Ugrás tartalomhoz


Fegyverek házilag


 • Válasz írásához lépj be
2445 hozzászólás érkezett eddig

cu_hullain

cu_hullain

  Törzs-fórumozó

 • Archívum
 • 620 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.06.28, 16:48

Természetesen a legolcsóbb az ami otthon van ,ingyé. De a legolcsóbb müködö (edzett ,jó acél)kardnak ötletét megosztanám veletek . Létezik egy falshion nevü kés?középori kard . Leginkább egy handzsárra hasonlít. Namármost lehetséges szerezni 3000ft-ért bozótvágó eszközt. Erröl le kell eröszakolni a markolati egységet ,majd a keresztvas kerül reá. Érdemes s-alakura csinálni, és jó ha akad a közeledbe satu meg furó. A legegyszerübb és (szerintem)legkényelmesebb markolat a sok rétegben a tüskére tekert és ragasztóval preparált spárga. Erre jön a b?rözés . A legkritikusabb része a markolatgomb ezt sajnos esztergálni kell, vagy öntetni . Vagy valamilyen tömör tárcsa alaku eszközt guberálni átfúrni rátenni. Érdemes a tüske végét felizzitani és úgy elütni (sima gáztüzhelyen egy levesnyi id? alatt izzásba jön) Ez nem csak azért jó ,mert kb 5000ft-ért fegyvered van ,hanem azért is mert a közepesen jó acél teljesen pengeként viselkedik, és ha ügyes vagy még korhüen is néz ki (a Tramontina felíratot érdemes eltüntetni :( )

_Abator (NPC/NJK)

_Abator (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.06.27, 20:58

Egyébként a fegyvereket főleg azért készítettük, mert nem volt még konkrét elképzelésünk arról, hogy mit akarunk, és volt otthon hozzájuk alapanyag. Most már jobban tudjuk mit akarunk, jelenleg úgy tervezzük, hogy a fegyverek bambuszból lesznek (ne röhögj), mivel jó tartós, gyorsan lehet vele dolgozni (10-15 perc alatt összedobható egy kard, és nem is néz ki hülyébben a fakardnál), és emellet nyugodtan csépelhetnek vele egész nap attól se lesz komolyabb bajod (magam is harcművészetet tanulok, vágtak már jól kupán fa bottal, a bambusz összehasonlíthatatlanul kellemesebb:) ), de én el tudom képzelni a fát is. Bár szerintem, ha már játszunk adjuk meg a módját, és ehhez kellenek a viszonylag jól kinéző vértek, sisakok, pajzsok, lándzsák. . .

Homer

Homer

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 161 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.06.27, 20:30

ha élőszerepjátékra akarsz jönni ajánlom a fát és sima habszivaccsal vagy polifoammal készítsd.így kb egy kard fél órán belül kész.

_Abator (NPC/NJK)

_Abator (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.06.27, 06:37

Valami alumíniumötvözetből. A pincébe találtuk, még építkezésről maradt ott, úgy 1 négyzetméter, durván 2 milliméter vastag, jó kemény anyag (számunkra), legalábbis se a lemezvágó olló, se a fémfűrész nem vitte nagyon. (ha már így elkezdtem leírom, hogy készítettük, ha már úgyis ez akar lenni a topic célja):
Vágtunk az anyagból egy csíkot (7-8 centi széles, 80-100 cm hosszút), ennek az egyik végébe csináltunk két bevágást a markolat hosszában, majd rákalapáltuk az oldalán lévő fölösleges anyagot a kard markolata méretű fém részre, utánna vettünk egy fadarabot, olyan széleset mint a markolat, de egy jó tíz cm-rel túlnyúlt rajta a kard élébe (ezzel stabilizáltuk, mivel a markolatnál levágott anyag miatt, csak egy 3 cm-es sáv tartotta volna a pengét). Néhány csavarral ráerősítettük a fákat a markolatra, majd egy fadarabból levágtunk kb 20 cm-t, kettévágtuk, majd mindkét oldalán bevágtunk fűrésszel pár centit, és ezt rányomtuk közvetlenül a merkolat fölé a pengére, majd rácsavaroztuk (kereszt"vas"). Kihegyeztük a végét (még úgy, hoyg ne legyen különösebben veszélyes), majd egy stabilizáló (vér) csatornát ütöttünk a közepébe. Végül az egész markolatot (a keresztfát is) becsavartuk egy vékony de hosszú műbőr csíkkal, és ezt apró szögekkel felrögzítettük, majd a végekre tekertünk egy kis fekete cikkszallagot (megtartja a bőrt, eltakarja a fát, kényelmesebbé teszi a fogást, és nem is olyan ronda :aaaaa: ), mindenesetre, majd lehet, hogy eltűntetjük.

Mindenestetre, ha nem is teljesen olyan mint az igazi, határozottan jobban néz ki a fakardnál, és elkészíteni se olyan bonyolult. A markolata így elég stabil fogást nyújt, a penge egyálltalán nem remeg, és kézzel elhajlítani se lehet, és még életlenül is lazán beleáll egy tuskóba, úgyhogy nem is tudom, merjük e őket élőszerepjátéknál használni :aaaaa: .

Na ennyi voltam, ha lenyelvizsgázok (jövő péntek, szurkoljatok), majd készítünk pajzsot, lándzsát, valamilyen vértet.

U.I: Ricu, ha kell küldhetek róluk képet e-mail-ben.

ricu

ricu

  Régi fórumozó

 • Archívum
 • 1219 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.06.26, 21:02

És miből csináltátok azt a kardot?

A honlapra kíváncsiak leszünk mindkét felemmel. :aaaaa:

én ricu voltam

_Abator (NPC/NJK)

_Abator (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.06.26, 20:51

Na sziasztok. Ezt a topikot azért csináltam, mert néhány barátommal (szám szerint 12-vel) megbeszéltük, hogy élőszerepjátékozni fogunk, igen ám, de hogy csináljunk hozzá, fegyvereket, pajzsokat, ha nincs időnk (kedvünk) előtte hónapokat tölteni a fegyverek, vértek, pajzsok, satöbbi elkészítésével. Így ezeknek az egyszerű, házilag való elkészítésével szándékszik foglalkozni ez a topic. Jelenleg nekünk két kardunk van kész (2-3 óra alatt készítettünk el egyet ketten), nemsokára készítek egy honlapot, vagy felteszem valahova őket. Ha bárki foglalkozott már ilyennel, vagy vannak jó ötletei írjon bátran :aaaaa:.


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]