az eredménye az lett, hogy nekem a végén 2450 pontom maradt fent, és apró darabokra lőttem az összes buggy-t, ami bejött itt. Weirdboy utsóként fentmaradt szerencsétlen buggyját úgy lőttem le, hogy akkor már immo volt, fegyver nélkül, de a cyclone rakettás terminátorom gyakorlatilag nem látott más célpontot, úgyhogy az is csobbant... :lol:
A legbüszkébb a skótjaimra vagyok, mert az uccsó körben kitörtek a szentélyből, és egy híján egy teljes ork motoros osztagot szétszedtek, meg utána egy fél stromboyos osztagot. Mondjuk én is meglepődtem, amikor 28-at támadtak a roham körében, nem vagyok ekkora számokhoz hozzászokva. ;)

A legdurvább az, hogy a 9 land raiderből csak az enyém maradt fent, és talán Dante crusadere (ez utóbbiban nem vagyok biztos). Mondjuk az enyém azért, mert a közelében sem járt egyetlen ork egység sem, egyszerűen nem értem oda az ellenfélhez. Peig bekészültem, az egyik HQ-mban volt egy csempa, egy káplán, veterán őrmi, zászlós, doki, techmarine, mindegyik power weaponnal vagy power fistttel, meg két fláma, két bolter; a másik HQ a deathwatch kill team volt: force weaponos könyvtáros, 3 power fistes veterán, 4 power weaponos veterán, 2 heavy bolter. Bátor hős taktikai osztagaim meg a razorback-jükben dagadt gázzal (kopirájt báj Metálfi) húztak vissza a főegységhez, amikor megindultak középen az ork gépezetek... :lol:
Az erdőben bújkáló vindicatoromat egy szerencsés lövéssel letakarították a pályáról, de nem is sok mindent csinált a meccs alatt, mert ő is folyton mozgott, hogy valaki a 24"-es körzetébe érjen. Viszont tagadhtatlanul a whirlwindem aratta a legnagyobb tetszést az orkok körében, amikor ráguesseltem Levy motoros osztagára, de a scatter épp a wolfokra sodorta rá az égi áldást. Szerencsére, csak egy bunyi esett le... :cool: Na jó, az 5 fős assault squadom sem volt semmi a deep strike-os dupla egyessel. Őket direkt a basilisk-ek ellen hoztam, volt náluk 3 plasma pistol (ebből 1 master-crafted), egy Thunder Hammer, és melta-bombok, tehát igazi tank-killer osztag. Volt... :lol:
Mondjuk ez nem is volt még olyan nagy veszteség, mint régebben amikor egy 12 fős terminator osztag veszett el így a warpban (10 fős assault termik+káplán+könyvtáros, kb 1000 pont). Na az tényleg durva volt... :lol:

Schundi

Schundi

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 835 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.06.14, 07:30

Üdv mindenkinek!

Remélem, mindenki, aki eljött, az jól érezte magát, és aki ott volt, de nem hozott sereget, az is elszórakozott.
Az eredmény tömören:
Lezajlott a crusade, az orkok győztek közel 4500 ponttal.
Az eredmény bővebben:
A mi taktikánk az (lett volna) volt, hogy a balszárnyra – az ellenség baziliszkuszaival szemben - csoportositva az közelharcosainkat, lerohanjuk őket. Ezért 7 Land Raider, benne 60 közelharcos űrgárdista, meg egy inkvizitor, két BA káplán a tizensokfős Death Companyval, két BA tac osztag, felderitők, és némi tűztámogatás volt azon az oldalon. Az orkok középre tették a tankjaikat, ami 4 Leman Russt, és egy Demolishert jelentett. Ezek mögött az ugrózsákosok voltak. Mi középre egy páncélvadász közelharcos osztagot tettünk, eléjük meg megy rinót, illetve az Acélangyalok HQ-ját Land Raiderben. Arra számitottunk, hogy a Cult of Speed és a tartalékok a jobbszárnyon jönnek majd, igy SAM seregét oda öszpontositottuk. Ez hiba volt. A balszárnyal szemben az orkok 2-3 HQ-t, 6 killer kant, meg vagy százegynéhány orkot raktak fel. A Jobbszárnyon a KoS volt.
Kezdés elött a calidus felmászatott 3 killer kant a bunker tetejére, ezzel láthatóvá vált a mögöttük lévő gyalogság. Jött az előzetes bombázás. A 30 pontos szutyi levitt 3 veterán BA jump packost , 4 BA troopot, 1 sebet a calidusból, két terminátoromat, meg még valamit, igy közel 300 pontal kevesebbel kezdtünk...
Én nem sok minent okoztam az első körben, 8 plazmából 2 talált, 1 plazmás és 3 ork esett le. Löttem a jump packosokkal is, eredmény 1 ork, 1 plazmapisztolyos... fuck.
Az orkok löttek, és 5 Land Raider esett le glance 6-okkal.
A többire annyira nenm emlékszem, mert közben elromlott a hidrofor, meg egyebek, uhho azokkal kellett foglalkoznom.
Az orkok középen szétlőttek minket, és ezzel közel 3500 pontnyi űrgárdistát elvontak a harctól. Jól csinálták.
SAM 5 fős assault osztaga 3 plazmapisztollyal bedeepstrikolt a basiliszkuszok mellé, és dupla egyessel eltünt a semmiben...
A veterán SW drenya 5 támadásból egyet sem talált.
Az emperor csempa kihivta Gorzukot, megütötte, az megdobja az 5+-t, Visszaüt, 4 seb. Mentő 4 db 4. döntetlen lett.
Gaudamus, kevenc inkvizitorom, force weaponja egyetlen csapásával hidegre tette Jenő warbossát.
A callidus bejött, szétvert egy komplett osztagot, aztán 10 motoros lelőtte
A másik csempa úgy leverte Gorzukot, mint vak a poharat.

Nagyjából ennyi jut az eszembe

_Tussky (NPC/NJK)

_Tussky (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.06.14, 07:09

Nagy köszönet Schundinak az egész hétvégért!Yoda mesternek a kajáért,nagyon finom volt!Klácinak az első 40K mecsért ami elég érdekesen alakult (legalábbis szerintem),a dark reaperek eléggé elkenték szegény Nightbringer száját :cool:

tengerSAM

tengerSAM

  Warhammer blogger

 • Fórumita
 • 902 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.06.14, 05:01

A ződek voltak jobbak, de szerintem már a felpakolásnál látszott a vége, mert úgy pakoltak fel, hogy a három asztalból csak kettőre raktak fel figurát, így gyakorlatilag 3-4000 pontnyi marinnal szemben nem volt senki, nekik ezerrek teperni kellett, hogy valamit tudjanak csinálni.
Jó meccs volt, de annyit elértünk, hogy Gorzuk Corax (Warboss HQ-ja, a crusade elindítója) meghalt.

C-Dante

C-Dante

  Törzs-fórumozó

 • Archívum
 • 710 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.06.13, 20:42

srácok!

nagyon köszönöm a játékot, és az egész hétvégét! nagyon jól éreztem magam, máskor is számíthattok rám! Schundi: nagyon ott volt a szervezés, nagyon köszi a többiek nevében is! Yodának meg külön köszönöm a fantasztikus kaját, amit készített tegnap! egyszerűen szuper volt!!!

Warboss: örülök, hogy ligateszteltünk egyet! éreztem, hogy nagyon jó tapasztalat lesz számomra, és így is lett. :) megint belefutottam pár hibába, amit soha többet nem fogok elkövetni... (ezzel persze nem azt mondom, hogy eséllyel álltam fel ellened ;))

a feldíszített, kifestett csempáról (Chalybs, Emperor's Champion of the Blood Angels Chapter, Slayer of Warboss Gorzuk Corax, Avanger of the Lost-ról) meg majd mindenképp küldök képet, ha kész lesz. és 7 hónap múlva majd bátran áll a felbőszített fenevad elébe. :cool: úgyhogy csak varrogassanak szaporán azok a sebészbunyik! :)

:lol: :lol: :lol: :lol: ;) mindenkinek

Dante

Módosította C-Dante: 2004.06.13, 20:43


Hankyaku

Hankyaku

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1556 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.06.13, 20:35

Azt persze még mindig nem tudjuk, hogy ki nyert :cool:

tengerSAM

tengerSAM

  Warhammer blogger

 • Fórumita
 • 902 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.06.13, 20:34

Egyébként szintén Yoda mesternek címezve (warboss, add át neki lécci): isteni volt a hagymás bab, örök hálám üldözni fogja (csak utól ne érje :cool: ).

Egyébként a figuráim elhagyásában az volt a vicces, hogy mielőtt benemtem volna a Schundiéknál a házba, letettem a hátsó teraszon, mondván, hogy úgyis arra jövök ki. Természetesen a másik ajtón távoztam, így lazán el is felejtkeztem a dolgról. Ami még viccesebb: az asszony szólt rám otthon, hogy: "hát a babáidat hol hagytad?" Hát nem kicsit izzadtam le hirtelen... :lol:

De ezer köszi meg sok-sok :lol: a közreműködőknek, név szerint Schundinak (akit szombat éjjel fél 12-kor kerestem meg 2shake-be esve, aztán Dantének, valamint Levynek. Majd valami kompenzációt kitalálok nekik a segítségért... :lol:

tengerSAM

tengerSAM

  Warhammer blogger

 • Fórumita
 • 902 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.06.13, 19:58

Yoda papának üzenem, hogy márpedig mi tudunk olvasni és arra kérem, hogy olvassa el az ANGOL elda kódex 8. oldalának tetejét:
Avatar: "Inspiring: [...] Any eldar unit with a model within 12" of an Avatar become fearless IN CLOSE COMBAT"

:lol: :lol:

Warboss: köszi az infót, Dantének meg különösen, majd leboltolom vele a dolgot ( :lol: ) :cool:

Danniboy

Danniboy

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 378 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.06.13, 18:06

Wolflord,tippelj! :cool: :lol:

Wolflord

Wolflord

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 955 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.06.13, 17:14

Egy kérdés: ki nyert? A nagy Waaaghba ment orkok vagy pedig a Császár dicső harcosai? Valami beszámolót majd, légyszi, légyszi, légyszi... :cool:

Warboss

Warboss

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 244 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.06.13, 17:07

WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAGH!!!!!!!!

SAM: Dante viszi a cuccod.

NO PANIK!
:lol:

WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAGH!!!!! :cool: :lol: :lol:

Backyard

Backyard

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 32 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.06.13, 17:00

Cool! Ügyes vagy SAM bácsi! :lol:
Csodálkoztam is, hogy minden befért a csomagtartóba :lol: :lol:
Egyébként elég durva, hogy egy egész napos csatába csak 4 környi játék fért bele... :lol: De a mellékcsatákban legalább láthattuk, hogy a tápos-mákos-necron-félisten Nightbringer száját is el lehet kenni azért pár jó lövéssel... :cool: (eldar rulez!!!!)

tengerSAM

tengerSAM

  Warhammer blogger

 • Fórumita
 • 902 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.06.13, 10:32

Tegnap este annyira fáradt voltam, hogy Schundiéknál a teraszon hagytam a két dobozomat a figuráimmal. Ha valaki tud róla valamit, az legyen szíves értesítsen! Köszi! :cool:

Schundi

Schundi

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 835 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.06.11, 15:35

A sátor áll, nem kell felverni... huh... :rohog:

_Tussky (NPC/NJK)

_Tussky (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.06.11, 14:29

ok.CSak nem tudtam,hogy a pakolás mellé még befér-e a vásárlás.Egyedül meg nem akarok mászkálni :rohog: Amúgy egy csomó pakolástól szabadítottál meg

Schundi

Schundi

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 835 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.06.11, 14:22

Aki akar, az elmegy tescózni, aki nem, az hoz magával stuffot. Nagyfiúk vagyunk, megoldjuk. :rohog:


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]