Ugrás tartalomhoz


A bűvös kockák


 • Válasz írásához lépj be
157 hozzászólás érkezett eddig

Fywillan

Fywillan

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 339 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2011.08.28, 22:06

DnD3 Középföldén kószákkal. Feladat: lefoglalni a Nazgúlokat, hogy minél kevesebb menjen Völgyzugoly ellen. A karakterek megpróbálják becsalni az egyiket az erdőbe. Működik a dolog, Nazgúl leszáll a lováról, jön utánunk. KM: Dobjatok valamit futásra, ha nem túl kicsi, nem lesz baj! Dobok: 1. Hasraesek egy gyökérben. A Nazgúl közelít. Végső elkeseredésemben fáklyát fölkap, mondom: Elrond nagyúr nevében takarodj vissza Mordorba!
Megfélemlítés próba (képzetlenül, bónusz a tűz és Elrond neve miatt). Dobok: 20. A Nazgúl visszamegy, fölül a lovára, ellovagol. A karakterem azóta is fűnek-fának ezt meséli.

zirrian

zirrian

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 34 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.05.02, 07:53

- Akkor hetes alá kell dobnom 2d6-tal, hogy az orkjaim ne meneküljenek el közelharcból?
- Aha.
- Oké, simán meglesz!
<dob, eredmény nyolc>
- Öhm...mi is történik ilyenkor?
- A terminátoraim szépen lemészárolják a menekülő orkjaid.

W40k, második csatám én voltam a marínokkal :para: És ezek voltak az utolsó orkok :D

Sanctus

Sanctus

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 994 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.12.08, 17:12

Az utolsó játék során a DM egymás után 7szer dobott 20-st. TPK, mondanom se kell...

DarklingElf

DarklingElf

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 13 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2009.11.14, 11:19

Nemrég teszteltünk egy saját rendszert, ami százalékdobásokon alapul. A karakterem egy rendjéből kitaszított és üldöztetett csatamágus, aki épp a városához közeli erdőkben járt a menekülése közben. Két csatamágust küldtek utána, de mindkettőt hihetetlen szerencsés dobásokkal győzte le. Az elsőnek sikerült kilőnie alóla a lovat egy mágikus nyílvesszővel, de dobtam egy 89et és egy kisebb horzsolással megúsztam az egészet. Ezután mérgében rámküldött egy magas szintű villámszórást, 94es dobással, de én 00-t dobtam kitérésre és így a következő történt: a csávó a mögöttem levő fa lombját találta el, ami egy pillanat alatt leégett, a forró pernye meg az ellenfelem arcába szállt, így már egy 88as dobással sikeresen kettévágtam a pallosommal :) A következő ettől eléggé megriadt, így kezdett menekülni, de egy 3mas erősségű tűznyíllal és egy 93mas dobás segítségével lerobbantottam a fejét :)
Korábban ugyanezt megcsináltam még a mágusiskolában egy akadékoskodó diákkal, akit csak megfenyíteni akartam egy nagyon gyenge villámmal, de 00-t dobtam :D

Tammis_Lorraine

Tammis_Lorraine

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 23 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.11.13, 18:30

Üdv:

Dnd-ben, két 7-es szintű Curthbert pap, full plate-ben (merthogy, ugye nincs megtiltva, hogy pap nehéz vértet hordjon :) ) randalírozik egy romlásszekta álltal birtokba vett régi katakombában. Bizots ami tuti, vittek két hatalmas zsákot, rendjüktől pedig anyagi támogatást kapva, telerakták mindkettőt alkimista tűzzel... :P
nah igen... kolléga végigfut egy keskeny pallón, majd a kanyar mögött összefut egy Pitlord-dal. :P Nem éppen közös súlycsoport, de mind1 nem ez a lényeg, ő szépen megmurdel. Társa, szerény személyem, :D mit sem tudva a rám váró veszélyről átlibbenek a pallón...azaz hogy átlibbennék, dobásra 1-es, ami nem lenne nagy baj alapjáraton, mert alatta csak 7 láb mély verem tátong (7d6), a baj a zsákkal volt és a benne lévő kb 70 darab alkimista tűzzel. :)
Vannak előnyei a teljes lemezvértnek, de elég sok a hátránya is... :D mi több, 140d6 hátrányt tudok mondani.

p_atya

p_atya

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 41 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2009.10.30, 07:18

Az áldott jó szíved :)

Adamssohn

Adamssohn

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 475 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.10.27, 11:35

Igen, ismerős a helyzet... Kísértetiesen... Nem is olyan rég volt egy trandoshan soldier-em, és harcoltam egy duros ellen fejvadász ellen, védve a követet... És persze ezek után mi lett a vége? Leütöttem a követet és futás! :)
De revansot mindig D&D-ben veszek. Amióta elkezdtük az új kampányom, kb. én nem dobok 15 alatt, játékosaim pedig afelett. Ez kicsit megnehezíti a könnyebbnek szánt csatákat is. Legutóbbi ülésnél már az egyik csata végén azelőtt kaptam fel a kockát és mondtam, hogy nem talált, mielőtt az megállt volna... ;)

p_atya

p_atya

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 41 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2009.07.22, 21:06

Üdv!

Nemrégiben játszottunk SW Saga-t. Egyik haverom már a játék kezdete elején hangoztatta, hogy aznap Ő optimista. Általában az átlagos alatt szokott dobni, de aznap este különösen jókat dobott egészen a következő jelenetig.
JK trandoshan soldier, egy erdős bolygón kerülösszetűzésbe egy bounty hunterrel, aki egy köztársasági követet akar elrabolni és már csa a JK állja útját. A követ a trandoshan mellett kuporog a földön, mikozben az NJK meg a JK bőszen lövik egymást.
JKelső öt körének dobásai:
14, 20, 20, 1, 1 :ok:
Ezután mér nem volt annyira optimista :sor:

maradok tisztelettel: p.atya

Tammis_Lorraine

Tammis_Lorraine

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 23 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.07.07, 20:41

Mai DnD 3.0 -val esett meg:

Játékban volt egy elf mágus, egy ember pap és egy ember harcosnő, de utóbbi hamarabb el kellett mennie így NJK-ként vittük tovább. volt nála egy szabja (2d4+2es sebzés).
Amíg a hölgy játszott vele, addíg nem volt gond, de mikor mi dobtunk sebzést neki, csak és kizárólag, a d4-gyel 1-1-et sikerült dobni.
Hiába, az aura befolyásoló tényező. :felvon:

Diok

Diok

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 191 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2009.06.25, 16:28

Magus

Amikor a kockán saját akarattal bírnak:

A csapat bement egy romba aminek útvesztői mélyen a föld gyomrába vezettek, már az első szinteken összefutottak a helyi szörnyekkel. Apró alig egy méteres karukat is inkább lábként használó méretes karmokkal rendelkező rusnya dögök, akik mint pók a falon mászkáltak.
A szitu a következő:
A csapat harcosa (18 erő) pajzsával fed be egy lyukat amin ezek a szörnyek özönlenek be a terembe, társai egy pap, meg egy másik harcos aprítják őket keményen, közben gondolkodnak, mit is kéne csinálniuk. (több sebből véreztek) A csapat varázslója tőlük messze egy régi rácsos ajtót feszeget. Volt velük még két jk egy Krad pap (őt kísérték ide) meg egy fiatal lány (km karaktere)
Szóval megy a csata keményen, offban ordibálnak a varázslóval, hogy ugyan jöjjön már vissza és oldja meg a helyzetet, mire a km megszólal, hogy erő próbát kell dobni a harcosnak mert a lények keményen tolják a túloldalt. Mivel elég erős volt ezért ki is jelentette, hogy körönként meg kell ismételni, gyengülés miatt egyre nagyobb mínusz módosítókkal. Első próba: 0, erre a km azt mondja hogy sikeres támadó dobás kell és vissza tudja csapni a pajzsot a lyukra, megvan de k3 lény kiszökött. Dob:6, Második próba: 8 támadó sikeres, km dob ismét + 3 lény, harmadik próba: 9 pajzs vissza a lyukra majd ismét +3 lény és ez így még három körig. Eközben megfeküdt a pap, őt próbálja kimenteni az njk pap, rátámad az ellenfelére, 12, az ellenfele visszatámad 00 megy a levesbe, két kör múlva fekszik a km lánykája is. Majd beállít a varázsló: három társa fekszik egy erejét megfeszítve tartja a pajzsát a lyukon az utolsónak pedig csak a keze látszik ki a halom lény közül. Volt a közelben egy oszlop, azt akarta ráborítani a lyukra és szörnyekre, odaszólt a pajzsos harcosnak, hogy készüljön az ugrással mert dől a fal, tűznyíl max erősítéssel, 7k6, 20 fp kell sebeznie az oszlopon, hogy összedőljön, eredmény 16.
A hős és tettre kész varázsló sírva elrohan.
A helyzet kilátástalan, a km behív egy segítő njk-t egy magas szintű tűzvarázslót. Mikor megjelenik mindenki ordítja, hogy az oszlopot, lője ki az oszlopot. Tűznyíl, jól felerősítve. dob, 01 felrobban a kezében, km kidobja a sebzést a fickó kötelező ép vesztésben elvérzik, kis krátert hagyva maga után...
A csatát nem írom le, de ezek után senki nem lepődik meg azon, hogy a kis bestiák 80 környékén dobtak a jk meg 10.

Más szintén magus

Boszmester (jk1), fekszik a földön rajta táncol két kis goblin forgatják benne a tőreiket meg minden. Megjelenik egy fejvadász (jk2) előhúzza dobótőrét és támad

jk2: szeretnék kicsit dobni, hogy téged találjalak el.
dobás 01
jk2: szeretnék nagyot dobni, hogy bele is halj...
dob: 6
A bm 3 fp és 4 épje volt, de a fejvadászi sebzésjárulék...

Módosította Diok: 2009.06.25, 16:30


Nero

Nero

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 449 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.12.04, 20:00

Shadowrun:
KM: "Gergő karakterének az arcára ráugrott egy pókszerű lény! (mint az arcmászó az alienben) Ha nem mentitek meg, meghal!"
JK(én): "Én megmentem! Ráközelítek a puskával és kiberszemmel! Lelövöm azt a dögöt!"
KM: "Ha egyest dobsz, fejbe lövöd Gergő karakterét."

Meghalt... a karakter. Khm... Ennyit az életmentésről. :rohog:

Életemben 3szor játszottam Shadowrunt... és csak az én karakterem élte túl ezt a 3 alkalmat... :sor: Vajon miért?

Módosította Nero: 2007.12.04, 20:01


subaggut

subaggut

  Elégedetlen

 • Archívum
 • 2320 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.12.02, 21:06

Életemben háromszor játszottam cyberpunkot. Életmben 3 cyberpunk karakterem volt. Mindhármat a társai ölték meg a "Fedezőtűz" nevű okossággal. A kocka az kocka

Nero

Nero

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 449 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.11.20, 15:43

Női elf gladiátorommal (tudom, nem mindennapi...) történt a következő:
"Kisebb" konfliktus után börtönbe zárták, ahol az őrök - kiéhezett férfiak lévén - egy kicsit el akartak játszadozni vele. Szerencsére egyszerre csak egy próbálozott, és az első erőszakoskodót sikerült hárítanom. :gyagya: Késsel való unszolás hatására karakterem levette az összes ruháját, csak a páncélcsizmák maradtak rajta. Mivel fegyvere nem volt, ezekkel vette célba a férfi legbecsesebb pontját, ami szerencsére a legérzékenyebb is. :) Nem számítottam hatalmas rúgásra, csak kicsit ártalmatlanítani akartam, hogy legyen időm elmenekülni... A dobások után a party női tagjai dőltek a röhögéstől, a férfiak gyászosan meredtek maguk elé vagy együttérzően könnyeztek. :lol: A támadás halálosnak bizonyult.

Skandi

Skandi

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 197 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.11.18, 22:14

(OFF)Csssss! :lol: (/OFF)


Szefmester

Szefmester

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 14 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.11.18, 21:03

nálam volt egy nagy karakteralkotás amikor a kf dobás miatt 4x kellett megcsinálni a főtáblásdobást.. éljen a kf-re 01 :lol: és a legszörnyűbb hogy a kaland első harci cselekménye egy vadászat volt, én voltam a vadász de végül a vad lettem hála a 00-ás szörnyeknek majd egy ismételt 99-00ás támadásduónak.. akkor én felálltam és hazamentem..

de az überrekordom 5perc játék az összemeséléssel eggyütt, persze abban a kalandban sikerült még 3 további karaktert elhaláloztatnom alig 45 perc alatt.. azóta legendás vagyok a rövid játékok alatt.. néha egy egy beszólás a halálkor hogy csak nem a Sze-Fó-tól tanultál?

_Trevor Hebron (NPC/NJK)

_Trevor Hebron (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.11.18, 16:34

Előkerült itt néhány régi papír pakolás közben. Az egyiken egy érdekes megjegyzés:

"Robo ma 22 balsikert dobott CP-ben. Ebből 17-et egyvégtében!"

Visszaemlékezve: mindegy volt, hogy milyen kockát adtunk a kezébe, vagy hogy a rendszerből kifolyólag éppen az 1-es vagy a 10-es volt a balsiker. A szitunak megfelelő dobásokból hozta össze a 17 balsikert. Rekord?

Mazlis

Mazlis

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 125 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.04.23, 10:48

Ellenséges ork vonalak mögött, úgy határozott a csapat, hogy bevárjuk, és megküzdünk a minket kergető csapattal. A mi összeállításunk: elf harcos, félelf pap, félelf varázsló/harcos, hobbit varázsló/kalandor vagy valami hasonló, gnóm kalandor, ember ökölharcos (frankon két kővel verekedett végig, és nem volt rajta páncél), ember kalandor. Összesen heten, és mindenki 3. szinten.
Az ellen csapata: kb: 25 ork, 25 goblin, 2 sámán, 1 mellvértes, 1 kétkezes karddal hadonászó. Meg még valaki tápos, aki a íjászokat irányította. (Minden főfazonnak 10 embere)
Éjszaka küzdöttünk. Az emberek nagy örömére. Fényt azt csinált a papunk, de azért az sem világított meg mindent. Az oldalunkon volt még egy speckó fa, aminek köszönhetően a közelében kaptunk egy védelem a gonosztól kört, meg olyan 35 HP tudott összesen gyógyítani, (átadta az életerejét) ha hozzáért valaki
A mesélő frankon kidolgozta az ellenfelek erejét, ügyességét, és HP-ját. Volt egy A4-s papír tel ellennel, amin húzogatta a veszteségeket.
Akkor most a dobásokról: A goblinok többsége +3 erőmódosítóval rendelkezett, így átlag olyan 6 HP tudtak sebezni. A mesélő szórta a húszasokat, és ütött néhány kritikust.
Az egyik ilyen kritikussal sikerült egyszere 8 HP sebeznie, és ez volt a maximum. Amikor az egyik kritikussal összesen 2HP sérülést, kissé maga alá került. Mindenkit körbeálltak, ahogy kell. Ütjük a fejüket. Talált. Akkor dobjuk ki, hogy melyiket. Valahogy sikerült mindig a legtáposabbat kidobni. (ügy. vagy erő bonusza volt) Akkor jött a sebzés. Hát az bizony meghalt. Így est meg pl., hogy a sámánt egy lövéssel leszedtük. Az ökölharcos szembekerül a páncélos vezérrel. Kijelenti hogy akkor ő most tökön rúgja. És tényleg megcsinálta. Az íjászokat jó távolsági dobásoknak köszönhetően a csata elején semlegesítettük.
Szóval így esett meg, hogy nyertünk, és senki nem halt bele, de még csak el se ájult a csapatunkból.
Az erdőben maradt íjászok vezetőjének szavai: Na elintéztétek már őket?... Fiúk!... Na húzzunk innen.
A másik sámán elmenekült. Papunk utána. Hátában egy mérgezett tör, de kit zavar. Jönnek a próba dobások. Papunk utoléri a sámánt, aki megadja magát, de nem hagyja hogy elfogja. Akkor kábító sebzést neki. Karddal. Mesélő felhívja a játékos figyelmét, hogy ez nem lesz egyszerű. Nem baj. Dobjunk. Tiszta húsz. Hát ez talált. Második dobás, megint tiszta húsz. A mesélő kommentárját most nem idézném. :D

Szefmester

Szefmester

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 14 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.04.15, 16:38

Pár hónapja történt az eset, miszerint egy börtönszerű bányászszigetre kerültünk mint foglyok. A kedves km kezdett humorizálgatni és az udvaron a klikkek elkezdték becserkészni a frissen érkezetteket. voltakak akik beálltak azonnal én nekem valahogy nem volt kedvem a köcsöge lenni annak kis talpnyalónak. önmagát kémnyfiúnak képzelő kari. Nem igazán volt kemény csatája azt is csak mákkal nyerte.Ülök a sétáló szélén /mely gyak egy szakadék széle volt, ott lógattam a lábam/. Erre odajön hogy ha "megfogom a zsebét" akkor megvédenek. Elküldtem... Nekiáll keménykedni, behúztam neki csak úgy finoman.. erre visszaüt.. 01 itt jött a háziszabályunk.. újabb 1k100as dobás minél nagyobb annál rosszabb történik vele.. dobás 00. a fickó lezuhanta szakadékba.. az őrök félhülyére vertek de a rabok tisztelni kezdtek.. egy szintén leesett de az nem egészen az én saram volt.. :cool:

Yahel

Yahel

  UFO seeker

 • Fórumita
 • 334 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.03.31, 09:18

Múlt hét végén Werewolfot csapattunk, ott hozott be a mesélő ellenünk egy Psychomacchia-t. Azzal kezdte, hogy "esetleg megpróbálhattok ártani neki"
Aztán lekezdeményeztük, és 1 kör alatt szétkaptuk.
Azért az szép teljesítmény...
Mondjuk nem is dobott sikereket...

moonshadow

moonshadow

  Árnyharcos

 • Archívum
 • 469 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.03.29, 20:37

Pontosítom az előzőt, és még kis történetet fűzök hozzá: (lehet moderálni az előzőt... Csak amíg írtam, lejárt az időm a javításra :sir: )

Huhh... Az baró :D
Mesélőként örök kedvencem, az "ezt úgyse dobja meg" című dolog (nagyon nem akartam, hogy azt csinálja az illető, amit csinbálni akart, nem is számítottam rá, hogy azt teszi, na persze hogy megdobta... Káoszban 20 körüli célszámot.... Két nap gondolkozás, hogy na akkor most hogyan tovább (fórumon volt, és asszem én dobtam. Vagy beépítettel. Már nem emlékszem)...

A másik, az most volt:
Dobálnak, 60 körüli célszám (megintcsak alul):
íjjász 3 lövés mellé, mind 30as rontásokkal, a visszalövő íjjász még rosszabb (igaz neki 40 volt a célszám... Megintcsak ugyanaz a történet, hogy nem akartam, hogy menjenek kinyíratni magukat...)
Én már dőltem itthon a röhögéstől, hogy nem igaz hogy nam tudja megdobni... Következő lövés: vagy 50 pontos siker, ezzel vagy 7 sebszintet esett az ipse (a 10ből), dobok 1d100, talált e valamilyen szervet... Nos már nem emlékszem mennyi lett, de talált... Keresztüllyukadt a fickó tüdeje(gyorsan le akartam zavarni, lehetőleg úgy, hogy ne tudják őket vallatni)
Közben másik csávó eléri a két baltával küzdő harcost, karddal. Támad-mellé. Íjjász lő, célszámrontás, mert ugye nem akarta eltalálni a harcosunkat. Megdobta. Ezt is vagy 40-nel. Itt nem sikerült kihoznom semmi gyors ölést, de a harcos megoldotta: Két balátval, "úgy, hogy ne öljem meg..." Első capás: megintcsak legalább 50 pontos siker, második az valami 96, vagy valami hasonló lett. A balta lapjával úgy oldalbavágta az ürgét, hogy az szimplán összetörve repült egy métert... Azonnali halál persze... Hála a jó égnek ők elég keménynek ítélték a csatát :P Közöltem velük, hogy ők is ilyen törékenyek...


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]