Ugrás tartalomhoz


Fotó

ÜberLive #1


A téma archiválva van, emiatt nem szólhatsz hozzá.
1993 hozzászólás érkezett eddig

M_Sanyi

M_Sanyi

  Tesco gazdaságos larpszervező

 • Fórumita
 • 624 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.01.16, 14:47

a maradékot elássuk és lebetonozzuk. Hopp a betonozás nem fog menni, de értitek ^^.


Hozok sót. Kilós elég?

Mindazonáltal szerintem simán lehetne végső halál eszköz, ha valaki önkezével, saját szabad akaratából vet véget az életének (tehát kényszerítő mágia és tsai kizárva).

Dii

Dii

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 278 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.01.16, 14:27

Kicsit más, de most van eszembe:
Mindig van az időpontkérdéssel olyan, hogy mivel ütközik... vs Sziget, vs érettségi, vs vizsgák stb.
A mostani Überlive időpont éppen a vs Volt fesztiválra esik, ami talán nem érint olyan sok embert, de azért most még lehet rajta törpölni, hogy erre-arra egy hét esetleg.

masvalaki

masvalaki

  Pápai kalóz

 • Archívum
 • 2539 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.01.16, 11:22

OFF
Herrrrr herrrr grrrombh...
Kár, hogy nem kalózosat játszunk... a pallóról a cápák közé sétálós, miközben hátulról böködnek, hogy szaporábban :punny:

ON

És akkor, juteszembe, mi lesz a hősök által szintjeik miatt feldíszíttetett jelmezekkel? Lelombozzák őket? Vagy esetleg alapítunk egy múzeumot? :D Tudom, a szervezőség mindenben benne lenne... csakhogy a részvényeik ára felfele kússzon :)

A másik: ha írnék valamiféle szócikket, vagy afféle izét, ismertetőt a leendő Nagykönyvtárba (Fő- ?), akkor azt tegyem kézzel (erősen mellőzendő, mivel én sem tudnám könnyen elolvasni), írjam géppel, és küldjem el a szervezőknek, akik "majd megoldják", avagy az előző, de oldjam meg, hogy egyszerre legyen olvasható, és autentikus... (van valami kézírásos betűtipus, azt lehetne ilyesmire használni, csakhogy ha mindenki ugyanazzal nyomtatna a megsárgult pergamenre, akkor olyan "egyforma" lenne, mint egy másolt kódex... vagy afféle izé...)
Emellett: milyen témákba nem érdemes semmikép belefogni? (pl. A CDk Ura-krónikába, vagy Caleum krónikái, az ősmágus, a főhős, és a söröskorsó, vagy ilyesmik... vagy írjak-e pl. értekezést a szimpatikus mágiáról) Kell-e copyrightolni vajon, ha valaki M.Ó.K.U.S.-os dolgokat használna például (nem akarok ujjal mutogatni pl. a Dartonitákra, akik szerintem égnek a vágytól, hogy itt is legyen mondjuk szexuális kultúra Mf-ról szóló kézikönyv :rohog: )

Módosította SirThomas: 2006.01.16, 13:53


EwiL

EwiL

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 437 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.01.16, 10:44

Ja, és Ewil: legyen akasztófa is, meg ilyenek. Majd a T. szervezőség eldönti, hogy mennyivel lesz jobb azoknak, akik ez által halnak (gyorsabb, fájdalommentes, +10 happiness a népnek, szép emlék a felemelt fővel a dobogóra sétáló hősről, elrontott gépezet, nyilvessző, ami ellövi az akasztófa kötelét, robin hood, zorró, és a sok titokzatos felszabadító hős :rohog: )


A látványtól elaléló/ájuló (herceg)kisasszonyokat elfelejtetted! :D

Akkor Caelumban akasztófa, "barbárvárosban" kövezőverem (kígyóverem?), varázslóknak "likvidálókör(ök)"(?! :) :punny: ), mindegyiknek más díszítéssel :lol:

Módosította SirThomas: 2006.01.16, 13:54


masvalaki

masvalaki

  Pápai kalóz

 • Archívum
 • 2539 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.01.16, 10:26

A hóhéros-csuklyásdi kiváló ötlet, viszont én nem szavaznám meg a fémfegyvert, bár nagyon hangulatos lenne. Egy az ok: ha a szabadító hős mészárolni akar, a fémfegyverrel nem teheti meg. Ha nem fémfegyverrel jön, ugy nyílván szabadítani akar.

És akkor egy másik ötletféleség: lehetne a túlvilágon egy VIP "szoba", azaz valami kissé elkerített dolog, ahova olyan halottak mehetnének be, akikről nem jó tudni, hogy meghaltak. Szóval én megbízok minden játékostársamban, de ha valaki látja a hóhért a túlvilágon, és feltámad, nem 100, hogy nem szól, hogy: Te, a hóhér nem halott? Ki az a szöszi lány a Sir Thomas helyén a csuklyában? :punny: Vagy ilyesmi...

Aztán: a kivégzősdi tényleg legyen olyan, hogy az általános alapok le vannak fektetve, de minden esetben valamiféle szervezői jelenlétet követel, így ha hülyéskedés, vagy egyéni vicc van, a ruleboyok bármikor beavatkozhatnak.

Ja, és Ewil: legyen akasztófa is, meg ilyenek. Majd a T. szervezőség eldönti, hogy mennyivel lesz jobb azoknak, akik ez által halnak (gyorsabb, fájdalommentes, +10 happiness a népnek, szép emlék a felemelt fővel a dobogóra sétáló hősről, elrontott gépezet, nyilvessző, ami ellövi az akasztófa kötelét, robin hood, zorró, és a sok titokzatos felszabadító hős :) )

Módosította SirThomas: 2006.01.16, 13:53


_Ket (NPC/NJK)

_Ket (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.01.16, 09:27

Ki aakartam hozni a varázslóimat, mert azt hittem az én pártomon állnak Magian ellen... nos tévedtem...
Élve tudtak csak segíteni megszerezni a lélekkövet.. amit aztán te szereztél meg... tolvaj... :D


Érdekes, azt hallottam, hogy Magian is azt hitte, hogy az ő pártján állunk.. vagyhát nekem tegnap valami ilyesmit említett.. Szal egész jókvoltunk, még ha én a varazslók között nem nem is a mágiát, hanem az alvilágot képviseltem. :)
Killer jó kis célok, az egyetlen hiba ezzel az lesz, hogy másnak más lesz az érdekeltsége, és itt az érdekek ütközésénél fog majd kialalkulni valami, amiből most még mindenki úgy gondolja, hogy ő jön ki győztesen... :punny:

-fél óra felkészülés: ebben benne van a tárgyalás, sé minden, és a fél óra végén a kivégzés, azért fél óra, mert ha fél óra a fogság időptaralma, akkor mégis hogy lehet utána otttartani az illetőt? szabáylrendzserileg el kell engedni, vagy ha megöli magát akkor megy a temetőbe. tehát az 1 óra végét nem lehet kivárni, mert szabályrendszerileg nem lehet addig egy embert egy helyben tartani.

Sztem azért kéne az az egy óra, félóra ugyanis nagyon gyorsan elmegy.. valaki kettőt pislant aztán annyi. Lehetne tenni erre vmi kitételt, hogy kivégzésnél a fogságra más szabályok vonatkozzanak, de csak úgy, tutibiztos kivégzésnél csak, mert különben ütre-főre elkapnak mindenkit, és egy óráig is fogva tartják, azon az ürügyön hogy kivégzés, és hogy jahopp mégsem jött össze. Szóval mondjuk félórán belül össze kell jönnie az összes tanúnak, meg mindenkinek, hogy ha a félóra letelt kezdődhessen a tárgyalás. Ha nem kezdődik időben, akkor meg a fogoly kiszabadul. Vagy valami ilyesmi.

_Killer (NPC/NJK)

_Killer (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.01.15, 23:59

Aluran... akkor és ott nem tudtam miért ugrottál a kos elé... és nem tudom miért nem tolták rajtad keresztül... és nem tudom miért nem döfött le valaki közben, de ha valaki megint ilyet csinál akkor én ott helyben meggyilkolom! Nagyon fúrta az oldalam hogy miért engedte a barbár csapat hogy csak úgy simán kihozd a varázsókat, akiket amúgy sem nagyon kedveltünk. A köv. liveon nekem célkitűzésem lesz hogy minden nagyobb picit is nem természeti mágikus hatalmat véglegesen kiirtsak! Ha lesz varázslóiskola számithattok rá hogy elfoglaljuk leromboljuk, a romokat felgyújtjuk a maradékot elássuk és lebetonozzuk. Hopp a betonozás nem fog menni, de értitek ^^.

Üdv!
Már kezd derengeni valami a fejemben és számithattok szép kis fordulatokra... és az istenek megdöntésére. Csak kell a szabálykönyv :punny:.

Aluran

Aluran

  Teut Os teutorix

 • Fórumita
 • 684 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.01.15, 23:45

Ki aakartam hozni a varázslóimat, mert azt hittem az én pártomon állnak Magian ellen... nos tévedtem...
Élve tudtak csak segíteni megszerezni a lélekkövet.. amit aztán te szereztél meg... tolvaj... :punny:

ArtemisEntreri

ArtemisEntreri

  A Vadász

 • Archívum
 • 251 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.01.15, 23:38

Egy kis reakció:


A lincslő tömegedben szinte senki nem volt akit te megölettél Hector :punny:
Ki se akartak végezni de én elkiáltottam magam hogy "vigyük a vesztőhelyre!!" erre nem tudom miért de mindenki jó 5letnek tartotta pedig senki nem gondolt rá :rohog:
Sose felejtem el amikor Aluran az utolsó lendítésnél odaugrott a faltörőkos elé :) az teccett bár nem tudom miért teszi :D

Aluran

Aluran

  Teut Os teutorix

 • Fórumita
 • 684 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.01.15, 23:07

Egyetlen gondolat: A végső halált szabályozni is kell meg nem is... Most komolyan, ha te odajöttél volna, hogy de kérem az nincs leírva, hogy a kardba dőlés is számít, akkor mit csinálunk??? Mert itt a feeling számít igazán, a körítés. Mindegy hogy volt-e tárgyalás, hóhér, stb... A lényeg, hogy a lincselő tömeg elől a halálba menekült a lovag... ennyi, nincs visszaút...
A végső halált az ilyenekre kell fenntartani.. meg a pentár kiiktatására, főmágus likvidálására stb :punny:

Attól, hogy idén lesznek jobban körülírt keretei mégiscsak az a lényeg, hogy értelme legyen a játékban... Mert pl az egyetlen fogadóst tuti visszahozzuk, ha nincs megbízható ember a helyére, stb... de a főlovag, 30 ember előtti öngyilkossága pallos ide-hóhér oda látványosság... Ez kell a népnek... visszahozatala hangulatilag esélytelen volt, hiába minden... feltámasztani sem lehetett volna, hiszen szétcincálták a testét a barbár hordák... végtagjait a várfokra szegezték, szívét...
huhh.. belemelegedtem :)

No ez a végső halál...


Hector: a boszorkányos kérdést megtárgyaljuk hétvégén, a 2005ös szerint nem lenne a válasz

Módosította Aluran: 2006.01.15, 23:08


Hector_

Hector_

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 258 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.01.15, 22:41

Üdv!

Egy kis reakció :ugri: :

Egy kérdés:

A foglyul ejtett boszorkány le bájolhatja e a fogvatartót? (s ezzel máris megcserélődött a helyzet)

Végső Halál:

1.igen
2.igen (jó játéktelejsítményért lehessen plusz pontot kapnia)
3.nem
4.nem(vesszen el mind)
5.nem (vesszen el mind)
6.nemnemnem

+1:lehessen, mondjuk 1 órán belül kell feltámasztani:ceremónia, stilla, stb stb.
+2: érdekes kérdés, a továbiakban madj ezt boncolgatom, legyen nehéz, de városi tanácsoknak, stb viszont legyen könnyű, de mindenképp időigényes, sé minden hány embert végeznek ki ugyanannyi idő a felkészülés (ha jól to mez mrá így le is lett írva)


Mérgezéssel Végső Halálra egy ötlet: aki emgméregzenk ilyen méreggel elmegy a Centrumba ottfelírják hogy mérgezett. Egy órája van, hgoy megszerezze az ellenmérget, vagy akármi mást. ha az megvan, akkor viszsamegy, és ha benen van az 1 órába, akkor oké, ha kifutott az időből akkor kampo. aki kifutott az után utáanküldenek egy szervezőt. Biztos vagyok benen hgoy a játék 3 napja alatt nem lesz olyan idősazk amikro egyszerre két mérgezett lesz egyidőben. Legalábbis ezt nem kell hagyni.
(nehezen lehessen vkit. így megmréezni, nehezzen lehessen az ilyen mérget létrehozni,stb)


Reakciók a Végső Halállal:
hát bevallom az első játékon én motiváltam a tanácsot az első végső halálra, és szerveztem össze a hóhért, és végül a kivégzés, aztán úgy esett hgoy a 2. játékon is a tömeges kivégzésnél eléggé ludas voltam, sőt saját Végső Halálom után is összehoztam egy Végső Halált (Wicardét) :punny: . Szóval a fővégső halálozó címet kréem magamnak :) .
nemtom erre a leehtőségre mindig igény volt azok körében akik a felső politikában szerepet játszottak. Mert ott hibáa öletjük meg politikai elenelünket az ugyanazokkal a motivációkkal jön vissza. Egész egyszerűen ellaposodi ka játék ha nincs tétje. Szükséges volt, s ez a második játékon derült ki igazán.

Viszont az outos játékhozzállás abszoltue érezhető volt nem csak végső halálnál, de ott jött ki igazán. Tehát léynegielg azok írták alá halálos ítéletemet akiket 20 perccel előtte végeztek ki.
Magam Végső haláláról annyit, hogy utána teljes mértékben kivontam magam az összes előző szerepem szerinti dologból. Caelum területére be sem léptem,csak este amikro mentem aludni. Jah, és Aluranra reagálva egyáltalán nem voltam megsértődve. Senkire. Nem esett rosszul.Élveztem. Élveztem ahogy beszorultam a varázslókkal, ahogy tartottam a kapu a kos ellenében, ahogy feláldozhattam magam. Nem tudom kinek mekkora élmény ha vlaki végős halátl hal, de az én halálom biztos vagyok bene nekem volt a legnagyobb élmény. És pozitiv.

És még egy dolog, azoknak akik félnek a Végső Haláltól. Én mindent elvesztettem. előtte votl rangom, befolyásoltságom, hírnevem, 25 emberem, kémeim, orvgyilkosaim, pénzem, hatalmam, fullos képzettségeim 5 szintű harcos voltam.
Végső Halálo mután semmim nem maradt. és ha jól tudom 2-es harcosi rangot kaptam. még ruhtá is cseréltem.
ez votl szombat délben. Ami ezután jött már történelem. :D Nem egyedüli érdem, de még három emebrrel aki kszitnén kikerültek az élvoanlból összedobtuk az Új vallást, és vasárnap a Pentár segítségével megakadályoztunk egy istenné válást, és megidzétünk 2 isteni lényegű lényt. Jah, és senkin nem boszultam meg a halálom.

Ami viszont gond volt.
Nagyon le kell fixálni akkro hgoyan lehet végső Halált halni. Mert pl. ezért is kerestem fel főszervezőket (és nem a reklamálás miatt, mert ám hallottam már ilyet is :nono: ), hogy ha rendes tárgyalás kell, és kivégzés fémakrddal, akkor az kardomba dölésem minek számít? És kicsit úgy éreztem tökmindegy lett volan hgoy halok meg, mégah kirohanok felkaszaboltatni magam, akkor is végsőhalál, mert "volt körítése, hangsúlyossága a halálnak".
Nah ezt sok mindenre rá lehet mondani, és kérem szépen ilyen indokkal minden végső halálnak számít.

Én szerintem ami Végső halálhoz kéne(azokat is beleveszem amit eddig olvastam):

-a szervezőség álltal in-ben jóváhagyott ítélethozó hatalom, mely csakis a saját területén hozhat ilyen ítéletet.
(jah ilyet lehetne törvéynhozó hatalommal is, tehát főszervezőség álltal jóváhagyott törvényhozó hatalom, mely inben törvényeket hozhat a saját trületén belül) A megfelelő feltételekkel rendelkező hatalom (egy vagy többszemélyes) kaphat ilyen jóváhagyást.
Tehát ha ez a hatalom kimondja az Ítéletet tárgyalás után, akkor ki lehet végezni. Az ítélethozó hatalom akárki elítélhet.

-hóhérral való rendelkezés, akinek megfelelő hóhérbárdja, vagy pallosa van (fém)
Az illető inben van kinevezve hóhérnak, kivégzésekkor csak ő végezhet ki, tehát ah a hóhér meghal, akkor várni kell, míg fel nem támad, vagy ha nincs hóhér, akkor annyi. a hóhér mindgi csuklyás, ígysimán kijöhet egy álhóhéros-fogolyszabadítós esemény, ahol az álhóhér leöli a fogoly őreit, így az menekülhet :rohog: )

-fél óra felkészülés: ebben benne van a tárgyalás, sé minden, és a fél óra végén a kivégzés, azért fél óra, mert ha fél óra a fogság időptaralma, akkor mégis hogy lehet utána otttartani az illetőt? szabáylrendzserileg el kell engedni, vagy ha megöli magát akkor megy a temetőbe. tehát az 1 óra végét nem lehet kivárni, mert szabályrendszerileg nem lehet addig egy embert egy helyben tartani.

És szerintem más nem is kell. Nem saját területen nem lehet kivégezni,csak azon területen ahol az ítélethozó hatalomnak területi jogi hatóköre megvan. Kicsit ez furának hangzik, de szeritnem még így is leegyszerűsítette az egészet. És ez fontos lenne, mert annyi féle szabáyl, meg annyi féle valami amihez annyi féle feltétel kell, és a feltételeknek is különböző menyniség az egyikből, a másikból. ezt már nem lehet megjegyezni!!! :lol:

De akkor viszont csak így lehessen Végső halált okozni. Ha az illető megöli magát, akkor vissza lehet rángatni a halálból, vagy foglyulejtésért harcolva elkapni ,vagy varázslattal (a boszorkány elcsalja), vagy ah megadja magát.

és szerintem kivégzéshez nem kéen nagy tömeg, vannak csendes kivégzések pár emberrel: pl Három testőrben a kavarós-orvgyilkosnőnek a kivégzése.

Egyszerűbb is, és csak a tényleges nagyhatalmak tudnak Végső Halált okozni.

viszont még mindig ott marad a lényeg, hogy aki végső halált hal, annak utána nagyon kell szerepjátszania, hogy előző karaktere miatt ne tegyen semmit, meg ugyebár vele szemben se tegyenek semmit.
nah ennyi


Hector

ArtemisEntreri

ArtemisEntreri

  A Vadász

 • Archívum
 • 251 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.01.15, 17:56

Ez így tényleg jobban hangzik...


mi a másik 5. szintű képesség? Vagy még nincsé s ki kéne találni? :) szívesen gondolkodok rajta...

Homar

Homar

  Caelumi Játék

 • Fórumita
 • 953 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.01.15, 17:52

A hóhér csak némi bónuszt ad. Nem extra, csak kiegészíti az egyik meglévő metódust egy hangulati elemmel...

A többi az logikusan igaz. Megzavarható és megszakítható a végső halál. Pont ez a lényege, jó szervezést igényel... :)

EwiL

EwiL

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 437 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.01.15, 17:52

mhm :)

hóhér: az a hóhér, akinél a hóhér köpeny+pallos+kosár van és azon a helyen tartózkodik, ahol az akasztófa van?! :szent:

jó, akasztófa nem kell, de első fele?! ok, kosár nélkül :D ok, mondjuk még kesztyű is jöhet! (csak, hogy páratlan számú komponense legyen egy hóhérnak :))

_Ket (NPC/NJK)

_Ket (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.01.15, 17:46

Egyetértek EwiLel. És amúgy nem is kivitelezhetetlen a dolog. Ha már valaki ilyesmit akar végrehajtani akkor foglalkozzon azzal, hogy biztos helyen, biztos időben legyen, és esetleg kellő mennyiségű védelmi erő is ott legyen.
A hóhér dologgal kapcsolatban.. szerintem ne legyen egyáltalán hóhér, vagy valahogy teljesen másképp. Így is elég "sokféle" (viszonylag...) módon lehet majd valaki örökre eltenni láb alól.

EwiL

EwiL

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 437 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.01.15, 17:36

- Bármilyen vezetői rang esetén legalább annyi "vádló" kell amennyi követője/híve van az illetőnek (ez elméletileg idén követve lesz). A többiek számára összes képzettség*2 vádló kell. Hősök esetén további a hősi szint*10 "vádló" kell.
- Hóhér mesterségű személy átal kivégzés +5 vádlót jelent.

4. A felsőbb erők kívánságára, az adott vallás evilági vezetője által vezetett hosszas szertartással kitaszíthatja egy személy lelkét a naaagy körforgásból. (csilivili sooookáig tartó szertartás, rengeteg hívő /vádló/ kántálás, ihajj csuhajj)


ezekhez egy kérdés, általánosan:

akkor mi van, ha a tárgyalás/csilivili szertartás/etc közben a vádlók/hóhér(ok)/hívők mennyisége "véletlenül" lecsökken?! :) (bármikor kirohanhat az erdőből egy falka orrszarvú, akik "véletlenül" letapossák őket, nem?! :))

ekkor ejtődjön a vád, és kezdődjön elölről az egész cucc. (onnan, hogy "szerezz megfelelő mennyiségű vádlót"...)

Homar

Homar

  Caelumi Játék

 • Fórumita
 • 953 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.01.15, 15:35

"5. szintű méregkeverő? ez hogy érted homár? Kik lehetnek méregkeverők? Olyan 5. szintű alvilágiak akiknek van méregkeverésük?"
Igen. Perpill kétféle 5. szintű alvilági skill van, egyik a méregkeverés... :)

"Foglyulejtés: Az alvilági iskolában lehetne olyan hogy szabadulóművészet szerontem hasznos lenne... legyen már valami jó az alvilágiaknak is"

Érdekes gondolat... Megfontoljuk, van benne ráció...

"Szerintem a városnak ki kéne jelölni egy darab hóhért a játék végéig aki akkor nyakazhat le valakit hogyha a vezéri tanács (vagy a fene tudja már mivan most) összes tagja aláír egy tapírt...vagy papírt...és engedélyt ad..."
Sajnos ezzel egy játéktechnikai lehetőséget egyértelműen egy ines érdekcsoport kezébe adnánk. Vszeg a lehetősége mindenkinek adott lesz, akik képesek a feltételeket megteremteni. Ha van még hóhérjuk is, az előnyt jelent nekik a feltételeknél...

ArtemisEntreri

ArtemisEntreri

  A Vadász

 • Archívum
 • 251 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.01.15, 15:30

Üdvözlet!


Pff...jó sokat írtatok...de azért visszareagálok még arra mit nekem írtak :)

M_Sanyi: Te nem gondolod komolyan hogy én óránként bújkálni fogok egy másik játékos végső halála miatt???? meg vagy őrülve neke tavaly az az egy is elég volt...és azt is csak azért csináltam mert tudam hogy Armis nem játsza ki azt hogy nem tudja hogy én voltam és egyből bosszút áll...

a becsületjátékról: Ha én végleg meg akarok ölni valakit az a minimum hogy miután kijött szólok a zalvilágban hogy bizony én voltam hogy 1. ne tudjon hazudni hogy megtudta 2. ellenőrzöm hogy bevallotta e hogy nem tudja ki volt...ha ennyit dolgoztam egy ember végső halálán akkor ez nem nagy túra...5. szintű méregkeverő? ez hogy érted homár? Kik lehetnek méregkeverők? Olyan 5. szintű alvilágiak akiknek van méregkeverésük?

A nyílvános kivégzésről: Szerintem a városnak ki kéne jelölni egy darab hóhért a játék végéig aki akkor nyakazhat le valakit hogyha a vezéri tanács (vagy a fene tudja már mivan most :D ) összes tagja aláír egy tapírt...vagy papírt...és engedélyt ad... ehez vagy nyomós érvek kellenek vagy sok pénz :P hát hogy a barbároknál hogy van aztat é nemtudom....de ott szerintem a kövezés a divat :lol: ;) :)

Foglyulejtés: Az alvilági iskolában lehetne olyan hogy szabadulóművészet :) szerontem hasznos lenne... legyen már valami jó az alvilágiaknak is :szent:


Ket: Azt hittem Nexiát nem érinti az alvilág :D

Homar

Homar

  Caelumi Játék

 • Fórumita
 • 953 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.01.15, 15:21

Nos, akkor kezdjük az elején:

A tanulási rendszert igyekszünk kissé homogénebbé tenni, így az alvilági és mágiahasználók számára is hasonló jellegű feladatok lesznek (persze a harcosoknak is) amik kevésbé kvesztek mint inkább tényleges gyakorlatokként jelennek majd meg. Ezzel egy átláthatóbb és remélhetőleg fairebb rendszer tudunk kialakítani. Magyarán a gyakorlatok és feladatok azonos szint eléréséhez hasonlóak (közel azonosak) lesznek. Amolyan osztály jellegű oktatási rendszer lesz, és csak az extrém képzettségek igényelnek spéci "vizsgát". Ezzel párhuzamosan az oktatási időintervallumok is rendeződnek, nem ad-hoc lesz oktatás, hanem tanórák lesznek. Ezzel uniformizáljuk a rendszert, kíméjük a mestereket és a tanítványok láthatják a társaikat, milyen feladatokkal szembesülnek és hogyan birkóznak meg velük...

"Jahm és igen, még a halálozáshoz. Szoktak mindenféle isteni, meg haláli, meg emberfeletti lények, vagyhát mindenesetre kétes, hogy emberek-e.. nah szóval ők. Őket is meg lehetne végleg ölni?"
Nos, ilyen mindenféle isteni lények igen kevesen lesznek (max 2) és egyéb "haláli" lények sem lehetnek rengetegen. Az ő elpusztításuk kicsit nehézkesebb lesz... Azaz SOKKKKAL nehezebb lesz, de ennek módozatáról a szabálykönyv nem tartalmaz majd információt... :)

Üdv!

_Ket (NPC/NJK)

_Ket (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.01.15, 15:07

Nem mondanám hogy hülyeség, kifejezetten jó ötlet, bár talán nem a végső halál kérdéskörébe illeszteném... Ez inkább lenne jó valamiféle mestervizsgának... Lévén jelen pillanatban egyedül az alvilági iskola kimaxoltjaira nincsen kitalálva konkrét limitáció, mellyel kicsit meg lehet fogni a létszámukat... Javasolni fogom, hogy részükről inkább efféle nehezítés legyen... De erről még konzultálunk pár kört.

Üdv!


Hát, én tavalyi tapasztalataimból, úgy érzem (harcosokat nem vágom, úgyhogy kihagyom most őket:P), hogy a mágusoknál sokkal egyszerűbb volt szintet lépni, mint pl alvilágban. Mert én alvilágban arra emlékszem, hogy csináltam a küldetéseket a tp-ért, aztán odavittem, örültem a fejemnek, majd csináltam a feladatokat külön-külön minden képzettségért...
Szóval szerintem ez jól volt megoldva, és nem lehetett csak úgy gátlástalanul egyik pillanatról a másikra szinteket ugrani, és mindent megkapni.

Jahm és igen, még a halálozáshoz. Szoktak mindenféle isteni, meg haláli, meg emberfeletti lények, vagyhát mindenesetre kétes, hogy emberek-e.. nah szóval ők. Őket is meg lehetne végleg ölni?


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]